Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

.....ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,,,,,

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ BLOG ΕΥΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ SITE ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ(ΓΙΑΓΙΑ).ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

Champions League-Λάμψη ΑΠΟΕΛ στην Μαδρίτη!

atleticoapoel2.jpgΠολλοί ήταν αυτοί που είχαν ξεγραμμένο τον ΑΠΟΕΛ για την πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως οι πρωταθλητές Κύπρου έγραψαν και άλλη χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήρε λευκή ισοπαλία στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο, μιμούμενη την περσινή Ανόρθωση! Άνοιξε λογαριασμό ο Ρονάλντο με δύο γκολ, οδηγώντας την Ρεάλ στη νίκη με 5-2 επί της Ζυρίχης. Σπουδαία διπλά για Μίλαν, Μπάγερν και Μάντσεστερ, δύσκολη νίκη για Τσέλσι, ενώ έκπληξη έγινε στο Τορίνο, με την Μπροντό να υποχρέωνει σε ισοπαλία την Γιουβέντους.


Συνοπτικά τ' αποτελέσματα:

Μπεσίκτας-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 0-1
77' Σκόουλς

Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ 3-1
36', 41', 86' Γκραφίτε / 76' Ζαγκόεφ

Ζυρίχη-Ρεάλ Μαδρίτης 2-5
64' Μαρκαϊράζ, 65' Αεγκτερτέ / 27', 89'Κρ. Ρονάλντο, 34' Ραούλ, 45' Ιγκουαϊν, 90' Γκούτι

Μαρσέϊγ-Μίλαν 1-2
49' Χάιντσε / 28', 75' Ιντσάγκι

Ατλέτικο Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 0-0

Τσέλσι-Πόρτο 1-0
48' Ανελκά
http://colunas.g1.com.br/files/23/2008/08/50000.jpg

Τις 50.000 επισκέψεις έφτασε αισίως το blog μας. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και ευχόμαστε σύντομα να τις διπλασιάσει!

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός και λοιπή ομάδα

Τρίτη και... φαρμακερή;

parker_spanoulis_fotsis_france_hellas.jpgΗ Γαλλία είχε να κερδίσει την Ελλάδα σε Ευρωμπάσκετ από το 1983. Και το κατάφερε 26 χρόνια μετά, με τον Νάντο Ντε Κολό να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του με 71-69, ευστοχώντας σε δύσκολη προσπάθεια με τη λήξη της αναμέτρησης. Μόνο που κανείς από τους «Les Blues» δεν πανηγύρισε την πρώτη θέση του ε' ομίλου. Η Εθνική Ομάδα, από την άλλη, γλίτωσε από το πολύ πιθανό «σταύρωμα» με την Ισπανία, αλλά περιμένει την Παρασκευή στα προημιτελικά Τουρκία ή Σλοβενία για να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα. Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους, στους 12 ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.



Με τη νίκη να χαρίζει την πρώτη θέση στον ε' όμιλο, η Εθνική Ομάδα μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και με την περιφέρεια να αχρηστεύει τις άμυνες των Γάλλων βρέθηκε σχεδόν στα μισά να έχει με το μέρος της μία καλή διαφορά, 4-13 στο 4'38'' με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου, το τρίτο ελληνικό σε τέσσερις προσπάθειες. Η ομάδα του Βινσέν Κολέ με «οδηγό» τον... υδραυλικό Τόνι Πάρκερ βρήκε τον τρόπο να φτάσει κοντά στο καλάθι και να μειώσει σε 14-16 στο 6'49'' και 18-20 στο 8'44'' με τον γκαρντ των Σπερς να φτάσει τους 6 πόντους.

Με την εικόνα αυτή, κανείς δεν περίμενε η Γαλλία να αποδόσει καλύτερα χωρίς τον τρεις φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ στο παρκέ. Εν τη απουσία του, οι «Les Blues» έτρεξαν με περισσότερη... αναρχία και με τον Αλέν Κοφί να είναι ένα από τα ψηλά κορμιά που... πηδούσαν στο Θεό και να ταλαιπωρεί την ελληνική φροντ λάιν και πολύ περισσότερο τον Γιώργο Πρίντεζη το προβάδισμα άλλαξε χέρια στο 12'23'' (24-23). Η Ελλάδα χάριζε αρκετές δεύτερες ευκαιρίες (10 επιθ. ριμπ. οι Γάλλοι στο ημίχ.), επιθετικά δεν είχε τις λύσεις που έπρεπε και, έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου βρέθηκε διαρκώς να κυνηγά στο σκορ (31-24 στο 15'48'', 37-32 στο 18'15'', 41-32 στο 18'57'').

Το «βραχυκύλωμα» δεν διορδώθηκε ούτε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και η Γαλλία, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, ξέφυγε με στο 22'12'' με 45-34. Κάποιες καλές άμυνες που ώθησαν τους αντιπάλους δύο λάθη και δύο άστοχα τρίποντα βοήθησαν την «γαλανόλευκη» να πλησιάσει στο 25'33'' σε 45-42, αλλά το σχήμα με τους Καλάθη, Καλαμπόκη και Καϊμακόγλου δεν είχε περαιτέρω συνέχεια, με τους Γάλλους να προηγούνται εκ νέου με μια καλή διαφορά, 54-46 στο 27'59''. Η Εθνική, παρόλα αυτά, συνέχιζε να πιέζει και πριν «βγει» η περίοδος μείωσε σε 56-53 με ένα απίστευτο τρίποντο από τον Βασίλη Σπανούλη σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

Ένα νέο τρίποντο από τον Λαρισαίο γκαρντ μείωσε ακόμη περισσότερο στο 36'11'' σε 63-62 και συνεχόμενες καλές άμυνες κατάφερε στο 37'16'' να προσπεράσει με 63-64, με τον Αντώνη Φώτση να ολοκληρώνει το κλέψιμο του Νικ Καλάθη, που είχε αστοχήσει νωρίτερα σε λέι απ υπό πίεση. Η Ελλάδα έδειχνε να θέλει τη νίκη, η Γαλλία όχι και τόσο, αφήνοντας εκτός παρκέ παίκτες όπως ο Πάρκε κι ο Ντιάο, αλλά στο -1'00'' φανήκαμε να τους χαλάμε τα σχέδια, όταν η άμυνα με το σκορ στο 66-64 «κοιμήθηκε» στο αμυντικό ριμπάουντ. Στα -39'' ο Μπουρούσης έκλεψε τη μπάλα, ο Φώτσης με 2/2 βολές μείωσε σε 67-66 στα -22'', τον... αντέγραψε στα -22'' ο Νάντο Ντε Κολό για το 69-69, αλλά ο Σπανούλης με τρίποντο στα -9'' έφερε το ματς στα ίσα (69-69). Στην τελευταία επίθεση η μπάλα πήγε στα χέρια του Ντε Κολό, ο οποίος ευστόχησε υπό πίεση, αλλά το νικητήριο καλάθι του δεν πανηγυρίστηκε από κανένα συμπαίκτη του...

Η Γαλλία ως πρώτη θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του στ' ομίλου, που πολύ πιθανό να είναι η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα θα περιμένει αύριο να δει τι θα γίνει στο Τουρκία-Σλοβενία, αφού ως τρίτη του ε' ομίλου, θα «μονομαχήσει» την Παρασκευή στα προημιτελικά με την χαμένος αυτής της συνάντησης...

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 41-34, 56-53, 71-69

Pre game

-Σπανούλης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης είναι για ακόμη μία φορά η αρχική πεντάδα για την Εθνική. Η Γαλλία έχει αρχίσει με τους Πάρκερ, Μπατούμ, Ντιάο, Πίετρους και Τουριάφ.

-Ο Βασίλης Σπανούλης με 15.6 πόντους μέσο όρο ηγείται της Εθνικής στο σκοράρισμα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει 11.6π., ενώ ακολουθεί με 11π. ο Γιάννης Μπουρούσης. Για τη Γαλλία «πρώτο βιολί» είναι ο Τόνι Πάρκερ 19.2 πόντους, ενώ 10π. προσφέρει ανά αγώνα ο Νικολά Μπατούμ.

-Ο προπονητής της Γαλλίας, Βινσέν Κολέ, μίλησε πριν από το τζάμπολ για τη συνάντηση με την Ελλάδα και είπε πως «έχουμε προκριθεί και οι δύο στα προημιτελικά, αλλά παραμένει ενδιαφέρον παιχνίδι. Αλλά εμείς έχουμε 26 χρόνια να κερδίσουμε την Ελλάδα σε Ευρωμπάσκετ και θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

-Με 31-16 προηγείται στις νίκες η Ελλάδα επί της Γαλλίας. Πιο χαρακτηριστική όλων αυτή στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να «εκτελεί» πίσω από τα 6.25μ. και να στέλνει τη «γαλανόλευκη» στον τελικό, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αποκαλυπτήρια στις 24 του μήνα


Ο Ηρακλής ετοιμάζεται να αφήσει το Καυτανζόγλειο... Στις 24 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν επίσημα στον κόσμο του Ηρακλή οι μακέτες του γηπέδου της Μίκρας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη με τον Μπάμπη Καρακάση στο γραφείο του αρχιτέκτονα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το έργο.

Από την πλευρά του Ερασιτέχνη παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Τριανταφύλλου, Νίκος Αρταβάνης και Κώστας Μοσχόπουλος, ενώ το παρών έδωσε φυσικά και ο Μενέλαος Βαρβέρης. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, ο Ερασιτέχνης θα γνωστοποιήσει στον κόσμο της ομάδας τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί, για να παρουσιαστούν οι μακέτες του γηπέδου της Μίκρας.

Κόντης: "Όλοι καθυστερούν τις πληρωμές"


Ό Γιάννης Κόντης... Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Aρης, Γιάννης Κόντης υποστήριξε σήμερα ότι ο... Ολυμπιακός πληρώνει κάθε έξι μήνες τους ποδοσφαιριστές, ανάμεσα σε διάφορα σχόλια που αφορούν στην πληρωμή των ποδοσφαιριστών από τις ομάδες.

Αρχικά σχολίασε τους επτά βαθμούς που έχουν οι "κίτρινοι" λέγοντας: "Δεν είναι το ιδανικότερο. Θα μπορούσε να είναι και τρεις νίκες, γιατί εγώ θεωρώ μας πήραν ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο".

Συνεχίζοντας για το θέαμα που προσφέρει ο Aρης είπε: "Εγώ θα το δω συνολικά. Σίγουρα όταν επενδύεις και κάνεις μια ομάδα όπως κάναμε εμείς φέτος έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε και μπάλα, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Παρόλο αυτά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ότι είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να είναι μονταρισμένες οι ομάδες και ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Παίζει και ο αντίπαλος. Γιατί το να μην παίξεις καμιά φορά ποδόσφαιρο, εξαρτάται από το αντιποδόσφαιρο ή το καλό ποδόσφαιρο που θα παίξει ο αντίπαλος. Εγώ νομίζω ότι συμμετοχή σε αυτό έχει κατά μεγάλο βαθμό και η τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα γήπεδα στην Ελλάδα. Κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται όλοι. Ειδικά αυτή την εποχή το "Κλέανθης Βικελίδης" δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. "Κάηκε" με τις ζέστες, ίσως υπήρχε ανωμαλία στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα. Δεν είναι κορόιδα οι ομάδες στο εξωτερικό που ξοδεύουν εκατομμύρια για το γήπεδο. Θυμάμαι όταν πήγαμε στο Μπόλτον, μόλις τελείωσε η προπόνηση μπήκε στο αγωνιστικό χώρο ειδικό μηχάνημα το οποίο με λάμπες αναθέρμανε τα σημεία του γηπέδου που είχαν πατηθεί. Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Εμείς είχαμε κάποια καλά διαστήματα τόσο με τον Ατρόμητο, όσο με τον Ηρακλή και τα Γιάννινα στο πρώτο εικοσάλεπτο και αυτό που θέλουμε είναι να μεγαλώσει αυτό το χρονικό διάστημα και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα".

Αναφερόμενος στο θέμα του Νέτο είπε: "Κατά καιρούς όλοι έχουν ψυχολογικά. Εγώ είχα τον περασμένο μήνα. Είναι σίγουρο ότι όποιος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται σε ένα αγώνα, ενώ αγωνιζόταν δύο χρόνια βασικός, μπορεί να αισθανθεί κάπως. Δεν έχει πέσει κάποιο θέμα στην αντίληψη μας. Αν υποπέσει θα το συζητήσουμε, γιατί κανείς δεν έχει αγοράσει θέση βασικού στον Aρη, όπως και σε όλες τις ομάδες πιστεύω. Όλοι παλεύουν μέσα από την προπόνηση για να πείσουν τον προπονητή τους. Όποιος ποδοσφαιριστής σκέφτεται έτσι για μένα, σκέφτεται αντισυναδελφικά γιατί προσβάλει και τον συνάδελφο του που παίζει στην ίδια θέση. Εάν θεωρεί ότι πρέπει να παίζει μόνο αυτός και κανένας άλλος. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι σοβαρό για αυτό το θέμα. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τον Aρη να μην δυναμώσει και σε δύσκολες ή συγκεκριμένες στιγμές εμφανίζουν προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε τώρα και συζητιούνται προβλήματα όπως ο Αμπρέου, ο Νέτο ή αύριο μεθαύριο κάποιος άλλος".

Για τα όσα ακούγονται για τον Αμπρέου τόνισε: "Υπάρχουν εκκρεμότητες οικονομικές με όλους τους παίκτες. Θα σας πω απλά ότι σήμερα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες την δόση Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Για αυτό σας λέω η παραφιλολογία αναπτύσσεται, στοχεύει και είναι υποκινούμενη. Σε μια ομάδα, που οι καθυστερήσεις ήταν μέχρι και του Ιούλιο. Η διοίκηση έφερε τις εξάμηνες αυτές καθυστερήσεις που υπήρξανε στους παίκτες, αυτή την στιγμή να είναι μηδαμινές. Θα σας πως εγώ ότι σε μεγάλη ομάδα του κέντρου, που πρωταγωνιστεί, οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται κατά εξάμηνο. Και ποτέ δεν γράφεται και δεν ακούγεται τίποτα. Ο Ολυμπιακός κάθε εξάμηνο πληρώνει.τρίμηνο.τετράμηνο. Δεν λένε τίποτα οι παίκτες γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους. Στον Aρη που είμαστε συνεπείς, βλέπουμε κατά καιρούς να δημιουργείται πρόβλημα".

Σε απολογία ο Νέτο
Η δυσαρέσκεια του Νέτο γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο πρόεδρος κάλεσε τον Βραζιλιάνο σήμερα στα γραφεία για περισσότερες εξηγήσεις. Ο Νέτο παραδέχθηκε λάθος ζητώντας συγνώμη για την συμπεριφορά του και συζήτησε για τα... περαιτέρω με τον προπονητή.

Σε φιλική αναμέτρηση με τη Βραζιλιάνικη Μαλουτρόν, οι παλαίμαχοι του Aρη, χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα υπερίσχυσαν με σκορ 3-2, με δύο γκολ του Τσέλιου(το ένα με πέναλτι) και ένα του Κούη.

Ο προπονητής των παλαιμάχων Κώστας Δράμπης (δεν μπόρεσε να ενισχύσει την ομάδα λόγω τραυματισμού και έμεινε στον πάγκο) χρησιμοποίησε τους:
Τολούδη. Τσίλιο, Χατζόγλου, Τζιόλα, Δαγιόγλου, Βένο, Κούη, Αναγνώστου,Ζήνδρο, Ζελελίδη, Χαραλαμπίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν ακόμη οι Παπαμιχαήλ, Τσέλιος, Βζούκας, Ονουφριάδης, Τσουργούσης, Χαμηλάκης, Ζωγράφος, Εμμανουηλίδης, Ιωσηφίδης.

Μπιλάρδο μέχρι να...χάσει κιλά ο Μαραντόνα


Ο Κάρλος Μπιλάρδο Ο Κάρλος Μπιλάρδο αναλαμβάνει χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής εν τη απουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία και ακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα σε σπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο Μπιλάρδο, ο οποίος οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1986 και εκτελεί χρέη βοηθού του Ντιεγκίτο, θα προετοιμάσει την ομάδα μέχρι να επιστρέψει ο προπονητής, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Μαραντόνα, που εδώ κι αρκετό καιρό βρίσκεται υπό καθεστώς αμφισβήτησης, εκτιμάται ότι προσπαθεί να χάσει βάρος. Η απουσία του, πάντως, έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για το εθνικό συγκρότημα, που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 στη Νότιο Αφρική.

Η ομοσπονδία τόνισε ότι ο 48χρονος ακολουθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους μετά από προτροπή του προσωπικού του γιατρού. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Ερνέστο Μπιαλο επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα, ζήτησε από τον Μπιλάρδο να αναλάβει τα ηνία της εθνικής στο διάστημα που θα απουσιάζει ο Μαραντόνα.

"Τέλος" και ο Βολφ από την Skoda Ξάνθη


Ο Βόλφγκανγκ Βολφ Ο Βόλφανγκ Βολφ αποτελεί παρελθόν για την Σκόντα Ξάνθη από την Δευτέρα το απόγευμα. Ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε να συναντηθεί με τον Χρήστο Πανόπουλο και υπέβαλλε την παραίτησή του, καθώς επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: "Η Σκόντα Ξάνθη, έλυσε σήμερα, κοινή συναινέσει το συμβόλαιο της με τον προπονητή της κ. Βόλφανγκ Βολφ. Ο κ. Βολφ, ζήτησε να δει επειγόντως τον κ. Χρήστο Πανόπουλο με τον οποίο και συναντήθηκε στην Αθήνα σήμερα (15.09.2009) στις 17:00, και του ζήτησε, για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, να τον αποδεσμεύσει από τα καθήκοντά του. Ο κ. Χρήστος Πανόπουλος προσωπικά, και όλοι εμείς εδώ στην Σκόντα Ξάνθη, ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Βολφ, να ξεπεραστούν τα προβλήματα".

Στο μεταξύ, ο Ντιέγκο Κιντάνα μίλησε την Τρίτη για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Φυσικά αναφέρθηκε και στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, αλλά και γενικότερα για τους στόχους της ομάδας.

"Δεν ξεκινήσαμε καλά στο τελευταίο παιχνίδι μας καθώς δεχτήκαμε πολύ γρήγορα γκολ. Είχαμε στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου κάποιες ευκαιρίες ώστε να ισοφαρίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο μέρος εμφανιστήκαμε καλύτεροι και είχαμε καλύτερη συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια τόνισε: "Δεν έχουμε παρουσιάσει ακόμη το καλό μας πρόσωπο. Την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το θέλουμε όλοι μας και θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά αλλά παράλληλα να φανούμε ψύχραιμοι καθώς πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και σε όλους τους συμπαίχτες μου καθώς όλοι τους είναι πολύ καλοί. Πρέπει να πάρουμε την νίκη με κάθε τρόπο αλλά αν το συνδυάσουμε με καλή εμφάνιση θα είναι ακόμη καλύτερο".

Τέλος ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου: "Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι είναι φανταστικό συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε γεμάτο γήπεδο. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε σχολεία και μοιράσαμε εισιτήρια. Ελπίζω να έρθουν τα παιδιά και να σταθούν δίπλα μας".

Μέσι: "Θέλω τη Χρυσή Μπάλα"


Ο Μέσι πανηγυρίζει το γκολ επί της Μπιλμπάο στο σούπερ καπ Ονειρα για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας παραδέχτηκε ότι κάνει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε βρεθεί στην κορυφαία τριάδα τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος ελπίζει ότι θα είναι η χρονιά του, δεδομένου και του τρεμπλ που κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα.

Μιλώντας στο κανάλι L' Equipe TV, ο Μέσι υποστήριξε ότι θα έπρεπε να βραβευτούν όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει να κρατήσει για τον εαυτό του τη θέση στην κορυφή.

"Θα ήθελα να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα. Πιστεύω ότι θα την άξιζε οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας μου την περασμένη σεζόν. Οσο για μένα, την προπερασμένη σεζόν ήμουν τρίτος, την προηγούμενη δεύτερος, οπότε ελπίζω φέτος να είμαι πρώτος", κατέληξε.

Μουρίνιο: "Δώρο της Μπάρτσα ο Ετό"


Ο Σαμουέλ Ετό στο ματς με τη Μπάρι Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέρει πώς να... ανάβει τα αίματα πριν από κάθε αναμέτρηση της Ιντερ και τώρα επέλεξε να κάνει το ίδιο εν όψει της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πλαίσιο της οποίας η πρωταθλήτρια Ιταλίας υποδέχεται στο Σαν Σίρο την Μπαρτσελόνα.

Αυτή τη φορά, ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε την απόφαση των Καταλανών να προχωρήσουν στην παραχώρηση του Σάμουελ Ετό. Ο Καμερουνέζος συνεχίζει την καριέρα του στην Ιντερ, αφού δόθηκε ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Μπάρτσα.

"Δεν αγοράσαμε τον Σάμουελ. Η Μπαρτσελόνα μας τον πρόσφερε και ήταν χαρά μας να αποδεχτούμε την πρόταση. Τον είχα ζητήσει από τότε που ήμουν στην Τσέλσι, αλλά τότε είχαν απορρίψει την προσφορά μου. Όταν έφυγα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, ήμουν σίγουρος ότι ο Ζλάταν θα έμενε στο Μιλάνο, οπότε δεν χρειαζόταν να κάνουμε μεταγραφή επιθετικού. Τα πράγματα αλλάζουν όμως", σχολίασε ο Μουρίνιο.

Σερ Αλεξ: "Όχι στα λάθη του παρελθόντος"


Ο Φέργκιουσον με τη μασκότ της Γιουνάιτεντ Η ευρωπαϊκή πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρχίζει φέτος από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπεσίκτας και ο προπονητής της πρωταθλήτριας Αγγλίας Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δηλώνει σίγουρος ότι οι παίκτες του δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Μπορεί να σκεφτεί κανείς λόγους και δικαιολογίες, αλλά είναι καλύτερα να στέκεται στους λόγους", δήλωσε ο Φέργκιουσον. "Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα ανησυχούσαμε, αλλά υπάρχουν, οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά όταν είδα στις διακοπές μου το DVD του τελικού με την Μπαρτσελόνα, είδα όλη την εικόνα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος", συμπλήρωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα των τουρκικών γηπέδων, σχολίασε ότι «υπάρχει κάτι εντυπωσιακό στον φανατισμό. Το στάδιο είναι γεμάτο από τις 12 το μεσημέρι την ημέρα του αγώνα. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε πώς γίνεται να είναι τόσο φανατισμένοι, αλλά είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Κουίζ Ο μεγάλος Απόλλωνας σε παράταξη πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό το ’96. Πόσους μπορείτε να αναγνωρίσετε;



koubanezos
--

ΠΑΣ για συνεργασία με Μπόχουμ

xrostobasilis.jpgΣε επαφές με τους ιθύνοντες της Μπόχουμ βρίσκονται οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να συνεργαστούν με τον Γερμανικό σύλλογο σε διάφορα θέματα.



Συγκεκριμένα ο σύμβουλος ποδοσφαιρικών θεμάτων του Άγιαξ της Ηπείρου» Βαγγέλης Αγγελής και δεξί χέρι του Γιώτγου Χριστοβασίλη , βρέθηκε στην Γερμανία όπου είχε συζήτηση με ανθρώπους της Μπόχουμ μίλησαν για το θέμα ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο πλευρών. Η επικείμενη συμφωνία θα περιλαμβάνει φιλικά παιχνίδια, μεταγραφικές μετακινήσεις, ενώ οι Ηπειρώτες επιθυμούν να χτίσουν το νέο τους γήπεδο στα πρότυπα του γηπέδου της Μπόχουμ.

Ο προβληματισμός φέρνει αλλαγές

Ο προβληματισμός φέρνει αλλαγές

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία απολύτως ικανοποίηση από το παιχνίδι της Κυριακής. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, ενώ παράλληλα και η εμφάνιση δεν ήταν αυτή, που περίμεναν στον Ηρακλή. Παίκτες «κλειδιά» δεν πρόσφεραν και αν παρατηρήσει κανείς το ματς με την ΑΕΚ θα δει ότι πολύ δύσκολα ξεχώρισε κανείς. Ίσως λίγο ο Λέκι. Όλοι οι υπόλοιποι κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Η ομάδα δεν είχε βοήθεια από τα άκρα, δεν είχε καλή ανάπτυξη και λειτουργία, δεν βρήκε δυστυχώς λύσεις στην αμυντική διάταξη της Ένωσης. Το πιο σημαντικό; Η αντίδραση της ομάδας μετά από την αποβολή του Σκόκο αν μη τι άλλο απογοήτευσε.

Δεν άλλαξε η νοοτροπία

Ένα πολύ σημαντικό θέμα προβληματισμού είναι το γεγονός ότι η παρουσία της ομάδας στο ΟΑΚΑ δεν άλλαξε τη νοοτροπία. Ο Ηρακλής δεν έπαιξε με τη νοοτροπία νικητή, δεν ξεκίνησε τον αγώνα με το πάθος και τη θέληση, όπως το έπραξε για παράδειγμα στα δυο προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κι αυτό σίγουρα είναι θέμα συζήτησης. Ο προβληματισμός για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα θα επιφέρουν και αλλαγές στη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Πάντως, εκ του αποτελέσματος και στην πράξη αποδείχθηκε πώς ίσως τελικά ο Μιλάνο μπορούσε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα και να έπαιρνε την ευκαιρία από τον Προτάσοφ. Είναι παίκτης ταχύς, που μπορεί να κρατήσει και να κουβαλήσει την μπάλα. Στοιχεία που χρειάστηκε ο Ηρακλής και που του έλειψαν στο ματς του ΟΑΚΑ. Όπως βεβαίως του έλειψε η τελική πάσα και η τελική προσπάθεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Υποχωρούν οι ενοχλήσεις του Κατσαμπή

Η επόμενη μέρα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο βρήκε τους «κυανόλευκους» να αξιολογούν τα προβλήματα, που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, σε επίπεδο τραυματισμών. Ο σχετικός απολογισμός είναι μάλλον θετικός, καθώς ο Κατσαμπής ταλαιπωρείται μεν από μία κάκωση στο αριστερό γόνατο, που του προξένησε κτύπημα αντιπάλου, αλλά ελπίζεται ότι το αιμάτωμα, που προκλήθηκε και οι ενοχλήσεις θα υποχωρήσουν και στην πορεία της εβδομάδας θα επανέλθει στις προπονήσεις, για να είναι ετοιμοπόλεμος στην αναμέτρηση του Σαββάτου 19/09 με τη Λάρισα, μιας και ο Παπαζαχαρίας δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω της κόκκινης κάρτας. Ο αρχηγός της ομάδας ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Ο Μάρτος δεν έχει κάτι ανησυχητικό, μιας και ο λόγος αποχώρησής του από τον αγώνα ήταν οι αλλεπάλληλες και έντονες μυϊκές συσπάσεις (κράμπες) στα πόδια, που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος και τη χαλάρωση, το πρόβλημα αποκαθίσταται, με συνέπεια ο Ισπανός αμυντικός να είναι και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Δίτερμα με νέους

Κατά τα άλλα, η αποστολή επέστρεψε το πρωί από την Αθήνα και οδηγήθηκε απευθείας στην Μίκρα για προπόνηση. Όσοι αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο ακολούθησαν ελαφρύ πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε προπονησιακό διπλό με την Ομάδα Νέων. Το σημερινό πρόγραμμα του Ηρακλή περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση (16:00) στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.Πηγη Μετροσπορ

Παπανικολάου: "Είμαι πολύ τυχερός που το έζησα"


Ο Κώστας Παπανικολάου με τη φανέλα του Ολυμπιακού Ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται ήδη στο Καρπενήσι κι έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκε με τα "ερυθρόλευκα". Ο Παπανικολάου απέφυγε τα μεγάλα λόγια και δήλωσε πως χρειάζεται δουλειά.

- Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση της μετεγγραφής;
Ακόμα τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Πρέπει να μπω στο κλίμα κι αυτό θα γίνει με τον καιρό. Είναι θετικό για μένα ότι ξέρω πολλά παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα, κι αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ.

- Πριν ξεκινήσει αυτό το εκπληκτικό καλοκαίρι για σένα, πίστευες ότι θα καταφέρεις τόσα πολλά στην καριέρα σου;
Όποιος κι αν μου έλεγε πριν το καλοκαίρι ότι θα γίνουν όλα αυτά, δε θα τον πίστευα. Όχι ότι δεν πιστεύω στις δυνατότητές μου, αλλά όλα αυτά που έγιναν ήταν σίγουρα πολλά και είμαι πολύ τυχερός που τα έζησα.

- Νιώθεις μεγαλύτερο άγχος ύστερα απ� όλο αυτό τον ντόρο που έγινε γύρω από σένα;
Καθόλου. Όλα αυτά δε με γεμίζουν βάρος, αλλά ενέργεια για να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Τώρα χαμηλώνω το κεφάλι, κλείνω τα αυτιά και συνεχίζω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά. Πρέπει να αποδείξω ότι αυτά που έγιναν δεν ήταν πυροτέχνημα κι αυτό είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο.

- Κάποιοι θεωρούν ότι δε θα έπρεπε να συνεχίσεις την καριέρα σου σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει υψηλούς στόχους, αλλά να πας κάπου που θα παίζεις. Συμφωνείς μ' αυτή την άποψη;
Είμαι πολύ μικρός ακόμα για να έχω απαιτήσεις. Θέλω πολλή δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μου κι αυτό θέλω να κάνω. Να δουλέψω με τους καλύτερους και δίπλα στους καλύτερους. Στον Ολυμπιακό ήρθα για να μάθω�

- Θες να πει κάτι για την πρώην σου ομάδα, τον Αρη;
Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στον Αρη. Τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση, τους υπάλληλους της ομάδας και φυσικά τον κόσμο. Όλοι με βοήθησαν πάρα πολύ και ήταν πάντα δίπλα μου. Θεωρώ όμως ότι ήταν καλό για όλους να φύγω τώρα από την ομάδα. Και για μένα είναι σημαντικό που θα παίξω σε πιο υψηλό επίπεδο και για τον ’ρη που θα βάλει τόσα χρήματα στα ταμεία του και μπορέσει να βοηθήσει κι άλλα παιδιά όπως κι εγώ. Εύχομαι ότι καλύτερο σ� όλους στην ομάδα.

- Η παρουσία στον Ολυμπιακό των Σλούκα και Γιαννόπουλου είναι θετική για σένα;
Πάρα πολύ. Ήδη μου έχουν πει πολλά πράγματα και θα με βοηθήσουν στο να προσαρμοστώ πιο γρήγορα.

- Ανυπομονείς για το πρώτο σου παιχνίδι;
Ποιος παίκτης που πάει σε μια νέα ομάδα δεν ανυπομονεί; Θέλω να παίξω, να γνωρίσω το γήπεδο, τον κόσμο, τους συμπαίκτες μου, να μπω στο κλίμα� Θέλω να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα κι έκαναν τόσα πολλά για να με φέρουν στην ομάδα.

TENORIO... Στοίχημα....


Kαλησπέρα..


Βραδιά τσάμπιονς λίγκ η σημερινή,
με μικρές αποδόσεις στα φαβορί πού κατά τη γνώμη μου
δεν αζίζουν την προσοχή μας.

Δέν ξέρω λέω ότι ίσως να έχει τύχη ο άσσος τις Μαρσέιγ,
λόγω το ότι δεν βλέπω καλά την Μίλαν, δεν δίχνει να είναι σε καλή
κατάσταση , νομίζω ότι η Μαρσέιγ είναι σε καλύτερο φεγγάρι
αυτή την αίσθηση έχω, αν με ρωτούσε κάποιος πως βλέπω
το παιχνίδι αυτό, πρός τον άσσο το βλέπω.

Όσο αφορά κ'αποια σημεία έτσι πού ίσωσ να αξίζουν προσοχής
απο Αγγλία κυρίως λόγω καλής φόρμας των ομάδων,
προβάδισμα σε Γουότφορντ καί Πρέστον.


Στό Σουόνσι-Μπρίστολ.

Πολλά αγωνιστηκά προβλήματα με απουσίες οι γηπεδούχοι,
κομπλέ με επιστροφές και σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι,
προβάδισμα στο διπλό.

Υπάρχει και ένα εμφανές στατιστικό πού θέλει
την Σέφιλντ Γιουνάιτετ στα τελευταία της 6 μάτς ,
να εναλάσει την ισοπαλία με την νίκη,
αν έχει συνέχεια το συγγεκριμένο στατιστικό στοιχείο,
οι φιλοξενούμενοι το πάνε για Ισοπαλία.


καλό απόγευμα υγεία να΄χουμε τα σέβη μου... ΤΕΝΟRIO.!

Τράβηγμα ο Αμπουμπακαρί


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Προπόνηση του ΠΑΟΚ χωρίς πρόβλημα -μικρό ή μεγάλο- είναι είδηση φέτος. Ο άτυχος της ημέρας ακούει στο όνομα Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, με τον Γκανέζο αμυντικό να παθαίνει τράβηγμα, εξέλιξη που τον θέτει -πιθανότατα- εκτός του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, την Κυριακή (20/9, 21:15).

Η οριστική απάντηση σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του Αμπουμπακαρί θα δοθεί εντός των επόμενων 48 ωρών, όταν θα επανεξεταστεί. Στο μεταξύ, σε κανονικό ρυθμό εκγύμνασης επέστρεψε ο Τζόε Μπισέρα. Η επιστροφή του Ουρουγουανού στόπερ, σε συνδυασμό με αυτή του Τσιρίλο την προηγούμενη εβδομάδα, θα «δέσει» το κέντρο της άμυνας ενόψει του αγώνα με τους Πειραιώτες. Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, ενώ θεραπεία έκανε ο Μουν και ο Βιτόλο.

Μπολόνι: "Φαβορί Αρσεναλ και Ολυμπιακός"


Ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, Λάζλο Μπόλονι Ο Λάζλο Μπολόνι, προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, χαρακτήρισε Αρσεναλ και Ολυμπιακό τα φαβορί για την πρόκριση στους "16" τους Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι είναι ισορροπημένος ο όμιλος και έθεσε το στόχο της ομάδος του που είναι η τρίτη θέση.

Μεταξύ άλλων ο Μπολόνι τόνισε στην "Sportday":
"Είναι ισορροπημένο το γκρουπ που κληρωθήκαμε, ωστόσο Αρσεναλ και Ολυμπιακός είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι πιο έμπειρες και ξέρουν να διαχειριστούν μία φάση ομίλων. Εμείς και η Αλκμάαρ θα δώσουμε προτεραιότητα στην τρίτη θέση.

Δεν φοβάμαι καμία ομάδα, αλλά έχω μάθει να σέβομαι. Έτσι, σέβομαι πάρα πολύ τη δύναμη που παίρνει ο Ολυμπιακός από την έδρα του. Οι οπαδοί του δημιουργούν τέτοια πίεση στους αντιπάλους που τους οδηγούν σε λάθη".

Οσο για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το πρόσωπο του στο παρελθόν, είπε "Ας πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα και η Ελλάδα μια πανέμορφη χώρα. Αρκεί αυτό ως απάντηση, σωστά;"

Ραβούσης: "Θα με ενδιέφερε να επιστρέψω"


Ο Νέμεθ παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Ραβούση Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και προπονητής, Πέτρος Ραβούσης μίλησε στον "Sentra fm 103,3" για την απόλυση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως θα τον ενδιέφερε να αναλάβει κάποιο πόστο στην "Ενωση".

Για την απόλυση του Τιμούρ Κετσπάγια:
"Πιστεύω ότι ήταν μια βιαστική απόφαση για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ήταν ένας καινούριος προπονητής και δεν του δόθηκε πίστωση χρόνου να δουλέψει με την ομάδα. Μη ξεχνάμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, ο Βαλβέρδε αποκλείστηκε από το champions league και παρόλα αυτά η ομάδα του έδωσε την πίστωση χρόνου που χρειάζεται ένας προπονητής και στο τέλος πήρε το ντάμπλ. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα κάποιον προπονητών. Κάποιοι έχουν την πίστωση χρόνου και κάποιοι άλλοι όχι. Ο Κετσπάγια δεν κατάφερε να γίνει αποδεκτός από τον κόσμο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να του ασκήσουν κριτική πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα".

Για το αν ήταν ένα αποτυχημένο άλμα του Κετσπάγια η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό
"Ο κάθε προπονητής προσπαθεί να αρπάξει την ευκαιρία που θα του δοθεί και να κάνει ένα μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του. Δυστυχώς όμως γι αυτόν η πίεση στον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε στην Ανόρθωση'".

Για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας του με την ΑΕΚ:
"Είναι αλήθεια ότι τα διαβάζω από τις εφημερίδες. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όμως. Πριν λίγες μέρες είχαμε κάνει μια ομιλία με τον κύριο Μπάγεβιτς, όχι όμως για την ομάδα. Δεν θα έλεγα ότι δε με ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική. Θα με ενδιέφερε σίγουρα να βοηθήσω την ΑΕΚ από κάποιο πόστο, αλλά εξαρτάται καθαρά από την ΑΕΚ''.

Κύπελλο: Το πρόγραμμα της γ' φάσης

thrasiboulos-ionikos.jpgΑνακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από την οργανωτική επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, το πρόγραμμα της γ' φάσης της εφετινής διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα δύο "ζευγάρια" είναι:

HΜΕΡΑ

ΓΗΠΕΔΟ

ΩΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

TΕΤΑΡΤΗ

23-9-09

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΥΛΗΣ

19.00

Ασπρόπυργος-Εθνικός Αστέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ

23-9-09

ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ

15.30

Νέοι Επιβάτες-Θρασύβουλος

Ο νικητής της αναμέτρησης Ασπρόπυργος-Εθνικός Αστέρας θα υποδεχθεί τον Άρη στις 28 Οκτωβρίου, ενώ η ομάδα που θα επικρατήσει από το "ζευγάρι" Νέοι Επιβάτες-Θρασύβουλος θα αντιμετωπίσει την ίδια μέρα την ΑΕΚ.

Στο πλευρό του ο Διαγόρας

diagorafan.jpgΟ τραυματισμός του μικρού παιδιού στο κεφάλι από πέτρα στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Διαγόρας δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους ιθύνοντες του συλλόγου.



Συγκεκριμένα οι «κυανέρυθροι» είναι στο πλάι του 6χρονου Απόστολου και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου του Διαγόρα Δημήτρης Λερογιάννης όπου τόνισε «Κάνουμε αγώνα για να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο και κάποιοι τις διώχνουν. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έρθει ξανά σε αγώνα του Διαγόρα».

Θέλει το πρωτάθλημα η Τζένοα

genoa-juventus_picnik.jpgΤο εντυπωσιακό ξεκίνημα της Τζένοα στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού στην ομάδα με τον πρόεδρο της ομάδος να βγαίνει ευθαρσώς και να δηλώνει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το Scudetto, εφόσον μειώσει την οικονομική διαφορά που τη χωρίζει από τις μεγάλες ομάδες της χώρας.

“Οι δύο ομάδες της πόλης (Τζένοα-Σαμπντόρια) είναι πολύ χαρούμενες για το ξεκίνημα αυτό γιατί κανείς δε το περίμενε", ανέφερε ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρεσιόζι για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες της Γένοβας έχουν το απόλυτο με εννιά βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας των "ροσομπλού" αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα λέγοντας ότι και η ομάδα του μπορει να το κατακτήσει. "Σε θέματα διαφήμησης, οπαδών και εσόδων υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της ομάδας μας και των Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, αλλα παρόλα αυτά κι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα".

Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής του Φωτάκη

Η σούπερ λίγκα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα των υπηρεσιών «MVP» και «Best Goal» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Το γκολ του Γιώργου Φωτάκη στην Τρίπολη βραβεύθηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ, για το καλύτερο γκολ:

- Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ) 64,4%

- Παντελής Καφές (ΑΕΚ) 30,7%

- Περέιρα Ρομέου (Λάρισα) 5%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ, για τον καλύτερο της αγωνιστικής:

- Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός) 84,3%

- Γουίλσον Ορούμα (Καβάλα) 8,2%

- Σντραν Μπλάζιτς (Λεβαδειακός) 7,5%

Μονόδρομος η νίκη για την Ατλέτικο

resino.jpgΔεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκη ο Άμπελ Ρεσίνο στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στο ΑΠΟΕΛ για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. «Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η νίκη. Προετοιμάζω την ομάδα, για να κερδίζει σε κάθε αγώνα».

Όσο για τις διαμαρτυρίες των φίλων της ισπανικής ομάδας για την εικόνα της Ατλέτικο και την καλοκαιρινή μεταγραφική ξηρασία ο Ρεσίνο πρόσθεσε: «Δεν μου προκαλεί εντύπωση η στάση των οπαδών και τους δικαιολογώ απόλυτα. Η δυναμική και το ρόστερ του συλλόγου αυξάνουν τις απαιτήσεις».

Νέο επταετές συμβόλαιο σε Μέσι

messi_lionel.jpgΠολύ κοντά στο να υπογράψει νέο επταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα είναι ο Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλανίας ο Αργεντινός επιθετικός έχει ξεκινήσει τις επαφές κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας.


Ο Ζουάν Λαπόρτα έχει συναντηθεί με τον ατζέντη του διεθνή άσου και όλα αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της Μπάρτσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι πολύ άνετος στην ομάδα και για αυτό παίζει έτσι όπως παίζει».

Στηρίζει Λεονάρντο η διοίκηση

leonardo_milan.jpgΜπορεί οι φίλοι της Μίλαν να μην έχουν την καλύτερη γνώμη για τις προπονητικές ικανότητες του Λεονάρντο, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας, τον στηρίζει απόλυτα και ούτε καν σκέφτεται το ενδεχόμενο αντικατάστασης τους παρά την κακή εικόνα και τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τον Βραζιλιάνο προπονητή να απομακρύνεται από τον πάγκο της ιταλικής ομάδας και με τις δηλώσεις του έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του προπονητή των «ροσονέρι».

Ο Γκαλιάνι τόνισε: «Ο Λεονάρντο δεν κινδυνεύει. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και είναι εμφανές πως οι εμφανίσεις μας δεν είναι τόσο καλές, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο προπονητής μας θα βρει τις λύσεις».

Μπάρκογλου: "Στόχος η παραμονή"


Ο Μπάρκογλου μαρκάρει τον Ομο σε φάση από το παιχνίδι Λεβαδειακός-Πανιώνιος Πέρσι ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού με γκολ του Γιώργου Μπάρκογλου. Φέτος ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολ του... Γιώργου Μπάρκογλου. Ο επιθετικός που έχει κάνει αγαπημένη του συνήθεια να σκοράρει κατά των πρώην ομάδων του, μίλησε την Τρίτη για το ματς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπάρκογλου στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" για:

Τον αγώνα με τον Πανιώνιο και το πέρασμά του από τους "κυανέρυθρους": "Ο Πανιώνιος ήταν πιο ουσιαστικός και είχε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες από εμάς, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας έδρα. Μας βοήθησε καταλυτικά στον ψυχολογικό τομέα. Στον Πανιώνιο είχα μια πολύ θετική σεζόν (σ.σ. 2008-09). Ο λόγος που δεν συνέχισα ήταν ότι δεν συμπεριλαμβανόμουν στα πλάνα της νέας τεχνικής ηγεσίας".

Για τους στόχους του Λεβαδειακού: "Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή. Είναι νωρίς για να σκεφτόμαστε το κάτι παραπάνω, δεν πρέπει να ονειροβατούμε αν και δεν παραβλέπουμε ότι έγιναν κάποιες πολύ δυνατές κινήσεις από την διοίκηση".

Για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να παραμείνει σε μια ομάδα για αρκετά χρόνια: "Οταν αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά επιδιώκω να αποχωρώ χωρίς να δημιουργώ πρόβλημα στην ομάδα. Ισως να είναι και τυχαίο ότι έχω παίξει σε αρκετές ομάδες στη διάρκεια της καριέρας μου".

Για τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια: "Με τη φανέλα του Αιγάλεω έχω πραγματοποιήσει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές μου χρονιές. Εντονα θυμάμαι και τα χρόνια που ανήκα στον Παναιτωλικό".

Ο Γιώργος Μπάρκογλου, ξεκίνησε την καριέρα του την περίοδο 1996-97 στην Ελευσίνα. Σε παιχνίδι κυπέλλου σκόραρε εναντίον του Αρη, στον οποίο έπαιξε αργότερα. Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Παναιτωλικό.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Αρη και μετά στον Ακράτητο. Φυσικά σκόραρε στα παιχνίδι με τον Αρη, στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και την επόμενη χρονιά μετακινήθηκε στο Αιγάλεω.

Σκόραρε και στα δύο παιχνίδια με τον Ακράτητο, αλλά και στο εντός έδρας με τον Αρη όπου σημείωσε δύο γκολ. Την επόμενη χρονιά συνέχισε να σκοράρει κατά του Αρη. Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Σκόντα Ξάνθη, κατά της οποίας είχε σκοράρει στο παρελθόν αρκετές φορές.

Με την φανέλα της ακριτικής ομάδας, σκόραρε εναντίον του Αιγάλεω σε αγώνα κυπέλλου, ενώ είχε ξεκινήσει το σερί του να σκοράρει δηλαδή εναντίον του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Πανιωνίου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο επόμενος σταθμός του και η Σκόντα Ξάνθη ήταν ξανά αυτή που δέχτηκε τέρμα από τον πρώην παίκτη της. Ο Μπάρκογλου συνέχισε την καριέρα του στον Πανιώνιο και σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος σημείωσε δύο γκολ. Το ένα εξ αυτών κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον οποίο αγωνίζεται φέτος και σκόραρε εναντίον του... Πανιωνίου. Υπομονή πλέον μέχρι την 11η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Σκόντα Ξάνθη-Λεβαδειακός, για να δούμε αν θα... χτυπήσει ξανά ο Μπάρκογλου.

Αβέβαιο το μέλλον του Ραϊκόνεν

kimi-raikkonen2.jpgΤο μέλλον του Κίμι Ραϊκόνεν παραμένει αβέβαιο στη Ferrari, όμως ο Στέφανο Ντομενικάλι όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω θέμα προτίμησε να μην το συζητήσει αυτή τη στιγμή, αφού βλέπει τον Φινλανδό να παίρνει καλά αποτελέσματα για τη Scuderia, όπως γινόταν και το 2007 που αναδείχθηκε πρωταθλητής.


Παρά το γεγονός ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν έχει αρχίσει να φέρνει καλά αποτελέσματα στη Ferrari, το μέλλον του παραμένει αβέβαιο στην ιταλική ομάδα. Για το ζήτημα αυτό ρωτήθηκε ο Στέφανο Ντομενικάλι στο περιθώριο του ιταλικού Γκραν Πρι, όμως απέφυγε να συζητήσει το θέμα εκείνη τη στιγμή. «Δε θέλω να το συζητήσω τώρα το θέμα διότι πιστεύω ότι δεν είναι σωστό. Ο Κίμι έχει συμβόλαιο μαζί μας για την επόμενη σεζόν και αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε.

Είμαστε χαρούμενοι με την απόδοσή του, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν που είναι ο δεύτερος οδηγός με τους περισσότερους βαθμούς μετά τον Μπαρικέλο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής που γνωρίζαμε πριν από δυο χρόνια», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Μαρανέλο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στα πάντοκ της Formula1 θεωρείται δεδομένη η μετακίνηση του Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari και πιθανότατα στη θέση του Ραϊκόνεν.

Τέλος ο Κετσπάγια


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από το «τιμόνι» του Ολυμπιακού αποτελεί και επίσημα ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (15/9) στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πληροφορήθηκε επίσημα την λύση της συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας στην αυριανή αναμέτρηση με την Αλκμάαρ για το Τσάμπιονς Λιγκ (16/9, 21:45) θα καθίσει ο Μπόζινταρ Πάντοβιτς ο οποίος αναλαμβάνει προσωρινά την τεχνική ηγεσία.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποιήσε την απομάκρυνση του Γεωργιανού προπονητή με την εξής λιτή ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης».

Ειπε..........................

"Νίκη με την Γαλλία, κι ας μας πέσει η Ισπανία"

Στράτος Περπέρογλου

(o άσος της Εθνικής μπάσκετ στο sport.gr)

Ψιθυροι......................

  • Βλάσιτς και Πιάτιχ... αιχμαλώτισαν τα αρσενικά βλέμματα με τις χορευτικές φιγούρες τους σε κλαμπ της Θεσσαλονίκης που διασκέδασαν το βράδυ της Κυριακής (13/9), μετά το τέλος του τελικού των grand prix.
  • Τόσο πολύ τσαντίστηκε ο Μπολτ που τον γύριζαν δεξιά - αριστερά οι διάφοροι πολιτικοί που αποφάσισε να μην παίξει ως dj σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης, όπως αρχικά είχε προγραμματίσει. Ο τζαμαϊκανός αναχώρησε για την πατρίδα τους στις 3.00GR, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
  • Ο διεθνής μαλτέζος επιθετικός, Μάικλ Μίφσουντ είχε απορρίψει πρόταση της Λάρισας κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα "coventrytelegraph.net". Να ήταν μόνο αυτός... Πονεμένη ιστορία είναι φέτος τα μεταγραφικά της ΑΕΛ.

Αθλητικός Τύπος 15/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

Στο... ψηφοδέλτιο ο Περικλής

iakovakis_thes09.jpgΥποψηφιότητα για τον κορυφαίο αθλητή στην Ευρώπη για τη σεζόν που ολοκληρώνεται έβαλε ο Περικλής Ιακωβάκης. Για την ακρίβεια, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου τον συμπεριέλαβε ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν τη διαφορά φέτος, παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής μας στα 400μ με εμπόδια είχε μια περίεργη χρονιά.

Η σχετική ψηφοφορία που διεξάγεται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή του κοινού, του Τύπου και των μελών της Ομοσπονδίας, θα έχει και φέτος ελληνικό ενδιαφέρον, στο δρόμο για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας αντίστοιχα. Ο Ιακωβάκης είναι από τους αθλητές που εκπροσωπούν επάξια τα γαλανόλευκα χρώματα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και δικαίως βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.

Μπορεί στη λίστα να φιγουράρουν τα... μεγαθήρια της «γηραιάς» ηπείρου και μόνο η συμμετοχή, όμως, αποτελεί διάκριση για τον Έλληνα πρωταθλητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχόλιο που ακολουθεί της υποψηφιότητάς του, αναφέρεται πως «... είχε μια περίεργη σεζόν, παρόλα αυτά ήταν από τους καλύτερους Ευρωπαίους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με 48.72, που ήταν και η καλύτερη φετινή του επίδοση».

Στη λίστα των ανδρών βρίσκονται τα ονόματα των Φίλιπς Ιντιόγου, Αντρέας Θόρκιλντσερ, Γιάροσλαβ Ριμπακόφ, Πρίμοζ Κόσμους, Σεμπάστιαν Μπάγερ. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες της Γελένα Ισιμπάγεβα, της Μπλάνκα Βλάσιτς, αλλά και των Τατιάνα Λεμπέντεβα, Άννα Πιάτιχ, Στέφι Νέριους και Τζέσικα Ενίς.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 17 Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το «χρυσάφι» του Τσάμπιονς Λιγκ

championsleag.jpgΠρωταθλήτρια στο «Money League» η Τσέλσι όπου τα τελευταία έξι χρόνια είναι η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα έσοδα από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είναι η ελληνική ομάδα με τα περισσότερα έσοδα όπου βρίσκεται στην 17η θέση της γενικής κατάταξης και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός στην 24η θέση.



Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παρουσιάζεται η λίστα με τα έσοδα των ευρωπαϊκών ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ τα έξι τελευταία χρόνια.

1) Τσέλσι 183.702.359

2) Μάντσεστερ Γ. 170.783.438

3) Άρσεναλ 155.827.115

4) Λυών 138.839.301

5) Λίβερπουλ 130.730.113

6) Μίλαν 130.398.715

7) Μπαρτσελόνα 128.628.047

8) Ίντερ 125.762.932

9) Μπάγερν Μονάχου 120.987.510

10) Αϊντχόφεν 120.525.813

11) Ρεάλ Μαδρίτης 111.341.872

12) Ρόμα 96.716.299

13) Βέρντερ Βρέμης 88.575.690

14) Γιουβέντους 71.209.783

15) Πόρτο 70.655.683

16)Σέλτικ 59.984.150

17) Ολυμπιακός 51.105.578

18) Βαλένθια 49.495.413

19) Φενέρμπαχτσε 48.225.013

20)Μαρσέιγ 44.808.695

24) Παναθηναϊκός 39.339.284

44) ΑΕΚ 16.8

Πλατινί :«Δίκαιο Τσάμπιονς Λιγκ»

platini.jpgΓια το νέο σύστημα διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε ο Μισέλ Πλατινί σε αθλητική εφημερίδα. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το χαρακτήρισε πιο δίκαιο, δημοκρατικό των τελευταίων ετών ενώ για τα παράπονα των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 2-4 των πρωταθλημάτων τους ήταν απόλυτος: Ας έβγαιναν αυτές πρωταθλήτριες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί στην εφημερίδα «Goal News»

Για το νέο σύστημα και αν είναι ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του: «Ασφαλώς. Κάναμε ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο κοινωνικό, σοσιαλιστικό θα το έλεγα, επιδιώκοντας να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα και ισορροπία στο γήπεδο μεταξύ των ομάδων. Είναι πλέον περισσότερες οι πρωταθλήτριες ομάδες στους ομίλους και αυτό είναι το σωστό. Επιδίωξη μας ήταν ένα σύστημα πιο δημοκρατικό, σοσιαλιστικό στο Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι όλα εξελίχτηκαν σωστά».

Για τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2-4 και τα παράπονα που έχουν για τι δυσκολία πρόκρισης: «Μα νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό. Αν δεν κάνω λάθος, όταν τουλάχιστον έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο, η διοργάνωση λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Μιλάμε για μια διοργάνωση στην οποία μετέχουν οι πρωταθλήτριες, μια διοργάνωση στην οποία λογικό είναι οι 40 πρωταθλήτριες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους για την πρόκριση και να μη συναντούν εκείνες που τερμάτισαν τρίτες και τέταρτες στην κατάταξη της χώρας τους».

Για τη δήλωση του Τεν Κάτε πως ο Παναθηναϊκός είχε πιο δύσκολο έργο σε σχέση με τον Ολυμπιακό: «Ας είχε πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θα είχε εκείνος την καλύτερη κλήρωση. Για αυτό μιλάμε για πολύ πιο δίκαιο σύστημα. Αυτός ο διαχωρισμός είναι -μπορούμε να το πούμε έτσι- ένα πριμ, ένα μπόνους για τις ομάδες που κατάφεραν να κερδίσουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν για παράδειγμα πρωταθλητής στην Ελλάδα, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για εκείνον σε σχέση με τον Ολυμπιακό».

Για το αν φοβάται μήπως το Τσάμπιονς Λιγκ χάσει την αίγλη του παρελθόντος λόγω συμμετοχής των Ντεμπρετσένι, Ζυρίχη και Μακάμπι Χάιφα: «Αυτές οι ομάδες δεν είναι μικρές. Ίσως μάλιστα είναι πιο σημαντικές από άλλες που συμμετέχουν. Είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους, κουβαλάνε το δικό τους κόσμο, τη δική τους ιστορία και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν κάποια φορά σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Είναι για αυτές τεράστιο κίνητρο διάκρισης από το να γνώριζαν ότι οι πόρτες πολύ δύσκολα κάποια στιγμή θα άνοιγαν για εκείνες».

Για τη νέα εποχή και τη δημιουργία του Γιουρόπα Λιγκ:
«Ο στόχος ήταν και είναι να αναβαθμιστεί το -μέχρι πρότινος- Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Να αποκτήσει περισσότερη αίγλη, να του προσθέσουμε περισσότερο γκλάμουρ. Σκεφτείτε ότι όταν έπαιζα εγώ στο ΟΥΕΦΑ υπήρχαν ματς πιο δύσκολα και από εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλάξαμε το σύστημα, είναι πλέον λογικό, υπάρχει κοινή ώρα έναρξης και καλύτερες ομάδες. Αυτό που θέλουμε είναι το Γιουρόπα Λιγκ να πλησιάσει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το Γιουρόπα Λιγκ: «Αν δεν θέλουν, αν δεν τους κάνει το Γιουρόπα Λιγκ, αν δεν το θεωρούν σκόπιμο να συμμετέχουν σε αυτό, ας μας το που και ας μην παίξουν. Μπορούν να φύγουν. Ας μην παίξουν με το ζόρι. Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δούμε τι θα κάνουμε, θα τις αντικαταστήσουμε, υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται (είπε αστειευόμενος)».

Για το νέο σύστημα αδειοδότησης των ομάδων, Financial Fair Play: «Τη σεζόν 2012-13 ένα ανεξάρτητο όργανο, άσχετο με το ποδόσφαιρο θα αρχίσει έλεγχο για τις δυο περασμένες σεζόν από τη στιγμή που θα ξεκινήσει. Θα εκδίδει οριστικά πορίσματα για την οικονομική κατάσταση των ομάδων και αναλόγως θα κάνει τις εισηγήσεις της στα πειθαρχικά όργανα της ΟΥΕΦΑ. Το πρόβλημα είναι ότι μια ομάδα δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα χρήματα από αυτά που διαθέτει. Κι αν αυτό συμβαίνει είμαι εδώ για να βοηθήσω προκειμένου αυτό να ρυθμιστεί μέσα σε τρία χρόνια. Δεν βγαίνω τώρα έξω για να προασπιστώ τη αξιοπιστία την ισοτιμία και την οικονομική ισορροπία των ομάδων».

Για τους πέντε διαιτητές στο Γιουρόπα Λιγκ:
«Πίεσα πολύ για να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα γιατί πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να υπάρχει όση περισσότερη δικαιοσύνη γίνεται και όσα περισσότερα... μάτια γίνεται. Για να περιοριστούν οι αδικίες. Πως θα βοηθήσουμε λοιπόν τους διαιτητές; βάζοντας δυο επιπλέον μάτια. Έτσι θα μπορούμε να καλύπτουμε με ασφάλεια κάθε γωνία του γηπέδου και να περιορίζονται οι αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα παίρνουν λάθος αποφάσεις ή δεν θα υποπίπτουν σε σφάλματα. Αλλά η διαιτησία θα παραμένει σε επίπεδο ανθρώπινο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Οι ελληνικές ομάδες κάθε χρόνο συμμετέχουν πάντα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι σύλλογοι παίρνουν καλούς παίκτες και η Εθνική Ελλάδας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όσο αφορά τους παράγοντες στην Ελλάδα έχω πολύ καλή άποψη για τον κ. Κόκκαλη και για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, όπως και για τον κύριο Γκαγκάτση και τον Πιλάβιο. Η Ελλάδα διαθέτει ποδοσφαιρικούς παράγοντες οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, με τους οποίου μπορώ να συζητάω για το ποδόσφαιρο».

Ράικαρντ: «Δύσκολο τεστ με ΠΑΟ»

Ο Φρανκ Ράικαρντ καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής της Γαλατασαράι θεωρεί δύσκολο τεστ αυτό με τους πράσινους ενώ κοιτάζει μόνο την ομάδα του καθώς όπως αναφέρει αν βρεθεί στην κατάσταση που θέλει δεν την απασχολεί ο αντίπαλος.

Ο Ολλανδός τεχνικός επιθυμεί να πετύχει στην Ευρώπη μέσω του Γιουρόπα Λιγκ «Θέλουμε να πετύχουμε στην Ευρώπη και ο αγώνας απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ένα πολύ δύσκολο τεστ για μας. Εμείς γινόμαστε σταδιακά μία καλή ομάδα. Καταφέραμε να νικήσουμε στο ντέρμπι την Μπεσίκτας και πάμε στην Αθήνα ξεκούραστοι και με καλή ψυχολογία. Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν παίξουμε στο επίπεδο που μπορούμε, θα είμαστε κοντά στη νίκη».

«Χωρίς φόβο στο ΟΑΚΑ»

naftiaris.jpgΟ Γαλλοτυνήσιος μέσος του Άρη Μεχντί Ναφτί ξεκαθαρίζει ότι οι «κίτρινοι» σέβονται τον Παναθηναϊκό ωστόσο δεν τον φοβούνται. Παράλληλα επισημαίνει ότι το ξεκίνημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι θετικό όχι όμως και ιδανικό.



Για όλους και για όλα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα SportDay ο Μεχμέντ Ναφτό όπου τόνισε

Για την εμφάνιση του και το γκολ με τον ΠΑΣ

«Συνηθίζω να έρχομαι από την πίσω ζώνη και να σουτάρω αλλά το κακό είναι πως συνηθίζω να σκοράρω!Ευτυχώς η μπάλα πήγε προς τα δίχτυα και πήραμε ένα πολύτιμο τρίποντο»




Για τις εμφανίσεις του Άρη ως τώρα

«Δεν νομίζω πως είναι το ιδανικό ξεκίνημα γιατί θεωρώ πως θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει και τα τρία παιχνίδια πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε 100% έτοιμοι αλλά βάσεις της εικόνας στα φιλικά παιχνίδια ν ομίζω πως είχαμε την δυνατότητα για το απόλυτο βαθμών. Από την άλλη πλευρά μπορείς να χαρακτηρίσεις θετικό το ξεκίνημα μια και χωρίς να έχουμε δείξει την πραγματική εικόνα μας έχουμε ήδη πάρει επτά βαθμούς. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Αν παίξουμε βέβαια με αυτό τον τρόπο κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους δεν πρόκειται να κερδίσουμε. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στα αποτελέσματα αλλά και συγχρόνως να βελτιώνουμε συνεχώς την απόδοση μας. Βέβαια πρέπει να σημειώσω πως ο αγωνιστικός χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης» βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν μας βοηθά να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε».

Για την μέτρια αγωνιστική εικόνα στο ματς με τον ΠΑΣ

«Μακάρι να ήξερα και εγώ τον λόγο που κάθισε η ομάδα σε κάποια σημεία του αγώνα. Ίσως να φταίει πως μετά το πρώτο γκολ κυνηγήσαμε γρήγορα και το δεύτερο και όταν δεν ήρθε αγχωθήκαμε».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό

«Το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να φανερώσει τίποτα, γιατί είναι ακόμα πολύ νωρίς. Θα το αντιμετωπίσουμε απλώς σαν ένα ακόμα παιχνίδι παρά το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας»

Βιολίδης: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μοναδικός χορηγός»

violidis.jpgΠρος νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της οδεύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δικεφάλου στην Πυλαία, εγκρίθηκε η αύξηση ύψους 15.350.001 ευρώ, σε 51.166.770 νέες ονομαστικές μετοχές. Η τιμή διάθεσης της κάθε μετοχής ορίστηκε στα 0,33 ευρώ, ενώ η ονομαστική αξία της είναι και πάλι 0.30 ευρώ. Ως ελάχιστο όριο αγοράς ορίστηκε η τιμή των 10 ευρώ, δηλαδή 30 μετοχές. Όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, εάν καλυφτεί πλήρως η αύξηση το ποσό θα φτάσει στα 21.342.788 ευρώ, με τις μετοχές να φτάνουν στις 71.142.625 ευρώ.


«Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό του κόσμου του ΠΑΟΚ θα ανέβει από το σημερινό 29% στο 33 με 34% των μετοχών της ΠΑΕ. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα ξαναμπεί σε περιπέτειες, διότι με λιγότερο από 67% κανείς δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός χορηγός της ομάδας και στηρίζει την οικονομική εξυγίανση, που παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης.

Υπήρξε απαρτία
Στο πάνελ βρέθηκαν ο Ηλίας Βιολίδης μαζί με το νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, οι οποίοι και προέδρευσαν της συνέλευσης. Παρόντος του 67,8% των μετόχων της ΠΑΕ υπήρξε απαρτία κι έτσι η συνέλευση προχώρησε κανονικά και έγκαιρα. Το πρώτο θέμα ήταν η διερεύνηση εκλογής αιρετής διοίκησης, με τον Ηλία Βιολίδη να τονίζει πως η σημερινή διοίκηση είναι Πρωτοδικείου και να ρωτάει αν υπάρχει κάποιος που να θέλει αιρετή, αλλά ουδείς από τους περίπου 150 παραβρισκόμενους δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Το δεύτερο και βασικότερο θέμα ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών όπου ψηφίστηκε και εγκρίθηκε. Ο Ηλίας Βιολίδης αναφέρθηκε στην αύξηση, ζητώντας την έγκρισή της, λέγοντας: «Ο αγώνας για την οικονομική εξυγίανση συνεχίζεται με τη βοήθεια των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα απομένει η απαλλαγή από το βραχνά των χρεών. Το ποσό που θα καλυφτεί είναι της τάξεως των 15.350.001 ευρώ. Προς το τέλος του χρόνου θα ανοίξει η αύξηση για τον κόσμο, για να μπορέσει να πάρει μετοχές. Ο κάθε ΠΑΟΚτσής θα έχει δικαίωμα και φυσικά και ο απόδημος ελληνισμός. Άλλωστε είναι γνωστή η μεγάλη μάζα ΠΑΟΚτσήδων που υπάρχει στη Γερμανία. Θα γίνει τακτική γενική συνέλευση, όπου θα παραδοθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ. Επίσης, σε συνέντευξη που θα παραθέσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, θα εξηγηθούν τα πάντα περί αύξησης».
Κλείνοντας τη γενική συνέλευση, ο Ηλίας Βιολίδης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, αλλά και όσους μετόχους έλειπαν: «Θέλω να ευχαριστήσω και εσάς, αλλά και όλους όσους μας στήριξαν με αγορά μετοχών και δε βρίσκονται εδώ, αλλά βοηθάνε στην εξυγίανση. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα. Και θα ξαναπώ αυτό που έχει γίνει σύνθημα για όλους μας, ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα».

«Τεστ» για τις προσεχείς.... «μάχες»

ethniki_israel1.jpgΗ Ελλάδα δίνει απόψε (7.15μ.μ, ΝΕΤ) τον τελευταίο της αγώνα στην β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, κόντρα στην αήττητη Γαλλία, σε μία αναμέτρηση, που ο νικητής θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ε' ομίλου. Η «επίσημη αγαπημένη» φιλοδοξεί να πάει με τον «αέρα» της... κορυφής στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση ήττας θα καταταγεί τρίτη στον όμιλο, αν η Ρωσία επικρατήσει της ΠΓΔΜ και δεύτερη, αν τα Σκόπια επιβληθούν των Πρωταθλητών Ευρώπης. Έτοιμοι να αγωνιστούν οι Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Κουφός.



Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας θα προσπαθήσει να... στενοχωρήσει για πρώτη φορά τον αποψινό του αντίπαλο στην διοργάνωση, καθώς οι «τρικολόρ» παραμένουν αήττητοι στα πολωνικά παρκέ. Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ με την παρουσία πολλών ΝΒΑερ στο ρόστερ της και τον γκαρντ των Σπερς, Τόνι Πάρκερ, να καδοδηγεί... «μαεστρικά» τους Γάλλους, δείχνει ικανή να παρατείνει... αρκετά την παραμονή της στην Πολωνία. Το ταλέντο και τα αθλητικά προσόντα των «Les Blues» είναι εμφανή, με την «γαλανόλευκη» να παρατάσσεται με όλα της τα όπλα» στον αποψινό αγώνα, καθώς ο Γιάννης Μπουρούσης ξεπέρασε τον πρόβλημα στον ώμο του, ενώ και ο Κώστας Κουφός είναι πλέον έτοιμος να αγωνιστεί, μετά τις στομαχικές διαταραχές, οι οποίες τον ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η «επίσημη αγαπημένη» δεν έχει να περιμένει κανένα άλλο αποτέλεσμα στον όμιλο, σε ενδεχόμενη επικράτησή της, αφού θα είναι σίγουρα πρώτη και με τις εκτιμήσεις για τον αντίπαλό της στους «8» του Ευρωμπάσκετ να είναι τουλάχιστον... παρακινδυνευμένες. Στον στ' όμιλο γίνεται «πόλεμος», καθώς το υποτιθέμενο φαβορί, Ισπανία, μπορεί να τερματίσει από τέταρτη μέχρι και δεύτερη, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα της με την Πολωνία, η οποία και αυτή με την σειρά της θα προκριθεί ως τέταρτη, αν κερδίσει τους «φούριας ρόχας». Πιθανότατα τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου θα πάρουν η Σλοβενία με την Τουρκία, ενώ η Σερβία θα «παλέψει» μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης.

Το σημερινό πρόγραμμα του ε' ομίλου:

4.45μ.μ. Ρωσία-Σκόπια (ΕΤ1)

7.15μ.μ. Γαλλία-ΕΛΛΑΔΑ (ΝΕΤ)

10μ.μ. Γερμανία-Κροατία (ΕΤ1)

Η βαθμολογία του ε' ομίλου

1. Γαλλία 8 (309-265)
2. Ελλάδα 7 (311-266)
3. Ρωσία 6 (267-269)
4. Κροατία 5 (287-296)
5. Γερμανία 5 (292-313)
6. ΠΓΔΜ 5 (268-325)

Σε ρυθμούς Γαλατά

ten_cate-kara.jpgΣτο πράσινο στρατόπεδο έχουνε μπει σε ρυθμούς Γαλατασαράι καθώς ξεκινάει ουσιαστικά από σήμερα η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με τους Τούρκους. Ο Χενκ τεν Κάτε, όπως όλα δείχνουν, θα αλλάξει σύστημα και θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-3-2-1. Ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Κονσεντίνο μίλησε για την παρουσία του πελάτη του στο τριφύλλι.

Ο Ολλανδός τεχνικός από το βράδυ της Κυριακής έχει το μυαλό του στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του τριφυλλιού στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Γαλατασαράι την Πέμπτη το βράδυ και όλοι στην ομάδα επιθυμούν τη νίκη ώστε να ξεκινήσουν με τρίποντο και να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Άλλωστε οι Τούρκοι είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου.
Ο Τεν Κάτε σκέφτεται να καταστρώσει τα πλάνα του με σύστημα 4-3-2-1 και όχι με το σύνηθες 4-2-3-1. Έτσι, ο Γιώργος Καραγκούνης θα αγωνιστεί στην τριάδα πλάι στους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστα Κατσουράνη. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιας και ο Τζιμπρίλ Σισέ θα λείψει στα τρία πρώτα ματς λόγω τιμωρίας.

«Στην καλύτερη φάση της καριέρας του»
Ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο αναφέρθηκε στην παρουσία του Λέτο στον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:
«Μπορεί να κλείσει τη σεζόν με 10-12 γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι ότι ο Σεμπάστιαν νιώθει όμορφα στον Παναθηναϊκό. Αισθάνεται ότι βρήκε μια οικογένεια. Όλοι τον περιβάλλον με μια εμπιστοσύνη και του το δείχνουν.
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι έχει πενταετές συμβόλαιο, ενώ στον Ολυμπιακό ήταν δανεικός. Αυτά τον βοηθούν πάρα πολύ. Επιπλέον μου έλεγε ότι τώρα νιώθει πολύ πιο άνετα στην Ελλάδα γιατί γνωρίζει καλύτερα στην Αθήνα, τις ελληνικές συνήθειες και τον τρόπο σκέψεις των ανθρώπων.
Ο Σεμπάστιαν μου είπε ότι νιώθει στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Είναι σε ανάλογη κατάσταση με το 2007, όταν έπαιζε στη Λανούς και τον είδε η Λίβερπουλ, ενθουσιάστηκε και τον αγόρασε. Χρειάζεται μόνο να αποκτήσει περισσότερη ωριμότητα, αλλά αυτή έρχεται μέσα από την εμπειρία και τους αγώνες. Πρόσφατα ήμουν στην Ελλάδα και έζησα από κοντά πόσο ικανοποιημένοι είναι στη διοίκηση με τον Σεμπάστιαν.

Για την άποψη που έχει ο Λέτο για τον Χενκ Τεν Κάτε:
«Ο Λέτο μου είπε ότι τον βοηθάει πολύ, όπως και όλο το τεχνικό τιμ. Τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι πολύ επαγγελματικά, κάτι που ο Σεμπάστιαν δεν το περίμενε για το ελληνικό σύλλογο. Δεν θέλει συνέχεια να τον ρωτάτε για συγκρίσεις με τον Ολυμπιακό, τι συνέβη πέρυσι. Ό,τι έγινε, έγινε και είναι παρελθόν. Τώρα ανήκει στον Παναθηναϊκό και μόνο αυτό τον νοιάζει».