Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Όνειρο το Μουντιάλ για Γκούντγιονσεν!

Το όνειρό του να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την εθνική Ισλανδίας ελπίζει να πραγματοποιήσει ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Έϊντουρ Γκούντγιονσεν.

Όνειρο το Μουντιάλ για Γκούντγιονσεν
Πολύ κοντά στην πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Ισλανδία και ένας παλιός μας γνώριμος, ο Έϊντουρ Γκούντγιονσεν, ελπίζει πως λίγο πριν κλείσει την καριέρα του θα βρεθεί και αυτός στα γήπεδα της Βραζιλίας.

«Το να εκπροσωπήσω την Ισλανδία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι τόσο δυνατό συναίσθημα όσο το να κερδίζεις κάποιο τίτλο με την Τσέλσι. Όταν ήμουν στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα, είχα πάντα συμπαίκτες που συμμετείχαν με τις εθνικές τους ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις και τώρα έχω την ευκαιρία να κάνω και εγώ κάτι αντίστοιχο», δήλωσε στην Daily Mirror ο 35χρονος φορ, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές την Premier League με τους Λονδρέζους.

Ο Ισλανδός άσος έχει κατακτήσει ακόμη το τρεμπλ (ισπανικό πρωτάθλημα, ισπανικό κύπελλο και Champions League) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2008/09.

Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, ζει μια… δεύτερη νιότη με τη φανέλα της Κλαμπ Μπρίζ στο Βέλγιο.

Η εμπειρία του από τα ευρωπαϊκά γήπεδα θα είναι πολύ χρήσιμη, σε συνδυασμό με το ταλέντο των εξαιρετικών νεαρών παικτών της εθνικής Ισλανδίας, όπως ο Φινμπόγκαρσον της Χέρενφεν και ο Σίγκθορσον του Άγιαξ.

Με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τους 320.000 κατοίκους η μικρή αυτή χώρα της Βόρειας Ευρώπης κατέπληξε τους πάντες στα προκριματικά, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, μένοντας πίσω μόνο από την Ελβετία.

Κέρδισε έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Κροατία, με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: