Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

«Μπλόκο» πάλι για Θέρμη!!

paokthermi
Αρνητικές είναι οι ενδείξεις για την Θέρμη. Πληροφορίες λένε ότι οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γνωμοδοτούν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της ανάθεσης έργου και όχι της εκμίσθωσης έκτασης για να προχωρήσει η διαδικασία.
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάσης Καρούντζος είναι θετικός στην έγκριση των όρων του διαγωνισμού, αλλά οι υπηρεσίες του αρνητικές και εάν δεν ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις τους δεν μπορεί να υπογράψει. Το νομικό πρόβλημα έγκειται στο ότι ενοικιάζεται μια έκταση στους Ταγαράδες στην οποία θα κατασκευασθούν κτίρια και αυτό λογίζεται ως έργο.
Με απλά λόγια σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει η υπόθεση με την διαδικασία ανάθεσης έργου. Δηλαδή, ο δήμος Θέρμης να περιγράψει το έργο που θέλει να γίνει στη περιοχή και στη συνέχεια να καλέσει τους  ενδιαφερόμενους επενδυτές για να πλειοδοτήσουν, στα πρότυπα του Ελληνικού στην Αθήνα, μια διαδικασία που είναι πολύ χρονοβόρα.
H απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Γίνεται μια τελευταία προσπάθεια και εξέταση των δεδομένων για την υπερπήδηση των αντιρρήσεων της νομικής υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία όπως έχει και όχι με την μορφή ανάθεσης έργου.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: