Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έχασε κι έμπλεξε!

Ένας επιθετικά προβλέψιμος και αμυντικά ευάλωτος Παναθηναϊκός έχασε και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-68, μπαίνοντας σε μπελάδες ακόμη και γι’ αυτή την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Έχασε κι έμπλεξε
Και τώρα… τρέχει. Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε ουδόλως βελτιωμένος από το προβληματικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει ως τώρα, ηττήθηκε και από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 75-68 και ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με 2-3 βλέπει να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η πρόκριση στο Top 16.

Επιθετικά προβλέψιμοι και άστοχοι οι «πράσινοι», που έπαιξαν μόνο κατά διαστήματα καλή άμυνα κι επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν από το πρώτο δεκάλεπτο και να μην απειληθούν ουσιαστικά ποτέ. Άστοχος σε ένα ακόμη ματς ο Διαμαντίδης, με 5 πόντους και 1/10 σουτ, πάλεψαν αλλά δεν έφταναν Λάσμε (13π., 7 ριμπ., 6 τάπες) και Παππάς (12π.).

Χειρότερα… δεν γίνεται

Διαμαντίδης, Παππάς (αντί Ούκιτς), Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» άρχισαν μουδιασμένα, με λάθη και άστοχα τρίποντα, ενώ η Μακάμπι «χτυπούσε» διαρκώς με πάσες στην… πλάτη της άμυνάς του φτάνοντας σε γρήγορο προβάδισμα με 7-2. Τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Γκιστ «ξεκόλλησαν» τους φιλοξενούμενους (7-8), αλλά μόνο προσωρινά, καθώς η πιεστική άμυνα των παικτών του Μπλατ (συχνά σε όλο το μήκος του παρκέ) οδηγούσε τον Παναθηναϊκό σε λάθη. Με τον Ούκιτς σε κακή βραδιά, το «τριφύλλι» πέτυχε μόλις δύο πόντους στο δεύτερο μισό της περιόδου και δέχτηκε 15, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο, 25-12.

Βελτιωμένος αμυντικά, όχι όσο θα’ πρεπε επιθετικά

Εμφανώς βελτιωμένος, κυρίως στην άμυνα, ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με τον Φώτση να δίνει λύσεις στα μετόπισθεν μαζί με τον Λάσμε που μοίραζε αφειδώς τάπες, αλλά και τον Παππά να χτυπά στο ανοιχτό γήπεδο, η διαφορά ψαλιδίστηκε γρήγορα κατά το ήμισυ (29-23). Παρότι ο εξαιρετικός Φώτσης χρεώθηκε νωρίς με τρίτο φάουλ, η Μακάμπι έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου έξι λεπτά. Όμως οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους ριμπάουντ (12 στο ημίχρονο) και τα λάθη των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να μην πλησιάσουν περισσότερο από το -5 (30-25 και 34-29). Έτσι οι γηπεδούχοι με μόνιμη πηγή σκορ από τις βολές (14/18 έναντι 2/5) έκλεισαν το ημίχρονο με 36-29.

Η αντεπίθεση σταμάτησε στον «Σόφο»

Το κακό αμυντικό πρόσωπο της πρώτης περιόδου θυμήθηκε ο Παναθηναϊκός στην τρίτη, διατηρώντας όμως την επιθετική του δυστοκία. Ίνγκλις και Τζέιμς οδήγησαν τη Μακάμπι στο +14 (45-31), τη στιγμή που Διαμαντίδης και Ματσιούλις διαγωνίζονταν σε αστοχία. Ο Λάσμε έδωσε επιθετικές λύσεις και με γκολ-φάουλ του Γκιστ, που πήρε και το τρίτο φάουλ του Τζέιμς, οι «πράσινοι» πλησίασαν στους επτά (52-45), όμως ο Σχορτσανίτης ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε έξι σερί πόντους και φρόντισε να στείλει την ομάδα του στο τέλος της περιόδου στο 56-47.

Δεν απείλησε ποτέ

Με οδηγό τον Παππά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στους έξι (60-54) στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου. Ίνγκλις και Μπλου με τρίποντα έκοψαν τη φόρα των «πράσινων» (66-57), που ήταν αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, αλλά σκόραραν με το σταγονόμετρο στην επίθεση κι έτσι δεν μπορούσαν να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Το τρίποντο του Χίκμαν που ανέβασε τη διαφορά στους έντεκα (59-48) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο του ματς.

Δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 10, Σμιθ 12, Χίκμαν 13, Ινγκλς 14, Τάιους, Οχαγιόν 2, Μπλου 14, Σχορτσανίτης 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 7, Παππάς 12, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 7.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Σούλγκα (Ουκρανία).

*Πριν το τζάμπολ τιμήθηκε ο Στεφάν Λάσμε, που είχε αγωνιστεί στη Μακάμπι τη σεζόν 2009/10.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: