Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πλαστά εισιτήρια: Μην πέφτετε από τα σύννεφα.. θα χτυπήσετε..

Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε για πλαστά εισιτήρια σε αγώνες της Super League. Αμέσως οι ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις για το ρεπορτάζ που στόχο έχει να σπιλώσει την υπόληψη τους.
Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί για το εν λόγω θέμα τον περασμένο Μάρτιο και του επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Στον αντίποδα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός Πέτρος Θεοδωρίδης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για το ίδιο θέμα καθώς ισχυρίστηκε πως: «Δε φταίμε εμείς αν στη Δ.Ο.Υ. δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υπάλληλοι».
Την ίδια στιγμή είναι περιττό να αναφέρω πως αν πάρετε εφημερίδα τη Δευτέρα και δείτε εισιτήρια-εισπράξεις θα νομίζεται ότι την προηγούμενη ήσασταν σε «λάθος» γήπεδο.
Και αν νομίζεται ότι τα μεμπτά τελειώνουν εδώ κάνετε μεγάλο λάθος. Στις εισπράξεις των ομάδων από τα εισιτήρια το συνολικό ποσό ενώ θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο του 5, λόγω των τιμών των εισιτήριων 15€, 20€, 25€, 50€ κ.τ.λ., βλέπουμε το σύνολο να τελειώνει σε 1 ή 3 ή 7 (π.χ. 13.542€).
Για να πειστείτε σας παραθέτω το εξής στοιχείο: Το παραπάνω έγγραφο που σας παραθέτω, είναι εκκαθάριση αγώνα 16ης αγωνιστικής της Super League 2008-2009. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς τα 2000 εισιτήρια από τα συνολικά 7700 είναι οικογενειακά/παιδικά της τιμής των 2€. Την ίδια στιγμή παρουσιάζονται κομμένα εισιτήρια των της τιμής των 0,50€ και 1,00€!!!! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πραγματικότητα. Βέβαια, μάταια οι οπαδοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι εκείνη την ημέρα θα αναρωτηθούν που πωλούταν τα εισιτήρια με τις παραπάνω τιμές.
Το αστείο σε όλη την ιστορία δεν είναι αν ένα μαγαζί κόβει όλες τις αποδείξεις ή όχι. Αλλά παρά τη φοροδιαφυγή και τις παρατυπίες που έχουν σημειωθεί και σημειώνονται κατά καιρούς, και παρά τα στραβά μάτια απο τους μηχανισμούς, οι ομάδες αδυνατούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς την εφορία, με το κράτος να διαγράφει συνεχώς προσαυξήσεις και πρωτογενές κεφάλαιο. Αλήθεια, με τα διαρκείας τι γίνεται;Επιμελεια     Πετρος Πετρουσης

Πρόεδρος της UEFA μέχρι το 2015 ο Πλατινί

Για τέσσερα ακόμα χρόνια θα βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ο Μισέλ Πλατινί, καθώς όπως ανακοίνωσε η UEFA, δεν υπήρξε κάποιος άλλος υποψήφιος εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου του 2011 στο Παρίσι.

Η UEFA είχε ζητήσει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές, αλλά ο Πλατινί είναι ο μόνος υποψήφιος, καθώς κανείς άλλος δεν διεκδίκησε την προεδρία της ομοσπονδίας. Συνεπώς ο γάλλος παλαίμαχος διεθνής θα διανύσει την δεύτερη τετραετία του στην θέση του προέδρου της UEFA και θα διατηρήσει τον τίτλο αυτό μέχρι το 2015.

«Μόνο ένας υποψήφιος ανακοινώθηκε και αυτός είναι ο νυν πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα εκλεχθεί για δεύτερη τετραετία από το 2011 μέχρι το 2015», αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.VJG


Φωτάκης: Θέλουμε το κύπελλο

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, εμφανίστηκε ο Γιώργος Φωτάκης. Ο Έλληνας μέσος του «Δικέφαλου» του Βορρά τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στους προσωπικούς του στόχους. Ο Φωτάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero». Αναλυτικά δήλωσε:
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ: «Δεν ήμασταν καλοί. Από αυτό το παιχνίδι αυτό μπορούμε να κρατήσουμε μόνο την πρόκριση και τίποτε άλλο».
Για το τι περιμένει το νέο έτος στον ΠΑΟΚ: «Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».
Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να ανταποκριθούμε. Ασφαλώς και υπάρχει κούραση και ήρθαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Πρέπει όμως να ανακάμψουμε, για να είμαστε πιο κοντά στους δύο πρώτους».
Για το Κύπελλο: «Το Κύπελλο είναι πιο εφικτός στόχος. Εμείς αυτό θέλουμε, να το κατακτήσουμε. Η ομάδα έχει αρκετά χρόνια να γευτεί αυτή τη χαρά και μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα το πετύχουμε».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ το τελευταίο εξάμηνο: «Πετύχαμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό το εξάμηνο έχει πάει αρκετά καλά. Δεν αρχίσαμε όσο καλά θα θέλαμε, την περίοδο Δερμιτζάκη, αλλά στη συνέχεια ξαναβρήκαμε το καλό μας πρόσωπο».
Για τη θέση που του ταιριάζει: «Είναι αυτή που είχα στο «Μαδριγάλ», κόντρα στη Βιγιαρεάλ, όπου παίξαμε 4-1-4-1».
Για το νέο χρόνο: «Να ευχηθούμε υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά την ομάδα μου, να προσπαθήσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά θα δώσουμε τα πάντα. Επίσης, θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να ανακάμψουμε στο πρωτάθλημα, ώστε να διεκδικήσουμε μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ολυμπιακός – Ρόμα 89-82

Ο Ολυμπιακος κέρδισε τη Ρόμα με 89-82 και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου έχοντας κορυφαίους τους Μπουρούση, Σπανούλη και Τεόντοσιτς.

Μουρίνιο: «Εγώ είμαι ο καλύτερος»

Ξεκάθαρος και -όπως συνηθίζει- προκλητικός, ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως σε αυτόν θα έπρεπε να απονεμηθεί η «Χρυσή Μπάλα», αφού ήταν ο καλύτερος προπονητής για τη χρονιά που πέρασε. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο «Ξεχωριστός» δεν μάσησε τα λόγια του.

«Εγώ θα έπρεπε να είμαι στη θέση του Ντελ Μπόσκε. Είχα έντεκα μήνες δουλειάς, 57 ματς και τρεις τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του Champions League, της πιο σημαντικής, της απόλυτης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Κέρδισα τα πάντα, δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες μου», τόνισε ο Μουρίνιο, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως από τη λίστα για τους τρεις υποψηφίους ποδοσφαιριστές για τη «Χρυσή Μπάλα», λείπει ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

«Αν τελικά νικητής είναι ο Ινιέστα, που δεν αγωνίστηκε για περίπου πέντε μήνες λόγω τραυματισμού, μάλλον μετράει μόνο το Μουντιάλ και τίποτα άλλο. Εκεί αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια και πέτυχε γκολ στον τελικό. Θα μπορούσα να το καταλάβω αν οι τίτλοι ήταν μοιρασμένοι, όχι όμως όταν ένας άνθρωπος τα έχει κατακτήσει όλα. Προτιμώ να νικάω την Κυριακή, παρά ένα τέτοιο τρόπαιο», κατέληξε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αντίο» με συγκίνηση από Σιμάο

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σιμάο Σαμπρόσα αποχαιρέτησε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, που υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την Μπεσίκτας, δήλωσε ευτυχής για όσα πέτυχε με την ομάδα και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της και από τα… ξένα.

«Δεν εξαπάτησα κανέναν. Όταν ήρθα στην Ατλέτικο είχα υποσχεθεί πως θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό για να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο και τελικά πήραμε δύο τέτοιους. Με πονά που φεύγω από την ομάδα, γιατί εδώ απέκτησα πολλούς φίλους κι ένιωσα σαν στο σπίτι μου», δήλωσε ο 31χρονος άσος, που είχε αποκτηθεί από τους «ροχιμπλάνκος» το 2007 από την Μπενφίκα έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο, χαρακτήρισε τον Σιμάο υπόδειγμα επαγγελματία και φίλο.

«Βράζουν» στη Λάρισα

Περίπου 300 αγανακτισμένοι οπαδοί της Λάρισας βρίσκονται στο πάρκινγκ του «AEL FC ARENA», με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να μην μπορούν να πάρουν από εκεί τα αυτοκίνητά τους για να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Το ποτήρι με τα απογοητευτικά αποτελέσματα των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα είχε ξεχειλίσει, ωστόσο η βαριά ήττα από την ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου, φαίνεται πως έκατσε σαν πέτρα στο στομάχι σε αρκετούς οπαδούς της ΑΕΛ που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο «AEL FC ARENA».

Μερικοί από τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας (2-3) απ’ αυτούς που παραμένουν κλεισμένοι στα αποδυτήρια επιχείρησαν να αποχωρήσουν, αλλά οι αποδοκιμασίες των οπαδών που βρίσκονται στο πάρκινγκ ήταν τέτοιας έντασης, που τους ανάγκασαν να αλλάξουν γνώμη και να επιστρέψουν. Συγγνώμη από τους οπαδούς της Λάρισας ζήτησε ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκης, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσίνι» ανέλαβε την ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα και την -μέχρι στιγμής- τραγική πορεία της ομάδας στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας, τονίζοντας ότι: «θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην επιστρέψει η ομάδα στη Β’ Εθνική».

Η δήλωση του κ. Πηλαδάκη:

«Όποιος κι αν φταίει, τελικά φταίω εγώ. Ανέλαβα την ομάδα στην Β’ Εθνική και θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην επιστρέψει εκεί. Τούτη την ώρα, το μόνο που νιώθω είναι η ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους μας που δεν σταμάτησαν ποτέ να στηρίζουν αυτήν την ομάδα. Όλοι εμείς που την αγαπάμε, ας παραμείνουμε ενωμένοι

Παραδέχτηκε ότι είναι… απαράδεκτοι

Γιόσου Σαριέγκι ομολόγησε το… αυτονόητο, δηλαδή πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι «απαράδεκτοι» εξαιτίας της φετινής τους απόδοσης…
«Το σημαντικό είναι ότι συνεχίζουμε στο Κύπελλο. Δεν έχει σημασία το όνομα του αντιπάλου, αρκεί που νικήσαμε και προκριθήκαμε.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει ότι χαίρεται με όσα έγιναν στα τελευταία ματς. Ήμασταν απαράδεκτοι», τόνισε ο Βάσκος αμυντικός του Παναθηναϊκού.
 

Τετραπλή «τράμπα» για Τζένοα και Πάρμα!

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, Τζένοα και Πάρμα έχουν φτάσει σε συμφωνία, το αποτέλεσμα της οποίας θα φέρει τους Παλόσκι και Αντονέλι στην πρώτη και τους Παλαντίνο και Μοντέστο στην δεύτερη. Οι δύο ομάδες φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία για την ανταλλαγή 4 παικτών μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, στην Τζένοα αναμένεται να συνεχίσουν την καριέρα τους οι Αλμπέρτο Παλόσκι και Λούκα Αντονέλι, ενώ στην Πάρμα οι Ραφαέλε Παλαντίνο και Φραντσέσκο Μοντέστο!

Η ομάδα της Γένοβας προχωρά στην απόκτηση των δικαιωμάτων του Αντονέλι εξ' ολοκλήρου, ενώ θα αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του Παλόσκι από την Πάρμα, με το υπόλοιπο ποσοστό να συνεχίζει να ανήκει στην Μίλαν. Στον αντίποδα, οι «Παρμέτσι» θα έχουν στην κατοχή τους το 100% των δικαιωμάτων του Μοντέστο και το 50% των δικαιωμάτων του Παλαντίνο, το οποίο κατείχε η Τζένοα, και το υπόλοιπο ποσοστό του 26χρονου μεσοεπιθετικού να ανήκει στην Γιουβέντους.

Στην ουσία, οι δύο ομάδες προχώρησαν στην ανταλλαγή του ποσοστού των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών που είχαν υπό το καθεστώς της συνιδιοκτησίας, στην ανταλλαγή των άλλων δύο ποδοσφαιριστών που ανήκαν εξ' ολοκλήρου σε αυτές, ενώ η Τζένοα θα καταβάλει στην Πάρμα και το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις. Η τετραπλή «τράμπα» ανάμεσα στις δύο ομάδες αναμένεται να επισημοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Συμβολική κίνηση

Ημέρες αγάπης αυτές που διανύουμε και με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων ο Π.Μ.Α.Σ. Αγροτικός Αστήρ θέλησε να προβεί σε μια συμβολική κίνηση. Μετά από πρόταση του μέλους του Ερασιτέχνη, Χρόνη Αρετάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου, Γρηγόρη Καθάριου και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εστάλησαν το πρωί της Πέμπτης στολές της Ακαδημίας στο Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από επικοινωνία με τους καθ' ύλην αρμόδιους στο Προξενείο, οι στολές του Αγροτικού Αστέρα θα διανεμηθούν σε αθλητικά σωματεία, αλλά και σε παιδάκια, που τα έχουν ανάγκη.

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι ο Αγροτικός Αστέρας ιδρύθηκε στο Νέο Κουκλουτζά (Εύοσμο) της Θεσσαλονίκης από τους λιγοστούς γηγενείς κατοίκους του Παλαιού Χαρμάνκιοϊ και κυρίως από το προσφυγικό στοιχείο, που εγκαταστάθηκε στην περιοχή μετά το 1922. Οι πρόσφυγες προέρχονταν στην πλειοψηφία τους από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, ιδιαίτερα όμως από τον Κουκλουτζά (ελληνιστί ευώδης, εύοσμος, ως ακριβής μετάφραση της τουρκικής λέξης), ένα όμορφο προάστιο-θέρετρο της Σμύρνης, μόλις 5 χλμ. ανατολικά-νοτιονατολικά από αυτή, γνωστό σήμερα ως Altin dag.

Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από το "ΑEL FC Arena"

Τελικά και ο... Αγιος φοβέρα θέλει. Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από το "ΑEL FC Arena" όπου επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της ΑΕΛ, σκορ με το οποίο την είχε κερδίσει και στις 12 Δεκεμβρίου στο "Σπύρος Λούης", αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Έτσι ο "δικέφαλος" έγινε η έκτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος και οι "κιτρινόμαυροι" γλίτωσαν το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που τους είχε προαναγγείλει ο Σταύρος Αδαμίδης ότι θα του επέβαλλε σε περίπτωση αποκλεισμού από τους "βυσσινί".

Η "Ένωση" ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κυκλοφόρησε σωστά και σε αργό ρυθμό τη μπάλα προκειμένου να μη δώσει χώρους αλλά και τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ψάξουν την κόντρα και χάρη στα πολύ καλά ποσοστά που είχαν οι παίκτες της στα τελειώματα των φάσεων, "γλύκανε" τους οπαδούς της από τις απανωτές... πίκρες που τους κέρασε το τελευταίο διάστημα με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και την ήττα από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, σκόραραν οι Μπλάνκο, Γεωργέας (σ. σ. αυτό ήταν το "παρθενικό" του γκολ στη δεκαετή του καριέρα, με την κιτρινόμαυρη φανέλα), Τζιμπούρ και Μανωλάς. Όσο για την ΑΕΛ; Γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στο νεόκτιστο παλάτι της (είχαν προηγηθεί οι νίκες του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακού) και απογοήτευσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της που αποδοκίμασαν έντονα, διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και παίκτες...

Έδρασε ο "Ζορό", πανηγύρισε ο... Φούλης
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά, η ΑΕΛ στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" πάτησαν... γκάζι μετά το 30' και κατάφεραν στο 38' να ανοίξουν το σκορ με τον Μπλάνκο, ο οποίος απέδειξε και πάλι ότι είναι φορ περιοχής και όχι δεξιός μεσοεπιθετικός. Το γκολ αυτό "πάγωσε" και ταυτόχρονα μπλόκαρε τους γηπεδούχους που βρέθηκαν για τρίτο σερί ματς πίσω στο σκορ στο νέο τους "σπίτι".

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μπλάνκο να σκοράρει ξανά (στο 47') αλλά το γκολ του να μην μετράει -σωστά- διότι ήταν οφσάιντ. Όμως το δεύτερο γκολ για την 'Ένωση" δεν άργησε να έρθει. Το σημείωσε στο 53' ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος πανηγύρισε για πρώτη φορά τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα την οποία φοράει από τον Ιανουάριο του 2000!

Ξαναχτύπησε προς το τέλος
Το 0-2, ουσιαστικά έδινε την πρόκριση στην ΑΕΚ, η οποία συνέχισε να αγωνίζεται με σωστή συμπεριφορά. Οι παίκτες του Χιμένεθ, ήταν επικίνδυνοι κάθε φορά που έφυεγαν στην κόντρα και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 76'. Δημιουργός ήταν και πάλι ο Σκόκο και σκόρερ ο Τζιμπούρ, ο οποίος οκτώ λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον "Ζορό".

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86', όταν μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Λεονάρντο, ο Μανωλάς έπιασε την άμυνα της ΑΕΛ κοιμώμενη και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, έβαλε και αυτός την υπογραφή του στη νίκη πρόκριση του "δικεφάλου" στους "8" της διοργάνωσης...

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: "16"
Γήπεδο: "AEL FC Arena"
Διαιτητής: Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)ΑΕΛ (Γιορν Αντερσεν): Αμπάρης, Βελάσκο (72' Βενετίδης), Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Ιγκλεσιας, Πούρι (46' Σίμιτς), Μπλάζεκ, Μετίν (63' Μακίνουα), Κανόμπιο, Κουζέν
Στον πάγκο: Βιέρα, Νταμπίζας, Γκέρεμι, Βούζας
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73' Ντιόπ), Μπερνς (85' Λεονάρντο), Μπλάνκο (68' Τζιμπούρ)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Καλαμιώτης

Τελειώνει ο Κάσπερτσακ

Προπονητή φαίνεται ότι αναζητάει η Καβάλα αφού μετά την ήττα από τον Ατρόμητο και τον αποκλεισμό και από το κύπελλο, ο Χένρι Κάσπερτσακ μπήκε στη μαύρη λίστα του μεγαλομετόχου των Αργοναυτών , Μάκη Ψωμιάδη. Ο Πολωνός αναχώρησε με άδεια και όπως λένε οι πληροφορίες από την Καβάλα δύσκολα θα επιστρέψει για κάτι άλλο εκτός από το να μαζέψει τα πράγματα του.
Την προπόνηση της ομάδα την έκανε ο βοηθός του Πολωνού, Βαγγέλης Γούτης ο οποίος μαζί με το Νίκο Κωστένογλου είναι και οι δυο υποψήφιοι για να αντικαταστήσουν τον Κάσπερτσακ. Μάλιστα ο Γούτης είναι δοκιμασμένη λύση και σταθερή αξία του προπονητικού τιμ ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του Ψωμιάδη, χωρίς βέβαια να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο πρόσληψης ξένου τεχνικού, ο οποίος θα είναι ο τρίτος που θα κάτσει στον πάγκο της Καβάλας στη φετινή περίοδο

Λάμψη «Σόφο»

Υγιεινό περίπατο έκανε η Μακάμπι στην Πολωνία. Παρότι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον πρώτο όμιλο, επικράτησε άνετα της ήδη αποκλεισμένης Πρόκομ με 83-72 φτάνοντας στην ένατη νίκη της. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προηγήθηκε με +26 στη δεύτερη περίοδο και δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία από τους γηπεδούχους. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε σπουδαία εμφάνιση με 23 πόντους (7/8 βολές και 8/10 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ σε 21:42, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης index.

Δεκάλεπτα: 11-25, 29-52, 57-67, 72-83

Πρόκομ: Γκίντενς, Γιούιν 2, Βιντένοφ 20, Γουίλκς 7, Κοστζέφσκι 4, Γιάγκλα 13, Λάπετα 5, Ζότκα 11, Βάρντα 4, Μπαρέλ, Χρίτσανιουκ 6.

Μακάμπι: Πάργκο 4, Χέντριξ 7, Μπλούθενταλ 12, Πνίνι 6, Μπερστάιν 4, Έιντσον 13, Μάτσβαν 8, Πέρκινς 6, Σχορτσανίτης 23.

Ουζουνίδης: «Υπάρχει καθαρό χέρι στο κοντρόλ»

Στην φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση του Ηρακλή με την Κέρκυρα (χέρι του Τσίγκα στην φάση του γκολ), στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Πρέπει να αισθανόμαστε ευχαριστημένοι που ισοφαρίσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά μόνο με την κατοχή δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Είναι φανερό το πρόβλημα που έχουμε κόντρα σε ομάδες που έχουν πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα και όταν δεν έχουμε 2-3 παίκτες σε καλή μέρα τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές φέραμε φρεσκάδα στην ομάδα και από τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν ευχαριστημένος με την ισοπαλία ξέραμε ότι έπρεπε να πιέσουμε παραπάνω. Ήρθε για τον αντίπαλο μία φάση με ένα καθαρό χέρι στο κοντρόλ και ισοφαρίσαμε εμείς με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα και για τις δύο ομάδες για να δούμε ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση.
Είναι παιχνίδια κυπέλλου δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές και νομίζω ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κλείσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Σε ορισμένες θέσεις είναι πολύ μεγάλη διαφορά ποιότητας και αν έχουμε κάποιους σε κακή μέρα τότε δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα.
Φτάσαμε περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό είναι το πρόβλημα μας ότι δεν κάνουμε ευκαιρίες. Όταν πηγαίνει στα πλάγια η μπάλα θα πρέπει να έχουμε παίκτες μέσα στην περιοχή. Ίσως δεν υπήρχε η απαιτούμενη φρεσκάδα. Ο Βίκτορ (σ.σ. Γιάκομπ) δεν μπορούσε να του πει κάποιος για την διάθεση και την μαχητικότητα σήμερα κι με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερος και μακάρι να συνεχίσει έτσι».
Για τον Ρόμπλες τέλος είπε: «Θα καθίσει και την επόμενη εβδομάδα για να τον δούμε και καλύτερα. Δεν έχουν αλλάξει περιμένουμε να δούμε τι κινήσεις θα κάνουμε για να δούμε τις αλλαγές μπορούν αν γίνουν. Δεν μπορούμε να πάρουμε όποιον θέλουμε πρέπει να είναι προσαρμοσμένα τα οικονομικά δεδομένα».

Ξεγυρισμένες «ροπαλιές»

Έφτασε η ώρα του Ηρακλή στη φετινή Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο «γηραιός» επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Γλυφάδας, στο μεγάλο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την ένατη αγωνιστική και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο, αφήνοντας δυο πόντους πίσω τους «πράσινους» και τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Οι παίκτες του Φρέντι Μπρουκς ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την καλή άμυνα των κυπελλούχων Ελλάδος, όπως και το εκπληκτικό τους μπλοκ στις κρίσιμες φάσεις. Αντίθετα, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη κουράστηκαν, εξαιτίας της έλλειψης επιλογών και τα περίμεναν όλα από τον εκπληκτικό Γιορντάνοφ.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (25-15, 25-19, 25-23)

ΕΑ Πατρών-Λαμία 3-1 (25-27, 25-19, 25-18, 25-15)

Αρης-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0 (25-22, 25-14, 25-19)

Επίκουρος-Ολυμπιακός 0-3 (21-25, 22-25, 30-32)

Πανελλήνιος-ΑΟ Κηφισιάς 3-0 (26-24, 25-22, 25-23)

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 1-3 (22-25, 21-25, 25-22, 15-25)

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 10 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Μηνούδης 9 (9/18 επ., 54% υπ. - 36% άριστες), Γιορντάνοφ 17 (16/30 επ., 1 μπλοκ), Ψάρρας 3, Πανταλέων 9 (8/11 επ., 1 μπλοκ), Λάππας 9 (8/17 επ., 1 μπλοκ, 68% υπ. - 41% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (76% υπ. - 48% άριστες)/ Κόβατς, Ντονάς

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Όουενς 21 (18/24 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 25% άριστες), Κράβαρικ 11 (6/9 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης 2, Κιρόγκα 14 (9/19 επ., 4 μπλοκ, 53% υπ. - 38% άριστες), Μπίλινγκς 21 (18/25 επ., 2 μπλοκ), Κανέλλος 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας -λ 67% υπ. - 33% άριστες) / Χαραλαμπίδης, Εφραιμίδης Δ., Εφραιμίδης Ν.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες):

1. Ηρακλής 22 24-10

2. Παναθηναϊκός 20 23-10

-. ΠΑΟΚ 20 22-10

4. Ολυμπιακός 17 21-13

5. ΕΑ Πατρών 16 20-17

6. Λαμία 15 19-14

-. Άρης 15 16-15

8. Α.Ο. Κηφισιάς 10 12-20

-. Εθνικός Αλεξ/λης 10 13-21

10. Απόλλων Καλαμαριάς 8 12-23

11. Πανελλήνιος 6 9-21

12. Επίκουρος 3 8-25

Φέργκιουσον: "Κρεμάει τα γάντια του" ο Φαν ντερ Σαρ

Την τελευταία του χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους διανύει ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ όπως έκανε σήμερα γνωστό ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Από τον Οκτώβριο ο προπονητής τερματοφυλάκων των «κόκκινων διαβόλων», Ερικ Στιλ είχε αφήσει να εννοηθεί πως αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά για τον Ολλανδό τερματοφύλακα, με τον ίδιο να διαψεύδει κάτι τέτοιο. «Καρφιά» σχετικά με την απόδοσή του είχε ρίξει και ο Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε πως ο Ολλανδός γκολκίπερ κατέρρευσε μόλις μπήκε στο 40 έτος της ηλικίας τους.

«Αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν», είπε αρχικά ο Φέργκιουσον και στη συνέχεια αναγνώρισε τις ικανότητες του 40χρονου τερματοφύλακα: «Ο Εντβιν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία και πολλές γνώσεις σχετικά με το παιχνίδι».

Ο Φαν ντερ Σαρ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον Άγιαξ όπου και αγωνίστηκε έως και το 1999. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Γιουβέντους όπου και υπερασπίστηκε την εστία της «Μεγάλης Κυρίας» 66 φορές έως το 2001 όπου και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Φούλαμ. Εκεί, ο πολύπειρος γκολκίπερ αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2001-2005) από όπου και συνέχισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου και αγωνίζεται έως σήμερα. Αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας της οποίας υπερασπίστηκε την εστία 130 φορές.

Κλήρωση Διαγωνισμού

Τα 3 άτομα που κερδίζουν από μία δωροεπιταγή των 150 ευρώ για τις μπουτίκ του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή είναι Νεοφυτίδης Στέλιος, Γλυκίδου Δήμητρα και Δούκας Πάνος αντίστοιχα.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Διαψεύδει ο Ναφτί

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Μεχντί Ναφτί, διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν το απόγευμα της Τετάρτης να παρακολουθεί την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το κύπελλο Ελλάδας. Σε σχετικές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικά Νέα» της Θεσσαλονίκης, ο Τυνήσιος μέσος άφησε να εννοηθεί πως ότι έγινε, έγινε εσκεμμένα από συγκεκριμένο άνθρωπο που προς το παρών δεν θέλησε να κατονομάσει, επιφυλάχθηκε όμως για το μέλλον: «Ολ' αυτά που ακούστηκαν είναι ψέματα. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Αρη να μην ακούει αυτές τις ηλιθιότητες! Είμαι στο σπίτι μου στο Τουλούζ και την ώρα που υποστηρίζουν πως βρισκόμουν στη Τούμπα, έτρωγα με τη γιαγιά μου! Ειλικρινά δεν ήξερα καν ότι έπαιζε ο ΠΑΟΚ στον οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ».
Ο Ναφτί είπε ακόμη πως αυτή την εποχή δεν αισθάνεται καλά παίζοντας ποδόσφαιρο και πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στο τέλος της σεζόν να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Μέχρι το καλοκαίρι πάντως, όπως είπε, θα βρίσκεται στον Αρη με τον οποίο έχει συμβόλαιο και θέλει να το τιμήσει.ο Ναφτί βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Τουλούζ από την περασμένη Δευτέρα.»Πέταξε» με LUFTHANSA από Θεσσαλονίκη για Μόναχο και αποεκεί για Τουλούζ όπου θα παραμείνει έως την προσεχή Δευτέρα, όταν και έχει κλείσει εισιτήριο να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ταξιδιωτικό πρακτορείο, ο Ναφτί έκλεισε τα εισιτήρια μέσω Ίντερνετ.

«Δεν πήρε δάνειο, γι’ αυτό βγάζει χολή ο Δομάζος»!

Σε προσωπικά κίνητρα αποδίδονται τα αρνητικά σχόλια του Μίμη Δομάζου για τον Νικόλα Πατέρα, από το περιβάλλον του (πρώην πλέον) προέδρου του Παναθηναϊκού.

Όπως τόνισε στο www.sport-fm.gr άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον κ. Πατέρα, «η χολή, που βγάζει ο κ. Δομάζος προς το πρόσωπο του προέδρου, οφείλεται στην άρνηση του τον Οκτώβριο του 2010 να του δανείσει 300.000 ευρώ, για να φτιάξει νέα γήπεδα 5Χ5».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Δομάζου ότι ο Πατέρας έκανε κουμάντο χωρίς να βάζει χρήματα, η ίδια πηγή εξήγησε:

«Mετά από δύο συναντήσεις, που είχε ο κ. Δομάζος στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του κ. Πατέρα με στελέχη του οικονομικού τμήματος -όπου και έφερε το πρότζεκτ προς συζήτηση- η απάντηση στο αίτημά του ήταν αρνητική, γιατί εκείνο δεν ήταν βιώσιμο».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Δομάζος ζήτησε από τον κ. Πατέρα να εγγυηθεί σε τράπεζα, ώστε να του χορηγήσουν δάνειο και όταν ο κ. Πατέρας το αρνήθηκε (γραπτά), τότε ο κ. Δομάζος άρχισε να βγάζει χολή εναντίον του προέδρου».

Όπως διευκρινίστηκε, δε, κλείνοντας, «αν επιθυμεί ο κ. Δομάζος να μάθει πόσα χρήματα έχει βάλει ο κ. Πατέρας στον Παναθηναϊκό, ας απευθυνθεί στο λογιστήριο της ΠΑΕ».

«Ανοιχτή» η πρόκριση για Ηρακλή, 1-1 με Κέρκυρα

Σε ένα συγκλονιστικό, όσον αφορά την εξέλιξή του παιχνίδι, Ηρακλής και Κέρκυρα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καυτανζόγλειο και πλέον και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου στην έδρα των «Φαιάκων».

Αρνητικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο διαιτητής Καλογερόπουλος, που δεν είδε το χέρι του Τσίγκα στην φάση του γκολ των φιλοξενούμενων. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε με πέναλτι του Γιάκομπ που κέρδισε ο ίδιος.
 
Με 4-4-2 και προωθημένους τους Γιάκομπ και Σολτάνι, παρέταξε τον Ηρακλή ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με σαφή την πρόθεση να χτυπήσει από νωρίς το παιχνίδι. Από την άλλη, ο Μπάντοβιτς παρέταξε την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο (4-1-4-1) και μοναδικό προωθημένο τον Τσίγκα.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και είχαν δύο ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 13΄ μετά από φάουλ του Λίμα, ο Αποστολίδης δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά ο Γιάκομπ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Λίμα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αποστολίδη.

Η Κέρκυρα από την άλλη φρόντιζε να καλύπτει τα νώτα της και είχε μόνο μια φάση, όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Στολτίδη, ο Τσίγκας θα βρεθεί προ του Ελευθερόπουλου, με τον τελευταίο να διώχνει δύσκολα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και διαμαρτύρονται για την φάση του 38’ όταν ο Γιάκομπ ανατράπηκε στην περιοχή της Κέρκυρας. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος κατευθύνθηκε προς το σημείο του πέναλτι, αλλά ο επόπτης είχε σηκωμένη την σημαία και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Στο 48’ ο Παπαστεριανός προσπάθησε να κρεμάσει τον Αποστολίδη, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια και μέχρι το 70’ δεν υπήρξε μεγάλη φάση, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο έγινε πραγματικός… χαμός.

Ο Γιάντσης στο 73’ έπιασε μονοκόμματο σουτ που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Ελευθερόπουλου για να απαντήσει ο Λίμα στο επόμενο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ και σέντρα ο Τσίγκας βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και αφού στόπαρε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι, νίκησε τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 87’. Ο Γιάκομπ ανατράπηκε από τον Ιωάννου και ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι. Το σφύριγμα του Καλογερόπουλου-που έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους γηπεδούχους για την φάση του γκολ του Τσίγκα,- βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και πλέον η πρόκριση στους «8» θα κριθεί στον αγώνα στην έδρα των «Φαιάκων». Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός(58’ Μάρα), Στζοτ(68’ Σίσιτς), Πίτου Γκαρσία(78’ Ηλιάδης), Σολτάνι, Γιάκομπ

Στον πάγκοι οι: Μπαντής,Κανακούδης,Σαρακατσάνος, Βέλλιος

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής(72’ Λαμπρόπουλος), Μίχος, Τσίγκας(86’ Ιωάννου Δ.), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου Η.(58’ Γιάντσης), Μακρής

Στον πάγκο οι: Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Βιόπουλος

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Αρης-Στην έξοδο ο Καλσάδο

Φαίνεται πως οι εκκαθαρίσεις του Ιανουαρίου στον Αρη δεν θα αφορούν μόνο αυτό καθ' αυτό το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και ανθρώπους που κινούνται γύρω από την ομάδα και εργάζονται γι αυτή. Η επιστροφή του Ισπανού ατζέντη Μανουέλ Φερέρ, όπως όλα δείχνουν οδηγούν στην έξοδο τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ, Αντόνιο Καλσάδο ο οποίος ουσιαστικά μένει χωρίς αρμοδιότητες, μετά τη δραστηριοποίηση του συμπατριώτη του σε θέματα που μέχρι τώρα τον αφορούσαν.

Επιπλέον στον Καλσάδο χρεώνονται και ορισμένες κακές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, όπως για παράδειγμα η απόκτηση του Φαμπιάνο ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο κλίμα της ομάδας. Με δική του εισήγηση, εξάλλου, έφτασε από τη Γουατεμάλα και ο Κάρλος Ρουϊζ. Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, η μετέπειτα απόδοσή του κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα, με αποτέλεσμα ο Κούπερ να ψάχνει κάτι καλύτερο για τη γραμμή κρούσης των «κιτρίνων».
Στο μεταξύ αναστάτωση με ή χωρίς αιτία (αυτό θα φανεί πολύ σύντομα), έχει προκληθεί στις τάξεις του συλλόγου, μετά από δημοσιεύματα μερίδας του τύπου περί παρουσίας του Μεχντί Ναφτί στα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας όπου λέγεται πως παρακολούθησε την αναμέτρηση του κυπέλλου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η απουσία του ανάλογου φωτογραφικού ντοκουμέντου «σώζει» τον Τυνήσιο μέσο το περιβάλλον του οποίου δηλώνει άγνοια για το γεγονός. Πάντως όπως έχουμε ξαναγράψει το κλίμα για τον Ναφτί είναι πολύ βαρύ και το μέλλον του στον Αρη εξαιρετικά δυσοίωνο.
Στα μεταγραφικά άλλο ένα όνομα επιθετικού προέκυψε εσχάτως. Πρόκειται για τον 31χρονο βραζιλιάνο Εντού με 5ετή θητεία στην ισπανική Μπέτις, όπου μάλιστα είχε για ένα φεγγάρι προπονητή τον Εκτορ Κούπερ. Ο Εντού που έχει φορέσει και μία φορά τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, αγωνίζεται αυτή την εποχή στην Ιντερνασιονάλ και εξετάζεται σοβαρά από τους «κιτρινόμαυρους». Πρώτος στόχος παραμένει ο Εντι Τζόνσον, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την απόκτηση ή μη του Εντού για τον οποίο ο τεχνικός του Αρη έχει ανάψει το πράσινο φως στη διοίκηση να κινηθεί ζωηρά, καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά και θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν.   
Σε ότι αφορά, τέλος, την εμπλοκή του ονόματος του Αρη σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, περί φοροδιαφυγής μέσω μη απόδοσης ΦΠΑ από τα εισιτήρια, κύκλοι της διοίκησης αναφέρουν πως η ΠΑΕ έχει ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και πως οι εν λόγω φήμες είναι παντελώς ανυπόστατες. 
                                                                                     

Στη Ρόδο θα λύσουν τις διαφορές τους...

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Διαγόρα στο πλαίσιο της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου και κατά συνέπεια η πρόκριση στους «8» του θεσμού θα κριθεί σε επαναληπτικό ματς στη Ρόδο.
Η ομάδα του Νίκου Παντελή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν την ισοπαλία και έτσι οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στο «σμαραγδένιο νησί» στις 12 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως ο Διαγόρας παρέμεινε αήττητος για δωδέκατο διαδοχικό παιχνίδι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο!
Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του 36' όταν ο Λουάμο ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα Ταμπάση και πλάσασε, όμως ο Πλάτανος απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το μηδέν παθητικό για τους Ροδίτες.
Το «σκηνικό» δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς ο Εθνικός Αστέρας διατήρησε την πρωτοβουλία. Όμως, στο 67' ο Λουάμο και πάλι δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.
Τελικά, η ομάδα της Καισαριανής κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 74' όταν ο Χωριανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Τραορέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ωστόσο, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε η «απάντηση» από την ομάδα της Ρόδου, που έδειξε χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ζουρούδης εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από περίπου 25 μέτρα και νίκησε τον τερματοφύλακα Κοτταρά, διαμορφώνοντας το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντελής): Κοτταράς, Φραγκής (82' Βάσι), Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Φραντζέσκι (70' Γκόγκας), Λουάμο (92' Παλάσκας), Άντονι.
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Προβατίδης, Πλάτανος, Πουλόπουλος, Εξουζίδης, Σαλαμαστράκης, Ζλάτκοβιτς (81' Σπάρταλης), Γεωργίου, Ταραχούλσκι (93' Καμινιώτης), Ζουρούδης.

Τιμωρία δύο αγωνιστικών στον Παναθηναϊκό!

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 71.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «πράσινοι», που θα καταθέσουν έφεση, θεωρήθηκαν υπότροποι και θα εκτίσουν την ποινή τους στα παιχνίδια με Άρη και Καβάλα, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν ξανά τη βοήθεια του κόσμου τους στις 29 Ιανουαρίου κόντρα στον Εργοτέλη.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή απέρριψε τη θέση των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που υποστήριξαν ότι τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα και μάλιστα, στρέφονταν εναντίον της ίδιας της ομάδας. Με βάση αυτό, επικαλέστηκαν το δεδικασμένο της υπόθεσης του προπηλακισμού του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο ματς Καλλιθέα-ΑΕΚ, όταν η «Ένωση» τιμωρήθηκε μόνο για τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν από οπαδούς που διαμαρτύρονταν για την κακή πορεία της ομάδας, ενώ όσοι έφτασαν στη φυσούνα αποκρούστηκαν από τους άνδρες ασφαλείας και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, από τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία έκανε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να θεωρηθούν τα επεισόδια μεμονωμένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα την τιμωρία των δύο αγωνιστικών (ουσιαστικά μία και διπλασιασμός της ποινής επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος).

Ενισχύεται η Μπλάκμπερν

Ενθουσιασμένος μετά το ραντεβού που είχε με τους νέους ιδιοκτήτες της Μπλάκμπερν εμφανίστηκε ο Στιβ Κιν. Ο προπονητής της ομάδας άκουσε τη διοίκηση να κάνει λόγο για καλύτερες μέρες που θα έρθουν και για ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ως το τέλος της σεζόν και θα έχει διαθέσιμο μπάτζετ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Με ανεβασμένη τη διάθεση μίλησε έτσι στους παίκτες της ομάδας για ένα ευοίωνο μέλλον και έπειτα ξεκαθάρισε στο SkySports ότι το ραντεβού με τους ιδιοκτήτες πήγε κάτι παραπάνω από καλά:

«Η συνάντηση πήγε περίφημα. Συζητήσαμε επί 3,5 ώρες σε πολύ θετικό κλίμα. Ο κύριος λόγος που ήθελα την συνάντηση ήταν για να μιλήσω στους ποδοσφαιριστές για το μέλλον του συλλόγου. Στην τελευταία προπόνηση είχα τη χαρά έτσι να τους πω να κοιτάξουν χαρούμενοι μπροστά. γιατί οι μέρες που θα έρθουν θα είναι οι καλύτερες.

Θα υπάρξει ενίσχυση τον Ιανουάριο. Υπήρχε ο φόβος στους κόλπους της ομάδας και στα αποδυτήρια, μήπως αναγκαστούμε να πουλήσουμε παίκτες, αλλά δεν συντρέχει τελικά κανένας λόγος ανησυχίας. Απεναντίας θα ενισχυθούμε».

Παρελθόν και επίσημα ο Μπενίτεθ

Παρελθόν από τον πάγκο της Ίντερ και επίσημα αποτελεί ο Ράφα Μπενίτεθ. Όπως ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης υπήρξε συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό για την πρόωρη λύση της συνεργασίας, «Η Ίντερ ευχαριστεί τον Ράφα Μπενίτεθ για την συνεργασία μαζί του που την οδήγησε στην κατάκτηση του Ιταλικού Σούπερ Καπ και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το ποσό της αποζημίωσης του Ισπανού τεχνικού, που ζητούσε αρχικά 8 εκατ. ευρώ.

Αγγλικές «σειρήνες» για Τοροσίδη!

Τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη για το 2010, Βασίλη Τοροσίδη φέρεται να έχει στα υπόψη της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του διεθνούς μπακ.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της “Manchester Evening News”, η Γιουνάιτεντ παρακολουθεί τον διεθνή δεξιό μπακ, καθώς τον θεωρεί ικανό αντικαταστάτη του «γερόλυκου», Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος αγωνίζεται ανελλιπώς από το 1992 και το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του θα έχει κλείσει τα 36.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατάσκοπος του αγγλικού συλλόγου είχε βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στις 27 Νοεμβρίου για το ΑΕΚ - Ολυμπιακός (1-0), όμως σε εκείνο το παιχνίδι ο Τοροσίδης βρισκόταν εκτός αποστολής, καθώς ήταν τραυματίας. Όπως αξίζει να αναφερθεί ότι το συμβόλαιο του παίκτη με τους «ερυθρόλευκους» εκπνέει το καλοκαίρι του 2013, ενώ σε αυτό υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα επτά εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΕ-ΠΑΟΚ Ευχες......

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά τη χρονιά, με νίκη - πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει να υπερηφανεύεται πως είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους της, εντός των συνόρων και στην Ευρώπη.

Τις επόμενες ημέρες, άπαντες στον «δικέφαλο» θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σωματικά και πνευματικά, με τη διοίκηση να εύχεται καλές γιορτές σε όλο τον φίλαθλο κόσμο.

Αναλυτικά:

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και Ευτυχία

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης και το Διοικητικό Συμβούλιο, εν όψει των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων, εύχονται ολόψυχα Υγεία & Ευτυχία σ' όλο τον φίλαθλο κόσμο», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Άρης

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας της (κεκλεισμένων των θυρών) για τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Άρης από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για τα επεισόδια στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής, στην Α1 ανδρών, με τον Ηρακλή. Παράλληλα, στον Άρη επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 7.400 ευρώ. Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ καθώς θεωρεί το λιγότερο υπερβολική την συγκεκριμένη τιμωρία.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:
Α. Για ομαδικά υβριστικά συνθήματα πρόστιμο 3000 ευρώ
Β. Για σωρεία ρίψεων αντικειμένων εντός γηπέδου αλλά και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και μικρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη αντικειμένου ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο 4400 ευρώ.

"Καμία πρόταση για Κουμορτζί"

Στη σφαίρα της φαντασίας ανήκουν σύμφωνα με την ΠΑΕ Πανιώνιος τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει προσφέρει έμψυχα ανταλλάγματα για την απόκτηση του Κουμορτζί. Με ανακοίνωση της, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου, η ΠΑΕ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αφορούν δήθεν πρόταση για μεταγραφή του Γκανέζου στην ομάδα του Παναθηναϊκού.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Επειδή διαβάσαμε σήμερα στον ημερήσιο τύπο για πρόταση του Παναθηναϊκού για τον ποδοσφαιριστή Μπενάρντ Κουμορτζί και συγκεκριμένα ανταλλάγματα, δηλώνουμε ότι καμία πρόταση, επίσημη ή ανεπίσημη, δεν έχει γίνει και τίποτα από τα αναφερόμενα δεν ισχύουν.
Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων».
Στα αγωνιστικά τώρα μπορεί οι παίκτες να απολαμβανουν τις διακοπές τους όμως ο Τάκης Λεμονής δουλεύει πυρετωδώς.
Το πρωί της Πέμπτης τεχνικός των κυανέρυθρων  είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γεράσιμο Βεντούρη. Στη συνάντηση τους, η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες και στην ήταν παρών και ο Παύλος Κορκίδης, συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, με έμφαση σε μεταγραφικά θέματα. Ο στόχος είναι η ενδυνάμωση της ομάδας και η ταχύτερη αγωνιστική της ανάκαμψη.


Αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Πανιώνιος - Skoda Ξάνθη

Με επιστολή της η διοργανώτρια αρχή κάνει δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Πανιώνιος και ορίζει τον αγώνα Πανιώνιος - Skoda Ξάνθη, ο οποίος θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, να γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 15:00.

Σειρήνες για Λίμα

Στο μετεγγραφικό στόχαστρο της Ουρακάν φέρεται να βρίσκεται ο Πάμπλο Λίμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Αργεντινής, οι καλές εφετινές εμφανίσεις του μπακ του Ηρακλή δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις ομάδες της χώρας και η Ουρακάν φέρεται έτοιμη να εντάξει τον παίκτη στο έμψυχο δυναμικό της. Ο Ουρουγουανός παίκτης έχει συμβόλαιο έως το 2012 και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αριστερός μπακ.
Ο Πάκο Κασάλ, εκπρόσωπος του παίκτη τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόταση για συνεργασίας από την αργεντίνικη ομάδα, ενώ πρόθεση του «γηραιού» είναι να διατηρήσει τον παίκτη στο έμψυχο δυναμικό του. Πάντως, η διοίκηση της ομάδας δε θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενη παραχώρηση του Ουρουγουανού, εφόσον έρθει κάποια καλή πρόταση.
Από εκεί και πέρα, η διοίκηση των «κυανόλευκων» έχει στρέψει την προσοχή της στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Απόστολο Βέλλιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να επεκταθεί η συνεργασίας των δυο πλευρών.

Σενάρια για Ναφτί

Στον ΠΑΟΚ στέλνουν δημοσιεύματα του Τύπου τον Μεντί Ναφτί. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ο μέσος του Άρη φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των ιθυνόντων του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας και δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση για την απόκτησή του, εφόσον λύση την συνεργασίας του με τους «κίτρινους».
Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με τα μετεγγραφικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα των επενδυτών του Κατάρ. Εφόσον τελειώσει θετικά το θέμα των Αράβων επενδυτών, τότε θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας και με βάση τα όσα θα εισηγηθεί ο Μάκης Χάβος. Την ίδια στιγμή, ο «Δικέφαλος» του Βορρά διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τον Ντάριο Κρέσιτς να μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Γαλατασαράι.
Οι «ασπρόμαυροι» κρατούν τη νίκη και την πρόκριση από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τονίζουν πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον. Ο Χάβος κράτησε μόνο τη νίκη από το συγκεκριμένο ματς και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψει πάνω στη βελτίωση των όσων δεν του άρεσαν στο ματς με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Δομάζος: Θα επιστρέψει ο Βγενόπουλος

Πεπεισμένος πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Μίμης Δομάζος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τόνισε πως ο Νικόλας Πατέρας έκανε αρκετά λάθη, με μεγαλύτερο αυτό του Κώστα Αντωνίου. Ο Δομάζος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM».
O Δομάζος τόνισε στην συνέχεια για το κλίμα στην "πράσινη" ΠΑΕ: «Όταν συναντήθηκε με τον σύνδεσμο των παλαίμαχων, ο Πατέρας είχε ρωτήσει κάποιον από τους παίκτες αν είναι φίλος του Αντωνίου, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βρει δουλειά στην ομάδα».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα αποδυτήρια, στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, απέφυγε όμως να πει περισσότερα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και έναν τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον, λέγοντας ότι η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και ότι «ποτέ κανείς δεν χάνει από τον Παναθηναϊκό».

Θέλει Μασεράνο η Άρσεναλ

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόν για την απόκτηση του Χαβιέ Μασεράνο εμφανίζεται η διοίκηση της Άρσεναλ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το caughtoffside.com, οι «Γκάνερς» έχουν στο στόχαστρό τους τον Αργεντινό άσο των Μπλαουγκράνα και το σενάριο κατάθεσης πρότασης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο ίδιος ο Μασεράνο βρίσκεται στη Βαρκελώνη εδώ και τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν λογίζεται στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα και δεν θα ήταν αρνητικός σε επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Θα μείνει ο Νέμεθ

Αισιόδοξος πως ο Κρίστιαν Νέμεθ θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και μετά τον Ιανουάριο, εμφανίστηκε ο μάνατζέρ του. Συγκεκριμένα, ο Βίκτορ Κοβέσντι τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει ενημερώσει την πλευρά του παίκτη να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, κάτι που έχει συμβεί με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Κοβέσντι τόνισε πως μετά τις γιορτές θα έχει συνάντηση με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού για να συζητηθεί το μέλλον των «ερυθρολεύκων».
Χαρακτηριστικά, ο Κοβέσντι δήλωσε στην «Origo»: «Ακούγονται διάφορες ομάδες για τον Κριστιάν, αλλά είναι όλα ψέματα. Εμείς δεν έχουμε επαφή με καμία. Με τον Ολυμπιακό θα μιλήσουμε μετά τα Χριστούγεννα για να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει κακές σχέσεις με τον Μήτρογλου και σε εμάς δεν έχει πει κανείς να βρούμε ομάδα. Βεβαίως, ο Νέμεθ θέλει να παίζει και αυτό θα συζητήσουμε».
Στην συνέχεια, μίλησε και ο Κρίστιαν Νέμεθ ο οποίος τόνισε: «Παίζουμε με έναν επιθετικό και είμαστε 4 καλοί παίκτες, οπότε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

Ποιοι την... σπάνε στον Χιμένεθ

Δεν είναι μόνο οι Πατσατζόγλου, Έντερ, Νταντόμο και Γκερέιρο που «τελειώνουν» από την ΑΕΚ. Διαβάστε για ποιους άλλους χτυπάει η καμπάνα.Ο Λαγός είναι ένας παίκτης που μόνο τυχαία δεν έχει εξαφανιστεί από την ενδεκάδα της «Ένωσης», αλλά και ο Λεονάρντο βρίσκεται συνεχώς υπό κρίση, μια και στον Χιμένεθ δεν αρέσουν καθόλου τα σκαμπανεβάσματα του Βραζιλιάνου.

Επίσης, υπάρχει η περίπτωση του Γκέντσογλου, που μπορεί να μην εκφράζονται παράπονα, αλλά η ΑΕΚ θα έλεγε αμέσως «ναι» σε μια καλή πρόταση από την Ιταλία. Ακόμα, η αποχώρηση του Νασούτι το καλοκαίρι θεωρείται δεδομένη.

Η Χουριέτ για τον θρυλικό Λεφτέρ

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του θρυλικού Λεφτέρ, που νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, αποτέλεσε την αφορμή για σημερινό άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.ε αναφορές, μάλιστα, και στα προβλήματα που αντιμετώπισε ως Έλληνας στην Τουρκία ο τεράστιος αυτός βετεράνος ποδοσφαιριστής, που για ένα φεγγάρι στην δύση της καριέρας του είχε περάσει κι από την ΑΕΚ (το 1964 στα 39 του χρόνια). «Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, ως γνωστόν, είναι ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής μας» γράφει η Χουριέτ: «Η δεκαετία του ’60, όπως συνέβη για όλους τους ελληνικής καταγωγής πολίτες μας, ήταν προβληματική και για τον Λευτέρη. Εξαιτίας του κυπριακού, η Τουρκία και η Ελλάδα είχαν φτάσει στα πρόθυρα του πολέμου. Η κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε να εγκαταλείψουν τη χώρα οι Έλληνες που ζούσαν στην Τουρκία, αλλά δεν είχαν την τουρκική ιθαγένεια. Και έτσι οι Έλληνες έφυγαν. Ο Λευτέρης είχε την τουρκική ιθαγένεια και έτσι έμεινε. Και την είχε τόσο την ιθαγένεια αυτή, ώστε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε 50 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Περαστικά στον Λευτέρη. Με την ευχή να επιστρέψει το συντομότερο στην αγαπημένη του Πρίγκηπο».

Προβάδισμα... φορτωμένο με πολλά γκολ για Σεβίλη, Αλμερία-Σάρωσε η Ρεάλ

Η Σεβίλη επιβλήθηκε με 5-3 της Μάλαγα και η Αλμερία με 4-3 της Μαγιόρκα και αμφότερες πήραν προβάδισμα για τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» του Copa del Rey. Σημαντική νίκη πέτυχε και η Χετάφε με 2-1 επί της Μπέτις, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ, με τον Σιμάο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα στο τελευταίο του ματς με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος».

«Σάρωσε» τη Λεβάντε η Ρεάλ

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει ο επαναληπτικός αγώνας για την φάση των «16» του Copa del Rey ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λεβάντε, καθώς η «βασίλισσα» διέλυσε με 8-0 την ομάδα του Γκαρθία Πλάθα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Από τρία γκολ πέτυχαν Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, ένα σημείωσε ο Οζίλ και ένα ο Πέδρο Λεόν.

Καταιγιστική παρουσιάστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Ρεάλ και επέβαλε από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό της περιορίζοντας την Λεβάντε σε έναν παθητικό ρόλο. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Μπενζεμά έκανε το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Οζίλ διπλασίασε τα τέρματα των μαδριλένων.

Ο Μπενζεμά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 31' και ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το 4-0.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο δεν κατέβασαν ταχύτητα ούτε στην επανάληψη, αλλά... φιλοδώρησαν τους φιλοξενούμενους με τέσσερα ακόμα γκολ. Ο Μπενζεμά πανηγύρισε το τρίτο του προσωπικό τέρμα στο 68ο λεπτό και πέμπτο για την ομάδα, ενώ στην συνέχεια ο Ρονάλντο με δύο γκολ, στο 71' και στο 73', έκανε το 7-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Πέδρο Λεόν ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90', ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Ρεάλ.

Αποχαιρέτησε με γκολ ο Σιμάο

Με τον καλύτερο τρόπο είπε το «αντίο» στους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Σιμάο, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με την Εσπανιόλ , στο τελευταίο παιχνίδι του με την φανέλα των μαδριλένων και τους έδωσε προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Copa del Rey.

Ο Πορτογάλος άσος, που συμφώνησε με την Μπεσίκτας και θα μετακομίσει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο, ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 34ο λεπτό, ύστερα από το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στο χέρι του Αματ, αν και ο παίκτης της Εσπανιόλ φέρεται να βρίσκεται εκτός περιοχής.

Με δέκα ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες, με τον Ρέγιες να αποβάλλεται για την Ατλέτικο στο 41' και τον Ρουίθ για τους φιλοξενουμένους στο 66'.

«Βροχή» τα γκολ στη Σεβίλη

Ακρως χορταστική ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Σεβίλη και την Μάλαγα, με την ομάδα του Μανθάνο να επικρατεί με 5-3 και να κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τον χορό των τερμάτων στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» άνοιξε ο Αλφαρο στο 11ο λεπτό με τον Ροντόν να ισοφαρίζει για την Μάλαγα στο 19'. Ο τελευταίος έκανε το 2-1 για τους φιλοξενουμένους στο 26', αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Νεγκρέδο έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Η Μάλαγα πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 41' με τον Κινσί, αλλά στο 66' ο Ρόμαρικ διαμόρφωσε το 3-3 και στο 80' έκανε το 4-3 για την Σεβίλη. Το έργο των ανδαλουσιανών ολοκλήρωσε ο Καπέλ, που στο 82' έγραψε το τελικό 5-3 και της έδωσε σημαντικό προβάδισμα.

Εξίσου χορταστικό παιχνίδι στο «Εστάδιο ντελ Μεδιτεράνεο», όπου η Αλμερία, έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον Ουγιόα με 4-2 της Μαγιόρκα και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό γύρο της φάσης των 16'.

Ο Ουγιόα πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (6', 28', 72') και την βοήθησε να πανηγυρίσει την νίκη, ενώ το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Ούτσε (65'). Για τους νησιώτες, που θα έχουν δύσκολο έργο στην έδρα τους, σκόραραν οι Ντε Γκούζμαν (22') και Κασαντεσούς (44').

Αν και δυσκολεύτηκε, η Χετάφε επικράτησε με 2-1 της Μπέτις εκτός έδρας και θα έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό. Ο Μίκου στο 27' και ο Πέδρο Ρίος στο 35' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Χετάφε, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε σε 1-2 ο Μολινά στο 87' από τα έντεκα βήματα.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (α' αγώνες, φάσης των «16»)

Μπέτις - Χετάφε 1-2 (87' πέν. Μολινά - 27' Μίκου, 35' Πέδρο Ρίος)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ 1-0 (34' πέν. Σιμάο)
Σεβίλη - Μάλαγα 5-3 (11' Αλφαρο, 32' Νεγκρέδο, 66', 80' Ρόμαρικ, 82' Καπέλ - 19', 26' Ροντόν, 41' Κινσί)
Αλμερία - Μαγιόρκα 4-2 (6', 28', 72' Ουγιόα, 65' Ούτσε - 22' Ντε Γκουζμάν, 44' Κασαντεσούς)
Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 8-0 (6', 31', 68' Μπενζεμά, 9' Εζίλ, 44', 71', 73' Ρονάλντο, 89' Πέδρο Λεόν)

Ντιούφ: «Είσαι ένα τίποτα Κάραγκερ»

Με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια αναφέρθηκε στον Τζέιμι Κάραγκερ ο πρώην συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Ελ-Χατζί Ντιούφ. Ο Σενεγαλέζος φορ απάντησε στον πόλεμο που άνοιξε ο «Κάρα» εναντίον του λέγοντας ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ τίποτα στην καριέρα του.

Ο 32χρονος αμυντικός των «κόκκινων» αναφέρθηκε επικριτικά στον Ντιούφ στην αυτοβιογραφία του και ο 29χρονος φορ ανταπέδωσε και με το παραπάνω: «Αν η Λίβερπουλ είχε δέκα παίκτες σαν τον Κάραγκερ, τότε δεν θα κέρδιζε τίποτα ποτέ. Για μένα ο Κάραγκερ είναι ένα τίποτα. Είναι σαν την κέτσαπ και την μουστάρδα για τον μέσο άνθρωπο. Δηλαδή καθόλου απαραίτητο», δηλώνει εμφατικά ο Ντιούφ και συνεχίζει:

«Αγωνίστηκα επί δύο σεζόν στη Λίβερπουλ και ο Κάραγκερ δε μου μίλησε ποτέ. Έτσι είναι η ζωή. Είναι στο χαρακτήρα κάποιων ανθρώπων. Ποτέ δεν ήμασταν ομάδα στη Λίβερπουλ. Από τη μία ήταν οι Άγγλοι και από την άλλη οι Γάλλοι. Ποτέ δεν κάναμε πράγματα όλοι μαζί».

Ο Ντιούφ έπειτα στάθηκε στη μηδαμινή συνεισφορά του Κάραγκερ στην εθνική του σε αντίθεση με τον ίδιο και ότι όλα είναι θέμα ζήλειας: «Ο Κάραγκερ είναι ένας τύπος που λατρεύει να μιλάει. Ούτε τα πρωτοσέλιδα κοσμεί ποτέ, ούτε φανέλες πουλάει. Με ζήλευε επειδή όταν ήρθα στην ομάδα έπαιρνα περισσότερα χρήματα από εκείνον και ήμουν μεγαλύτερο όνομα. Οδήγησα επίσης τη χώρα μου στο Μουντιάλ και στα τελικά του Κυπέλλου Ασίας. Οπότε είναι λίγο άτοπο να με κριτικάρει ο Κάραγκερ γιατί εκείνος δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του».

Καταλήγει μάλιστα τονίζοντας ότι το όνομα του Κάραγκερ θα μείνει στην ιστορία της ομάδας, αλλά σαν κάτι προς αποφυγή: «Όλα μου τα χρόνια στο Άνφιλντ δε συνάντησα άλλον άνθρωπο που να νοιάζεται λιγότερο για το αν θα νικήσει ή θα χάσει. Το όνομά του μαζί με εκείνο του Σαλίφ Ντιαό είναι από αυτά που θα προκαλούν πάντα φόβο στους φιλάθλους της Λίβερπουλ».

ΤΟ MEGA «μιλάει» για ανακάλυψη πλαστών εισιτηρίων από ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρακτική αυτή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε αγώνες πρωταθλήματος της ΑΕΚ (με τον Ολυμπιακό) και του ΠΑΟΚ (με τον Ατρόμητο Αθηνών).
Επίσης, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλες πέντε ομάδες της σούπερ λίγκα, οι οποίες είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών.

Πρόεδρος ο Βεκρής!

Νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού -όπως αναμενόταν- είναι ο Τζόνι Βεκρής, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που έγινε το πρωί της Πέμπτης!

Έτσι, αυτός είναι που αναλαμβάνει το ρόλο υπηρεσιακού προέδρου και να τρέξει την ομάδα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

Τότε υπολογίζεται ότι θα οριστεί η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την οποία θα κριθούν πολλά για τη μετοχική σύστασή της

Ο Τζέκο… φέρνει Τόρες

Το όνομα του Φερνάντο Τόρες επανέρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο στο ρεπορτάζ της Μάντσεστερ Σίτι, μετά τις «τραβηγμένες» απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ για τον Εντίν Τζέκο.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail» ο γερμανικός σύλλογος αξιώνει περί τα 45 εκ ευρώ για να παραχωρήσει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ φέρεται απογοητευμένη από την μέχρι τώρα πορεία που αντανακλάται στη 13η θέση της Μπουντεσλίγκα και δεν θέλει να χάσει κανένα πρωτοκλασάτο όνομα στην προσπάθεια ανάκαμψης που κάνει.

Ο Βόσνιος επιθετικός ήταν και πάλι ο μόνος που ξεχώρισε, σκοράροντας στην εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό της Τετάρτης κόντρα στην Κότμπους για το Κύπελλο. Ο πρώτος που θα πληρώσει την απογοητευτική πορεία στη σεζόν φέρεται να είναι ο προπονητής της ομάδας Στιβ ΜακΚλάρεν, ενώ κανείς στην ομάδα δεν θέλει να σκέφτεται πιθανή αποχώρηση του Τζέκο.

Η τιμή πώλησης που ορίστηκε στα 45 εκ ευρώ άλλωστε δείχνει τις προθέσεις του συλλόγου, με τη Μάντσεστερ Σίτι να μη θέλει να ξεπεράσει το ποσό ρεκόρ των 38 εκ ευρώ που είχε δαπανήσει για τον Ρομπίνιο. Έτσι οι διοικούντες το σύλλογο στρέφονται ξανά στην περίπτωση του Ισπανού επιθετικού της Λίβερπουλ, θέλοντας να μετρήσουν τις αντοχές των «κόκκινων» με μία πολύ καλή για την εποχή οικονομική προσφορά.

Μεταγραφικό «παράθυρο» από Βενγκέρ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή η Άρσεναλ τον Ιανουάριο, άφησε ο Αρσέν Βενγκέρ. Τόνισε όμως ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι αξιόλογο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είναι ελάχιστες.

Ο Αλσατός τεχνικός δέχεται για άλλη μια μεταγραφική περίοδο την κριτική των αγγλικών δημοσιευμάτων ότι η τακτική του να μην προχωρά σε μεταγραφές ονομάτων τους έχει στερήσει την δυνατότητα για τίτλους.

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» όμως υποστήριξε ότι μπορεί και να γίνει κάποια καλή κίνηση: «Δεν είναι οριστικό. Εξαρτάται από την περίπτωση. Αν αυτοί που θέλουμε είναι δυνατόν να αποχωρήσουν ή αν αυτοί που αποχωρούν έχουν κάτι να μας προσφέρουν».

Στη συνέχεια όμως έσπευσε να ρίξει τους τόνους, στέλνοντας μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας, να μην περιμένουν κάτι εξαιρετικό: «Μην περιμένετε θαύματα τον Ιανουάριο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν ήδη αγωνιστεί με τις ομάδες τους στην Ευρώπη και αυτομάτως δεν θα μπορούν να μας προσφέρουν βοήθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης κανείς δεν θέλει να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες του στη μέση της σεζόν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τον ποδοσφαιριστή που χρειάζεσαι το Γενάρη. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ότι δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή η Άρσεναλ τον Ιανουάριο, άφησε ο Αρσέν Βενγκέρ. Τόνισε όμως ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι αξιόλογο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είναι ελάχιστες.

Ο Αλσατός τεχνικός δέχεται για άλλη μια μεταγραφική περίοδο την κριτική των αγγλικών δημοσιευμάτων ότι η τακτική του να μην προχωρά σε μεταγραφές ονομάτων τους έχει στερήσει την δυνατότητα για τίτλους.

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» όμως υποστήριξε ότι μπορεί και να γίνει κάποια καλή κίνηση: «Δεν είναι οριστικό. Εξαρτάται από την περίπτωση. Αν αυτοί που θέλουμε είναι δυνατόν να αποχωρήσουν ή αν αυτοί που αποχωρούν έχουν κάτι να μας προσφέρουν».

Στη συνέχεια όμως έσπευσε να ρίξει τους τόνους, στέλνοντας μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας, να μην περιμένουν κάτι εξαιρετικό: «Μην περιμένετε θαύματα τον Ιανουάριο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν ήδη αγωνιστεί με τις ομάδες τους στην Ευρώπη και αυτομάτως δεν θα μπορούν να μας προσφέρουν βοήθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης κανείς δεν θέλει να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες του στη μέση της σεζόν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τον ποδοσφαιριστή που χρειάζεσαι το Γενάρη. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ότι δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις».

Φωτο ημερας

H 27χρονη μολδαβή, Βαλεντίνα Τσεπάνου, έχει κλέψει την καρδιά του Τζιμπούρ. Αξια...

Απαντά με Κακά στη Μίλαν!

Στο… μάτι της Μίλαν θέλει να μπει ο Μάσιμο Μοράτι και να δώσει τη δική του απάντηση στη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» θέλει να φέρει στο «Τζουζέπε Μεάτσα» τον Κακά, δίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μαϊκόν.
Εξάλλου, το παραδέχθηκε ανοιχτά πριν από ένα μήνα και ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Η μεγάλη μας μεταγραφή τον Ιανουάριο θα είναι ο Κακά. Πόσες ομάδες μπορούν να πάρουν έναν Κακά τον Γενάρη; Δεν υπάρχουν παίκτες του βεληνεκούς του στην αγορά», ήταν χαρακτηριστικά η δήλωσή του.

Στο AEL FC Arena τα βλέμματα

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Πέμπτη 23/12 η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, (εφόσον βέβαια κάποιο από τα εναπομείναντα ματς δεν λήξει ισόπαλο), με τα βλέμματα να στρέφονται στη Λάρισα και το παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ (20:00). Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας (15:30) και Ηρακλής – Κέρκυρα (17:30) τα άλλα δύο ματς. τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ για το 2010, μέλλει να είναι και ένα από καθοριστικότερα της χρονιάς καθώς το Κύπελλο αποτελεί πλέον τον μόνο εφικτό στόχο που έχει απομείνει στους κιτρινόμαυρους προκειμένου να σώσουν μια καταστροφική -όπως εξελίσσεται- χρονιά.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ, φαίνεται να έχει λογικά το ενδιαφέρον της στραμμένο στο πως θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό, με το κύπελλο να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως θα παρατήσει το αποψινό ματς. Κάθε άλλο μάλιστα αφού είναι ευκαιρία να τονωθεί το ηθικό της ομάδας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο Καυτανζόγλειο ο Ηρακλής μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Κυριακή, έχει την ευκαιρία να κλείσει με ακόμη μια επιτυχία τη χρονιά φτάνοντας στην πρόκριση με νίκη επί της Κέρκυρας. Οι "Φαίακες" προέρχονται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και παρουσιάζονται έτοιμοι να προκαλέσουν ακόμη μια "ζημιά" φέτος.

Τέλος, στο ντέρμπι της Football League με άρωμα κυπέλλου, ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται τον Διαγόρα στη Καισαριάνη, με το νικητή να αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Συνοπτικά τα παιχνίδια της Πέμπτης:


Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας (15:30)
Ηρακλής – Κέρκυρα (17:30)
ΑΕΛ – ΑΕΚ (20:00)

Στο Κατάρ… παίζουν μπάλα!

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ για το 2022 από το Κατάρ, θα μας απασχολήσει το αν και κατά πόσο ξέρουν από… μπάλα στο μικρό κράτος του Περσικού κόλπου! Πάντως το Κατάρ νίκησε χτες την Εσθονία με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση κι απέδειξε πως έστω και μέσω… Αργεντινής μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο!
Με δύο γκολ του Αργεντινού αλλά... πολιτογραφημένου Άραβα Σεμπάστιαν Σορία το Κατάρ νίκησε στην Ντόχα σε φιλική αναμέτρηση την Εσθονία με 2-0. Σίγουρα η μικρή χώρα της Βόρειας Ευρώπης δεν θεωρείται και καμία ιδιαίτερη ποδοσφαιρική δύναμη αλλά και μόνο το γεγονός πως οι Άραβες έχουν μπει σε τροχιά νικών αποτελεί είδηση!
Ο αγώνας που διεξήχθη στν πρωτεύουσα του Κατάρ ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος νικηφόρος για την ομάδα του Μπρούνο Μέτσου καθώς πριν λίγες μόλις ημέρες είχε κερδίσει και την Αίγυπτο με 2-1! Βλέπουμε λοιπόν πως οι διοργανωτές του Ασιατικού Κυπέλλου Εθνών για το 2011 έχουν βαλθεί να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο ποδοσφαιρικό σύνολο ώστε να αποδείξουν και στην υπόλοιπη δύσπιστη - η αλήθεια είναι-  υφήλιο ότι πέραν από πλουσιοπάροχες πετρελαιοπηγές διαθέτουν και ποδοσφαιρική γνώση. Έστω και σε πρώιμο στάδιο. Έστω και με εξωτερική βοήθεια…

Τράκαραν μεταξύ τους Παύλος - Θανάσης!

Εχουν "συγκρουστεί" πολλές φορές. Ομως τούτη φορά ξέφυγαν από τα εισαγωγικά και τη μεταφορική έννοια. Γιατί ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τράκαραν στην πραγματικότητα με τα αυτοκίνητά τους, αμέσως μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τη Αρμάνι για την Ευρωλίγκα.

Δυστυχώς και για τους δύο, είχαν αφήσει πολύ κοντά τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έβαλε μπροστά την μηχανή της Τζάγκουαρ, έκανε όπισθεν και αφού πήρε τη θέση που ήθελε, πήρε πορεία προς τα μπρος. Μόνο που εκείνη τη στιγμή, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έκανε όπισθεν με τη σειρά του. Προφανώς δεν είχε το μυαλό του στο δρόμο αλλά στα προβλήματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και φαίνεται πως μόνο στη σκέψη, έπαθε ζημιά.

Το ΜΠΑΜ που ακούστηκε ήταν δυνατό. Βγήκαν όλοι να δουν τι έγινε. Και τι αντίκρυσαν. Τη Τζάγκουαρ του Θανάση και την Μερσεντές του Παύλου να έχουν τρακάρει μεταξύ τους. "Τι έκανες ρε μεγάλε;", ακούστηκε να λέει ο Θανάσης. Απάντηση δεν πήρε ποτέ. Απλά είδε τον αδελφό του. H τζάγκουαρ είχε μια μικρή ζημιά πάνω από τη ρόδα, η Μερσεντές έμοιαζε ανέπαφη. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αντάλλαξαν στοιχεία για την ασφάλεια!

Τέλος ο Ρομπέρτο

Ο Ρομπέρτο Φέλιξ έλυσε την συνεργασία του με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν υπολογιζόταν από τον Βαγγέλη Βλάχο και έτσι συμφώνησε να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του.
Ο Ρομπέρτο δεν κατάφερε να δικαιώσει τη φήμη του σκόρερ. 'Ηρθε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πορτογαλία, προκειμένου να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Τσέζαρεκ αλλά σε ννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα πέτυχε μόλις ένα γκολ, την έκτη αγωνιστική κόντρα στην Λάρισα.  Επόμενος προορισμός του η Βραζιλία.

"Φέρτε μου τον Φεράν..."

Ο Μανόλο Χιμένεθ, που γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη, έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΑΕΚ την απόκτηση του Φεράν Κορομίνας. Η υπόθεση είναι αρκετά προχωρημένη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι «κίτρινοι» έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στον μάνατζερ του παίκτη, χωρίς όμως αυτή να δελεάσει τον Ισπανό.

Λέγεται πως η ΑΕΚ πρότεινε στον Κορομίνας 150.000 ευρώ για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και 250.000 ευρώ συν μπόνους επίτευξης στόχων γι άλλα δυο χρόνια. Ο Κορομίνας ωστόσο ζητάει 400.000 ευρώ τον χρόνο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η ΑΕΚ συζητάει μόνο το ενδεχόμενο να πάρει τον παίκτη ως ελεύθερο από την Εσπανιόλ.

Ένας άλλος παίκτης που εξετάζεται από την ΑΕΚ είναι  ο Μπενουά Ανγκμπουά.  Ο Καμερουνέζος  δεξιός μπακ, που έχει αγωνιστεί σε Γαλλία και Ουρουγουάη, μένει ελεύθερος από τη ρωσική Σατούρν και η περίπτωση της ΑΕΚ δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ο Μπενουά Ανγκμπουα έχει φορέσει τη φανέλα των Μονπελιέ, Λιλ, Μοντεβιδέο και Σαμάρα. Ως παίκτης της Σατούρν μετράει 71 συμμετοχές  και 3 γκολ

Ο Φαλκιόνι στη Μπόκα

Ο Χούλιο Σέζαρ Φαλκιόνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπόκα Τζούνιορς. Ο 54χρονος τεχνικός, που εργαζόταν μέχρι πρότινος στην Μπάνφιλντ με την οποία κατέκτησε το Απερτούρα το 2009, θα  αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Μπόργκι, ο οποίος είχε απολυθεί  μετά την ήττα από τη Ρίβερ Πλέιτ τον περασμένο μήνα.
Ο Φαλκιόνι, που στα νιάτα του έπαιζε τερματοφύλακας,  θα έχει πολλή δουλειά αφού η Μπόκα απογοήτευσε με την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Απερτούρα συγκεντρώνοντας μόλις 25 βαθμούς, 20 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Εστουντιάντες.

Ο Ογιος θέλει Γκαρσία

Ο Γκιγέρμο Όγιος ζήτησε από την διοίκηση της Μπολιβάρ την απόκτηση του Νάτσο Γκαρσία. Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα «La Razon» η οποία έγραψε: «Ο Όγιος ζήτησε τον Γκαρσία από τη διοίκηση, η οποία θέλει να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους οπαδούς της».

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του πατέρα του Νάτσο ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο γιος του επιθυμεί να επιστρέψει στην Βολιβία.
Ο Άρης δεν θα έλεγε όχι σε μία ενδεχόμενη πρόταση για τον Νάτσο Γκαρσία.  Η Μπολιβάρ φέρεται διατεθειμένη να δώσει 300.000 στον Άρη και άλλες 100.000 στην Ανόρθωση η οποία κατέχει ένα ποσοστό από τα δικαιώματά του προκειμένου να κάνει δικό της τον 30χρονο ποδοσφαιριστή.