Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Υπομνήματα και λόγια…

Σήμερα που ο ΠΑΟΚ παίζει ένα ακόμη ευρωπαϊκό του ματς, στο Ούντινε και φιλοδοξεί ακόμη και για τη συνέχεια, στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ γίνεται γνωστό, ότι στέλνουν υπόμνημα στην ΟΥΕΦΑ με "αναλύσεις και σχέδια" για το "αύριο" του συλλόγου. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Υπομνήματα και λόγια…
Και δεν χρησιμοποιώ ως μέτρο σύγκρισης τη νίκη του Ολυμπιακού στην Μόσχα, διότι έτσι όπως την έκαναν την ΑΕΚ, απέχει πάρα πολύ από τους ερυθρόλευκους σε όλα τα επίπεδα (και ας έλεγαν οι Αδαμίδηδες τα αντίθετα), όπως και από τον Παναθηναϊκό.
Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως είχε μία παρόμοια αφετηρία οικονομικών προβλημάτων και ουσιαστικά θα μπορούσε με ασφάλεια κανείς να υποστηρίξει, ότι είναι τα τελευταία χρόνια, στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας με τους «κίτρινους». Στην Θεσσαλονίκη όμως έκαναν το αυτονόητο και το απαραίτητο. Κατανόησαν αμέσως την σοβαρότητα της κατάστασης (έστω και αν χρειάστηκε λίγο «σπρώξιμο» από κάποιους παράγοντες) και πούλησαν παίκτες, με κόστος στην προσωπική δημοτικότητα τους αλλά και στην ποιότητα του ρόστερ του συλλόγου, εκπονώντας παράλληλα σχέδιο αγωνιστικής ανανέωσης, με «ελληνικό αίμα». Και τώρα είναι για 2η φορά στους «32» του Γιουρόπα, αήττητοι, με αρκετά έσοδα στο ταμείο τους και με την φιλοδοξία να προχωρήσουν. Την πορεία της Ένωσης στην διοργάνωση, που μπόρεσε μόλις τελευταία στιγμή να ξεφύγει την ξεφτίλα να τερματίσει χωρίς βαθμό, την ξέρετε…
Στην ΑΕΚ μοιάζουν να μην θέλουν ή να μην μπορούν να δουν κατάματα τον γκρεμό. Που δεν είναι μακριά τους, αλλά πλέον μπροστά στα πόδια τους. Και συνεχίζουν να πορεύονται με το δόγμα του «ΑΕΚ είμαστε, δεν θα τολμήσουν να μας ρίξουν και να μας τιμωρήσουν». Και φοβάμαι, ότι η «έκθεση ιδεών», όσο «τεκμηριωμένη» και καλογραμμένη και αν είναι, που θα πάει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά δυστυχώς για την ΑΕΚ αόριστη και γεμάτη νέες «υποσχέσεις και δεσμεύσεις» (ξέρετε με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, νέα δάνεια και πολλά "θα", κλπ κλπ), δύσκολα θα πείσει την αρμόδια επιτροπή. Που θέλει αποδείξεις με ονόματα και πληρωμές, με δεδομένα χρήματα στα ταμεία και κινήσεις «αλά Βιεϊρίνια», για να δώσουν έστω και μια περίοδο χάριτος.
Εδώ θα είμαστε να δούμε, εάν δικαιωθούν ή όχι οι παράγοντες της ΑΕΚ και η τακτική τους.
ΥΓ1 Τα ξαναλέμε το βράδυ, μετά το ματς του ΠΑΟΚ.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: