Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρα σε ποσοστά και λογική!!

Κόντρα σε ποσοστά και λογική
Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής της ιστορίας βρίσκεται η Στόουκ, η οποία αντιμετωπίζει τη Βαλένθια για το Γιουρόπα Λιγκ. Πόσο εύκολο είναι η χειρότερη ομάδα του θεσμού στην κατοχή μπάλας να αποκλείσει την τρίτη καλύτερη του Τσάμπιονς Λιγκ;

Οι αριθμοί και η λογική δείχνουν πρόκριση για τις «νυχτερίδες». Τα στατιστικά, όμως, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πεις ψέματα και αρκετές φορές δεν συμβαδίζουν με το τελικό αποτέλεσμα.

Η Στόουκ, μέσα στο «Μπριτάνια», έχει κερδίσει τις περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μικρές και μεγάλες.

Αυτό θέλει να κάνει και την Πέμπτη για να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης. Με βάση τα ονόματα, την ιστορία, το «βάρος της φανέλας» και τα στατιστικά δεν έχει πολλές πιθανότητες. Ο λόγος απλός. Οι «πότερς» ήταν η χειρότερη ομάδα σε κατοχή μπάλας στο Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα, οι Ισπανοί κατείχαν την 3η θέση στην ίδια κατηγορία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δείτε συγκεκριμένα:

Γιουρόπα Λιγκ
Τσάμπιονς Λιγκ
Χειρότερες 5
Καλύτερες 5
Στόουκ
34,8 %
Μπαρτσελόνα
73,6 %
Σταντάρ Λιέγης
39,7 %
Μάντσεστερ Γ.
62,6 %
Σλόβαν Μπρατισλ.
39,8 %
Βαλένθια
62,2 %
Ραπίντ Βουκ.
40,0 %
Μάντσεστερ Σ.
61,0 %
Σέλτικ
40,2 %
Λιλ
59,1 %
Και εάν αυτά ισχύουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ίδιο συμβαίνει και στα πρωταθλήματα των 2 ομάδων. Δείτε:
 
Πάσες/Παιχνίδι
Ακρίβεια
Κατοχή Μπάλας
Στόουκ
289
69,8 %
39,4 %
Βαλένθια
366
79,5 %
56,5 %
Αν υπάρχει κάτι κοινό στον τρόπο παιχνιδιού των Στόουκ και Βαλένθια αυτό είναι ο τρόπος που επιλέγουν για την ανάπτυξή τους. Και οι 2 ομάδες προτιμούν τις κοντινές πάσες, με το 80% των πασών των «πότερς» να είναι σε κοντινή απόσταση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις «νυχτερίδες» φτάνει στο 88% .
Μπορεί ή όχι η Στόουκ να αφήσει στους «32» τη Βαλένθια και να περάσει η ίδια στους «16»; Αυτό μένει να φανεί, αλλά ο Πίτερ Κράουτς προειδοποίησε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποια ομάδα σαν εμάς, μέχρι στιγμής».

πηγή:england365.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: