Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Να φύγετε. Να πάτε αλλού…!!

Πόσα θέλετε, να μας τρελάνετε; Εσείς οι πολιτικοί, εμάς τους πολίτες; Τώρα πουλάτε τρέλα και στο ποδόσφαιρο. Τρέλα -βλέπετε- πωλούν με όλη αυτή η φασαρία για το ντεμέκ αυτοδιοίκητο της ΕΠO. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Να φύγετε. Να πάτε αλλού…
Δεν θεωρούμε – κι ε3ξηγούμαστρε, για να μην παρεξηγούμαστε - ότι η συγκεκριμένη ΕΠΟ είναι ικανή, να διαχειριστεί τις τύχες του ποδοσφαίρου μας. Δεν θεωρούμε όμως, ικανούς και τους πάσης φύσης και λογής εμπλεκόμενους πολιτικούς για να το πράξουν. Μπαρμπέρηδες στου κασίδη το κεφάλι είναι ! Κατά πως τους είχε «στολίσει» σχετικά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε ομιλία τους προς Ευέλπιδες στο Λόφο της Πνύκας. Αυτό ακριβώς φέρονται, να είναι!

Η εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς δεν υπάρχει φυσικά, μήτε καν ως αίσθηση στους πολίτες. Δεν υπάρχει βέβαια κι ως λέξη.
Άδικα προσπαθεί να μας πείσει ο Παύλος Γερουλάνος περί της ευαισθησίας του για τον αθλητισμό. Επί υπουργίας του καταρρακώθηκε. Κι ουχί μόνον οικονομικά. Μέλος μιας κυβέρνησης η οποία έσπρωξε την Ελλάδα στον γκρεμό έχει το θράσος, να μιλά για τη σωτηρία του αθλητισμού της; Το απόλυτο θράσος! Στο γκρεμό πάντως, την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να λέμε την πάσα αλήθεια.

Εδώ όμως, βγαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσπαθεί, να μας πείσει για τον αντιμνημονιακό του αγώνα. Ναι, ναι … Καλά το διαβάσατε. Αυτό προσπάθησε, να κάνει. Αναφέρθηκε δε, και στις αντιδράσεις του στο υπουργικό συμβούλιο όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόσυνο μας … Ε, μνημόνιο μας ! Και τον περιέλαβε η «Ελληνοφρένεια». Και «που σε πονεί και που σε κόβει», υπουργέ. Μην τις χάνετε αυτές τις εκπομπές. Είναι μνημειώδεις. Μιλούν με την φωνή της κοινής γνώμης στον αέρα από το μετερίζι του Real fm …

Μας έχουν τρελάνει γενικώς κι ειδικώς. Μας στέλνουν αδιάβαστους. Όλοι οι πολιτικοί γενικώς κι ειδικώς. Τη νύκτα βγάζουν επίσκοπο και την αυγή μητροπολίτη. Έχουν χάσει κι αυτοί τα αυγά και τα πασχάλια. Ελάτε όμως, που εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα τους. Τους έχουμε και ζυγό στον τράχηλο μας!

Χρόνια κάθε υπουργός Αθλητισμού βγάζει κι έναν νόμο. Για να δικαιολογήσει την παρουσία του στον ευαίσθητο αυτόν τομέα. Ο Παύλος Γερουλάνος θα ήταν η εξαίρεση; Το οξύμωρο όμως, είναι ότι το κόμμα του (ως κόμμα κυβερνητικό) ή ότι απομένει από αυτό, τώρα στηρίζει την κόντρα με την ΕΠΟ. Ως κόμμα της αντιπολίτευσης τότε, στήριζε την ΕΠΟ και το αυτοδιοίκητο της. Πότε; Μόλις μερικά χρόνια πριν.
Και με το ΠΑΣΟΚ τότε συμπορευόταν … παρασκηνιακά και «κομμάτια» της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτά τα οποία ήδη ηγούνται της απόρριψης του αυτοδιοίκητου. Πόσα θέλουν κι αυτοί … Αυτοί όλοι μαζί, να μας τρελάνουν;
Οι άνθρωποι – κρινόμενοι ως πολιτικοί και μόνον ως τέτοιοι – αδυνατούν, να αντιληφθούν την απαίτηση των πολιτών. Ποια είναι η απαίτηση; Να φύγουν. Να πάνε αλλού! Κάθε νέα σκέψη και κάθε νέα πράξη τους απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από τα θύματα παλαιότερων. Τους πολίτες του τόπου. Όσο μένουν εδώ – αυτοί οι μπαρμπέρηδες στους κασίδη το κεφάλι - κάνουν κακό. Και στον τόπο και στον εαυτόν τους.

Οι ανακύψασες διαφορές για το νέο αθλητικό νόμο (με παλιά «υλικά» και νέο … μαγείρεμα) είναι απόδειξη προχειρολογίας, ανοργανωσιάς κι έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων. Κι απορεί ο απλός πολίτης: Τι θέλουν, να πουν οι … ποιητές εκατέρωθεν: Η ΕΠΟ ενδιαφέρεται περισσότερο για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή η Πολιτεία ενδιαφέρεται λιγότερο; Τούτο δε, επειδή από τις διαφορές τους εύλογα προκύπτει αυτή η ανόητη απορία. Με άλλα λόγια; Ανόητες είναι κι οι διαφορές τους. Όπερ, έδει, δείξαι … Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Μην προσδοκάτε βέβαια, λύση της,. Μήτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, τι θέλουν και γιατί το θέλουν. Η ΕΠΟ και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί ταξιδεύουν στο άγνωστο και χωρίς μάλιστα, βάρκα την ελπίδα. Αμφότερες οι πλευρές δεν έχουν την δυνατότητα να αναστήσουν το ποδόσφαιρο μας. Απλά, σκυλεύουν το πτώμα του!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: