Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Στο Κατάρ… παίζουν μπάλα!

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ για το 2022 από το Κατάρ, θα μας απασχολήσει το αν και κατά πόσο ξέρουν από… μπάλα στο μικρό κράτος του Περσικού κόλπου! Πάντως το Κατάρ νίκησε χτες την Εσθονία με 2-0 σε φιλική αναμέτρηση κι απέδειξε πως έστω και μέσω… Αργεντινής μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο!
Με δύο γκολ του Αργεντινού αλλά... πολιτογραφημένου Άραβα Σεμπάστιαν Σορία το Κατάρ νίκησε στην Ντόχα σε φιλική αναμέτρηση την Εσθονία με 2-0. Σίγουρα η μικρή χώρα της Βόρειας Ευρώπης δεν θεωρείται και καμία ιδιαίτερη ποδοσφαιρική δύναμη αλλά και μόνο το γεγονός πως οι Άραβες έχουν μπει σε τροχιά νικών αποτελεί είδηση!
Ο αγώνας που διεξήχθη στν πρωτεύουσα του Κατάρ ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος νικηφόρος για την ομάδα του Μπρούνο Μέτσου καθώς πριν λίγες μόλις ημέρες είχε κερδίσει και την Αίγυπτο με 2-1! Βλέπουμε λοιπόν πως οι διοργανωτές του Ασιατικού Κυπέλλου Εθνών για το 2011 έχουν βαλθεί να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο ποδοσφαιρικό σύνολο ώστε να αποδείξουν και στην υπόλοιπη δύσπιστη - η αλήθεια είναι-  υφήλιο ότι πέραν από πλουσιοπάροχες πετρελαιοπηγές διαθέτουν και ποδοσφαιρική γνώση. Έστω και σε πρώιμο στάδιο. Έστω και με εξωτερική βοήθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: