Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Κλείνουμε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο»

«Κλείνουμε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο» Ικανοποιημένος που ο Πανιώνιος με τη νίκη του επί της Μπίσονς κλείνει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο του Eurocup,δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο Πανιώνιος με τη νίκη του επί της Μπίσονς για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Eurocup έκανε το 3-2 στο γκρουπ του και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με… θετικό πρόσημο όπως τόνισε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο κόουτς των Νεοσμυρνιωτών στάθηκε στη συγκέντρωση και την προσήλωση που έδειξαν οι παίκτες του και τόνισε πως η ομάδα του ολοένα και θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

«Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για μας και η ανάγκη της νίκης ήταν επιτακτική, γιατί προερχόμασταν από εντός έδρας ήττα από την Νεπτούνας και ήττα από την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Γνωρίζαμε ότι παίζαμε με μια πολύ μαχητική και αθλητική ομάδα, που διαθέτει 3-4 Αμερικανούς ικανούς και αθλητικούς, που του αρέσει να παίζουν στο "ανοιχτό" γήπεδο. Διαθέτει, επίσης 2-3 πολύ ποιοτικούς Φινλανδούς και κάποιοι παίζουν στην Εθνική ομάδα. Ήμασταν όμως αρκετά προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Το άγχος μας κόστισε λίγο στην αρχή, δεχθήκαμε 2-3 καλάθια από ασυνεννοησίες στην άμυνα. Σταδιακά βελτιώσαμε την άμυνα μας και περιορίσαμε μια φύσει επιθετική ομάδα στους περίπου 60 πόντους. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας πήραν 8 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά στο δεύτερο μόνο δύο και η βελτίωση σε αυτό τον τομέα ήταν σημαντική γιατί δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν από δεύτερες επιθέσεις και διότι βγάλαμε αιφνιδιασμούς. Έτσι ανοίξαμε τον ρυθμό και είχαμε πάντα τον έλεγχο της αναμέτρησης», είπε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» και συνέχισε:

«Κλείνουμε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο και θα παλέψουμε όλα τα ματς εντός και εκτός έδρας στον δεύτερο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους κυρίως αμυντικά. Γνωρίζαμε ότι η Μπίσονς παλεύει όλα τα ματς και οι νίκες και οι ήττες, που είχε κάνει μέχρι τώρα ήταν με μεγαλύτερη διαφορά τους τρεις πόντους. Γι’ αυτό και η διαφορά με την οποία νικήσαμε σήμερα είναι σημαντική. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε. Οι παίκτες μου κάνουν μεγάλη προσπάθεια στους αγώνες και στις προπονήσεις. Έχουμε θέματα να λύσουμε, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ενταχθούν οι καινούργιοι παίκτες και να επανέλθουν οι τραυματίες. Πιστεύω ότι από αγώνα σε αγώνα θα βελτιωνόμαστε. Ο Σαλούστρος έπαθε ένα τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο, η σοβαρότητα του οποίου θα εκτιμηθεί αύριο».

Από τη πλευρά των παικτών ο Βασίλης Σίμτσακ, σχολίασε για την αναμέτρηση: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα και από εκεί πήραμε ώθηση για την επίθεση. Ήμασταν πολύ "σκληροί" αμυντικά και δεν δώσαμε δικαιώματα παρά μόνο κάποια επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά η ομάδα έχει καλό ρόστερ και ροτέισον και μπορεί να ανταποκριθεί. Ξεχνάμε τον σημερινό αγώνα και από αύριο αρχίζουμε δουλειά για το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (17/11)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: