Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι κατοστάρες της Ρεάλ!!

Η Βασίλισσα έφτασε τα 100 γκολ για 4η φορά στην ιστορία της (3η σερί) και απέχει οκτώ γκολ από το απόλυτο ρεκόρ στην Πριμέρα. Δείτε τις προηγούμενες σούπερ χρονιές της...
Οι κατοστάρες της Ρεάλ!

* Είναι το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος από έναν παίκτη στο ΝBA (Ουίλτ Τσάμπερλεϊν το 1962). * Είναι το νούμερο που καλούν οι Ελληνες, οι Ινδοί οι Ισραηλινοί και οι κάτοικοι του Νεπάλ, όταν έχουν την ανάγκη της Αμέσου Δράσεως και οι Βέλγοι όταν χρειάζονται Πυροσβεστική ή ασθενοφόρο.
* Είναι οι προσευχές που πρέπει να κάνει καθημερινά ένας Εβραίος.
* Είναι τα λεπτά του ευρώ
* Είναι, είναι, είναι...
Στην περίπτωση της Ρεάλ το νούμερο 100 είναι απλά η συνήθεια που εξελίσσεται σε λατρεία. Για 3η διαδοχική χρονιά και 4η συνολικά στην ιστορία τους οι Μαδριλένοι φτάνουν τα 100 γκολ σε ένα πρωτάθλημα!
2011-'12
100 και συνεχίζει... (60 εντός - 40 εκτός)
Αυτό το πέτυχαν το Σαββάτο, ρίχνοντας πέντε (5-1) στην Οσασούνα στο «Ρέινο ντε Ναβάρα». Αυτή η Οσασούνα που αποτέλεσε για φέτος την καλύτερη... πελάτισσα τους, καθώς της έβαλαν συνολικά 13 τεμάχια (τα οκτώ στον πρώτο γύρο)!
2011-'12
100 και συνεχίζει... (60 εντός - 40 εκτός)

Αυτό το πέτυχαν το Σαββάτο, ρίχνοντας πέντε (5-1) στην Οσασούνα στο «Ρέινο ντε Ναβάρα». Αυτή η Οσασούνα που αποτέλεσε για φέτος την καλύτερη... πελάτισσα τους, καθώς της έβαλαν συνολικά 13 τεμάχια (τα οκτώ στον πρώτο γύρο)!

Κάπως έτσι η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται μία ανάσα από την κατάρριψη ενός δικού της μυθικού ρεκόρ. Τα 107 γκολ της σεζόν 1989-'90 είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεπεραστούν, καθώς απομένουν οκτώ αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της περιόδου. Με τον Κριστιάν Ρονάλντο και την παρέα του να σκοράρουν 3,33 γκολ ανά αγώνα, αυτό θα έχει συμβεί λογικά σε 2-3 αγωνιστικές.

Ο Πορτογάλος είναι ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός πως την τελευταία τριετία οι Μερένγκες ξεπερνούν παραγωγικά την κατοστάρα. Από τότε δηλαδή που βρέθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχει ξεσκίσει κανονικότατα τα δίχτυα με 110 γκολ στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα και μάλιστα με διάρκεια.

Και φέτος έχει βέβαια από κοντά του και τους Γκονσάλο Ιγουαΐν (20 γκολ) και Καρίμ Μπενζεμά (17 γκολ), με τον Ανχελ Ντι Μαρία (11 ασίστ), αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του (10 ασίστ) να προπορεύονται και στο να κάνουν μάγκες τους συμπαίκτες τους.

Οσο για τη δεύτερη Μπαρτσελόνα ακολουθεί από μακριά με 86 γκολ, ενώ η 3η -στη βαθμολογία και την παραγωγή- Βαλένθια έχει λιγότερα και από τα μισά της Ρεάλ (46 γκολ)!

Και κάπως έτσι καταρρίπτεται οριστικά και ο μύθος που θέλει τις ομάδες του Μουρίνιο να παίζουν ρεαλιστικό και βαρετό ποδόσφαιρο!

 



2010-'11
102 γκολ (61 εντός – 41 εκτός)

ΗΥ επίθεση της πετούσε φωτιές, αλλά τον τίτλο δεν μπόρεσε να τον κατακτήσει και αυτό εξαιτίας της όχι και τόσο καλής αμυντικής συμπεριφοράς της, με κορυφαία αρνητικό αποτέλεσμα το ασήκωτο 5-0 στο «Καμπ Νόου». Ωστόσο, έπαιξε πολύ θεαματικά και πέτυχε επτά γκολ περισσότερα γκολ από τη Μπάρτσα (95). Κορυφαίος σκόρερ ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έβαλε 40 γκολ ισοπέδωσε τις αντίπαλες άμυνες και έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών στην Πριμέρα Ντιβισιόν (ξεπέρασε τους Τέλμο Θάρα και Ούγκο Σάντσε που είχαν από 38). Τον ακολούθησε ο Μπενζεμά (15 γκολ), ενώ στις ασίστ τη διαφορά την έκανε ο απίστευτος πασέρ Μεσούτ Οζίλ που μοίρασε 17, με τους Ντι Μαρία (11) και Κριστιάνο (10) να συμβάλουν στην οργάνωση.

Σε αυτά τα δύο βιντεάκια συμπεριλαμβάνονται τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν!

 
 




2009-'10
102 γκολ (60 εντός – 42 εκτός)

Η πρώτη από τις τρεις σερί φορές που η Ρεάλ ξεπέρασε την κατοστάρα δεν είχε ευτυχή κατάληξη με κούπα. Η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που τη σήκωσε και ας σημείωσε τέσσερα γκολ λιγότερα (98), δέχτηκε 11 λιγότερα (24 αντί 35). Ηταν η πρώτη σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έδειξε με το καλημέρα τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Εβαλε 33 γκολ (ένα λιγότερο από τον Λιονέλ Μέσι), με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να κάνει την καλύτερη σεζόν του στη Βασίλισσα με 27 γκολ. Γκούτι και Μαρσέλο με εννέα ασίστ ήταν οι κορυφαίοι πασέρ.

 



1989-'90 (107 γκολ)
Η κορυφαία -μέχρι τη φετινή- σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Ηταν τη χρονιά του 5ου διαδοχικού τίτλου που έμελλε να είναι ο τελευταίος, μιας και θα ακολουθούσε η τετραετής κυριαρχία της Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ. Εκείνη η Ρεάλ του Τζον Μπέντζαμιν Τόσακ ήταν μία εκπληκτική ομάδα που είχε ως αιχμή του δόρατος τον Ούγκο Σάντσες που έβαλε 38 γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών του Τέλμο Θάρα (το ξεπέρασε πέρσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο), με τους Ράφαελ Μαρτίν Βάθκεθ και Εμίλιο Μπουτραγκένιο να ακολουθούν με 14 και 11 γκολ αντίστοιχα.

Η 11άδα
Μπούγιο
Τσέντο, Ρουτζέρι, Ιέρο, Σαντσίς
Γκορδίγιο, Μαρτίν Βάθκεθ, Μίτσελ, Σούστερ
Ούγκο Σάντσες, Μπουτραγκένιο

 
 
 





Η Μπάρτσα των 5 τροπαίων!
Πιο κοντά στην κατάρριψη εκείνου του ρεκόρ των 107 γκολ έφτασε η Μπαρτσελόνα του 2008-'09. Ηταν η πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα που ολοκληρρώθηκε με την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων (+ το Μουντιάλ Συλλόγων τον Δεκέμβριο του '09). Εκείνη η χρονιά βρήκε τους Μπλαουγκράνα πρωταθλητές με 105 γκολ. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και όλα έδειχναν πως θα ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνο το επίτευγμα, καθώς μόλις είχαν βάλει έξι στο «Μπερναμπέου». Την αμέσως επόμενη αγωνιστική έβαλαν τρία στη Βιγιαρεάλ, αλλά στα τρία τελευταία πρόσθεσαν μόνο δύο γκολ στο ενεργητικό τους και απέτυχαν να γράψουν ιστορία (όχι πως δεν το έκαναν με τόσους τίτλους). Η Μπαρτσελόνα του 1996-'97  επίσης ξεπέρασε τα 100 γκολ (102), κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανένας άλλος σύλλογος στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.
πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: