Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μανωλόπουλος: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»


Στα κακά ποσοστά του Παναθηναϊκού απέδωσε την ήττα από τη Μακάμπι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τονίζοντας πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Μανωλόπουλος: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»
Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, μας έφυγε, το γυρίσαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στη νίκη. Οι παίκτες είχαν διάθεση, η άμυνά μας με κάποιες ολιγωρίες δεν ήταν κακή, αλλά με τέτοια ποσοστά δεν μπορείς να νικήσεις. Πήραμε 18 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δείχνει την ανταγωνιστικότητα, αλλά δεν τα αξιοποιήσαμε. Η Μακάμπι είναι ομάδα με ταλέντο και παίκτες με προσωπικότητα. Πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», ανέφερε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη.

Έχασε κι έμπλεξε!

Ένας επιθετικά προβλέψιμος και αμυντικά ευάλωτος Παναθηναϊκός έχασε και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-68, μπαίνοντας σε μπελάδες ακόμη και γι’ αυτή την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Έχασε κι έμπλεξε
Και τώρα… τρέχει. Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε ουδόλως βελτιωμένος από το προβληματικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει ως τώρα, ηττήθηκε και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-68 και ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με 2-3 βλέπει να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η πρόκριση στο Top 16.

Επιθετικά προβλέψιμοι και άστοχοι οι «πράσινοι», που έπαιξαν μόνο κατά διαστήματα καλή άμυνα κι επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν από το πρώτο δεκάλεπτο και να μην απειληθούν ουσιαστικά ποτέ. Άστοχος σε ένα ακόμη ματς ο Διαμαντίδης, με 5 πόντους και 1/10 σουτ, πάλεψαν αλλά δεν έφταναν Λάσμε (13π., 7 ριμπ., 6 τάπες) και Παππάς (12π.).

Χειρότερα… δεν γίνεται

Διαμαντίδης, Παππάς (αντί Ούκιτς), Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» άρχισαν μουδιασμένα, με λάθη και άστοχα τρίποντα, ενώ η Μακάμπι «χτυπούσε» διαρκώς με πάσες στην… πλάτη της άμυνάς του φτάνοντας σε γρήγορο προβάδισμα με 7-2. Τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Γκιστ «ξεκόλλησαν» τους φιλοξενούμενους (7-8), αλλά μόνο προσωρινά, καθώς η πιεστική άμυνα των παικτών του Μπλατ (συχνά σε όλο το μήκος του παρκέ) οδηγούσε τον Παναθηναϊκό σε λάθη. Με τον Ούκιτς σε κακή βραδιά, το «τριφύλλι» πέτυχε μόλις δύο πόντους στο δεύτερο μισό της περιόδου και δέχτηκε 15, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο, 25-12.

Βελτιωμένος αμυντικά, όχι όσο θα’ πρεπε επιθετικά

Εμφανώς βελτιωμένος, κυρίως στην άμυνα, ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με τον Φώτση να δίνει λύσεις στα μετόπισθεν μαζί με τον Λάσμε που μοίραζε αφειδώς τάπες, αλλά και τον Παππά να χτυπά στο ανοιχτό γήπεδο, η διαφορά ψαλιδίστηκε γρήγορα κατά το ήμισυ (29-23). Παρότι ο εξαιρετικός Φώτσης χρεώθηκε νωρίς με τρίτο φάουλ, η Μακάμπι έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου έξι λεπτά. Όμως οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους ριμπάουντ (12 στο ημίχρονο) και τα λάθη των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να μην πλησιάσουν περισσότερο από το -5 (30-25 και 34-29). Έτσι οι γηπεδούχοι με μόνιμη πηγή σκορ από τις βολές (14/18 έναντι 2/5) έκλεισαν το ημίχρονο με 36-29.

Η αντεπίθεση σταμάτησε στον «Σόφο»

Το κακό αμυντικό πρόσωπο της πρώτης περιόδου θυμήθηκε ο Παναθηναϊκός στην τρίτη, διατηρώντας όμως την επιθετική του δυστοκία. Ίνγκλις και Τζέιμς οδήγησαν τη Μακάμπι στο +14 (45-31), τη στιγμή που Διαμαντίδης και Ματσιούλις διαγωνίζονταν σε αστοχία. Ο Λάσμε έδωσε επιθετικές λύσεις και με γκολ-φάουλ του Γκιστ, που πήρε και το τρίτο φάουλ του Τζέιμς, οι «πράσινοι» πλησίασαν στους επτά (52-45), όμως ο Σχορτσανίτης ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε έξι σερί πόντους και φρόντισε να στείλει την ομάδα του στο τέλος της περιόδου στο 56-47.

Δεν απείλησε ποτέ

Με οδηγό τον Παππά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στους έξι (60-54) στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου. Ίνγκλις και Μπλου με τρίποντα έκοψαν τη φόρα των «πράσινων» (66-57), που ήταν αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, αλλά σκόραραν με το σταγονόμετρο στην επίθεση κι έτσι δεν μπορούσαν να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Το τρίποντο του Χίκμαν που ανέβασε τη διαφορά στους έντεκα (59-48) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο του ματς.

Δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 10, Σμιθ 12, Χίκμαν 13, Ινγκλς 14, Τάιους, Οχαγιόν 2, Μπλου 14, Σχορτσανίτης 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 7, Παππάς 12, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 7.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σούλγκα (Ουκρανία).

*Πριν το τζάμπολ τιμήθηκε ο Στεφάν Λάσμε, που είχε αγωνιστεί στη Μακάμπι τη σεζόν 2009/10.Πηγή: sport-fm.gr

Η μέρα που ιδρύθηκε η ΕΠΟ!!

Ιστορική μέρα η 14η Νοεμβρίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού σαν σήμερα για πρώτη φορά οργανώθηκε με τη μορφή ομοσπονδίας. "Σκυλίσια Μέρα" γυρνώντας πίσω στο 1926. Ήταν 14 Νοεμβρίου 1926 όταν στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, συγκεντρώθηκαν για να συσκεφθούν εκπρόσωποι των τριών ιδρυτριών Ενώσεων, της Αθήνας, του Πειραιά και της Μακεδονίας – Θράκης, με σκοπό την ίδρυση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Για την ιστορία, "παρών" δήλωσαν από πλευράς Αθηνών οι Ευάγγελος Σταμάτης, Απόστολος Νικολαΐδης, Νικόλαος Λωρέντης και Περικλής Πετράκος. Από τον Πειραιά οι Παναγιώτης Καμπέρος, Δημήτριος Αυδής, Νικόλαος Καλούδης και Στέφανος Κουρκουλάκος. Και από την Θεσσαλονίκη οι Αναστάσιος Καμπουρόπουλος και Κωνσταντίνος Χαλκιάς.
Η σύσκεψη διήρκησε τρείς ώρες, όταν κι έπεσαν οι υπογραφές για τη δημιουργία της ΕΠΟ με το πρακτικό ίδρυσης.
Όπως αναφέρει η ίδια η ΕΠΟ "η ιδέα για τη δημιουργία μιας κεντρικής ποδοσφαιρικής αρχής που θα ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας γεννήθηκε αρκετά χρόνια πριν από την ίδρυση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια έγινε το 1919, όταν αντιπρόσωποι των σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά συναντήθηκαν και συζήτησαν για το άθλημα σε μια ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η δημιουργία της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς, που θα αναλάμβανε να οργανώνει τις συναντήσεις των σημαντικότερων συλλόγων των δύο πόλεων".
Από το 1919, λοιπόν, χρειάστηκαν εφτά ολόκληρα χρόνια μέχρι να γίνει πραγματικότητα η ΕΠΟ κι έτσι να οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο.
Να αναφερθεί, τέλος, ότι ο Απόστολος Νικολαΐδης ήταν αυτός που μετέφρασε στα ελληνικά τους κανονισμούς της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που αποτέλεσαν την πυξίδα για την ΕΠΟ, προκειμένου να συντάξει τους δικούς της.
Πηγή: sportdog.gr

Σιμόν ο… άγιος της Κουμπάν!

Σιμόν ο… άγιος της Κουμπάν! Την περασμένη εβδομάδα με το τρίποντό του στο φινάλε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, αυτή την εβδομάδα σειρά είχε η Λαμποράλ Κούτσα που γνώρισε την ήττα από την Κουμπάν με 85-84…

Τον ίδιο… άγιο είχε η Λοκομοτίβ Κουμπάν και αυτή τη βδομάδα. Ο παίκτης που την περασμένη Πέμπτη της χάρισε τη νίκη στο φινάλε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Κρήτη, ο Κρούνοσλαβ Σιμόν, ήταν ο λυτρωτής της και κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα. Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν που βρέθηκε να χάνει με οκτώ πόντους (75-83) 2’41’’ πριν το φινάλε, ανέτρεψε το παιχνίδι με τους Ισπανούς και με τρίποντο του Σιμόν στο φινάλε πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της (85-84) για την πέμπτη αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Euroleague.

Πέραν του «καταλύτη» Σιμόν, ο Ντέρικ Μπράουν ξεχώρισε για τους νικητές με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς



Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης (8-7), στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και με σερί 9-0 βρέθηκαν στο +10 (17-7) ενώ ολοκλήρωσαν την περίοδο στο +8 (21-13). Η Κουμπάν συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμά της φτάνοντας ακόμα και στο +12 (30-18) όμως κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν. Με μπροστάρηδες τους Μπιέλιτσα και Χοτζ πέτυχαν συνεχόμενους πόντους φέρνοντας αρχικά το ματς στον πόντο (30-29), ενώ 57’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους πέρασαν μπροστά με καλάθι του Ερτέλ (40-42).

Η Λαμποράλ Κούτσα είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου φτάνοντας και στο +8 (48-56) όμως μένοντας για σχεδόν τρία λεπτά χωρίς πόντο έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξαναπάρουν τα ηνία (57-56) και με την ολοκλήρωση των 30’ να προηγούνται με 61-58. Η Κουμπάν μπήκε με φόρα στο τελευταίο δεκάλεπτο για το 65-58, οι παίκτες του Σκαριόλο όμως απάντησαν με δικό τους σερί 10-0 για το 65-68. Μάλιστα 2’41’’ πριν το φινάλε βρέθηκαν ξανά στο +8 (75-83) έχοντας τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη. Οι γηπεδούχοι όμως είχαν... άλλη άποψη. Πίεσαν και 39’’ για τη λήξη πλησίασαν στο καλάθι (82-84). Ο Ερτέλ αστόχησε στη συνέχεια και τότε ανέλαβε δράση ο Σιμόν ο οποίος με τρίποντο στα 7’’ (85-84) χάρισε ξανά στην ομάδα του τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 40-42, 61-58, 85-84

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ, Μπράουν 23 (5 ριμπάουντ), Ουίλιαμς 13 (9 ασίστ), Χέντριξ 8 (9 ριμπάουντ), Καλνιέτις 4 (5 ασίστ), Μπίκοφ 4, Λίχοντεϊ 3 (1), Γιασάιτις 4 (6 ριμπάουντ), Ζούμπκοφ 4, Ζουκανένκο 2, Μάριτς 1, Σιμόν 19 (3)

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 15 (7 ριμπάουντ), Καουκένας, Χοτζ 12 (8 ασίστ), Σαν Εμετέριο, Πλάις 15 (10 ριμπάουντ), Ερτέλ 10, Κελάτι 10 (1), Γέλινεκ 6 (2), Μπιέλιτσα 16 (2) Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Εγώ θα εισηγηθώ»

PAPADOPOULOS
Ο δήμαρχος Θέρμης ,Θoδωρος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 αναφορικά με την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου που επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα(14/11) για την παραχώρηση 213 στρεμμάτων στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή προπονητικού κέντρου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Σήμερα ήταν προγραμματισμένο το δημοτικό συμβούλιο και ζήτησα από τον πρόεδρο, αυτό το θέμα να το αναβάλει γιατί θέλω εγώ να το εισηγηθώ και να ενημερώσω εγώ το δημοτικό συμβούλιο. Ορίσαμε από σήμερα την άλλη Πέμπτη ως μέρα συζήτησης. Από το δημοτικό συμβούλιο θα περάσουν, θα εγκριθούν οι όροι του διαγωνισμού που θα γίνει για την μίσθωση του χώρου. Η διαμόρφωση των όρων ήταν μια επίπονη διαδικασία και θα γίνει  διαγωνισμός έτσι ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που σχεδιάζεται από τον επενδυτή».
Πηγή: arenafm.gr

Την άλλη Πέμπτη(21/11) για ΠΑΟΚ!!

proponitiko_kentro_paok
Σήμερα (14/11)  επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  δημοτικο συμβούλιο  στην Θέρμη για την παραχώρηση της έκτασης για το προπονητικό κέντρου του ΠΑΟΚ, ωστωσο αναβλήθηκε για τις 21/11.  Ο δήμαρχος  Θέρμης  δεν ήταν εφικτό να παραστεί καθως , έπρεπε να δώσει το παρών στην συνάντηση της  ΤΕΔΚ. Ετσι αναβλήθηκε  για την επόμενη  Πέμπτη (21/11) , όπου θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα. Το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο  να αποφασίσει την προκύρηξη ανοιχτού διαγωνισμού για την έκταση των 213 στρεμμάτων, στα οποία στοχεύει ο ΠΑΟΚ προκειμένου ανεγερθεί εκεί το νέο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρόσωπο που θα αποδέχεται ο κόσμος του Άρη»

d
Στον Arena FM 89,4 μίλησε o ισχυρός άνδρας του Άρη στο βόλει, Θωμάς Γιώτας, για την συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι που εκπροσωπούν τους θεσμούς των “κιτρινόμαυρων”, σχετικά τις συζητήσεις που γίνονται για τα 100 χρόνια του Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για τον χαμό του Γιώργου Περσιανλή:
“Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Από τους καλύτερους ανθρώπους που είχε να επιδείξει το τμήμα του βόλεϊ. Υπήρχε τρομερή συνεργασία μαζί του. Επιπλέον έγινε οτιδήποτε ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σωθεί. Δυστυχώς όμως, ότι είναι μοιραίο είναι μοιραίο. Ήταν άνθρωπος που εκτιμούσε πράγματα και όποτε με έβλεπε μου έλεγε ευχαριστώ”.
Για τον Φρέντι Μπρούκς:
“Ο Φρέντι ήταν ένας  τεράστιος αθλητής. Η απόφαση να τον αποκτήσουμε ήταν ομόφωνη. Ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα και να καταφέρει να είναι άξιος αντικαταστάτης. Ευελπιστώ να βοηθήσει ιδιαίτερα στο ψυχολογικό για να καταφέρει να ανέβει η ομάδα”.
Για τις συζητήσεις που έγιναν για τα 100 χρόνια Άρης:
“Πριν από 15 μέρες είχα στείλει προσωπικά στην ΠΑΕ, την ΚΑΕ και την κοινωνία μελών. Πήρε την πρωτοβουλία ο κ. Ηλιάδης και χθες έκανε την συνάντηση. Έχουμε καταλήξει πως θα υπάρχειμια κεντρική επιτροπή την οποία θα την διευθύνει  ένα άτομα το οποίο θα το αποδέχεται όλο ο λαός του Άρη. Οι συζητήσεις πιστεύω θα έχουν αποδώσει καρπούς μέχρι τη Δευτέρα. Ο κύριος Στεφανίδης έχει λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεση του και για αυτό θα είναι αυτός που θα προσεγγίσει τα άτομα. Δε χρειάζεται να πούμε ονόματα ακόμα, θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες όταν οριστικοποιηθούν.”
Για την σημασία της ενότητας:
“Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Όταν ο Άρης ξεκίνησε δεν ήταν ξεχωριστά τα τμήματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε την ιστορία του συλλόγου, να γίνουν αθλητικά γεγονότα και πολιτισμικά γεγονότα. Θα γίνει το καλύτερο δυνατό”.
Για τα διάφορα από τον χώρο της πολιτικής που θα βοηθήσουν:
“Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι όλο δικός μας για να προσφέρει. Επαφές έχουν γίνει και με τον κύριο Γκιουλέκα και με  τον Χάρη Παπαγεωργίου και με άλλους πολλούς. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν.”
Για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν:
“Δε μας λένε τυχαία αυτοκράτορα. Έχουμε κάνει ορισμένες ενέργειες οι οποίες θέλουμε να φανούνε προς τα έξω παραπάνω. Το Βικελίδης  είναι ένα κόσμημα του Άρη. Θα γίνει πεζοδρόμηση  σε όλους τους δρόμους που περιβάλουν το Κλεάνθης Βικελίδης πλην της Αλεξάνδρου Παπαναστασίου. Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για αυτά τα θέματα και είναι απόλυτα σύμφωνος. Μας είπε ότι έχει κάποια κονδύλια και θα μας δώσει άμεση προτεραιότητα. Επιπλέον θα γίνουν και συναντήσεις για το παγοδρόμιο”.
Για την θέση του Α.Σ Άρης:
“Ο Α.Σ Άρης δεν έπρεπε να έχει αυτό το ποσοστό μετοχών που έχει. Αυτό λειτούργησε εις βάρος όλων των τμημάτων. Δε μας ενδιαφέρει να πάρουμε μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όμως θα διευκολύνουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για να βρεθεί επενδυτής. Πρέπει να βρεθεί ένας επενδυτής για να φέρει τον Άρη ψηλά.”
Πηγή: arenafm.gr

«Θετικοί με ΠΑΟΚ»

maketa
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ταγαράδων, Δημήτρης Καλαθάς και τόνισε πως η κοινότητα του είναι θετική στην προοπτική να δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην περιοχή εκείνη αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.
Αναλυτικά είπε:
Για τη στάση της κοινότητας των Ταγαράδων:
“Κάναμε γενική συνέλευση των κατοίκων, θέσαμε τον θέμα, το συζητήσαμε, αφουγκραστήκαμε τη κοινή γνώμη και είμαστε θετικοί με την ιδέα αυτή. Θέλουμε επενδύσεις στην περιοχή μας  γιατί δημιουργούν εισοδήματα, αυξάνουν την απασχόληση και δημιουργούν υπεραξία. Απλά θέτουμε κάποιες προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε την κοινότητα μας”.
Για τις προϋποθέσεις που θέτει η κοινότητα των Ταγαράδων:
“Ζητάμε από τον δήμο Θέρμης αυτά τα χρήματα να επενδύονται για κάποιο καιρό στη κοινότητα  των Ταγαράδων σε έργα υποδομής που έχουμε ανάγκη. Επίσης ζητήσαμε κάποιες από τις θέσεις εργασίες να δοθούν σε άτομα από την κοινότητα μας. Είχαμε πολλά προβλήματα όπως την χωματερή και απλά ζητάμε κάποια πράγματα να βοηθηθούμε”.
Για την μίσθωση της περιοχής:
“Είναι δημόσιος διαγωνισμός, και δε ξέρουμε πόσο θα είναι η ακριβής μίσθωση. Το αρχικό ποσό θα είναι γύρω στις 80.000″.
Για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν να δημιουργηθεί κολυμβητήριο στη περιοχή εκείνη:
“Υπάρχει γεωθερμικό πεδίο εδώ πέρα. Επιπλέον, υπάρχει άδεια από τον Δήμο Θέρμης για αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε εκείνο το χώρο ήταν να γίνει ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Μπορεί να γίνει ένα κολυμβητήριο με 25αρα πισίνα που θα ανήκει στον Δήμο Θέρμης”.
Για την πρόσβαση σε εκείνη τη περιοχή:
“Υπάρχουν δύο δρόμοι να πας σε αυτόν τον χώρο. Ο ένας δρόμος είναι  μέσα από τους Ταγαράδες  από την πέμπτη οδό. Ο άλλος δρόμος είναι  μετά την γέφυρα της Θέρμης. Αυτός  ο δρόμος βέβαια είναι χωματόδρομος  και θα χρειαστεί να να διαπλατυνθεί και να γίνει ασφαλτοδρόμηση”.
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν έχω διαφορές με τον Άρη”

alexandris2-610x377
Στον Arena FM 89,4 μίλησε Ο Έλληνας τεχνικός, Βαγγέλης Αλεξανδρής και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής από την μεριά του εις βάροςτου Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για τις φήμες που έλεγαν πως έκανε προσφυγή στον Άρη:
“Δε κατετέθη προσφυγή ποτέ. Δεν υπήρξαν διαφορές με τον επίσημο Άρη ποτέ. Είμαι από τους πρώτους που υπέγραψαν για την εισαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Δεν. Είμαι φίλος με τον Αρβανίτη και τον Κουρόγλου  και όποιο θέμα υπήρχε λύθηκε αμέσως.”.
Για τις οφειλές της “Σάρισα” προς το πρόσωπο του:
“Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι να πάρω τα δεδουλευμένα μου από τη Σάρισα. Είχαμε πάρει ελάχιστα λεφτά. Από το συμβόλαιο μου είχα πάρει 14 μήνες συνολικά 12.000 και ζούσα με αυτά. Δε θέλω να κατηγορώ κανέναν. Ελπίζω πλέον να διευθετηθεί αυτό το θέμα. Στο τέλος της χρονιάς είχα μπει σε συμφωνία να αποπληρωθώ κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Εγώ σέβομαι τη προσφορά του κάθε Αρειανού”.
Για την προσπάθεια της διοίκησης:
“Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα χρέη μπλοκάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπάρχει. Δίνω τα συγχαρητήρια μου γιατί έχει μπει ο Άρης σε προγραμματισμό  με το δημόσιο, με τη εφορία, με το ΙΚΑ και με μεγάλο αριθμό παικτών, προπονητών και μάνατζερ. Βέβαια χρειάζεται η ομάδα βοήθεια για να μπει σε τροχιά προόδου”.
Για την φετινή ομάδα του Άρη:
“Πιστεύω και στα νέα παιδιά και στους έμπειρους παίκτες. Γίνεται σοβαρή δουλειά και καλή προσπάθεια. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλύτερες από τον Άρη. Εκτός από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι θέμα βραδιάς και τακτικής. Όλα τα παιχνίδια χάνονται και κερδίζονται. Οι δυναμικότητες είναι πολύ κοντά. Ένα μικρό προβάδισμα ίσως έχει ο Πανιώνιος ιδιαίτερα στην έδρα του”.
Πηγή: arenafm.gr

Κώστας Ευθυμιάδης στο Metropolis: «Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει δυσαρέσκεια»

Ο Κώστας Ευθυμιάδης πραγματοποίησε παρέμβαση στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», δηλώνοντας πως ο Πουλίδο λείπει από την Θεσσαλονίκη με προγραμματισμένη άδεια, ενώ ο Αγκάνθο συμμετέχει κανονικά με τους κίτρινους.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
«Εγώ λέω ότι ο Πουλίδο βρίσκεται σε άδεια που ήταν προγραμματισμένη και ο Αγκάνθο είναι κανονικά με την ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια. Ότι άλλο βγαίνει εξυπηρετεί συμφέροντα. Δημιουργούν ένα κλίμα που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ομάδα και να κάνουν κακό στην ομάδα». Πηγή: metrosport.gr

«Χρόνια Πολλά Γιώργο»

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιώργος Γεωργιάδης, με την ΠΑΕ του Δικεφάλου, όπως το συνηθίζει, άλλωστε, να εύχεται «χρόνια πολλά» με τον δικό της τρόπο στον Σερραίο μεσοεπιθετικό.

Αναλυτικά το θέμα, όπως φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Γεωργιάδη ολόθερμα χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες!

Ο γεννημένος στο Μητρούσι Σερρών στις 14.11.1987 μέσος αγωνίζεται σήμερα στον ΠΑΟΚ, μετά την μεταγραφή του από τον Πανσερραϊκό το καλοκαίρι του 2011, έπειτα από ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων.

Λίγοι ίσως ξέρουν ότι στον Πανσερραϊκό όμως πήγε, αφού αφέθηκε ελεύθερος από τα τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ το 2005. Για τον ίδιο εκείνο ήταν ένα μάθημα ζωής και έβαλε ως στόχο την επιστροφή του είτε στον ΠΑΟΚ, είτε σε άλλο μεγάλο σύλλογο. Καθιερώνεται αμέσως σχεδόν με τον Πανσερραϊκό και συμμετέχει στην άνοδο στην Α? Εθνική το 2008 και στην επιστροφή το 2010 (ως πρωταθλητές της Football League). Με τη φανέλα του Πανσερραϊκού ντεμπουτάρει και στην Εθνική Ανδρών στα 23 του χρόνια, αφού ο Fernando Santos τον χρησιμοποιεί σε φιλικό αγώνα εναντίον της Αυστρίας στις 17/11/2010 (1-2 για την Εθνική μας), τρεις μόλις μέρες μετά τα γενέθλιά του.

Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ γιορτάζεται σε ολόκληρη την οικογένεια και ο Γεωργιάδης συμμετέχει πλέον στις υποχρεώσεις της ομάδας φορώντας το αγαπημένο του 7 και επιτυγχάνοντας τον πρώτο στόχο που έβαλε ως ποδοσφαιριστής. Την επιστροφή στον ΠΑΟΚ».

«Υπάρχει ανάγκη ακόμα για αίμα»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηρακλής Θόδωρος Παπαδόπουλος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», ενημερώνοντας για την κατάσταση του Γιώργου Καραΐσκου, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά είπε: «Μέχρι τώρα έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον η οικογένεια του Ηρακλή. Υπάρχει ακόμα ανάγκη για αίμα. Για τους ανθρώπους που μπορούν, ας βοηθήσουν. Από την ημέρα που νοσηλεύτηκε ο κ. Καραΐσκος υπήρχε ανάγκη για αίμα. Όποιος θέλει μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στην μονάδα αιματολογίας και δηλώνει πως θέλει να δώσει αίμα για τον Γιώργο Καραΐσκο. Η τελευταία ενημέρωση είναι πως η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει κρίσιμη. Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα πως η καρδιά και τα πνευμόνια λειτουργούν, αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να ευελπιστούμε στα καλύτερα».


Ενώ για την κατάσταση του πρόσθεσε: «Την τελευταία εβδομάδα πήγε να κάνει εξετάσεις λόγω αναπνευστικού προβλήματος και εκεί οι γιατροί κατάλαβαν πως υπέστη πνευματική εμβολή. Μπορούμε να πούμε πως ήταν τυχερός που βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα και οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο».Πηγή: metrosport.gr

Τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ - Πανελευσινιακός!

 
Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του κυριακάτικου αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανελευσινιακό, όπως ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΚΑΕ του Δικεφάλου.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Πανελευσινιακός είναι 10 ευρώ για όλα τα διαζώματα,
15 ευρώ για τις θύρες VIP 6,7,8,9, 25 ευρώ για τις θύρες VIP 1,2,5, 50 ευρώ για τις θύρες VIP 3,4 και 70 ευρώ για τη θύρα VIP Lounge

Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Πανελευσινιακός διατίθενται και μέσω Internet από την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του.

Κίνηση ανθρωπιάς από την Χιτ!

Ένα εκατομμύριο δολάρια για την ενίσχυση των προσπαθειών ανεύρεσης επιζώντων από τα συντρίμμια του φοβερού τυφώνα «Χαϊγιάν», στις Φιλιππίνες, προσέφερε η Μαϊάμι Χιτ.

Κίνηση ανθρωπιάς από την Χιτ
Σε μία σημαντική κίνηση ανθρωπιάς προχώρησαν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Μαϊάμι Χιτ. Όπως ανακοινώθηκε η ομάδα θα προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια για την βοήθεια των προσπαθειών να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια του τυφώνα «Χαϊγιάν» που έπληξε πρόσφατα τις Φιλιππίνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, «όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί με τον λαό των Φιλιππίνων και εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια. Ο Τυφώνας στην ασιατική χώρα προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές. Προσφέρουμε αυτό το ποσό προκειμένου να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στην αναζήτηση και διάσωση των αγνοούμενων».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ήταν... ελληνική βραδιά!!

Δεν ήταν... ελληνική βραδιά Ήττες χωρίς να ξεχωρίσουν με την απόδοσή τους γνώρισαν οι ομάδες των Αντετοκούνμπο, Κουφού και Καλάθη τα ξημερώματα.
Οι Μπακς παρατάχθηκαν με μόλις οκτώ παίκτες στο Ορλάντο, λόγω πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, και μοιραία ηττήθηκαν με 94-91. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για 19:27 στο παρκέ έχοντας 6 πόντους (4/4 βολές, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 λάθος.
Αγνώριστοι σε σχέση με πέρσι παραμένουν οι Γκρίζλις, που έχασαν στο Μέμφις με 103-87 από τους Ράπτορς, για τους οποίους ο Ρούντι Γκέι είχε 23 πόντους κόντρα στην παλιά του ομάδα. Ο Νικ Καλάθης έπαιξε για 4:55 έχοντας 1 πόντο (1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 8:03 έμεινε άποντος (0/2 δίποντα) και είχε 4 ριμπάουντ και 1 λάθος.




Οι Κλίπερς παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους (4-0) μετά το 111-103 επί της Θάντερ. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ για τους νικητές, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ 33 πόντους και 10 ασίστ για τους ηττημένους. Στη δεύτερη περίοδο αποβλήθηκαν μετά από διαπληκτισμό ο Ματ Μπαρνς και ο Σερζ Ιμπάκα από τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους αντίστοιχα.

Τις οκτώ νίκες σε εννιά ματς έφτασαν οι Σπερς νικώντας με 92-79 τους Ουίζαρντς. Έξι παίκτες των «σπιρουνιών» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Σίξερς νίκησαν με 123-117 στην παράταση τους Ρόκετς, με τον ρούκι Τόνι Ρότεν να κάνει τριπλ-νταμπλ (18π., 10 ριμπ., 11 ασίστ) και τον Τζέιμς Άντερσον ρεκόρ καριέρας με 36 πόντους. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 23 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 τάπες για τις «ρουκέτες», που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Τζέιμς Χάρντεν.

Ο Μπράιαν Σο, ως προπονητής των Νάγκετς, νίκησε την παλιά του ομάδα, τους Λέικερς, με 111-99 στο Ντένβερ. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 23 πόντους.

Οι Νικς με ηγέτες τους Καρμέλο Άντονι και Αντρέα Μπαρνιάνι που είχαν 25 και 20 πόντους αντίστοιχα πέρασαν με 105-101 από την Ατλάντα.

Οι Νετς συνεχίζουν να προβληματίζουν. Αυτή τη φορά συνετρίβησαν από τους Κινγκς στο Σακραμέντο με 107-86 συμπληρώνοντας πέντε ήττες σε επτά ματς.

Οι Σέλτικς μετά από τέσσερις σερί νίκες έχασαν με 89-83 στη Βοστώνη από τους Μπόμπκατς, ενώ οι Τζαζ έπαψαν να είναι η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν 111-105 των Πέλικανς.

Τέλος, οι Μπλέιζερς με λέι απ του Ντέμιεν Λίλαρντ 6,5’’ πριν το τέλος έκαμψαν την αντίσταση των Σανς με 90-89.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Μιλγουόκι Μπακς 94-91 Αφλάλο 36, Βούτσεβιτς 17 (11 ριμπ.), Ολαντίπο 10, Χάρκλες 10-Μέιο 25, Μπάτλερ 20, Μίντλετον 19, Χένσον 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Χιούστον Ρόκετς 123-117 (κ.α. 106-106) Άντερσον 36, Τέρνερ 23, Ρότεν 18 (10 ριμπ., 11 ασίστ), Χόους 18, Γιανγκ 15, Μόρις 10-Λιν 34 (12 ασίστ), Χάουαρντ 23 (15 ριμπ.), Πάρσονς 22, Κάσπι 16, Μπέβερλι 12, Τζόουνς 10 (11 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 83-89 Γκριν 19, Κρόφορντ 16, Ουάλας 10, Λι 10, Όλινικ 6 (11 ριμπ.)-Τζέφερσον 22 (11 ριμπ.), Χέντερσον 13, Τέιλορ 12, Τόλιβερ 11, Σέσιονς 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Τορόντο Ράπτορς 87-103 Κόνλεϊ 29, Γκασόλ 18 (10 ριμπ.), Ράντολφ 10 (10 ριμπ.), Άλεν 10-Γκέι 23, Λάουρι 21, ΝτεΡόζαν 18, Τζόνσον 14.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 124-95 Λοβ 33, Μπρούερ 27, Ρούμπιο 16 (16 ασίστ), Χάμελ 10, Πέκοβιτς 10-Ίρβινγκ 20, Βαρεζάο 13, Τόμπσον 10.

Ατλάντα Χοκς-Νιου Γιορκ Νικς 91-95 Τιγκ 25, Χόρφορντ 23, Μάρτιν 13-Άντονι 25, Μπαρνιάνι 20 (11 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 14, Σμιθ 12, Φέλτον 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 92-79 Πάρκερ 16, Ντιαό 15, Λέοναρντ 13, Σπλίτερ 12, Τζινόμπιλι 10, Μπελινέλι 10-Ουέμπστερ 21 (10 ριμπ.), Μπιλ 19, Γουόλ 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 111-99 Μοζγκόφ 23, Φαρίντ 21 (13 ριμπ.), Λόσον 19, Τσάντλερ 12-Γκασόλ 25 (12 ριμπ.), Χιλ 18 (15 ριμπ.), Μπλέικ 15 (11 ασίστ), Γιανγκ 11, Τζόνσον 10.

Γιούτα Τζαζ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 111-105 Χέιγουορντ 27 (10 ασίστ), Τζέφερσον 22, Καντέρ 21 (10 ριμπ.), Φέιβορς 12 (12 ριμπ.), Ουίλιαμς 12-Ντέιβις 29 (15 ριμπ.), Χόλιντεϊ 19, Έβανς 19, Γκόρντον 16, Σμιθ 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Φίνιξ Σανς 90-89 Ρόμπινσον 15, Λόπεζ 13 (15 ριμπ.), Όλντριτζ 12 (12 ριμπ.), Ουίλιαμς 12, Μάθιους 11, Λίλαρντ 11-Μπλέντσοου 23, Γκριν 17, Ντράγκιτς 14, Πλάμλι 10 (10 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Μπρούκλιν Νετς 107-86 Θόρντον 24, Τόμας 19, Βάσκες 17 (12 ασίστ), Κάζινς 15, Τόμπσον 9 (11 ασίστ)-Λόπεζ 16, Λίβινγκστον 13, Ουίλιαμς 13, Πιρς 12, Τζόνσον 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 111-103 Γκρίφιν 22 (12 ριμπ.), Κρόφορντ 20, Τζόρνταν 15, Ρέντικ 15, Πολ 14 (16 ασίστ), Ντάντλεϊ 10-Ντουράντ 33 (10 ασίστ), Γουέστμπρουκ 19 (10 ασίστ), Ιμπάκα 13.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ

Πηγή: sport-fm.gr

Έμφραγμα ο Παρίδης!!

Στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης διακομίσθηκε ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης, ο οποίος υπέστη έμφραγμα.

Έμφραγμα ο Παρίδης
Μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του περνά ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης υπέστη έμφραγμα.

Αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, όμως οι γιατροί έκριναν πως η περίπτωσή του θα μπορούσα να αντιμετωπιστεί καλύτερα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό του στέκεται από την πρώτη στιγμή όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα οι παλαίμαχοι, αρκετοί εκ των οποίων υπήρξαν και συμπαίκτες του.Πηγή: sport-fm.gr

Τελεσίγραφο απο Βελάσκες σε Παναθηναϊκό!

Άμεση θα είναι η προσφυγή στη FIFA αν ο Παναθηναϊκός δεν τηρήσει την νέα συμφωνία διακανονισμού των οφειλομένων με τον Σέμα Βελάσκες.

Τελεσίγραφο απο Βελάσκες σε Παναθηναϊκό
Η συμφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βελάσκες έδιωξε έναν από τους πονοκεφάλους των πράσινων, παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος του δε φαίνεται να έχει ησυχάσει πλήρως.

Με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Βενεζουέλας έστειλε μήνυμα στο «τριφύλλι» πως αν τελικά δεν τηρηθεί η νέα συμφωνία διακανονισμού των χρημάτων που του οφείλει ο Παναθηναϊκός , τότε η προσφυγή στη FIFA θα γίνει πραγματικότητα και όχι απειλή.

«Με τον Σέμα (Βελάσκες) έχουμε καταλήξει σε μία συμφωνία για την αποπληρωμή των οφειλών από τον Παναθηναϊκό. Αλλά εάν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, θα προσφύγουμε στη FIFA» τόνισε ο ατζέντης του Βελάσκες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές είχαν λύσει τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να καταβάλει ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς τους διεθνείς ο ΠΑΟΚ!

Με τον Τόμας Νέτσιντ να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Χωρίς τους διεθνείς ο ΠΑΟΚ
Διπλή προπόνηση περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα (14/11) του ΠΑΟΚ.

Η πρωινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε υψηλή ένταση από την οποία απουσίασαν οι διεθνείς και ο τραυματίας Βίτορ.

Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς αφιερώθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής για τη μεταβίβαση και την υποδοχή της μπάλας. Στη συνέχεια χωρίστηκαν και έπαιξαν διπλά στο μισό γήπεδο.

Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχε ο Τόμας Νέτσιντ, ο οποίος επέστρεψε από την Τσεχία.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την απογευματινή προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Προβληματισμός με Στοχ!!

Τους λόγους του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος του Στοχ αναζητούν στον ΠΑΟΚ με τους υπεύθυνους να έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά και εάν ευσταθούν τα όσα ακούγονται για νυχτοπερπατήματά.

Προβληματισμός με Στοχ
Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Στοχ έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στον ΠΑΟΚ. Για τον λόγο αυτό τα άτομα της διοίκησης έχουν αρχίσει να αναζητούν τους λόγους για την αποχή του Σλοβάκου από τις καλές εμφανίσεις .

Ένας από τους λόγους που εξετάζουν οι διοικούντες είναι η εξωγηπεδική ζωή του παίκτη. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν πληροφορίες, από πολλά άτομα τα οποία έκαναν λόγο για νυχτοπερπατήματά του παίκτη.

Πλέον, μετά τις κακές εμφανίσεις, άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά έχουν αρχίσει να «φιλτράρουν» τις πληροφορίες αυτές που είχαν φτάσει και να διαπιστώσουν εάν ισχύουν.

Οι εξελίξεις πρέπει να αναμένονται μετά την επιστροφή του Στοχ από την Σλοβακία, όταν και του ζητηθεί να υπάρξει συζήτηση μαζί του για να του καταθέσουν τους προβληματισμούς και τα παράπονά τους και να ακούσουν τις δικές του απόψεις.Πηγή: sport-fm.gr

Επαφή ΠΑΟΚ για Πελέ!!

Με τον μάνατζερ του Πελέ μίλησαν στον ΠΑΟΚ. Έξαλλος με το Δημόσιο ο Ιβάν Σαββίδης.

Επαφή ΠΑΟΚ για Πελέ
Οι πρώτες κινήσεις που αφορούν τα μεταγραφικά γίνονται ήδη στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν επαφή με τη Ρωσίδα μάνατζερ του Πελέ. Πρόκειται για τον Πορτογάλο μέσο του Εργοτέλη, που έχει περάσει από Ίντερ, Πόρτο και Πόρτσμουθ και αν αποκτηθεί θα ανεβάσει, με την παρουσία του, την ταχύτητα στον άξονα του κέντρου. Σε έντεκα αγωνιστικές της Superleague έχει οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ.

Ο 26χρονος μέσος εκπροσωπείται από τη Ναταλία Κουροέντοβα. Η ίδια πάντως δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής ότι έγινε συζήτηση. Παλαιότερα η συγκεκριμένη κυρία έχει συνεργαστεί με τον Γκέρμαν Τσιτσιακόφ.

Η περίπτωση Ιενάτσο

Όσον αφορά τον Κελέτσι Ιενάτσο, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν, συνεχίζει να είναι στα υπ’ όψιν. Μάλιστα έχει συζητηθεί και το θέμα του οικονομικού, αν και από τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν το επιβεβαιώνουν. Η περίπτωση του 17χρονου μεσοεπιθετικού από τη Νιγηρία δείχνει αρκετά δύσκολη και θα γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει σύντομα κατάληξη ώστε να μην μπουν στη… μέση άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Έξαλλος ο Σαββίδης

Εκνευρισμένος φαίνεται πως είναι ο Ιβάν Σαββίδης με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει λύση σε διάφορα σοβαρά ζητήματα, όπως την αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους του συλλόγου προς αυτό. Ωστόσο, οι προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δίνει έντεκα εκατομμύρια ευρώ μετρητά, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση.

Επιπλέον, είναι δυσαρεστημένος και με τα γραφειοκρατικά προβλήματα που συναντά για την κατασκευή προπονητικού κέντρου στη Θέρμη. Πάντως, θεωρείται πως η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για αυτήν την περίπτωση. Πηγή: sport-fm.gr

Αντιδρούν οι παίκτες!!

Αντιδρούν οι παίκτεςΤην απόφαση να σταματήσουν τις προπονήσεις εάν μέχρι την Παρασκευή δεν πάρουν μέρος των χρημάτων που του οφείλει η ΠΑΕ πήραν οι ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου.

Χθες πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές μίλησαν με τον Νίκο Παντέλη και τους συνεργάτες του. Τους εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη μεταχείριση που έχουν από τη διοίκηση και το γεγονός ότι παρά την προσπάθεια που εκείνοι καταβάλουν οι υποσχέσεις από τους υπευθύνους για πληρωμές έχουν μείνει… υποσχέσεις.

«Μας κοροϊδεύουν! Δεν μας υπολογίζουν. Δεν υπάρχει κανένας επενδυτής. Δεν έχουμε πάρει ευρώ και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης», ανέφεραν οι «κυανέρυθροι» χαρακτηριστικά στον προπονητή τους και στους ανθρώπους που πλαισιώνουν το τεχνικό τιμ.

«Θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μέχρι Παρασκευή-Σάββατο και περιμένουμε να πληρωθούμε. Αν όχι, στο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν θα κατέβουμε να αγωνιστούμε», ανέφεραν οι παίκτες.

Λίγο αργότερα αποφασίσθηκε να ακυρωθεί το προγραμματισμένο για την Κυριακή φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Από πλευράς διοίκησης του Πανιωνίου αυτό που λέγεται προς τους παίκτες συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό είναι ότι βρίσκονται σε επαφές με επενδυτές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται δημόσια, τουλάχιστον, από επίσημα χείλη. Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει προπονητή!!

Κλείνει προπονητήΚαθοριστική επαφή με τον προπονητή ο οποίος αποτελεί και τον κύριο στόχο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα θα έχει σήμερα ο Σταμάτης Βελλής.

Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ομάδας είχε στρέψει εδώ και καιρό το βλέμμα του στην Βρετανία, αναζητώντας από εκεί έναν προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει και πως ο υποψήφιος είναι Άγγλος.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες στα υπόψη του Βελλή υπάρχει ο Αλιόσα Ασάνοβιτς ο οποίος –όμως- αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για την τεχνική ηγεσία. Πηγή: sport-fm.gr

Πιέζουν για Κάμπελ!!

Πιέζουν για Κάμπελ Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα στη Βρετανία τα οποία καλούν τον Αρσέν Βενγκέρ να ζητήσει την επιστροφή του Κάμπελ στην Άρσεναλ από τον Ιανουάριο.

Στη Βρετανία υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία καλούν τον Αρσέν Βενγκέρ να ζητήσει την επιστροφή του Κάμπελ στην Άρσεναλ από τον Ιανουάριο.

Με αφορμή τα κατορθώματά του Κοσταρικανού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πολλοί θεωρούν ότι θα μπορούσε να έχει μια θέση στο ρόστερ των «κανονιέρηδων».

Μάλιστα χθες υπήρχε δημοσίευμα και για τη δυσφορία των οπαδών της Αρσεναλ για τον Νίκλας Μπέτνερ, όταν μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει συζήτηση στο τέλος της σεζόν και για τον Τζόελ Κάμπελ, όπως επιβεβαίωσε και ο Πιερ Ισά χθες, ωστόσο μόνον εύκολη δεν θα είναι η προσπάθεια να τον κρατήσει.

«Θα μιλήσουμε με την Αρσεναλ για τον Τζόελ. Δεν είναι εύκολο να τον κρατήσουμε. Η Αρσεναλ τον έδωσε για να έχει αγώνες. Θα το δούμε και αυτό το θέμα στο τέλος της σεζόν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», είπε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού για τον Κοσταρικανό.

Βέβαια η επιστροφή του Κάμπελς τον Ιανουάριο δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχει δέσμευση με τον Ολυμπιακό για παραχώρησή του μέχρι και το τέλος της σεζόν και επειδή για να επιστρέψει στην Αρσεναλ πρέπει να πάρει την άδεια εργασίας.

Με τις συνεχείς παρουσίες στην Εθνική δημιουργεί τις βασικές προϋποθέσεις γι' αυτό, ωστόσο συγκεκριμένη απόφαση δεν υπάρχει ακόμη.
Πηγή: sport-fm.gr

Είναι μόνος του…!!

Είναι μόνος του… Μια οικονομική ένεση από τον Γιάννη Αλαφούζο –για άλλη μια φορά- θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του καθώς κανείς άλλος δεν δείχνει πρόθεση να βοηθήσει.

Χωρίς αποτέλεσμα είναι –μέχρι τώρα- οι προσπάθειες που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος για να βρει λύση με τα χρωστούμενα στους παίκτες, που δεν ανήκουν στον Παναθηναϊκό αλλά έχουν ακόμη οικονομικές εκκρεμότητες με την ομάδα.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας συνεχίζουν τις συσκέψεις μεταξύ τους αλλά και τις συζητήσεις με παίκτες που για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ακόμα και αν υπάρξουν νέοι διακανονισμοί με όλους, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να καταβάλει τις μηνιαίες δόσεις (πάνω από 150.000 ευρώ) θα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον έσοδα στην διάρκεια της χρονιάς.

Θα πρέπει να μπουν αρκετά έξτρα χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ και στην παρούσα φάση ο μόνος, που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Θα πρέπει, δηλαδή να «ματώσει» οικονομικά ο Αλαφούζος –όπως έχει κάνει και άλλες φορές- για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα χρέη αφού δεν υπάρχει διάθεση από άλλους επιχειρηματίες η μετόχους της ΠΑΕ να βοηθήσουν τώρα την ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει και ο Σιαλμάς;

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Σιαλμάς. «Δεν είναι απλά μια ομάδα», ανέφερε το CNN για την «Ένωση». Δύο σχέδια για το γήπεδο έχει απορρίψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Επιστρέφει και ο Σιαλμάς;
Άλλος ένας πρώην παίκτης της ΑΕΚ είναι πιθανό να ξαναφορέσει τη φανέλα της ομάδας μετά τους Γεωργέα και Τσιρίλο. Ο Δημήτρης Σιαλμάς προπονείται με την ομάδα εδώ και λίγο καιρό και έχει κάνει ήδη επαφές ώστε να φορέσει ξανά από τον Ιανουάριο την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο 27χρονος έχει μείνει χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έφυγε από την Χαζάρ του Αζερμπαϊτζάν. Δεν πρόκειται για κάτι οριστικό, αλλά εφόσον προχωρήσει η περίπτωση του θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά από τη νέα χρονιά και δεν χρειαστεί πολύ χρόνο προσαρμογής, καθώς με την παρουσία του στα Σπάτα διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Επιστρέφει ο Τσιρίλο

Έτοιμος να αγωνιστεί ξανά σε εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ, ως παίκτης της ομάδας σχεδόν έξι χρόνια μετά είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός είχε παίξει κόντρα στον τυπικά γηπεδούχο ΑΟ Περιστερίου, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου η «Ένωση» είχε έρθει 0-0. Ωστόσο, το «Ελ Πάσο» ήταν και τότε γεμάτο από «κιτρινόμαυρους», όπως θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή(17/11, 14:15) στο ΟΑΚΑ.

CNN: «Δεν είναι απλά μια ομάδα»
Μεγάλο αφιέρωμα για την ΑΕΚ είχε το CNN. Προβλήθηκε βίντεο 40 λεπτών και παρουσιάστηκαν μεγάλες στιγμές από την ιστορία του συλλόγου. Σε αυτό μπορεί να δει κανείς νίκες, όπως κόντρα στη Ρεάλ(1-0), Πόρτο(6-1), ΚΠΡ(3-0), Ολυμπιακό(4-0, 6-1) και παίχτηκε το βίντεο από τη παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς».

Έγινε επιπλέον αναφορά στον κόσμο της ομάδας, ενώ κλείνει με το μήνυμα: «Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα»...

Απέρριψε δύο σχέδια και τελικά «Αγιά Σοφιά»
Δύο πρότζεκτ για το γήπεδο της ΑΕΚ απέρριψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης προτού καταλήξει σε αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες. Το πρώτο δόθηκε από Ιταλούς αρχιτέκτονες και μοιάζει αρκετά στην «Allianz Arena» της Μπάγερν Μονάχου.

Το δεύτερο ήταν από τον Θανάση Κυρατσού. Αυτό έμοιαζε με το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, τη λεγόμενη «Φωλιά του Πουλιού» και το συγκεκριμένο που προοριζόταν για τον «Δικέφαλο» σε φωλιά αετού.

Τελικά, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κυράτσου στο κότερο του, ξεκαθαρίστηκε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του και συγκεκριμένα ένα γήπεδο χωρίς εμπορικές χρήσεις. Επιπλέον, ήθελε να συνδυάζονται σε αυτό οι ποδοσφαιρικές καταβολές της ιστορίας του συλλόγου. Για αυτό χαρακτηρίστηκε «Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού». Πηγή: sport-fm.gr

Διεθνείς έτοιμοι για όλα!!

Υπό το βλέμμα φίλων της Εθνικής, αλλά και πολλών δημοσιογράφων, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τον πρώτο «τελικό» με τη Ρουμανία.

Διεθνείς έτοιμοι για όλα!
Πανέτοιμη για τον πρώτο από τους δύο αγώνες μπαράζ κόντρα στη Ρουμανία είναι η εθνική Ελλάδας.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση την οποία παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι, αλλά και πλήθος Ρουμάνων δημοσιογράφων που προσπάθησαν να… κατασκοπεύσουν για λογαριασμό του Πιτσούρκα!

Όπως συμβαίνει όμως, πάντα πριν από παιχνίδια της Εθνικής, ο Σάντος μπέρδεψε τα «νερά» αφού στο δίτερμα διάρκειας 45 λεπτών σε μισό γήπεδο, δεν έδειξε τα ακριβή πλάνα του.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκανε καν παρατηρήσεις στους παίκτες του και αρκέστηκε να παρακολουθεί το σε χαλαρούς ρυθμούς διπλό.

Φυσικά, δεν είναι πολλές και οι εκπλήξεις που θα μπορούσε να επιφυλάξει στον αντίπαλο προπονητή, αφού λίγο-πολύ οι περισσότερες θέσεις στο βασικό σχήμα μάλλον είναι «κλεισμένες». Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Καρνέζης και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπασταθόπουλο και Σιόβα. Η τριάδα των χαφ θα είναι Κατσουράνης, Μανιάτης και Τζιόλης κι εκείνη στην επίθεση Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Οδηγίες ΕΠΟ για το μπαράζ!!

Ανακοίνωση για τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρουμανία την Παρασκευή εξέδωσε η ΕΠΟ προς όλους τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οδηγίες ΕΠΟ για το μπαράζ
Οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν από το κοντά τον αγώνα μπαράζ της Εθνικής μας με τη Ρουμανία, την Παρασκευή (21:45) έσπευσε να δώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η Ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει.
Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο.

- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

- Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ' όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την Ε.Π.Ο.

- Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00.

- Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πανό/σημαίες με ρατσιστικό, ξενοφοβικό ή υβριστικό περιεχόμενο/σύμβολο.

- Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εισέλθουν από την Πύλη Α1.

- Την ημέρα του αγώνα (15/11/2013) τα εναπομείναντα εισιτήρια που τιμώνται 15 ευρώ θα διατίθενται (μέχρι εξαντλήσεως) από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» από τις 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα.

Σαν… Έλληνας προς Έλληνες!

Ο Φερνάντο Σάντος επανέλαβε πως αισθάνεται Έλληνας και ως τέτοιος θέλει να δώσει χαρά στον ελληνικό λαό με την πρόκριση στο Μουντιάλ. «Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου», εν όψει Ρουμανίας.

Σαν… Έλληνας προς Έλληνες
Σίγουρος πως οι παίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους και θα δώσουν μία χαρά που τόσο έχει ανάγκη στον ελληνικό λαό παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Ρουμανία.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής επανέλαβε πως νιώθει Έλληνας, ομολόγησε πως θα ήθελε να είχε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του βλέποντας το πάθος τους για το προσεχές ματς και δεν έκρυψε πως η εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του τον καθιστά αισιόδοξο.

Αναλυτικά, ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-το αν υπάρχει φαβορί: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Σε αγώνες μπαράζ τα πάντα μπορούν να κριθούν από την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αγώνες μπαράζ είναι ένα παιχνίδι που μοιράζεται σε δύο ημίχρονα, ένα την Παρασκευή κι ένα την Τρίτη. Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, εκτός από την ψυχολογική πίεση που υπάρχει. Εμείς θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ρουμάνους. Είναι σημαντική η διαχείριση αυτής της ψυχολογικής πίεσης».

-το αν αισιοδοξεί: «Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα περάσουμε στο Μουντιάλ. Έχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Το πάθος για να διακριθούμε σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο Μουντιάλ».

-το αν φοβάται κάποιον ή κάτι από τη Ρουμανία: «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η Ρουμανία θα είναι η αντίπαλός μας στην κλήρωση, αναλύσαμε καλά τον αντίπαλο. Βγάλαμε τα δυνατά σημεία της Ρουμανίας, αυτά που πρέπει να προσέξουμε, αλλά και τα αδύνατα σημεία, όπου δείχνει ότι δεν είναι τόσο καλή, για να τα εκμεταλλευτούμε. Αυτή είναι η δουλειά μας στο τεχνικό τιμ. Αυτά τα πράγματα εννοείται πως μένουν μεταξύ μας, γιατί αν αρχίσουμε να τα λέμε στα ΜΜΕ, το έργο των αντιπάλων θα γίνει πολύ ευκολότερο. Το σίγουρο είναι πως η Ρουμανία είναι δυνατή ομάδα και περιμένουμε δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις».

-το τι είδους παιχνίδι περιμένει: «Θα περιμένουμε να δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι πριν ξεκινήσει. Πριν αρχίσει ένα ματς μπορούμε να κάνουμε υποθετικά σενάρια, αλλά όταν αρχίζει το παιχνίδι όλα ξεχνιούνται και μένουν στο πλάι. Γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι το ίδιο σημαντικό να σκοράρεις αλλά και να μη δέχεσαι γκολ. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να πετύχουν γκολ, δεν νομίζω πως θα μπουν σε ένα παιχνίδι αναμονής. Εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε».

-το αν θα ήταν ευχαριστημένος με την ισοπαλία: «Καμία ομάδα δεν θα παίξει για την ισοπαλία. Ούτε η Ρουμανία θα έρθει για την ισοπαλία. Σίγουρα θα δώσει μεγάλη βάση στην άμυνά της, αλλά θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει και να πετύχει-αν μπορεί-τη νίκη. Και για μας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πάντα το ίδιο κάνουμε, ανεξάρτητα από αντίπαλο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και προσπαθεί να παίξει με βάση αυτά για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

-το πώς αισθάνεται ένας Πορτογάλος σε ένα μπαράζ Ελλάδας-Ρουμανίας: «Το ματς είναι Ελλάδα-Ρουμανία. Κι εγώ είμαι Έλληνας. Το έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν είναι κάτι που το λέω πρώτη φορά».

-το αν επηρεάζει τα πλάνα του η απουσία του Κίρικες: «Είναι μια απώλεια για την ομάδα της Ρουμανίας, αλλά μην ξεχνάμε πως με την εξαίρεση ενός παίκτη, όλοι οι παίκτες που έπαιξαν στα τελευταία προκριματικά είναι στην αποστολή της. Δεν θα αλλάξει ο τρόπος, η φιλοσοφία ή η νοοτροπία με την οποία θα αγωνιστεί η Ρουμανία. Έχοντας δει πολλά παιχνίδια της Ρουμανίας στα οποία δεν αγωνίζονται πάντα οι ίδιοι παίκτες, ο τρόπος που αγωνίζεται δεν αλλάζει. Ομαδικά τα πράγματα δεν αλλάζουν. Η Ρουμανία είναι ομάδα και βασίζεται στο σύνολο, δεν επηρεάζεται από τα ατομικά χαρακτηριστικά ενός παίκτη σε τόσο μεγάλο βαθμό».

-το γεγονός ότι το πρώτο ματς γίνεται στην Ελλάδα: «Κάποιοι νομίζουν ότι είναι καλύτερο, κάποιοι όχι. Στο τέλος, όταν θα κάνουμε το ταμείο θα μπορέσουμε να πούμε αν ήταν θετικό ή όχι. Περιμένουμε ότι θα είναι θετικό. Επικεντρωνόμαστε πολύ σε τέτοιου τύπου συγκρίσεις και το τι μας βολεύει. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε κι όχι αν μας βολεύει κάτι ή όχι. Εμείς αναλύσαμε καλά την αντίπαλη ομάδα, βρήκαμε κάποια πράγματα που κάνει με μεγαλύτερη συχνότητα και πρόκειται για ομάδα που βασίζεται περισσότερο στο ομαδικό στοιχείο κι όχι σε άτομα, όπως κι εμείς».

-το ποιο από τα δύο ματς είναι πιο σημαντικό: «Ένας τελικός υπάρχει, όχι δύο. Εδώ μιλάμε για έναν τελικό με δύο παιχνίδια, οπότε η βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στα δύο παιχνίδια είναι ακριβώς η ίδια».

-την ήττα σε φιλικό από τη Ρουμανία επί των ημερών του: «Μιλάμε για τελείως διαφορετικά παιχνίδια και διαφορετικές συνθήκες. Ήταν ένα παιχνίδι φιλικό, είχαν γίνει αρκετοί πειραματισμοί και εμείς είχαμε ήδη προκριθεί στο Euro. Τα μπαράζ έχουν τελείως διαφορετικό βάρος, αφού μιλάμε για ένα στόχο καριέρας για τους περισσότερους παίκτες και θέλουν πολύ να τον πετύχουν. Μπορεί να πει κάποιος ότι το φιλικό μπορεί να λειτουργήσει σαν προειδοποίηση, αλλά εγώ δεν το έχω λάβει καθόλου υπόψη μου. Μιλάμε για μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα επερχόμενα παιχνίδια».

-το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα: «Δυστυχώς θα παίξουν έντεκα. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πως τους σέβομαι όλους κι αν μπορούσα θα τους έβαζα όλους. Όμως θα πρέπει να πάρω τις αποφάσεις μου με γνώμονα αυτό που πιστεύω πως είναι καλύτερο για το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα πλην της τιμωρίας του Κονέ, ευτυχώς. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που βλέπω τη διάθεση και το πάθος όλων να αγωνιστούν. Ακόμη κι αυτοί που δεν θα αγωνιστούν από την αρχή, θα αγωνιστούν με τον τρόπο τους από τον πάγκο».

-τις ομοιότητες με το παιχνίδι με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012: «Δεν πρέπει να βάζουμε μόνο το παιχνίδι της Κροατίας, αλλά κι αυτό της Γεωργίας. Αυτή η δυάδα αγώνων μάς είχε δώσει το εισιτήριο για το Euro 2012. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο θετικά αποτελέσματα και τώρα».

-την κόπωση των παικτών του Ολυμπιακού: «Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι κουρασμένος; Ο Ρονάλντο; Δεν θα παίξουν αυτοί και στα δύο ματς της Σουηδίας με την Πορτογαλία; Σίγουρα οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ένα πολύ κοπιαστικό διάστημα με τρία δύσκολα ματς, αλλά θα είναι το τελευταίο που θα σκέφτονται η κούραση. Μπορούμε να πούμε ότι επειδή κέρδισαν θα είναι και ανεβασμένοι γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο αντίδοτο στην κούραση από τη νίκη. Και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι πολύ κουρασμένοι».

-την παρουσία του κόσμου: «Περιμένουμε ότι η ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος θα είναι μεγάλη. Ο ελληνικός λαός μάς έχει στηρίξει πάρα πολύ, ακόμη κι όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα ή στηριζόμασταν σε άλλα αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Το να ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο μάς γεμίζει ευθύνες, τις οποίες δεχόμαστε με φυσικότητα. Οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον κόσμο μία μεγάλη χαρά, που τόσο πολύ αξίζουν».

-την κληρονομιά του Ρεχάγκελ: «Ο κ. Ρεχάγκελ έχει ένα άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Εγώ είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετικές ιδέες, αλλά με βοήθησε το γεγονός ότι το 80% των παικτών ήταν παίκτες μου στις ομάδες που προπονούσα και ήταν πιο εύκολη η μετάβαση».

Έφαγε πέντε, αλλά «έβγαλε» και ένα…! (video)

Έφαγε πέντε, αλλά «έβγαλε» και ένα… (video) Ποια είναι τα συναισθήματα ενός τερματοφύλακα όταν δέχεται 5 γκολ σε ένα παιχνίδι; Αυτά του Γκλεν Μος της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να μετριάστηκαν, αφού είχε στο ενεργητικό του μια απίστευτη απόκρουση...

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του ο τερματοφύλακας της Νέας Ζηλανδίας, που είδε την ομάδα του να γνωρίζει τη συντριβή με 5-1 από το Μεξικό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη ζώνη της Αμερικής.

Ο Γκλεν Μος πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, ωστόσο, από αυτό το παιχνίδι θα έχει να θυμάται εκτός από τα πέντε γκολ που δέχθηκε και την εκπληκτική απόκρουση που έκανε σε σουτ από τον Ραούλ Χιμένεζ.

Ο άσος του Μεξικού έπιασε ένα σουτ, που ονομάζεται «σκορπιός» και ενώ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το γκολ, ο Μος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και με τις άκρες των δαχτύλων του έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, στερώντας τη χαρά από τον αντίπαλό του. Πραγματικά απίθανη απόκρουση. Δείτε και θα καταλάβετε…




Πηγή: sport-fm.gr

Μόρας: «Αυτά τα ματς κερδίζονται με καρδιά και πάθος»

Μόρας: «Αυτά τα ματς κερδίζονται με καρδιά και πάθος» Την πεποίθηση ότι αγώνες σαν αυτόν που δίνει η Εθνική κόντρα στη Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ κερδίζονται με πάθος και καρδιά εξέφρασε ο Βαγγέλης Μόρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Την άποψη ότι και η Εθνική και η Ρουμανία θα παίξουν συγκρατημένο ποδόσφαιρο στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέφρασε ο Βαγγέλης Μόρας στον "αέρα" του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην διεθνής αμυντικός, ο οποίος είχε συμμετάσχει στα μπαράζ της Εθνικής κόντρα στην Ουκρανία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια τόνισε πως αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με την καρδιά και το πάθος, επισημαίνοντας πως είναι θετικό για την Εθνική που δίνει το πρώτο ματς εντός έδρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Άσο ημίχρονο, διπλό τελικό» και τους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τα μπαράζ της Εθνικής με τη Ρουμανία:
«Πιστεύω ότι η Ρουμανία θα είναι πιο προετοιμασμένη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή, να παίξει αμυντικά και να προσπαθήσει να βάλει κάποιο γκολ. Δεν νομίζω η Ρουμανία να ανοιχτεί, αν το κάνει θα το πληρώσει. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι μια ομάδα που παίζει αμυντικά κοιτάζει να κρατήσει το μηδέν. Θα είναι ένα παιχνίδι πιο συγκρατημένο και από τις δύο πλευρές, όποιος ανοιχτεί θα κάνει το λάθος».

Για την ψυχολογία της ομάδας πριν τα μπαράζ:
«Ο γηπεδούχος έχει το άγχος. Και η Εθνική έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερα να παίζει το πρώτο εντός και το δεύτερο εκτός γιατί είναι καλύτερη στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτά τα ματς κερδίζονται με την καρδιά και το παθός. Η τύχη είναι με αυτόν που πιστεύει περισσότερο. Όποιος πάει να πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς θα κάνει το λάθος».

Για τα μπαράζ της Εθνικής με την Ουκρανία το 2009:
«Η ψυχολογία είναι αυτό που θυμάμαι, λέγαμε να μην δεχτούμε γκολ και σίγουρα θα κερδίσουμε στο δεύτερο. Υπήρξε σιγουριά από όλους. Όταν πήραμε το 0-0 στο ΟΑΚΑ, πιστεύαμε ότι είχαμε πετύχει αυτό που θέλαμε και έτσι έγινε. Εκτός ήμασταν καλύτεροι».

Για τον τρόπο που παίζει η Εθνική:
«Μας απασχολεί το αποτέλεσμα όχι ο τρόπος που αυτό θα έρθει, αυτό έχω μάθει και στην Ιταλία που έχει πάρει παγκόσμιο τίτλο. Δεν έχουμε πολυτέλεια να παίζουμε όπως την Ισπανία, πρέπει να το συνηθίσουμε με αυτό που έχουμε γιατί με αυτόν έχουμε διακριθεί».

Για την πορεία της Βερόνα:
«Δεν περιμέναμε τέτοια πορεία. Συνήθως από τις τρεις ομάδες που ανεβαίνουν η μία κάνει την έκπληξη. Δεν είναι τυχαίο που την κάνουμε εμείς και αυτό γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Είναι σπουδαίο αυτό που έχουμε πετύχει, από την τρίτη κατηγορία ανεβήκαμε και με δύο τρεις προσθήκες κάνουμε αυτό που κάνουμε. Είναι ό,τι καλύτερο ζούμε. Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Δεν ξέρω αν θέλω να γυρίσω. Το συμβόλαιο μου λήγει το καλοκαίρι, αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου. Την απόφαση θα την πάρω μαζί με την οικογένεια μου».











































ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Σούπερ Λιγκ 2009-10
Θ
Ομάδα
ΑΓ
Β

ΕΝΤΟΣ
ΕΚΤΟΣ































Παπασταθόπουλος: «Ματς χωρίς αύριο»

«Θα ματώσουμε…»

«Θα ματώσουμε…»Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στη Sportday ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι διεθνείς είναι έτοιμοι να ματώσουν τη φανέλα της Εθνικής για να πάρουν την πρόκριση στο Μουντιάλ!

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην Sportday: Όλη η συνέντευξη στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα.

-Πώς είδες την κλήρωση με τη Ρουμανία και τι περιμένεις;
«Σε επίπεδο αντιπάλων, θέλαμε να αποφύγουμε Γαλλία και Σουηδία άρα θα ήταν προτιμότερο να πέσουμε με Ρουμανία ή Ισλανδία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μας κάνει συνήθως τα χατίρια η κληρωτίδα (σ.σ.: γελάει), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μπαράζ θα είναι απλή ή εύκολη υπόθεση. 50-50 είναι οι πιθανότητες».

-Πού θα κριθούν τα ματς, κατά την εκτίμησή σου;
«Θα περάσει η ομάδα που θα είναι πιο σοβαρή, θα έχει καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και θα έχει και τον παράγοντα τύχη. Ολα αυτά παίζουν τον ρόλο τους στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το εισιτήριο».

-Η Εθνική πάει μόνο για τη νίκη ή πρώτα απ’ όλα θα θελήσει να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν;
«Η φιλοσοφία "αν δεν μπορώ να κερδίσω ένα ματς, τουλάχιστον να μην το χάσω" θεωρώ ότι είναι σωστή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθούμε να νικήσουμε και στα δύο ματς, γιατί αν κατέβουμε με το σκεπτικό ότι μας κάνει και η ισοπαλία, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα».

-Πάλι πρώτο ματς εδώ, δεύτερο έξω. Πάλι με ομάδα του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Σαν πολλές ομοιότητες δεν μαζεύονται με τα προηγούμενα μπαράζ; Το επόμενο που απομένει είναι να έρθει 0-0 το πρώτο ματς;
«Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις προβλέψεις για τέτοια ματς. Δηλαδή για το αν θα κυλήσουν όπως τότε με τους Ουκρανούς ή αν θα είναι εντελώς διαφορετικής εικόνας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ροή του ενενηντάλεπτου. Μπορεί μία φάση, μία στιγμή, ένα λάθος να αλλάξουν όλα τα δεδομένα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

-Οι περισσότεροι από τις δηλώσεις σας κάνατε λόγο για κατάθεση ψυχής. Είστε έτοιμοι ακόμα και να «ματώσετε» στο γήπεδο, που λέει ο λόγος, για την πρόκριση;
«Σαφέστατα. Αυτό το στοιχείο, η κατάθεση της ελληνικής ψυχής, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού αυτής της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Θα τα δώσουμε όλα και τώρα για την πρόκριση».

-Για τον κόσμο τι έχεις να πεις;
«Ενα μεγάλο ευχαριστώ. Μας στήριξαν οι φίλαθλοι στα προκριματικά και είμαι βέβαιος ότι θα μας στηρίξουν και τώρα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους κάνουμε περήφανους».

Μπροστάρης στα… 100χρόνια ο Γκάλης!

Τον Νίκο Γκάλη επέλεξαν οι άνθρωποι του Άρη να αποτελέσει… μπροστάρης στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Μπροστάρης στα… 100χρόνια ο Γκάλης
Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα και ο Άρης είχε την τύχη να τον έχει στις τάξεις του. Ο λόγος για τον θρύλο του Παγκόσμιου μπάσκετ, Νίκο Γκάλη, που δεν θα μπορούσε παρά να επιλεγεί από τους ιθύνοντες του συλλόγου για να είναι ο… μπροστάρης στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας. Η πρώτη κρούση έγινε πριν λίγες μέρες και ο Γκάλης έδειξε θετικός, ενώ την Τετάρτη (13/11), πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των φορέων του Άρη με θέμα τον εορτασμό.

Στη σύσκεψη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης, ο πρόεδρος του ΑΣ, Θωμάς Γιώτας, ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Παναγιώτης Στεφανίδης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ εκφράστηκε απ’ όλες τις πλευρές η ανάγκη οι εκδηλώσεις να είναι ταυτόσημες με την Ιστορία του Άρη.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία ακόμα συνάντηση για να «χαραχθεί» το τελικό πλάνο, όμως μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η σύσταση ενός φορέα, στην οποία θα ηγείται ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα «τρέξει» το πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Έκαναν… γέρους Διαμαντίδη, Φώτση και Μπατίστ!!

Ισραηλινή ιστοσελίδα μετέτρεψε σε… γέρους τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Αντώνη Φώτση και τον Μάικ Μπατίστ εν όψει του αγώνα της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έκαναν… γέρους Διαμαντίδη, Φώτση και Μπατίστ
«Ο 36χρονος Μπατίστ, ο 33χρονος Διαμαντίδης και ο 32χρονος Φώτσης, που έπαιξαν στον τελικό του 2011 απέναντι στη Μακάμπι, παραμένουν οι κινητήριοι μοχλοί του Παναθηναϊκού που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μακάμπι απόψε».

Η παραπάνω αναφορά φιλοξενείται σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, συνοδευόμενη από μία φωτογραφία, όπου οι τρεις παλιοσειρές των «πράσινων» έχουν μετατραπεί με τη βοήθεια προγράμματος επεξεργασίας εικόνων σε ηλικιωμένους κυρίους.

Όλα αυτά, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στον κρίσιμο αγώνα μεταξύ Μακάμπι και Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ (21:05).
Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει η… βουλιάζει!

Νίκη για να μην μπλέξει σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας θέλει ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι (21:05). Η μακρά παράδοση και η σύγκριση των ομάδων.

Αλλάζει η… βουλιάζει
Σαν… Παναθηναϊκός καλείται να παίξει απόψε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη «Nokia Arena» απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:05, Novasports 2). Η νίκη είναι περίπου μονόδρομος, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι «πράσινοι» θα μπουν σε περιπέτειες ακόμη και γι’ αυτή την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας, ενώ θα μεγαλώσει η αμφισβήτηση για τον προπονητή της ομάδας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος, που με νίκη θα μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ταξίδεψαν πλήρεις στο Ισραήλ. Έστω κι αν Κάρι, Γκιστ και Λάσμε έφτασαν περιπετειωδώς στον προορισμό τους μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο διαβατήριο του τελευταίου και τους ανάγκασε να χάσουν την πτήση της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη στο Τελ Αβίβ.

Η Μακάμπι, που μετρά τρεις σερί νίκες, δεν έχει επίσης αγωνιστικά προβλήματα και θα προσπαθήσει, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο ρόστερ της και περίπου 11.000 θεατές στο πλευρό της, να διατηρηθεί στην κορυφή του τετάρτου ομίλου.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων δείχνει πως ο Παναθηναϊκός υπερέχει σε επίθεση (84,3 έναντι 81,3 πόντους κατά μέσο όρο), ασίστ (19,5 έναντι 19), επιθετικά ριμπάουντ (8 έναντι 7,3), ευστοχία στις βολές (74,4% έναντι 73,4%), κλεψίματα (8 έναντι 6), λάθη (έχει λιγότερα, με 12,5 έναντι 15,5) και αξιολόγηση (93,3 έναντι 87,5), αλλά μειονεκτεί στην άμυνα (79 έναντι 74,5 πόντους παθητικό ανά αγώνα), ευστοχία σε δίποντα (56,1% έναντι 54,1%) και τρίποντα (40% έναντι 38,3%), ριμπάουντ συνολικά (32,5 έναντι 31,8) και αμυντικά (25,3 έναντι 23,8) και τάπες (2,5 έναντι 2,3).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σούλγκα (Ουκρανία).

Ζευγάρι με… ιστορία

Παναθηναϊκός και Μακάμπι έχουν αναμετρηθεί άλλες 30 φορές κατά το παρελθόν, με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα με 16 νίκες. Έχουν συναντηθεί και σε τρεις τελικούς, με δύο νίκες του «τριφυλλιού», το 2000 στη Θεσσαλονίκη (73-67) και το 2011 στη Βαρκελώνη (78-70) και μία της ομάδας του λαού (81-67 στο Παρίσι). Επί ισραηλινού εδάφους η Μακάμπι έχει επτά νίκες σε δώδεκα ματς, αλλά στην πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός είχε πάρει σημαντική νίκη με 78-69 για τα play offs της προπέρσινης σεζόν.

Α’ Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ναντέρ 20:15
Μπουντιβέλνικ-Μπαρτσελόνα 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτιζάν (15/11, 18:00)

Βαθμολογία: Φενέρ 4-0, Μπαρτσελόνα 2-0, Ναντέρ 2-2, ΤΣΣΚΑ 2-2, Παρτιζάν 1-3, Μπουντιβέλνικ 1-3.

Β’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές 103-57
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάμπεργκ 20:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Στρασμπούρ (15/11, 21:30)

Βαθμολογία: Ρεάλ 5-0, Εφές 3-2, Μιλάνο 2-2, Μπάμπεργκ 2-2, Ζαλγκίρις 1-3, Στρασμπούρ 0-4.

Γ’ Όμιλος

Ουνικάχα Μάλαγα-Σιένα 21:45
Ολυμπιακός-Ζιέλονα Γκόρα (15/11, 19:00)
Γαλατάσαραϊ-Μπάγερν Μονάχου (15/11, 20:00)

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 4-0, Μπάγερν 3-1, Μάλαγα 2-2, Γαλατά 2-2, Ζιέλονα Γκόρα 1-3, Σιένα 0-4.

Δ’ Όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Λαμποράλ Κούτσα 18:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 21:05
Ερυθρός Αστέρας-Λιέτουβος Ρότας (15/11, 21:00)

Βαθμολογία: Μακάμπι 3-1, Λοκομοτίβ 3-1, Παναθηναϊκός 2-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-2, Ερυθρός Αστέρας 1-3, Λιέτουβος Ρίτας 1-3. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις αποδέσμευσης του Ίνγκλις!!

Κοντά στην…πόρτα της εξόδου της Σιένα βρίσκεται ο Κιμ Ίνγκλις, καθώς οι διοικούντες την «μοντεπάσκι», δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την απόδοσή του πρώην παίκτη του ΝΒΑ.

Σκέψεις αποδέσμευσης του Ίνγκλις
Σκέψεις για αλλαγές στο ρόστερ και πιο συγκεκριμένα, αποδέσμευσης του Κιμ Ίνκλις κάνουν στην Σιένα. Ο Αμερικανός, μετρά 8,6 πόντους ανά αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα και 7,5 πόντους μέσο όρο στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αλλά η ομάδα του Μινούτσι έχει πολλά παράπονα από την απόδοσή του, καθώς περίμενε περισσότερο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με την Βενέτσια, αγωνίστηκε μόνο για τέσσερα λεπτά. Η απόφαση θα ληφθεί άμεσα, όμως όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι θα αποχωρήσει.

Παράλληλα, φημολογείται πως η Σιένα είναι έτοιμη να αποκτήσει για τέταρτη φορά τον Αμερικανό φόργουοεντ, Μπούτσι Θόρτον, ενώ γενικά κινείται για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στις θέσεις 2-3.Πηγή: sport-fm.gr

Ισοπαλία για την Εθνική νέων!

Ισόπαλη (1-1) ήρθε η εθνική Νέων με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014.

Ισοπαλία για την Εθνική νέων
Ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα (1-1) ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία σε επίπεδο Νέων. Οι διεθνείς μας δεν μπόρεσαν να επιβληθούν των αντιπάλων τους και να σφραγίσουν την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014. Έτσι η τελευταία αγωνιστική είναι αυτή που θα κρίνει αν θα συνεχίσει ή όχι στα προκριματικά για το Εuro 2014.

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Η Εθνική Νέων προηγήθηκε με το γκολ του Δώνη στο 21’, για να απαντήσουν οι Βούλγαροι με τον Ντεσπόντοφ στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά, πίεσε και δημιούργησε αρκετές φάσεις με τον Δώνη να μην καταφέρνει σε τρείς περιπτώσεις να κάνει δυο τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο κι εκείνα της ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Πολίμος, Δεληγιαννίδης (65΄ Κρητικός), Φούντας, Ρούσσος, Δώνης (79΄ Κουλούρης), Πόποβιτς (73΄ Μήλιος).

Βουλγαρία: Λιουμπένοφ, Πόποφ, Γκαλάμποφ, Βούτοφ, Χιούμπτσεφ, Ρ. Τσόνεφ, Βιτάνοφ (78΄ Ντασκάλοφ), Ντεσπόντοφ (57΄ Μπ. Τσόνεφ), Μίντσεφ, Ντριάνοφ (61΄ Σταμάτοφ), Βασίλεφ.

«Σήμερα, θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ. Πλέον όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα με τη Σλοβακία. Παραμένω αισιόδοξος, καθώς και στους δύο αγώνες που δώσαμε, παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και πειθαρχημένοι. Το ίδιο περιμένω από τα παιδιά και στον αγώνα της Κυριακής» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Παχατουρίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Και… επίσημα πρωταθλήτρια η Κρουζέιρο! (videos)

Πανηγύρισε πρόωρα την κατάκτηση του Brasileiro, αλλά η Κρουζέιρο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βραζιλίας και επίσημα έπειτα από το 3-1 στην έδρα της Βιτόρια.
Παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, αλλά ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, οπότε φυσιολογικά προηγήθηκε με τον Βίλιαν στο 36ο λεπτό. Στο 50ό ισοφάρισε ο Ντίνεϊ, αλλά ο Ζούλιο Μπαπτίστα στο 70ό και Ρικάρντο Γκουλάρτ στο 81ο ανέβασαν το σκορ στο 3-1, εξασφάλισαν τη νίκη και υποχρέωσαν τους οπαδούς των γηπεδούχων να χειροκροτήσουν υπέρ της Κρουζέιρο! Από την πλευρά της, η Γκοΐας ανέβηκε στην τέταρτη θέση, η οποία προσφέρει «εισιτήριο» για το Κόπα Λιμπερταδόρες, χάρη σε 2-0 σε βάρος της Πόντε Πρέτα, στο οποίο ο 21χρονος Σάσα άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με μακρινό σουτ, ενώ ο Ραμόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 25ο λεπτό. Άλλωστε η Μποταφόγκο έμεινε εκτός τετράδας λόγω του 0-0 με την Πορτουγκέζα, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ζιλμπέρτο στο 92ο λεπτό.
Στο μεταξύ, η Γκρέμιο κέρδισε τη Βάσκο Ντα Γκάμα με 1-0, καθώς ο πρώην αμυντικός της Ντιναμό Κιέβου, Ροντόλφο, βρήκε δίχτυα στο 50ό λεπτό ύστερα από κόρνερ του Ζε Ρομπέρτο, ενώ η Κορίνθιανς πλησίασε την τετράδα σημειώνοντας εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Κοριτίμπα με ωραίο σουτ του 24χρονου Γκιλέρμε στο 64ο λεπτό. Ακόμα, η Σάο Πάολο κέρδισε τη Φλαμένγκο με 2-0, αφού ο Ροζέριο Σένι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 49ο λεπτό, ενώ ο 19χρονος Αντεμίλσον ακολούθησε στο 62ο λεπτό. Τέλος, ο 39χρονος Πάουλο Μπάιερ συμπλήρωσε εκατό γκολ στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με εξωπραγματικό σουτ, αλλά η Ατλέτικο Παραναένσε έχασε με 2-1 από την Κρισιούμα, που προηγήθηκε με τον Φάμπιο Φερέιρα στο 6ο λεπτό και βρέθηκε στο 2-0 με πέναλτι του Ουέλιντγκτον Παουλίστα στο 28ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκοΐας-Πόντε Πρέτα 2-0
Γκρέμιο-Βάσκο 1-0
Μποταφόγκο-Πορτουγκέζα 0-0
Κρισιούμα-Ατλέτικο Παραναένσε 2-1
Κοριτίμπα-Κορίνθιανς 0-1
Βιτόρια-Κρουζέιρο 1-3
Σάο Πάολο-Φλαμένγκο 2-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
34
74
Ατλέτικο Παραναένσε
34
58
Γκρέμιο
34
57
Γκοΐας
34
56
Μποταφόγκο
34
54
Βιτόρια
34
51
Σάο Πάολο
34
49
Ατλέτικο Μινέιρο
33
49
Κορίνθιανς
34
48
Σάντος
33
45
Ιντερνασιονάλ
33
45
Φλαμένγκο
34
45
Πορτουγκέζα
34
41
Κοριτίμπα
34
41
Κρισιούμα
34
39
Μπαΐα
33
39
Βάσκο Ντα Γκάμα
34
37
Φλουμινένσε
33
36
Πόντε Πρέτα
34
34
Ναούτικο
34
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

















Πηγή: onsports.gr