Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έμεινε χαμηλά η Μάλαγα, 1-1 με Βαγιαδολίδ!!

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες η Μάλαγα η οποία έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Βαγιαδολίδ.
Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού διατηρήθηκε η Μάλαγα η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Βαγιαδολίδ και έτσι δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Σάντα Κρουζ στο 13’ άνοιξε το σκορ για τους Ανδαλουσιανούς, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Λάρσον που ισοφάρισε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Χέσους Γκάμεζ (81’ Φλάβιο), Σέρχιο Σάντσες, Ανχελέρι, Αντούνιες, Καμάτσο, Τισόνε (60’ Πέρεζ), Γιακοβένκο (60’ Σάμουελ), Ντούντα, Άμραμπατ, Σάντα Κρουζ.
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μαρίνο, Ρουκάβινα, Χέσους Ρουέντα, Μίτροβιτς, Πένια, Λάρσον (62’ Όσκαρ), Ρούμπιο (82’ Βαλιέντε), Ρόσι, Ράμα, Χάβι Γκέρα, Μανούτσο (76’ Ομάρ).
Πηγή: onsports.gr

Σεντ-ονάτη!!

Η Σεντ Ετιέν «ξεμπέρδεψε» με συνοπτικές διαδικασίες με τη Μονακό! Οι «στεφανουά» νίκησαν 2-0 στην έδρας τους, έθεσαν εκτός διεκδίκησης τίτλου τους Μονεγάσκους και κάνουν όνειρα για Champions League.

Σεντ-ονάτη!
Νίκη τεράστιας σημασίας πήρε η Σεντ Ετιέν στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος απέναντι στη Μονακό.

Οι «στεφανουά» επικράτησαν με σκορ 2-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ» απέναντι στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι για την 3η θέση, που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Λεμουάν στο 17ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για το μεγάλο τρίποντο στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Χαμουμά στο 67’. Οι Μονεγάσκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν έδειξαν συμβιβασμένοι με την ήττα και είδαν το πρωτάθλημα να πλησιάζει στα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική

Παρασκευή (28/2)

Εβιάν-Ναντ 2-0
(61' Mπαρμπόσα, 77΄ Βας)

Σάββατο (3/1, 21:00)

Σεντ Ετιέν- Μονακό 2-0
(17' Λεμουάν, 67' Χαμουμά)

Λοριάν- Μπαστιά
Νις- Τουλούζ
Ρεμς- Βαλανσιάν
Ρεν-Γκινγκάμπ
Σοσό- Μπορντό

Κυριακή (3/2)

Αζαξιό-Λιλ (15:00)
Λιόν- Μονπελιέ (18:00)
Παρί Σ.Ζ.-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (28η)

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (17:30)
Γκινγκάμπ- Εβιάν
Μονακό-Σοσό
Ναντ-Αζαξιό
Τουλούζ-Ρεμς
Βαλανσιάν-Ρεμς

Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Θρύλος!!

«Σκυλίσια Μέρα» με μια μεγάλη μορφή της Τσέλσι που έφυγε σαν σήμερα από την ζωή. Ήταν 1η Μαρτίου 2006 όταν έφυγε από την ζωή στα 59 του χρόνια από καρδιακή προσβολή ο Πίτερ Όσγουντ, ο Άγγλος επιθετικός που έκανε μεγάλη καριέρα με την Τσέλσι.
Και κάτι τρομερό! Επτά μήνες αργότερα οι στάχτες του θάφτηκαν κάτω από το σημείο του πέναλτι στο Στάμφορντ Μπριτζ προς την πλευρά του Shed.
Ο Όσγουντ είναι ένας από τους θρυλικούς παίκτες και μεγάλες δόξες για την Τσέλσι. Από το 1964 μέχρι το 1974 αγωνίστηκε με την ομάδα, ενώ επέστρεψε το 1978 για να κλείσει εκεί την καριέρα του, μετά από ένα πέρασμα στην Σαουθάμπτον.
Ο Όσγουντ αγωνίστηκε με την Τσέλσι στο πρωτάθλημα συνολικά 289 φορές κι έβαλε 105 γκολ.
Με την εθνική Αγγλίας είχε 4 συμμετοχές.
Κατέκτησε ένα λιγκ καπ, ένα κύπελλο Αγγλίας και το κύπελλο κυπελλούχων του 1971!Πηγή: sportdog.gr

Είπε… ράους η Τσέλσι!!

Να… εξαφανιστεί από κοντά της διέταξε η Τσέλσι την Άρσεναλ! Με χατ-τρικ του Γερμανού Σίρλε, οι «μπλε» καθάρισαν 3-1 τη Φούλαμ και μετά τη φάπα της Στόουκ στους «κανονιέρηδες» (1-0), έφτασαν στο +4!

Είπε… ράους η Τσέλσι! (video)
Ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πει ότι «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί». Κι ένας τέτοιος -ο Αντρέ Σίρλε- έκανε ό,τι μπορούσε για να ενισχύσει την άποψη ότι στο τέλος στην Premier League κερδίζει ο… Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο 23χρονος επιθετικός έκανε χατ-τρικ στην έδρα της Φούλαμ και βυθίζοντας κι άλλον την ομάδα του Μήτρογλου (που έμεινε εκτός αποστολής) και του Καραγκούνη (που μπήκε αλλαγή στο 80’), επέτρεψε στους «μπλε» ν’ ανοίξουν κι άλλο τη διαφορά τους στην κορυφή!

Κι αυτό διότι την ώρα που έγραφε σχεδόν μόνος του το 3-1 στο «Κρέιβεν Κότατζ», η Άρσεναλ έγραφε μια οδυνηρή ήττα στο Στόουκ. Ο Αρσέν Βενγκέρ παρέταξε την ομάδα του χωρίς τους Εζίλ και Τσάμπερλεν και βλέποντάς τη να τσακίζεται 1-0 απ’ τη βούλα (εύστοχο πέναλτι του Γουόλτερς στο 76’) έμεινε τέσσερις πόντους πίσω.

Αντίθετα, πιο ψύχραιμη -παρόλο που κι εκείνη ζορίστηκε- αποδείχθηκε η Έβερτον. Η φορμαρισμένη Γουέστ Χαμ άντεχε 81 λεπτά στο «Γκούντισον Παρκ», ωστόσο ο φοβερός Λουκάκου υπενθύμισε πόσο πολύ… έλειψε και γράφοντας το τελικό 1-0, επέτρεψε στα «ζαχαρωτά» να πλησιάσουν την πεντάδα.

Όσο για τη Νιούκαστλ, μπορεί να μην έχει τόσο υψηλές βλέψεις, αλλά έχει ξανά το… κούτελο ψηλά. Διότι πήγε στην έδρα της σκληροτράχηλης Χαλ (που προερχόταν απ’ την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου) και καθοδηγούμενη απ’ τον εξαιρετικό Ρεμί, της έριξε μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-1).


Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/3

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-0
(81’ Λουκάκου)

Φούλαμ-Τσέλσι 1-3
(74’ Χάιτινχα - 52’, 65’, 69’ Σίρλε)

Χαλ-Νιούκαστλ 1-4
(47’ Ντέιβις - 10’, 55’ Σισοκό, 42’ Ρεμί, 90’+2’ Ανίτα)

Στόουκ-Άρσεναλ 1-0
(76’ πεν. Γουόλτερς)

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 2/3 (18:30)

Άστον Βίλα-Νόριτς
Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Κάρντιφ

** Τα παιχνίδια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ αναβάλλονται λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ανάμεσα στην ομάδα του Πελεγκρίνι και τις «μαυρόγατες».


Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο, 8/3 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Κάρντιφ-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Στόουκ
Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

** Αναβάλλονται λόγω Κυπέλλου τα παιχνίδια: Άρσεναλ-Σουόνσι, Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Χαλ, Νιουκάστλ-Έβερτον και Λίβερπουλ-Σάντερλαντ. Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα η Ντόρτμουντ!!

Μπορεί στο Αμβούργο να «κόλλησε», η καταιγιστική εμφάνιση όμως στη Ρωσία με τη Ζενίτ έδωσε… φόρα στη Ντόρτμουντ, η οποία απέδρασε άνετα (3-0) απ’ τη Νυρεμβέργη στην 23η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Με… φόρα η Ντόρτμουντ! (video)
Την προηγούμενη αγωνιστική «κόλλησε» στο Αμβούργο. Μεσοβδόμαδα «διέλυσε» τη Ζενίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα η Μπορούσια Ντόρτμουντ θυμήθηκε τις... άνετες νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Νυρεμβέργης στην 23η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με… φόρα απ’ την επιβλητική της εμφάνιση στη Ρωσία (2-4) για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ζενίτ, δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της ανεβασμένης Νυρεμβέργης.



All Goals - Borussia Dortmund 3-0 Nurnberg - 01... από Matuidi3

Από την άλλη το Αμβούργο δεν συνέχισε την επιβλητική του παρουσία μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ την περασμένη αγωνιστική και παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη, έπειτα από τη σημερινή ήττα (1-0) στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης.



Goal Junuzović - Werder Bremen 1-0 Hamburger SV... από Matuidi3

Τον κατήφορο συνεχίζει η Λεβερκούζεν, η οποία δεν κατάφερε να επανέλθει και μέτρησε την τρίτη σερί ήττα της με 0-1 απ’ τη Μάιντς.



Goal Choupo-Moting - Bayer Leverkusen 0-1 Mainz... από Matuidi3

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 0-0

Σάββατο 1/3 (16.30)
Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0
(51’ Χούμελς, 64’ Λεβαντόφσκι, 83’ Μικιταριάν)
Λεβερκούζεν-Μάιντς 0-1
(37’ Τσούπο-Μότινγκ)

Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-0
(19’ Γιανούσοβιτς)

Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 1-1
(55’ Κλαβάν – 21’ Ντιούφ)
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Γκλάντμπαχ 1-1
(52’ αυτ. Τεν Στέγκεν – 24’ Ραφαέλ)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 2/3
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η):

Σάββατο 9/3 (16.30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Ανόβερο-Λεβερκούζεν
Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης (19.30)

Κυριακή 10/3
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ (16.30)
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

«Φονέας» των… ονείρων!!

Τα όνειρα της Παναχαϊκής για πλέι οφ διέλυσε ο Φωστήρας, ο οποίος συνεχίζει την καταιγιστική του παρουσία στον δεύτερο γύρο του Νότιου Ομίλου της Football League, επικρατώντας 1-0 των Πατρινών.

«Φονέας» των… ονείρων
Σημαντικό βήμα για είσοδο στα πλέι οφ έκανε ο Φωστήρας, επικρατώντας με 1-0 της Παναχαϊκής στην Πάτρα για την 22η αγωνιστική του Νότιου ομίλου της Football League.

Μετά από μια αρκετά επεισοδιακή εβδομάδα οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο που θα τους κρατούσε σε τροχιά πλέι οφ, μένοντας πέντε βαθμούς πίσω απ’ την τετράδα.

Το γκολ του Σμυρλή στο 52’ από την άλλη, χάρισε στον Φωστήρα το προβάδισμα, ανεβάζοντάς τον στην πέμπτη θέση, ισόβαθμο με τον Παναγιάλειο, ο οποίος αγωνίζεται την Κυριακή (2/3) κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου.

Μάλιστα, ο σύλλογος του Ταύρου συνεχίζει την εντυπωσιακή του παρουσία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, διατηρώντας το αήττητο στα 9 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.
Πηγή: sport-fm.gr

Μάσα στο ζενίθ, Φέτελ στο ναδίρ!!

Ο Φελίπε Μάσα με Williams ήταν ο ταχύτερος πιλότος στο πρώτο σκέλος της τρίτης μέρας του δεύτερου γύρου χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν. Νέα προβλήματα για τη Red Bull.

Μάσα στο ζενίθ, Φέτελ στο ναδίρ
Η Williams του Φελίπε Μάσα ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο στο πρώτο μισό της τρίτης μέρας του δεύτερου γύρου χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν. Η είδηση είναι πως η Red Bull επέστρεψε στα… προβλήματα, καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο στήσιμο του μονοθεσίου του. Μάλιστα και στη δεύτερη απόπειρά του να βγει στην πίστα ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής είδε τα ίδια συμπτώματα και το μονοθέσιό του αποσύρθηκε στο γκαράζ της ομάδας.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India ακολούθησε τον Μάσα, ενώ ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν τρίτος με Mercedes, με τους κινητήρες της γερμανικής εταιρείες να αποδεικνύονται οι πιο αξιόπιστοι μέχρι τώρα στις δοκιμές. Οι τρίτη μέρα ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου και οι χειμερινές δοκιμές τελειώνουν την Κυριακή.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1. Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes 1:37.224 (48 γύροι)
2. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +0.776 (42)
3. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +1.333 (22)
4. Ντάνιελ Κβίατ Toro Rosso-Renault +2.073 (41)
5. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes +3.028 (24)
6. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari +4.318 (9)
7. Μάρκους Έρικσον Caterham-Renault +4.625 (69)
8. Ζιλ Μπιάνκι Marussia-Ferrari +4.665 (55)
9. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +5.864 (14)
10. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari (1)
11. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault (1) Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πούτιν ξεκινά τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Ο Πούτιν ξεκινά τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Εγκρίθηκε το αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Πούτιν ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου για τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία,καθώς απειλούνται “οι ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμπατριωτών μας, καθώς και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος (την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας)”.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία [...] υποβάλω στην ομοσπονδιακή σύνοδο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αίτημα για χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα εδάφη της Ουκρανίας μέχρι να εξομαλυνθεί η κοινωνικό – πολιτική κατάσταση στη χώρα”.

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, η Ρωσία έφερε μέσα σε λίγες ώρες επιπλέον 6.000 στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος!

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κριμαία θέλουν τις ρωσικές δυνάμεις να πολιορκούν
την έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας, υπάρχουν 300 περίπου άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή», προστίθεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου «να καταλάβουν αυτή τη μονάδα».


Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Κιρόφσκογε, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Μια ουκρανική στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ιντερφάξ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν μια βάση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Κριμαία και πως 20 στρατιώτες έχουν ήδη μπει σε αυτή, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Επίσης, ενοπλοι άνδρες έχουν καταλάβει επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη, μετά το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.

Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ περιπολούν στο κέντρο της Συμφερούπολης




Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες
δεκάδες κουκουλοφόροι οπλισμένοι με καλάσνικοφ πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Συμφερούπολης.

Οι άνδρες που φορούν στολή χωρίς χωρίς όμως διακριτικά που να επιτρέπουν την αναγνώρισή τους, έλαβαν θέση κοντά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας στη Συμφερούπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο οπλοπολυβόλα έχουν τοποθετηθεί επίσης κατά τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να προστατευθεί το κτίριο του κοινοβουλίου. Φιλορωσική ομάδα κομάντος είχε ήδη πάρει τον έλεγχο του κοινοβουλίου την Πέμπτη στη Συμφερούπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, αλλά δεν είναι ορατή από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ άγνωστοι ένοπλοι άντρες από το Κίεβο, προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, κατά την επίθεση πολλά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ τονίζεται ότι «πολιτικοί κύκλοι στο Κίεβο θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία».

Και όλα αυτά, λίγες ώρες αφότου ο νέος φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για την αποκατάσταση της «τάξης και της ηρεμίας».

Ο Αξιόνοφ ανέλαβε τη διοίκηση όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη χερσόνησο και υπάγονταν έως πριν στη δικαιοδοσία του Κιέβου.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη που για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας», δήλωσε ο Αρσέν Αβάκοφ, ενώ ζήτησε επίσης από όσους άνδρες των σωμάτων αυτών διαφωνούν «να εγκαταλείψουν την υπηρεσία τους».

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κρεμλίνο «δεν θα αγνοήσει την πρόταση των αρχών της Κριμαίας».

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζεται ότι η προεδρική διοίκηση της Ρωσίας «δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ζήτησε την παροχή στήριξης για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας»

Σημειώνεται ότι τοπική κυβέρνηση της χερσονήσου της Κριμαίας ανασύστησε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «Μπέρκουτ», που είχε με απόφασή του διαλύσει το Κίεβο, μάλιστα από χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με επείγουσα εντολή του διέταξε το ρωσικό Προξενείο στη Συμφερούπολη να χορηγεί ρωσικά διαβατήρια σε όσους άνδρες του «Μπέρκουτ» το επιθυμούν.


«Δεν θα ενδώσουμε στις ρωσικές προκλήσεις», λέει ο Ουκρανός πρωθυπουργός




Εν μέσω των ραγδαίων αυτών εξελίξεων, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ
διεμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις ρωσικές «προκλήσεις στην Κριμαία και αρνείται να δώσει στρατιωτική απάντηση σε αυτές», καλώντας την Ρωσία να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Η αδικαιολόγητη παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία είναι μια πρόκληση» αλλά «οι απόπειρες προκειμένου η Ουκρανία να αντιδράσει δια της στρατιωτικής ισχύος απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

Το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική ένοπλη εισβολή» στην Κριμαία, τη ρωσόφωνη χερσόνησο στο νότο της Ουκρανίας που μαστίζεται από αποσχιστικές τάσεις και όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Σάββατο, η ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής 13 μεταγωγικά, με 2.000 Ρώσους στρατιώτες συνολικά, προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο κοντά στη Συμφερόπολη, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

Ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων μετέδωσαν αργά τη νύχτα ότι τουλάχιστον εννέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με τα χρώματα του ρωσικού στρατού εθεάθηκαν να κινούνται στην ανάμεσα στις πόλεις Σεβαστούπολη και Συμφερόπολη, ενώ ρεπόρτερ είδαν το κομβόι του ρωσικού στρατού κοντά στην πόλη Μπακχισαράι.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τα οχήματα ανήκουν στη δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και κινήθηκαν λόγω της ανάγκης για προστασία της βάσης της Σεβαστούπολη.

Όμως και ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Σχιζόφ, μιλώντας στο euronews, διέψευσε ότι υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία.

«Το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης βρίσκεται σε κανονική λειτουργία. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μπελμπέκ λειτουργεί επίσης κανονικά», είπε ο Σχιζόφ.

«Ακούγονταν απειλές ότι αποκαλούμενα τρένα φιλίας, που κατεβάζουν ένοπλους υποστηρικτές από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, βρίσκονται καθ’ οδόν για την Κριμαία. Φυσιολογικά ο τοπικός πληθυσμός ανησυχεί», πρόσθεσε.


Ομπάμα: Θα υπάρξουν συνέπειες αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία




Εν τω μεταξύ, αυστηρό μήνυμα στη Ρωσία ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο λίγη ώρα αφότου μεταδόθηκε η πληροφορία ότι 2.000 ρώσοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο έδαφος της Κριμαίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» από αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν επιβεβαιωθούν θα αποτελούν παραβίαση από την πλευρά της Ρωσίας τόσο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας όσο και του διεθνούς δικαίου.

Αναφερόμενος σε ό,τι συμβαίνει στην Κριμαία μίλησε για «ρευστή κατάσταση» ενώ επανέλαβε την έκκληση του να σταματήσει η βία στη χώρα ώστε ο ουκρανικός λαός να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Ανακοίνωσε, δε, ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε με τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας στον οποίο επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία τόσο οικονομικά όσο και για τη διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Πηγή: protothema.gr

Ο ψηλός και οι κοντοί!!

Με κορυφαίους τους Μπόγρη, Χαραλαμπίδη και Κούπερ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα των μαχητικών Τρικάλων με 82-77 στο κλειστό της Πυλαίας.

Ο ψηλός και οι κοντοί
Την έκτη του νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια σημείωσε ΠΑΟΚ με 82-77 επί των Τρικάλων για την 20η αγωνιστική της Α1 παραμένοντας στο… κατόπι του τρίτου Πανιωνίου. Η τριάδα των Χαραλαμπίδη (19π.), Μπόγρη (17π., 14 ριμπ.) και Κούπερ (5π., 8 ασίστ) οδήγησε το «Δικέφαλο του Βορρά» απέναντι στους μαχητικούς νεοφώτιστους, που πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο εκτός έδρας μετά από δέκα αγώνες.

Το ματς

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, αλλά ένα σερί 12-0 μετέτρεψε το 9-9 σε 21-8 για τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Μπόγρη. Τα Τρίκαλα αντέδρασαν και με τρίποντο του Περούνιτσιτς πλησίασαν στους πέντε (32-27) τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις. Πέτυχαν οκτώ αναπάντητους πόντους, έφτασαν τη διαφορά και στο +14 (45-31) με διαδοχικούς πόντους του Χαραλαμπίδη και τελικά ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 49-38.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης ο ανεβασμένος Έβανς οδήγησε τους νεοφώτιστους στην επιστροφή στο ματς μειώνοντας στους πέντε (52-47). Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μαρκόπουλος «σοβάρεψε» τους παίκτες του και ο ΠΑΟΚ με τον Κούπερ να μοιράζει αφειδώς ασίστ απομακρύνθηκε και πάλι 66-55. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, παρά τις αποβολές των Πέτροβιτς και Περούνιτσιτς, και μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Κούπερ στον Νικολόπουλο πλησίασαν στους έξι, 68-62. Ο Αμερικανός γκαρντ, ωστόσο, με δύο σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ κράτησε στον αφρό την ομάδα του, που ξέφυγε ξανά με δέκα, με καλάθια από Μπόγρη και Χαραλαμπίδη (72-62). Η ύστατη προσπάθεια των Τρικάλων έγινε με καλάθια από Ματαλόν και Έβανς, ενώ το τρίποντο του Γιούιν έφερε τη διαφορά σε απόσταση σουτ, 78-75, στα 16’’ πριν το τέλος. Η ψυχραιμία του Χαραλαμπίδη από τη γραμμή «σφράγισε» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ με 82-77.

Δεκάλεπτα: 23-12, 49-38, 66-57, 82-77.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 5, Χαραλαμπίδης 19, Τσόχλας 3, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 3, Μαργαρίτης 8, Καλές, Μπόγρης 17, Κασελάκης 7.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Έβανς 16, Περούνιτσιτς 11, Γιούιν 10, Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς 4, Πορίνι 6, Σαπ 5, Δεληγιάννης, Ματαλόν 13, Φούντας, Πάνος 5, Νικολόπουλος 5.

Διαιτητές: Φούφης, Σώμος, Συμεωνίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Κάρφωμα και τάπα για… κορυφή! (video)

Ένα απίθανο κάρφωμα του Ντέρικ Μπράουν και μια καταπληκτική τάπα του Γιάννη Μπουρούση ξεχωρίζουν στο Top 10 της όγδοης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας.

Κάρφωμα και τάπα για… κορυφή (video)
Ο Ντέρικ Μπράουν απογειώθηκε και κάρφωσε πάνω από τον Κάιλ Χάινς. Αν και τελικά το καλάθι δεν αποδείχτηκε νικητήριο για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι η φάση που βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις κορυφαίες της όγδοης αγωνιστικής του Top 16.

Στο «3» βρίσκουμε την τρομερή τάπα του Γιάννη Μπουρούση στον Τάρενς Κίνσεϊ στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν, ενώ στο «10» υπάρχει το alley-hoop του Τζέιμς Γκιστ στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.


Πηγή: sport-fm.gr

Το Top 10 του NBA! (vid)

gaycover
Δείτε τις 10 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (28/02) βραδιάς στο ΝΒΑ, με την τάπα του Ρούντι Γκέι να βρίσκεται στη πρώτη θέση.













Πηγή: arenafm.gr

Ο πολύ καλός Θανάσης δεν έφτανε!

Η εξαιρετική παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν αρκούσε στην ομάδα του που έχασε στο NBDL.

Ο πολύ καλός Θανάσης δεν έφτανε
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση στο NBDL.

Στην ήττα των Ντέλαγουερ 87ερς από τη Σκάιφορς με 118-108, ο 21χρονος φόργουορντ, αδερφός του Γιάννη που παίζει στους Μπακς, είχε 19 πόντους (4/4 βολές, 6/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 13 ριμπάουντ εκ των οποίων 9 επιθετικά (!), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 τάπες σε 27:20.
Πηγή: sport-fm.gr

Η νύχτα των μεγάλων «πολυβόλων»

Κέβιν Ντουράντ, Γκόραν Ντράγκιτς και Τζόρνταν Φάρμαρ πήραν «φωτιά» και οδήγησαν τις ομάδες τους σε μεγάλες νίκες. Τριπλ-νταμπλ από Ίρβινγκ και Κάρι.

Η νύχτα των μεγάλων «πολυβόλων»
Τρεις σερί εντός έδρας ήττες ήταν πολλές για τη Θάντερ. Ο Κέβιν Ντουράντ είπε «ως εδώ» και οδήγησε την ομάδα του στο 113-107 επί των Γκρίζλις με 30 από τους 37 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κώστας Κουφός είχε 9 πόντους (4/4 δίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 15:40, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 21:47 είχε 4 πόντους (2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε ρεκόρ καριέρας με 40 πόντους και οι Σανς επιβλήθηκαν των 116-104 των Πέλικανς, ενώ το καλύτερο παιχνίδι του στο ΝΒΑ έκανε και ο Τζόρνταν Φάρμαρ με 30 πόντους στο 126-122 των Λέικερς επί των Κινγκς, μόλις τη δεύτερη στα τελευταία εννιά παιχνίδια των «λιμνανθρώπων».

Ο Στίβεν Κάρι έκανε τριπλ-νταμπλ με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ με τους Ουόριορς να περνούν εύκολα από τη Νέα Υόρκη με 126-103 και τον Καρμέλο Άντονι να έχει 23 πόντους με 7/26 σουτ.

Το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του κατέγραψε ο Κάιρι Ίρβινγκ στο 99-79 των Καβαλίερς επί των Τζαζ έχοντας 21 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο και ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων από το πρώτο μέρος, οι Μπουλς επικράτησαν των Μάβερικς στο Ντάλας 100-91 και έφτασαν τις οκτώ νίκες στα εννιά τελευταία παιχνίδια τους.

Τέλος, ο Τιμ Ντάνκαν με 17 πόντους, 16 ριμπάουντ και 6 ασίστ πήρε από το χέρι τους Σπερς και τους έφτασε στο 92-82 επί των Μπόμπκατς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γιούτα Τζαζ 99-79 Ίρβινγκ 21 (12 ασίστ, 10 ριμπ.), Τόμπσον 18 (14 ριμπ.), Ντενγκ 16, Χόους 13 (16 ριμπ.), Ζέλερ 10-Χέιγουρντ 18, Τζέφερσον 13, Μπερκς 11.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 113-107 Ντουράντ 37, Γουέστμπρουκ 21, Ιμπάκα 16, Τζάκσον 14-Μίλερ 19, Γκασόλ 17, Τζόνσον 11, Ράντολφ 13 (10 ριμπ.), Πρινς 12, Λι 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 103-126 Άντονι 23 (16 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 22, Σμιθ 17, Τσάντλερ 6 (12 ριμπ.)-Κάρι 27 (11 ασίστ, 11 ριμπ.), Τόμπσον 25, Ο’ Νιλ 15, Σπέιτς 12, Λι 10.

Ντάλας Μάβερικς-Σικάγο Μπουλς 91-100 Έλις 20, Νοβίτσκι 15, Κάρτερ 15, Καλντερόν 13, Μάριον 11, Ντάλεμπερτ 6 (10 ριμπ.)-Γκίμπσον 20 (15 ριμπ.), Μπάτλερ 19, Χάινριχ 17, Ντανλίβι 16, Νοά 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 92-82 Ντάνκαν 17 (16 ριμπ.), Τζινόμπιλι 15, Μπελινέλι 14, Μιλς 14, Λέοναρντ 12, Μιλς 10-Τζέφερσον 20, Νιλ 15, Χέντερσον 12, Γουόκερ 11, Ζέλερ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Σακραμέντο Κινγκς 126-122 Φάρμαρ 30, Γκασόλ 22, Μικς 22, Μπρουκς 23, Τζόνσον 12 (12 ριμπ.), Μπέιζμορ 12, Μάρσαλ (10 ασίστ)-Γκέι 32, Ουίλιαμς 26 (12 ριμπ.), Τόμας 26, Τόμπσον 17 (11 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 116-104 Ντράγκιτς 40, Μαρκίφ Μόρις 18, Μάρκους Μόρις 15, Γκριν 12, Σμιθ 10-Ντέιβις 32, Γκόρντον 21, Έβανς 14.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Θρίαμβος!!

Μια… φυσιολογική νίκη μετατράπηκε σε θρίαμβο! Η «σαρωτική» Ξάνθη επωφελήθηκε τα λάθη του Λεβαδειακού, ήταν on fire στην επίθεση και επικράτησε 4-1!

Θρίαμβος!
«Ξεμπούκωσε» για τα καλά η Ξάνθη!

Οι ακρίτες πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και επωφελούμενοι τα αμυντικά λάθη του Λεβαδειακού προσέφεραν γκολ και θέαμα στα Πηγάδια, φτάνοντας στο επιβλητικό 4-1!

Ο Σολάρι με δύο προσωπικά τέρματα άνοιξε το… δρόμο για το τρίποντο (3’, 49’ πεν.), με τους Μαρίν (84’ πεν.) και Σολτάνι (86’) να υπογράφουν το τελικό σκορ κι ενώ προηγουμένως ο Γεωργίου είχε δώσει το… φιλί της ζωής στους Βοιωτούς (75’).

Στους 32 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα του Κεχαγιά που πήρε μεγάλη «ανάσα» για να μην μπει σε περιπέτειες, ενώ απ’ την άλλη αυτή του Καραγεωργίου παρέμεινε στους 30 και δεν μπορεί να αισθάνεται ακόμα σίγουρη!

Το ματς:

Προτού καλά-καλά αρχίσουμε να ρίχνουμε τις πρώτες μας ματιές στο παιχνίδι, είχαμε γκολ! Γκολ απ’ τα αποδυτήρια που λέει και το «κλισέ»! Γιατί η άμυνα του Λεβαδειακού «εκτέθηκε», ο Μάνταλος μπήκε μόνος στην περιοχή, γύρισε παράλληλα στον Σολάρι κι εκείνος από κοντά και μόλις στο 3’ δεν έχασε την ευκαιρία να «εκτελέσει» τον Στρατηλάτη για το προβάδισμα της Ξάνθης. Μια Ξάνθη που συνέχισε για λίγα λεπτά ακόμα «φουριόζα», θέλοντας να βάλει ακόμα πιο γερά τις βάσεις για τη νίκη. Κι αφού συμπληρώθηκε το πρώτο τέταρτο, σιγά-σιγά οι Βοιωτοί άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Καπό, Βαρέλα και Μπαλντοβαλίεφ προσπαθούσαν να συνεργαστούν, άλλαζαν ωραία την μπάλα, όμως στην τελική προσπάθεια τα έκαναν… μούσκεμα! Κι ο πρώτος λίγο έλειψε στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των «πράσινων» να φτάσει στην ισοφάριση. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ή μάλλον δεν του επετράπη. Γιατί ο Κυριακίδης εκτινάχθηκε και είπε «όχι», ενώ λίγο αργότερα ο συνάδελφός του, στην άλλη εστία, ο Στρατηλάτης κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, καθώς έσωσε το λάθος που δημιουργήθηκε με τον Μουλόπουλο και δεν άφησε τον Σολτάνι να βάλει… πρώτο φινάλε, κρατώντας το 1-0 του πρώτου μέρους.

Πως άρχισε ο αγώνας; Με γκολ. Πως άρχισε το δεύτερο μέρος; Με τον ίδιο τρόπο! Στο 49’ ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Κάλβο, ο Σολάρι πήρε φόρα απ’ την άσπρη βούλα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Και εκεί που πολλοί θα πίστευαν πως τα πόδια των παικτών του Λεβαδειακού… κόπηκαν, αυτοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και συνέχισαν να το παλεύουν. Και ενδεχομένως να μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως τα τελειώματα του Μιλοσάβλιεφ δεν ήταν τα ενδεδειγμένα.

Με το σκορ στο 2-0, ο Καραγεωργίου δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει, απ’ το να ρισκάρει. Γι’ αυτό και πέρασε στον αγώνα ό,τι είχε στον πάγκο του. Και στο 75’ δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Γεωργίου να νικά τους πάντες στον αέρα και να μειώνει! Αλλά, στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε οριστική «θηλιά» στα… όνειρα του Λεβαδειακού, με την Ξάνθη να δίνει θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη της! Ο Μαρίν έδιωξε το όποιο άγχος είχε δημιουργηθεί όταν στο 83’ έγραψε το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σολτάνι να χριστεί σκόρερ, όταν έπιασε πολύ «όμορφο» σουτ έξω απ’ την περιοχή των Βοιωτών και μέσα σε αποθέωση διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (67’ Βασιλακάκης), Χοσέμι, Κάλβο (86’ Ράνος), Φλίσκας, Μάνταλος (80’ Μαρίν), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

Στον πάγκο: Τσέμα, Βάλλας, Τριάδης, Μπέρτος

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροτζέριο, Καπό (42’ Γιάντσης), Μιλοσάβλιεφ, Χαραλάμπους, Κώτσιος, Βαρέλα, Ορτέγκα, Γεωργίου (70’ Μάντζιος), Πετράτσι (62’ Λυκογιάννης)

Στον πάγκο: Πριζόφσκι, Σκέμπης, Πέππας, Νικολακάκης
Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννίτσης: «Πρέπει να το παλέψουμε»

Να μην το βάλουν κάτω - ούτε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ - αλλά ούτε και στη συνέχεια της σεζόν πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Άρη, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννίτση.

Γιαννίτσης: «Πρέπει να το παλέψουμε»
Υποχρεωμένοι να εξαντλήσουν τις μαθηματικές τους πιθανότητες για παραμονή είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη, όπως δήλωσε Μιχάλης Γιαννίτσης εν όψει του σημερινού ματς με τον ΟΦΗ.

«Οφείλουμε να έχουμε τα ψυχικά αποθέματα! Όλοι θα προσπαθήσουμε και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Novasports

Μιχάλη, τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε στα Χανιά και έρχεται το ματς με τον ΟΦΗ, στο οποίο πως κατεβαίνετε;

«Δυστυχώς, στο ματς με τον Πλατανιά, δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως κι αν διαμορφώθηκε το παιχνίδι. Τώρα, σκοπός μας είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι, εμείς και ο προπονητής μας, για να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ από το οποίο πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, ουσιαστικές υπάρχουν; Έχετε τα ψυχικά αποθέματα να το παλέψετε;

«Οφείλουμε να έχουμε τα ψυχικά αποθέματα! Όλοι θα προσπαθήσουμε και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Όπως είπατε, υπάρχουν βαθμολογικές ελπίδες και από εκεί και πέρα οφείλουμε, βάση της ιστορίας του συλλόγου, να παλέψουμε ως το τέλος».

Θεωρείς ότι κυνηγάτε το θαύμα των θαυμάτων;

«Σίγουρα, αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε, πλέον, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε».

Τον ΟΦΗ πως τον περιμένεις;

«Παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα, έχει πολύ καλή ομάδα, καλούς παίκτες, με ποιότητα και μπροστά και στο κέντρο. Εμείς όμως θα κάνουμε τη δουλειά μας».

Που θα κριθεί το ματς;

«Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι τακτικά, έτσι όπως θα μας δείξει ο προπονητής μας και δείξουμε ότι το θέλουμε περισσότερο, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Εσύ, χάνεις το άλλο σου μισό σε αυτό το ματς, τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη.

«Ήταν μια άδικη απόφαση, χωρίς να ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει. Κατά την άποψή μου, ήταν μια άδικη απόφαση. Τώρα, όποιος κι αν παίξει θα δώσει το 100% του εαυτού του, ώστε να καταφέρουμε το στόχο μας».

Κατάρ καλεί Στέφενς!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί που θέλει τον Χουμπ Στέφενς να έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από σύλλογο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατάρ καλεί Στέφενς
Πρόταση από σύλλογο του Κατάρ φέρεται να έχει στα χέρια του ο Χουμπ Στέφενς.

Ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται πως απασχολεί «ζεστά» τους Άραβες, οι οποίοι σκοπεύουν να τον πληρώσουν αδρά για να τον πείσουν να απαντήσει θετικά.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι και από το περιβάλλον του 61χρονου προπονητή τηρείται σιγή ιχθύος. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί να βγεις πιο δυνατός μέσα από τις δυσκολίες»

Ίσως βγει και σε καλό στον Απόλλωνα Σμύρνης η δύσκολη περίοδος που πέρασε η ομάδα, σύμφωνα με τον Θανάση Παντελιάδη. «Μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Όλα είναι στο χέρι μας», σχολίασε.

«Μπορεί να βγεις πιο δυνατός μέσα από τις δυσκολίες»
Δύσκολή ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης λόγω των εξελίξεων στα διοικητικά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συγκάλεσε Γ.Σ. κατά το οποίο αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, ενώ «έπαιζε» και το σενάριο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα η «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη.

Η προετοιμασία για το σημερινό (1/3, 17:15) ματς στη Βέροια έγινε μετ’ εμποδίων όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Θανάση Παντελιάδη. «Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Ο πρόεδρος πήρε μία απόφαση και εμείς οι ποδοσφαιριστές τον στηρίξαμε γιατί είναι ένας άνθρωπος με ήθος. Από εκεί και πέρα, εμείς όλη την εβδομάδα είχαμε το μυαλό μας ότι θα παίξουμε στη Βέροια και προετοιμαστήκαμε για αυτό το παιχνίδι, όπου θα δώσουμε μια μάχη», σχολίασε μέσω στη Nova ο 26χρονος αμυντικός και όπως ανέφερε πως πολλές φορές οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό.

Για το τι θα πρέπει να προσέξουν κόντρα στη Βέροια: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη δική μας ομάδα. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, με πάθος και αποφασιστικότητα δεν πρέπει να κοιτάμε τον αντίπαλο, αφού έχουμε αποδείξει ότι όταν είμαστε ο εαυτός μας παίρνουμε το αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Μέσα από τις δυσκολίες πολλές φορές βγαίνεις πιο δυνατός. Το κλίμα που είχαμε αυτή την εβδομάδα μπορούμε όλοι μαζί να το αντιστρέψουμε και να βγάλουμε ακόμη καλύτερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Όλα είναι στο χέρι μας».

Επιστρέφει ο Σανκαρέ!!

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Πάπα Σανκαρέ να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Επιστρέφει ο Σανκαρέ
Αντίστροφα για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους μετράει πλέον ο Πάπα Σανκαρέ, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο χθεσινό οικογενειακό διπλό του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός δεν αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Στάικος Βεργέτης, όμως, αναμένεται να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας τους Ζησόπουλο και Γκοϊάν.

Αντίθετα, εκτός θα μείνει και αυτήν την αγωνιστική ο Λούι, αφού ο προπονητής των Αρκάδων δεν θέλει να ρισκάρει πιθανή υποτροπή στον τραυματισμό του και στη συγκεκριμένη θέση θα παραμείνει ο Τσαμπούρης.Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει ο Σαββίδης!

Εξελίξεις σε θέματα όπως το προπονητικό και τα χρέη προς το Δημόσιο αναμένονται τις άμεσα στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε να περάσουν τα ματς με την Μπενφίκα για να πάρει τις αποφάσεις του.

Αποφασίζει ο Σαββίδης
Κρίσιμο θεωρείται αυτό το δεκαήμερο για τον ΠΑΟΚ για αρκετά «καυτά» θέματα του συλλόγου, τα οποία είναι κυρίως μη αγωνιστικά, καθώς έλειπε αρκετό καιρό από την Ελλάδα και διάφορα σημαντικά ζητήματα έχουν μείνει στάσιμα.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πριν δέκα περίπου μέρες, αλλά όπως είχε φανεί και όταν ήταν στο εξωτερικό είχε στο μυαλό του ότι έπρεπε να περάσουν τα ματς με την Μπενφίκα, ώστε να «τρέξει» τις εξελίξεις και έτσι θα γίνει.

Ο Σαββίδης προβληματίζεται εδώ και καιρό διότι δεν παίρνει θετικά μηνύματα για το αθλητικό κέντρο που θέλει να κάνει στη Θέρμη. Έχει καθυστερήσει από την αποκεντρωμένη διοίκηση και υπάρχουν σκέψεις για να γίνει προσπάθεια να βρεθεί η λύση με άλλον τρόπο.

Επίσης, απασχολεί και το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο. Η Τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα λογικά μέχρι τις 7 Μαρτίου και από τον ΠΑΟΚ περιμένουν νέα για τις οφειλές των ανώνυμων εταιριών. Σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσουν να εκδικάζονται οι εφέσεις για υποθέσεις επταετίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει μεταφέρει ότι είναι πρόθυμος να ξεκινήσει άμεσα την αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου, το οποίο υπολογίζεται κοντά στα 11 εκατ. ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Ματς χωρίς αύριο!

Το κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν δίνει απόψε ο Άρης κόντρα στον ΟΦΗ, σε μία εβδομάδα που υπήρξε μεγάλη κουβέντα σε διοικητικό κυρίως επίπεδο.

Ματς χωρίς αύριο
Ο Άρης παίζει και για το πρωτάθλημα!

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο κοντεύουν να ξεχάσουν το σημαντικότερο, που δεν είναι άλλο από την αποψινή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Όλη αυτή την εβδομάδα υπήρξε μεγάλη κουβέντα για το διοικητικό, με τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα, που αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί δίνοντας τη θέση του στο σχήμα που ψήφισε ομόφωνα η Γ.Σ. της «ΚΜΑ».

Σήμερα, όμως, οι Θεσσαλονικείς δίνουν το πιο κρίσιμο ματς της φετινής σεζόν κόντρα στους Ηρακλειώτες και θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για παραμονή. Αν κερδίσουν μένουν ζωντανοί - έστω και σε μειονεκτική θέση - ενώ αν ηττηθούν ουσιαστικά τίθενται εκτός μάχης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για τον Σούλη Παπαδόπουλο δεν λείπουν τα προβλήματα, αφού δεν θα έχει τους Μπακασέτα, Μπουγαΐδη, Πουλίδο, Αγάνθο και Καμινιώτη στη διάθεσή του.

Η αναγκαιότητα της κατάκτησης των τριών βαθμών από ό,τι φαίνεται οδηγεί τον Σούλη Παπαδόπουλο στην απόφαση να βάλει και τους δυο επιθετικούς που έχει στη διάθεσή του.

Δηλαδή, τον Αγγελούδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μανιά στα πλάγια. Στη θέση του Μπακασέτα αναμένεται να παίξει ο Τσουμάνης. Στο αριστερό άκρο θα παραμείνει ο Βαγγέλη και στο δεξί θα επιστρέψει ο Βλάχος, με τον Κύργια να καλύπτει το κενό του Μπουγαΐδη δίπλα στον Γιαννίτση.

Στα χαφ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο Ηρακλής που μάχεται για τη θέση του αμυντικού χαφ με τον Τσιάρα, ενώ οι άλλοι δυο του άξονα πιθανότατα θα είναι ο Τάτος με τον Οικονομόπουλο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γουναρίδης, Καραγκούνης, Νταμαρλής, Ρένια, Σουνάς, Κουσίδης και Καραγιάννης.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναστασίου: «Προσοχή στα στημένα»

Σε δύο σημεία στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, θεωρώντας τον δυνατό στα στημένα. Ιδιαίτερα στον Μπεργκ.

Αναστασίου: «Προσοχή στα στημένα»
Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αφιερώσει πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ώστε να προετοιμάζει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θέλει να τους δώσει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του ματς.

Μάλιστα, έχει κάνει ιδιαίτερα στον Μπεργκ, στον οποίο ποντάρει πολλά για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. «Κοίτα μην εκνευριστείς στο ματς και δώσεις δικαιώματα. Σε θέλω ήρεμο. Είσαι έμπειρο κι έξυπνο παιδί εσύ, κοίτα μην την πατήσουμε. Και κλοτσιές να φας, μην αντιδράσεις. Παίξε την μπάλα σου», του ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της εφημερίδας «SportDay».

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Έλληνας τεχνικός έδειξε στους παίκτες του, πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης, βίντεο με φάσεις από τον Ολυμπιακό από τα τελευταία του παιχνίδια, στα οποία δεν υπήρχε ο Μήτρογλου. Περιέχονταν και φάσεις από τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 41χρονος προπονητής στάθηκε σε δύο σημεία, όπου θεωρεί ότι ο προσεχής αντίπαλος είναι δυνατός. Στα άκρα του Ολυμπιακού, όπου θα παίξουν δύο εκ των Κάμπελ, Πέρες και Φουστέρ τους οποίους θα μαρκάρουν οι Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος, με βοήθειες από τα χαφ.

Επιπλέον, τους μίλησε αρκετά, σταματώντας αρκετές φορές το dvd για τα στημένα των Πειραιωτών, τονίζοντας ότι γίνονται επικίνδυνοι μέσω των κόρνερ και των φάουλ, έχοντας παίκτες καλούς στο ψηλό παιχνίδι.

Ατζαγκούν ή Αμπέντ

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Αναστασίου στο ντέρμπι, δεν αποτελεί δύσκολο… γρίφο. Όπως φαίνεται, «παίζεται» μία θέση στον κέντρο ανάμεσα σε Αμπέντ και Ατζαγκούν. Ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς σε μία ευθεία Μπροστά τους θα είναι είτε ο Γαλλοαλγερινός είτε ο Νιγηριανός. Στην επίθεση θα παίξουν οι Μπεργκ και Καρέλης. Με τον τελευταίο να έχει αποστολή να «πρεσάρει» και να ελέγχει τον αντίπαλο μπακ που θα προωθείται. Πηγή: sport-fm.gr

«Κόκκινο» παιχνίδι για Μανωλά!

Μόνο η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορούν να ανταποκριθούν στις (οικονομικές) απαιτήσεις που υπάρχουν για τον Κώστα Μανωλά, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

«Κόκκινο» παιχνίδι για Μανωλά
Σε μία περίπτωση ανάλογη με εκείνη του Κώστα Μήτρογλου μπορεί να εξελιχθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται ο Κώστας Μανωλάς.

Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις από την αρχή της σεζόν, καταφέρνοντας να βάλει «στοπ» στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, στο πρόσφατο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο Ολλανδός φορ, όμως, δεν είναι ο μόνος που σταμάτησε ο 22χρονος παίκτης, αφού και στους ομίλους, είχε καταφέρει να έχει το ίδιο καλές εμφανίσεις κόντρα στον Καρντόσο της Μπενφίκα και τον Μίτροβιτς της Άντερλεχτ, χωρίς μάλιστα να τους κάνει ούτε ένα φάουλ!

Όλα αυτά τα έχουν δει σύλλογοι του εξωτερικού, οι οποίοι εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Μανωλά. Μάλιστα, τον Γενάρη η Νάπολι κατέθεσε πρόταση ύψους 8 εκατ. ευρώ για τον παίκτη, όμως η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεσα αρνητική.

Σύμφωνα με την SportDay, το ποσό θα είναι διψήφιο – ίσως να φτάσει και τα επίπεδα της μεταγραφής του Μήτρογλου στη Φούλαμ – αφού μιλάμε για έναν από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή κεντρικούς στην ηλικία του Έλληνα άσου στην Ευρώπη.

Η στήλη «Τρελός του χωριού» αναφέρει ότι δύσκολα θα επιστρέψουν με ένα πρόταση – και στα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω – οι Ναπολιτάνοι.

Πιο πιθανός προορισμός για τον διεθνή στόπερ μοιάζει η Αγγλία, μόνο η Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ – που έχουν «τσεκάρει» αρκετές φορές τον παίκτη – έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν ένα τέτοιο ποσό. Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Δεν έχω πρόβλημα αν χάσω και μείνει η Φούλαμ»

Την επιθυμία η Φούλαμ να παραμείνει στην Premier League, ακόμα και αν αυτό γίνει με νίκη επί της Τσέλσι, εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Μουρίνιο: «Δεν έχω πρόβλημα αν χάσω και μείνει η Φούλαμ»
Στόχος της Τσέλσι σε κάθε ματς είναι μόνο η νίκη, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα αν η ομάδα του έχανε από τη Φούλαμ και εκείνη έμενε στην Premier League.

«Θα προτιμούσα να χάσω αν αυτό βοηθούσε την Φούλαμ. Μετά θα κάναμε 10 νίκες για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Μου αρέσει οι ομάδες του Λονδίνου να παραμένουν. Έχω αυτό το συναισθηματικό δέσιμο με την Φούλαμ, τους γείτονες και τους αντιπάλους μας».

Ο 51χρονος προπονητής κατέληξε, λέγοντας: «Οι αντίπαλοι χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Είναι καλό για όλους, έτσι ελπίζω να καταφέρουν να κρατήσουν την θέση τους στην κατηγορία, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε». Πηγή: sport-fm.gr

Θα πάει Καραϊσκάκη ο Αλαφούζος!!

Από κοντά θα παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Αλαφούζος, μαζί με τους Νίκο Νταμπίζα, Δημήτρη Σαραβάκο και στελέχη του ΔΣ. Με την ομάδα θα δειπνήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Θα πάει Καραϊσκάκη ο Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ενόψει του κυριακάτικου (2/3, 19:30) εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην προχθεσινή κοπή της πίτας μίλησε αρκετή ώρα μαζί τους, ενώ σήμερα το βράδυ θα τους επισκεφθεί το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ομάδα και θα δειπνήσει μαζί τους.

Επιπλέον, θα δώσει το «παρών» στην αυριανή αναμέτρηση, καθώς θα την παρακολουθήσει από σουίτα του φαληρικού γηπέδου, όπως και πέρυσι δηλαδή, όταν και το ματς είχε λήξει 1-1 με γκολ των Φιγκερόα και Μήτρογλου και είχαν εκφραστεί κάποια παράπονα για τη φιλοξενία των γηπεδούχων.

Μαζί του θα είναι μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Νταμπίζας, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Δημήτρης Σαραβάκος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Ξύπνα… σουτάρει ο Ντίαζ!! (videos)

Κρίσιμο 2-0 πήρε η Χιμνάσια Λα Πλάτα στην έδρα της Γοδόι Κρουζ για την πέμπτη αγωνιστική του Final της Αργεντινής.
Ο 25χρονος Γκαστόν Ντίαζ άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Χόρχε Καράνζα, με μακρινό σουτ από πλάγια θέση και στο 15ο ο Φακούντο Περέιρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 78ο λεπτό αποβλήθηκε Κλαούντιο Ακουίνο, ο οποίος πιστοποίησε την ήττα των «τόμπα», που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σε άλλο αποψινό ματς, οι Ολ Μπόις απέσπασαν 1-1 στην έδρα της Ρασίνγκ Κλουμπ, αφού στο 88ο λεπτό ο Μαρτσέλο Μπουσταμάντε ισοφάρισε γκολ του Ντιέγκο Βιγιάρ από το 36ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γοδόι Κρουζ-Χιμνάσια Λα Πλάτα 0-2
Ρασίνγκ Κλουμπ-Ολ Μπόις 1-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Γοδόι Κρουζ
5
9
Κολόν Σάντα Φε
4
9
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
4
9
Σαν Λορένζο
4
9
Βελέζ Σάρσφιλντ
4
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
5
7
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
7
Ροζάριο Σεντράλ
4
7
Μπελγκράνο
4
6
Άρσεναλ Σαραντί
4
6
Τίγκρε
4
6
Νιούελς Ολντ Μπόις
4
5
Ολ Μπόις
5
5
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
4
Μπόκα Τζούνιορς
4
4
Ολίμπο
4
4
Ρίβερ Πλέιτ
4
4
Αρχεντίνος Τζούνιορς
4
4
Λανούς
4
4
Κίλμες
4
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
23
36
Ατλέτικο Ραφαέλα
23
36
Μπελγκράνο
23
35
Γοδόι Κρουζ
24
33
Μπόκα Τζούνιορς
23
33
Χιμνάσια Λα Πλάτα
24
33
Ροζάριο Σεντράλ
23
33
Τίγκρε
23
31
Αρχεντίνος Τζούνιορς
23
29
Ολ Μπόις
24
27
Ολίμπο
23
27
Ρίβερ Πλέιτ
23
25
Κίλμες
23
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
24
20
Κολόν Σάντα Φε
23
15
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.65
Μπόκα Τζούνιορς
1.62
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Λανούς
1.59
Μπελγκράνο
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.46
Σαν Λορένζο
1.45
Ροζάριο Σεντράλ
1.43
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.38
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.32
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Τίγκρε
1.29
Κολόν Σάντα Φε
1.22
Ολ Μπόις
1.22
Γοδόι Κρουζ
1.20
Ολίμπο
1.17
Κίλμες
1.16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

«Έχει ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού ο αντίπαλος»

Να αντιμετωπίσει τον βρετανικό τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα Σμύρνης στον αποψινό αγώνα πρέπει η Βέροια, σύμφωνα με τον Ράτκο Ντόστανιτς. «Θα παίξουμε δυνατά και επιθετικά», τόνισε.

«Έχει ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού ο αντίπαλος»
Πάση θυσία τη νίκη θέλει η Βέροια σήμερα (1/3, 17:15) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, κάτι που επεσήμανε και ο προπονητής της, Ράτκο Ντόστανιτς με δηλώσεις που έκανε στη Nova.

Δυνατά και επιθετικά θα παίξει η «βασίλισσα» όπως είπε ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος στάθηκε στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την πορεία της ομάδας έως τώρα: «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε βήμα βήμα. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος. Το Σάββατο έχουμε ένα ντέρμπι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πάση θυσία».

Για την ομάδα του Απόλλωνα: «Έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού με δυνατές πάσες και ψηλό παιχνίδι. εμείς προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

Για το τι χρειάζεται η Βέροια για να πάρει κάτι θετικό: «Εμείς θα παίξουμε δυνατά και επιθετικά όπως πάντα. Δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να παλέψουμε για όλα τα παιχνίδια».

Δοκιμασίες για τρεις...!

Στο «Κρέιβεν Κότατζ» από τη Φούλαμ (εκτός αποστολής ο Κώστας Μήτρογλου), δοκιμάζεται η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι την 28η αγωνιστική. Επικίνδυνες αποστολές έχουν επίσης Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Δοκιμασίες για τρεις...
Απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι από το πρόγραμμα του διημέρου (01-02/03) για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, μετά την αναβολή του ντέρμπι του Μάντσεστερ, μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Σίτι.

Η Τσέλσι, η οποία, μετά την αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Έβερτον, διατηρήθηκε στην κορυφή, δοκιμάζεται στο «Κρέιβεν Κότατζ» από τη Φούλαμ, στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι. Οι «μπλε» προέρχονται από την ισοπαλία 1-1 με τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη για το Champions League και είναι δεδομένο ότι υπάρχει κούραση, ωστόσο, η νίκη είναι απαραίτητη, ώστε να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα.

Οι «κότατζερς» πήραν τον βαθμό (1-1) στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, στο ντεμπούτο του Φέλιξ Μάγκατ στον πάγκο, αλλά «ψάχνουν» μεγάλες νίκες, προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Ο Κώστας Μήτρογλου, που έκανε ντεμπούτο, αγωνιζόμενος στα τελευταία 30 λεπτά, έμεινε εκτός αποστολής από τον Γερμανό τεχνικό και θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τα επίσημα.

Εκτός έδρας δοκιμασίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ, που προέρχονται από νίκες επί των Σάντερλαντ και Σουόνσι αντίστοιχα. Οι «κανονιέρηδες» αντιμετωπίζουν τη Στόουκ, στο «σπίτι» της οποίας δυσκολεύονται αρκετά, έχοντας μόλις δύο νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια, ενώ η Λίβερπουλ κοντράρεται με τη Σαουθάμπτον, η οποία μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια ως γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 01/03 (17:00)
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Φούλαμ-Τσέλσι
Χαλ-Νιούκαστλ
Στόουκ-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 02/3 (18:30)
Άστον Βίλα-Νόριτς
Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας
Τότεναμ-Κάρντιφ

** Αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουν. -Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ, λόγω του τελικού (02/03) Λιγκ Καπ, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σάντερλαντ.

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Σάββατο, 08/03 (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουν. (14:45)
Κάρντιφ-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Στόουκ
Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

** Αναβάλλονται λόγω κυπέλλου τα παιχνίδια: Άρσεναλ-Σουόνσι, Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Χαλ, Νιουκάστλ-Έβερτον και Λίβερπουλ-Σάντερλαντ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τα πάντα για τη νίκη»

Το σύνθημα της νίκης απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Κώστας Μπάρμπας.

«Τα πάντα για τη νίκη»
Νίκη για να κάνει ένα ακόμα βήμα για την παραμονή στη κατηγορία θέλει ο παίκτης της Βέροιας, Κώστας Μπάρμπας, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Παράλληλα ο 31χρονος αμυντικός αναφέρθηκε και στο πού θα κριθεί η αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής λέγοντας ότι αυτός που θέλει περισσότερο την νίκη θα πάρει το τρίποντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Novasports

Για το τι χρειάζεται η Βέροια για να πάρει κάτι θετικό:

«Χρειάζεται ψυχή και η ομάδα που θα έχει πολύ καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια θα καταφέρει να κερδίσει στη μάχη της παραμονής. Κάναμε μια καλή εμφάνιση στα Γιάννενα και θα πρέπει να νικήσουμε τον Απόλλωνα για να έχει αξία αυτή η νίκη».

Για το πού θα κριθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση:

«Η αναμέτρηση θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο. Ο Απόλλων παλεύει για την παραμονή του και εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να πετύχουμε ένα γκολ».

Για το τι πρέπει να κάνει η Βέροια για να πάρει τη νίκη:

«Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».

Πάει για την… πρώτη!

Την πρώτη του νίκη μακριά από τη Βοιωτία θέλει να πανηγυρίσει ο Λεβαδειακός στο σημερινό παιχνίδι με την Skoda στην Ξάνθη, όπως τόνισε ο Πέδρο Πετράτσι.

Πάει για την… πρώτη
Δεκατέσσερα ματς έχει δώσει φέτος ο Λεβαδειακός μακριά από την έδρα του και έχει μόλις μία ισοπαλία, ενώ σε όλα τα άλλα έχει γνωρίσει την ήττα.

Αυτό το αρνητικό σερί θέλουν να σπάσουν οι Βοιωτοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσα στην έδρα της Skoda στην Ξάνθη να πετύχουν την πρώτη τους νίκη.

Για αυτό το παιχνίδι μίλησε ο Πέδρο Πετράτσι, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι «πράσινοι» να αντιμετωπίσουν τους Ακρίτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος χαφ στο Novasports

«Εκτός έδρας δεν πάμε καλά και πηγαίνουμε στην Ξάνθη με στόχο τη νίκη. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι εάν παίξουμε έτσι όπως πρέπει θα πάρουμε τη νίκη. Το παιχνίδι με την Ξάνθη θα είναι όπως αυτά με Ατρόμητο και Αστέρα και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιεστικοί στη μεσαία γραμμή. Εάν το καταφέρουμε αυτό θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Φλίσκας: «Χρειαζόμαστε τη νίκη»

Τη σημασία που έχει για την Skoda Ξάνθη η νίκη στο σημερινό ματς με τον Λεβαδειακό εξήγησε ο Κώστας Φλίσκας, ο οποίος τόνισε ότι οι Ακρίτες πρέπει να μπουν χωρίς άγχος για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Φλίσκας: «Χρειαζόμαστε τη νίκη»
Τη νίκη για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις πρέπει να πάρει πάση θυσία σήμερα η Skoda Ξάνθη κόντρα στον Λεβαδειακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Φλίσκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου χαφ στο Novasports

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:

«Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει την ψυχολογία, αλλά εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Είναι τελικός για εμάς για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις».

Για το αν υπάρχει πίεση:

«Σίγουρα γιατί οι τελευταίες ομάδες έχουν μειώσει τη διαφορά από εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να ξεφύγουμε».

Για τον αντίπαλο:

«Στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει τον καλό του εαυτό. Τα δύο τελευταία παιχνίδια έχει κερδίσει και αυτό τους έχει δώσει ψυχολογία. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Χρειάζεται ηρεμία και όχι άγχος για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν υπάρχει ηρεμία:

«Πρέπει να κερδίσουμε. Υπάρχει ηρεμία αλλά μέχρι ένα σημείο. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε και τα επόμενα παιχνίδια και να φύγουμε απ' τη δύσκολη θέση. Υπάρχει αυτοπεποίθηση και πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται».

Χαμός στην… ουρά!

Και οι τρεις αγώνες του σημερινού προγράμματος της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αφορούν αποκλειστικά τη «μάχη» της παραμονής.

Χαμός στην… ουρά
Τρεις αγώνες έχει το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και οι τρεις αφορούν τη μάχη της παραμονής.

Η αυλαία ανοίγει στην Ξάνθη, όπου η τοπική Skoda τον Λεβαδειακό και να θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει βαθμολογική «ανάσα».

Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το παιχνίδι ανάμεσα στη Βέροια και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη με την οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» - ύστερα από όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες – να μοιάζει με θαύμα ένα «τρίποντο».

Τέλος, ο Αρης υποδέχεται τον ΟΦΗ στην (πραγματικά) τελευταία ευκαιρία του για να κρατηθεί ζωντανός.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ15:00 NS2
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ17:15 NS1
ΑΡΗΣ - Ο.Φ.Η.19:30 NS2

Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.15:00 NS2
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ17:15 NS3
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.17:15 NS2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ17:15 NS4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ19:30 NS1

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014

Ο.Φ.Η. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ15:00 NS2
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15 NS2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ19:30 NS1

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ15:00 NS2
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ17:15 NS7
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ17:15 NS4
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ17:15 NS2
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19:30 NS1

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ19:30 NS1

Κεχαγιάς: «Τελικός με Λεβαδειακό»

Τη σημασία που έχει για την Skoda Ξάνθη το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειάκο εξήγησε ο Νίκος Κεχαγιάς, τονίζοντας πως είναι «τελικός» και οι Ακρίτες πρέπει να πάρουν την νίκη.

Κεχαγιάς: «Τελικός με Λεβαδειακό»
Μονόδρομο αποτελεί για την Skoda Ξάνθη η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, το οποίο ο Νίκος Κεχαγιάς χαρακτήρισε «τελικό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ακριτικής ομάδας στο Novasports

Για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό:

«Περιμένουμε έναν Λεβαδειακό που θα κοιτάξει περισσότερο τα νώτα του και θα προσπαθήσει να μας δυσκολέψει. Εμείς πρέπει να δείξουμε πάθος, διάθεση και υπομονή για τη νίκη γιατί χρειαζόμαστε τους βαθμούς».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα:

«Σίγουρα όταν είσαι σε δίνη βαθμολογική θέση υπάρχει κάποιο άγχος, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το αφήσουμε αυτό κατά μέρος».

Για το πώς βλέπει τον Λεβαδειακό:

«Έχει πάρει τα πάνω του το τελευταίο διάστημα διότι έχει πάρει κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Έχει καλή ψυχολογία, αλλά εμείς θα πρέπει να δείξουμε μια διάθεση σαν να είναι τελικός γιατί πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Για το πώς πρέπει να εμφανιστεί η Ξάνθη:

«Εμείς θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να κάνουμε παιχνίδι κατοχής για να βρούμε τα κενά του αντιπάλου και να σκοράρουμε. Οι παίκτες είναι καλά, είναι προβληματισμένοι μεν αλλά κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. υπάρχει αισιοδοξία, είμαστε η Ξάνθη και κυνηγάμε τη νίκη και πιστεύω θα την πάρουμε».

Η δύσκολη επιλογή του διαδόχου του Σάντος!!

Ο Μιχάλης Τσόχος προσπαθεί να βρει τα κριτήρια για τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό και αντιλαμβάνεται ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες και οι λύσεις ελάχιστες...  
Ο Φερνάντο Σάντος μας αποχαιρέτησε. Θα κάνει την δουλειά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με απόλυτο επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, όπως την έκανε πάντα και μετά θα αναχωρήσει για αλλού. Μικρή σημασία έχει για την Εθνική ομάδα που θα είναι αυτό το αλλού. Θα είναι εντός Ελλάδας (στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ), θα είναι εκτός Ελλάδας, θα είναι σε σύλλογο, θα είναι σε άλλη Εθνική ομάδα (π.χ αυτή της χώρας του), όπου κι' αν συνεχίσει ο Φερνάντο θα έχει αφήσει πίσω του το έργο που άφησε και δεν θα αλλάζει κάτι.

Το αν ήταν επιτυχημένος ή όχι, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στην Βραζιλία νομίζω είναι αυτονόητο. Στα μάτια μου όταν έφτασε η ώρα του αποχωρισμού με τον Ρεχάγκελ, ο διάδοχός του είχε ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει, διότι η κληρονομιά που άφηνε ο Γερμανός ήταν τεράστια και δυσανάλογη, ας μην γελιόμαστε, του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας. Αυτός που θα διαδέχονταν τον Οτο στα μάτια μου θα πάθαινε περίπου αυτό που έπαθε αυτός που διαδέχτηκε τον Σερ Αλεξ (στην αναλογία του βέβαια) ή αυτό που θα πάθει, όποιος διαδεχτεί τον Βενγκέρ στην Αρσεναλ.

Κι' όμως ο Σάντος παρά τους τριγμούς που έζησε στην αρχή, παρά τις δύσκολες στιγμές που τώρα έχουν ξεχαστεί από τους περισσότερους (βλέπε αποχωρήσεις παικτών, όπως του Κυργιάκου ή του Γκέκα) τα κατάφερε να μας κρατήσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Μαζί του πήραμε την πρόκριση για τα τελικά του Euro, μαζί του προκριθήκαμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μαζί του πήραμε την πρόκριση και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τώρα φτάνει η ώρα ενός ακόμη αποχωρισμού και έρχεται η ώρα για την αντικατάσταση ενός ακόμη επιτυχημένου.

Τι επιλογές αλήθεια έχουμε; Το μπάτζετ είναι περίπου στις 600 χιλιάδες ευρώ. Οπότε μεγάλα ονόματα τύπου Πραντέλι που φεύγει από τον πάγκο της Ιταλίας ξεχάστε τα. Οπως νομίζω πρέπει να ξεχάσουμε και την πιθανότητα Ελληνα ομοσπονδιακού τεχνικού. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην προκαλεί προβλήματα και τριβές, ανεξάρτητα από το αν είναι καλός προπονητής. Και γενικά εδώ κοντέψαμε να “δηλητηριάσουμε” τον Σάντος για τις επιλογές του και με τι κριτήρια τις κάνει, δεν θα “δηλητηριάσουμε” τον όποιο Ελληνα που πήρε τέσσερις από τον Ολυμπιακό, και 3 από τον Παναθηναϊκό, αλλά 5 από τον ΠΑΟΚ; Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση Ελληνα.

Τότε είναι η ώρα που ακολουθεί η επιλογή ξένου. Το όνομα που ακούστηκε ότι μας ενδιαφέρει είναι αυτού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Την λες, αν μη τι άλλο, έξυπνη σκέψη και επιλογή. Προπονητής που μας ξέρει και τον ξέρουμε, προπονητής που έχτισε και απογείωσε το όνομά του στο ΑΠΟΕΛ, οδηγώντας το στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν όντως του κάνει πρόταση η Ομοσπονδία και αν την αποδεχτεί (εργάζεται στην Αραβία και βγάζει ένα σκασμό χρήματα), έχουμε μία λύση που δεν δημιουργεί προβλήματα και μπορεί να αποδειχτεί από ικανοποιητική ως εξαιρετική. Ο Τύπος δεν έχει σοβαρό λόγω να αντιδράσει, οι παίκτες επίσης, οι σύλλογοι το ίδιο, οπότε θα κριθεί επί το έργον. Θα έχει λοιπόν τον χρόνο του να μας δείξει...

Αν όμως ο Ιβάν δεν τραβήξει για τα μέρη μας μπλέξαμε. Θα πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Κάποιος ξένος που να έχει δουλέψει και σε Εθνική ομάδα, να έχει ένα βιογραφικό για να τον σεβαστούν οι παίκτες, να μην προκαλεί απορίες στον Τύπου του στυλ “που τον ξεθάψατε...” κ.τ.λ.π.
Τα γράφω όλα αυτά γιατί μπορεί η Εθνική Ελλάδας να είναι πλέον μαγαζί γωνία και να έρχονται τρέχοντας να δουλέψουν αρκετοί προπονητές, επειδή όμως έγινε μαγαζί γωνία, δεν μπορείς να βάλεις για μάνατζέρ του τον καθένα που τρέχει να δουλέψει και αυτοπροτείνεται. Διότι εννιά στις δέκα φορές αυτός που είναι άνεργος και αυτοπροτείνεται και περιμένει στην ουρά και σε θεωρεί μαγαζί γωνία, μάλλον δεν έχει βρει κάτι πουθενά αλλού και άρα δεν είναι και ο πιο ικανός στον κόσμο για να τον απορροφήσει η αγορά. Διότι το θέμα πλέον δεν είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός να είναι αυτός που μας θέλει, αλλά αυτός που εμείς θέλουμε. Και τέτοιον δεν βλέπω εύκολα στον ορίζοντα.

Υ.Γ. Κάποιοι σκέφτηκαν ως καλή ιδέα τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Με την Μπιλμπάο να είναι έτοιμη να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ για μόλις δεύτερη φορά στην Ιστορία της και τον ίδιο πριν λίγες ημέρες να βλέπει τον εαυτό του πρωτοσέλιδο στον ισπανικό Τύπο ως βασικό υποψήφιο για διάδοχο του Τάτα Μαρτίνο στην Μπαρτσελόνα, οι πιθανότητες όπως αντιλαμβάνεστε ανήκουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας...
Πηγή: gazzetta.gr

Σαν να νίκησε...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων παικτών στην Πόλη, την απουσία του Σπανούλη και των ξένων και τη μικρή διαφορά, που είναι μισή νίκη.
Οσο υπερβολικός κι αν ακούγεται ή διαβάζεται ο τίτλος, αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό. Η ήττα από την Φενέρ δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανέναν, όμως έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα στην Πόλη, το μικρότερο κακό είναι σαν μικρή νίκη.
Είναι ξεκάθαρο γιατί. Οι ερυθρόλευκοι  κράτησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, άρα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Τούρκους... Δεν είναι λίγο αυτό, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Λίγο μετά το τζάμπολ το σκορ έγινε 9-0 και το γήπεδο έμοιαζε κατηφορικό, στην εξέλιξη η διαφορά έφτασε και στους 12. Η διπλή ήττα στην Πόλη θα ήταν καταστροφική και ο Ολυμπιακός την απέφυγε.
Το "σαν να νίκησε" δικαιολογείται για συγκεκριμένους λόγoυς. Κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα στην Φενέρ δίχως τον ηγέτη του. Δίχως τον κορυφαίο παίκτη που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε έξω λόγω τραυματισμού και ο Μπαρτζώκας ξέμεινε από λύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει τεθεί νοκ άουτ και ο Εϊσι Λο, συνεπώς οι δύο πιο έμπειροι γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης, έλειπαν χωρίς να αντικατασταθούν.
 Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν πήρε έναν γκαρντ όσο υπήρχε χρονικό περιθώριο και ενισχύθηκε στην φροντ λάιν, εκεί όπου είναι ήδη γεμάτος... Και ο Κόλινς που αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις, στην Πόλη δημιούργησε μόνο προβλήματα. Αν είναι να μένει στο παρκέ και να μην μπορεί να ντριμπλάρει, χίλιες φορές να ενεργοποιηθεί κι άλλο ο Κατσίβελης... Να μπει στη μάχη ο Παπαπέτρου.
Αλλο ένας λόγος που ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται καλά, είναι γιατί έχασε μόνο με 4 πόντους, έχοντας και σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένα παράπονα από τους διαιτητές. Η Φενέρ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και η Ευρωλίγκα δεν μπορούσε να την αφήσει... παραπονούμενη. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι ρέφερι έκαναν μόνοι τους σερί 6-0 και ξέφυγε η τουρκική ομάδα. Το επιθετικό φάουλ έγινε αμυντικό, οι διαμαρτυρίες τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα, ακολούθησε επιθετικό φάουλ στον Πέτγουεϊ και αμέσως μετά άλλο ένα ζευγάρι βολών. Το σκορ έγινε 57-47 και ο δίχως Σπανούλη Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολο να ξαναμαζέψει το ματς. Το έκανε όταν ήταν αργά, αλλά και πάλι αξίζει συγχαρητήρια.
Και τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι Ελληνες παίκτες του. Της αντεπίθεσης ηγήθηκαν οι δύο επόμενοι ηγέτες του Ολυμπιακού, δηλαδή ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Μαζί με τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη πάλευαν κόντρα σε όλους και σε όλα... Από τους ξένους, μόνο Ντάνστον ήταν αξιοπρεπής. Ο Μουν έκανε διαγωνισμό στα air ball, για τον Κόλινς τα είπαμε, Πέτγουεϊ και Σίμονς ήταν εκτός κλίματος, ο Λοτζέσκι κινήθηκε στη μετριότητα. Ο Ολυμπιακός έχει 8 ξένους στο ρόστερ του, μόνο ένας τον βοήθησε στην Πόλη...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο κόσμος δεν ξεχνάει...!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τα... παιχνίδια των εκάστοτε υποψηφίων με την Λεωφόρο και το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τον «πράσινο» κόσμο που δεν ξεχνά!
Σε αυτή την ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού ήμουνα σίγουρος, ότι κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι θα το θυμόντουσαν τώρα, που θα πλησίαζαν οι δημοτικές εκλογές. Γνωστό το παραμυθάκι των υποψηφίων.Σου λέει έχουμε ανάγκη την ψήφο των Παναθηναϊκών πετάμε έναν Βοτανικό, η μία Λεωφόρο, για να βγούμε και μετά ποιος θυμάται...
 
Ελα ντε, όμως, που ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάει, ότι κανένας Δήμαρχος μέχρι τώρα όχι μόνο δεν βοήθησε, να φτιάξει η ομάδα το δικό του σπίτι,αλλά ούτε τα βασικά δεν έκανε. Φυσικά για τον Βοτανικό έχει μεγάλη ευθύνη ο ίδιος ο Παναθηναϊκός και οι διοικήσεις του , που δεν προσπέρασαν όλα τα εμπόδια , ως οφειλαν για να φτιάξουν ένα γήπεδο στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.
 
Τα λάθη που έχουν κάνει στο θέμα του γηπέδου οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού(με μεγάλη την ευθύνη του Βαρδινογιάννη, που ξεκίνησε ένα πρότζεκτ, το οποίο δεν ...τελείωσε ποτέ) τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Από κει και πέρα, όμως, δεν μπορεί σήμερα κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι να μιλούν για γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Ο Κακλαμάνης , για παράδειγμα , όλο φρου φρου και αρώματα  ήταν, όλο θα και θα , αλλά επί της ουσίας τίποτα.
 
Το πρότζεκτ του Βοτανικού πήγε περίπατο . Ο δε Καμίνης, από τότε, που βγήκε Δήμαρχος τις μονές ημέρες λέει, ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό και τις ζυγές, ότι ανήκει στον Δήμο. Τώρα, που έσφιξαν τα γάλατα βγήκε και είπε ότι η Λεωφόρος δεν γκρεμίζεται, αλλά το έγγραφο, που έστειλε στον ερασιτέχνη, άλλα λέει.
 
Το δε άλλο το τρομερό είναι ότι εμφανίζεται ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ Σακελλαρίδης και λέει, ότι αν βγει θα κάνει τα πάντα για την Λεωφόρο. Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο αρχηγός ο Τσίπρας, έκανε τα πάντα τότε για να μπλοκάρει τον Βοτανικό, με τους γνωστούς... Κορμοράνους να εμφανίζονται από το πουθενά.
 
Εγώ ένα πράγμα έχω να πω προς τους υποψηφίους Δημάρχους . Μην ταϊζετε άλλο κουτόχορτο, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει πλέον και γνώση και δεν τσιμπάει και δεν ανέχεται άλλα παραμύθια. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα μιλήσει...
Πηγή: gazzetta.gr

Η ευτυχία να είσαι ο Ντελ Μπόσκε!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τους παικταράδες Ισπανούς που περισσεύουν από τη Φούρια Ρόχα και θα έπαιζαν σε κάθε άλλη Εθνική.
Ευχή και κατάρα. Κάπως έτσι το είχαν θέσει πρόσφατα το ζήτημα στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος με τη γνωστή ευγενική συμπεριφορά του το ξέκοψε: «Ευχή και μόνο ευχή», δήλωσε και συνέχισε να μπερδεύεται και να αισθάνεται τύψεις, όπως ο ίδιος έχει πλειστάκις παραδεχτεί. Ποιον... Διάολο να αφήσει εκτός και πως να το αιτιολογήσει. Ελα όμως που οι κλήσεις είναι συγκεκριμένες. Μόνο 23 μπορεί να πάρει μαζί του σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και έχει να επιλέξει μέσα από μία τεράστια δεξαμενή, τη στιγμή που ομόλογοι του σε άλλα μεγάλα συγκροτήματα, δυσκολεύονται να στήσουν μία ανταγωνιστική αποστολή.
Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν ο εκλέκτορας της Ισπανίας ανακοίνωσε το ρόστερ που θα χρησιμοποιήσει για το σπουδαίο φιλικό με την Ιταλία στο «Βιθέντε Καλδερόν» (5 Μαρτίου). Για την ακρίβεια τούτη τη φορά κάλεσε 22 και όπως ξεκαθάρισε: «αυτή θα είναι μία πρόβα για ορισμένους». Αλλωστε η τελική λίστα του για το Μουντιάλ θα ανακοινωθεί στις 13 Μαΐου. Αρχικά θα περιλαμβάνει 30 ονόματα, για να γίνουν στη συνέχεια 25 και στο τέλος να βγουν οι 23 που θα ταξιδέψουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Κασίγιας, Βαλδές, Ρέινα
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ραούλ Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος, Αθπιλικουέτα, Χουανφράν, Ζόρντι Αλμπα
ΜΕΣΟΙ: Μπουσκέτς, Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Κόκε, Τιάγκο, Ινιέστα, Φάμπρεγας
ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Χεσούς Νάβας, Καθόρλα, Σίλβα, Πέδρο
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νεγρέδο, Ντιέγκο Κόστα
Κοιτάζοντας την εν λόγω αποστολή, δεν γίνεται να μην αναρωτηθείς: τι στο καλό θα συμβεί με όλους τους άλλους παικταράδες; Η Ισπανία διαθέτει πληθώρα εξαιρετικών επιλογών και θα μπορούσε να στήσει τουλάχιστον δύο ανταγωνιστικές αποστολές που θα πρωταγωνιστούσαν. Ας το πάρουμε όμως ανά θέση, για να βγάλουμε άκρη...

Κάτω από τα δοκάρια οι Ντε Χέα και Ντιέγο Λόπεθ δεν θα είχαν θέση; Δείτε για παράδειγμα ποιοι είναι οι τερματοφύλακες σε Βραζιλία ή Αγγλία.
Στο κέντρο της άμυνας η αλήθεια είναι πως υπάρχει κάποιο έλλειμμα που έχει προκύψει από την μακροχρόνια απουσία του Πουγιόλ. Και εκεί όμως ο Ραούλ Αλμπιόλ είναι μία καλή λύση για τρίτος πίσω από Πικέ, Σέρχιο Ράμος. Ο σέντερ μπακ της Νάπολι όμως σίγουρα θα ταξιδέψει στην χώρα της σάμπα και πιο πίσω από εκείνον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έτοιμος-διαθέσιμος.
Στους πλάγιους μπακ δεν υπάρχει ο υπερπαίκτης τύπου Ντάνι Αλβες. Ωστόσο, Αρμπελόα, Αθπιλικουέτα, Χουανφράν (Ατλέτικο) θα δώσουν μεγάλη μάχη για το ποιος δεν θα μείνει εκτός. Στα αριστερά ο βασικός Ζόρντι Αλμπα θα έχει ως παρτενέρ έναν εκ των Αλμπέρτο Μορένο (η φετινή αποκάλυψη της Σεβίλλης), Μονρεάλ. Και στις δύο πλευρές όποιος και να μείνει εκτός θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε κάποια άλλη Εθνική.
Στη μεσαία-μεσοεπιθετική γραμμή ο Ντελ Μπόσκε θα έχει τεράστια διλήμματα. Λογικά δεν μπορεί να πάρει και Τιάγκο και Κόκε και Καθόρλα και Μάτα. Ισως δύο εξ αυτών να μην χωρέσουν. Οποιος όμως και να αποκλειστεί, θα είναι πραγματικά άδικο για την πολύ σημαντική κλάση του. Και να ήταν μόνο αυτοί. Παίκτες εξαιρετικοί όπως ο Ραούλ Γκαρθία, ο αρχηγός της Ατλέτικο, Γκάμπι ή ακόμα και οι Χάβι Γκαρθία (Σίτι), Αντερ Ερέρα, Μίκελ Ρίκο, Σουσαέτα (Μπιλμπάο θα ήταν ταμάμ για πολλούς εκλέκτορες, αλλά στην Ισπανία περισσεύουν.
Στην επίθεση πάλι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Σε αυτό έχει συντελέσει και η ισπανοποίηση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος εάν τα πάει καλά με την Ιταλία, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στην πατρίδα του ως αντίπαλος. Ο Νεγρέδο πάλι κάνει θαύματα στη Σίτι και λογικά μαζί με Πέδρο και Σίλβα θα είναι λογικά τρεις εκ των πέντε που θα επιλεγούν. Βίγια, Τόρες, Γιορέντε, ο εξτρέμ Χεσούς Νάβας και Σολδάδο θα δώσουν τη μάχη τους, με τον τελευταίο να έχει τις λιγότερες πιθανότητες.
Η ευτυχία του Ντελ Μπόσκε, αλλά και γενικότερα του ισπανικού ποδοσφαίρου όμως δεν σταματάει στο Σήμερα. Οι Ινιγο Μαρτίνεθ (σέντερ μπακ), Πάρδο (μέσος) της Σοσιεδάδ, οι Μουνιαΐν (εξτρέμ), Ντελπόρτ (σέντερ μπακ) της Μπιλμπάο, οι Ιγιαραμέντι, Ισκο, Καρβαχάλ, Μοράτα, Χεσέ της Ρεάλ, ο Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα έρχονται για να διασφαλίσουν τη συνέχεια και μάλιστα έχοντας ήδη στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου με τα μικρότερα Εθνικά κλιμάκια των Φούριας Ρόχας που σαρώνουν σε όλες τις διοργανώσεις. Το Παρόν και το Μέλλον ανήκει στην Ισπανία και πραγματικά δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει τόσο μεγάλο βάθος...
Πηγή: gazzetta.gr