Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σαν να νίκησε...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων παικτών στην Πόλη, την απουσία του Σπανούλη και των ξένων και τη μικρή διαφορά, που είναι μισή νίκη.
Οσο υπερβολικός κι αν ακούγεται ή διαβάζεται ο τίτλος, αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό. Η ήττα από την Φενέρ δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανέναν, όμως έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα στην Πόλη, το μικρότερο κακό είναι σαν μικρή νίκη.
Είναι ξεκάθαρο γιατί. Οι ερυθρόλευκοι  κράτησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, άρα έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Τούρκους... Δεν είναι λίγο αυτό, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Λίγο μετά το τζάμπολ το σκορ έγινε 9-0 και το γήπεδο έμοιαζε κατηφορικό, στην εξέλιξη η διαφορά έφτασε και στους 12. Η διπλή ήττα στην Πόλη θα ήταν καταστροφική και ο Ολυμπιακός την απέφυγε.
Το "σαν να νίκησε" δικαιολογείται για συγκεκριμένους λόγoυς. Κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα στην Φενέρ δίχως τον ηγέτη του. Δίχως τον κορυφαίο παίκτη που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε έξω λόγω τραυματισμού και ο Μπαρτζώκας ξέμεινε από λύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει τεθεί νοκ άουτ και ο Εϊσι Λο, συνεπώς οι δύο πιο έμπειροι γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης, έλειπαν χωρίς να αντικατασταθούν.
 Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν πήρε έναν γκαρντ όσο υπήρχε χρονικό περιθώριο και ενισχύθηκε στην φροντ λάιν, εκεί όπου είναι ήδη γεμάτος... Και ο Κόλινς που αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις, στην Πόλη δημιούργησε μόνο προβλήματα. Αν είναι να μένει στο παρκέ και να μην μπορεί να ντριμπλάρει, χίλιες φορές να ενεργοποιηθεί κι άλλο ο Κατσίβελης... Να μπει στη μάχη ο Παπαπέτρου.
Αλλο ένας λόγος που ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται καλά, είναι γιατί έχασε μόνο με 4 πόντους, έχοντας και σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένα παράπονα από τους διαιτητές. Η Φενέρ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και η Ευρωλίγκα δεν μπορούσε να την αφήσει... παραπονούμενη. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι ρέφερι έκαναν μόνοι τους σερί 6-0 και ξέφυγε η τουρκική ομάδα. Το επιθετικό φάουλ έγινε αμυντικό, οι διαμαρτυρίες τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα, ακολούθησε επιθετικό φάουλ στον Πέτγουεϊ και αμέσως μετά άλλο ένα ζευγάρι βολών. Το σκορ έγινε 57-47 και ο δίχως Σπανούλη Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολο να ξαναμαζέψει το ματς. Το έκανε όταν ήταν αργά, αλλά και πάλι αξίζει συγχαρητήρια.
Και τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι Ελληνες παίκτες του. Της αντεπίθεσης ηγήθηκαν οι δύο επόμενοι ηγέτες του Ολυμπιακού, δηλαδή ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Μαζί με τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη πάλευαν κόντρα σε όλους και σε όλα... Από τους ξένους, μόνο Ντάνστον ήταν αξιοπρεπής. Ο Μουν έκανε διαγωνισμό στα air ball, για τον Κόλινς τα είπαμε, Πέτγουεϊ και Σίμονς ήταν εκτός κλίματος, ο Λοτζέσκι κινήθηκε στη μετριότητα. Ο Ολυμπιακός έχει 8 ξένους στο ρόστερ του, μόνο ένας τον βοήθησε στην Πόλη...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: