Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κούγιας στο Metropolis: «Μόνη λύση για τον Άρη η Γ' Εθνική»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και επιβεβαίωσε ότι του έγινε κρούση από ανθρώπους του Άρη για να ασχοληθεί με τα διοικητικά των «κιτρίνων», ενώ εκφράζοντας την άποψή του για το μέλλον της ΠΑΕ, τόνισε πως η μόνη λύση είναι η Γ? Εθνική.

Αρχικά ο κ. Κούγιας επεσήμανε:

«Είναι γεγονός ότι υπήρξε επαφή με ανθρώπους του Άρη και δεν το περίμενα, έχω να έρθω στο Χαριλάου από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Καμπάνης και ήταν ποδοσφαιριστές οι παιδικοί μου φίλοι Συρόπουλος. Αλεξιάδης, Σπυρίδων, με τους οποίους κάναμε πολλή παρέα γιατί τότε ήμουν φοιτητής στη Νομική. Μίλησα με ανθρώπους που έχουν επαφή με το υγιές περιβάλλον του Άρη και με ανθρώπους που μου μετέφεραν τα όνειρά τους και τις προσδοκίες τους και τη δυναμική του Άρη. Ήταν τιμητικό για μένα. Δεν κάναμε κάποια σοβαρή κουβέντα, υπήρξαν πολλές προσεγγίσεις. Δεν υπάρχει πιο τιμητικό από το να σε καλούν ανιδιοτελείς άνθρωποι και να σου λένε έλα εδώ κοντά μας σε θέλουμε να βοηθήσεις. Ο Άρης είναι λαϊκό κίνημα δεν είναι απλά μια ομάδα».

Για το αν θα μπορούσε να αναλάβει τις τύχες του Άρη:

«Είμαι ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, αν μπορούσα να είχα φύγει, θα το είχα κάνει. Αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος αγοραστής δε θα μπορέσω να φύγω. Αγόρασα τις μετοχές τον Ιανουάριο του 2009, η ομάδα είχε χρέη και χρειάστηκε να τα εξοφλήσω εγώ για να γίνει υγιής. Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να εξασφαλίσω διαιτησίες για να υπάρχει ισονομία στα παιχνίδια της Παναχαϊκής. Στην Πάτρα ήμουν μόνος και δε με βοήθησε κανείς. Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έχει ευεργετηθεί κατ? επανάληψη και από το ελληνικό κράτος, όταν μπήκε στο άρθρο 44, ενώ έχει το δικό του προπονητικό κέντρο, αλλά και ένα καταπληκτικό γήπεδο, όπως και ένα πολύ καλό περιβάλλον από οπαδούς, με εξαίρεση κάποιες ακρότητες. Αυτό είπα εγώ και ενεργοποίησε κάποιους ανθρώπους που με πήραν τηλέφωνο, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση».

Για το ποια θα ήταν η πιο βιώσιμη λύση για τον Άρη από εδώ και πέρα:

«Δε γνωρίζω πόσα είναι τα χρέη του Άρη. Άρα το πρώτο που σκέφτεσαι είναι αν μπορείς να πληρώσεις αυτά τα χρέη. Εγώ όλη την περιουσία μου την έχω κάνει ακίνητη και είναι στο όνομά μου, δεν έχω off shore εταιρίες. Η ζωή μου είναι πολύ όμορφη και καλύτερα να ζεις τα χρήματα παρά να τα έχεις θαμμένα σε μια τράπεζα. Αγωνιστικά ο Άρης δεν μπορεί να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Ο Άρης πέφτει διαιτητικά καθαρά. Δεν είναι η χειρότερη ομάδα από αυτές που προσπαθούν να επιβιώσουν. Το καλοκαίρι δεν έγινε καλή δουλειά. Από τα Χριστούγεννα και μετά όμως ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος και μετά είδαμε τραγικές διαιτησίες, δεν υπήρχε σεβασμός στον Άρη. Με ένα καθεστώς ισονομίας ο Άρης δεν θα είχε πρόβλημα.

Από τη στιγμή που τα 30 εκατομμύρια ακολουθούν τον Άρη και στη Β? Εθνική η άποψή μου είναι λύση και εκκαθάριση της εταιρίας και ξεκίνημα στη Γ? Εθνική. Τα χρέη βέβαια δε σβήνονται ακριβώς, διότι όλοι αυτοί που τα δημιούργησαν πρέπει να πληρώσουν τα χρέη προς το δημόσιο και το ΙΚΑ, ενώ υπάρχει και η δαμόκλειος σπάθη από τους ξένους παίκτες και δεν ξέρω αν οι οφειλές ακολουθούν την ομάδα και στη Γ? εθνική. Αυτά βέβαια αφορούν τους ανθρώπους που θα διοικήσουν. Επειδή ιδιοκτήτρια του Άρη είναι η Λέσχη, από εκεί πρέπει να γίνει επιλογή με ανθρώπους με οντότητα. Είναι σημαντικό να υπάρχει και αγάπη για αυτή την ιδέα που λέγεται Άρης». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: