Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς

Ο Αρης κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης από το παιχνίδι με την Καβάλα, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουίς. Στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε και ο Ιταλός προπονητής Σέρσε Κόσμι, που φέρεται υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΟΚ.
Ο Κούπερ παρέταξε τον Αρη με το αγαπημένο του 4-4-2. Νέτο και Μίσελ ήταν στα άκρα της άμυνας με τους Λαζαρίδη, Οριόλ στο κέντρο της. Αμυντικά χαφ ήταν οι Φατί, Πρίττας, με τον Χαβίτο και τον Μενδρινό στις πτέρυγες, ενώ στην επίθεση δίδυμο ήταν οι Ρουίς, Κόκε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, καθώς ο Σηφάκης λόγω ίωσης έμεινε εκτός αποστολής.
Από την άλλη πλευρά, ο Κάσπερτσακ, στην τελευταία του (όπως όλα δείχνουν εμφάνιση στον πάγκο της Καβάλας, καθώς στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκε και ο πιθανός αντικαταστάτης του, Σέρσε Κόσμι), παρέταξε την Καβάλα με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Γκαλίνοβιτς, Ντουγκλάο και Τόμασιτς στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της οι Πετκάκης, Χργκόβιτς. Αμυντικά χαφ οι Καρντόσο, Ντικρόκ και πίσω από τον προωθημένο Ογκμπέτσε ήταν οι Βουκσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος.
Η διάταξη αυτή σαφώς και λειτούργησε υπέρ του Αρη, τουλάχιστον για όσο διάστημα έμεινε ο Κόκε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε από μπαλιά δική του στον Χαβίτο ξεκίνησε η φάση για το γκολ που σημείωσε στο 3' ο Ρουίς. Ο τραυματισμός όμως του Κόκε στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης και η αναγκαστική αλλαγή του, φάνηκε να αποσυντονίζουν τους γηπεδούχους.
Ταυτόχρονα ο Κάσπερτσακ, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγώνα τον Νταρσεβίλ στην θέση του Δρόσου. Αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα ήταν τέτοια η αγωνιστική τους άνοδος και στο 33' η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά δική τους σε ποσοστό 62%. Όμως τελικά δεν κατάφεραν τον σκοπό τους.
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το πρώτο ημίχρονο, ήταν το σκληρό παιχνίδι της Καβάλας, όμως ο διαιτητής Παμπορίδης δεν θεώρησε ότι θα έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα και να δείξει κάρτες σε κάποιους παίκτες. Ειδικά πάντως στην φάση του τραυματισμού του Κόκε, ο Ντουγκλάο δεν είχε καμία πρόθεση για να χτυπήσει τον Ισπανό.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Κάσπερτσακ αναγκάστηκε να βγάλει από τον αγώνα τον Νταρσεβίλ, καθώς ο τελευταίος φάνηκε να μην έχει ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του. Η Καβάλα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως τελικά ουδέποτε μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη.
Ειδικά δε μετά το 70ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Αρης προσπάθησε εμφανώς να διατηρήσει το ισχνό 1-0 και για το λόγο αυτό έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη, ενώ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για να πετύχει δεύτερο γκολ, παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί του το ζητούσαν επιτακτικά. Εστω κι έτσι πάντως, κατάφερε να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες, καθώς στην τελευταία του εμφάνιση το 2010 στο γήπεδό του, είχε ηττηθεί από την Ξάνθη.

* Στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης" βρέθηκε ο Σέρσε Κόζμι, ο οποίος είναι ο πρώτος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Χένρικ Κάσπερτσακ στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας...

Διοργάνωση: Superleague
Φάση: 16η αγωνιστική
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός (84' Καζναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (16' Τσεσνάουσκις, 90'+2' Κατίδης), Ρουίζ.
Στον πάγκο: Χουάνμα, Κουλουχέρης, Κατίδης, Οικονομόπουλος.
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (77' Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Δρόσος (30' Νταρσεβίλ, 46' Ελευθεριάδης), Ογκμπέτσε.
Στον πάγκο: Βαγέχο, Θεοδωρέλλης, Καπνόπουλος, Αυλωνίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: