Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αποχωρεί ο Παππάς!!

Αποχωρεί ο Παππάς!
Λίγη μόνο ώρα μετά την ανακοίνωσή στην οποία έκανε γνωστό ότι έφτασε σε ρύθμιση με την Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο, ο Πέτρος Παππάς αποκάλυψε ότι αποχωρεί από την ΑΕΚ. «Βοηθάω όσο μπορώ αυτή την δύσκολη στιγμή και μετά θα φύγω», ήταν τα λόγια του.

Με τοποθέτησή του στο MEGA ο Πέτρος Παππάς αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το deal με την Morgan Stanley λέγοντας: «H συμφωνία επετεύχθη σήμερα το πρωί ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις. Το δάνειο θα έχει αποπληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ήθελα να δώσω το καλύτερο παράδειγμα».

Όσο για τους υπόλοιπους μετόχους της Ένωσης, είπε: «Εχω μιλήσει και με τους άλλους μετόχους και νομίζω ότι θα συνεισφέρουν και οι υπόλοιποι οικονομικά. Ως προς την αδειοδότηση είμαι πιο αισιόδοξος απ' ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς έβγαλε την είδηση, ξεκαθαρίζοντας: «Θα βοηθήσω όσο μπορώ αυτή την δύσκολη στιγμή και μετά θα φύγω».

πηγή: sportfm.gr

Μεγάλες και σίγουρες!!

Μεγάλες και σίγουρες
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν σνομπάρουν το Europa League, αφού οι εκπληκτικές τους εμφανίσεις του σε Άγιαξ και Λάτσιο αντίστοιχα, έδειξαν πόσο θέλουν το τρόπαιο.

Αναλυτικά, η πρώτη παρτίδα των αγώνων που άρχισαν στις 20:00

Οι Άγγλοι νίκησαν 2-0 στο "Άμστερνταμ Αρένα" και οι Ισπανοί 3-1 στο "Ολίμπικο".

Επίδειξη δύναμης και από την Μέταλιστ, η οποία επικράτησε 4-0 στο Σάλτσμπουργκ και θα είναι η αντίπαλός του Ολυμπιακού εάν οι ερυθρόλευκοί προκριθούν.

Είναι η διοργάνωσή του…

Ο Φαλκάο την περσινή σεζόν πέτυχε 16 γκολ στο Europa League. Με κεκτημένη ταχύτητα φαίνεται πως συνεχίζει να σκοράρει ο Κολομβιανός, αφού ήταν πάλι σε κέφια, σκοτώνοντας την Λάτσιο και μάλιστα μέσα στην Ρώμη. Η Ατλέτικο επικράτησε με 3-1 και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού σε μία εβδομάδα.

Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(19’ Κλόζε – 25’ Αντριάν, 37’, 63’ Φαλκάο)

Κόλλησαν στον πάγο

Χωρίς νικητή έληξε το ματς στο Πλζεν, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Σάλκε. Οι Γερμανοί ήταν το φαβορί, αλλά η αλήθεια είναι ότι τελικά κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία. Αφού οι Τσέχοι προηγήθηκαν και έπρεπε να φτάσει το 75ο λεπτό για να ξεκλειδώσει ο Χούντελαρ την άμυνα των γηπεδούχων.

Πλζεν - Σάλκε 1-1
(22’ Νταρίντα – 75’ Χούντελαρ)

Έμαθε αντίπαλο ο Ολυμπιακός…

Επίδειξη δύναμης έκανε Μέταλιστ Χάρκοβ στην Αυστρία επικρατώντας 4-0 της Σάλτσμπουργκ. Ούτε λόγος για το ποιος θα προκριθεί φυσικά αφού όπως φάνηκε και από το πρώτο ματς, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Να σημειωθεί πως με τον νικητή αυτού του ζευγαριού θα παίξει ο Ολυμπιακός εάν προκριθεί των Ρώσων της Ρούμπιν Καζάν.

Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ Χάρκοβ 0-4
(1’ Τάισον, 37’,41’ Κριστάλντο, 91’ Ντέβιτς)

Ραντεβού στο «Λάκκο των Λεόντων»

Στο «Σαν Μαμές» θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Λοκομοτίβ Μόσχας και Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά το 2-1 με το οποίο επικράτησαν οι Ρώσοι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League. Οι Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Ίκερ Μουνιαΐν, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Μοσχοβίτες κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκλουσακόφ και στο 71’ ο Καϊσέδο έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στους Ρώσους.

Λοκομοτίβ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(61’ πεν. Γκλουσακόφ, 71’ Καϊσέδο – 35’ Μουνιαΐν)

Συγγνώμη… γείτονες

Ανώτερη η Άλκμααρ μπόρεσε να πάρει νίκη με την ελάχιστη δυνατή διαφορά από την Άντερλεχτ (1-0) αλλά το γεγονός πως κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της δίνει στην ολλανδική ομάδα προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο γειτονικό Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 35’ με σκόρερ τον Μάχερ.

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 1-0
(35’ Μάχερ)

Γκολ και… γκολ
Τέλειο όνομα για να κάνει καριέρα έχει ο Γιάνους Γκολ, όμως το… γκολ που σημείωσε δεν ήταν αρκετό για τη Λέγκια Βαρσοβίας καθώς το 2-2 στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας κάνει τους Πορτογάλους φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση. Οι Πολωνοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 37’ με έναν παλιό μας γνώριμο τον Γιακούμπ Βαβζίνιακ που είχε ένα άδοξο (λόγω εμπλοκής με αναβολικά) πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν μετά από μια ώρα αγώνα με τον Καρίκο και στη συνέχεια μίλησε ο Γκολ που σκόραρε στο 79’ Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν όμως, να διαφυλάξουν αυτό το ισχνό –έστω- προβάδισμα αφού με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και έξοχο σουτ στο τέλος ο Αντρέ Σάντος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-2
(37’ Βαβζίνιακ, 79’ Γκολ – 60’ Καρίκο, 88’ Αντρέ Σάντος)

Πολύ μεγάλη για το Europa

Δεκαεφτά χρόνια είχε να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πλην του Champions League και έδειξε αμέσως πως είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να «χωρέσει» στο πιο ταπεινό Europa. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε «αέρα» από το Άμστερνταμ και δεν άφησε στον Άγιαξ ούτε καν την ελπίδα για τον επαναληπτικό. Με σκόρερ τους Γιανγκ (59’) και Τσιτσαρίτο (85’) κεφαλαιοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και αφού τα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(59’ Γιανγκ, 85’ Τσιτσαρίτο)



πηγή: sportfm.gr

Με προβάδισμα στο «Λάκκο των Λεόντων»

Με προβάδισμα στο «Λάκκο των Λεόντων»
Στο «Σαν Μαμές» θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Λοκομοτίβ Μόσχας και Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά το 2-1 με το οποίο επικράτησαν οι Ρώσοι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League.

Οι Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Ίκερ Μουνιαΐν, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο μέρος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Μοσχοβίτες κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκλουσακόφ και στο 71’ ο Καϊσέδο έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στους Ρώσους.

πηγή: sportfm.gr

Αλεξίου: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί»

Αλεξίου: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί»
Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι του με αντίπαλο την Ουντινέζε για την φάση των «32» του Europa League, εξέφρασε ο Αλέξης Αλεξίου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή Insiders ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» εξήγησε πως οι Θεσσαλονικείς παρότι αποδυναμώθηκαν με τις αποχωρήσεις των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στην κόντρα και να φύγουν από την Ιταλία ακόμα και με τη νίκη.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Αλεξίου:

Για το τι να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ:

«Φέτος δεν μας έχει στεναχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα τα έχει πάει πολύ καλά. Σήμερα πιστεύω πως μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει αμυντικά είναι καλός στο να βγει στην κόντρα επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι αποδυναμώθηκε επιθετικά με τις αποχωρήσεις των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας όμως έχει μπροστά γρήγορους παίκτες όπως τον Γεωργιάδη και τον Σαλπιγγίδη.

Περιμένω κλειστό παιχνίδι και να χτυπήσει την Ουντινέζε στην κόντρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι φέτος ομάδα Ευρώπης. Μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα. Εξάλλου η Ουντινέζε δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον σημαντικότερο παίκτη της, τον Ντι Νατάλε».


Για το ρόλο που παίζει η απουσία του Βιεϊρίνια:

«Η αποχώρηση του Βιεϊρίνια στοίχισε στον ΠΑΟΚ στον επιθετικό τομέα. Ήταν καλός στο ένας εναντίον ενός. Θα είχε διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο με τον Βιεϊρίνια στην σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ».

Για το αν ο κόσμος θα στηρίξει το νεανικό σχήμα που προωθεί ο ΠΑΟΚ:

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα. Ο κόσμος θέλει πάντα τη νίκη. Καλά κάνουν όμως και στηρίζουν τα νέα παιδιά και κυρίως τα ελληνόπουλα. Τα πράγματα είναι δύσκολα και όσο περνά ο καιρός λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερες ομάδες θα στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Για την αποχώρηση Ζαγοράκη και την επόμενη ημέρα:

«Ο κόσμος πιστεύω πως θα στηρίξει τη νέα διοίκηση. Ζαγοράκης-Βρύζας ήταν χρόνια μαζί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Τώρα ο Ζήσης ξέρει, έμαθε. Δεν θα αλλάξει τίποτα, πιστεύω ότι ο Βρύζας θα βαδίσει πάνω στο πλάνο του Θοδωρή».

«Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για Ρέιντζερς»!!

«Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για Ρέιντζερς»!
Κρούσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές έχουν δεχθεί τις τελευταίες ώρες οι διαχειριστές της Ρέιντζερς, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης!

Ο εκ των διαχειριστών του συλλόγου, Πολ Κλάρκ, αποκάλυψε πως επιχειρηματίες, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να βγάλουν τους «διαμαρτυρόμενους» από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται μετά την είσοδο σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης και την αφαίρεση 10 βαθμών από τη μέχρι στιγμής συγκομιδή στο πρωτάθλημα της Σκοτίας.

«Σαν διαχειριστές, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις και μπορούμε να πούμε ότι ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, που δεν έχουν σχέση με την ομάδα. Θα εξετάσουμε κάθε πιθανή προοπτική και εντός των επόμενων ημερών θα μπορούμε να πούμε περισσότερα» ήταν τα λόγια του Κλαρκ, που μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι οι ποδοσφαιριστές θα λάβουν τα δεδουλευμένα και του τρέχοντος μήνα.

πηγή: england365.gr

«Άδειασαν τον Πιλάβιο»

«Άδειασαν τον Πιλάβιο»
Πολύ δύσκολα θεωρεί πως θα ξεπεραστεί η νέα κρίση στις σχέσεις ΕΠΟ-Πολιτείας που απειλεί το ευρωπαϊκό μέλλον των ελληνικών ομάδων αλλά και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Γιάννης Οικονομίδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος «αδειάστηκε» καθώς πείστηκε πως είχε βρεθεί η «χρυσή τομή» και δεν θα εθίγετο το αυτοδιοίκητο.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα πρέπει αντιπροσωπεία της ΕΠΟ να μεταβεί στην Ελβετία και να συναντήσει τον Σεπ Μπλάτερ καθώς θεωρεί πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. «Δεν είναι μπαμπούλας η FIFA, αυτά έχουμε υπογράψει εφόσον θέλουμε να συμμετάσχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Οικονομίδης στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή «Insiders»:

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και πρόβλημα για την Εθνική. Μπορεί το Ισραήλ να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κατάσταση και να πετάξει έξω την Εθνική ή το ίδιο να πράξουν και οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Europa League. Ποιος θα πάρει αυτήν την απόφαση. Φανταστείτε να μας δώσει 1-1,5 μήνα διορία η FIFA για να τα βρούμε και να έχουν προκηρυχτεί εκλογές! Ο κ. Πιλάβιος είχε συναντήσει τους ανθρώπους της Πολιτείας και μας είπε πως είχε βρεθεί μια χρυσή τομή. Η ΕΠΟ δημιούργησε τις ποινές που της ζητήθηκαν και είναι πολύ αυστηρές. Αποδείχθηκε πως δεν περίμεναν πως θα το κάναμε και κατέθεσαν το νομοσχέδιο. Τον άδειασαν τον κ. Πιλάβιο και οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Στο προηγούμενο Δ.Σ ήμουν αυστηρός. Και παλιότερα γίναμε ρεζίλι ως Ελλάδα και αποδείχθηκε πως εμείς είχαμε δίκιο. Έχουμε υπογράψει και αν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην Ευρώπη, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Δεν είναι μπαμπούλας η FIFA, είναι αυτά που υπογράψαμε».

Για το γεγονός πως η ΕΠΟ δεν αντέδρασε όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Αύγουστο έπαιρνε αποφάσεις που ενδεχομένως έθιγαν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:


«Η ΕΕΑ τον Αύγουστο πήρε κάποιες αποφάσεις. Τότε επεσήμανα πως έπρεπε να αντιδράσουμε είτε ήταν δίκαιες είτε άδικες. Από το 2006 υπάρχει το αυτοδιοίκητο και αυτή η Επιτροπή δεν είχε κινηθεί ποτέ γιατί ήξερε πως δεν την έπαιρνε. Και παλιότερα οι υπουργοί ουδέποτε τόλμησαν να ενεργοποιήσουν την Επιτροπή ή τους νόμους. Τόλμησε η Επιτροπή να το κάνει τον Αύγουστο και για αυτό κατηγορώ τον πρόεδρο και τους συναδέλφους μου. Έπρεπε να πάμε οι ίδιοι πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και να ειδοποιήσουμε τον Μπλάτερ. Εγώ αυτό πρότεινα τότε, αλλά δεν έγινε έτσι. Ίσως να τους ενημέρωσε ο κ. Πιλάβιος πως απειλείται το αυτοδιοίκητο, αλλά θα ήταν διαφορετικό να πηγαίναμε ως αντιπροσωπεία. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Γερουλάνος και να λέει ποια είναι η FIFA, ποια είναι η UEFA; Γιατί, υπολογίζει κανένας τον Γερουλάνο; Ο Ανατολάκης είναι η ψυχή της Ελλάδος και ξέρει τι σημαίνει αποκλεισμός της Εθνικής για αυτό και δεν ψήφισε. Ο Κ. Ιωαννίδης δεν πρόλαβε, ενώ στο ΠΑΣΟΚ είχαμε τον κ. Γερουλάνο, αντίθετα ο κ. Λιάνης είναι και αυτός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και καταλαβαίνει».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως μπορεί να βρεθεί λύση:

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να μεταβούμε στην Ελβετία να δώσουμε αντίγραφο του νόμου και να ζητήσουμε οδηγίες. Είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την Εθνική να αποκλειστούν. Εμείς επιχορηγήσεις δεν παίρνουμε από το κράτος. Έχουμε χορηγούς από τις επιτυχίες μας».

«Διαθέσιμα την 1η Μαρτίου τα 3εκατ. €»

«Διαθέσιμα την 1η Μαρτίου τα 3εκατ. €»
Στην αποκάλυψη πως ο Ντέμης Νικολαϊδης σε συνεργασία με δύο επιχειρηματίες εξασφάλισε τα τρία εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί για την σωτηρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχώρησε μέσω του NovaΣπορ Fm ο νομικός εκπρόσωπος τη Ένωσης, Χάρης Οικονομόπουλος. «Την 1η Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα για εκταμίευση, εφόσον και οι άλλοι μέτοχοι βάζουν τα 4εκ.€», τόνισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ευτυχή κατάληξη στο θέμα της δικαστικής διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Αναλυτικά, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Βασίλη Σαμπράκο, για:

-το αίσιο τέλος με το δάνειο από την Morgan Stanley και τα τρία εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης:

«Είναι εξαιρετικό νέο, που συμπληρώνεται και από ένα δεύτερο. Σήμερα έμαθα πως το ποσό που θα δανείσουν δύο επιχειρήσεις μετά τις κινήσεις Ντέμη Νικολαϊδη, είναι ήδη σε τράπεζα. Εφόσον μέχρι την 1η Μαρτίου υπάρξουν και οι άλλες δανειακές συμβάσεις και οι μέτοχοι καταθέσουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, θα εκταμιευθεί και αυτό το ποσό. Τα δύο εκατ. ευρώ, θα είναι ταμειακή διευκόλυνση έναντι ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς τόκο και το άλλο ένα, θα χρηματοδοτηθεί με επιτόκιο 5,75% και ο επιχειρηματίας που θα το δώσει, θα πάρει πίσω το ποσό, από τα λεφτά που θα εισπράξει η ΑΕΚ από την δικαστική της διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη».

-την πορεία της δικαστικής διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη:

«Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης από την UEFA μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει το πλάνο εξυγίανσής της. Στις 4 Απριλίου υπάρχει ένα σημαντικό ποινικό δικαστήριο, όπου αν δεν υπάρξει αναβολή, θα υπάρξει η δυνατότητα κατάσχεσης της περιουσίας του Μάκη Ψωμιάδη. Το δικαστήριο αυτόματα θα τα αποδώσει στην ομάδα για τις κακουργηματικές πράξεις που έχει τελέσει σε βάρος της ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

-τις κινήσεις των μετόχων για την εξασφάλιση αδειοδότησης:

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατό συντομότερα η εξασφάλιση αυτών των ποσών που απαιτούνται. Για να έχουμε υγιές και καθαρό ποδόσφαιρο. Όταν θα δούμε ασφαλή γήπεδα μπορούμε να έχουμε και καθαρότερο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ένα παράδειγμα των κακοδαιμονιών που ταλανίζουν την Ελλάδα. Αν τα τέσσερα εκατ. ευρώ βρεθούν, δεν υπάρχει κανένα άμεσο πρόβλημα για την ομάδα μέχρι τις 31 Ιουνίου του 2012. Εντός των επόμενων ημερών, πιστεύω πως οι μέτοχοι θα βάλουν τα χρήματα. Δεν νομίζω πως μετά από τόσα που έχουν δώσει αυτά τα χρόνια στην ομάδα να αφήσουν αυτό το σύλλογο να γίνει άλλη μία «χαμένη» πατρίδα».

Κίνδυνος τιμωρίας στον Ηρακλή!!

Κίνδυνος τιμωρίας στον Ηρακλή
Ο Ηρακλής πρέπει να βιαστεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους Κραλ και Γκόρτσιανουκ, διαφορετικά κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε πως ο «γηραιός» δεν είναι συνεπής προς τους Γίρι Κραλ και Ζένια Γκόρτσιανουκ και η εισηγητική της έκθεση προς τον αθλητικό δικαστή θα είναι επιβαρυντική.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν ο αθλητικός δικαστής καταδικάσει τους Θεσσαλονικείς, τότε θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών από κάθε αγώνα, έως ότου καλύψουν τις οφειλές τους.

Στο «κυανόλευκο» ΤΑΑ δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και θεωρούν πως θα βρεθεί η λύση, ενώ κάνουν λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις από ανταγωνιστικές ομάδες για να πλήξουν τον Ηρακλή βαθμολογικά.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Η ΕΕΑ, αποφάσισε, τη σύνταξη έκθεσης, ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ και αποστολής της στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο, του ΤΑΠ Ηρακλής (τμήμα αμειβομένων πετοσφαιριστών), λόγω οφειλών στους αθλητές Γίρι Κραλ και Ευγένιου Γκόρτσιανουκ.

Απορρίφθηκε η έφεση του Ματσάρι!!

Απορρίφθηκε η έφεση του Ματσάρι
Με ποινή τριών αγωνιστικών από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -αντί για δύο όπως είχε αρχικά επιβληθεί- τιμώρησε η UEFA τον Βάλτερ Ματσάρι της Νάπολι.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο αυτή απορρίφθηκε σε δεύτερο βαθμό και παράλληλα αυξήθηκε κατά έναν αγώνα, τον οποίο έχει περιθώριο να εκτίσει σε διάστημα δύο ετών.

Αυτό σημαίνει, πως ο Ιταλός τεχνικός θα βρίσκεται στις εξέδρες στα δύο παιχνίδια της Νάπολι, για τη φάση των «16» του Champions League, κόντρα στην Τσέλσι (21/2 και 14/3).


πηγή: sport-fm.gr

"Να σφυρίξει 50-50"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στον "ΑΡΗΣ FM 92.8" για τον ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα για το ματς.
"Να σφυρίξει 50-50"
"Δεν θέλω να πω κάτι για το παιχνίδι πριν γίνει. Οι διαθέσιμοι διαιτητές που θα έμπαιναν ήταν τέσσερις, ο Γιάχος, ο Σιδηρίπουλος, ο Τριτσώνης και ο Θάνος. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να σταθεί στο ύψος του αγώνα και των περιστάσεων. Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι. Όλη η Ελλάδα θα παρακολουθήσει τον αγώνα και θέλουμε να παίξει 50-50 και να μη δούμε φαινόμενα περασμένων χρόνων με Καλόπουλο και Σταυρίδη", είπε αρχικά για τον ορισμό του Σιδηρόπουλο και συνέχισε:
"Ο Σιδηρόπουλος είναι διεθνής και θα πρέπει να σκεφτεί ότι και για τις δύο ομάδες είναι σημαντικό το παιχνίδι. Με τους περισσότερους διαιτητές έχουμε παράπονα. Πρόσφατα είχαμε κάνει αίτημα στη Λίγκα να υπάρχει τουλάχιστον κλήρωση αλλά αυτό δεν το θέλει η FIFA και η UEFA".
Στη συνέχεια σχολίασε το θέμα που προέκυψε με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, λέγοντας: "Στην Ελλάδα νομοθετούν κατά το δοκούν υπουργοί και γραμματείς και έχουν βρει το ποδόσφαιρο σαν ένα τομέα που θα έχουν ισχύ. Αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα να διαλύεται και είχαν συμμετοχή στη διάλυσή της, θεωρούν ότι ψηφίζοντας ένα νόμο με τον οποίο θα έχουν ευθύνη μόνο οι ομάδες, ότι δε θα φέρουν ευθύνη. Με τον νόμο που ψηφίστηκε θα είμαστε υπεύθυνοι για τις λέσχες και τα όποια επεισόδια μπορεί να γίνουν με ποινές κλπ. Με αυτό το σκεπτικό οι ομάδες δεν θα έχουν διοίκηση γιατί κανείς δε θα θέλει να φέρει τέτοια ευθύνη και να το ρισκάρει. Αν θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο ας το διαλύσουν να τελειώνουμε.
Η ΕΠΟ δεν έχει άλλο δρόμο θα πάει στη ΦΙΦΑ και από τη στιγμή που έχει υπογράψει συμμετοχή στις διοργανώσεις στις ΦΙΦΑ, πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους κανονισμούς. Έχουν περάσει ένα νόμο που θα είμαστε υπεύθυνοι για την δημιουργία των λεσχών φιλάθλων και συνυπεύθυνοι για όποια επεισόδια γίνουν.
Αν αυτό παραμείνει, που θα βρεθεί διοίκηση με την δαμόκλειο σπάθη κάθε εισαγγελέα που θα ασκήσει δίωξη από πάνω της, αν κάνουν επεισόδια οι φίλαθλοι της ομάδας της".
Για το αν έχει τεθεί θέμα αναβολής του πρωταθλήματος: "Έχουμε θέσει θέμα αναβολής των πρωταθλημάτων αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τον ΟΠΑΠ. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με σχεδιασμό εσόδων που δεν ήρθαν ποτέ και τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το θέμα".
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια ομιλία στους παίκτες ενόψει του ντέρμπι: "Η ιδιαιτερότητα του αγώνα έγκειται μόνο στο ότι είμαστε από την ίδια πόλη. Δεν παίρνουμε πρωτάθλημα όπως κάνουν άλλοι. Είδαμε να συζητάνε παιχνίδι που χάθηκε και να ασχολούνται με αυτό τρία χρόνια.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε στα πλέι οφ και όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι έτσι θα κάνουμε και τώρα με τον προπονητή και όσους βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Θα τους μιλήσουμε πριν τον αγώνα, όπως πράττουμε και σε κάθε ματς, όμως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης αξιολόγησης αυτού του αγώνα. Αν δώσουμε περισσότερη πίεση στους παίκτες και τους φορτίσουμε σε αυτό το παιχνίδι τότε μετά θα νομίσουν ότι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Αλλά δεν είναι έτσι, όλα τα παιχνίδια μας ενδιαφέρουν το ίδιο".
Για το επενδυτικο-χορηγικό κομμάτι: "Εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι θα υπάρχει στη συνέλευση. Σε όποιους αμφισβητούν λέμε ελάτε και βάλτε τα χρήματα εσείς. Τα ερωτήματα του κόσμου διαφέρουν πολύ από τους 5-10 στημένους.
Όποιος αμφισβητεί σε περίοδο αναγκαιότητας τότε τον καλούμε να έρθει να βάλει λεφτά και τότε θα τον χειροκροτήσουμε. Μέσα από ανακοινώσεις και ιδέες δε γίνεται δουλειά. Όποιος θέλει κάνει πρόταση και αν είναι καλή τότε θα τη στηρίξουμε κι εμείς".
Κλείνοντας, ο Γιάννης Κόντης, σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας: "Το περιβάλλον είναι πλέον αμείλικτο και αυστηρότατο. Θα χάσουμε τη μπάλα αν δεν δούμε τι θα κάνουμε τώρα και όχι τι έγινε. Χρειάζονται χρήματα στις ομάδες και έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι ίσως να μη θέλουν το ποδόσφαιρο να βρει λύσεις γιατί τους ωφελεί να εξαφανιστούν κάποιες ομάδες. Αυτό τραβάει την προσοχή του κόσμου. Γι αυτό ο ΑΡΗΣ να συγκεντρωθεί στα δικά του να μην προσμένει κανενός βοήθεια και για να το πω ξεκάθαρα. Υπολογίζαμε ότι θα ψηφιστεί ο αθλητικός νόμος και γι’ αυτό δεν πήρε ενημερότητα. Θεωρούσαμε ότι θα την παίρναμε με λιγότερα χρήματα. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να βαδίσουμε έτσι χωρίς υποσχέσεις πολιτικών γιατί έχουμε χορτάσει".
"Περιμένουμε οι πάντες να σταθούν στο ύψος τους", είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Ο χιαστός του μυαλού!!

Ο Μάνος Αντώναρος γραφει για το Εθνικό Στούντιο Αισθητικής και Χαλάρωσης: "Το Πολιτικό Καφενείο!" Οσοι ψηφίζουν έχουν free "σπέσιαλ" πρόγραμμα. Προλάβετε! Οι προσφορές ισχύουν μέχρι τις εκλογές.
Ο χιαστός του μυαλού!
Λες και δεν τρέχει τίποτα.

Αν διαβάσει κανείς εφημερίδες και news-sites (αυτά που΄χουν φτιάξει οι Μεγαλοδημοσιογράφοι) ή παρακολουθήσει τα δελτία ειδήσεων γενικώς στην τηλεόραση, θα βγάλεις το ασφαλές συμπέρασμα «Λες και δεν τρέχει τίποτα!»

Διαβάζεις π.χ. ότι ο Τάδε1 βουλευτής, θα βγει στις επόμενες εκλογές σίγουρα στην περιφέρεια του, αφού παραιτήθηκε ο αντίπαλος του βουλευτής Τάδε2.

Διαβάζεις ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν φλερτάρουν με τον Κουβέλη… αντίστοιχοι βουλευτές της ΝΔ φλερτάρουν με τον Καρατζαφέρη, την Ντόρα ή τον Καμμένο και βουλευτές του Λ.Α.Ο.Σ. με τη ΝΔ.
Είναι απολύτως σίγουροι δηλαδή ότι θα ξαναφάμε τον ίδιο μουσακά, μόνο πoυ αυτή τη φορά αντί ο κυμάς να’ναι κάτω από τη μελιτζάνα θα’ναι πάνω από την μελιτζάνα.
Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος κυρίες και κύριοι… ο χρόνος δηλαδή «που τα δαμάζει όλα!»…
Είναι παλιό ελληνικό κόλπο, αυτό με τον Χρόνο.
Όταν γίνει η κόμπλα, μην κάνεις τίποτα… απλώς άστην να περάσει.
Οσοι έχετε πάει στρατό ξέρετε τι εννοώ.
Ετσι ας πούμε «ξεπλύθηκε» η ιστορία του Χρηματιστηρίου ή της Siemens ή οποιουδήποτε άλλου σκανδάλου.
Ο Χρόνος σε μας τους Ελληνες έχει πολύ παράξενο ρόλο.
Είναι κάτι σαν τον προσωπικό μας μασέρ… που ενώ είσαι σφιγμένος αρχίζει και σε μαλακώνει… σε κοιμίζει… και αν είναι «πριβέ μασσάζ» από αγγελία, μπορεί να στην παίξει κιόλας. Παραδίδεσαι… ο Πανδαμάτωρ που λέγαμε είναι τρομερός μασέρ. Γκαραζότεκνο για τις κυρίες και τχουλάρα για τους κυρίους.
Αυτή λοιπόν τη στιγμή που μιλάμε οι πολιτικοί και το όπλο τους (τα media) έχουν μετατραπεί σε μασέρ. Και επειδή είμαστε (κατ εξοχην) ανδρικού ενδιαφέροντος site, δεν εννοώ ότι σας(μας) κάνει μασσάζ η Ντόρα, αλλά ας πούμε η η Ελένη Μενεγάκη. Και αν δεν είναι του γούστου σας η Μενεγάkη, το κατάστημα (οι πολιτικοί) έχουν λίστα με μασσέζ των φαντασιώσεών σας…. Υπάρχουν αντίστοιχες λίστες για κυρίες (ψηφοφόρους), του gay community… κ.λ.π.
Όπως είδατε δεν έπαιξε κανένα ρόλο που έχουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου…θυμάστε πόσο διεθνώς ρεζίλι γίναμε μέχρι να την βγάλουμε τη ρημαδιασμένη;… τα ίδια ακριβώς θα είχαμε (λάθος ρήμα) κερδίσει αν ήταν Πρωθυπουργός ο Γιωργάκης…
Δεν γινόταν όμως…
Δεν μπορούσαν οι πολιτικοί να βγουν στο καπάκι για διεκδίκηση ψήφου…. Θα τους θάβανε γενικώς κάτω από γιαούρτι, αβγά, ντοματοχυμό και φρούτα εποχής…Χρειαζόταν ο Πανδαμάτωρ μασέρ. Για να ξεσφίξουν οι κώλ…. Εεεεε…. οι σφιγμένοι…. ο λαός δηλαδή.
Το να μας πουν την αλήθεια α-πο-κλεί-ε-ται.
Δεν προβλέπεται στο «πρόγραμμα».
Η αλήθεια σ’ αυτή τη χώρα θεωρείται ανήθικο πράγμα.
Ενώ έχουμε πρόβλημα με τους χιαστούς, αυτοί (πολιτικοί-media) μας κάνουν αισθησιακό μασάζ.
Φεύγοντας μην ξεχάσετε να τους αφήσετε tip (ψήφο).
Για να μας περιποιηθούν και την επόμενη φορά.
πηγή: gazzetta.gr

Το μαύρο …ρουμπίνι!!

"Ο Ρομπίνιο κάποια μέρα θα με κάνει να ζω στη σκιά του". Κάποια μέρα, ίσως όχι. Για μια μέρα, το κατάφερε! Ποιος είναι ο ...διάδοχος του Πελέ.
Το μαύρο …ρουμπίνι
Ο μικρός ο ...Ντε Σόουζα!
Η απόσταση από το Κορκοβάντο μέχρι το Σάο Βισέντε είναι περίπου 500 χιλιόμετρα. Το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού κοιτάζει από υψόμετρο 720 μέτρων το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όμως μερικές φορές το βλέμμα του φτάνει και πιο πέρα. Στο μικρό προάστιο του Σάο Πάουλο εντόπισε και ευλόγησε τον Ρομπίνιο. Ίσως ως ανταπόδοση για όσα πέρασε ο Ρόμπσον Ντε Σόουζα (το πλήρες του όνομα) στα παιδικά του χρόνια και για όσα είχε περάσει δεκαετίες η οικογένειά του.
Το ταλέντο του σπάνιο και η κληρονομιά βαριά. Ήταν μόλις 15 χρονών, όταν ο Πελέ τον έχρισε διάδοχό του. Το μικρό παιδί, που είχε γεννηθεί στις 25 Ιανουαρίου του 1984, το μόνο που τολμούσε να πει εκείνη την εποχή ήταν πως δεν θα άφηνε αυτό το δώρο του Θεού, το χάρισμα που είχε με την μπάλα στα πόδια, να φύγει ανεκμετάλλευτο.
Μερικές φορές τα δύσκολα παιδικά χρόνια βοηθούν στη δημιουργία των θρύλων. Στην περίπτωση του Ρομπίνιο, οι δυσκολίες δεν αφορούν μια προσπάθεια μεγιστοποίησης της ανθρώπινης δύναμης, αλλά για μια πραγματικότητα. Η οικογένεια Ντε Σόουζα είναι απόγονοι σκλάβων και η μητέρα του Βραζιλιάνου άσου, Μαρίνα Ντε Σόουζα πουλήθηκε σε μια οικογένεια στο Σάο Πάουλο, όταν ήταν 12 ετών. Όταν δημιούργησε οικογένεια, άρχισε να δουλεύει ως καθαρίστρια, αλλά η αμοιβή της δεν έφτανε ούτε για τα προς το ζην. Ο πατέρας του Ρομπίνιο εργαζόταν ως συντηρητής υπονόμων και ο Ρομπίνιο δεν μεγάλωσε με τις συνηθισμένες και χιλιοαφηγημένες στερήσεις που είχαν οι οικογένειες στις διάσημες φαβέλες. Μεγάλωσε με περισσότερες στερήσεις, με λιγότερα αγαθά.

Στα 12 του χρόνια δεν είχε λεφτά για να πληρώσει το εισιτήριο του λεωφορείου και να πάει στην προπόνηση, αλλά σύντομα η ευλογία που είχε από μικρός άρχισε να ξεπληρώνει τα κακά της μοίρας του. Στα 15 του χρόνια ο Πελέ μεσολάβησε για να τον αποκτήσει η Σάντος και στα 18 του χρόνια έφερε μετά τον  τίτλο στην ομάδα του. «Η ελπίδα μου είναι να καταφέρει ο Ρομπίνιο να παίξει ποδόσφαιρο και να μας πάρει από εδώ», είχε δηλώσει η μητέρα του και ο διεθνής μέσος πήρε την οικογένειά του και μετακόμισαν στις αναβαθμισμένες περιοχές του Σάο Πάουλο. Θα κατάφερναν για πρώτη φορά να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, μακριά από καταστάσεις εξαθλίωσης στις οποίες είχαν συνηθίσει.

Ο... διάσημος Ρομπίνιο!

Ευλογημένος, αλλά και στιγματισμένος. Σε μια Βραζιλία που η εγκληματικότητα δεν σοκάρει καν την τοπική κοινωνία, οι ακριβοπληρωμένοι αποτελούν στόχο. Ο Ρομπίνιο έφτασε στα 20 του χρόνια να αμείβεται με 500 χιλιάδες δολάρια από τη Σάντος και το συμβόλαιό του με τη Nike, γεγονός που έφερε έναν ακόμα εφιάλτη στο δρόμο του.

Όπως είχε συμβεί το 1994 με τον πατέρα του Ρομάριο, ο Ρομπίνιο ενημερώνεται στις 6 Νοεμβρίου ότι η μητέρα του απήχθη στην πόλη Praia Grande, περίπου 80 χιλιόμετρα έξω από το Σάο Πάουλο. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχαν εμφανιστεί στον Τύπο σενάρια για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ με ποσά που προκαλούσαν τη Βραζιλία των αντιθέσεων. Ο Ρομπίνιο θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει όσα είχαν γραφτεί και ζητάει ηρεμία από τα μίντια για να καταφέρει να χειριστεί την υπόθεση μόνος του. Στο διάστημα της αναμονής δίπλα στο τηλέφωνο, ο Ρομπίνιο χάνει παιχνίδια της Σάντος, ο πρόεδρος του συλλόγου τον καλεί να επιστρέψει, όμως ο Βραζιλιάνος μέσος αρνείται. Θα επιστρέψει μόνο μετά τις 18 Δεκεμβρίου, όταν και η μητέρα του επιστρέφει σπίτι. Η απαγωγή κράτησε 40 ημέρες και οι δράστες την άφησαν ελεύθερη.

«Είχα πρόβλημα να κοιμηθώ. Τρως μεσημεριανό, αλλά δεν ξέρεις αν τρώει και η μητέρα σου. Τρως βραδινό, αλλά δεν γνωρίζεις αν τρώει κι εκείνη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να βλέπεις τη μητέρα σου να γελάει και να είναι ευτυχισμένη».  Την επόμενη μέρα, ο Ρομπίνιο θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της Σάντος. Τελευταία αγωνιστική του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, η Σάντος υποδέχεται τη Βάσκο και θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο 20χρονος επιθετικός αγωνίζεται, η ομάδα του κερδίζει (2-1), παίρνει το δεύτερο πρωτάθλημα σε τρία χρόνια και ο Ρομπίνιο σκοράρει το… τρίτο γκολ, που ποτέ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Ο κακομαθημένος σταρ!

Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν την απαγωγή της μητέρας του, θα αποδεικνύονταν αληθείς. Η Ρεάλ πλήρωσε στην Σάντος 24 εκ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2005 και ο Ρομπίνιο θα γινόταν το νέο «10άρι» της βασίλισσας, φορώντας τη φανέλα του Λουίς Φίγκο. Ο Βραζιλιάνος ήταν μία από τις εφτά μεγάλες μεταγραφές της Ρεάλ εκείνο το καλοκαίρι, η δεύτερη πιο ακριβή μετά τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος θα μετακόμιζε στη Μαδρίτη από τη Σεβίλλη. Το βάρος θα αποδεικνυόταν μεγαλύτερο απ’ όσο μπορούσε να αντέξει και τα λόγια του Ρομάριο, που είχε κληθεί να μιλήσει για εκείνον, θα μοιάζουν απλές δοξασίες.

«Ο Ρομπίνιο θα φτάσει στην κορυφή του χρόνου. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ανάμεσα στους καλύτερους και θα αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης, όπως συνέβη και μαζί μου». Ο μικρόσωμος, ύψους μόλις 1μ.70, επιθετικός στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ θα σκοράρει δώδεκα φορές σε 51 παιχνίδια, όμως η βασίλισσα θα μείνει μακριά από κάθε στόχο. 12 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, εκτός Champions League από την Άρσεναλ, μακριά ακόμα και από το κύπελλου, όπου είχε υποστεί τη ντροπιαστική ήττα με 6-1 από τη Σαραγόσα. Η άφιξη του Φάμπιο Καπέλο θα έλυνε τα προβλήματα της Ρεάλ, που θα επέστρεφε στην κορυφή. Όχι, όμως, και εκείνα του Ρομπίνιο.

Οι σχέσεις του Ιταλού τεχνικού με τους σταρ και στην προκειμένη περίπτωση με τον Βραζιλιάνο επιθετικό δεν ήταν καλές. Κανείς δεν το έκρυψε και ο Ρομπίνιο θα σκόραρε μόλις οκτώ γκολ σε 43 παιχνίδια, ερχόμενος συνήθως απ’ τον πάγκο. «Παίζει καλύτερα όταν τον χρησιμοποιώ ως αλλαγή», θα έλεγε εκείνη την εποχή ο Φάμπιο Καπέλο, ενώ ο Βραζιλιάνος θα... ανταπέπιδε τις φιλοφρονήσεις, όταν ο έμπειρος τεχνικός θα είχε πλέον απολυθεί. «Το στυλ του Καπέλο δεν ήταν το κατάλληλο για τη Ρεάλ. Μπορεί να κερδίζαμε, αλλά δεν κερδίζαμε όμορφα. Η Ρεάλ είναι κάτι παραπάνω από απλά νίκες. Οι οπαδοί θέλουν να δουν θέαμα και με τον Καπέλο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει».

Η καλύτερή του σεζόν θα ήταν και η τελευταία. Με τον Μπερντ Σούστερ ένιωθε πιο απελευθερωμένος, πέτυχε έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα και τέσσερα στην Ευρώπη, με την Ρεάλ να κατακτάει τον τίτλο. Παρά, όμως, τις υποσχέσεις που είχε ακούσει από τον Ρομάν Καλντερόν για νέο συμβόλαιο, δεν κλήθηκε ποτέ να διαπραγματευτεί. Και το καλοκαίρι είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Μαδρίτη.

Ο... κατήφορος!

Προτεραιότητά του ήταν η Αγγλία. Επιλογή του ήταν η Τσέλσι και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Τα εκατομμύρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς και το Λονδίνο έμοιαζαν ελκυστικά για τον Ρομπίνιο, ο οποίος στα 24 του χρόνια έψαχνε μια καινούργια καριέρα. Ίσως έψαχνε και μια ευκαιρία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που όλοι είχαν από εκείνον. «Θέλω να φύγω από τη Ρεάλ κι έχω την προσωπικότητα να το πω ανοικτά. Δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημά μου. Στόχος μου είναι να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο μένω στη Μαδρίτη». Στόχος της Ρεάλ ήταν να τον δώσει ως αντάλλαγμα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ, όμως και αυτό θα ναυαγούσε, όπως η μεταγραφή στην Τσέλσι.

Η σωτηρία ή τουλάχιστον εκείνο που τότε έμοιαζε ως σωτηρία, ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Οι επιχειρηματίες από το Άμπου Ντάμπι θα έκαναν το πρώτο δώρο στη Μάντσεστερ Σίτι. Ένα δώρο 42,5 εκ. ευρώ για το σύλλογο που μόλις είχαν αγοράσει και περίπου 200.000 ευρώ την εβδομάδα στον Ρομπίνιο για τέσσερα χρόνια συμβολαίου. Στην Αγγλία έμοιαζε να κάνει τα πάντα εκτός απ’ το να παίζει ποδόσφαιρο. Μέχρι και κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού βρέθηκε, έστω κι αν οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν και η ποινή του ήταν το... ένα βράδυ στο κρατητήριο. Η πρώτη του σεζόν στο Μάντσεστερ ήταν ιδιαίτερα παραγωγική με 14 γκολ σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος, ωστόσο δεν έμοιαζε να ταιριάζει στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το πόσο αταίριαστος ήταν έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο την επόμενη σεζόν. «Οι προπονητές είναι διαφορετικοί εδώ. Αποφασίζουν για ένα σύστημα και σου ζητάνε να βρεις τον τρόπο να προσαρμοστείς σε αυτό, χωρίς να έχει σημασία αν είσαι κοντός ή ψηλός». Μετά από 1,5 χρόνο βρέθηκε να μην αντέχει άλλο. Ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του και στην ομάδα που είχε μεγαλουργήσει ο αληθινός Πελέ, χρόνια πριν τον... διάδοχό του. Μια πενταετία μετά τη μεταγραφή του για τη Μαδρίτη, ο Ρομπίνιο έψαχνε τον επαναπατρισμό. Έψαχνε τον εαυτό του.

11 γκολ σε 22 ματς δεν αποκαταστούσαν στο έπακρο το όνομά του, ωστόσο του έδιναν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και μια θέση στην Εθνική. Θέση για την οποία είχε φοβηθεί και για την οποία έδωσε μάχη. Οι εμφανίσεις του στην Αφρική θα έφερναν και πάλι μια πολυπόθητη μεταγραφή και ο Ρομπίνιο θα έβλεπε την καριέρα του να σώζεται και πάλι στο παρά ένα. Στις 31 Αυγούστου του 2010, η Μίλαν θα ξόδευε 18 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και ο Ρομπίνιο θα έδινε μόνο μια υπόσχεση. «Ήρθα στη Μίλαν για να κερδίσω». Μπορεί να μην το καταφέρνει συνέχεια, όμως ενάμισης χρόνος, ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ δείχνουν ότι μάλλον βρίσκεται σε καλό δρόμο.
πηγή: gazzetta.gr

Σε μπελάδες ο Διαγόρας!!

Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής του Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Football LEAGUE, αν και αρχικά στους Ροδίτες είχε επιβληθεί ποινή, γιατί η εγγυητική επιστολή που είχαν καταθέσει είχε κενά.
Σε μπελάδες ο Διαγόρας
Παρότι πέρασε αρκετός καιρός, η εγγυητική δεν συμπληρώθηκε και έτσι το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, ανακλήθηκε.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:
«Ο αγώνας της 15ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE, μεταξύ των ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ δεν θα διεξαχθεί σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
Αυτό σημαίνει ότι ο Διαγόρας, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα σωρό προβλήματα, τίθεται εκτός για το όλο το υπόλοιοπο του πρωταθλήματος.

Δώσε στην Γιουνάιτεντ πέναλτι!!

Εχετε βαρεθεί να βλέπετε σε αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Χάουαρντ Γουέμπ; Είναι τελικά αυτός που έχει καταλογίσει τα περισσότερα πέναλτι υπέρ της ομάδας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον; Και αν όχι, τότε ποιος;
Δώσε στην Γιουνάιτεντ πέναλτι!
Τα ερώτηματα δεν είναι ρητορικά. Οσο κι αν φαίνονται αδαή (και πάνω απ' όλα χιουμοριστικά), απαιτούν -ποδοσφαιρικές- απαντήσεις. Και θα τις έχουν.
Τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο Χάουαρντ Γουέμπ υπέρ της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Τσέλσι (3-3) έφεραν τον Αγγλο διαιτητή προ μίας (όχι και τόσο) απρόβλεπτης γκρίνιας. Ειδικά για την ευκολία με την οποία έδωσε το ένα από τα δύο.
Για τους μυημένους -και ουχί φιλάθλους των «κόκκινων διαβόλων»- ο Γουέμπ αποκαλείται «Κάουαρντ» (σ.σ.: δειλός) σε ένα παιχνίδι με το όνομά του. Δείγμα της (υποτιθέμενης) «συμπάθειάς» του προς τη Γιουνάιτεντ. Αλλες φορές κυκλοφορεί (αποκλειστικά στο Διαδίκτυο) φορώντας μία φανέλα των «διαβόλων». Φυσικά προϊόν ενός καλού φωτομοντάζ.
Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν πως αυτός έχει υποδείξει τα περισσότερα πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν το αντίθετο. Κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι λίγοι είχαν δίκιο.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι άνθρωποι που διαθέτουν τέτοιο αρχείο. Και όρεξη να βγάλουν αυτά τα στατιστικά. Που δικαιώνουν τον Γουέμπ και κατακεραυνώνουν τον (για πολλούς χειρότερο διαιτητή στην Αγγλία) Μάικ Ντιν. Το αστείο με την περίπτωσή του είναι πως στο ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι (το 2010 με νικήτρια τη δεύτερη, 1-2) βρέθηκε στο επίκεντρο αφού αρνήθηκε τρία (!) πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ και άλλο ένα για την Τσέλσι.
Βλέπετε, ο τελευταίος έχει υποδείξει ακριβώς τα ίδια πέναλτι με τον Γουέμπ, αλλά έχει σφυρίξει ένα λιγότερο παιχνίδι (30 έναντι 29).
Οσο για τους υπόλοιπους επτά; Σχεδόν όλοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μήνιν του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Μολονότι έχουν υποδείξει (δίκαια ή άδικα) την άσπρη βούλα. Οπως ο Αντρέ Μάρινερ, όταν είχε αποβάλει τον Νεμάνια Βίντιτς σε ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Ή ο Ντοντ, ο οποίος δεν απέβαλε τον Τζέιμι Κάραχερ για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα απέναντι στον Νάνι σε ένα ακόμα ντέρμπι Λίβερπουλ - Γιουνάιτεντ.
ΜΑΪΚ ΝΤΙΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 29
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:9
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ:0.31
ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΓΟΥΕΜΠ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 30
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:9
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ:0.30
ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΟΥΝΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 7
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.29
ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΙΝΕΡ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ:11
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.18
ΠΙΤΕΡ ΓΟΥΟΛΤΟΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 17
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.18
ΛΙ ΜΕΪΣΟΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 6
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 1
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.17
ΚΡΙΣ ΦΟΪ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 19
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.16
ΦΙΛ ΝΤΟΝΤ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 19
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:3
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.16
ΜΑΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΥΡΙΞΕΙ: 17
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:2
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ: 0.12
ΠΗΓΗ: Goal

Τρεις σκάουτερς στο ΟΑΚΑ!!

Εκπρόσωποι τριών ευρωπαϊκών ομάδων θα βρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΦΗ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Superleague.
Τρεις σκάουτερς στο ΟΑΚΑ!
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, στο γήπεδο θα βρεθούν εκπρόσωποι των Μαρσέιγ, Τορίνο και Βασιλείας, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν πιθανούς μεταγραφικούς στόχους από τους “κιτρινόμαυρους.

Να φύγετε. Να πάτε αλλού…!!

Πόσα θέλετε, να μας τρελάνετε; Εσείς οι πολιτικοί, εμάς τους πολίτες; Τώρα πουλάτε τρέλα και στο ποδόσφαιρο. Τρέλα -βλέπετε- πωλούν με όλη αυτή η φασαρία για το ντεμέκ αυτοδιοίκητο της ΕΠO. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Να φύγετε. Να πάτε αλλού…
Δεν θεωρούμε – κι ε3ξηγούμαστρε, για να μην παρεξηγούμαστε - ότι η συγκεκριμένη ΕΠΟ είναι ικανή, να διαχειριστεί τις τύχες του ποδοσφαίρου μας. Δεν θεωρούμε όμως, ικανούς και τους πάσης φύσης και λογής εμπλεκόμενους πολιτικούς για να το πράξουν. Μπαρμπέρηδες στου κασίδη το κεφάλι είναι ! Κατά πως τους είχε «στολίσει» σχετικά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε ομιλία τους προς Ευέλπιδες στο Λόφο της Πνύκας. Αυτό ακριβώς φέρονται, να είναι!

Η εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς δεν υπάρχει φυσικά, μήτε καν ως αίσθηση στους πολίτες. Δεν υπάρχει βέβαια κι ως λέξη.
Άδικα προσπαθεί να μας πείσει ο Παύλος Γερουλάνος περί της ευαισθησίας του για τον αθλητισμό. Επί υπουργίας του καταρρακώθηκε. Κι ουχί μόνον οικονομικά. Μέλος μιας κυβέρνησης η οποία έσπρωξε την Ελλάδα στον γκρεμό έχει το θράσος, να μιλά για τη σωτηρία του αθλητισμού της; Το απόλυτο θράσος! Στο γκρεμό πάντως, την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να λέμε την πάσα αλήθεια.

Εδώ όμως, βγαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσπαθεί, να μας πείσει για τον αντιμνημονιακό του αγώνα. Ναι, ναι … Καλά το διαβάσατε. Αυτό προσπάθησε, να κάνει. Αναφέρθηκε δε, και στις αντιδράσεις του στο υπουργικό συμβούλιο όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόσυνο μας … Ε, μνημόνιο μας ! Και τον περιέλαβε η «Ελληνοφρένεια». Και «που σε πονεί και που σε κόβει», υπουργέ. Μην τις χάνετε αυτές τις εκπομπές. Είναι μνημειώδεις. Μιλούν με την φωνή της κοινής γνώμης στον αέρα από το μετερίζι του Real fm …

Μας έχουν τρελάνει γενικώς κι ειδικώς. Μας στέλνουν αδιάβαστους. Όλοι οι πολιτικοί γενικώς κι ειδικώς. Τη νύκτα βγάζουν επίσκοπο και την αυγή μητροπολίτη. Έχουν χάσει κι αυτοί τα αυγά και τα πασχάλια. Ελάτε όμως, που εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα τους. Τους έχουμε και ζυγό στον τράχηλο μας!

Χρόνια κάθε υπουργός Αθλητισμού βγάζει κι έναν νόμο. Για να δικαιολογήσει την παρουσία του στον ευαίσθητο αυτόν τομέα. Ο Παύλος Γερουλάνος θα ήταν η εξαίρεση; Το οξύμωρο όμως, είναι ότι το κόμμα του (ως κόμμα κυβερνητικό) ή ότι απομένει από αυτό, τώρα στηρίζει την κόντρα με την ΕΠΟ. Ως κόμμα της αντιπολίτευσης τότε, στήριζε την ΕΠΟ και το αυτοδιοίκητο της. Πότε; Μόλις μερικά χρόνια πριν.
Και με το ΠΑΣΟΚ τότε συμπορευόταν … παρασκηνιακά και «κομμάτια» της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτά τα οποία ήδη ηγούνται της απόρριψης του αυτοδιοίκητου. Πόσα θέλουν κι αυτοί … Αυτοί όλοι μαζί, να μας τρελάνουν;
Οι άνθρωποι – κρινόμενοι ως πολιτικοί και μόνον ως τέτοιοι – αδυνατούν, να αντιληφθούν την απαίτηση των πολιτών. Ποια είναι η απαίτηση; Να φύγουν. Να πάνε αλλού! Κάθε νέα σκέψη και κάθε νέα πράξη τους απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από τα θύματα παλαιότερων. Τους πολίτες του τόπου. Όσο μένουν εδώ – αυτοί οι μπαρμπέρηδες στους κασίδη το κεφάλι - κάνουν κακό. Και στον τόπο και στον εαυτόν τους.

Οι ανακύψασες διαφορές για το νέο αθλητικό νόμο (με παλιά «υλικά» και νέο … μαγείρεμα) είναι απόδειξη προχειρολογίας, ανοργανωσιάς κι έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων. Κι απορεί ο απλός πολίτης: Τι θέλουν, να πουν οι … ποιητές εκατέρωθεν: Η ΕΠΟ ενδιαφέρεται περισσότερο για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή η Πολιτεία ενδιαφέρεται λιγότερο; Τούτο δε, επειδή από τις διαφορές τους εύλογα προκύπτει αυτή η ανόητη απορία. Με άλλα λόγια; Ανόητες είναι κι οι διαφορές τους. Όπερ, έδει, δείξαι … Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Μην προσδοκάτε βέβαια, λύση της,. Μήτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, τι θέλουν και γιατί το θέλουν. Η ΕΠΟ και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί ταξιδεύουν στο άγνωστο και χωρίς μάλιστα, βάρκα την ελπίδα. Αμφότερες οι πλευρές δεν έχουν την δυνατότητα να αναστήσουν το ποδόσφαιρο μας. Απλά, σκυλεύουν το πτώμα του!
Πηγή: pamesports.gr

Η κρίση πληγώνει τον εγωισμό των ΠΑΟΚτσήδων!!

Τουρισμό και ματσάκι… Αλλά επειδή όντως το Ούντινε δεν είναι Ρώμη ή Φλωρεντία, ούτε καν Μιλάνο ή Τορίνο, τα κίνητρα ήταν μόνο αμιγώς ΠΑΟΚτσίδικα… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Γράφει ο Δημήτρης Δραγώγιας.
Η κρίση πληγώνει τον εγωισμό των ΠΑΟΚτσήδων
Αν το Ούντινε δεν έμοιαζε, κατά μαρτυρία του… πολυταξιδεμένου ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, φίλου μου και προφανώς δυσαρεστημένου Σταύρου Κόλκα σαν τη… Νέα Τρίγλια της Ιταλίας, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτό το κοινό των μερικών χιλιάδων που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Τουρισμό και ματσάκι… Αλλά επειδή όντως το Ούντινε δεν είναι Ρώμη ή Φλωρεντία, ούτε καν Μιλάνο ή Τορίνο, τα κίνητρα ήταν μόνο αμιγώς ΠΑΟΚτσίδικα… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Στα πηγαδάκια οι Ιταλοί απορούν πώς τόσοι Ελληνες, σε περίοδο που η οικονομική κρίση μοιάζει Σκύλλα και Χάρυβδη που καταπίνει τον λαό, βρίσκουν το κουράγιο και κατ’ επέκταση τα χρήματα για να ακολουθήσουν την ομάδα τους. Την ίδια στιγμή ο Μόντι, που εσχάτως εξέφραζε τη συμπάθειά του για ημάς με δημόσια δήλωσή του, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα της Ρώμης για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 επικαλούμενος το βεβαρημένο κόστος επένδυσης για την πατρίδα του και φέρνοντας σαν παράδειγμα προς αποφυγή τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Θα μπορούσαν ακόμη και τώρα μέλη εκείνης της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004 να ισχυριστούν ότι ο λογαριασμός ήταν ισοσκελισμένος. Το πρόβλημα –φαντάζομαι– για τον Μόντι και την ιταλική αντίστοιχη επιτροπή δεν ήταν τα περίπου 8 δισ. ευρώ που απαιτούνται με ανταποδοτικά έσοδα πάνω κάτω τα ίδια αλλά το γεγονός ότι πιθανώς τα ολυμπιακά έργα θα στοιχειώνουν τους δρόμους της Ρώμης – που δεν το έχει κι ανάγκη εδώ που τα λέμε. Αυτό ήταν το ελληνικό παράδειγμα προς αποφυγή…

Ρίχνοντας μια ματιά στα forum ξένων εφημερίδων, θα ανακαλύψει κανείς πολύτιμο υλικό για τη συγγραφή θεατρικού έργου. Ανάλογο ερώτημα είχε διατυπωθεί, όχι με αγαθή πρόθεση όπως των Ιταλών, που έτσι κι αλλιώς θεωρούν εαυτούς συμπάσχοντες λόγω κρίσης, στην Αγγλία, όταν ένας σεβαστός αριθμός ΠΑΟΚτσήδων γέμισε την προβλεπόμενη για τους φιλοξενούμενους εξέδρα του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ άλλος τόσος έμεινε εκτός ζητώντας ένα εισιτήριο.

Η «Guardian» είχε δώσει μια διάσταση γράφοντας την παραμονή του αγώνα Τότεναμ - ΠΑΟΚ ότι «η συγκέντρωση τόσων Ελλήνων για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους ξοδεύοντας περίπου όσα βγάζουν σε μισό μήνα –όσοι απ’ αυτούς διατηρούν τις δουλειές τους– θυμίζει τους οπαδούς της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του 1970: οι περισσότερες χώρες ήταν χρεοκοπημένες αλλά το ποδόσφαιρο ανθούσε».

Το κείμενο μπορεί να ήταν θεωρητικό, αν και στερούνταν βασικών συστατικών του ρεπορτάζ, όπως η παράδοση (οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν ξαναγεμίσει την εξέδρα τους στο «Χάιμπουρι» το 1997), αλλά τα σχόλια αναγνωστών που το συνόδευαν μάλλον έπειθαν για την γκεμπελική προπαγάνδα του εξωτερικού: «Ισως τελικά οι Ελληνες να μη χρειάζονται και τόσο τη βοήθειά μας για να κουβαλιούνται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μόνο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», έγραφε με εμφανή διάθεση ειρωνείας αναγνώστης, ο οποίος προφανώς αγνοούσε ότι τουλάχιστον οι Βρετανοί δεν έχουν συνεισφέρει για τη «διάσωση» της Ελλάδας ούτε σεντ…

Η συγκέντρωση 3.000 και 4.000 οπαδών οπαδών του ΠΑΟΚ στο Ούντινε ή στο Λονδίνο δεν αποτελεί δείγμα ευδαιμονίας των Ελλήνων. Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο εδώ και δύο μήνες, για να συγκεντρώσει κάποιος τα μίνιμουμ 200 ή 300 ευρώ που απαιτούνται. Επειτα, στο ίδιο γήπεδο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξαναπήγαν στο παρελθόν.

Το χειρότερο είναι ότι, ακόμη κι αν ξεπερνάς τον εαυτό σου σε οπαδιλίκι κι έτι δηλώνεις ότι προσφέρεις ένα κομμάτι από την ψυχή σου στην ιδέα της ομάδας, τούτο εκλαμβάνεται σαν θυσία άνευ αντικρίσματος. Ούτε θα πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο από όσο αρμόζει στη συγκυρία της κρίσης ο λόγος για τον οποίο οι Ελληνες πήραν τη θέση των Ιρλανδών στα άνοστα αγγλικά ανέκδοτα. Αυτό ανατρέπεται, και μάλιστα εύκολα. Αρκεί να τους διδάξουμε μερικά μαθήματα Ιστορίας. Υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τη θυμόμαστε κι εμείς οι ίδιοι ως φάρο για το μέλλον…
Πηγή: Εξέδρα

Πέντε "μνηστήρες" για τους Ολυμπιακούς του 2020!!

Πέντε πόλεις υπέβαλαν τους φακέλους υποψηφιότητας στην αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Πέντε "μνηστήρες" για τους Ολυμπιακούς του 2020
Πρόκειται για την Κωνσταντινούπολη, την Μαδρίτη, την Ντόχα, το Μπακού και το Τόκιο.

Η Ρώμη αποχώρησε, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μαριο Μόντι, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα μελετηθούν από μία ομάδα ειδικών που έχει επιλεγεί από την ΔΟΕ.
Στη συνέχεια, η εκτελεστική επιτροπή θα αποφασίσει στο τέλος του ερχόμενου Μαϊου, ποιες πόλεις θα διεκδικήσουν την κορυφαία διοργάνωση.
Όσες πόλεις επιλεγούν, θα υποβάλουν δεύτερο φάκελο τον Ιανουάριο του 2013,.
Η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, θα ανακοινωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, στο Μπουένος Άιρες, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου της ΔΟΕ.

πηγή: sportdog.gr