Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"Να σφυρίξει 50-50"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στον "ΑΡΗΣ FM 92.8" για τον ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα για το ματς.
"Να σφυρίξει 50-50"
"Δεν θέλω να πω κάτι για το παιχνίδι πριν γίνει. Οι διαθέσιμοι διαιτητές που θα έμπαιναν ήταν τέσσερις, ο Γιάχος, ο Σιδηρίπουλος, ο Τριτσώνης και ο Θάνος. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να σταθεί στο ύψος του αγώνα και των περιστάσεων. Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι. Όλη η Ελλάδα θα παρακολουθήσει τον αγώνα και θέλουμε να παίξει 50-50 και να μη δούμε φαινόμενα περασμένων χρόνων με Καλόπουλο και Σταυρίδη", είπε αρχικά για τον ορισμό του Σιδηρόπουλο και συνέχισε:
"Ο Σιδηρόπουλος είναι διεθνής και θα πρέπει να σκεφτεί ότι και για τις δύο ομάδες είναι σημαντικό το παιχνίδι. Με τους περισσότερους διαιτητές έχουμε παράπονα. Πρόσφατα είχαμε κάνει αίτημα στη Λίγκα να υπάρχει τουλάχιστον κλήρωση αλλά αυτό δεν το θέλει η FIFA και η UEFA".
Στη συνέχεια σχολίασε το θέμα που προέκυψε με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, λέγοντας: "Στην Ελλάδα νομοθετούν κατά το δοκούν υπουργοί και γραμματείς και έχουν βρει το ποδόσφαιρο σαν ένα τομέα που θα έχουν ισχύ. Αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα να διαλύεται και είχαν συμμετοχή στη διάλυσή της, θεωρούν ότι ψηφίζοντας ένα νόμο με τον οποίο θα έχουν ευθύνη μόνο οι ομάδες, ότι δε θα φέρουν ευθύνη. Με τον νόμο που ψηφίστηκε θα είμαστε υπεύθυνοι για τις λέσχες και τα όποια επεισόδια μπορεί να γίνουν με ποινές κλπ. Με αυτό το σκεπτικό οι ομάδες δεν θα έχουν διοίκηση γιατί κανείς δε θα θέλει να φέρει τέτοια ευθύνη και να το ρισκάρει. Αν θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο ας το διαλύσουν να τελειώνουμε.
Η ΕΠΟ δεν έχει άλλο δρόμο θα πάει στη ΦΙΦΑ και από τη στιγμή που έχει υπογράψει συμμετοχή στις διοργανώσεις στις ΦΙΦΑ, πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους κανονισμούς. Έχουν περάσει ένα νόμο που θα είμαστε υπεύθυνοι για την δημιουργία των λεσχών φιλάθλων και συνυπεύθυνοι για όποια επεισόδια γίνουν.
Αν αυτό παραμείνει, που θα βρεθεί διοίκηση με την δαμόκλειο σπάθη κάθε εισαγγελέα που θα ασκήσει δίωξη από πάνω της, αν κάνουν επεισόδια οι φίλαθλοι της ομάδας της".
Για το αν έχει τεθεί θέμα αναβολής του πρωταθλήματος: "Έχουμε θέσει θέμα αναβολής των πρωταθλημάτων αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τον ΟΠΑΠ. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με σχεδιασμό εσόδων που δεν ήρθαν ποτέ και τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με αυτό το θέμα".
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει κάποια ομιλία στους παίκτες ενόψει του ντέρμπι: "Η ιδιαιτερότητα του αγώνα έγκειται μόνο στο ότι είμαστε από την ίδια πόλη. Δεν παίρνουμε πρωτάθλημα όπως κάνουν άλλοι. Είδαμε να συζητάνε παιχνίδι που χάθηκε και να ασχολούνται με αυτό τρία χρόνια.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε στα πλέι οφ και όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι έτσι θα κάνουμε και τώρα με τον προπονητή και όσους βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Θα τους μιλήσουμε πριν τον αγώνα, όπως πράττουμε και σε κάθε ματς, όμως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης αξιολόγησης αυτού του αγώνα. Αν δώσουμε περισσότερη πίεση στους παίκτες και τους φορτίσουμε σε αυτό το παιχνίδι τότε μετά θα νομίσουν ότι είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Αλλά δεν είναι έτσι, όλα τα παιχνίδια μας ενδιαφέρουν το ίδιο".
Για το επενδυτικο-χορηγικό κομμάτι: "Εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι θα υπάρχει στη συνέλευση. Σε όποιους αμφισβητούν λέμε ελάτε και βάλτε τα χρήματα εσείς. Τα ερωτήματα του κόσμου διαφέρουν πολύ από τους 5-10 στημένους.
Όποιος αμφισβητεί σε περίοδο αναγκαιότητας τότε τον καλούμε να έρθει να βάλει λεφτά και τότε θα τον χειροκροτήσουμε. Μέσα από ανακοινώσεις και ιδέες δε γίνεται δουλειά. Όποιος θέλει κάνει πρόταση και αν είναι καλή τότε θα τη στηρίξουμε κι εμείς".
Κλείνοντας, ο Γιάννης Κόντης, σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας: "Το περιβάλλον είναι πλέον αμείλικτο και αυστηρότατο. Θα χάσουμε τη μπάλα αν δεν δούμε τι θα κάνουμε τώρα και όχι τι έγινε. Χρειάζονται χρήματα στις ομάδες και έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι ίσως να μη θέλουν το ποδόσφαιρο να βρει λύσεις γιατί τους ωφελεί να εξαφανιστούν κάποιες ομάδες. Αυτό τραβάει την προσοχή του κόσμου. Γι αυτό ο ΑΡΗΣ να συγκεντρωθεί στα δικά του να μην προσμένει κανενός βοήθεια και για να το πω ξεκάθαρα. Υπολογίζαμε ότι θα ψηφιστεί ο αθλητικός νόμος και γι’ αυτό δεν πήρε ενημερότητα. Θεωρούσαμε ότι θα την παίρναμε με λιγότερα χρήματα. Τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να βαδίσουμε έτσι χωρίς υποσχέσεις πολιτικών γιατί έχουμε χορτάσει".
"Περιμένουμε οι πάντες να σταθούν στο ύψος τους", είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: