Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Φέργκιουσον: "Κρεμάει τα γάντια του" ο Φαν ντερ Σαρ

Την τελευταία του χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους διανύει ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ όπως έκανε σήμερα γνωστό ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Από τον Οκτώβριο ο προπονητής τερματοφυλάκων των «κόκκινων διαβόλων», Ερικ Στιλ είχε αφήσει να εννοηθεί πως αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά για τον Ολλανδό τερματοφύλακα, με τον ίδιο να διαψεύδει κάτι τέτοιο. «Καρφιά» σχετικά με την απόδοσή του είχε ρίξει και ο Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε πως ο Ολλανδός γκολκίπερ κατέρρευσε μόλις μπήκε στο 40 έτος της ηλικίας τους.

«Αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν», είπε αρχικά ο Φέργκιουσον και στη συνέχεια αναγνώρισε τις ικανότητες του 40χρονου τερματοφύλακα: «Ο Εντβιν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία και πολλές γνώσεις σχετικά με το παιχνίδι».

Ο Φαν ντερ Σαρ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον Άγιαξ όπου και αγωνίστηκε έως και το 1999. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Γιουβέντους όπου και υπερασπίστηκε την εστία της «Μεγάλης Κυρίας» 66 φορές έως το 2001 όπου και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Φούλαμ. Εκεί, ο πολύπειρος γκολκίπερ αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2001-2005) από όπου και συνέχισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου και αγωνίζεται έως σήμερα. Αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας της οποίας υπερασπίστηκε την εστία 130 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: