Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ηρακλής Τρεις απόντες


Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο κρίθηκε θετικό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι η ομάδα του Ηρακλή αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία ο Γηραιός θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις φιλοξενώντας τον Λεβαδειακό το Σάββατο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να κρίνει πολλά στην «μάχη» για τη σωτηρία καθώς και ο Λεβαδειακός είναι από τις ομάδες που παλεύουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.
Ο προπονητής των «κυανόλευκων» λοιπόν δεν θα έχει στη διάθεσή του στο «Καυτανζόγλειο» τους Κατσαμπή και Ιάκομπ που εκτίουν ποινή λόγω καρτών αλλά και τον τραυματία Μάρκες. Αναλυτικά ο Σλοβάκος έχει συμπεριλάβει στην αποστολή των Θεσσαλονικέων τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Φερνάντες, Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Ιωανίδης, Λέκι, Μάρτος, Επστάιν, Ριμόλντι, Γκαρσία, Μαρά, Κομπαγιάσι, Μιλάνο, Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κονέ, Γιάντσης.

ΠΑΟΚ Ξανά μόνος ο Μουσλίμοβιτς

Ακόμα ένα ντέρμπι κινδυνεύει να χάσει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ που είχε μείνει εκτός αποστολής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είναι πιθανό να τεθεί εκτός μάχης και από το ματς με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στην Τούμπα. Ο Βόσνιος συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και την Παρασκευή ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.Ο Φερνάντο Σάντος θα τον περιμένει μέχρι και το Σάββατο. Αν μπορέσει να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της τελευταίας προπονήσεις χωρίς ενοχλήσεις τότε θα είναι στην αποστολή. Ατομικό έκαναν επίσης και οι Σαβίνι, Φιλομένο. Την Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν βίντεο με τον Πορτογάλο τεχνικό να τους μιλά για θέματα τακτικής.
Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τους φιλάθλους
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει του κυριακάτικού αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός για την 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Superleague θέλει να επισημαίνει τα εξής:Οι πόρτες του γηπέδου της Τούμπας θα ανοίξουν στις 16.30.Παρακαλούνται οι φίλαθλοι για την όσο τον δυνατόν πιο έγκυρη προσέλευσή τους στο γήπεδο προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.Επίσης, παρακαλούνται οι γονείς να αποφύγουν να φέρουν στο γήπεδο παιδιά μικρής ηλικίας ΧΩΡΙΣ εισιτήριο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους φιλάθλους μας για την κατανόηση και τη βοήθειά τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ:ΑΝΑΝΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdPavt25kneQIAN42dwlwoJN3e6_WuhGFNUob7C3wAvyMiPX2OaQ7TxSC2TcBxaVpBV92VLUkmUKNgoBHmUlBh-YumMUAzNpeR0YTY_IRGKbzSgKLlsdtXwa47VS97GqVwNKZ1YKXIXRE/s320/__piso%5B1%5D.jpg

Η Αποστολή για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό:Φερνάντες, Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Ιωαννίδης, Λέκι, Mάρτος, Eπστάιν, Ριμόλντι, Γκαρσία, Mάρα, Koμπαγιάσι, Mιλάνo, Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κονέ, Γιάντσης.

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό μετά τον ορισμό του κ. Παμπορίδη ως διαιτητή του κρισιμότατου αγώνα του Σαββάτου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με το άκουσμα της είδησης του ορισμού του κ. Παμπορίδη και των Βοηθών του στην αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Λεβαδειακό, όλη η οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ αισθάνθηκε παγωμάρα , αφού ήρθαν στο μυαλό μνήμες και εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος.
Εχοντας φθάσει σε οριακή καμπή του Πρωταθλήματος, θεωρούμε ότι (αυτήν τη φορά) ο κ. Παμπορίδης και οι Βοηθοί του θα σεβαστούν την ιστορία και το κύρος του ΗΡΑΚΛΗ, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το Οργανο, που τους όρισε και, τέλος, τον εαυτό τους, διαψεύδοντας, παράλληλα, ψιθύρους και υπαινιγμούς, που έχουν να κάνουν με το ‘αμαρτωλό’ παρελθόν του ποδοσφαίρου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή, για την οποία ετάχθησαν, αποδίδοντας δικαιοσύνη αμφιπλεύρως.
Τέλος, επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, στον κόσμο μας να επιδείξει σύνεση και ψυχραιμία, προς το συμφέρον της ομάδας, καθώς ο κίνδυνος μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλος.
Ευχόμαστε στον κ. Παμπορίδη και στους Βοηθούς του καλή επιτυχία…
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Εχθές αργά το βράδυ 80 άτομα πήγανε να κάνουνε ζημειά σε σύνδεσμο του Ηρακλή και συγκεκριμένα στην Αυτόνομη θύρα 10.
Το γεγονός ήταν οτι οι συγκεκριμένοι ταραξίες λογάριαζαν χωρίς φόβο αλλά γρήγορα τράπηκαν σε φυγή μετά από το μεγάλο λάθος που πήγανε να κάνουνε.....

Θέλει να παίξει ο Μεριέμ


Την επιθυμία να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ εξέφρασε ο Καμέλ Μεριέμ στους ανθρώπους του Άρη. Ο Γάλλος μέσος είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη και χθες προπονήθηκε δίχως την προστατευτική μάσκα. Το ιατρικό επιτελείο των Θεσσαλονικέων σε συνεργασία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα αποφασίσει αν ο 31 ετών παίκτης θα παίξει κόντρα στην «Ένωση». Ο Μεριέμ αισθάνεται καλά και στη σημερινή προπόνηση, όπου ο Αργεντινός τεχνικός θα δείξει τα πλάνα του για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους», θα κριθεί η συμμετοχή του. Εν τω μεταξύ, ο Κούπερ για πρώτη φορά θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ (πλην του τιμωρημένου Κάμπορα). Ο 55χρονος τεχνικός υπολογίζει τους Πρίττα, Φερνάντες, Ναφτί και Γκαρσία για το κέντρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Μια τετράδα από τις πλέον αξιόπιστες στο πρωτάθλημα στα χέρια του Κούπερ, ο οποίος καλείται να βρει τις ισορροπίες και την ιδανική χημεία.

Σάντος «Παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα»


Ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα είναι το κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναγνώρισε τη δυσκολία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, όμως τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Όσον αφορά τα όσα ακούγονται ότι ο «Δικέφαλος» πάει για το πρωτάθλημα, ο 56χρονος προπονητής υπογράμμισε ότι «δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Σάντος:
«Είναι ένα παιχνίδι απλό, όλοι ξέρουν τι σκέφτομαι, ποιες είναι οι σκέψεις μου, για μένα δεν υπάρχουν σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά ματς, όλα είναι δύσκολα. Τίποτα παραπάνω από ένα δύσκολο ματς. Και όπως σε όλα, αυτό που θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι η συνταγή που έχει φέρει ως εδώ. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά αυτό. Όλες τις μέρες γράφουμε ποια είναι η δική μας φιλοσοφία. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό ανεξαρτήτου αντίπαλου ή γηπέδου», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και αναφέρθηκε ειδικότερα στον αγώνα με το «τριφύλλι»:
«Σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι θα παίξουμε με έναν αντίπαλο δυνατό, με δικούς του στόχους, έδειξε χθες ότι είναι δυνατός, συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Ρόμα. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν τέτοιες επιτυχίες και όλοι πρέπει να χαιρόμαστε με τέτοιες επιτυχίες. Περιμένουμε και η τύχη να είναι με το μέρος μας. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που έκανε μέχρι τώρα, δε βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Το έχουμε πει όλες τις εβδομάδες ότι οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Και αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι για να πετύχουμε το στόχο, το πρώτο είναι η νίκη, αυτό γράφω στον πίνακα.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μας. Μετά γράφω τι είναι σημαντικό τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τη νίκη. Να είμαστε καλά οργανωμένοι, με καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο, να αμυνόμαστε και να επιτιθέμαστε σωστά. Να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, ζωντανοί με την μπάλα ή χωρίς, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με λάθη, όσο λιγότερα κάνουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε για νίκη.
Οι ποδοσφαιριστές να έχουν πάθος και αποφασιστικότητα, να προσπαθήσουν να βγαίνουν πρώτοι στις διεκδικήσεις, να είναι πολύ δυνατοί στις μονομαχίες. Να μην μπορεί κανένας να μας κατηγορήσει για έλλειψη δουλειάς και να έχουμε προσωπικότητα για να αναλάβουμε ευθύνες που μας αναλογούν. Να έχουμε μυαλό, δηλαδή εξυπνάδα. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, όπως κι αν λέγεται. Αυτά πρέπει να κάνουμε, αν τα κάνουμε θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη».
Ερωτηθείς αν είναι καλό ή κακό που ο Παναθηναϊκός έχασε από την Καβάλα ή που κέρδισε τη Ρόμα, ο 55χρονος τεχνικός απάντησε: «Δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα, μόνο στην Ελλάδα γίνονται, επειδή έχασε ο Παναθηναϊκός από την Καβάλα δεν είναι μεγάλη ομάδα ή επειδή κέρδισε τη Ρόμα είναι ξανά μεγάλος. Ξέρουμε καλά την ομάδα του ΠΑΟ, δε χρειάζονται αποτελέσματα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Εμάς μας απασχολεί μία μόνο λέξη, ο ΠΑΟΚ. Δε θέλουμε να παραστρατήσουμε από το δρόμο μας. Έχω ήδη δει 20 αγώνες του Παναθηναϊκού, όπως έκανα για κάθε ομάδα που αντιμετωπίσαμε. Δέκα ώρες δουλεύω την ημέρα για να μπορέσω να βγάλω αυτή τη δουλειά που πρέπει. Η προετοιμασία που κάναμε είναι ίδια με το ματς κυπέλλου στα Γιάννενα ή με άλλα ματς που νικήσαμε. Έχουμε ήδη πει στους ποδοσφαιριστές αυτά που έπρεπε ήδη να πούμε. Αλίμονο αν περίμενα να δω πρώτα το χθεσινό ματς και μετά να τους μιλήσω».
Για το αν οι παίκτες του αισθάνονται κόπωση όσο φτάνουμε κοντά στο τέλος της σεζόν, ο κ. Σάντος υπογράμμισε: «Σίγουρα είναι φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση. Τα γήπεδα δεν προσφέρονται τόσο πολύ, είναι δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος, απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες σε μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς προσπαθούμε με το επίπεδο της προπόνησης να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε σε αυτήν την κατάσταση και αυτό γίνεται κυρίως μειώνοντας το χρόνο της προπόνησης. Μία ώρα στη Σουρωτή αντιστοιχεί σε δύο ώρες προπόνησης σε φυσιολογικό γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για να είναι καλά ως το τέλος του πρωταθλήματος».
Για το ποιους παίκτες του «τριφυλλιού» χρειάζεται να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του: «Μας απασχολεί πως αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, τη φιλοσοφία που θα αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών του, ξέρουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Δε θα παίξουμε μαν του μαν σε όλους τους παίκτες του, σε όλο το γήπεδο».
Για τα προβλήματα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και του Πάμπλο Γκαρσία, σχολίασε: «Δεν υπάρχει ζήτημα, αν δεν μπορέσει ο Μουσλίμοβιτς να αγωνιστεί, θα αγωνιστεί κάποιος άλλος. Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο διάστημα αγωνίστηκε σε δυο τρία ματς, αν είναι καλά θα είναι καλό για την ομάδα, αν δεν είναι, δεν πειράζει. Όσον αφορά τον Γκαρσία είναι πολύ λυπημένος από το χαμό της μητέρας του, ωστόσο ο ίδιος το αντιμετώπισε με πολύ καλό τρόπο. Ήρθε τη Δευτέρα, την Τρίτη μπήκε στην προπόνηση, επέδειξε θέληση να επιστρέψει κοντά στην ομάδα. Είδαμε στις προπονήσεις ότι είναι 100% έτοιμος, οπότε η πιθανότητά του να αγωνιστεί είναι πολύ μεγάλη».
Ο κ. Σάντος μίλησε για τις συχνές αποβολές των ποδοσφαιριστών του: «Έχουμε μιλήσει για τις αποβολές, μου είναι δύσκολο να το κατανοήσω, προέρχονται από παιδικά λάθη. Δεν είναι δηλαδή περιπτώσεις που μπορούν να συμβούν, όπως για παράδειγμα βγαίνει ο αντίπαλος στην κόντρα οπότε επιλέγουμε να κόψουμε και παίρνουμε κάρτα. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις περιπτώσεις των Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Αραμπατζή, θα μπορούσαν 100% να είχαν αποφευχθεί. Το έχουμε αναλύσει, ωστόσο περνάει από το χέρι κάθε ποδοσφαιριστή, όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες μεταξύ τους. Ο λόγος για τον οποίο ο Αραμπατζής αποβλήθηκε είναι τελείως διαφορετικός για το λόγο που αποβλήθηκε ο Βιεϊρίνια και σίγουρα είναι πολύ πιο σοβαρός ο λόγος του Βιεϊρίνια».
Για όσα έχουν ακουστεί γύρω από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Ο Σαλπιγγίδης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του, όπως κι εμείς για τη δική μας. Οι φίλαθλοί μας να κάνουν αυτό που κάνουν πάντα, να βοηθήσουν την ομάδα, ξέρουν ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα και θέλουμε και σε αυτό το παιχνίδι να μας στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν, ακόμα κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, διότι η βοήθειά τους είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα». Για το αν ο ΠΑΟΚ πάει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με στόχο σ’ όλα τα παιχνίδια τη νίκη. Αν τώρα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, σίγουρα υπάρχουν κάποιες πιθανότητες και φέτος για τον τίτλο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας δημιουργεί άγχος και νευρικότητα. Ούτε να φέρνει πίεση στην ομάδα. Δεν αλλάζει ο στόχος μας. Δεν θα πω αύριο διαφορετικά πράγματα απ’ όσα είπα στο ξεκίνημα της σεζόν για τους στόχους της ομάδας. Ούτε θα αλλάξουμε φιλοσοφία. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Τί γράφει ο ξένος Τύπος


Εγκωμιαστικά σχόλια από τον ξένο Τύπο Mε εγκωμιαστικά σχόλια για τον Παναθηναϊκό και τον Τζιμπρίλ Σισέ και εκ δια μέτρου αντίθετα για την Ρόμα υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος και δη ο ιταλικός, την μεγάλη νίκη των «πράσινων» κόντρα στους «τζιαλορόσι». Διαβάστε τι γράφουν τα μεγαλύτερα ξένα sites...

corrieredellosport.it: "Κατάρρευση της Ρόμα στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2"

gazzetta.it: "Περίγελος η Ρόμα στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2"

sportal.it: "Ρόμα, το σερί σταμάτησε"

goal.com.it: "Παναθηναϊκός-Ρόμα: Η λύκαινα αποκοιμήθηκε και οι Έλληνες πανηγυρίζουν"

repubblica.it: "Στάση της Ρόμα στην Αθήνα"

ilmessaggero.it: "Η Ρόμα πάει για ύπνο, χρειάζονται δύο γκολ"

uefa.com: "Το γκολ του Σισέ έβαλε τέλος στο σερί της Ρόμα"

francefootball.fr: "Ο Παναθηναϊκός και ο Σισέ νίκησαν τη Ρόμα"

lefigaro.fr: "Καθάρισε ο Σισέ για τον Παναθηναϊκό"

topfoot.fr: "Ο Σισέ προσέφερε στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Ο Τζιμπρίλ επέστρεψε"

footmercato.net: "Ο Τζιμπρίλ Σισέ κερδίζει πόντους για την Εθνική"

soccernet.espn.go.com: "Οι Έλληνες αντεπιτέθηκαν"

Εφικτό το «μαγικό»… 15 για Δικέφαλο

Τα δύσκολα πέρασαν, έρχονται τώρα τα… πολύ δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παλέψει για να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την εξάδα και αν καταστεί δυνατό, την 5η θέση. Φυσικά τίποτε δεν άλλαξε μετά και την προχθεσινή ήττα. Άλλωστε άπαντες στον «Δικέφαλο» έλεγαν μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ ότι δεν ενόχλησε η ήττα αλλά η εμφάνιση της ομάδας και η εικόνα που έβγαλε στο παρκέ. Και αυτή εικόνα μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο ξεκούραστος, ακόμα το ότι οι «κόκκινοι» έχουν μάθει να παίζουν δύο ματς την εβδομάδα, η διάθεση τους να δείξουν κάτι καλό ως πρόβα τζενεράλε ενόψει τελικού κυπέλλου και φυσικά το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει ρυθμό σε τέτοια παιχνίδια εξαιτίας απουσίας των κατάλληων πόιντ γκαρντ…
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Και θα πρέπει να ενταθεί. Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη στην μάχη της 5ης θέσης, την οποία διεκδικούν πέντε ομάδες (ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Κολοσσός, Περιστέρι). Ο ΠΑΟΚ έχει το αβαντάζ να παίξει πέντε αγώνες στην εδρα του, όπως το Περιστέρι και ο Πανιώνιος. Και παράλληλα αντιμετωπίζει στο «Παλατάκι» Περιστέρι, Κολοσσό (οι ήττες τους σε Αθήνα και Ρόδο ήταν με πολύ μικρές διαφορές), ενώ θα παλέψει με τον Πανιώνιο στην Αθήνα για να κρατήσει τουλάχιστον το +5 της νίκης του στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια ο βασικός στόχος είναι το 11-2 στο PAOK SPORTS ARENA (θα είναι λογική μια ήττα από τον Παναθηναϊκό εκεί), με την προοπτική να πετύχει τρεις νίκες εκτός έδρας (Λάρισα, Ηλύσια, ΑΕΚ) και να φτάσει τις 15 στην κανονική περίοδο. Με λίγα λόγια ο «Δικέφαλος» θα ζητήσει το 7/9 μέχρι το τέλος. Φαίνεται δύσκολο, αλλά με βάση το πρόγραμμα, είναι βατό. Με 15 νίκες και τις ισοβαθμίες δικές του (είναι ΟΚ με Άρη, λογικά θα τις έχει με Περιστέρι, Κολοσσό, θα την… παλέψει με Πανιώνιο), έχει πολύ τύχη για την 5η θέση, μια και δύσκολα από τις ομάδες αυτής της πεντάδας να φτάσει κάποια τις 16 νίκες.
Και αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ καταφέρει το πολύτιμο 2Χ2 στην επόμενη δυάδα αγώνων του με Καβάλα και Παναθηναϊκό στο «Παλατάκι», τότε θα ισχυροποιηθεί αφάνταστα το πλεονέκτημα της ομάδας. Απλά μελαγχολία προσθέτει το γεγονός το πως πέταξε τσάμπα βαθμούς ο ΠΑΟΚ, όταν για παράδειγμα ακόμα και αυτή η ΑΕΚ κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από την Καβάλα.Πηγη Μετροσπορ

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: «Κανένα πρόβλημα με τον Ματ»

#
ΚΑΕ ΑΡΗΣ: «Κανένα πρόβλημα με τον Ματ»

Ο Ματ Ουόλς συμπλήρωσε πάνω από 36 ώρες στην Θεσσαλονίκη αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΚΑΕ Άρης, κάτι που όπως ήταν λογικό προβλημάτισε τους «κίτρινους» αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας. Η… καθυστέρηση οφείλεται στο «λέτερ οφ κλίρενς» το οποίο δεν ήρθε χθες στα γραφεία της ελληνικής Ομοσπονδίας, ένα έγγραφο το οποίο μόλις σταλεί από την Σλοβενία τότε θα δώσει το δικαίωμα στον Άρη να υπογράψει με τον Αμερικανό συμβόλαιο συνεργασίας και παράλληλα να τον δηλώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο EuroCup. Ο μάνατζερ του Ματ Ουόλς, Δημήτρης Μπούρας μιλώντας στο «Μ» ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: «Είναι τυπικό το θέμα με το «λέτερ οφ κλίρενς» και μόλις θα έρθει θα ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η Ολύμπια δεν έχει δίκιο που φωνάζει. Δεν ανησυχούμε καθόλου και όλα σύντομα θα τελειώσουν. Υπάρχει άλλωστε το περιθώριο μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας για να δηλωθεί ο Ματ Ουόλς στο EuroCup». Ο Ματ Ουόλς έκανε χρήση του σχετικού όρου που του δίνει το δικαίωμα να φύγει εφόσον καθυστερήσουν οι πληρωμές από την Ολύμπια. Ο Αμερικανός στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας μίλησε και πάλι με τον Ντέιβιντ Μπλατ, προκειμένου να μπορέσει ο τεχνικός των «κιτρίνων» να του αναλύσει τι θέλει μέσα στο παιχνίδι και ουσιαστικά από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας.
Οι Σλοβένοι βέβαια από την πλευρά τους εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο Άρης θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί τους προκειμένου να δώσουν το «ΟΚ» για να παίξει ο Ματ Ουόλς στους «κίτρινους».

Φωτο ημερας

Τύφλα να `χει ο Ταχτσίδης...

Μάχη Ιντερ - Τσέλσι για τον Χάμσικ


Ο Σάιμον Ντέιβις της Ουαλίας παρακολουθεί τον Σλοβάκο Μάρεκ Χάμσικ Η Ιντερ αντιμετωπίζει την Τσέλσι στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ την άλλη εβδομάδα, αλλά κατά τα φαινόμενα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και σε άλλο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρονται και οι δύο για την απόκτηση του Μάρεκ Χάμσικ της Νάπολι εν όψει καλοκαιριού.

Ο Χάμσικ έχει απασχολήσει την Τσέλσι, καθώς λέγεται ότι οι Λονδρέζοι προτίθενται να ξοδέψουν περίπου 80 εκατ. λίρες (περίπου 92 εκατ. ευρώ) στην επόμενη μεταγραφική περίοδο για κινήσεις που έχει εισηγηθεί ο Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο, σύμφωνα με την "Corriere Dello Sport", για τον Σλοβάκο διεθνή ενδιαφέρονται και οι πρωταθλητές Ιταλίας.

Αλλωστε, λέγεται ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να εντάξει στο δυναμικό του τον συγκεκριμένο παίκτη και ότι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Μάσιμο Μοράτι έχει δώσει το πράσινο φως.

Xαβίτο: "Ενωμένοι για τις νίκες"


Ο Αργυρίου μαρκάρει τον Χαβίτο Τον Φρανθίσκο Χαβίτο, φιλοξένησε η εκπομπή του SUPER 3 στον ΑΡΗΣ FM 92,8. O Ισπανός μεσοεπιθετικός, αναφέρθηκε στην πρόκριση εις βάρος της Skoda Ξάνθης, τον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε, καθώς και το στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος.

"Το γκολ του Ντάρσι στον αγώνα της Ξάνθης ήταν για μας μια "ανάσταση". Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε και το τέρμα του συμπαίκτη μου, μας έδωσε την ευκαιρία να φέρουμε το ματς στο γήπεδό μας και να πάρουμε τελικά την πρόκριση, επικρατώντας του αντιπάλου μας με 3-0. Οι εικόνες του Τελικού του 2007 μού έχουν μείνει αξέχαστες. Εκείνες τις ημέρες όλη η πόλη ήταν κίτρινη, όπως κίτρινο αντικρίσαμε και το γήπεδο όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια. Θα τα δώσουμε όλα στους ημιτελικούς για να προκριθούμε στον Τελικό και να κατακτήσουμε το Τρόπαιο", δήλωσε αρχικά.

Αναφερόμενος στο επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ, ο Χαβίτο είπε: "Αν δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι, δεν θα κατεβαίναμε στο γήπεδο. Με το ίδιο σκεπτικό πηγαίνουμε και στο ΟΑΚΑ, με στόχο να πάρουμε τη νίκη και να ξεπεράσουμε τον προσεχή μας αντίπαλο στη βαθμολογία".

Εκ των παλαιοτέρων παικτών πλέον, ο 26χρονος Ισπανός μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα, για τη στήριξη των οπαδών και για το κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές: "Γνωρίζω τον τρόπο που ο SUPER 3 στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του Αρη, αντιμετωπίζοντας όλους με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το δέσιμο με τους οπαδούς μας, μας κάνει όλους πολύ χαρούμενους. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα προσωπικά, είναι να δίνω κάθε φορά το 100% των δυνάμεών μου, να συμμετέχω μέσα σε όλες τις μάχες σε ένα παιχνίδι και να βοηθάω το περισσότερο δυνατό την ομάδα μου.

Το ποδόσφαιρο κρίνεται και από περιόδους τύχης ή ατυχίας. Προσωπικά μπορεί να είμαι άτυχος το τελευταίο διάστημα, όμως θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, ώστε να ξεπεράσω και αυτή την κακοτυχία, στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σαν ομάδα ήμασταν πάντα ενωμένοι, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Το κλίμα ενότητας φαίνεται περισσότερο ότι αρχίζουν να σε βοηθούν τα αποτελέσματα. Υπάρχει διάθεση από όλους μας για νίκες και αυτό φαίνεται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου".

Νέο ντου σε σύνδεσμο...


Επεισόδια... Σπασμένα τζάμια και υλικές ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα άφησε πίσω της η επίθεση ομάδας αγνώστων σε σύνδεσμο Φιλάθλων του Ηρακλή νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτος έδρας νίκες για Νάγκετς και Σέλτικς


Ο Καρμέλο Αντονι απέναντι στον Τζέιμς Σπουδαία νίκη μέσα στο Κλίβελαντ πέτυχε το Ντένβερ. Ο Λεμπρον Τζέιμς έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγουν οι Καβαλίερς την ήττα, καθώς πέτυχε 43 πόντους, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Καρμέλο Αντονι με τους 40 πόντους που σημείωσε βοήθησε τα μέγιστα για να φύγουν οι Νάγκετς χαμογελαστοί.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας οι Σέλτικς "άλωσαν" το Λος Αντζελες επικρατώντας των Λέικερς με 87-86. Πέντε παίκτες από τη Βοστόνη είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκασόλ με 22 πόντους. Ο Κόμπε Μπράιαντ δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση.

Κλίβελαντ-Ντένβερ 116-118
ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Τζέιμς 43, Χίκσον 14, Ο΄Νιλ 18, Πάρκερ 13, Γκίμπσον 8, Βαρεχάο 6, Τζ.Ουίλιαμς 3, Μ.Ουίλιαμς 8, Ουέστ 3.
ΝΤΕΝΒΕΡ: Αντονι 40, Μάρτιν 18, Νένε 8, Αφλάλο 11, Μπίλαπς 18, Αντερσεν 7, Σμιθ 14, Λόουσον 2,

ΛΑ Λέικερς-Βοστόνη 86-87
ΛΑ ΛΕΪΚΕΡΣ: Αρτεστ 15, Γκασόλ 22, Μπάινουμ 14, Μπράουν 8, Φίσερ 3, Οντομ 13, Φαρμαρ 5, Βούγιατσιτς 6.
ΒΟΣΤΟΝΗ: Πιρς 11, Γκαρνέτ 13, Πέρκινς 13, Ρ.Αλεν 24, Ρόντο 14, Ουάλας 4, Ντέιβις 4, Τ.Αλεν 4.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 34-18
Τορόντο 29-24
Φιλαδέλφεια 20-33
Νέα Υόρκη 19-34
Νιού Τζέρσεϊ 5-49

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 43-12
Σικάγο 27-26
Μιλγουόκι 24-28
Ντιτρόιτ 19-34
Ιντιάνα 18-35

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 37-18
Ατλάντα 34-18
Μαϊάμι 28-27
Σάρλοτ 26-26
Ουάσινγκτον 18-33

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 36-18
Γιούτα 34-19
Οκλαχόμα 31-21
Πόρτλαντ 32-24
Μινεσότα 13-42

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 42-14
Φοίνιξ 32-23
Λ.Α. Κλίπερς 21-33
Σακραμέντο 18-36
Γκόλντεν Στέιτ 15-38

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 33-21
Σαν Αντόνιο 31-21
Χιούστον 28-25
Νέα Ορλεάνη 28-26
Μέμφις 27-26

Χαμόγελα για Γκερέιρο


Ο Γκερέιρο σε μία προσπάθειά του κόντρα στη Skoda Ξάνθη Ευχάριστα ήταν τα νέα από την κατάσταση του Ρότζερ Γκερέιρο, μετά τις τελευταίες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Η υγεία του μέσου της ΑΕΚ έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου αναφέρουν πως αν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα καταφέρει να επανέλθει σε ρυθμούς προπόνησης.

Μάλιστα ο Βραζιλιάνος με Πολωνικός διαβατήριο είχε συζήτηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη, από τους οποίους ζήτησε 10ήμερη άδεια προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του. Η απάντηση που έλαβε ήταν θετική και έτσι θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία της Ένωσης για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αρη συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα. Το πρώτο μέρος του προγράμματος είχε ασκήσεις στο γήπεδο και στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα. Οι Νέμεθ και Φροξυλιάς συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα, κάνοντας τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα υπό τις οδηγίες του Πανταζή.

Τέλος, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς κλήθηκε στην Εθνική Σουηδίας για το φιλικό παιχνίδι Σουηδία-Ουαλία, ενώ ο Σανέλ Γιάχιτς κλήθηκε στην Εθνική Βοσνίας, για την αναμέτρηση Σαουδική Αραβία-Βοσνία. Αμφότεροι θα αναχωρήσουν στις 28 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψουν στις 4 Μαρτίου.

Στα γραφεία της ΠΑΕ ο Κόκκαλης


Ο Σωκράτης Κόκκαλης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΠΑΕ όπου είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του για τα θέματα της βίας συζητώντας προτάσεις που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός στην σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας με τον ΓΓΑ Μπιτσαξή για τα θέματα της βίας. Προπονήθηκε ο Μέλμπεργκ, εκτός ο Ζαϊρί.

Αμέσως μετά ο Κόκκαλης μετέβη μαζί με τους Λούβαρη και Γιαννίκο στην σύσκεψη της Λίγκας. Εξάλλου δημιουργήθηκε τριμελής επιτροπη με τους Ρογκόπουλο, Τσιρώνη, Κουντούρη που θα ασχολείται με θέματα βίας και ασφάλειας στο Καραισκάκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μέλμπεργκ προπονήθηκε κανονικά και την Πέμπτη και λόγικά θα είναι στην διάθεση του Μπάντοβιτς για το ματς με τον Εργοτέλη. Εκτός έμεινε και πάλι ο Ζαιρί για προληπτικούς λόγους, αναμένεται όμως την Παρασκευή να προπονηθεί και να τον έχει μαζί του για το Ηρακλειο ο τεχνικός του ΟΛυμπιακού στην αποστολή που θα ανακοινώσει μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής.

Η αποστολή του Ολυμπιακου΄θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για το Ηράκλειο ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα βρεθουν στην εκδήλωση της Θύρας 7 Σητείας οι Γκαλέτι, Μώραλης και Σιμάκος.

Τα πλάνα του Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Σάντος θα έχει τον Κοντρέρας στην αμυντική γραμμή και όλα δείχνουν ότι επιλέγει τον Κριστιάνο για να παίξει στο κέντρο. Αυτό φάνηκε από τις σημερινές δοκιμές. Με δεδομένα την απουσία του Βιτόλο, που είναι τιμωρημένος και την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία που πιάνει δουλειά μετά από απουσία μιας αγωνιστικής, ο Σάντος έχει σαφώς περισσότερες επιλογές. Η προσθήκη του Τσιρίλο στα στόπερ δεν αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο Ιταλός μπορεί να προπονείται μετά από αρκετό καιρό, αλλά, η συμμετοχή του κρίνεται απίθανη.

Στα πλάνα του Σάντος που φάνηκαν οριστικά, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλου είδους διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα είδαμε στα Γιάννενα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, δοκίμασε σχήμα βασισμένο στο αγαπημένο του 4-2-3-1, συμπεριλαμβάνοντας σ' αυτό τον Σορλέν στην τριάδα των χαφ μαζί με Γκαρσία και Ίβιτς και τον Κριστιάνο στην επιθετική γραμμή μαζί με Βιείρίνια στο άλλο άκρο και Μουσλίμοβιτς στην κορυφή. Στη θέση του Βόσνιου, ο οποίος, προς το τέλος του προγράμματος, αποχώρησε λόγω ελαφρών ενοχλήσεων στο γόνατο, δοκιμάστηκει ο Εντίνιο. Όσο για την γραμμμή άμυνας μπροστά από τον Χαλκιά, αυτή συγκροτούσαν ο Σνάουτσνερ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του (δεξιά), ο Λϊνο (αριστερά) και οι Μαλεζάς, Κοντρέρας (στο κέντρο).

Αποχώρησε ο Μουσλίμοβιτς
Στο τέλος της σημερινής προπόνησης, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αποχώρησε, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο. Η προπόνηση περιείχε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα.

Ο Θανάσης Παπάζογλου δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Μίρκο Σαβίνι δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ ο Λούσιο Φιλομέον ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Από την προπόνηση απουσίαζε ο Κρίστιαν Μίλιεβιτς, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα U18 της Σερβίας.

"Πάρτε τηλέφωνο στο Βερολίνο"!


Παναγιώτης Γιαννάκης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς..... Περισσότερο στις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου παρά στον αγωνιστικό τομέα στάθηκαν Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ενόψει του μεγάλου αγώνα του Σαββάτου (18:30). "Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και δεν γίνεται τίποτα", είπαν οι προπονητές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

"Το θέμα είναι πώς θα γίνει ο τελικός του χρόνου", τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων", εκφράζοντας έτσι τη δυσφορία του για το θέμα που προέκυψε και φέτος ενώ χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που παρέπεμψε τους αρμόδιους να απευθυνθούν στους διοργανωτές του περσινού φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα για συμβουλές: "Πάρτε τηλέφωνο στο Βερολίνο"!

"Δύσκολος και για τους δύο ο τελικός", είπε ο "Ζοτς", που απέφυγε να απαντήσει αν θα παίξει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενώ από την πλευρά του ο "δράκος" παραδέχτηκε πως η συμμετοχή του Μπουρούση είναι αμφίβολη.

Καμία ισπανική ομάδα δεν νίκησε...


Ο Αμαουρι πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος του Αγιαξ Η Βαλένθια δεν πήρε τόσο στα σοβαρά την Κλαμπ Μπριζ, έμεινε με δέκα παίκτες και στη συνέχεια ηττήθηκε 1-0 από την ομάδα της Φλάνδρας. Διπλό της Γιουβέντους στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ, ενώ η Βιγιαρεάλ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Βόλφσμπουργκ. Νίκες και για Τβέντε, Λιλ, Ρούμπιν.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι των σημερινών αγώνων του Γιουόπα Λιγκ που έγινε στις τέσσερις ώρα Ελλάδας, λόγω ψύχους (ήταν αδύνατο να γίνει βραδινές ώρες Ρωσίας, αφού η θερμοκρασία ήταν στους -10 Κελσίου) η Ρούμπιν Καζάν δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Χάποελ, την οποία νίκησε με 3-0.

Στα απογευματινά ματς, ο Αγιαξ προηγήθηκε στο Αμστερνταμ, αλλά η Γιουβέντους με δυο τέρματα του Αμάουρι γύρισε το ματς και απέκτησε εμφανέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στους "16". Στη Φλάνδρα, η Κάμπ Μπριζ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Βαλένθια εμφανίστηκε μουδιασμένη, πήρε το δώρο της αποβολής του Σίλβα στο 51ο και στη συνέχεια πήρε και τη νίκη με 1-0.

"Εύθραυστη" νίκη για τη Λιλ, η οποία κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ (2-1) στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε. Στην Ολλανδία, η Τβέντε τα κατάφερε καλύτερα από τον Αγιαξ, αφού νίκησε 1-0 τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ η Βιγιαρεάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ, αλλά τελικά με παίκτη λιγότερο ισοφάρισε 2-2.

Στα βραδινά παιχνίδια, συνεχίστηκαν οι σφαλιάρες των ισπανικών ομάδων με την Μπιλμπάο να αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 με την Αντερλεχτ και το ίδιο να κάνει και η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Γαλατάσαραϊ.

Από εκεί και πέρα, η Μαρσέιγ πέρασε εύκολα και χαλαρά από την Κοπεγχάγη με 3-1, η Φούλαμ νίκησε 2-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το Αμβούργο 1-0 την Αϊντχόφεν, η Λίβερπουλ μόλις 1-0 την Ουνιρέα, ενώ η Χέρτα που σε λίγους μήνες θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπενφίκα στο Βερολίνο.

Η εξέλιξη των σκορ:

Ρούμπιν Καζάν - Χάποελ Τελ Αβίβ 3-0
1-0 (14) Μπουκάροφ
2-0 (23) Μπουκάροφ
3-0 (69) Σέμακ

Αγιαξ - Γιουβέντους 1-2
1-0 (16) Σουλεϊμάνι
1-1 Αμάουρι (31)
1-2 Αμάουρι (58)

Κλαμπ Μπριζ - Βαλένθια 1-0
1-0 (56) Κουεμάχα

Λιλ - Φενέρμπαχτσε 2-1
1-0 (3) Μπαλμόν
1-1 Βέντερσον (5)
2-1 (51) Φράου

Σταντάρ Λιέγης - Ζάλτσμπουργκ 3-2
0-1 Γιάνκο (4)
0-2 Γιάνκο (45)
1-2 (66) πέναλτι Βίτσελ
2-2 (80) Ντε Καμάργκο
3-2 (82) Βίτσελ

Τβέντε - Βέρντερ Βρέμης 1-0
1-0 (39) Γιάνσεν

Βιγιαρεάλ - Βόλφσμπουργκ 2-2
1-0 (43) Σένα
1-1 Γκραφίτε (65)
1-2 Γκραφίτε πέναλτι (84)
2-2 (85) Ρούμπεν

Μπιλμπάο - Αντερλεχτ 1-1
0-1 Μπίγκλια (35)
1-1 (58) Σαν Χοσέ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Γαλατάσαραϊ 1-1
1-0 (23) Ρέγες
1-1 Κεϊτά (77)

Κοπεγχάγη - Μαρσέιγ 1-3
0-1 Νιανγκ (72)
1-1 (79) πέναλτι Γκρόνκιαρ
1-2 Μπεν Αρφά (84)
1-3 Καμπορέ (90)

Φούλαμ - Σαχτάρ 2-1
1-0 (3) Γκερα
1-1 Αντριάνο (32)
2-1 (63) Ζαμορα

Αμβούργο - Αϊντχόφεν 1-0
1-0 (26) πέναλτι Γιάνσεν

Χέρτα - Μπενφίκα 1-1
0-1 Ντι Μαρία (4)
1-1 (33) αυτογκόλ Γκαρσία

Λίβερπουλ - Ουνιρέα 1-0
1-0 (81) Ν Γκογκ

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΡΟΜΑ... ΠΙΤΣΑ !!!

Αλλοι στη θέση του θα είχαν λιποψυχήσει. Αλλοι θα είχαν λυγίσει. Αλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Οχι όμως αυτός. Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κάνοντας μια απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά... γονάτισε την αήττητη σε 20 αγώνες Ρόμα με 3-2 στο... πυρακτωμένο από 65.000 οπαδούς του ΟΑΚΑ και πάει την άλλη εβδομάδα στη Ρώμη για να πάρει το εισιτήριο για τους 16 τους Europa League. Γιατί μόνο αυτός μπορεί να τα κάνει αυτά, η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, χάρισε ακόμη μια τεράστια βραδιά στα εκατομμύρια των οπαδών της. Ο Πρέσβης επέστρεψε και έδειξε τα δόντια του, όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές...

Πώς παρατάχθηκαν
Με μια αλλαγή παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας, αφού προτίμησε να ξεκινήσει τον Σωτήρη Νίνη, αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι αναμενόμενοι. Ο Τζόρβας κάτω από τα γκολπόστ, με τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλο στην άμυνα, Σιμάο, Κατσουράνη, Καραγκούνη στα χαφ και τους Λέτο, Νίνη και Σισέ στην επίθεση. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι από την πλευρά του κατέβασε την Ρόμα με 4-2-3-1 και τους Σέρτζιο στην εστία, Μότα, Ζουάν, Μπουρντίσο και Ρίισε στην άμυνα, τους Πιζάρο, Ντε Ρόσι αμυντικά χαφ και τους Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Ταντέι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βούτσινιτς.

Ευκαιρία ο Κατσούρ, δοκάρι ο Ρίισε
Οι πράσινοι μπήξαν ορεξάτοι με πρέσινγκ ψηλά και και μόλις στο 2ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Από γύρισμα του Λέτο προς τον Σισέ, οι αμυντικοί της Ρόμα έδιωξαν, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσουράνη που σούταρε, η στρογγυλή θεά βρίσκει στα πόδια του Ζουάν μπερδεύει τον Σέρτζιο που αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ! Η Ρόμα απάντησε στο 13' με τον Ρίισε να βρίσκεται αφύλαχτος σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Αντί 1-0, έγινε 0-1
Το παιχνίδι ισορρόπησε δίχως τη μεγάλη φάση μέχρι το 27', όπου ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 1-0, με την βολίδα του Σωτήρη Νίνη να κατευθύνεται προς το αριστερό "Γ" του Ζούλιο Σέρτζιο, όμως ο βραζιλιάνος γκολκίπερ με εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ, έσωσε την Ρόμα. Αφού δεν έγινε εκεί το 1-0, στην επόμενη φάση έγινε το 0-1. Ο Μπαπτίστα έστρωσε στον Βούτσινιτς, ο οποίος από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής με φαλτσαριστό σουτ... ζωγράφισε τον ανήμπορο να αντιδράσει Τζόρβα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι και παγώνοντας το ΟΑΚΑ!

Αλλαγή τερματοφύλακα και παραλίγο 1-1
Ο... σωτήρας των τζιαλορόσι σε δύο περιπτώσεις, Ζούλιο Σέρτζιο αναγκάστηκε να αποχωρήσει έξι λεπτά πριν βγει το ημίχρονο, καθώς αισθάνθηκες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έτσι, ο Κλαούντιο Ρανιέρι προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ντόνι. Οι πράσινοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνο και παραλίγο να τα καταφέρουν, όμως ήταν άτυχοι. Από επέλαση του Λέτο στο 44', ο αργεντίνος έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Σισέ, όμως η κεφαλιά του γάλλου φορ, πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντόνι, με έναν τεράστιο αναστεναγμό να διαπερνάει την ατμόσφαιρα.

Μπήκε ο Σάλπι και σκόραρε!
Οπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και πίεσε ψηλά τους ιταλούς. Στο 48' ο Κατσουράνης με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Ντόνι που απέκρουσε με δυσκολία και δίχως να συγκρατήσει την μπάλα. Οι πράσινοι πίεζαν την Ρόμα που είχε κλειστεί πίσω και απειλούσε με αντεπιθέσεις. Ο Νίκος Νιόπλιας στο 64' έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο τερέν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αντί του Κώστα Κατσουράνη και δικαιώθηκε. Ο Σάλπι πήγε δεξιά, με τον Νίνη να μετατοπίζεται σε έναν ελεύθερο ρόλο προς τον άξονα. Στο 67' ο Καραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σιμάο πήδηξε στον... Θεό παίρνοντας την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση από κντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 και βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Χαζό πέναλτι και προβάδισμα Ρόμα
Λίγα λεπτά (70') μετά την ισοφάριση ο Ρανιέρι έβγαλε τον σκόρερ της Ρόμα Βούτσινιτς ανακατεύοντας την τράπουλα, αφού ο Μενέζ πήγε αριστερά στην μεσαία γραμμή και προωθήθηκε στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαπτίστα. Στο 74' ο αλενατόρε έκλεισε τις αλλαγές του με τον Σέρσι αντί του Ταντέι. Οι τζιαλορόσι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μετά από αρκετή ώρα στο 75' με ατομική προσπάθεια και σουτ του Μενέζ που έβγαλε με δυσκολία ο Τζόρβας. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρόμα κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Σέρσι από τους Καραγκούνη και Σπυρόπουλο, που έκαναν ανόητη ενέργεια, με συνέπεια ο Πιζάρο να κάνει το 1-2 από την... άσπρη βούλα.

Απίστευτη ανατροπή!
Ο Παναθηναϊκός, όμως δεν το έβαλε κάτω. Ο Νιόπλιας πέρασε στο 84' τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Νίνη και όπως ο Σαλπιγγίδης τον δικαίωσε με το που μπήκε το ίδιο έγινε και με τον Λάζαρο, ο οποίος από κόρνερ και σύγχυση στην ιταλική άμυνα, τρύπωσε και με γυριστό σουτ έκανε το 2-2 για τους πράσινους, οι οποίοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 89' ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ με κεφαλιά δυναμίτη πήρε τη ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου κάνοντας το 3-2 και σηκώνοντας στον αέρα το ΟΑΚΑ, ολοκληρώνοντας μια απίστευτη ανατροπή! Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε ο Σαλπιγγίδης να κάνει το 4-2, αλλά ο Ντόνι έσωσε... Ο κόσμος δεν έφευγε από το γήπεδο και αποθέωνε τον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη!