Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Στο... ψηφοδέλτιο ο Περικλής

iakovakis_thes09.jpgΥποψηφιότητα για τον κορυφαίο αθλητή στην Ευρώπη για τη σεζόν που ολοκληρώνεται έβαλε ο Περικλής Ιακωβάκης. Για την ακρίβεια, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου τον συμπεριέλαβε ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν τη διαφορά φέτος, παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής μας στα 400μ με εμπόδια είχε μια περίεργη χρονιά.

Η σχετική ψηφοφορία που διεξάγεται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή του κοινού, του Τύπου και των μελών της Ομοσπονδίας, θα έχει και φέτος ελληνικό ενδιαφέρον, στο δρόμο για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας αντίστοιχα. Ο Ιακωβάκης είναι από τους αθλητές που εκπροσωπούν επάξια τα γαλανόλευκα χρώματα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και δικαίως βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.

Μπορεί στη λίστα να φιγουράρουν τα... μεγαθήρια της «γηραιάς» ηπείρου και μόνο η συμμετοχή, όμως, αποτελεί διάκριση για τον Έλληνα πρωταθλητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχόλιο που ακολουθεί της υποψηφιότητάς του, αναφέρεται πως «... είχε μια περίεργη σεζόν, παρόλα αυτά ήταν από τους καλύτερους Ευρωπαίους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με 48.72, που ήταν και η καλύτερη φετινή του επίδοση».

Στη λίστα των ανδρών βρίσκονται τα ονόματα των Φίλιπς Ιντιόγου, Αντρέας Θόρκιλντσερ, Γιάροσλαβ Ριμπακόφ, Πρίμοζ Κόσμους, Σεμπάστιαν Μπάγερ. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες της Γελένα Ισιμπάγεβα, της Μπλάνκα Βλάσιτς, αλλά και των Τατιάνα Λεμπέντεβα, Άννα Πιάτιχ, Στέφι Νέριους και Τζέσικα Ενίς.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 17 Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: