Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Διαθέσιμα την 1η Μαρτίου τα 3εκατ. €»

«Διαθέσιμα την 1η Μαρτίου τα 3εκατ. €»
Στην αποκάλυψη πως ο Ντέμης Νικολαϊδης σε συνεργασία με δύο επιχειρηματίες εξασφάλισε τα τρία εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί για την σωτηρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχώρησε μέσω του NovaΣπορ Fm ο νομικός εκπρόσωπος τη Ένωσης, Χάρης Οικονομόπουλος. «Την 1η Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα για εκταμίευση, εφόσον και οι άλλοι μέτοχοι βάζουν τα 4εκ.€», τόνισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ευτυχή κατάληξη στο θέμα της δικαστικής διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Αναλυτικά, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Βασίλη Σαμπράκο, για:

-το αίσιο τέλος με το δάνειο από την Morgan Stanley και τα τρία εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης:

«Είναι εξαιρετικό νέο, που συμπληρώνεται και από ένα δεύτερο. Σήμερα έμαθα πως το ποσό που θα δανείσουν δύο επιχειρήσεις μετά τις κινήσεις Ντέμη Νικολαϊδη, είναι ήδη σε τράπεζα. Εφόσον μέχρι την 1η Μαρτίου υπάρξουν και οι άλλες δανειακές συμβάσεις και οι μέτοχοι καταθέσουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, θα εκταμιευθεί και αυτό το ποσό. Τα δύο εκατ. ευρώ, θα είναι ταμειακή διευκόλυνση έναντι ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς τόκο και το άλλο ένα, θα χρηματοδοτηθεί με επιτόκιο 5,75% και ο επιχειρηματίας που θα το δώσει, θα πάρει πίσω το ποσό, από τα λεφτά που θα εισπράξει η ΑΕΚ από την δικαστική της διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη».

-την πορεία της δικαστικής διαμάχης με τον Μάκη Ψωμιάδη:

«Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης από την UEFA μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει το πλάνο εξυγίανσής της. Στις 4 Απριλίου υπάρχει ένα σημαντικό ποινικό δικαστήριο, όπου αν δεν υπάρξει αναβολή, θα υπάρξει η δυνατότητα κατάσχεσης της περιουσίας του Μάκη Ψωμιάδη. Το δικαστήριο αυτόματα θα τα αποδώσει στην ομάδα για τις κακουργηματικές πράξεις που έχει τελέσει σε βάρος της ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

-τις κινήσεις των μετόχων για την εξασφάλιση αδειοδότησης:

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατό συντομότερα η εξασφάλιση αυτών των ποσών που απαιτούνται. Για να έχουμε υγιές και καθαρό ποδόσφαιρο. Όταν θα δούμε ασφαλή γήπεδα μπορούμε να έχουμε και καθαρότερο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ένα παράδειγμα των κακοδαιμονιών που ταλανίζουν την Ελλάδα. Αν τα τέσσερα εκατ. ευρώ βρεθούν, δεν υπάρχει κανένα άμεσο πρόβλημα για την ομάδα μέχρι τις 31 Ιουνίου του 2012. Εντός των επόμενων ημερών, πιστεύω πως οι μέτοχοι θα βάλουν τα χρήματα. Δεν νομίζω πως μετά από τόσα που έχουν δώσει αυτά τα χρόνια στην ομάδα να αφήσουν αυτό το σύλλογο να γίνει άλλη μία «χαμένη» πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: