Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έπεσε ηρωικά!

Πάλεψε μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός στην Πόλη, αλλά ηττήθηκε από τη Φενέρ με 78-74 πληρώνοντας την απουσία του Σπανούλη, την κακή του άμυνα και κάποια φαλτσοσφυρίγματα. Εξαιρετικοί Περπέρογλου-Σλούκας.

Έπεσε ηρωικά
Σαν παλικάρι στάθηκε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Παρά την απουσία του Σπανούλη και τα διαιτητικά λάθη σε βάρος τους, οι πρωταθλητές Ευρώπης διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, αλλά τελικά υποτάχθηκαν με 78-74 πληρώνοντας κυρίως την κακή τους άμυνα και κάποια «νεκρά» διαστήματα στο δεύτερο μέρος.

Πάντως υπερασπίστηκαν τη διαφορά του ΣΕΦ και υπερτερούν της Φενέρ, με την οποία ισοβαθμούν στο 4-4, μαζί επίσης με Παναθηναϊκό και Μάλαγα.

Συγκινητικοί Περπέρογλου και Σλούκας που είχαν από 17 πόντους, δήμιοι των «ερυθρόλευκων» ο παλιόφιλος Κλέιζα με 21 κι ο ΜακΚάλεμπ με 20 πόντους.

Σλούκας και Στράτος είχαν την απάντηση

ΜακΚάλεμπ, Πρέλτζιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Σέκουλιτς άρχισαν το ματς για τη Φενέρ, ενώ μετά την κακή είδηση της απουσίας του Σπανούλη ο Κατσίβελης ξεκίνησε στη θέση του πλαισιωμένος από Μάντζαρη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε φουριόζα με πρωταγωνιστές Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς πετυχαίνοντας τους εννιά πρώτους πόντους του αγώνα. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τριάμισι λεπτά για να σπάσει το ρόδι με τον Ντάνστον (9-2), ενώ με την είσοδο του Σλούκα μεταμορφώθηκε. Ο νεαρός γκαρντ αξιοποίησε τον Πρίντεζη, ο Περπέρογλου πέτυχε διαδοχικά προσωπικά καλάθια (11π. στην πρώτη περίοδο) και οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν γρήγορα (15-16). Μάλιστα έκλεισαν προπορευόμενοι το δεκάλεπτο (21-22) με καλάθι του Σλούκα στην εκπνοή.

Μέσα στο «κόλπο»

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία βρίσκοντας διαρκώς επιθετικές λύσεις, κυρίως χάρη στον Κλέιζα, αλλά ο Σλούκας σκοράροντας και δημιουργώντας κρατούσε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής (30-29). Μουν και Λοτζέσκι δεν βοήθησαν ερχόμενοι από τον πάγκο και η Φενέρ εκμεταλλεύτηκε μία προσωρινή αφλογιστία των πρωταθλητών Ευρώπης φτάνοντας στο 36-29. Τα τρίποντα Περπέρογλου και Μάντζαρη έδωσαν ανάσες (37-35) στους Πειραιώτες που βελτιώνοντας την άμυνά τους στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια στο -3, 41-38.

Έμεινε πάλι πίσω

Η Φενέρ μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο. Ο «ζεστός» από τη δεύτερη περίοδο Κλέιζα και ο ΜακΚάλεμπ με διαδοχικούς πόντους οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα σερί 8-0, που έφερε τη διαφορά στο 49-40, την ώρα που ο Ντάνστον φορτωνόταν γρήγορα με το τρίτο του φάουλ. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα αφύπνισε τους παίκτες του και με οδηγό τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τέσσερις, 51-47. Ένα αμφισβητούμενο φάουλ στον Κλέιζα έδωσε (λανθασμένα) βολές στους γηπεδούχους προκαλώντας την οργή του κόουτς του Ολυμπιακού που χρεώθηκε τεχνική ποινή. Αυτή αξιοποιήθηκε στο έπακρο και η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρέθηκε για πρώτη φορά σε διψήφια… απόσταση, 57-47, προτού κλείσει το δεκάλεπτο με 59-51.

Έπεσε μαχόμενος μέχρι τέλους

Διαδοχικά παλικαρίσια καλάθια του Ντάνστον κατέβασαν τη διαφορά στους έξι (59-53), αλλά το σχήμα με τρεις γκαρντ δε λειτούργησε με αδύναμο κρίκο τον Κόλινς, που είχε ένα αβίαστο λάθος και δύο άστοχα ελεύθερα σουτ. Η Φενέρ ξέφυγε και πάλι με δέκα (66-56) στα μέσα της περιόδου, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να τις κεφαλαιοποιήσει, καθώς οι γηπεδούχοι έβρισκαν συνεχώς το δρόμο προς το καλάθι (72-62). Το γκολ-φάουλ του Λοτζέσκι ένα λεπτό πριν το τέλος έβαλε ξανά τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι (74-70), ενώ μετά το άστοχο σουτ του Κλέιζα ο Σλούκας μείωσε στο καλάθι 36’’ πριν το τέλος (74-72). Ο ΜακΚάλεμπ με προσωπικό καλάθι στα 20’’ για τη λήξη πρόσφερε ανάσα στη Φενέρ (76-72), ο Σλούκας απάντησε με δύο βολές στα 14’’ (76-74), αλλά ο Κλέιζα ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή κι επανέφερε την ομάδα του στην ασφάλεια του +4. Το δύσκολο σουτ του Κλέιζα δεν βρήκε στόχο και οι Τούρκοι επικράτησαν 78-74.

Δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 20, Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8, Μαχμούτογλου 3, Κλέιζα 21, Τουρκγιλμάζ, Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 9, Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλτζιτς 4.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 9, Περπέρογλου 17, Σλούκας 17, Κόλινς, Σίμονς 4, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7, Μουν.

Διαιτητές: Μαρτίν (Ισπανία), Κοντέ (Ισπανία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: