Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο χρόνος και το χρήμα…!!

Ο χρόνος και το χρήμα…
Σε μάχη για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα μέσα στο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους προτού πέσει βαρύς ο πέλεκυς της UEFA έχουν επιδοθεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Εντός της Πέμπτης θα πρέπει να σταλεί στην αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο φάκελος με τα στοιχεία για τις προσπάθειες της ΠΑΕ να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, ενώ μία εβδομάδα μετά (23/2) θα πρέπει να απολογηθεί ελπίζοντας στην επιείκειά της.

Η συγκέντρωση ρευστού για την κάλυψη των χρεών αποτελεί μείζον ζήτημα, αφού η UEFA δεν αρκείται πλέον σε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει βρει τον άνθρωπο που θα δανείσει στην ΠΑΕ το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ενώ μένει να φανεί αν και πώς θα καλυφθούν τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ από τα μέλη της ομάδας του 2004. Ο Πέτρος Παππάς, που είναι και ο πιο «ζεστός» σε αυτή την προσπάθεια, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους πρώην συμπαίκτες του και πιθανώς αύριο να υπάρχει ένα πρώτο δείγμα των συζητήσεων για τη μοιρασιά του χρέους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Morgan Stanley για το ποσό που θα δοθεί για να εξαγοραστεί το υπόλοιπο του δανείου. Ο τραπεζικός κολοσσός έχει διαγράψει το δάνειο (write-off σύμφωνα με την τραπεζική ορολογία), οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπαθούν να βγάλουν πάνω από την ΠΑΕ αυτό το βραχνά με το μικρότερο δυνατό κόστος (δεν θέλουν να δώσουν πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ), αλλά και η άλλη πλευρά θέλει να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Η συμβολή του Νάσου Θανόπουλου, που έχει εργασιακούς δεσμούς με την τράπεζα, έχει σημασία για τη θετική κατάληξη στην υπόθεση.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, ο Ανδρέας Δημητρέλος ζήτησε η υπόθεση να τελεσιδικήσει μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να τεθούν τα 21 εκατ. ευρώ που έχουν υπεξαιρεθεί και να τεθούν στη διάθεση της ΠΑΕ πριν λήξει η προθεσμία που έχει δοθεί από την UEFA. Η τελευταία, άλλωστε, πλέον δεν αρκείται στην προοπτική είσπραξης των χρημάτων αυτών για να προχωρήσει στην αδειοδότηση της «Ένωσης». Πάντως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει εντός των ημερομηνιών που έχει ζητήσει η πλευρά της ΑΕΚ (λέγεται πως μπορεί να καθυστερήσει από έναν μέχρι και τρεις μήνες η τελική απόφαση), την ώρα που η οικογένεια Ψωμιάδη και η υπεράσπισή της κάνουν ό,τι μπορούν για να καθυστερήσει η ετυμηγορία.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: