Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο Ζαγοράκης για Ντνιέπρ και πληρωμές…

Η έντονη φημολογία από την Ουκρανία περί ενδιαφέροντος για τον Βιεϊρίνια και η πρόθεση κατάθεσης πρότασης με 6 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού, σχολιάζεται και στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν είχε καμία «ενόχληση» για τον παίκτη, ούτε ο τεχνικός διευθυντής και χτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν απόλυτος μιλώντας σε όσους τον ρωτούσαν:
«Ο ΠΑΟΚ έχει διοίκηση, πρόεδρο, τεχνικό διευθυντή, όποιος θέλει παίκτη του είτε τον Βιεϊρίνια είτε άλλο, έρχεται και κάνει πρόταση στην ομάδα».
Πλήρη άγνοια δηλώνουν λοιπόν στο «δικέφαλο» του Βορρά, που κοιτάζει μόνο μπροστά και τις υποχρεώσεις μέσα στο μήνα Ιανουάριο που είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν μεγάλα ντέρμπι στο πρωτάθλημα, το πρώτο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ποιος λοιπόν θα αποφασίσει να πουλήσει τώρα τον Βιεϊρίνια και μάλιστα με αυτό το ποσό εάν δεν έχει έτοιμους δυο παικταράδες για να τον αντικαταστήσει;
Ο Ζαγοράκης πάντως όχι! Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, που όλα τα δικαιώματα του παίκτη δεν ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Η Πόρτο διατηρεί δικαίωμα 30% επί των ανταλλαγμάτων της μεταγραφής, άρα εάν δώσει π.χ. η Ντνιέπρ 6 εκ. ευρώ, από αυτά το 1,8 εκ. ευρώ θα το πάρει η Πόρτο!
Επομένως, το νούμερο είναι πολύ μικρό για τον Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ δεν το συζητάει σε αυτά τα επίπεδα, αντίθετα μάλιστα η μόνιμη επωδός είναι: «Υπάρχει ρήτρα 15 εκ. ευρώ, αλλά κανένα επίσημο ενδιαφέρον από κάποια ομάδα».
Πρωταρχικός στόχος του Ζαγοράκη είναι να πληρωθούν οι παίκτες που υπάρχουν σήμερα στο έμψυχο υλικό της ομάδας και όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε, έως τις 20 Ιανουαρίου θα εισρεύσουν αρκετά λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ από χορηγίες, τηλεόραση και εισπράξεις.
Με αυτά τα χρήματα (εφόσον δεν έρθουν οι Άραβες επενδυτές) θα γίνει η σωστή διαχείριση και πληρωμή των υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς παίκτες και προσωπικό.
Εάν έρθουν οι Άραβες και βάλουν λεφτά, αλλάζουν όλα. Έως τότε, δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει το μάννα εξ ουρανού ή εκ Κατάρ.
Θα συνεχίσει το δρόμο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: