Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ: Επιστολή του Θ. Ζαγοράκη προς τους κατόχους διαρκείας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κ. Θόδωρος Ζαγοράκης απέστειλε επιστολή προς όλους τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσει για την έως τώρα έμπρακτη συμπαράστασή τους προς την ομάδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Φίλε του ΠΑΟΚ,

Στο διάστημα της παρουσίας μας στη διοίκηση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Όλοι οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Να αντικρίσουμε το μέλλον με θάρρος και τόλμη. Δίχως μεγάλα λόγια. Προσδοκώντας να μεγαλώσουμε μέρα με τη μέρα – μέσα από την ίδια την ομάδα και τα αποτελέσματά της στο γήπεδο.

Η συμπαράσταση και η στήριξη σου προς την ομάδα αποτέλεσε αντικείμενο θετικών σχολίων. Ελάχιστοι πίστευαν, ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα έχει σχεδόν 20.000 κατόχους διαρκείας. Κανένας δεν περίμενε η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. να είναι η πρώτη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με πάνω από 11.000 μετόχους. Κι όμως, εσύ φίλαθλε του Π.Α.Ο.Κ., το πέτυχες! Απέδειξες ότι αγαπάς την ομάδα. Θέλεις να είσαι δίπλα της. Να είσαι συμμέτοχος στην προσπάθεια όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ., εσύ δηλαδή, έχει πολλούς τρόπους να εκπλήσσει τους πάντες. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο, θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ο Π.Α.Ο.Κ. αξίζει την συμπαράσταση όλων μας!

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκει τη χαμένη αίγλη του. Με δεδομένη την απόλυτη δική σου στήριξη επιστρέφει δυναμικά στην σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου και γίνεται ξανά ένας εκ των πρωταγωνιστών του.

Γνωρίζω και ελπίζω ότι και την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010 θα προχωρήσουμε χέρι – χέρι προς το μεγάλο στόχο:

Την αγωνιστική πρόοδο του Π.Α.Ο.Κ.

Θόδωρος Ζαγοράκης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Γκόμες: "Ενθουσιασμένος που ήρθα στον Αστέρα"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περιχαρής για την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Κάρλος Μάριο Γκόμες.

Ο Αργεντίνος προπονητής, άλλοτε συνεργάστης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παρουσιάστηκε επισήμως από τη διοίκηση της αρκαδικής ομάδας και δήλωσε: "Νιώθω άνετα που βρίσκομαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα σε μια ποιοτική ομάδα. Εχω πάρει τις πληροφορίες μου παρακολουθώντας κάποια dvd, ενώ μίλησα πολύ με τον κ. Μπάκο. Εχουμε καταλήξει για την ενίσχυση της ομάδας και θα γίνουν ποιοτικές κινήσεις".
Ερωτηθείς για την τακτική που ακολουθούν οι εκάστοτε ομάδες του, σημείωσε ότι "πάνω απ' όλα μου αρέσει η ισορροπία στο παιχνίδι. Όλα εξαρτώνται από τους παίκτες", ενώ σχετικά με το ρόστερ απάντησε ότι "πρέπει να έχει 25-26 παίκτες".

Ο νέος προπονητής του Αστέρα αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία, η οποία "θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου με τα εργομετρικά. Μετά θα αρχίσουν οι προπονήσεις εδώ και εν συνεχεία θα πάμε στο Καρπενήσι".

Παρών στην παρουσίαση του Γκόμες ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, επισημαίνοντας ότι "ήταν από τις πρώτες προτεραιότητές μας. Το νόμισμα αυτό έχει δύο όψεις, καθώς θα συνεννοείται καλά με τους συμπατριώτες του, αλλά ίσως εις βάρος των υπολοίπων. Θεωρούμε ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί τους λάτιν παίκτες μας και τους υπόλοιπους παρουσιάζοντας ένα καλό ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα".

Confederations 2009: Ισπανία-Ιράκ 1-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ισπανία δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση του μαχητικού Ιράκ, αλλά ένα γκολ του Βίγια στο 55ο λεπτό "ξεκλείδωσε" την άμυνα της ασιατικής ομάδας και χάρισε στους "φούριας ρόχας" την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους στο "Free State Stadium" του Μπλεμφοντέιν, η Ισπανία πήρε αυτό που χρειαζόταν, δηλαδή τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει από το δεύτερο παιχνίδι της την πρόκριση στα ημιτελικά του Confederations Cup μέσω του 1ου ομίλου.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, με τέσσερα νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της σε σχέση με την άνετη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, είχε δύσκολο έργο απέναντι στο Ιράκ του Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, που αρκέστηκε σε αμυντικό παιχνίδι και κράτησε για 55 λεπτά τους Ισπανούς μακριά από το γκολ.

Η λύτρωση για τους Ίβηρες ήρθε τελικά από τον πιο επικίνδυνο παίκτη τους στον αγώνα, τον Νταβίδ Βίγια, ο οποίος αφού απέτυχε δύο φορές νωρίτερα, με ωραία κεφαλιά στο 55ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη την ώρα Μοχάμεντ.

ΠΑΟΚ: Επίσκεψη Ζαγοράκη στα έργα της Νέας Μεσημβρίας

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Ο Θόδωρος Ζαγοράκης επισκέφτηκε την Τετάρτη την έκταση των 75 στρεμμάτων στην Νέα Μεσημβρία προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είδε με ικανοποίηση ότι το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές με το αποστραγγιστικό σύστημα και των εφτά γήπεδα, τα οποία έχουν στρωθεί με κηπόχωμα και είναι έτοιμα για την σπορά του χλοοτάπητα, που υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει σε 10 μέρες, όταν θα έχει τελειώσει η διαδικασία διαχείρισης των υδάτινων πόρων (δίκτυο ποτίσματος των γηπέδων και ύδρευσης του αθλητικού κέντρου).
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ρεύματος από την ΔΕΗ και έχουν ξεκινήσει ειδικά συνεργεία την τοποθέτηση των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού, που είναι δωρεά στον ΠΑΟΚ του ιστορικού παράγοντα της ομάδας Βασίλη Σεργιαννίδη, στο εργοστάσιο του οποίου στο Κιλκίς κατασκευάζονται και τα προκάτ προσωρινά αποδυτήρια που θα χρησιμεύσουν τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο.

Ολοκληρώνεται σύντομα και η περίφραξη του αθλητικού κέντρου με την οποία θα τελειώσει και η πρώτη φάση του έργου.

Το επόμενο βήμα, που κοστίζει και περισσότερο, είναι η ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος και η επάνδρωσή του με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε όλες τις αίθουσες.

Η διοίκηση Ζαγοράκη δεν παρεκκλίνει από τον στόχο κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου όσος χρόνος και κόστος και εάν απαιτηθεί για την αποπεράτωση του έργου.

Το διπλο της ΧΑΚΑ... ΤΕΝΟRIO ! ΣΤΟΙΧΗΜΑ...

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

Καλησπερα.

Το διπλο της ΧΑΚΑ απο το πρωταθλημα Φινλανδιας
ειναι η επιλογη μου στο σημερινο προγραμμα.

Καλη χρυση η γηπεδουχος Μαριενχαμ με καλη φορμα
εντος κ εκτος, με πολυ καλη αμυνα που δυσκολα δεχεται γκολ,
αλλα και απο την αλλη εχουμε την πρωτοπορο ΧΑΚΑ με επισης
πολυ καλη φορμα και ενα ματς λιγοτερο να φιγουραρει στην κορυφη
του πρωταθληματος και να μας προσφερεται σε τιμες αουτσαιντερ.

Στα ματια μου δεν νομιζω να ειναι το φαβορι η Μαριενχαμ
αντιθετα φαβορι εγω βλεπω την ΧΑΚΑ λογο του οτι εχει και τη
φορμα και τη μεγαλυτερη φανελα σε σχεση με την αντιπαλο της,
αλλα και το οτι η γηπεδουχος πρεπει να κανει το παιχνιδι της αφου
αγωνιζεται στην εδρα της, και ετσι πιστευω οτι η ΧΑΚΑ θα εχει ευκαιρια
αντεπιθεσεων να πετυχει γκολ και να μας χαρισει το διπλο.

Ετσι το βλεπω το παιχνιδι κατα την ταπεινη μου αποψη, ισως και
να κανω λαθος, αλλα αυτο θα το δουμε μετα την ληξη τοu αγωνα.

καλα να περνατε τα σεβη μου ΤΕΝΟRIO !

Η ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ "ΜΠΕΛΛΟΣ" για την συνέντευξη Σαλπιγγίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλα τα καλά παραμύθια τελειώνουν με τον δράκο στο τέλος.

Δηλαδή δεν έχω κάνει καμιά συζήτηση για ανανέωση με τον πολυμετοχικό αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω κάτι το οποίο γνωρίζω πολύ καλά. Να πουλήσω εκδούλευση στα αφεντικά μου προσπαθώντας να διασπασω τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω προβλήματα στον ΠΑΟΚ που αρχίζει να φοβίζει. Πώς θα το καταφέρω? Δίνοντας συνέντευξη σε δημοσιογράφο που δεν έχει ασχοληθεί με του ΠΑΟΚ και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες (χωρίς να ευθύνεται ο δημοσιογράφος) και είναι ευκαιρία να σαλιαρίσω,έτσι Δημητρακη?

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα όπως τα είπες.

1.Τελικά τι είσαι,ΠΑΟΚτσης - επαγγελματίας ή γραφείο τύπου των αφεντικών σου? ξένος για την πόλη είσαι. Το μόνο σίγουρο.

2."Ποτέ δεν πήρα χρήματα του κόσμου"...
Τα 300.000 ευρό στα έδωσε ο γούμενος και δεν το ξέρουμε?Ή μήπως στα δώσανε ΠΑΟΚτσηδες επιφανείς και μη και αφού τελικά πληρώθηκες την προσφυγή,γιατί δεν την απεσυρες?Για να μείνεις την επομένη ελεύθερος Δημητρακη. Αλήθεια δεν είναι ότι στις αρχές Αυγούστου πληρωθηκες την πρώτη δόση της καινούριας χρονιάς,τελευταία μέρα από την διαχείριση του κ.Ορφανου με χρήματα και του συνδέσμου (15.000 ευρό) από την συναυλία που κάναμε γιατί αλλιώς έμενες ελεύθερος και διοίκηση δεν υπήρχε για να σε πληρώσει?

3."Το μόνο που δεν με ενδιέφερε ήταν ο Γούμενος"...
Πως γίνετε αυτό όταν..
α) Δηλώσεις στην ΕΤ3 μετά από ειρηνκιή διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Γουμενου (τι δουλειά έχουν αυτοί και καταστρέφουν την οικογενειακή γαλήνη του προέδρου). Αυτοί, ποιοι? Αυτοί που σκίστηκαν, παρατήσανε τις δουλειές και τις οικογενειές τους για να πληρωθείς και να εχεις καλύτερο περιβάλλον εργασίας σαν επαγγελματίας.
β) Η χειρονομία στον αγώνα με την Ξάνθη, το γνωστό (ΣΣΣ) στη Θυρα 4 και η αφιέρωση στον πρόεδρο σου στα επίσημα.
γ) Εμείς δεν ήμασταν που ξέραμε για την πρόταση που είχες και σου υποσχεθήκαμε ότι τον Γενάρη να πας οπου θες με τις ευχές μας, αλλά όχι τώρα,γιατί τώρα γίνεσαι σωσίβιο του Γουμενου? Τελικά μήπως τα 970.000 ευρό που λείπουν από το ταμείο της ΠΑΕ απο την μεταγραφή σου ήταν δεκανίκι για τον Γούμενο? Οι δανεικοί Τοργκελε, Τσιγκας, Χαραλαμπιδης, πληρώθηκαν από τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναικό για να ξέρουμε ποιος ήταν ο κερδισμένος από την μεταγραφή σου .Ο ΠΑΟΚ ή ο Γούμενος. Γιατί μέχρι πέρσι πληρώναμε σαν ΠΑΟΚ τα ανταλλάγματα της μεταγραφής σου με υπέρογκα ποσά. Τελικά σε ενδιέφερε ο Γούμενος και όχι ο ΠΑΟΚ.

4."Μου είπαν οτι θα με απαγάγουν"...
Εσύ ο ίδιος δεν είπες σε γνωστό δημοσιογράφο στο Μάντσεστερ που ήσουν οτι σε πουλάει και δεν θες να πας και έβαλες τα παιδιά να τρέχουν μες τη νύχτα κάνοντας 500 χλμ. για να σε προλάβουν στο "Βενιζέλος" και εσύ έφυγες σαν το κλέφτη με τον μάνατζερ σου τον κ. Αγγελή απο την πίσω πόρτα για να μην τους δεις στα μάτια, αφού άλλα είχες υποσχεθεί τηλεφωνικά?

5."Δεν ζήτησα την μπάλα στο πέναλτι"...
Ρε συ εμείς σε άλλο γήπεδο είμασταν? Πες καλύτερα κάτι άλλο. Ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν τα προηγούμενα, το είδαν live στην T.V.

6."Στον τοπο σου δεν αγιαζεις"...
Ο προδότης ποτέ δεν ειναι αποδεκτός πουθενά και για να γνωρίζεις κάτι, τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς.

7."Δεν φανταζόμουν ότι θα ειπωθούν τόσα ψέματα"...
Δόξα τω θεώ, καθρέφτες υπάρχουν και σίγουρα έχεις και σπίτι σου.

8."Δεν μετάνιωσα για τίποτα"...
Γιατί να μετανιώσεις, επαγγελματίας είσαι, παχυλά αμειβόμενος. Στον πολυμετοχικό είσαι. Μακριά από μας ευτυχώς είσαι και μακριά να παραμείνεις γιατί εδώ είσαι ανεπιθύμητος.

ΥΓ.1 Μακριά οι ψεύτες απο τον ΠΑΟΚ. Οι εποχές αλλάξανε.
ΥΓ.2 Ότι κακό έκανες και προσπαθείς να κάνεις στον ΠΑΟΚ, να γυρίσουν όλα πάνω σου.
ΥΓ.3 Τα λεφτά δεν φέρνουν τελικά την ευτυχία Δημητράκη.

ΑΡΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΡΛΟΣ ΑΡΑΝΟ-ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου αριστερού μπακ (κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου) Carlos Andres Arano. Ο ποδοσφαιριστής απέστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Carlos Andres Arano γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1980, στο Buenos Aires της Αργεντινής. Έχει ύψος 1.71 και είναι 73 κιλά. Ξεκίνησε από την Racing Club της Αργεντινής το 1998 και μέχρι το 2003 αγωνίστηκε σε 97 παιχνίδια και πέτυχε δύο γκολ. Μάλιστα το 2001 αναδείχτηκε Πρωταθλητής Αργεντινής με τη φανέλα της Racing Club.Στην συνέχεια αγωνίστηκε για έξι μήνες στην A.C. Siena και έξι μήνες στην Perugia στην Ιταλία, αλλά δεν πήρε ευκαιρίες (δύο συμμετοχές). Την περίοδο 2004-05 με την φανέλα της Quilmes A.C αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2005 πήγε για ένα εξάμηνο στην Estudiantes de La Plata της Αργεντινής όπου έπαιξε σε 12 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ. Επέστρεψε στην Racing Club για να κλείσει την σεζόν έχοντας 13 συμμετοχές και 2 γκολ. Την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στην Ισπανία με την φανέλα της Poli Ejido έχοντας 20 συμμετοχές. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιστηκε και πάλι στην πατρίδα του στην Huracan έχοντας 52 συμμετοχές και ένα γκολ. Ο Carlos Arano θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 3.Πλήρες όνομα:……………Carlos Andres Fernandez AranoΗμ. γέννησης:…………….06/05/1980Τόπος γέννησης:…………Μπουένος Άιρες, ΑργεντινήΕθνικότητα:……………….Αργεντίνικη (κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου)Ύψος:……………………...1.71mΒάρος:…………………….73κιλάΘέση:……………………..Αριστερός μπακCarlos Arano: «Μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο»Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΑΡΗ, ο Carlos Arano επεσήμανε την δίψα που έχει για καλό ποδόσφαιρο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμφώνησα με τον ΑΡΗ και θα συνεχίσω στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα με πολύ φανατικούς οπαδούς. Ήδη έχω δει διάφορα βιντεάκια από τις κερκίδες και είναι θετικό που στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι. Έμαθα και για την μεταγραφή του Leandro Gracian και τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ στη νέα μου ομάδα και να δώσουμε στον κόσμο λόγους για να πανηγυρίζει». Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 17:45 αναμένεται στην Θεσσαλονίκη ο Sebastian Abreu. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε από τους ιθύνοντες της Real Sociedad να έρθει νωρίτερα, όπως και τελικά θα συμβεί. Ο Ουρουγουανός επιθετικός θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 11:30 στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ευθύμιο Κουλουχέρη για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Έλληνας αμυντικός υπέγραψε το νέο τριετές συμβόλαιο του, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη.

HΡΑΚΛΗΣ:ΕΠΣΤΑΙΝ-ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ο Γερμανός χαφ μίλησε στο αθλητικό ραδιόφωνο(Αθλητικά να 9,87)και δήλωσε:Νομίζω ότι κάναμε άσχημο ξεκίνημα. Πήραμε πολύ λίγους πόντους και αυτό μας άφησε αρκετά πίσω στην βαθμολογία. Μετά την 9η αγωνιστική η διοίκηση πήρε την απόφαση να αλλάξει τον προπονητή. Με τον Ροδόλφο Μπορέλ, η ομάδα έκανε νίκες και πήρε πόντους που χρειαζόταν. Στο δεύτερο μισό της σεζόν πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις. Προσωπικά στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος δεν είχα αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια. Ο Μπορέλ μου έδωσε τις ευκαιρίες που ήθελα και προσπάθησα να τις εκμεταλλευτώ. Νομίζω ότι στο τέλος ήμουν πολύ καλύτερος». Έχω συμβόλαιο με την ομάδα του Ηρακλή και δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε με τον Ηλία Πουρσανίδη και τον Όλεγκ Προτάσοφ, ώστε να συζητήσουμε». Η διοίκηση προσέλαβε έναν πολύ καλό προπονητή. Αυτό σίγουρα θα αλλάξει την ψυχολογία μας. Πρέπει να πάρουμε στην έδρα μας περισσότερες νίκες. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε στο «σπίτι» μας. Αν παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει θα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα και θα λειτουργούμε καλύτερα». Τα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ διαφορετικά. Στην Γερμανία υπάρχουν 10-11 ομάδες, οι οποίες είναι στο ίδιο επίπεδο και διεκδικούν τις πρώτες θέσεις. Στην Ελλάδα αντίθετα υπάρχουν 5-6 ομάδες, ενώ όλες οι υπόλοιπες προσπαθούν απλά να παραμείνουν στην κατηγορία». Νομιζω ότι η απόφαση πάρθηκε από την Ηλία Πουρσανίδη και τον κόουτς. Ο Μαρκές είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Την προηγούμενη χρονιά δημιούργησε προβλήματα τόσο στην ομάδα, όσο και στον ίδιο τον σύλλογο. Ο Ηρακλής χρειάζεται παίκτες που να προσφέρουν στην ομάδα. Νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση, γιατί ο Ηρακλής χρειάζεται παίκτες που θα αγωνίζονται για το σύνολο και όχι για τον εαυτό τους».

ΑΕΚ: Παρουσίαση Ίλιε Ιορντάκε

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ίλιε Ιορντάκε. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων, που περιλαμβάνει κλιμακωτές αυξανόμενες αποδοχές. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος τον πρώτο χρόνο θα λάβει 160.000 ευρώ, το δεύτερο 210.000 και τον τρίτο 260.000. Επίσης υπάρχει και ένας όρος που καλύπτει τους κιτρινόμαυρους σε περίπτωση που η Παντούρι (πρώην ομάδα) ζητήσει χρήματα για την μεταγραφή.

Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο Ιορντάκε δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο της ομάδας, έχω ακούσει ότι είναι συγκλονιστικός και ότι στηρίζει πολύ τους παίκτες. Απο την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πολύ καλά στην ομάδα, όλοι με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Γνωρίζω αρκετούς παίκτες από όταν ήρθα και προπονήθηκα με την ομάδα προκειμένου να με δει ο προπονητής, έτσι θα είναι πιο εύκολες οι πρώτες μου ημέρες εδώ, με την ομάδα. Επίσης η ΑΕΚ είναι γνωστή και από άλλους συμπατριώτες μου όπως ο Ντόμπος που έπαιζε στην ΑΕΚ αλλά και οι Ι. Ντουμιτρέσκου και Ν. Ντουμιτρίου που ήταν προπονητές στην ομάδα αυτή.

Θέλω να βοηθήσω κι εγώ ώστε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Να πάρουμε έναν τίτλο φέτος. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και ελπίζω και τα τρία να έχουν τίτλους. Είμαι ένας παίκτης που μου αρέσει να ξεσηκώνω τον κόσμο με τις ενέργειες μου, να προσφέρω θέαμα αλλά το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Εύχομαι να έχω μια πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς που με επέλεξε γιατί έχω ακόμη πολλά να μάθω. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ-ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΡΙΑ.

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, που θα πραγματοποιηθεί στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 15 Ιουλίου την πολωνική Λεχ Πόζναν, οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν τρία – συνολικά – φιλικά επί αυστριακού εδάφους.












-

Σ-κούπα η Σιένα!

stonerook_minucci_siena.jpgΤέσσερις αναμετρήσεις στη σειρά των ιταλικών τελικών έφταναν και περίσσευαν για τη Σιένα να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι διέλυσε στο Μιλάνο με 47-82 την Ολίμπια και με 4-0 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ και του τρίτου σερί πρωταθλήματό της.

Η Σιένα έφτασε, έτσι, συνολικά τα τέσσερα πρωταθλήματα, καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή της Ιταλίας και το 2004, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις μία ήττα στο παθητικό της (σ.σ. από τη Φορτιτούντο στη Μπολόνια).

Πολυτιμότερος στη σειρά των τελικών αναδείχθηκε, όπως και πέρυσι, ο Τερέλ ΜακΙντάιρ.

Τα δεκάλεπτα
: 9-32, 20-50, 35-68, 47-82
Ολίμπια Μιλάνο (Μπούκι): Χαλ 8 (7ρ.), Μορντέντε 2, Βιτάλι, Τόμας 9 (1), Πράις 3 (1), Χόκινς 13, Κατελίνας 3 (1), Μαρκονάτο 4, Μπέαρντ 5, Σανγκαρέ
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 9 (3), ΜακΙντάιρ 11 (1), Φίνλεϊ 6 (1), Εζέ 7, Καραρέτο 3 (1), Σάτο 14 (3), Λαβρίνοβιτς 15 (2τρίπ., 8ρ.), Καουκένας 12 (1), Ρες 2, Κεντάνι, Λεκτάλερ, Στόουνρουκ 3 (10ρ.)

Vive le... Ελλάς!

kalentzou_hellas_czech_eurobasket.jpgΈτοιμη για την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της είναι η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο (5.15μ.μ) τη Γαλλία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λετονίας, με άπαντες στην ομάδα να αναγνωρίζουν το εξαιρετικά δύσκολο της αποστολής τους, αλλά να τονίζουν, παράλληλα, πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φτάσουν στο στόχο τους.

«Η δύναμη της Γαλλίας είναι κοντά στο καλάθι. Έχει καλή ισορροπία τόσο μέσα στο καλάθι όσο και στην περιφέρεια, που φτάνει στα επίπεδα του 50%, και αυτό είναι το πλεονέκτημά της, το οποίο την έχει κάνει και αήττητη στη διοργάνωση» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, και συνέχισε: «Για να πετύχουμε κάτι καλό θα πρέπει να απομονώσουμε την εισαγωγή της μπάλας κοντά στο καλάθι και δεύτερον να πάρουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Η Γαλλία γενικά παίρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Από την άλλη, εμείς θα πρέπει να έχουμε πολυφωνία στην επίθεση. Η Γαλλία παίζει καλή άμυνα, είναι σίγουρο ότι θα πιέσουν την Μάλτση και γι' αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες μας στο σκοράρισμα».

Με τη σειρά της, η Τούλα Καλέντζου υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι είναι πιο θετικό για μας που τελικά θα παίξουμε με τη Γαλλία καθαρά για θέμα ψυχολογίας. Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε αντίπαλο μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας, τη Γαλλία θα προτιμούσαμε Σίγουρα στον αυριανό αγώνα το άγχος θα βρίσκεται στην αντίπαλο μας. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο όλα μπορούν να γίνουν. Βέβαια, εμείς θα πρέπει να πιάσουμε το 99% της απόδοσης μας για να έχουμε ελπίδες. Η Γαλλία είναι μια πολύ σκληρή ομάδα κυρίως στην άμυνα και ο τρόπος του παιχνιδιού της μοιάζει με τον δικό μας. Θα μετρήσει και η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλά και ό,τι βγει. Ευχαριστιόμαστε πολύ το μπάσκετ που παίζουμε, ζούμε κάθε στιγμή του αγώνα και είμαστε χαρούμενες που συμμετέχουμε σε μια εκπληκτική διοργάνωση, στην οποία τα αποτελέσματα μας έχουν έρθει όπως θέλουμε».

Κολλάει του Σισόκο στη Μίλαν

cissokho.jpgΞαφνικό πρόβλημα προέκυψε με τη μεταγραφή του Αλί Σισόκο στη Μίλαν. Πόρτο και Μίλαν είχαν συμφωνήσει σε όλα για τη μεταγραφή του Γάλλου αριστερού μπακ για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται αυτή να ακυρωθεί. Ο λόγος το πρόβλημα στα δόντια που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων.

Οι δύο ομάδες τα είχαν βρει σε όλα για τη μεταγραφή του Γάλλου για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ και μάλιστα ο ίδιος ο Γκαλιάνι είχε μεταβεί στην Πορτογαλία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του δεν είχε κρύψει τη χαρά του για το νέο βήμα στην καριέρα του.

Όπως αναφέρει όμως το Sky Italia, η μεταγραφή βρίσκεται στον αέρα, αφού οι εξετάσεις έδειξαν πρόβλημα στα δόντια.

"Εχω πρόταση από Ελλάδα"

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού ο Ματέγια Κέζμαν δήλωσε πως έχει πρόταση από την Ελλάδα.





Ο σέρβος επιθετικός δεν αποκάλυψε βέβαια το όνομα της ομάδας, αλλά υπογράμμισε σε γερμανικά ΜΜΕ πως έχει πρόταση από ελληνικό σύλλογο. Για τον παίκτη ενδιαφέρεται και η Μόναχο 1860, αλλά ο παίκτης δεν έχει αποφασίσει ακόμη που θα συνεχίσει την καριέρα του.

"Γίνονται συζητήσεις με μια ομάδα της Ελλάδας, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα", τόνισε ο Κέζμαν, που το κασέ του αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ήρθαν για να τελειώσουν



Ο Ενχελαρ σε προσπάθεια του Στην Αθήνα βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι του Ορλάντο Ένχελαρ. Ο σκοπός της επίσκεψής τους δεν είναι άλλος από το να "κλείσουν" τη μεταγραφή του παίκτη στον Παναθηναϊκό. Οι επαφές θα ξεκινήσουν άμεσα με το "τριφύλλι" κι αν δεν υπάρξει δραματική αλλαγή σκηνικού, ο 29χρονος μέσος θα υπογράψει εντός των ερχόμενων ημερών για τρία χρόνια.

Η συμφωνία με τη Σάλκε είναι δεδομένη, ενώ σε προφορικό επίπεδο οι επαφές με την πλευρά του παίκτη είναι σε πολύ καλό στάδιο. Ο Ένχελαρ περιμένει την ειδοποίηση από τους εκπροσώπους του για να έρθει κι αυτός στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στους "πράσινους".

Από ώρα σε ώρα

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η υπόθεση του Χούλιο Κρουζ. Από ώρα σε ώρα η πλευρά του Αργεντινού στράικερ θα δώσει την τελική της απάντηση στο "τριφύλλι", το οποίο κατέθεσε την Τρίτη την τελευταία του προσφορά. Πολύ απλά απομένει το ναι ή το όχι του 35χρονου. Ο ίδιος ο Κρουζ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal" έδωσε 30% πιθανότητες να απαντήσει θετικά στον Παναθηναϊκό, ενώ μιλώντας στους Ιταλούς παραδέχτηκε ότι οι "πράσινοι" έχουν κάνει την καλύτερη πρόταση: "Αυτη τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά με τον Παναθηναϊκό. Τώρα που μιλάμε δίνω ένα 70% να μη γίνει η μεταγραφή και ένα 30% να γίνει. Μίλησα λίγο με τους ατζέντηδες μου και απ' όσα κατάλαβα η υπόθεση έχει "κολλήσει" επειδή ο Παναθηναϊκός άλλα μου υποσχέθηκε και άλλα τελικά πρόσφερε.
Θα μιλήσω με τους εκπροσώπους μου γιατί τώρα ταξιδεύουν για Μπουένος Αϊρες. Την οριστική μου απόφαση δεν την έχω πάρει και δεν θα το κάνω αν δεν μιλήσω πρώτα μαζί τους. Πρέπει πάντως να παραδεχτώ ότι κανείς δεν μου δίνει όσα ο ΠΑΟ για δύο χρόνια συμβόλαιο".

ΠΑΟ ή Αγγλία!

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αλέσιο Σέκο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" (οι οποίες δημοσιεύτηκαν και στον Σουηδικό Τύπο) ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει μια καλή πρόταση για τον Μέλμπεργκ, επισημαίνοντας ότι το "τριφύλλι" και ένας αγγλικός σύλλογος (μάλλον η Αστον Βίλα) είναι οι δύο πιο πιθανοί προορισμοί για τον Σουηδό αμυντικό: "Όντως ο Παναθηναϊκός μας έχει κάνει πολύ καλή πρόταση. Θεωρώ πιθανόν ο παίκτης να καταλήξει στην Αθηναϊκή ομάδα"

-Αυτή τη στιγμή πως έχουν τα πράγματα;
"Οι προτάσεις είναι 2. Από τον Παναθηναϊκό και από μια ομάδα της Αγγλίας".

-Ποια ομάδα;
"Δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω"

-Εσείς που θεωρείτε ό,τι μπορεί να καταλήξει ο ποδοσφαιριστής
"Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον παίκτη. Αυτός θα επιλέξει. Δεν μπορώ να σας πω τίποτε περισσότερο".

Oλική επαναφορά για την Αυστραλία



Ο Κέιχιλ πανηγυρίζει Η Ιαπωνία πήγε να κάνει το διπλό στην Αυστραλία και να "κλέψει" την πρώτη θέση στον όμιλο, ωστόσο τα "καγκουρό" αντέδρασαν και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέιχιλ κατάφερε να κατακτήσει το τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τανάκα στο 39, αλλά ο άσος της Εβερτον σκόραρε δύο φορές και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1. Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έπαιζαν μόνο για την πρώτη θέση.


Α' Ομιλος

Αυστραλία-Ιαπωνία
(59', 76' Κέιχιλ - 39' Τανάκα)

Μπαχρέιν-Ουζμπεκιστάν

Αυστραλία 20 (8 αγώνες)
Ιαπωνία 15 (8 αγώνες)
---------------------------------
Μπαχρέιν 7 (7 αγώνες)
---------------------------------
Κατάρ 6 (8 αγώνες)
Ουζμπεκιστάν 4 (7 αγώνες)


Β' Ομιλος

Νότια Κορέα-Ιράν
Σαουδική Αραβία-Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα 15 (7 αγώνες)
Βόρεια Κορέα 11 (7 αγώνες)
----------------------------------------
Σαουδική Αραβία 11 (7 αγώνες)
----------------------------------------
Ιράν 10 (7 αγώνες)
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 1 (8 αγώνες)

Φήμες για πρόταση Ολυμπιακού σε Τούρκογλου!



Νίκησε η Τουρκία... Τον Χινταγιέτ Τούρκογλου έχει προσεγγίσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία. Οι "ερυθρόλευκοι" φέρεται να του έχουν προτείνει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 4 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο τη συγκεκριμένη είδηση δεν την επιβεβαιώνουν στο λιμάνι...

Ο Τούρκογλου είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ οδήγησε τους Ορλάντο Μάτζικ στους τελικούς του ΝΒΑ και ένας από τους τρεις καλύτερους Ευρωπαίους που αγωνίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μαζί με τους Νοβίτσκι και Γκασόλ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο hot ονόματα του φετινού καλοκαιριού, καθώς μένει ελεύθερος από τη Μάτζικ και θα αναζητήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Οι Τούρκοι αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση και σε περίπτωση που ο Τούρκος αποφασίσει να αφήσει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για την Ελλάδα θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

"Κάνε εσύ το πρώτο βήμα"


Παρά την αρχική διαφωνία Παναθηναϊκός και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, όμως η μια πλευρά περιμένει την άλλη να κάνει την πρώτη κίνηση καλή θέλησης, ώστε να ανανεωθεί η συνεργασίας τους.






Οι "πράσινοι" ήδη έχουν κάνει τη δική τους υποχώρηση, προχωρώντας σε βελτιωμένη οικονομική πρόταση, που κάλυψε τον λιθουανό πλέι μέικερ, όμως η διάρκεια του συμβολαίου παραμένει "αγκάθι".

Ο "Σάρας" επιμένει για κλειστή διετή συμφωνία, ενώ το "τριφύλλι" που αρχικά πρόσφερε μονοετές συμβόλαιο αναπροσάρμοσε την προσφορά του κάνοντας το 1+1. Ο λιθουανός παραμένει ανένδοτος, κάτι που διεμήνυσε και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήρθε σε επαφή μαζί του προτού αναχωρήσει για την πατρίδα του παίζοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε στον εκπρόσωπο του παίκτη πως η τελευταία του πρόταση είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει.

Το θέμα είναι πλέον πως όσο κανένας από τους δυο δεν κάνει ένα βήμα πίσω, συμφωνία δεν πρόκειται να προκύψει. Όπως και να έχει οι "πράσινοι" θέλουν τον "Σάρας" αυτός με τη σειρά του θέλει να παραμείνει στην ομάδα και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες, αφού και οι πλευρές αναζητούν τη "χρυσή" τομή για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

ΠΑΟΚ: Πρόγραμμα Φιλικών Αγώνων Προετοιμασίας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει το πρόγραμμα (ημερομηνίες, ώρες διεξαγωγής, γήπεδα) των φιλικών αγώνων προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα της παραμονής της στο Doorwerth της Ολλανδίας.


08.07.2009: Αναχώρηση για Ολλανδία (11.00)

11.07.2009: Φιλικό παιχνίδι με ερασιτεχνική ομάδα (πρωί)

11.07.2009: Φιλικό παιχνίδι με ερασιτεχνική ομάδα (απόγευμα)

13.07.2009: Φιλικό παιχνίδι με ερασιτεχνική ομάδα (απόγευμα)

14.07.2009: NEC – Π.Α.Ο.Κ. (19.00 τοπική ώρα)

16.07.2009: Π.Α.Ο.Κ. - Chivas Guadalahara (19.00 τοπική ώρα, Zutphen Doorwerth)

19.07.2009: Wilem II – Π.Α.Ο.Κ. (18.00 τοπική ώρα, Willem Stadion)

22.07.2009: Sparta Rotterdam – Π.Α.Ο.Κ. (19.30 τοπική ώρα, Spartapark Noord 1, Rotterdam)

23.07.2009: Αναχώρηση από Ολλανδία

ΑΡΗΣ: Βάζουν δίχτυα στις Θύρες 1-3

Η εικόνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι κάπως διαφορετική την παρούσα φάση. Και αυτό γιατί τα πλέξι γκλας που ήταν τοποθετημένα τα τελευταία δύο χρόνια στις θύρες 1 και 3 έπεσαν. Αυτό έγινε μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της ΠΑΕ Άρης, καθότι θεώρησαν καλύτερο να τοποθετηθούν στην θέση τους ειδικά δίχτυα. Αιτία στο να παρθεί αυτή η απόφαση ήταν το γεγονός ότι με τα πλέξι γκλας η ορατότητα των φιλάθλων στις συγκεκριμένες θύρες δεν ήταν και η καλύτερη και κυρίως γι’ αυτούς που κάθονται στα χαμηλά. Παράλληλα με την κατάργηση των πλέξι γκλας θα αποφευχθούν και τυχόν ατυχήματα, όπως αυτό που είχε συμβεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όταν ένας φίλαθλος του Άρη έπεσε από το πλέξι γκλας της Θύρα 3 στο έδαφος (πίσω από την εστία) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Έτσι η ιδέα αυτή της ΠΑΕ είναι ιδιαίτερα καλή και αποτελεσματική. Να σημειωθεί απλώς ότι θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος μπροστά από τις θύρες 1 και 3 για τα πανό των συνδέσμων, αφού δεν είναι δυνατό να κρεμαστούν στα δίχτυα που θα τοποθετηθούν.

Ανανέωσε ο Κουλουχέρης


Ο Ευθύμης Κουλουχέρης στο φιλικό με τη Μπόλτον Την υπογραφή του σε νέο, τριετούς διάρκειας, συμβόλαιο με τον Αρη έβαλε ο Ευθύμης Κουλουχέρης. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον Αρη. Ευχαριστώ τους ιθύνοντες της διοίκησης, τον κ. Κόντη, αλλά και τον προπονητή κ. Μαζίνιο, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου", δήλωσε αρχικά ο 28χρονος αμυντικός, μετά την εκ νέου δέσμευση του με τους "κίτρινους" και συνέχισε:

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι θα συνδέσω το όνομά μου με τη νέα σελίδα που ανοίγει για την ιστορία της ομάδας με την παρουσία μίας νέας διοίκησης και ότι αυτό συνεπάγεται. Όσα περισσότερα χρόνια μένει κανείς σε μία ομάδα τόσο πιο όμορφη και οικεία γίνεται και η σχέση ενός ποδοσφαιριστή με αυτή.

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους δικαιώσω και από το ξεκίνημα της προετοιμασίας θα πασχίσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε με τον Αρη τους στόχους που θα θέσουμε δίνοντας χαρές στον κόσμο μας. Αλλωστε θεωρώ ότι είμαι στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία για να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στον Αρη".

Αθλητικός Τύπος 17/6/2009

Score Metrosport The Match Πατρίς Sport

Αθλητικός Τύπος 17/6/2009

Εξέδρα Ώρα των σπορ

Αθλητικός Τύπος 17/6/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Παρέλαση... ανεγκέφαλων στο Λος Άντζελες

losangeles_epeisodia.jpgΜόλις ακούστηκε η κόρνα του πέμπτου τελικού ανάμεσα στους Λέικερς και στους Μάτζικ, ήταν λογικό το Λος Άντζελες να πάρει «φωτιά» από τους πανηγυρισμούς. Λίγοι θα περίμεναν πως αυτό θα συνέβαινε και στην κυριολεξία, με 8 αστυνομικούς να τραυματίζονται και 18 ταραξίες να συλλαμβάνονται. Την ίδια ώρα οι «Λιμνάνθρωποι» προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τον Δήμο για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό για την αυριανή παρέλαση των πρωταθλητών...

Με το «φως» της νύχτας να έχει «σκεπάσει» την πόλη της Καλιφόρνια πολλοί βρήκαν την ευκαιρία μέσα στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να κάνουν του... κεφαλιού τους και να λεηλατήσουν αρκετά καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι Αρχές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία για να ελέγξουν την κατάσταση με τον απολογισμό το βράδυ της Κυριακής να κάνει λόγο για 8 αστυνομικούς τραυματίες και 18 συλλήψεις.

Τα επεισόδια αυτά ήρθαν να προστεθούν στον αρχικό «πονοκέφαλο» για το ποιος θα πληρώσει την παρέλαση των Λέικερς, που είναι προγραμματισμένη αύριο. Το κόστος της υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια και με αφορμή την οικονομική κρίση ήδη αρκετά Σωματεία, όπως αυτό των αστυνομικών του Λος Άντζελες, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους το ποσό αυτό να βγει από το ταμείο του Δήμου..

Πλησιάζει Σιλιγαρδάκη ο Πανσερραϊκός



Ο Χαράλαμπος Σιλιγαρδάκης Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται για τον Πανσερραϊκό το θέμα της απόκτησης του Χαράλαμπου Σιλιγαρδάκη, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Εθνικό. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ και τον 27χρονο μέσο έχουν προχωρήσει και οι τελικές επαφές θα γίνον μέσα στην εβδομάδα.

Αν όλα πάνε καλά, οι δύο πλευρές θα φτάσουν σε οριστική συμφωνία, τη στιγμή που το ζήτημα του Γιάννη Ζαπρόπουλου παραμένει... παγωμένο.

Εξελίξεις, τέλος, αναμένονται και στο θέμα του τερματοφύλακα Γλύκου, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Πλησιάζει στο λιμάνι ο Νταρμπισάιρ



Ο Ματ Ντάρμπισιρ Έτοιμος να πιάσει λιμάνι είναι ο Μάτ Νταρμπισάιρ καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας μετέφεραν την βελτιωμένη τους πρόταση στην Μπλάκμπερν και ελπίζουν πως την Τετάρτη όπου θα πάρουν απάντηση θα καταφέρουν να κλείσουν θετικά το θέμα και να κάνουν δικό τους τον Άγγλο επιθετικό. Οι "ερυθρόλευκοι" προσφέρουν περίπου 3 εκατ. Ευρώ στην Μπλάκμπερν και πιστεύουν πως οι Αγγλοι θα δεχθούν καθώς πλέον οι απαιτήσεις τους δεν απέχουν πολύ από την προσφορά των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο ίδιος ο Ντάρμπισαιρ πιέζει πολύ, άλλη επίσημη πρόταση δεν υπάρχει και πλέον είναι πολύ πιθανό το σήριαλ του Ματ να έχει χάπι έντ σήμερα για τον Ολυμπιακό.

Απο εκεί και πέρα εξελίξεις έχουμε και στο θέμα του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς με τις πληροφορίες απο το εξωτερικό να μιλούν για συμφωνία με τον Σέρβο αμυντικό και επικείμενη συμφωνία το αργότερο μέχρι την Πέμπτη και με την Σεβίλλη για να κλείσει και αυτή η μεταγραφή. Αν κάνει το 2 στα 2 ο Ολυμπιακός τότε τα πράγματα θα μπουν σιγά-σιγά στο δρόμο τους με τον Κετσπάγια να μπορεί να δουλέψει καλύτερα στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ.

Εξάλλου Μπράβο και Λεντέσμα έχουν ειδοποιηθεί να είναι την Παρασκευή στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενώ όλες οι υπόλοιπες μεταγραφές (αριστερός χαφ, αμυντικό χαφ, δεύτερος επιθετικός) θα πάνε για αργότερα αφού ξεκαθαρίσει το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Για την αριστερή πλευρά πάντως όσο το θέμα του Λέτο έχει "παγώσει" οι "ερυθρόλευκοι" κοιτάνε και άλλες περιπτώσεις όπως αυτές του Κομπιασβίλι της Σάλκε αλλά και του Ροτέν που φεύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Εχω δώσει τον λόγο μου"

Σε δήλωση μέσω της οποίας δίνει τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε περί άσκησης πίεσης προς τον Πανιώνιο, προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (16/6) ο Γρηγόρης Μάκος. Ο διεθνής μέσος τόνισε ότι επιθυμεί μεν να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο, υπογράμμισε δε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει ακόμα μία σεζόν στην Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τον λόγο του προς τον Κ. Τσακίρη, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Αναλυτικά η δήλωση του Μάκου:





"Με αφορμή όλα όσα έχουν ακουστεί γύρω από το όνομα μου τις τελευταίες εβδομάδες θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Είναι όντως επιθυμία μου να συνεχίσω την καριέρα μου σε άλλη ομάδα, γιατί θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στον Πανιώνιο. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω το γεγονός ότι σε αυτή την ομάδα έχω ζήσει πολλές ωραίες στιγμές, έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά, υπήρξα αρχηγός της και υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλά παιδιά που φορούν τη φανέλα της με το όνομα μου.

Θέλω λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος, σε ότι αφορά το συμβόλαιο μου. Εχω δώσει τον λόγο μου στον Πρόεδρο του Πανιωνίου κ. Τσακίρη ότι εφόσον την 1η Ιουλίου είμαι παίκτης του Πανιωνίου, τότε θα πράξω από μεριάς μου ότι χρειάζεται για να κατατεθεί το συμβόλαιο μου με ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2010, συμβόλαιο με το οποίο εξάλλου ήδη πληρώνομαι. Ουδέποτε "εκβίασα", ή "πίεσα" κανέναν στον Πανιώνιο. Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου, ούτε του ήθους μου, ούτε σαν άνθρωπος πρώτα απ’ όλα, αλλά ούτε και σαν αθλητής".

Ηρθε ο Καστελιόνε, παίρνει δανεικό τον Ουέλινγκτον

Στο μεταξύ, στο μεταγραφικό μέτωπο της ομάδας, στην Αθήνα βρίσκεται από την Τρίτη (16/6) ο αργεντινός αμυντικός μέσος Κάρλος Καστελιόνε, που θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Πανιωνίου.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Αρσεναλ Σαραντί θα μείνει στην Ελλάδα μέχρι τη Παρασκευή (19/6) και αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του από τους "κυανέρυθρους". Ο Καστελιόνε θα επιστρέψει στη πατρίδά του και θα είναι παρών στη πρώτη του Πανιωνίου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Παράλληλα όμως μετά την έναρξη της συνεργασίας με την Εσπανιόλ, οι "κυανέρυθροι" αναμένεται να αποκτήσουν ως δανεικό τον 20χρονο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, Ουέλινγκτον Μπαροντί από την ομάδα της Βαρκελώνης που θα αποτελέσει μία ακόμη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλα.

Μάλιστα την είδηση για τον ερχομό του Ουέλινγκτον στους "κυανέρυθρους", αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Εσπανιόλ. Ο Ουέλινγκτον δεν θα είναι ο μοναδικός παίκτης από την Εσπανιόλ καθώς τουλάχιστον άλλοι δυο θα κάνουν τη διαδρομή Βαρκελώνη – Νέα Σμύρνη.

Ανοικτή πόρτα Γκασόλ για Ευρωμπάσκετ

pau_gasol_eurobasket.jpgΗ μέθη της χαράς για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου ΝΒΑ στην καριέρα του ήταν τόσο μεγάλη ώστε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, ο Πάου Γκασόλ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.


Ο Γκασόλ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί τον προσεχή Σεπτέμβρη με του «φούριος ρόχας», αλλά η πρόκληση να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του -και στην ιστορία της Ισπανίας- είναι αρκετά μεγάλη και όπως δήλωσε «αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να κερδίσω το χρυσό» ολοκληρώνοντας ωστόσο πως «ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είσαι διαθέσιμος για κάτι τέτοιο».