Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ποδαρικό για Σούπερ Λίγκα

Με τρία ματς ανοίγει το 2011 το πρωτάθλημα της Superleague. Νωρίς το απόγευμα (17:15) ο Ατρόμητος υποδέχεται την Λάρισα, η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό και στις 19:30 ο Αρης την Καβάλα.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
17:15 (NOVASPORTS 2)

Με ένα σημαντικό ματς ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος φιλοξενεί στην έδρα του τη Λάρισα σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Γιώργος Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Μιχαηλίδης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Νάσος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μελισσάς στο αριστερό και κεντρικό δίδυμο οι Μπαζίνσκι-Ολιβέιρα. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Σφακιανάκης, Τάτος και Νεμπεγλέρας. Στην επίθεση οι Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης, Καμαρά.

Η Λάρισα ψάχνει τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Τα περιθώρια έχουν στενέψει για την ομάδα του Κάμπου με τον Γιον Άντερσεν να το γνωρίζει και να παρατάσσει επιθετικά τους «βυσσινί» με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αμπάρης. Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Κολοβέτσιος, Νταμπίζας και Ταυλαρίδης. Οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής είναι οι Σίμιτς, Βενετίδης, Ιγκλέσιας και Κανόμπιο. Τέλος οι Πούρι και Μπλάζεκ θα πλαισιώσουν μπροστά τον Τσιμπάμπα.


ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΗΓΑΔΙΑ
17:15 (ΝΕΤ)

Δύσκολο έργο έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό η Ξάνθη στα Πηγάδια, η οποία θέλει να πιστοποιήσει την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά. Ο Νίκος Παπαδόπουλος με σύστημα 4-2-3-1 θα δώσει έμφαση στο χώρο της μεσαίας γραμμής προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Την ενδεκάδα της ακριτικής ομάδας θα συνθέσουν οι Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Πόι Μαρσελίνιο και Σουάνης. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένος Φλίσκας και οι τραυματίες Βρονταράς, Ζαρόπουλος, Τσουμάνης, Σταθάκης, Μάνταλος, Μπεκαμένγκα και Καριόκα.

Ο Παναθηναικος καλείται να συνέλθει από τα διοικητικό και αγωνιστικά προβλήματα των τελευταίων ημερών και να ξεκινήσει την αντεπίθεση για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα επιμείνει στο 4-3-3 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Βύντρα δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά και στο κέντρο τον Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει τους Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο και Νίνη. Ο Γκοβού θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο, ο Λέτο στο αριστερό και σέντερ φορ ο Σισέ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σιμάο, Πετρόπουλος και Καντέ.


ΑΡΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ
ΓΗΠΕΔΟ: «ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
19:30 (NOVASPORTS 2)

Το πρώτο μέρος της 16ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την Καβάλα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεχάσουν τις εντός έδρας γκέλας και να εκμεταλλευτούν το γήπεδό τους στο β΄ γύρο. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2. Ο Σηφάκης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα παίξουν οι Νέτο, Οριόλ, Λαζαρίδης και Μίσελ. Οι τέσσερις που θα συνθέσουν τη μεσαία γραμμή είναι οι Πρίττας, Φατί, Χαβίτο και Μενδρινός με προωθημένους τους Κόκε και Ρουίς. Μοναδικός τιμωρημένος είναι ο Βανγκέλι και τραυματίες οι Τόχα, Τσέζαρεκ και Ρονάλντο.

Η Καβάλα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του α΄ γύρου και ο Χένρι Κάσπερτσακ θέλει στο τελευταίο του ματς στον πάγκο των «Αργοναυτών» να αποδείξει το λάθος της διοίκησης. Οι τεχνικός της Καβάλας υπό το βλέμμα του διαδόχου του Σέρσε Κόσμι θα επιλέξει το 4-2-3-1. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Πετκάκη, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντικρόκ, Δρόσο, Βουτσίσεβιτς, Ονουάτσι και Ογκμπέτσε. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Ντιέ και Αμπντούν.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα (Τετάρτη 5/1)

15:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (NOVASPORTS 2)
17:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (NOVASPORTS 2)
17:15 ΑΕΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ (NOVASPORTS 1)
19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΝΕΤ)
19:30 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ (NOVASPORTS 2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: