Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Μείωση αποδοχών σε Ματσόν

Μείωση αποδοχών σε Ματσόν

Η παραίτηση Τζεβελέκη από την προεδρία της ΚΑΕ και ουσιαστικά η απενεργοποίηση του από την ομάδα σε συνάρτηση με την σταθερή… αποχή της “ΓΕΝΕΣΙΣ” αναγκάζει τους “κίτρινους” να προχωρήσουν σε μία πολιτική λιτότητας για την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση μιας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Οι άνθρωποι της ΚΑΕ έδειξαν ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο των προτάσεων για χαμηλότερες αποδοχές από το παράδειγμα του Αντόν Γκαβέλ τον οποίο θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν με λιγότερα χρήματα.
Ο επόμενος που είναι στην λίστα είναι ο Αντρέα Ματσόν ο οποίος έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, θέλει να παραμείνει όμως είναι αλήθεια ότι οι αποδοχές του κρίνονται πλέον υψηλές για τα οικονομικά δεδομένα του Άρη. Οι “κίτρινοι” θα προτείνουν στον Ιταλό τεχνικό να ρίξει τις απολαβές του κατά 25%-30% για την επόμενη χρονιά και θα του προτείνουν να βάλουν όρο στο συμβόλαιο για μπόνους στόχων, για Ευρωλίγκα ή κατάκτηση τίτλου. Ουσιαστικά το σκεπτικό των “κιτρίνων” την παρούσα φάση λέει ότι πρέπει να γίνουν περικοπές για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν χρήματα για να γίνουν μεταγραφές, από την στιγμή που όλα είναι θολά σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.
Ο Αντρέα Ματσόν έχει ενημερωθεί ήδη για την πρόθεση της διοίκησης, μέσω του εκπροσώπου του και δείχνει θετικός στο να συμφωνήσει για μείωση των αποδοχών του. Ο Ιταλός θέλει να παραμείνει και επιθυμεί να το αποδείξει δεχόμενος την πρόταση της ΚΑΕ, ώστε να ελαφρύνει την ομάδα η οποία οικονομικά είναι… σφικτή από την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το ύψος του μπάτζετ για την επόμενη χρονιά. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Αντρέα Ματσόν θα συμφωνήσει με την πρόταση της ΚΑΕ και θα παραμείνει ενώ στην λίστα των προτάσεων για μείωση αποδοχών είναι και άλλοι προκειμένου να ρίξουν το… μπάτζετ.
Αλλά μέσα απ’ αυτή την διαδικασία η ΚΑΕ θέλει να δει και ποιοι πραγματικά επιθυμούν να παραμείνουν στην ομάδα σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους την επόμενη περίοδο. Βέβαια για να προχωρήσει σε πρόταση μείωσης αποδοχών η ΚΑΕ θα πρέπει να κλείσει τα οικονομικά θέματα από την φετινή χρονιά.
* Ο Αντρέα Ματσόν είχε δεχθεί πρόσκληση για να είναι ένας από τους ομιλητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο του Σ.Ε.Π.Κ., το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο “Βενετόκλειο” το διήμερο 19-20 Ιουνίου, αλλά τελικά δεν θα πάει λόγω των προσφάτων εξελίξεων στην ΚΑΕ αλλά και επειδή πρέπει να ολοκληρώσει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι του στην Ιταλία, στις 22 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: