Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

FC: Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...!!

FC: Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
Ο δημοσιογράφος κοίταγε αποσβολωμένος τα τραίνα να περνούν. Φίλοι και συνάδελφοι προσπαθούσαν εδώ και ώρα να τον συνεφέρουν, αλλά μάταια. Σαν κολλημένη βελόνα πικ-απ, το μόνο που ακουγόταν όταν ανοιγόκλεινε τα χείλη του ήταν μια επαναλαμβανόμενη φράση. Στα αυτιά κάποιων λίγων ακουγόταν σαν μάντρα, σε όλων των υπολοίπων σαν απόδειξη έλλειψης επαφής με το περιβάλλον.
Σχολιάζει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.
-Τι έπαθε αυτός ρε; Κουνήστε τον, σε λίγο αρχίζει το δελτίο!
-Προσπαθούμε, δεν ανταποκρίνεται!
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Συνδέστε τον με την πραγματικότητα! Πείτε του τις σημερινές ειδήσεις! Βγαίνουμε αέρα σε λίγο κι έχουμε ιερό καθήκον να ενημερώσουμε τον πολίτη, δεν μπορεί να είναι έτσι σαν χαμένος!
-Έλα ρε, πιες λίγο νερό, σε μισή ώρα θα βγεις να κάνεις πολιτική ανάλυση
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Έλα στα σύγκαλά σου, σε παρακαλώ! Είναι σπουδαία μέρα σήμερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε. Βέβαια ο κ. Βενιζέλος τον διαψεύδει, αλλά τι ξέρει αυτός;
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Τι δεν καταλαβαίνεις; Πότε άρχισε; Λεπτομέρειες είναι αυτές, μην είσαι παρελθοντολόγος, το θέμα είναι ότι τελείωσε κι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη δόση μας
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Ε, εντάξει, ακούγεται λίγο περίεργο αυτό -το ξέρω- τύπου «ρε ψηλέ μήπως έχεις κανά κατοστάρικο να βάλω λίγη βενζίνη στο μηχανάκι;» αλλά μη νομίζεις, για το καλό μας είναι!
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Σύνελθε σε παρακαλώ! Πρέπει να βγεις να μιλήσεις για τη δημοκρατία που κινδυνεύει! Να στηλιτεύσεις αυτούς τους ανόητους κήνσορες που τολμούν να δημοσιοποιήσουν λίστες-προϊόντα υποκλοπής, δήθεν στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος! Να εξηγήσεις στο πόπολο ότι ευτυχώς που η δικαιοσύνη της χώρας έδειξε τα αντανακλαστικά της!
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Δεν χρειάζεται να καταλάβεις, χρειάζεται απλώς να το πεις! Να κάνεις κάτι, όπως ο Αιμίλιος χθες. Γιατί όταν έχεις υπηρετήσει όλη σου τη ζωή τη μαχητική δημοσιογραφία, δικαιούσαι να ξέρεις που σταματάει η δημοσιογραφική ελευθερία και που αρχίζει η λεκτική ασυδοσία. Υπάρχουν και όρια στη δημοκρατικότητα, δεν θα τα κάνουμε όλα ίσωμα!
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Ξύπνα επιτέλους, το λειτούργημα σε καλεί! Η χώρα βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό, πως μπορείς να είσαι στην κοσμάρα σου; Στα Φάρσαλα η σημαία δίνεται με τεστ DNA, στη Χερσόνησο ηρωικοί ξενοδόχοι αντιστέκονται κλέβοντας ρεύμα άλλων, στο Αγρίνιο πετάνε ηλικιωμένους από οίκο ευγηρίας στο δρόμο, ο Γιώργος Τράγκας δέχεται άνανδρη επίθεση από τα ξένα συμφέροντα, ο επαναστάτης ποπολάρος Κώστας Πρέκας ετοιμάζει κόμμα, ξύπνα!
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω...
-Αμάν πια, τι σου έχουν κάνει; Δε νιώθεις στη γλώσσα σου τη γεύσης της ζάχαρης από τη «γλυκιά ελπίδα», που είπε και ο Αμβρόσιος; Σήκω επιτέλους! Ίσιωσε τη γραβάτα σου, ακόνισε το δημοσιογραφικό σου κριτήριο, σφήνωσε καλά το ακουστικό στο αυτί και πήγαινε να βγάλεις για μία ακόμη φορά ψεύτες όσους σε κατηγορούν για «παπαγαλάκι». Έντάξει λεβεντιά μου;
-Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω... τίποτα πια.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: