Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το καθήκον της η Ρεάλ

Ποδαρικό με το... δεξί στο 2011 έκανε η Ρεάλ, που νίκησε 3-2 τη Χετάφε εκτός έδρας και διατήρησε τη διαφορά που τη χωρίζει από την Μπαρτσελόνα και την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, στους δύο βαθμούς. Στο μίνι-ντέρμπι της Μαδρίτης, οι "μερένχες" προηγήθηκαν με 2-1 στο ημίχρονο με γκολ των Ρονάλντο, Οζίλ, ενώ στην επανάληψη ο Πορτογάλος΄διπλασίασε τα τέρματά του στο 57' και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Αρμπελόα άφησε με 10 παίκτες τη Ρεάλ στο 82', ο Αλμπίν μείωσε τρία λεπτά αργότερα σε 3-2, αλλά το σκορ αυτό ήταν και το τελικό. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κράτησε τη νίκη, η οποία ήταν η 6η στη σεζόν μακριά από τη Μαδρίτη. Στο ματς του "Αλφόνσο Πέρεθ" αγωνίστηκε και ο Κακά στα τελευταία λεπτά σαν αλλαγή, πραγματοποιώντας την επιστροφή του στη δράση για λογαριασμό της Ρεάλ για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2010.

Μετά το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", το "Μαδριγάλ" είναι η δεύτερη καλύτερη έδρα της φετινής Πριμέρα Ντιβισιόν και η Βιγιαρεάλ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ξέρει να το εκμεταλλεύεται. Το "κίτρινο υποβρύχιο" νίκησε 2-0 την Αλμερία για τη 17η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και έφτασε τους 33 βαθμούς, δέκα λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Η Δευτέρα ήταν γενικότερα η μέρα των γηπεδούχων, αφού τρεις από τις "οικοδέσποινες" πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, με την Ατλέτικο να κάνει την "παραφωνία", μένοντας στο 0-0 με τη Σανταντέρ στο "Βιθέντε Καλδερόν". Η Μαγιόρκα είχε εύκολο έργο απέναντι στη Σανταντέρ, την οποία νίκησε με 3-0, ενώ η Σαραγόσα επικράτησε δύσκολα 2-1 της Σοσιεδάδ με γκολ στο φινάλε και "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελάσματα της 17ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν:

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(29' Παρέχο, 85' Αλμπίν - 11' πεν., 57' Ρονάλντο, 19' Οζίλ)

Βιγιαρεάλ-Αλμερία 2-0
(22' Καταλά, 58' Μπόρχα Βαλέρο)

Σαραγόσα-Σοσιεδάδ 2-1
(10' Σιναμά Πονγκόλ, 90' Μπραούλιο - 33' Τσάβι Πριέτο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σανταντέρ 0-0

Μαγιόρκα-Χέρκουλες 3-0
(38' Νσούε, 41' Βίκτορ, 51' Περέιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: