Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προβάδισμα... φορτωμένο με πολλά γκολ για Σεβίλη, Αλμερία-Σάρωσε η Ρεάλ

Η Σεβίλη επιβλήθηκε με 5-3 της Μάλαγα και η Αλμερία με 4-3 της Μαγιόρκα και αμφότερες πήραν προβάδισμα για τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» του Copa del Rey. Σημαντική νίκη πέτυχε και η Χετάφε με 2-1 επί της Μπέτις, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 την Εσπανιόλ, με τον Σιμάο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα στο τελευταίο του ματς με την φανέλα των «ροχιμπλάνκος».

«Σάρωσε» τη Λεβάντε η Ρεάλ

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει ο επαναληπτικός αγώνας για την φάση των «16» του Copa del Rey ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λεβάντε, καθώς η «βασίλισσα» διέλυσε με 8-0 την ομάδα του Γκαρθία Πλάθα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Από τρία γκολ πέτυχαν Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, ένα σημείωσε ο Οζίλ και ένα ο Πέδρο Λεόν.

Καταιγιστική παρουσιάστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Ρεάλ και επέβαλε από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό της περιορίζοντας την Λεβάντε σε έναν παθητικό ρόλο. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Μπενζεμά έκανε το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Οζίλ διπλασίασε τα τέρματα των μαδριλένων.

Ο Μπενζεμά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 31' και ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έκανε το 4-0.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο δεν κατέβασαν ταχύτητα ούτε στην επανάληψη, αλλά... φιλοδώρησαν τους φιλοξενούμενους με τέσσερα ακόμα γκολ. Ο Μπενζεμά πανηγύρισε το τρίτο του προσωπικό τέρμα στο 68ο λεπτό και πέμπτο για την ομάδα, ενώ στην συνέχεια ο Ρονάλντο με δύο γκολ, στο 71' και στο 73', έκανε το 7-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Πέδρο Λεόν ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90', ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Ρεάλ.

Αποχαιρέτησε με γκολ ο Σιμάο

Με τον καλύτερο τρόπο είπε το «αντίο» στους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Σιμάο, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με την Εσπανιόλ , στο τελευταίο παιχνίδι του με την φανέλα των μαδριλένων και τους έδωσε προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Copa del Rey.

Ο Πορτογάλος άσος, που συμφώνησε με την Μπεσίκτας και θα μετακομίσει στην Τουρκία από τον Ιανουάριο, ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 34ο λεπτό, ύστερα από το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στο χέρι του Αματ, αν και ο παίκτης της Εσπανιόλ φέρεται να βρίσκεται εκτός περιοχής.

Με δέκα ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες, με τον Ρέγιες να αποβάλλεται για την Ατλέτικο στο 41' και τον Ρουίθ για τους φιλοξενουμένους στο 66'.

«Βροχή» τα γκολ στη Σεβίλη

Ακρως χορταστική ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Σεβίλη και την Μάλαγα, με την ομάδα του Μανθάνο να επικρατεί με 5-3 και να κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τον χορό των τερμάτων στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» άνοιξε ο Αλφαρο στο 11ο λεπτό με τον Ροντόν να ισοφαρίζει για την Μάλαγα στο 19'. Ο τελευταίος έκανε το 2-1 για τους φιλοξενουμένους στο 26', αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Νεγκρέδο έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Η Μάλαγα πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 41' με τον Κινσί, αλλά στο 66' ο Ρόμαρικ διαμόρφωσε το 3-3 και στο 80' έκανε το 4-3 για την Σεβίλη. Το έργο των ανδαλουσιανών ολοκλήρωσε ο Καπέλ, που στο 82' έγραψε το τελικό 5-3 και της έδωσε σημαντικό προβάδισμα.

Εξίσου χορταστικό παιχνίδι στο «Εστάδιο ντελ Μεδιτεράνεο», όπου η Αλμερία, έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον Ουγιόα με 4-2 της Μαγιόρκα και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό γύρο της φάσης των 16'.

Ο Ουγιόα πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (6', 28', 72') και την βοήθησε να πανηγυρίσει την νίκη, ενώ το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Ούτσε (65'). Για τους νησιώτες, που θα έχουν δύσκολο έργο στην έδρα τους, σκόραραν οι Ντε Γκούζμαν (22') και Κασαντεσούς (44').

Αν και δυσκολεύτηκε, η Χετάφε επικράτησε με 2-1 της Μπέτις εκτός έδρας και θα έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό. Ο Μίκου στο 27' και ο Πέδρο Ρίος στο 35' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Χετάφε, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε σε 1-2 ο Μολινά στο 87' από τα έντεκα βήματα.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (α' αγώνες, φάσης των «16»)

Μπέτις - Χετάφε 1-2 (87' πέν. Μολινά - 27' Μίκου, 35' Πέδρο Ρίος)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Εσπανιόλ 1-0 (34' πέν. Σιμάο)
Σεβίλη - Μάλαγα 5-3 (11' Αλφαρο, 32' Νεγκρέδο, 66', 80' Ρόμαρικ, 82' Καπέλ - 19', 26' Ροντόν, 41' Κινσί)
Αλμερία - Μαγιόρκα 4-2 (6', 28', 72' Ουγιόα, 65' Ούτσε - 22' Ντε Γκουζμάν, 44' Κασαντεσούς)
Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 8-0 (6', 31', 68' Μπενζεμά, 9' Εζίλ, 44', 71', 73' Ρονάλντο, 89' Πέδρο Λεόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: