Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Καμπιονάτο και Ρεάλ για Μπέιλ

Τις επαφές με Γιουβέντους, το ενδιαφέρον των Μίλαν και Ίντερ, αλλά και την επιθυμία του Ζοσέ Μουρίνιο για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του αστέρα της Τότεναμ.

Ο 21χρονος μπακ-χαφ έχει κλέψει την παράσταση της φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οδηγεί τα «σπιρούνια» σε μεγάλες εμφανίσεις. Έχοντας εκδηλώσει την αρέσκειά του για το Καμπιονάτο όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ιταλίας έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Ο μάνατζέρ του Μπέιλ όμως τονίζει ότι η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης:

«Επιβεβαιώνω το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Μπέιλ. Οι «μπιανκονέρι» θέλουν να τον φέρουν στην Ιταλία, όμως όχι τον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο. Η Μίλαν και η Ίντερ έχουν δείξει επίσης ενδιαφέρον για τον παίκτη επειδή είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι θα του άρεσε να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο Καμπιονάτο. Πέρα όμως από αυτές υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζοσέ Μουρίνιο να θέλει πολύ τον παίκτη και τον ισπανικό σύλλογο να είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον αποκτήσει τον Γενάρη».

Ανανέωσε ο Αγουέρο

Στην Ατλέτικο θα συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το 2014 ο Σέρχιο Αγουέρο, όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο σύλλογος της Μαδρίτης. Ο Αργεντίνος άσος που αγωνίζεται στους "ροχιμπλάνκος" από το 2006, είχε συμβόλαιο μέχρι το 2012, το οποίο ανανέωσε με τη διαφορά να έχει να κάνει με τη ρήτρα αποδέσμευσής του. Όποια ομάδα θέλει να κάνει δικό της τον "Κουν" θα πρέπει να ξοδέψει 45 εκατ. ευρώ, 15 λιγότερα απ' ότι με βάση τα προηγούμενα δεδομένα. Ο Αγουέρο έγινε έτσι ο πέμπτος παίκτης της Ατλέτικο που ανανεώνει τις τελευταίες μέρες μετά τους Ασουνσάο, Ουιφαλούσι, Περέα και Ρέγες.

«Περιμένω μεταγραφή, δεν πάει άλλο»!

Πιο… ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Καβάλα, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει μια μεταγραφή φορ ως το τέλος της εβδομάδας…«Θα ξανά πω ότι οι πολλοί τραυματισμοί μας βγάζουν πλάνα διαφορετικά. Στην επίθεση είμαστε στα όρια. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν κινήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην επίθεση για να βελτιωθούμε», είπε ο Αργεντινός τεχνικός.

Ρουίς: "Αφιερώνω το γκολ στην κοπέλα μου"


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουίς
-Για το μέλλον του στον Άρη: "Πάντα γράφονται και θα γράφονται διάφορα. Εγώ όμως δε δίνω σημασία. Αυτό φάνηκε και από το γκολ που σημείωσα. Δεν επηρεάζομαι από τέτοια σενάρια. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου όσο γίνεται καλύτερα".
-Για το γκολ κόντρα στην Καβάλα: "Χρειαζόμασταν πολύ τη νίκη, αφού η προηγούμενη χρονιά είχε κλείσει με ήττα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με τρεις βαθμούς και τα καταφέραμε. Το γκολ το αφιερώνω στην κοπέλα μου που είναι συνεχώς δίπλα μου και με στηρίζει. Τελευταία είχα κάποια προβλήματα και με βοήθησε πολύ".

Σπυράτος: «Το γήπεδο, βασικό θέμα για την επένδυση στον ΠΑΟΚ»!

Ένα ακόμη στοιχείο για το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών από το Κατάρ έδωσε μιλώντας στο «Μετρόπολις 95,5″ ο δικηγόρος τους κ. Σπυράτος.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
- «Μετά τις 8 Ιανουαρίου θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Οντάι Ελ Σαμαρί, έχοντας μάθει για το ενδεχόμενο επένδυσης στον ΠΑΟΚ από πλευράς του fund που ενδιαφέρεται. Ο κ. Οντάι έχει πάρει όλα τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει υπογραφεί κανένα μνημόνιο μεταξύ των δυο πλευρών. Η συμφωνία έως τώρα είναι μόνο προφορική και δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο καμία πλευρά. Θα υπογραφεί μνημόνιο όταν επιστρέψει ο κ. Οντάι και εφόσον έχει αποφασιστεί να γίνει η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
- «Βασικό θέμα στο πρότζεκτ αυτό, είναι η κατασκευή νέου γηπέδου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αφού νομίζω ότι και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν αυτή την εξέλιξη. Το θέλουν και οι άνθρωποι από το Κατάρ, είναι βασικό θέμα για την επένδυσή τους στην ομάδα».
- «Δεν είναι συμβατά τα δυο θέματα μεταξύ τους, αυτό δηλαδή της Χαλκιδικής και εκείνο του ΠΑΟΚ. Υπάρχει περίπτωση να γίνει το μεγάλο έργο στη Χαλκιδική και να μην γίνει η επένδυση στον ΠΑΟΚ ή και το αντίθετο, αν και νομίζω ότι θα γίνουν και τα δυο, εφόσον όλα είναι όπως τα ζήτησαν οι επενδυτές».

Ζητείται... ανάκαμψη στην Τσέλσι

Στην ανάκαμψη της Τσέλσι πιστεύουν οι Κάρλο Αντσελότι και Ντιντιέ Ντρογκμπά, οι οποίοι εξέφρασαν, πάντως, τον προβληματισμό τους μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο προπονητής των "μπλε" έκανε λόγο για πρόβλημα στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών, ενώ ο Αφρικανός επιθετικός παραδέχθηκε ότι δε βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

"Μας ισοφάρισε η Έβερτον με γκολ στο 86ο λεπτό, αξίζαμε ένα τέρμα στα τελευταία λεπτά με την Άστον Βίλα και χάσαμε ένα πέναλτι στον αγώνα με την Τότεναμ. Χάσαμε έξι βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Θα μπορούσαμε να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας", είπε ο Αντσελότι, που αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήαμτος:
"Δεν θα χάσουμε στον αγώνα με τη Γούλβς, θα νικήσουμε. Αποδεικνύουμε ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ κοντά στο να επανακάμψει. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει. Αφού μπορούμε να χάσουμε ένα αγώνα στα τελευταία λεπτά, μπορούμε να κερδίσουμε έναν στα τελευταία λεπτά».

"Δεν είμαι στο 100%"
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα "Sun" ομολόγησε ότι δεν έχει καταφέρει να πιάσει το 100% των δυνατοτήτων του, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της Τσέλσι:
"Οι τραυματισμοί και η ελονοσία που πέρασα είχαν αρνητική επίδραση στην απόδοση μου, ακόμα δεν είμαι στο 100%, αλλά παλεύω σε κάθε αγώνα να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Έχω αρκετά προβλήματα με την φυσική κατάσταση και δεν είναι εύκολο να ξαναβρώ την φόρμα μου, αλλά η ομάδα μου με χρειάζεται και πάντα θυσιάζομαι για αυτή". Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντσελότι δεν είναι ευτυχισμένος, όπως δεν είναι και η ομάδα. Η Τσέλσι δεν έχει συνηθίσει τις ήττες και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι βαριά, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και είναι φυσιολογικές η μεταπτώσεις στην απόδοση", είπε ο Ντρογκμπά.

Πλακώθηκαν στο ξύλο παίκτες της Σίτι!!

Άγριο ξύλο στην προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτυ από Αντεμαγιόρ και Τουρέ!
Έξι συμπαίκτες τους και δυο πιο… τολμηροί (Κομπανί – Βιεϊρά) επιστρατεύθηκαν για να να χωρίσουν τους Κόλο Τουρέ και Αντεμπαγιόρ από την… προπόνηση μποξ! Τα αποδυτήρια της Σίτι έχουν εξελιχθεί σε καζάνι που βράζει, τα επεισόδια αρκετά, αν και το σημερινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο επιθετικός από το Τόνγκο αντέδρασε άσχημα σε σκληρό μαρκάρισμα του Ιβοριανού και αμέσως οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια!
Η Σίτυ έρχεται να παίξει στο Χαριλάου με τον Άρη για το Europa League!

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης από το παιχνίδι με την Καβάλα, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουίς. Στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε και ο Ιταλός προπονητής Σέρσε Κόσμι, που φέρεται υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ.
Ο Κούπερ παρέταξε τον Αρη με το αγαπημένο του 4-4-2. Νέτο και Μίσελ ήταν στα άκρα της άμυνας με τους Λαζαρίδη, Οριόλ στο κέντρο της. Αμυντικά χαφ ήταν οι Φατί, Πρίττας, με τον Χαβίτο και τον Μενδρινό στις πτέρυγες, ενώ στην επίθεση δίδυμο ήταν οι Ρουίς, Κόκε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, καθώς ο Σηφάκης λόγω ίωσης έμεινε εκτός αποστολής.
Από την άλλη πλευρά, ο Κάσπερτσακ, στην τελευταία του (όπως όλα δείχνουν εμφάνιση στον πάγκο της Καβάλας, καθώς στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε και ο πιθανός αντικαταστάτης του, Σέρσε Κόσμι), παρέταξε την Καβάλα με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Γκαλίνοβιτς, Ντουγκλάο και Τόμασιτς στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της οι Πετκάκης, Χργκόβιτς. Αμυντικά χαφ οι Καρντόσο, Ντικρόκ και πίσω από τον προωθημένο Ογκμπέτσε ήταν οι Βουκσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος.
Η διάταξη αυτή σαφώς και λειτούργησε υπέρ του Αρη, τουλάχιστον για όσο διάστημα έμεινε ο Κόκε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε από μπαλιά δική του στον Χαβίτο ξεκίνησε η φάση για το γκολ που σημείωσε στο 3' ο Ρουίς. Ο τραυματισμός όμως του Κόκε στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης και η αναγκαστική αλλαγή του, φάνηκε να αποσυντονίζουν τους γηπεδούχους.
Ταυτόχρονα ο Κάσπερτσακ, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγώνα τον Νταρσεβίλ στην θέση του Δρόσου. Αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα ήταν τέτοια η αγωνιστική τους άνοδος και στο 33' η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά δική τους σε ποσοστό 62%. Όμως τελικά δεν κατάφεραν τον σκοπό τους.
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το πρώτο ημίχρονο, ήταν το σκληρό παιχνίδι της Καβάλας, όμως ο διαιτητής Παμπορίδης δεν θεώρησε ότι θα έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα και να δείξει κάρτες σε κάποιους παίκτες. Ειδικά πάντως στην φάση του τραυματισμού του Κόκε, ο Ντουγκλάο δεν είχε καμία πρόθεση για να χτυπήσει τον Ισπανό.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Κάσπερτσακ αναγκάστηκε να βγάλει από τον αγώνα τον Νταρσεβίλ, καθώς ο τελευταίος φάνηκε να μην έχει ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του. Η Καβάλα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως τελικά ουδέποτε μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη.
Ειδικά δε μετά το 70ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αρης προσπάθησε εμφανώς να διατηρήσει το ισχνό 1-0 και για το λόγο αυτό έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη, ενώ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για να πετύχει δεύτερο γκολ, παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί του το ζητούσαν επιτακτικά. Εστω κι έτσι πάντως, κατάφερε να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες, καθώς στην τελευταία του εμφάνιση το 2010 στο γήπεδό του, είχε ηττηθεί από την Ξάνθη.

* Στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης" βρέθηκε ο Σέρσε Κόζμι, ο οποίος είναι ο πρώτος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Χένρικ Κάσπερτσακ στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας...

Διοργάνωση: Superleague
Φάση: 16η αγωνιστική
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός (84' Καζναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (16' Τσεσνάουσκις, 90'+2' Κατίδης), Ρουίζ.
Στον πάγκο: Χουάνμα, Κουλουχέρης, Κατίδης, Οικονομόπουλος.
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (77' Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος (30' Νταρσεβίλ, 46' Ελευθεριάδης), Ογκμπέτσε.
Στον πάγκο: Βαγέχο, Θεοδωρέλλης, Καπνόπουλος, Αυλωνίτης

Ζημιά με Κόκε!

Μικρότερη απ’ όσο φόβισαν αρχικά οι έντονες εκφράσεις πόνου στο πρόσωπο του, αλλά παρόλα αυτά… ζημιά, ήταν αυτή που υπέστη ο Άρης με τον Σέρχιο Κόκε.

Ο Ισπανός αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 16’ του αγώνα με την Καβάλα, έπειτα από σύγκρουση που είχε με τον Ντουγκλάο -με την πρώτη διάγνωση να δείχνει πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, που θα τον κρατήσει τουλάχιστον δύο βδομάδες εκτός δράσης.

Η εσπευσμένη αντικατάσταση του Κόκε δημιούργησε φόβους για σοβαρότερο πρόβλημα, ωστόσο -όπως καθησύχασε το ιατρικό επιτελείο- δεν έχει πειραχθεί ο χιαστός στο γόνατό του.

Όποιο από τα δύο ενδεχόμενα, δε, κι αν ισχύσει μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί (σε περίπτωση κάκωσης θα μείνει έξω δύο εβδομάδες, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί αρθροσκόπηση, θα χρειαστούν τρεις) το βέβαιο είναι πως θα χάσει τα προσεχή παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Έρωτας είναι η αιτία για Μήτρογλου

Το... ξανθό σέρνει καράβι; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου.
Ο Έλληνας φορ ο οποίος δέχεται πιέσεις από παντού για να συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας και τον Πανιώνιο, προβάλλει σθεναρή αντίσταση και θα ψάχνεται μέχρι και την τελευταία ώρα για ομάδα στη Γερμανία.
Βλέπετε, η ξανθιά ύπαρξη που τον συντροφεύει εδώ και μια τριετία είναι Γερμανίδα και ο γιος μεταναστών από την Καβάλα θέλει να επιστρέψει στη χώρα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Η σύντροφός του ήρθε για τις γιορτές εδώ, πέρασε μαζί του τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όμως δεν... ψήνεται να μείνει μόνιμα στην Αθήνα και πιέζει τον παίκτη να βρει ομάδα στη Γερμανία. Θα τα καταφέρει; Δύσκολο αφού ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Πανιώνιο για τον δανεισμό του.
 

Ελεύθεροι και οι 22 οπαδοί του Ηρακλή, ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Ελεύθεροι έμειναν με κάποιους περιοριστικούς όρους, όπως να παρουσιάζονται ορισμένοι από αυτούς σε Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και να μη φύγουν από τη χώρα (απαγόρευση εξόδου) έως ότου γίνει η δίκη (ορίστηκε τακτική δικάσιμος).
Η κοπέλα που είχε συλληφθεί αφέθηκε επίσης ελεύθερη, αλλά αυτή δεν έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς οι οπαδοί του Ηρακλή μαζί με τους πρώην πλέον συλληφθέντες, στα σκαλοπάτια του δικαστικού μεγάρου.
Εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με τους γονείς των 22 οπαδών του Ηρακλή να κλαίνε και τους οπαδούς του Ηρακλή να αγκαλιάζονται και να φωνάζουν «Κύπελλο στον Ηρακλή».

«Μην παρασύρεστε…»

«…από τις λανθασμένες εντυπώσεις οι οποίες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του Παναθηναϊκού». Με τον τρόπο αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή στη συνέχεια του πρωταθλήματος στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, συνοδευόμενος από τον Βαγγέλη Κομινάκη έδωσε το «παρών» στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και μίλησε στους ποδοσφαιριστές.

«Καλή χρονιά. Σας εύχομαι να έχετε την υγεία σας πάνω απ’ όλα. Δεν πρέπει να παρασύρεστε από λανθασμένες εντυπώσεις οι οποίες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του Παναθηναϊκού. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε, να παίζετε πάντα δυνατά και να κερδίζετε τα παιχνίδια» , τόνισε –αρχικά- ο πρόεδορς της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και συνέχισε:

«Είναι πολύ βασικό για μας να κρατάμε χαμηλό προφίλ, να δουλεύουμε σκληρά και στο τέλος θα δούμε τα αποτελέσματα, γιατί όπως γνωρίζετε ο πρωταθλητής χειμώνα δεν είναι πάντα και αυτός που κατακτά τον τίτλο. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου γιατί μπορεί να την πατήσουμε. Να μην χαλάσουμε τα όσα ωραία κερδίσατε στον πρώτο γύρο.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες, με πολλά παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο γι’ αυτό πρέπει να προσπαθείτε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι», είπε.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια που γράφονται από τον Τύπο…

«Για τις μεταγραφές μιλήσαμε πριν από λίγο με τον κ. Βαλβέρδε και οι δυό μας σας εμπιστευόμαστε απόλυτα. Αν γίνουν μια, δύο προσθήκες θα είναι απλά διορθωτικές για να καλύψουμε κενά που δημιουργούνται από τους τραυματισμούς. Να ξέρετε ότι δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν τον Μιραλάς, έχουν σκοπό να μας βλάψουν.

Διαπίστωσα εδώ ότι έχετε πολύ καλό κλίμα και έτσι να συνεχίσετε. Μην αφήσετε κανέναν να χαλάσει το καλό κλίμα μεταξύ σας. Σας εύχομαι ότι καλύτερο για το 2011 και περιμένω από εσάς να προσπαθήσετε για να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που ξεκινήσαμε στην αρχή της σεζόν», κατέληξε.

Έξω Άμο, μέσα Κέρλα και Σίντζιτς

Καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι για τον Πανσερραϊκό το ματς με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Η ομάδα των Σερρών βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και δεν έχει την πολυτέλεια να πετάει βαθμούς μέσα στην έδρα της ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η προετοιμασία του Πανσερραϊκού για τον αγώνα της 16ης αγωνιστικής κόντρα στο δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο Σερρών, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς απρόοπτα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ισπανός αμυντικός Πάμπλο Άμο ο οποίος δεν κατάφερε  να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Αντίθετα κανονικά υπολογίζονται οι νεοαποκτηθέντες Κέρλα και Σίντζιτς.
Αμέσως μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία είναι η εξής:
Ράντμαν, Βαλσαμάκης, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Παντελιάδης, Γαλανόπουλος, , Κάστρο, Λεοζίνιο, Maweve, Σουμπίνιο, Ντάλε, Αλβάρεζ, Τάντιτς, Ασλανίδης, Τριανταφύλλου, Μουσικάκης, Κέρλα και Σίντζιτς.

Πουγιόλ: «Θα μείνει ο Γκουαρντιόλα»

Τη σιγουριά του ότι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της, δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Κάρλες Πουγιόλ. Ο πρώην άσος των Καταλανών βρέθηκε στο τιμόνι της Μπάρτσα το 2008, οδηγώντας τους σε δύο διαδοχικούς τίτλους στο ισπανικό πρωτάθλημα, έναν στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλον έναν στο κύπελλο.
Τώρα, η διοίκηση της ομάδας προτίθεται να τον «δέσει» στο «Καμπ Νόου» με ακόμα μία επέκταση συμβολαίου και σύμφωνα με τον Πουγιόλ, ο Γκουαρντιόλα δε θα αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του. «Γράφουμε ιστορία και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι είναι αυτό που θέλει. Αυτή η ομάδα έχει κάτι, υπάρχει πάντα το κίνητρο της νίκης. Μπορεί να παίζουμε καλά ή άσχημα, αλλά κάθε φορά δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα έχει έρθει για να μείνει και αυτό πιστεύω και για τον προπονητή μας», σχολίασε ο διεθνής αμυντικός.

Δεν μίλαγαν Κούπερ – Κάλβο!

Το ότι η αποχώρηση του Τόνι Κάλβο από τον Άρη έγινε μετά από απόφαση του Κούπερ το γνωρίζαμε, το ότι οι δύο τους δεν μίλαγαν, το μάθαμε σήμερα…
Αυτό αποκάλυψε ο Ισπανός άσος στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Πάρμα.
«Γνωρίζω ότι ο Εκτορ Κούπερ ήταν πρώην προπονητής της Πάρμα, αλλά δεν μίλησα μαζί του για αυτό το κλαμπ, γιατί είχα κάποια προβλήματα τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα», ανέφερε στην παρουσίασή του ο Κάλβο και συνέχισε: «Μίλησα όμως με τον Μαρκές, τον άλλο Ισπανό της ομάδας και μου είπε γι 'αυτήν την ομάδα πολύ καλά πράγματα.

Είναι μια πόλη και μια ομάδα, όπου μπορώ να λειτουργήσω καλά. Η παρουσία μου στην Ελλάδα με βοήθησε πολύ στη βελτίωση μου ως παίκτης και ως άνθρωπος. Παίζω, πλέον, τώρα μια σημαντική ευκαιρία στην καριέρα μου».

Αλλα λέει εκείνος, άλλα η... μαμά του

Αβέβαιο παραμένει κατά τα φαινόμενα το μέλλον του Αντριάνο, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του παίκτη ότι θέλει να παραμείνει στη Ρόμα. Τα πράγματα ήρθαν να περιπλέξουν οι δηλώσεις της μητέρας του 28χρονου άσου στον Τύπο της Βραζιλίας, ότι επιθυμία του κανακάρη της είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του!
Οι δηλώσεις της μαμάς Ροσίλντα έγιναν μόλις 24 ώρες αφού ο ίδιος ο Αντριάνο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται στο καμπιονάτο, μετά τις φήμες που μιλούσαν για αποχώρηση από τους «τζαλορόσι» στο τέλος της φετινής σεζόν.
«Θέλει να γυρίσει στη Βραζιλία τον Ιούνιο. Αυτή τη στιγμή, όλα είναι στα χέρια του Θεού», σχολίασε η κυρία Ροσίλντα.

Συμφώνησαν Τζέκο – Σίτι

Προφορική συμφωνία υπάρχει ανάμεσα στον Έντιν Τζέκο και τη Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο προπονητής των «πολιτών» αποκάλυψε και επίσημα ότι ο επιθετικός της Βόλσφσμπουργκ θα αποτελέσει σύντομα επιθετικό δίδυμο με τον Κάρλος Τέβεζ.

«Υπάρχει συμφωνία. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αρκετές ομάδες από την Ευρώπη ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους» είπε αρχικά ο Μαντσίνι και συμπλήρωσε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Άρσεναλ και θα μιλήσουμε για τον Τζέκο μόλις ολοκληρωθεί ο προσεχής αγώνας».

Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-2

Ακόμα και τόσος, είναι αρκετός!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να συνεχίσει από ‘κει που είχε μείνει… πέρυσι και να βάλει το δεξί πόδι του Παναθηναϊκού στη νέα χρονιά!

Το γκολ του Γάλλου στο «καλημέρα» και η ενέργεια του -στο… «καληνύχτα»- να αφήσει το δεύτερο για τον Χριστοδουλόπουλο έβγαλε τους «πράσινους» στεγνούς (0-2) από τα Πηγάδια της Ξάνθης και τους κράτησε γερά στο κόλπο του τίτλο
ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κώστουλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (64' Μπούγκα), Αντεφέμι (50' Βασιλακάκης), Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (76' Αλτιπαρμακόβσκι), Σουάνης
Στον πάγκο: Γκσμπούρνινγκ, Κιντάνα, Γκλέισον, Κοσεμίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (81' Μαρίνος), Γκοβού (66' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (89' Λουίς Γκαρσία), Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Μαυρίας

Με το δεξί ο Ατρόμητος

Τέτοιο ποδαρικό… ούτε στα όνειρά του!

Αφήνοντας στο… 2010 τον κακό του εαυτό και πραγματοποιώντας μία εμφάνιση «γεμάτη», έχοντας απόλυτη ισορροπία σε όλες τις γραμμές, ο Ατρόμητος επικράτησε 3-0 της τραγικής Λάρισας και μπήκε «με το δεξί» στο 2011.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων (2' Νάστος, 15' Σαγκανόφσκι), ενώ στο 82' ο Σαρμιέντο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Αρχίζουν να στενεύουν τα περιθώρια για τους Θεσσαλούς, που παρέμειναν σε μεγάλους μπελάδεςΓήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (46' Σαρμιέντο), Σαγκανόφσκι, Καμαρά (86' Καραλής), Περόνε (62' Καραγκούνης)
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Σαρμιέντο, Σαμπού, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καραγκούνης, Καραλής

ΛΑΡΙΣΑ (Γιόρν Άντερσεν): Αμπάρης, Κολοβέτσιος (46' Ταλ), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ιγκλέσιας (59' Κουζέν), Κανόμπιο, Σίμιτς (74' Μετίν), Τσιμπάμπα, Μπλάζεκ, Πούρι
Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο, Κατσιαρός, Ταλ, Σιατραβάνη

Ο Μπερλουσκόνι εκθείασε Κασάνο και "Ρόνι"

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επισκέφτηκε την αποστολή της Μίλαν, μετά την επιστροφή της από το Ντουμπάι και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντόνιο Κασάνο και τον Ροναλντίνιο.
Για τον Ιταλό που πήγε στην ομάδα του Μιλάνου τόνισε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η γειτονική μας χώρα, ενώ χαρακτήρισε τον Βραζιλιάνο ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο σε ό,τι αφορά την ταχύτητα της σκέψης και την εκτελεστική ικανότητα. Επίσης, επισήμανε πως ήταν επιθυμία του Ροναλντίνιο να επιστρέψει στη Βραζιλία...

Έκλεισε Δάρλα ο Ατρόμητος

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου έδιναν τη μάχη τους για να ξεκινήσουν νικηφόρα το 2011, η διοίκηση της ΠΑΕ του Περιστερίου έκλειναν ακόμα μια μεταγραφή για την ενίσχυση της ομάδας.
Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη γαλλική Μπρέστ, ο Φίλιππος Δάρλας επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Η ομάδα του Περιστερίου ήρθε σε συμφωνία, τόσο με τον παίκτη, όσο και την ομάδα του και το μόνο που απομένει είναι να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "κυανόλευκη" ΠΑΕ αναφέρει: «Σε προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Φίλιππο Δάρλα επήλθε σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Αγγελόπουλος, προχώρησε σε συμφωνία τόσο με τον σύλλογο του ποδοσφαιριστή (τη γαλλική Μπρεστ) όσο και με τον εκπρόσωπό του, Γιάννη Λυπημένο. Ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη για να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στην συνέχεια για να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα».

Λίβερπουλ για Αντεμπαγιόρ!

Επίσημο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες του «SkySports». Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Ρόι Χότζον πιστεύει ότι η προσθήκη του θα τονώσει την επιθετική γραμμή των «κόκκινων».

Ο Τογκολέζος φορ των «πολιτών» κόστισε σχεδόν 30 εκ ευρώ στη Σίτι πριν 1,5 χρόνο, όμως η απόκτηση των Τέβες – Μπαλοτέλι και τώρα η επικείμενη ανακοίνωση του Τζέκο, τον αφήνουν στο περιθώριο. Ο ίδιος είχε εκφράσει αρκετές φορές την άποψή του πως αν δεν αγωνίζεται θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το Μάντσεστερ και φαίνεται ότι τώρα έχει φτάσει η στιγμή του αποχωρισμού.

Ο Ρόι Χότζον βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού κλάσης που θα αποτελέσει στήριγμα στον Φερνάντο Τόρες και ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έχει τα στοιχεία που αναζητά ο Άγγλος τεχνικός. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν από τη στάση της Μάντσεστερ Σίτι μιας και η Λίβερπουλ δεν παίζει μόνη της.

Στο παιχνίδι φέρονται να βρίσκονται και η Τότεναμ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν όμως οι «πολίτες» δεν τον παραχωρήσουν με μεταγραφή, παρά μόνο με δανεισμό τότε οι «κόκκινοι» μοιάζουν να είναι το φαβορί.

Ο Άρης σε άδειο γήπεδο κατά Αμαρουσίου

Απορρίφθηκε τελικά το αίτημα του Άρη για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του αθλητικού δικαστή για τιμωρία τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ηρακλή για την Α1.
Οι άνθρωποι του Άρη ζητούσαν η εκτέλεση της τιμωρίας να πραγματοποιηθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης που έχουν καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ, περίπου στις 14 του μήνα, αλλά αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
Έτσι, ο Άρης θα αντιμετωπίσει αύριο χωρίς φιλάθλους το Μαρούσι, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στις 12 Ιανουαρίου.

Θα γίνει το(υ) Κονέ;

Η Μπρέσια θέλει τον Ζανέτι των «βιόλα» και δίνει τον Έλληνα χαφ ως αντάλλαγμα.
Ο Μιχαήλοβιτς δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον Ζανέτι και αυτό φαίνεται ότι φτάνει για να στείλει τον πρώην άσο της ΑΕΚ και του Ηρακλή στη Φιορεντίνα.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τουλάχιστον, αφού μένει να δούμε και στην πράξη αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον…

Πανηγύρισαν την απόλυση του προπονητή στον αέρα!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι τηλεθεατές του ESPN όταν είδαν τους παρουσιαστές αθλητικής εκπομπής να πανηγυρίζουν με… high five την απόλυση ενός προπονητή στον αέρα. Η κανονική ροή διεκόπη για την είδηση της απομάκρυνσης του Έρικ Μαντζίνι από τον πάγκο των Cleveland Browns, στο NFL και οι δύο δημοσιογράφοι μόνο… σαμπάνιες δεν άνοιξαν για να το γιορτάσουν!

Η Χάνα Στορμ και ο Άνταμ Σέφερ λίγο αργότερα δικαιολογήθηκαν για την ασυνήθιστη αντίδρασή τους, λέγοντας πως δεν χάρηκαν επειδή ο άνθρωπος έχασε τη δουλειά του, αλλά διότι αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους. Σύμφωνα με την πολιτική του καναλιού, υπάρχει μπόνους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το περιστατικό οδήγησε σε αντιδράσεις, γεγονός που οδήγησε τον σταθμό στο να εκδώσει ανακοίνωση.

«Οι ενέργειές τους δεν ήταν σωστές, άμεσα το αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι και απολογήθηκαν στον αέρα. Αν και αυτό δεν φάνηκε αρχικά, ο καθένας καταλαβαίνει πόσο άσχημο είναι για τον καθένα και την οικογένειά του  να χάσει τη δουλειά του και το ESPN ζητάει συγγνώμη για το γεγονός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δελτίο έφτασε, φουλάρει για ενδεκάδα

Το δελτίο του Σταύρου Τσουκαλά έφτασε σήμερα το πρωί στην ΕΠΟ και ο 22χρονος μεσοεπιθετικός φουλάρει τις «μηχανές» του για να μπει στην ενδεκάδα κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Μαζί με το δελτίο του Τσουκαλά εκδόθηκαν κι αυτά των Κάτσε και Σταφυλίδη και έχουν κι αυτοί δικαίωμα συμμετοχής στον αυριανό αγώνα.

Ο Μάκης Χάβος στο 4-4-2 που σχεδιάζει, σκοπεύει να ξεκινήσει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Τσιρίλο, Κοντρέρας το αμυντικό δίδυμο και Σνάουτσνερ και Ζουέλα από δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Τον Τσουκαλά θα τον βάλει στο πλευρό του Γκαρσία, στο κέντρο, ενώ στα άκρα σκέφτεται να παρατάξει τους Φωτάκη και Λίνο. Στην επίθεση Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης είναι οι μόνοι σίγουροι.

Ανάσα από ΟΠΑΠ για ΠΑΟΚ

Σημαντικά έσοδα θα φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η συμφωνία με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες σεζόν θα είναι η βασική χορηγός του συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει 1,1 εκατ. ευρώ για τη φετινή περίοδο, 1,3 εκατ. ευρώ για την επόμενη και 1,5 εκατ. ευρώ τη μεθεπόμενη. Παράλληλα σε αυτή περιλαμβάνονται κάποια μπόνους, όπως για την κατάκτηση τίτλων, έξοδο στην Ευρώπη ή προκρίσεις όπως αυτή που πέτυχε το Δεκέμβριο ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αφορά στη σύναψη σύμβασης κύριας χορηγίας για τα επόμενα 3 χρόνια (αγωνιστικές περίοδοι 2010-11, 2011-12 και 2012-13). Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα προβάλλεται ως Κύριος Χορηγός Φανέλας της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με βασική παροχή την παρουσία του, μέσω του παιχνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», στο εμπρός μέρος της φανέλας της επίσημης εμφάνισης της ομάδας για το διάστημα 2010-2013. Η ΟΠΑΠ εμπιστεύτηκε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσβλέποντας την επίτευξη των επικοινωνιακών και εμπορικών της στόχων. Ταυτόχρονα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ο βασικός χορηγός των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων».

Ανανέωσε με Ολυμπιακό Βολου ο Ζαραδούκας

Tην επέκταση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακού Βόλου έως το 2013, υπέγραψε ο Γιάννης Ζαραδούκας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο 25χρονος αμυντικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Μαρκό, Κορωπί, Πανσερραϊκό και Εθνικό, τη φετινή χρονιά μετρά 14 συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλίας.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Ζαραδούκα έως το 2013», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στη Βαρκελώνη

Ευνοϊκή κλήρωση, αρκεί να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Top 16. Στον 5ο όμιλο οι «πράσινοι» με Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας, στον όγδοο οι «ερυθρόλευκοι» με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις και Βαλένθια. Αδύνατος ο «εμφύλιος» στα προημιτελικά, αλλά πιθανός στα ημιτελικά ή απευθείας στον τελικό.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού διασταυρώνεται με τον 6ο, όπου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μαζί με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Λοτομάτικα Ρόμα, συνεπώς-αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά-θα αναμετρηθεί στους «8» με Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού διασταυρώνεται με τον 7ο, όπου βρίσκονται οι Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν.

Οι δύο ελληνικές ομάδες δεν θα βρεθούν στον ημιτελικό παρά μόνο στον τελικό της Ευρωλίγκας, αν τερματίσουν αμφότερες στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση του Top 16 και-φυσικά-περάσουν από την προημιτελική φάση

5ος Όμιλος: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας.

6ος Όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Μπαρτσελόνα, Λοτομάτικα Ρόμα.

7ος Όμιλος: Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν.

8ος Όμιλος: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια.


Οι αγώνες του Top 16 θα αρχίσουν στις 19 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Μαρτίου. Σημειώνεται πως ομάδες που εδρεύουν στην ίδια πόλη, δεν θα αγωνίζονται την ίδια αγωνιστική ως γηπεδούχοι. Αυτό ισχύει για τις δύο ελληνικές και τις δύο τουρκικές ομάδες.

Από τους τέσσερις όμιλος, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ θα ακολουθήσουν τα προημιτελικά, που κρίνονται στις τρεις νίκες και θα διεξαχθούν από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου.

Τα ζευγαρώματα στα προημιτελικά θα είναι ως εξής:

1. Πρώτος 5ου Ομίλου-Δεύτερος 6ου Ομίλου
2. Πρώτος 6ου Ομίλου-Δεύτερος 5ου Ομίλου
3. Πρώτος 7ου Ομίλου-Δεύτερος 8ου Ομίλου
4. Πρώτος 8ου Ομίλου-Δεύτερος 7ου Ομίλου

Το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί στη Βαρκελώνη στις 6 και 8 Μαΐου. Εκεί οι ομάδες θα αναμετρηθούν ως εξής:

Νικητής 1-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 4

Κοιτάει προς Γερμανία

Στο γερμανικό πρωτάθλημα έχει στρέψει την προσοχή του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής Έλληνας μπακ έχει ενημερωθεί από τον Παναθηναϊκό πως δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν και ήδη έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Μέχρι στιγμής, σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του έμπειρου παίκτη έχει εκδηλώσει η Ομόνοια, όμως ο ποδοσφαιριστής δε θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο Κυπριακό πρωτάθλημα.
Την ίδια στιγμή, ο Ντάνι Φερνάντες ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μπόχουμ, αφού δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπεσίκτας και της Σταντάρ Λιέγης. Η βελγική ομάδα φέρεται να έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους Γερμανούς για να αποκτήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού.

Έρχεται για υπογραφές ο Εντού

Την Πέμπτη αναμένεται στην Ελλάδα ο Εντού για τις τελικές επαφές με τη διοίκηση του Άρη. Ο Βραζιλιάνο επιθετικός φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση των «κίτρινων» και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος. Ο Άρης φέρεται να προσφέρει στον παίκτη 300 χιλιάδες ευρώ έως το τέλος της σεζόν, ενώ θα υπάρχει προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας για έναν ακόμα χρόνο, με τις ετήσιες οικονομικές απολαβές να φτάνουν τις 500 χιλιάδες ευρώ.
Ο Εντού αναμένεται να περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί επισήμως από τη διοίκηση του Άρη. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή οι ιατρικές εξετάσεις δείξουν κάποιου είδους πρόβλημα, τότε η συνεργασία των δυο πλευρών δε θα προχωρήσει, σύμφωνα με τον όρο που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ο Άρης έχει στρέψει την προσοχή του στο ματς με την Καβάλα, όπου η νίκη είναι «μονόδρομος». Οι «κίτρινοι» θέλουν να διατηρηθούν σε τροχιά play-off και για αυτό τον λόγο ψάχνουν μόνο τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς.

Ενδιαφέρον για Βιεϊρίνια

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ντνίπρο για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο Άντριου Στετσένκο. Ο τεχνικός διευθυντής της ουκρανικής ομάδας υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει το αν έχει κατατεθεί ήδη πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού.
Χαρακτηριστικά, τόνισε στο «Μετρόπολις»: «Είναι ένας παίκτης που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Παρακολουθούμε πολλούς παίκτες αυτήν την περίοδο. Ο Βιεϊρίνια είναι ανάμεσα σε αυτούς. Τον είδαμε κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Είναι θέματα στα οποία δεν μπορώ να αναφερθώ».
Από εκεί και πέρα, ο Σταύρος Τσουκαλάς τέθηκε στη διάθεση του Μάκη Χάβου, καθώς τα έγγραφά του έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ. Ο παίκτης υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό για το ματς με τον Πανσερραϊκό και αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Μάντζιος: «Φεύγουν Μανιάτης-Κουμορτζί»

Σίγουρος πως θα ολοκληρωθούν άμεσα οι μετεγγραφές των Μανιάτη και Κουμορτζί εμφανίστηκε ο Άκης Μάντζιος. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας της Νέας Σμύρνης, για παραμονή στην κατηγορία. Ο Μάντζιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για το αν έχει αλλάξει κάτι στον Πανιώνιο: «Δεν αλλάξανε πολλά, εγώ ήμουν αισιόδοξος με το υλικό που έχουμε και δεν πρέπει να τους ισοπεδώνουμε με αυτά που έχουν περάσει τους παίκτες Πανιωνίου, γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μηχανή και χρειάζονται πολλά πράγματα σε μια ομάδα. Οπότε δουλεύεις με αυτούς που έχεις και δεν τους απαξιώνεις. Εγώ αυτό έκανα και όταν θα έρθει η ώρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε τις προσθήκες που χρειάζονται, ώστε η ομάδα να ορθοποδήσει. Εγώ ήμουν αισιόδοξος και βλέποντας πως με το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα βρίσκεται κοντά στο ν' αποφύγει τον υποβιβασμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί με πέντε πόντους πάνω είσαι στην έκτη θέση και με πέντε πόντους κάτω είσαι προτελευταίος. Έχουμε ένα γύρο μπροστά που όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα τώρα που φεύγουν οι δυο ποδοσφαιριστές τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Εκεί που ήθελε ο Πανιώνιος τρεις, τέσσερις παίκτες ενδεκάδας που θα βοηθήσουν άμεσα τώρα θέλουμε συν δύο παίκτες, γιατί ούτε τον Μανιάτη ούτε τον Κουμορτζί μπορείς να τους αντικαταστήσεις άμεσα τον Ιανουάριο. Είναι δυο παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα, άσχετα εάν ο Κουμορτζί δεν έπαιζε λόγω κάποιου τραυματισμού που είχε».
Για το αν έχουν τύχη να παίξουν στον Ολυμπιακό οι Μανιάτης - Κουμόρτζι: «Και οι δυο έχουν τύχη και μπορούν να παίξουν άμεσα ή και αργότερα στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης (σ.σ. Μανιάτης) ίσως μετά τον Τοροσίδη είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω τι σκέψεις έχει ο κύριος Βαλβέρδε για την χρησιμοποίηση του Μανιάτη επειδή υπάρχει ο Τοροσίδης, αλλά μπορεί σε πρώτη φάση να θέλει να τον βάλει σιγά σιγά στη νοοτροπία του Ολυμπιακού και να του δώσει ευκαιρίες ώστε να τον έχει έτοιμο σε περίπτωση που φύγει ο Τοροσίδης. Μπορεί ακόμη να βάλει και τον Τοροσίδη και τον Μανιάτη στην ίδια ενδεκάδα αφού ο Τοροσίδης μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις όπως έχουμε δει. Ο Κουμορτζί έχει κι αυτός πολλές πιθανότητες να παίξει στον Ολυμπιακό. Μπορεί να δώσει ταχύτητα στον άξονα του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να βγει από πίσω και ?πατάει περιοχή? εύκολα. Νομίζω ότι έχοντας και οι δυο καλύτερους παίκτες δίπλα τους μπορούν να δείξουν περισσότερα από ότι έδειξαν στον Πανιώνιο».
Για τους Μήτρογλου και Γκαλίτσιο: «Ο Γκαλίτσιος δεν είναι Μανιάτης, δεν καλύπτεται το κενό. Είναι ένας καλός παίκτης νέος αλλά του λείπουν παιχνίδια γιατί δεν έχει παίξει στον Ολυμπιακό. Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή θέλει έναν πιο έτοιμο παίκτη γιατί θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια και η ομάδα χρειάζεται έτοιμους παίκτες που να μπορέσουν ν' αντεπεξέλθουν. Ο Μήτρογλου σίγουρα θα δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα για τον Πανιώνιο, που είναι μεγάλο».
Για το αν υπάρχουν μειονεκτήματα στον χαρακτήρα των δυο παικτών: «Ο κάθε παίκτης είναι κι ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσουμε και τις συνθήκες δουλειάς αλλά και τις καταστάσεις που υπάρχουν. Αυτά τα παιδιά έχουν περάσει τόσα πολλά στον Πανιώνιο με αλλαγές διοικήσεων, αλλαγές προπονητών, υπήρχαν στιγμές που δεν ήξεραν ποιος είναι τί στην ομάδα. Παρόλα αυτά πρέπει να υπολογίζεις στον χαρακτήρα του κάθε παίκτη και να προσπαθείς να τον βάλεις στο κλίμα της ομάδας αλλά και να ζήσεις με τα ελαττώματα που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Δεν μπορείς να έχεις 25 χαρακτήρες ατόφιους ,όπως τους θέλεις εσύ».
Για το αν είναι η πιο δύσκολη περίοδος στην τελευταία δεκαετία του Πανιωνίου: «Είναι η πιο δύσκολη χρονιά και εύχομαι κι ευελπιστώ να καταφέρει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση γιατί θα είναι κρίμα για τον Πανιώνιο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιστρέψω ξανά γιατί αυτοί οι έξι μήνες που δουλέψαμε στον Πανιώνιο ήταν σαν να δουλεύαμε τέσσερα χρόνια χωρίς ρεπό με αυτά που περάσαμε. Το λέω απλά γιατί θέλω να πάει καλά η ομάδα και όχι γιατί δεν θα ήθελα να επιστρέψω».

Αυτός "τρώει" τη θέση του Γκέκα

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ φαίνεται ότι είναι ο εκλεκτός του Ζοσέ Μουρίνιο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της «βασίλισσας». Στο… νήμα πήρε τη θέση από τον Γκέκα.
Ο Τογκολέζος στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να δώσει λύσεις στον ισπανικό σύλλογο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πιθανή έλευσή του στη Μαδρίτη είναι προσωπική επιλογή του Μουρίνιο.
Κρίμα για τον Έλληνα επιθετικό, πρέπει να έφτασε κοντά.

Κλειστά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ 7 και 8 Ιανουαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις 7 και 8 Ιανουαρίου αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για το φορολογικό πρόβλημα που έχει προκύψει για τους πράκτορες μέσω του νέου νόμου αλλά και την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.:
«Συνάδελφοι, μετά τις ευχές για τον καινούργιο χρόνο, ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου δεν σταματά καθώς το Υπουργείο δεν έχει βρει την απαιτούμενη λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του Ν. 3842/2010 και την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό.

Πρόσφατα καλέσαμε τους αρμόδιους και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για Απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου και επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αποφασίσουν την επίλυση του προβλήματος μας για όσο καιρό κι αν χρειαστεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να καθιερώσουμε Απεργιακές κινητοποιήσεις για όλο το χρόνο και για όσα χρόνια, το Υπουργείο διατηρεί την αδικία που επέβαλε στο κλάδο μας με την οριζόντια εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού.

Έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τις δουλειές 20000 εργαζομένων και θα το κάνουμε!

Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου οι πράκτορες επιστρέφουν στους αγώνες αποφασισμένοι να κερδίσουν την μάχη για την διατήρηση της εργασίας τους ενάντια σε όλα τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τα εισοδήματα μας με στόχο την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από τους πράκτορες,

αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία,

άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους,

άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου.»

Δυσκολεύει του Γκροσίτσκι

Ακόμα πιο δύσκολη γίνεται η μετακίνηση του Καμίλ Γκροσίτσκι από την Γιαγκελόνια στον Άρη. Ο Τσέζαρι Κουλέτζα, πρόεδρος της πολωνικής ομάδας, επιβεβαιώνει σε πολωνικό μέσο την πρόταση των «κιτρίνων» για τον παίκτη αλλά τονίζει πως δεν τον αφήνει ικανοποιημένο η οικονομική πρόταση και πως περιμένει κάτι καλύτερο.

«Είναι ακόμα αρχή της μεταγραφικής περιόδου και μπορούμε να περιμένουμε. Δεν μας ικανοποιούν οι μέχρι στιγμής οικονομικές προτάσεις. Άλλωστε, οι Τούρκοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη», δήλωσε ο Κουλέτζα, κρατώντας ζεστές τις Σίβασπορ και Ανκαραγκουτσού που ενδιαφέρονται να εντάξουν τον ποδοσφαιριστή στο δυναμικό τους.

Πιέζει ο "Παπ" τη Θέλτα

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πιέζει την Θέλτα να λύσουν την συνεργασία τους. Σκοπός του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Faro de Vigo".


Ο Παπαδόπουλος έχει παίξει τη φετινή σεζόν μόνο 140' σε 18 αγώνες της Σεγούντα Ντιβισιόν και βλέπει πως δεν έχει μέλλον στο Βίγκο.  Θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοι, οι προτάσεις που έχει στα χέρια του δεν τον ικανοποιούν οικονομικά.

Πήγε να "κλέψει" Ροναλντίνιο

Η Ίντερ προσπάθησε να "κλέψει" τον Ροναλντίνιο από τη Μίλαν. Γνωρίζοντας ότι φεύγει από τη Μίλαν, οι πρωταθλητές Ιταλίας ρώτησαν τον μάνατζερ και αδερφό του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Ασίς, εάν θα μπορούσαν να τον αποκτήσουν....

Έπεσαν όμως πάνω στις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε βάλει η Μίλαν για να κόψει την όρεξη κάθε ανταγωνίστριας ομάδας και έμειναν με την όρεξη. Έτσι, ο Ροναλντίνιο επέστρεψε στην πατρίδα του όπου συζητάει με τις Φλαμένγκο, Παλμέιρας και Γκρέμιο για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία

Κορυφαίος και με διαφορά ο Κασίγιας

Καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε από την Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ο Ίκερ Κασίγιας. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και βασικός συντελεστής της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία συγκέντρωσε 304 βαθμούς στην ψηφοφορία που συμμετείχαν συντάκτες από 86 χώρες.

Στη δεύτερη θέση με 124 βαθμούς βρέθηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, που βοήθησε την Ίντερ να κατακτήσει το τρεμπλ, ενώ οι υπόλοιποι 17 που έλαβαν ψήφους ακολουθούν τους δύο της κορυφής με μεγάλη διαφορά.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα της κατάταξης:

1. Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία / Ρεάλ Μαδρίτης) 304
2. Ζούλιο Σέζαρ (Βραζιλία / Ίντερ) 124
3. Πετρ Τσεχ (Τσεχία / Τσέλσι) 56
4. Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία / Σάλκε) 53
5. Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία / Άγιαξ) 48
6. Βίκτορ Βαλντές (Ισπανία / Μπαρτσελόνα) 38
7. Φερνάντο Μουσλέρα (Ουρουγουάη / Λάτσιο) 37
8. Έντβιν Φαν Ντερ Σας (Ολλανδία / Μαν. Γιουνάιτεντ) 32
9. Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία / Γιουβέντους) 28
10. Τιμ Χάουαρντ (ΗΠΑ / Έβερτον) 15

Πλήγμα με Ιακουίντα για «Γιούβε»

Εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Βιντσέντζο Ιακουίντα. Ο επιθετικός της Γιουβέντους υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο και θα απουσιάσει από τις πρώτες υποχρεώσεις της ομάδας του για το 2011.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των «μπιανκονέρι», ο διεθνής φορ θα λείψει από τα ματς με Πάρμα, Νάπολι, Κατάνια, Μπάρι και Σαμπντόρια.

Ο 31χρονος άσος έχει φέτος 14 συμμετοχές και 4 γκολ στη Serie A, ενώ σκόραρε 2 φορές σε 3 εμφανίσεις

Ο Λάζος θέλει να φύγει από τον ΠΑΟΚ!

Το θέμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου δεν έχει κλείσει και όπως ανέφερε χθες το «Μetrosport» στην συνάντηση που είχαν οι διοικούντες με τον εκπρόσωπό του, ο τελευταίος τους ανέφερε το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού να τον αποκτήσουν πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ως «μπάι άουτ» όπως αναγράφεται στο συμβόλαιό του, όμως η πλευρά του παίκτη δεν θέλησε να μπει στην διαδικασία συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους. Το θέμα δεν έχει κλείσει, όσο δεν έχει τακτοποιηθεί το οικονομικό και οι οφειλές προς το πρόσωπό του. Μία έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες το βράδυ ανέφερε ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ζήτησε άμεσα από τον εκπρόσωπό του να του βρει μία ομάδα, δείχνοντας ότι η σχέση των δύο πλευρών έχει φτάσει στα άκρα, και ότι θέλει να αποχωρήσει οριστικά από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα αναμένονται περισσότερες εξελίξεις για το θέμα.

Ποδαρικό με νίκη για τον Άρη (19:30)

H αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όταν ξεκινάς καλά η ψυχολογία για τη συνέχεια είναι ανεβασμένη. Ο Άρης σήμερα (19:30, Κλέανθης Βικελίδης) δίνει το πρώτο παιχνίδι του για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και συνάμα το πρώτο του νέου έτους. Αντίπαλός του η ομάδα της Καβάλας, η οποία έχει αποδείξει την φετινή σεζόν ότι… κάνει ζημιές. Ωστόσο οι κίτρινοι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο «εμπόδιο», να μπούνε με το δεξί στο 2011 και φυσικά να αρχίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο γύρο, ο οποίος είναι σημαντικός για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Από εδώ και στο εξής το κάθε παιχνίδι είναι και ένας τελικός. Αρχής γενομένης από το σημερινό με αντίπαλο την Καβάλα.
Το ερωτηματικό και ο αμφίβολος
Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι βαθμοί που «χάθηκαν» ήταν σημαντικοί. Πόσο μάλλον αυτοί που «χάθηκαν» εντός έδρας. Το πάθημα όμως γίνεται μάθημα και άπαντες στην ομάδα δηλώνουν πως αυτές οι εμφανίσεις ανήκουν στο παρελθόν. Αγωνιστικά ο Έκτορ Κούπερ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τον καταρτισμό της εντεκάδας. Η απουσία των τραυματιών Τόχα, Τσέζαρεκ, του τιμωρημένου Βανγκέλι, όπως επίσης και αυτή των Ρονάλντο και Παπαζαχαρία, οι οποίοι βρίσκονται σε περίοδο επανένταξης, κάνουν λίγο πολύ γνωστά τα πλάνα του Αργεντίνου προπονητή, αφού οι επιλογές του για κάθε θέση είναι λίγες.
Το μοναδικό ερωτηματικό ίσως που υπάρχει είναι εάν τελικά ο Μιχάλης Σηφάκης αγωνιστεί. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, δεν προπονήθηκε χθες, λόγω πυρετού και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε κάτω από τα δοκάρια έναν εκ των Βελλίδη, Χουάνμα με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο πρώτος, αφού ο Ισπανός προέρχεται από τραυματισμό. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό και ο Μάρκος Βελλίδης καθίσει κάτω από τα δοκάρια, θα είναι το πρώτο του παιχνίδι του νεαρού με την φανέλα του Άρη. Παράλληλα, σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή, αυτή θα είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμή, με τον Ντειβίντας Τσεζνάουσκις να θέτει υποψηφιότητα.
Ψήφο εμπιστοσύνης στους «μικρούς»
Μπορεί η συμμετοχή τους στην αποστολή να είναι λόγο των απουσιών που υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται. Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος και ο Γιώργος Κατίδης θα βρίσκονται σήμερα στον πάγκο του Άρη, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο παιχνίδι. Άλλωστε η επιλογή του Κούπερ δεν έγινε τυχαία. Ο Αργεντινός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους «μικρούς», οι οποίοι από την πλευρά τους δουλεύουν καθημερινά, περιμένοντας να πάρουν την δική τους ευκαιρία.

Ο Κόσμι στο Χαριλάου, αναλαμβάνει την Καβάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος προπονητής Σέρζε Κόσμι, θα βρεθεί σήμερα στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης», προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της -κατά τα φαινόμενα- νέας του ομάδας με τον Άρη.
Ο Σέρζε Κόσμι είναι ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς προπονητές και έχει εργαστεί σε ομάδες όπως η Περούτζια, η Τζένοα, η Ουντινέζε, η Μπρέσια και η Λιβόρνο. Αν τελικά διαδεχθεί το Χένρι Κάσπερτσακ στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας, θα μπει στη λίστα με τους πιο διάσημους ξένους τεχνικούς που έρχονται για να δουλέψουν στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά θα δοκιμάσει την τύχη του σε σύλλογο μη ιταλικό.
Το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας με Κάσπερτσακ και η πρόσληψη του Κόσμι.

Από τώρα παίκτες του Ολυμπιακού Μανιάτης και Κουμορτζί

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμφώνησε με τον Γεράσιμο Βεντούρη και ο Ολυμπιακός απέκτησε από τώρα τους Γιάννη Μανιάτη και Μπερνάρ Κουμορτζί. "Είσαι καλός παίκτης, αλλά πρέπει να φύγεις", ειπε ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ετοιμάζεται για την Πανιώνιο. Κοντά στους "κυανέρυθρους" και ο Γκαλίτσιος.Σε "συμφωνία κυρίων" κατέληξαν Ολυμπιακός και Πανιώνιος για την απόκτηση από πλευράς των Πειραιωτών του Γιάννη Μανιάτη και του Μπερνάρ Κουμορτζί.
Οι δύο ποδοσφαιριστές θα ντυθούν στα "ερυθρόλευκα" από τώρα και όχι από το προσεχές καλοκαίρι και εδώ ακριβώς εντοπίζεται η μεγάλη ανατροπή. Για τον Κουμορτζί τα πράγματα ήταν δεδομένα, αφού ο Ολυμπιακός τον ήθελε από τώρα. Για τον Μανιάτη, όμως, είχαμε ανατροπή, αφού ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε τη θέλησή του να πάει άμεσα στον Ολυμπιακό και όχι το προσεχές καλοκαίρι όπως ήταν η αρχική συμφωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανιώνιος θέλει να κρατήσει στο ρόστερ του τον Μανιάτη μέχρι το καλοκαίρι αφού δεν θέλει να αποδυναμωθεί στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού (ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πάρει τον παίκτη τον Ιούνιο), ωστόσο ο διεθνής ακραίος μπακ έθεσε ουσιαστικά βέτο να πάει από τώρα στους Πειραιώτες.
Επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές δεν έχουμε μιας και απομένει να ολοκληρωθεί το τυπικό κομμάτι που είναι τα οικονομικά και έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Κωστας  Μητρογλου είναι το ένα αντάλλαγμα για την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών, ενώ έχει αρχίσει και ακούγεται έντονα και το όνομα του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο οποίος όπως έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές δεν είναι στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οπότε αν ολοκληρωθεί το deal με βάσει τα παραπάνω δεδομένα, οι "κυανέρυθροι" εκτός από χρήματα θα πάρουν και τους Μήτρογλου-Γκαλίτσιο.

Φωτο ημερας

Ομορφια......................

Ποδαρικό για Σούπερ Λίγκα

Με τρία ματς ανοίγει το 2011 το πρωτάθλημα της Superleague. Νωρίς το απόγευμα (17:15) ο Ατρόμητος υποδέχεται την Λάρισα, η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό και στις 19:30 ο Αρης την Καβάλα.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
17:15 (NOVASPORTS 2)

Με ένα σημαντικό ματς ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος φιλοξενεί στην έδρα του τη Λάρισα σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Γιώργος Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Μιχαηλίδης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Νάσος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μελισσάς στο αριστερό και κεντρικό δίδυμο οι Μπαζίνσκι-Ολιβέιρα. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Σφακιανάκης, Τάτος και Νεμπεγλέρας. Στην επίθεση οι Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης, Καμαρά.

Η Λάρισα ψάχνει τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Τα περιθώρια έχουν στενέψει για την ομάδα του Κάμπου με τον Γιον Άντερσεν να το γνωρίζει και να παρατάσσει επιθετικά τους «βυσσινί» με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αμπάρης. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Κολοβέτσιος, Νταμπίζας και Ταυλαρίδης. Οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής είναι οι Σίμιτς, Βενετίδης, Ιγκλέσιας και Κανόμπιο. Τέλος οι Πούρι και Μπλάζεκ θα πλαισιώσουν μπροστά τον Τσιμπάμπα.


ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΗΓΑΔΙΑ
17:15 (ΝΕΤ)

Δύσκολο έργο έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό η Ξάνθη στα Πηγάδια, η οποία θέλει να πιστοποιήσει την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά. Ο Νίκος Παπαδόπουλος με σύστημα 4-2-3-1 θα δώσει έμφαση στο χώρο της μεσαίας γραμμής προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Την ενδεκάδα της ακριτικής ομάδας θα συνθέσουν οι Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Πόι Μαρσελίνιο και Σουάνης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένος Φλίσκας και οι τραυματίες Βρονταράς, Ζαρόπουλος, Τσουμάνης, Σταθάκης, Μάνταλος, Μπεκαμένγκα και Καριόκα.

Ο Παναθηναικος καλείται να συνέλθει από τα διοικητικό και αγωνιστικά προβλήματα των τελευταίων ημερών και να ξεκινήσει την αντεπίθεση για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα επιμείνει στο 4-3-3 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Βύντρα δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά και στο κέντρο τον Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει τους Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο και Νίνη. Ο Γκοβού θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο, ο Λέτο στο αριστερό και σέντερ φορ ο Σισέ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σιμάο, Πετρόπουλος και Καντέ.


ΑΡΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ
ΓΗΠΕΔΟ: «ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
19:30 (NOVASPORTS 2)

Το πρώτο μέρος της 16ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεχάσουν τις εντός έδρας γκέλας και να εκμεταλλευτούν το γήπεδό τους στο β΄ γύρο. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2. Ο Σηφάκης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα παίξουν οι Νέτο, Οριόλ, Λαζαρίδης και Μίσελ. Οι τέσσερις που θα συνθέσουν τη μεσαία γραμμή είναι οι Πρίττας, Φατί, Χαβίτο και Μενδρινός με προωθημένους τους Κόκε και Ρουίς. Μοναδικός τιμωρημένος είναι ο Βανγκέλι και τραυματίες οι Τόχα, Τσέζαρεκ και Ρονάλντο.

Η Καβάλα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του α΄ γύρου και ο Χένρι Κάσπερτσακ θέλει στο τελευταίο του ματς στον πάγκο των «Αργοναυτών» να αποδείξει το λάθος της διοίκησης. Οι τεχνικός της Καβάλας υπό το βλέμμα του διαδόχου του Σέρσε Κόσμι θα επιλέξει το 4-2-3-1. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Πετκάκη, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Δρόσο, Βουτσίσεβιτς, Ονουάτσι και Ογκμπέτσε. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Ντιέ και Αμπντούν.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα (Τετάρτη 5/1)

15:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (NOVASPORTS 2)
17:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (NOVASPORTS 2)
17:15 ΑΕΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ (NOVASPORTS 1)
19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΝΕΤ)
19:30 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ (NOVASPORTS 2)

Εξηγήσεις Φρέιτας σε Ζιλμπέρτο

Ο Κάρλος Φρέιτας ξεκαθάρισε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα ότι ουδέποτε μίλησε υποτιμητικά για το πρόσωπό του. Ο Πορτογάλος έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες επαφές με τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να διαλύσει οποιαδήποτε παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια.

Από τους πρώτους με τους οποίους μίλησε ήταν ο Ζιλμπέρτο στον οποίο είπε ότι ποτέ δεν τον αποκάλεσε "πρώην ποδοσφαιριστή" όπως ισχυρίστηκε ο Νιόπλιας. Ο Βραζιλιάνος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει το θέμα αλλά και πως δεν τον απασχολεί.

"Δεν ξέρω τι έχει γίνει, αλλά πραγματικά δεν με απασχολεί. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις κριτικές ανθρώπων ή εφημερίδων. Δεν με νοιάζει τι λένε για μένα. Δεν είμαι κουτσομπόλης. Κοιτάω μόνο πως θα γίνομαι καλύτερος και πως θα αποδίδω στο γηπεδο αυτό που μπορώ. Δεν επηρεάζομαι από τέτοια πράγματα» φέρεται να απάντησε ο Ζιλμπέρτο σύμφωνα με τη «Sportday».

Το καθήκον της η Ρεάλ

Ποδαρικό με το... δεξί στο 2011 έκανε η Ρεάλ, που νίκησε 3-2 τη Χετάφε εκτός έδρας και διατήρησε τη διαφορά που τη χωρίζει από την Μπαρτσελόνα και την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, στους δύο βαθμούς. Στο μίνι-ντέρμπι της Μαδρίτης, οι "μερένχες" προηγήθηκαν με 2-1 στο ημίχρονο με γκολ των Ρονάλντο, Οζίλ, ενώ στην επανάληψη ο Πορτογάλος΄διπλασίασε τα τέρματά του στο 57' και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Αρμπελόα άφησε με 10 παίκτες τη Ρεάλ στο 82', ο Αλμπίν μείωσε τρία λεπτά αργότερα σε 3-2, αλλά το σκορ αυτό ήταν και το τελικό. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κράτησε τη νίκη, η οποία ήταν η 6η στη σεζόν μακριά από τη Μαδρίτη. Στο ματς του "Αλφόνσο Πέρεθ" αγωνίστηκε και ο Κακά στα τελευταία λεπτά σαν αλλαγή, πραγματοποιώντας την επιστροφή του στη δράση για λογαριασμό της Ρεάλ για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2010.

Μετά το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", το "Μαδριγάλ" είναι η δεύτερη καλύτερη έδρα της φετινής Πριμέρα Ντιβισιόν και η Βιγιαρεάλ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ξέρει να το εκμεταλλεύεται. Το "κίτρινο υποβρύχιο" νίκησε 2-0 την Αλμερία για τη 17η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και έφτασε τους 33 βαθμούς, δέκα λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Η Δευτέρα ήταν γενικότερα η μέρα των γηπεδούχων, αφού τρεις από τις "οικοδέσποινες" πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με την Ατλέτικο να κάνει την "παραφωνία", μένοντας στο 0-0 με τη Σανταντέρ στο "Βιθέντε Καλδερόν". Η Μαγιόρκα είχε εύκολο έργο απέναντι στη Σανταντέρ, την οποία νίκησε με 3-0, ενώ η Σαραγόσα επικράτησε δύσκολα 2-1 της Σοσιεδάδ με γκολ στο φινάλε και "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελάσματα της 17ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν:

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(29' Παρέχο, 85' Αλμπίν - 11' πεν., 57' Ρονάλντο, 19' Οζίλ)

Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-0
(22' Καταλά, 58' Μπόρχα Βαλέρο)

Σαραγόσα-Σοσιεδάδ 2-1
(10' Σιναμά Πονγκόλ, 90' Μπραούλιο - 33' Τσάβι Πριέτο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σανταντέρ 0-0

Μαγιόρκα-Χέρκουλες 3-0
(38' Νσούε, 41' Βίκτορ, 51' Περέιρα

Εμπλοκή με Μιραλάς

Η απαίτηση του μάνατζερ του παίκτη για διπλάσιες αποδοχές μπλοκάρει την συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Κέβιν Μιραλάς. Ο μάνατζερ έθεσε αυτόν τον όρο προκειμένου να συναινέσει στην αφαίρεση της ρήτρας των 4.2 εκατομμύριων, που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βέλγου.

Ολυμπιακός και Μιραλάς έχουν συμφωνήσει στο ύψος των αποδοχών του παίκτη, που θα φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο ο μάνατζερ, εκμεταλλευόμενος την "κάψα" των "ερυθρολεύκων" να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Μιραλάς από την Σεντ Ετιέν αξίωσε 2.5 εκ ευρώ ετήσιες αποδοχές.
Το γεγονός έχει κάνει τους διοικούντες της ΠΑΕ έξω φρενών με τον μάνατζερ αλλά και με τον ίδιο τον Μιραλάς καθώς θεωρούν ότι αφήνει τον εκπρόσωπό του να κάνει ό,τι θέλει στο συγκεκριμένο θέμα. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν καμιά πρόθεση να ανεβάσουν την προσφορά τους προς την πλευρά του παίκτη.

Χιμένεθ: "Τελείωσε ο Τζεμπούρ"

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην καριέρα του Τζεμπούρ στην ΑΕΚ. Ο Ισπανός δεν συγχωρεί τον ... εαυτό του που άφησε τον Αλγερινό να προκαλεί προβλήματα στα αποδυτήρια. Το εξομολογήθηκε μιλώντας στους παίκτες.
«Δεν έπρεπε να επιτρέψω να δοθεί τόση έκταση στο περιστατικό. Έπρεπε να το ξεκόψω νωρίτερα στον Τζεμπούρ και να μη συνεχίσει να προκαλεί αυτή την αναστάτωση στα αποδυτήρια. Σε θέματα πειθαρχίας θα είμαι αμείλικτος. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στην καριέρα μου», είπε ο Ισπανός τεχνικός. Και συνέχισε:

«Στο εξής ο Τζεμπούρ δεν θα προπονείται με την ομάδα, για μένα τελείωσε. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι έχει εμπλακεί σε τόσα περιστατικά. Είναι αρκετά μεγάλος για να του μάθουμε εμείς πώς πρέπει να συμπεριφέρεται».