Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ντιούφ: «Είσαι ένα τίποτα Κάραγκερ»

Με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια αναφέρθηκε στον Τζέιμι Κάραγκερ ο πρώην συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Ελ-Χατζί Ντιούφ. Ο Σενεγαλέζος φορ απάντησε στον πόλεμο που άνοιξε ο «Κάρα» εναντίον του λέγοντας ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ τίποτα στην καριέρα του.

Ο 32χρονος αμυντικός των «κόκκινων» αναφέρθηκε επικριτικά στον Ντιούφ στην αυτοβιογραφία του και ο 29χρονος φορ ανταπέδωσε και με το παραπάνω: «Αν η Λίβερπουλ είχε δέκα παίκτες σαν τον Κάραγκερ, τότε δεν θα κέρδιζε τίποτα ποτέ. Για μένα ο Κάραγκερ είναι ένα τίποτα. Είναι σαν την κέτσαπ και την μουστάρδα για τον μέσο άνθρωπο. Δηλαδή καθόλου απαραίτητο», δηλώνει εμφατικά ο Ντιούφ και συνεχίζει:

«Αγωνίστηκα επί δύο σεζόν στη Λίβερπουλ και ο Κάραγκερ δε μου μίλησε ποτέ. Έτσι είναι η ζωή. Είναι στο χαρακτήρα κάποιων ανθρώπων. Ποτέ δεν ήμασταν ομάδα στη Λίβερπουλ. Από τη μία ήταν οι Άγγλοι και από την άλλη οι Γάλλοι. Ποτέ δεν κάναμε πράγματα όλοι μαζί».

Ο Ντιούφ έπειτα στάθηκε στη μηδαμινή συνεισφορά του Κάραγκερ στην εθνική του σε αντίθεση με τον ίδιο και ότι όλα είναι θέμα ζήλειας: «Ο Κάραγκερ είναι ένας τύπος που λατρεύει να μιλάει. Ούτε τα πρωτοσέλιδα κοσμεί ποτέ, ούτε φανέλες πουλάει. Με ζήλευε επειδή όταν ήρθα στην ομάδα έπαιρνα περισσότερα χρήματα από εκείνον και ήμουν μεγαλύτερο όνομα. Οδήγησα επίσης τη χώρα μου στο Μουντιάλ και στα τελικά του Κυπέλλου Ασίας. Οπότε είναι λίγο άτοπο να με κριτικάρει ο Κάραγκερ γιατί εκείνος δεν έχει καταφέρει τίποτα στη ζωή του».

Καταλήγει μάλιστα τονίζοντας ότι το όνομα του Κάραγκερ θα μείνει στην ιστορία της ομάδας, αλλά σαν κάτι προς αποφυγή: «Όλα μου τα χρόνια στο Άνφιλντ δε συνάντησα άλλον άνθρωπο που να νοιάζεται λιγότερο για το αν θα νικήσει ή θα χάσει. Το όνομά του μαζί με εκείνο του Σαλίφ Ντιαό είναι από αυτά που θα προκαλούν πάντα φόβο στους φιλάθλους της Λίβερπουλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: