Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Απεργία

Το blog συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και έτσι δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Αν ο Σοφοκλής ήταν κοντός!!

Ο Κώστας Καίσαρης θέτει το εξής θεμελιώδες ερώτημα: Αν ο Σχορτσιανίτης δεν ήταν ψηλός και δεν έπαιζε μπάσκετ, θα ήταν λιγότερο Έλληνας; Και με ποια επιχειρήματα θα τον είχε υπερασπιστεί σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Αν ο Σοφοκλής ήταν κοντός
Αν υπήρχε Νόμπελ στη γελοιότητα και στο καραγκιοζιλίκι οι Έλληνες πολιτικοί θα είχαν σαρώσει τα βραβεία. Ουδεμία έκπληξη ότι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν ταιριάζει στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Που ακολουθεί κατά γράμμα τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ με την Άρια Φυλή. Κοινός, άλλωστε, είναι άλλωστε είναι και ο αγώνας εναντίον Εβραίων κομμουνιστών και ομοφυλοφίλων.
Όλα αυτά είναι και γνωστά και αυτονόητα. Και για αυτό είναι αυτονόητο, ότι τα θύματα αυτής της λογικής και πρακτικής δεν χρειάζονται αυτόκλητους συνηγόρους υπεράσπισης. Κι ειδικότερα μάλιστα από πολιτικούς. Άλλα πράγματα πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί σχετικά με το φαινόμενο. Τα ξόρκια είναι για τους παγανιστές ή για τους παπάδες. Οι πολιτικοί οφείλουν να αντιπαρατεθούν με τη Χρυσή Αυγή με πράξεις. Όχι με λόγια. Αν το πάμε ότι η λογική του Γιάννη Ιωαννίδη είναι πιο σωστή από τη λογική του Παναγιώταρου, χαιρετίσματα στις φασκομηλιές.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, λοιπόν, σαν Υφ. Αθλητισμού, σαν άνθρωπος του μπάσκετ πάνω από όλα, αισθάνθηκε την υποχρέωση να υπερασπισθεί το αυτονόητο. Την ελληνικότητα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που αμφισβήτησε ο Παναγιώταρος.
"Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι Έλληνας, με Έλληνα πατέρα που φρόντισε ως γονέας να του δώσει ελληνικό όνομα... Ο διακεκριμένος αυτός αθλητής, συνειδητά αισθάνεται Έλληνας,έχει αγωνισθεί δεκάδες φορές με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, έχει μοχθήσει για τις επιτυχίες."
Το ρολόι στον κύριο. Αν δηλαδή ο Σχορτσιανίτης δεν λεγόταν Σοφοκλής κι είχε πάρει το όνομα της Καμερουνέζας μητέρας του, θα ήταν λιγότερο Έλληνας ή καθόλου Έλληνας; Το Έλληνας, δηλαδή, καθορίζεται από το αν λέγεσαι Σοφοκλής ή Πήτερ; Το αν έχει φορέσει κάποιος τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, τον κάνει περισσότερο Έλληνα, από όλους τους άλλους; Κι αν ναι, πόσα γραμμάρια ή καντάρια ελληνικότητας προσθέτει η κάθε συμμετοχή με το εθνόσημο στη φανέλα;
Αν δηλαδή ο Σχορτσιανίτης ήταν κοντός και δεν είχε γίνει μπασκετμπολίστας θα ήταν λιγότερο Έλληνας από ότι είναι σήμερα; Αν αντί για επαγγελματίας αθλητής ήταν μούτσος ή λοστρόμος στα καράβια, δεν θα είχε επιχειρήματα να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί την ελληνικότητα του; Σε ότι έχει α κάνει πάντως με αυτούς που κατά καιρούς έχουν τιμήσει τη φανέλα της Εθνικής, τύποι σαν τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έχουν βγάλει λεφτά από αυτόν τον συγκεκριμένο ελληνικό αθλητισμό, με τους Μισούνοφ, τους Σούμποτιτς, τους Τόμιτς και τους Τάρλατς, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.
Κατ' αυτή την έννοια Ελληνίδα είναι και η Μανιάνι (έστω κι εκ μεταγραφής από Αλβανία), όπως κι ο Κακιασβίλι εκ μεταγραφής από τη Γεωργία, ο Κρεάνκα εκ μεταγραφής από τη Ρουμανία κι αν πάμε στο μπάσκετ έχουμε τον "Έλληνα" Τσακαλίδη και παλιότερα τον Ντέιβιντ Νέλσον ή Στεργάκο.
Ζώντας σε μια εποχή που μετά το κεφάλαιο, όπως έχει πει ο Καρλ Μαρξ, δεν έχουν πατρίδα οι αθλητές, όσοι επικαλούνται τέτοια ανόητα επιχειρήματα, οφείλουν να μετράνε τα λόγια τους. Άλλα είναι αυτά που οφείλουν να κάνουν οι πολιτικοί για να κατοχυρώνουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία με αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις. Στην Αγγλία πχ. αν κάποιος άφηνε ανάλογο υπαινιγμό για Άγγλο πολίτη, όπως ο Παναγιώταρος για τον Σχορτσιανίτη, θα του είχε κόψει τον κώλο ο εισαγγελέας. Ίσως και να είχε συλληφθεί πάραυτα. Βλέπουμε την ανάλογη αυστηρότητα σε ανάλογες περιπτώσεις στα γήπεδα. Στην Ελλάδα οι Παναγιώταροι είναι ασύδοτοι. Όχι μόνο τραμπουκίζουν και ασχημονούν, αλλά μπορούν να αποφαίνονται δημόσια για την ελληνικότητα όποιου δεν διαθέτει λευκό δέρμα.
Σαφώς κι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι Έλληνας. Και δεν έχει ανάγκη συνηγόρου υπεράσπισης για να αποδείξει την ελληνικότητα του. Όσο για τον Γιάννη Ιωαννίδη, έχει άλλους και καλύτερους τρόπους να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Και έχει την ικανότητα να τους χρησιμοποιεί σωστά, όπως με το να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής του Άρη στη Σούπερλιγκα και την ένταξη του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Σε αυτά πράγματι είναι καλός και αποτελεσματικός. Ας ασχολείται, λοιπόν, με τα ρουσφέτια και το πως θα δώσει μεροκάματα στον Φασούλα και στον Σιγάλα στο ΣΕΦ και ας αφήσει τον Σχορτσιανίτη στην ησυχία του. Το αυτονόητο δεν θέλει συνηγόρους υπεράσπισης.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ανυπόμονη η μικρή Άσλεϊ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Φανατική φίλαθλος του NBA και πιο συγκεκριμένα των Σαν Αντόνιο Σπερς δηλώνει η όμορφη Άσλεϊ Ζάιτλερ, η οποία δεν μπορεί να περιμένει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα…

Ανυπόμονη η μικρή Άσλεϊ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Άσλεϊ είναι μόλις 20 χρονών, ωστόσο τα πρώτα βήματά της στο χώρο του μόντελινγκ δείχνουν πως το μέλλον της θα είναι λαμπρό. Η όμορφη Αμερικανίδα κέρδισε τις προτιμήσεις του κοινού για τον τίτλο του Playboy Cybergirl Οκτωβρίου και από τότε έκανε πολλές φωτογραφήσεις με ελάχιστα ή καθόλου ρούχα…
Μπορεί να είναι κοντούλα, καθώς δεν ξεπερνάει το 1.60 μ., ωστόσο οι υπεύθυνοι του Playboy έχουν ξετρελαθεί μαζί της και για αυτό της αφιερώνουν ένα δισέλιδο σε κάθε τεύχος! Η ίδια δεν έχει πρόβλημα να δείχνει γυμνή το σώμα της, καθώς όπως ισχυρίζεται όλα πάνω της είναι φυσικά…







ashley-zeitler-juicy-peach-nude από dm_502ad2934c585





ashley zeitler southern trendkill από PublicGirls




Το position κέρδισε το possession! (ΦΩΤΟ)

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης αφήνει αμφότερες της ομάδες με μία γλυκιά πίκρα. Από τη μία ο Άρης έκανε «κατάθεση ψυχής», προηγήθηκε δύο φορές αλλά προδώθηκε από την απειρία των ποδοσφαιριστών του.
Το position κέρδισε το possession (ΦΩΤΟ)
Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν υποτονικός αλλά παρουσίασε αγωνιστική ψυχραιμία, διαχειρίστηκε σωστά την αρνητική εξέλιξη της αναμέτρησης και έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τη νίκη. Μεγάλος κερδισμένος του αγώνα ήταν το κοινό, που παρακολούθησε επιτέλους μία αμφίρροπη και αγωνιώδη αναμέτρηση στη Super League.

Το position του Πασσιαλή

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων επέλεξε σύστημα 4-3-3, με έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και τη συνοχή της μεσοαμυντικής γραμμής.. Στόχος του ήταν να «κλειδώσει» την ανάπτυξη των ερυθρόλευκων και να αποτρέψει τη δημιουργία ευκαιριών από τον άξονα. Η τακτική των γηπεδούχων εστίασε στα εξής:
  • ποδόσφαιρο αναμονής στα 3/5 του γηπέδου
  • βάθος στην άμυνα και ελάχιστες προωθήσεις των μπακ
  • man-to-man στο χώρο στον Μήτρογλου από Παντίδος / Πουλίδο
  • τον Κοέλιο σε ρόλο «σκούπα» ακριβώς μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς για να μειωθεί ο χώρος δράσης των επιτελικών του Ολυμπιακού
  • τον Οικονομόπουλο σε ρόλο «υποστηρικτικού ανασταλτικού χαφ» και τον Παπαστεριανό σε ρόλο τρίτου χαφ με ρόλο box-to-box
Ο Άρης έδωσε χώρο στην ομάδα του Ζαρντίμ, επιδιώκοντας να της προσφέρει ανούσια υπεροχή και να την ‘παρασύρει’ να ανεβάσει τις γραμμές της. Τελικά, πέτυχε το στόχο του χάρη στο διαρκές τρέξιμο των παικτών της μεσαίας γραμμής και το pressing στον κάτοχο της μπάλας. Δεν κατάφερε, όμως, να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο στις πτέρυγες κυρίως λόγω της κόπωσης του Καζναφέρη και της ανωριμότητας του Γιαννιώτα.
Οι τοποθετήσεις των παικτών του Άρη πίσω από τη μπάλα
Οι τοποθετήσεις των παικτών του Άρη πίσω από τη μπάλα

Το possession του Ζαρντίμ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Μοντέστο σε ρόλο καθαρόαιμου ανασταλτικού χαφ. Στόχος του ήταν να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να «χτυπήσει» τους κιτρινόμαυρους από τις πτέρυγες εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ποιότητας των εξτρέμ με τα αντίστοιχα μπακ του Άρη. Ωστόσο, το επιθετικό πλάνο αποδείχτηκε αναποτελεσματικό διότι:
  • ο Τοροσίδης δεν «πήρε μέτρα» και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό
  • ο Μασάδο δεν κατάφερε να κερδίσει τις μονομαχίες «ένας εναντίον ενός»
  • ο Τάτος εγκλωβίστηκε στην πολυπρόσωπη άμυνα του Άρη και δεν προώθησε κάθετα το παιχνίδι
  • η ανάπτυξη κατευθύνθηκε, μοιραία, στην αριστερή πτέρυγα και κατέστη προβλέψιμη
  • ο Μήτρογλου απομονώθηκε και τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

Αγκάνθο vs Εμπειρία: Σημειώσατε Χ

Ο Άρης έφτασε κοντά στη νίκη κυρίως χάρη στις ικανότητες του επιθετικού του. Ο Ισπανός striker συμμετείχε στην ανασταλτική λειτουργία, επέστρεφε στο κέντρο για να «υποδεχτεί» τη μπάλα, «μοίραζε παιχνίδι» στις πτέρυγες, διεκδίκησε όλες τις εναέριες μονομαχίες, επιτέθηκε με πρόσωπο στην εστία, έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και σκόραρε το δεύτερο. Με πιο απλά λόγια, «έκανε τα πάντα» οδηγώντας για ακόμα ένα παιχνίδι την ομάδα του σε επιθετική αποτελεσματικότητα.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να απομονώσει τον Αγκάνθο αλλά επέδειξε ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και απέδειξε ότι μπορεί να «κλέψει βαθμό» ακόμα και σε μία κακή αγωνιστική ημέρα. Παρά το γεγονός ότι έμεινε 2 φορές πίσω στο σκορ έδειξε αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας και έκανε άμεσα το come back χωρίς να επηρεαστεί ψυχολογικά. Μάλιστα, η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για κατάκτηση της νίκης ανήκει στους φιλοξενούμενους γεγονός που υποδεικνύει την ύπαρξη ψυχικών αποθεμάτων και εμπειρίας.
Ο Κοέλιο σε ρόλο «σκούπα» ακριβώς μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς
Ο Κοέλιο σε ρόλο «σκούπα» ακριβώς μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς

Συμπέρασμα

Η υπερπροσπάθεια των γηπεδούχων δεν ανταμείφθηκε με νίκη, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Άρη «βρίσκουν τα πατήματά τους» και αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν αξιόμαχο αντίπαλο ακόμα και για την καλύτερη, κατά τεκμήριο, ομάδα του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική πειθαρχία, το πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και η συνεχής βελτίωση αποτελούν μονόδρομο για την αγωνιστική ανάταση της ομάδας.
Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός πιστοποίησε ότι «βρίσκει τρόπο» να δραπετεύει αλλά προβλημάτισε με την απόδοσή του απέναντι σε μία ομάδα που έχει ως βασικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Σαφώς, οι απουσίες και η κόπωση από το Champions League επηρέασαν την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για το μέτριο θέαμα που παρουσιάστηκε. Είναι πασιφανές ότι δεν υπάρχουν αντι-Ιμπαγάσα και αντι-Μιραλάς…
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, μειώσεις και σε συντάξεις!!

Μεγαλύτερες απ΄ότι υπολογιζόταν αρχικά θα είναι οι μειώσεις στις συντάξεις, οι οποίες τελικά θα ξεκινούν από 5% για τα χαμηλά στρώματα και θα φτάνουν το 15%, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας.
Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, μειώσεις και σε συντάξεις
Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του υπουργείου Οικονομικών, αντί της αρχικής μείωσης από 3% εως 12% για συντάξεις -κύριες και επικουρικές- που το άθροισμά τους είναι πάνω από 1.000 ευρώ, προβλέπεται μείωση από 5% έως 15% σε 3 κλίμακες.

Ειδικότερα προβλέπεται: 
-Μείωση 5% σε όλο το ποσό για συνταξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής είναι από 1.000 έως 1.500 ευρώ

-Μείωση 10% για άθροισμα συντάξεων από 1.501 έως 2.000 ευρώ και

-Μείωση 15% για άθροισμα συντάξεων από 2.001 ευρώ και πάνω.

Η μείωση αυτή θα γίνεται πάνω στο ποσό που έχει απομείνει από όλες τις προηγούμενες μειώσεις. Έτσι, για παράδειγμα, συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων 1.500 ευρώ θα έχει μηνιαία μείωση 75 ευρώ ή 900 ευρώ σε ετήσια βάση.

- Αύξηση κατά δυο έτη του ορίου συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά. Ανέρχεται, δηλαδή στο 67ο έτος της ηλικίας τους.

- Αύξηση από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος από την 1.1.2013 του ορίου ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

-Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».

- Επιλογή για βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περίπτωση που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο είτε της καταβολής της βουλευτικής σύνταξης είτε της καταβολής της άλλης σύνταξης.
πηγή: newpost.gr

Γκολάρες... ολλανδικές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα 5 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας την αγωνιστική που μας πέρασε!












Τελειώνει του Κάτσε!!

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει με τον Εργκούς Κάτσε για την επέκταση της συνεργασίας του αλλά και για την αμοιβή του, όμως ο παίκτης δεν έχει υπογράψει ακόμη.
Τελειώνει του Κάτσε
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ θα κληθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας μαζί με τον ατζέντη του, έτσι ώστε να υπογράψουν το νέο συμβόλαιο που θα ισχύει από τον ερχόμενο Γενάρη. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό.
Πηγή: paok24.com

Έμαθαν και στη Σουηδία τους πυρσούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Χάμαρμπι με την Τρέλεμποργκ για τη Β` κατηγορία της Σουηδίας, οι οπαδοί των γηπεδούχων δημιούργησαν μια πολύ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην είσοδο των δύο ομάδων, ανάβοντας πυρσούς σε όλη την εξέδρα!! 



πηγή: sportdog.gr  








Σκέφτεται και Βιβιάν ο Δώνης!!

Τη Δευτέρα ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποιούσε με τους θεωρητικά βασικούς τον Ματέους Βιβιάν, αντί όχι του Γιώργου Κατσικά, αλλά αντί του Μπογκάνι Κουμαλό, ο οποίος μάλλον θα είναι η πρώτη φορά που θα δει έναν αγώνα από τον πάγκο.
Σκέφτεται και Βιβιάν ο Δώνης
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θέλει να δώσει μία ποιοτική αύρα στην αμυντική του τετράδα και χρειάζεται παίκτες που θα βγάζουν τη μπάλα σωστά από αυτή για να παιχτεί όπως πρέπει το ποδόσφαιρο κατοχής που προσπαθεί να επιβάλει η ομάδα.
Πηγή: paok24.com

«Συγγνώμη, έκανα λάθος»!!

Τη... λύπη του για το διαιτητικό σφάλμα με το οποίο στέρησε από την ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, και ενδεχομένως την πρόκριση, εξέφρασε ο βοηθός Κουτζιακουτζίδης!
«Συγγνώμη, έκανα λάθος»!
Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα στα Γιαννιτσά και ενώ η Νίκη Βόλου προηγείτο με 1-0, έπειτα από προσπάθεια των παικτών της Αναγέννησης, ο τερματοφύλακας της θεσσαλικής ομάδας φαίνεται από το ριπλέι πως αποκρούει την μπάλα φανερά μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, διαιτητής και βοηθός διέταξαν τη συνέχιση του αγώνα χωρίς να κατακυρώσουν το γκολ.
Ο βοηθός που είχε την ευθύνη της φάσης φαίνεται πως έγινε γνώστης της εγκυρότητας του γκολ της μακεδονικής ομάδας μετά τη λήξη του ματς και όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «matiespellas» ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους της Αναγέννησης.
«Τι να κάνουμε τώρα; Άνθρωπος είμαι κι έκανα λάθος. Ας το έδινε ο διαιτητής που ήταν κοντά», φέρεται να είναι τα λόγια του Κουτζιακουτζίδη, ωστόσο, εκεί ήρθε και η... απάντηση του ρέφερι του αγώνα, Καραλιόλιου, ο οποίος ανέφερε πως ήταν αρμοδιότητα του επόπτη και όχι του ίδιου.
Πηγή: thesporters.com

«Ψάχνεται» για Κίνσεϊ ο Ολυμπιακός!!

Την περίπτωση του Τάρενς Κίνσεϊ εξετάζουν στον Ολυμπιακό για την θέση του Γκαρντ.
«Ψάχνεται» για Κίνσεϊ ο Ολυμπιακός!
Ο 28χρονος άσος βρίσκεται στην σχετική λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς είναι καλός σουτέρ με ευρωπαϊκές εμπειρίες.

Πέρυσι άλλωστε αγωνίστηκε με την Εφές Ανατολού και σε 9 ματς στην Ευρωλίγκα είχε 8,2 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πλην της Εφές, ο Κίνσεϊ έχει αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ έχει περάσει και από Μέμφις Γκρίζλις και Κλίβελαντ Καβαλίερς.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα μελετήσει καλά την περίπτωση του και δεν πρόκειται να βιαστεί για τη μεταγραφή, καθώς προέχει να καλύψει το κενό του αντι-Ντόρσεϊ.

πηγή: sportdog.gr   

Τι ψωμί τρως; Μπαρτσελόνα! (ΦΩΤΟ)

Μπαρτσελόνα δαγκωτό λένε στην Βαρκελώνη και το εννοούν, καθώς όπως θα δείτε και στην σχετική φωτογραφία, φούρνος της πόλης έφτιαξε ψωμί στα χρώματα της ομάδας!!
Τι ψωμί τρως; Μπαρτσελόνα! (ΦΩΤΟ)
Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι φανατικοί που θα το προτιμήσουν...

"Στην UEFA σάς ξέρουν λόγω επεισοδίων"...!

Τη Δευτέρα στη Νιόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά από επαφές που είχαν με στελέχη, που κινούνται μέσα κι έξω από την ΟΥΕΦΑ, άκουσαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα...
"Στην UEFA σάς ξέρουν λόγω επεισοδίων"...
"Στην Ελλάδα λέτε ότι είστε μεγάλη ομάδα και είστε. Στην ΟΥΕΦΑ όμως σας ξέρουν κυρίως λόγω των επεισοδίων. Για την ΟΥΕΦΑ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γήπεδα, η ασφάλεια των θεατών έχει πρωτεύουσα σημασία. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει κι εσείς πρέπει να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να αλλάξετε το προφίλ σας" ήταν τα λόγια που άκουσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.
Κι η σημερινή ανακοίνωση μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Σαββίδης, μάλιστα, που έχουμε ξαναγράψει ήταν ενημερωμένος για τα ΠΑΝΤΑ πριν αποκτήσει τον ΠΑΟΚ, είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να βλέπει τέτοιες καταστάσεις στο γήπεδο και είχε δώσει τις σχετικές οδηγίες στην Τούμπα, πριν καν το παιχνίδι με τη Ραπίντ.
Στην ΠΑΕ λένε πως είναι αποφασισμένοι να λύσουν αυτό το πρόβλημα και στη διάρκεια της σεζόν σκέφτονται να κάνουν αρκετά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: paok24.com

Το μεγάλο βάρος του ΠΑΟΚ...!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την πίεση που ασκείται στον Δικέφαλο να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, επειδή κανείς άλλος δεν το μπορεί...
Το μεγάλο βάρος του ΠΑΟΚ...
Διάβασα και άκουσα πολλά αμέσως μετά τη λήξη του ματς της Κέρκυρας με τον ΠΑΟΚ. Από αδυναμία της ομάδας του Δώνη να διεκδικήσει τον τίτλο, μέχρι το ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα και να νικήσει την Κέρκυρα.
Διαπιστώνω ότι όλο αυτό συμβαίνει στο μυαλό των περισσοτέρων λόγω της αλλαγής στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. Μόνο που όλοι αυτοί που σήμερα με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουν σκληρή κριτική για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο ξεχνούν ορισμένα βασικά πράγματα.
Πρώτον και σημαντικότερον τι υποστηρίζαμε, γράφαμε, λέγαμε, όλοι μας πριν αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα. Ποιός έγραφε τότε ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα. Οποιος το έγραφε δικαιούται σήμερα να είναι αυστηρός και απαιτητικός με την ομάδα του Δώνη.

Ας μου πει όμως κάποιος ότι με το ρόστερ που έφτιαξε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι κάνοντας σοβαρές μειώσεις και οικονομίες και προωθώντας νέα παιδιά ότι στόχευε στην κατάκτηση ή την διεκδίκηση του τίτλου. Ας μου πει κάποιος ότι το ρόστερ που έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να πάρει το ματς στην Κέρκυρα με τον Κίτσιου (με όλο το σεβασμό στον μικρό) είναι τέτοιο που δικαιολογεί την απαίτηση της τουλάχιστον διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ναι ο ΠΑΟΚ άλλαξε ιδιοκτήτη, αλλά η ομάδα που παίζει στο γήπεδο σήμερα είναι η ομάδα που φτιάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι με αιματηρές οικονομίες με πολλούς πιτσιρικάδες και με στόχο το να μείνει σε υψηλό επίπεδο και ανταγωνιστικός όσο πιο πολύ μπορεί και όχι φυσικά για να πάρει τον τίτλο. Οποιος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ έκανε βασικό και αναντικατάστατο τον Κάτσε, τον Κατσικά και έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες σε Πέλκα, Γιάννου, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί αποφάσισε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι που θα του φέρουν άμεσα τον τίτλο, είναι τουλάχιστον αφελής.

Οπως επίσης η δικαιολογία που ακούω, ότι είναι έτσι το φετινό πρωτάθλημα που θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να τον διεκδικήσει τον τίτλο, την ακούω ως ανέκδοτο. Πώς είναι δηλαδή το πρωτάθλημα, όταν ο πρώτος μέχρι προχθές είχε επτά νίκες σε επτά ματς; Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ; Να πάρει οκτώ νίκες σε επτά ματς; Η ομάδα του Δώνη έχει συγκεντρώσει 17 από τους 24 βαθμούς που θα μπορούσε να έχει στο μάξιμουμ. Πόσες χρονιές δηλαδή έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ; Ακόμη και η ομάδα του Κοντρέρας, του Βιεϊρίνια, του Πάμπλο Γκαρσία στα καλά του, τέτοια συγκομιδή δεν είχε.

Αν έχουμε αποφασίσει όλοι μας ότι για να μπορέσουμε να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει ο ΠΑΟΚ να το διεκδικήσει μέχρι τέλους επειδή ο ΠΑΟ του Φερέιρα είναι “πιο άπειρη ομάδα και από τον ΟΦΗ” και η ΑΕΚ προς το παρών προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να δούμε κι' αν ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα για να το κάνει. Διαφορετικά και στον Πανιώνιο που σήμερα έχει 18 βαθμούς, μπορούμε στο τέλος της χρονιάς να τον κρίνουμε αποτυχημένο αν δεν βγει Ευρώπη και να ξεχάσουμε ότι πριν αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα αναρωτιόμασταν πώς θα σωθεί;

Οσο για την αλλαγή ιδιοκτησίας στον ΠΑΟΚ, όταν αυτή φανεί και στο ρόστερ γιατί ο Σαββίδης θα πάρει τον Σκόκο, τον Μπεν Χαϊμ, τον Βασιλακάκη, τον Ολαϊτάν και δεν ξέρω και ποιόν άλλον, τότε ναι, θα κάνουμε άλλη συζήτηση και θα έχουμε άλλες απαιτήσεις. Τώρα πάντως ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι ο ΠΑΟΚ του Κάτσε, του Κατσικά, του Ιντζίδη, του Πέλκα, του Γιάννου και του Κίτσιου. Ας μην πέσουμε λοιπόν επάνω του για να τον μεγαλώσουμε τόσο όσο θα μας βόλευε για να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ας τον αφήσουμε να μεγαλώσει με την ησυχία του και όσο του πρέπει, μέχρι να φτάσει εκεί που όλοι θα θέλαμε...




πηγή: gazzetta.gr