Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βελλίδης: «Χαμηλά την μπάλα»

Βελλίδης: «Χαμηλά την μπάλα»
Ικανοποιημένος από την απόδοση των συμπαικτών του αλλά και προσγειωμένος μετά το θετικό αποτέλεσμα που πήρε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Μάρκος Βελλίδης. Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων» τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι νίκες για αυτό συνιστά πως πρέπει να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα» ενόψει των υπόλοιπων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» της Θεσσαλονίκης ο Μάρκος Βελλίδης:

Για το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό:
«Σίγουρα παίξαμε πιο απελευθερωμένα, πιο παθιασμένα και παίξαμε σαν ομάδα κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν έχει χάσει ούτε πόντο. Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε ένα βαθμό, σε ένα περίεργο παιχνίδι. Η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα».

Για το αν έπαιξε καταλυτικό ρόλο η αλλαγή προπονητή: «Δεν ξέρω αν ήταν θέμα προπονητή. Αυτή τη στιγμή όλοι προσπαθούμε παραπάνω, είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κάνουμε απλά πράγματα που μας δίνουν πόντους και αν μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας όλα θα πάνε καλά».

Για το αν το ματς με τη Βέροια είναι πιο δύσκολο: «Αυτό το έχω πει από την αρχή, ότι το παιχνίδι με τη Βέροια θα είναι πιο δύσκολο γιατί με τη Βέροια πρέπει να δημιουργήσεις εσύ, να περάσει όλο το παιχνίδι από τα πόδια σου και η Βέροια θα έρθει να κλειστεί. Θα έχουμε λίγους χώρους να δημιουργήσουμε καταστάσεις αλλά με υπομονή και επιμονή νομίζω ότι θα κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη συνέχεια: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε μόνο εφτά βαθμούς. Τα παιχνίδια αυτά ανήκουν στο παρελθόν, σίγουρα είναι σημαντικό ότι δεν χάσαμε αυτό το παιχνίδι αλλά χρειαζόμαστε νίκες. Στο φετινό πρωτάθλημα μπορούμε να κατακτήσουμε βαθμούς σε οποιοδήποτε γήπεδο. Η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά».

Για την απόκρουσή του που αναδείχθηκε απόκρουση της αγωνιστικής: «Δεν το γνωρίζω. Ο Μήτρογλου έχασε το σουτ, μας έκανε δώρο γιατί αν έπιανε το σουτ θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, έκανα μία γρήγορη κίνηση, ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Για την επέμβαση στο πέναλτι: «Ήμουν σίγουρος ότι θα το αποκρούσω, δεν μου έκανε το χατίρι η μπάλα. Έπεσα σωστά αλλά δεν το κατάφερα. Ήταν πολύ καλό το χτύπημα, ήταν συρτό, ήταν δυνατό, πίστευα όμως ότι θα το βγάλω για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για τον καταλογισμό του πέναλτι: «Δεν μπόρεσα να δω τίποτα από το πέναλτι γιατί ήταν τρεις παίκτες μπροστά μου και δεν είδα που βρήκε η μπάλα».

Για τον Αγκάνθο: «Νομίζω ότι δεν πήραμε απλά σέντερ φορ αλλά έναν πάρα πολύ καλό σέντερ φορ, ένα φανταστικό παιδί, έναν άνθρωπο που είναι ψυχή στα αποδυτήρια και προσπαθεί να βοηθήσει κάθε ποδοσφαιριστή. Του αρέσει να κάνει χιούμορ, είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και το δείχνει».

Για το αν σκέφτεται τον επόμενο χρόνο με δεδομένο ότι φέτος λήγει το συμβόλαιό του: «Νομίζω πώς πάντα γίνεται αυτό το πράγμα. Ο ποδοσφαιριστής πάντα σκέφτεται την επόμενη χρονιά. Ο Άρης δεν μπορεί να κάνει συζητήσεις, αν το κάνει θα το συζητήσουμε. Το μόνο που σκέφτομαι εγώ τώρα είναι ο Άρης και ότι πρέπει να δώσω τα πάντα για την ομάδα».

Για την Εθνική: «Στόχος μου δεν είναι να κληθώ μία φορά στην Εθνική και μετά ξανά από ένα χρόνο. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην Εθνική. Για να το πετύχω αυτό χρειάζομαι σκληρή δουλειά και ένα ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα».

Για το ό,τι φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Με τα προβλήματα γίνεται ακόμα μεγαλύτερος ο σύλλογος, καταλαβαίνεις τη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα. Είναι πολύ τιμητικό για μένα. Μακάρι να το φορούσε ο Γρηγόρης, θα το κάνει την επόμενη αγωνιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: