Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Απειλεί με μηνύσεις η ΕΠΟ

Σκληρά μέτρα παίρνει η ΕΠΟ απέναντι στην Πολιτεία.
Πέρα από τη συνάντηση που θα επιδιώξει με τη FIFA για να την ενημερώσει για το νέο αθλητικό νόμο, απειλεί να κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους αναφέρθηκαν με προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέου αθλητισμού νομοσχεδίου, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Να αποστείλει στη FIFA επιστολή με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της ΕΠΟ και των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίες εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.
2.Ενέκρινε τις ποινές που θα συμπεριληφθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα και θα αφορούν σε παραβάσεις που θα διαπιστώνονται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει δεκτό το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου όπως η ΕΠΟ το έχει ήδη προτείνει.
3.Να αποστείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, την οποία θα κοινοποιήσει και στους αρχηγούς των κομμάτων, με αφορμή τους δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς βουλευτών εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στη διάρκεια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
4.Να ζητήσει τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και να εξετάσει την πιθανότητα να κινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες εναντίον όσων χρησιμοποίησαν δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: