Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Οργασμός» για το νόμο σε ΕΠΟ και λίγκα!!

«Οργασμός» για το νόμο σε ΕΠΟ και λίγκα
Έκτακτες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους για την Πέμπτη (η ΕΠΟ) και την Παρασκευή (η Σούπερ Λίγκα) αποφάσισαν ομοσπονδία και διοργανώτρια αρχή, με αφορμή την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, που θίγει –κατά τους ίδιους- το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Από τις συνεδριάσεις αυτές θα κριθεί και η αντίδρασή τους, δηλαδή το αν θα προσφύγουν στη ΦΙΦΑ ή θα υποχωρήσουν για να εκτονωθεί η κρίση στις σχέσεις τους με την πολιτεία.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ συνεδριάζει την Πέμπτη το πρωί. Στη διάρκεια του, θα εισαχθεί στον πειθαρχικό κώδικα ένα άρθρο που θα προβλέπει ποινές για τις παραβάσεις που εξετάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που –αν συμβεί- δεσμεύτηκε ότι θα αποδεχτεί και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος: αν η ΕΠΟ διαθέτει στο «οπλοστάσιό» της ποινές που θα αφορούν τη νομιμότητα των διοικήσεων των ΠΑΕ και τα χρέη προς το δημόσιο, τότε ο υπουργός Πολιτισμού δεν έχει πρόβλημα να τις επιβάλει η ίδια η ομοσπονδία (μετά από εισήγηση της ΕΕΑ) και όχι η Επιτροπή.

Αυτή η κίνηση (και αν την αποδεχτεί ο Γερουλάνος) πιθανόν και να σημάνει την εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις ποδοσφαίρου-πολιτείας και δεν θα χρειαστεί τελικά να εμπλακεί ο «μπαμπούλας» της ΦΙΦΑ. Από την ΕΠΟ πάντως διέρρεαν την Τετάρτη το βράδυ, ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και πως την Πέμπτη το πρωί θα ενημερωθεί η παγκόσμια συνομοσπονδία για την ψήφιση του νόμου και πιθανόν να υπάρξει παρέμβασή της που θα αποκλείει τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Όπως και να έχει, την Πέμπτη στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα κριθούν τα πάντα.

Την Παρασκευή, εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως και η Σούπερ Λίγκα, με θέμα το νόμο. Η αντίδραση της είναι άγνωστη, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, μιας και περιμένει τι θα γίνει και με τη χορηγία του ΟΠΑΠ. Η νέα συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί και είναι αμφίβολο αν θα δεχτεί η πολιτεία (που ελέγχει τον Οργανισμό) να υπογράψει σύμβαση με έναν συνεταιρισμό που αντιδρά δυναμικά στο νόμο. Η χορηγία του ΟΠΑΠ και γενικώς τα οικονομικά ζητήματα, βρίσκονται και αυτά στην ημερήσια διάταξη του συμβουλίου.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: