Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Βιολίδης: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μοναδικός χορηγός»

violidis.jpgΠρος νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της οδεύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δικεφάλου στην Πυλαία, εγκρίθηκε η αύξηση ύψους 15.350.001 ευρώ, σε 51.166.770 νέες ονομαστικές μετοχές. Η τιμή διάθεσης της κάθε μετοχής ορίστηκε στα 0,33 ευρώ, ενώ η ονομαστική αξία της είναι και πάλι 0.30 ευρώ. Ως ελάχιστο όριο αγοράς ορίστηκε η τιμή των 10 ευρώ, δηλαδή 30 μετοχές. Όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, εάν καλυφτεί πλήρως η αύξηση το ποσό θα φτάσει στα 21.342.788 ευρώ, με τις μετοχές να φτάνουν στις 71.142.625 ευρώ.


«Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό του κόσμου του ΠΑΟΚ θα ανέβει από το σημερινό 29% στο 33 με 34% των μετοχών της ΠΑΕ. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα ξαναμπεί σε περιπέτειες, διότι με λιγότερο από 67% κανείς δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός χορηγός της ομάδας και στηρίζει την οικονομική εξυγίανση, που παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης.

Υπήρξε απαρτία
Στο πάνελ βρέθηκαν ο Ηλίας Βιολίδης μαζί με το νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, οι οποίοι και προέδρευσαν της συνέλευσης. Παρόντος του 67,8% των μετόχων της ΠΑΕ υπήρξε απαρτία κι έτσι η συνέλευση προχώρησε κανονικά και έγκαιρα. Το πρώτο θέμα ήταν η διερεύνηση εκλογής αιρετής διοίκησης, με τον Ηλία Βιολίδη να τονίζει πως η σημερινή διοίκηση είναι Πρωτοδικείου και να ρωτάει αν υπάρχει κάποιος που να θέλει αιρετή, αλλά ουδείς από τους περίπου 150 παραβρισκόμενους δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Το δεύτερο και βασικότερο θέμα ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών όπου ψηφίστηκε και εγκρίθηκε. Ο Ηλίας Βιολίδης αναφέρθηκε στην αύξηση, ζητώντας την έγκρισή της, λέγοντας: «Ο αγώνας για την οικονομική εξυγίανση συνεχίζεται με τη βοήθεια των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα απομένει η απαλλαγή από το βραχνά των χρεών. Το ποσό που θα καλυφτεί είναι της τάξεως των 15.350.001 ευρώ. Προς το τέλος του χρόνου θα ανοίξει η αύξηση για τον κόσμο, για να μπορέσει να πάρει μετοχές. Ο κάθε ΠΑΟΚτσής θα έχει δικαίωμα και φυσικά και ο απόδημος ελληνισμός. Άλλωστε είναι γνωστή η μεγάλη μάζα ΠΑΟΚτσήδων που υπάρχει στη Γερμανία. Θα γίνει τακτική γενική συνέλευση, όπου θα παραδοθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ. Επίσης, σε συνέντευξη που θα παραθέσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, θα εξηγηθούν τα πάντα περί αύξησης».
Κλείνοντας τη γενική συνέλευση, ο Ηλίας Βιολίδης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, αλλά και όσους μετόχους έλειπαν: «Θέλω να ευχαριστήσω και εσάς, αλλά και όλους όσους μας στήριξαν με αγορά μετοχών και δε βρίσκονται εδώ, αλλά βοηθάνε στην εξυγίανση. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα. Και θα ξαναπώ αυτό που έχει γίνει σύνθημα για όλους μας, ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: