Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ποδαρικό με νίκη για τον Άρη (19:30)

H αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όταν ξεκινάς καλά η ψυχολογία για τη συνέχεια είναι ανεβασμένη. Ο Άρης σήμερα (19:30, Κλέανθης Βικελίδης) δίνει το πρώτο παιχνίδι του για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και συνάμα το πρώτο του νέου έτους. Αντίπαλός του η ομάδα της Καβάλας, η οποία έχει αποδείξει την φετινή σεζόν ότι… κάνει ζημιές. Ωστόσο οι κίτρινοι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο «εμπόδιο», να μπούνε με το δεξί στο 2011 και φυσικά να αρχίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο γύρο, ο οποίος είναι σημαντικός για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Από εδώ και στο εξής το κάθε παιχνίδι είναι και ένας τελικός. Αρχής γενομένης από το σημερινό με αντίπαλο την Καβάλα.
Το ερωτηματικό και ο αμφίβολος
Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι βαθμοί που «χάθηκαν» ήταν σημαντικοί. Πόσο μάλλον αυτοί που «χάθηκαν» εντός έδρας. Το πάθημα όμως γίνεται μάθημα και άπαντες στην ομάδα δηλώνουν πως αυτές οι εμφανίσεις ανήκουν στο παρελθόν. Αγωνιστικά ο Έκτορ Κούπερ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τον καταρτισμό της εντεκάδας. Η απουσία των τραυματιών Τόχα, Τσέζαρεκ, του τιμωρημένου Βανγκέλι, όπως επίσης και αυτή των Ρονάλντο και Παπαζαχαρία, οι οποίοι βρίσκονται σε περίοδο επανένταξης, κάνουν λίγο πολύ γνωστά τα πλάνα του Αργεντίνου προπονητή, αφού οι επιλογές του για κάθε θέση είναι λίγες.
Το μοναδικό ερωτηματικό ίσως που υπάρχει είναι εάν τελικά ο Μιχάλης Σηφάκης αγωνιστεί. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, δεν προπονήθηκε χθες, λόγω πυρετού και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε κάτω από τα δοκάρια έναν εκ των Βελλίδη, Χουάνμα με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο πρώτος, αφού ο Ισπανός προέρχεται από τραυματισμό. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό και ο Μάρκος Βελλίδης καθίσει κάτω από τα δοκάρια, θα είναι το πρώτο του παιχνίδι του νεαρού με την φανέλα του Άρη. Παράλληλα, σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή, αυτή θα είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμή, με τον Ντειβίντας Τσεζνάουσκις να θέτει υποψηφιότητα.
Ψήφο εμπιστοσύνης στους «μικρούς»
Μπορεί η συμμετοχή τους στην αποστολή να είναι λόγο των απουσιών που υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται. Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος και ο Γιώργος Κατίδης θα βρίσκονται σήμερα στον πάγκο του Άρη, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο παιχνίδι. Άλλωστε η επιλογή του Κούπερ δεν έγινε τυχαία. Ο Αργεντινός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους «μικρούς», οι οποίοι από την πλευρά τους δουλεύουν καθημερινά, περιμένοντας να πάρουν την δική τους ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: