Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κόντρα στη FIBA η Ευρωλίγκα και oι λίγκες!

Κάθετα αντίθετες με την πρόθεση της FIBA να καθιερώσει προκριματικά για τις εθνικές διοργανώσεις μεσούσης της σεζόν είναι η Ευρωλίγκα και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Κόντρα στη FIBA η Ευρωλίγκα και oι λίγκες
Νέα διαμάχη στον ορίζοντα για το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δια στόματος του Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε σε συνέντευξη Τύπου (που παρέθεσε μαζί με το αφεντικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι) στο Ισραήλ πως είναι κάθετα αντίθετη στην πρόθεση της FIBA να καθιερώσει προκριματικά για τις εθνικές διοργανώσεις μεσούσης της σεζόν, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο για τα προκριματικά του Euro ή του Μουντιάλ.

Μάλιστα σύμμαχοι της Ευρωλίγκας είναι και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο καλεντάρι των πρωταθλημάτων και των διασυλλογικών διοργανώσεων από τη μια και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων από την άλλη», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ευρωλίγκα να περιλαμβάνει περισσότερες από 24 ομάδες, όχι όμως στο εγγύς μέλλον. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: