Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα, το γκρεμίσαμε στην Τούμπα»

«Ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα, το γκρεμίσαμε στην Τούμπα»
Απογοητευμένος από την ήττα του ΠΑΟΚ (2-3) από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Λάζλο Μπόλονι μετά το τέλος του αγώνα. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από το γεγονός πως η ομάδα του εμφανίζει αδυναμίες μέσα στην Τούμπα, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν πολλά και μεγάλα λάθη.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Πραγματικά πολύ κακή μέρα για μας, δύσκολο να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις απαντήσεις για κάποια πράγματα. Αν πρέπει να μπω στην ανάλυση του ματς, στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν παρών, δεν ήμασταν παρόντες στην άμυνα, χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Δεν ήμασταν παρόντες στο κέντρο, κάναμε πάρα πολλά και μεγάλα λάθη, που οδήγησαν την Τρίπολη να πάρει αυτοπεποίθηση. Δεν ήμασταν παρόντες και επιθετικά, γιατί δεν είδα την δυνατότητά μας να αλλάξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτερο. Νομίζω ότι είχαμε μια μεγάλη κυριαρχία, αλλά αν και παίξαμε καλύτερα, δεν είδα πάλι αλλαγές στις πλευρές, δεν είδα προσπάθειες στην πλάτη της άμυνάς τους, γι΄ αυτό δεν είχαμε και πολύ καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Είχαμε ένα σημείο ψυχολογικά να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, στο πρώτο με την ευκαιρία του Νιμανί, αν το κάνεις εκεί 1-2, ίσως κάτι αλλάξει ψυχολογικά κι επιστρέψεις στο παιχνίδι. Και το δεύτερο είναι το πέναλτι, που δεν θα γύριζε το παιχνίδι, αλλά θα ισοφαρίζαμε τουλάχιστο.

Είμαι απογοητευμένος γιατί ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα δύο φορές, το καταστρέψαμε στην Τούμπα δύο φορές. Τώρα πρέπει να έχουμε χαρακτήρα, να φέρουμε τους πόντους πίσω από παιχνίδι εκτός έδρας. Έχουμε ένα πρόβλημα. Στην Τούμπα πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερο και μάλιστα από νωρίς και κάποιες φορές δεν μπορούμε. Όταν στη διάρκεια αυτού του διαστήματος δέχεσαι ένα γκολ, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Στο παιχνίδι με τον Άρη παίξαμε καλά αλλά δεν σκοράραμε, σήμερα ήταν αλλιώς. Ήταν ήδη στο 20’ 0-3 κι έπρεπε να επανέλθουμε. Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο για να δημιουργήσουμε και να το κάνουμε με γρήγορο τρόπο».

Για τις δικές του ευθύνες αλλά και την αποβολή του:


«Πάντα ο προπονητής έχει την απόλυτη ευκαιρία, ίσως θέλετε να μου πείτε κάτι, που το ξέρω. Όταν κερδίσουμε, κερδίζουν οι παίκτες, όταν χάνουμε, χάνει ο προπονητής. Στην αποβολή μου απλά είπα στον τέταρτο να μιλήσει με τον διαιτητή, να κοιτάξουν λίγο το χρόνο που παίζεται ποδόσφαιρο, γιατί σήμερα αντί για 90 λεπτά παίξαμε 60. Δεν μιλάω ελληνικά κι εκείνος δεν καταλαβαίνει αγγλικά. Εκείνη τη στιγμή εκνευρίστηκα. Το λάθος είναι δικό μου, γιατί δεν μιλάω ελληνικά».

Για τη μέτρια απόδοση του Νιμανί και την αντίδραση του Λάζαρ να φύγει κατευθείαν για τα αποδυτήρια όταν αντικαταστάθηκε:

«Δεν συμφωνώ για τον Νιμανί. Αν θέλετε να μου πείτε ότι ήταν λάθος που έπαιξε δεν θα συμφωνήσω. Δεν είδα το νούμερο 11 του Αστέρα να κατεβαίνει και να βγάζει σέντρα. Αν ρωτάτε αν μου άρεσε ο Νιμανί, δεν μου άρεσε, αλλά σήμερα το ίδιο μπορώ να πω για πολλούς ποδοσφαιριστές. Με τον Λάζαρ δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε».

Τέλος για τα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ:
«Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά το ότι αποδέχτηκε ο διαιτητής το να μην παίξουμε ενενήντα λεπτά. Δεν έχω κάτι με τους αντιπάλους, που έκαναν θέατρο, ο διαιτητής είναι εκεί. Ας μην τους το επέτρεπε. Ίσως από τις φάσεις που λέμε, σε μία του Παπάζογλου ο διαιτητής θα πρέπει να καταλάβει αν τον τραβάνε».

Τσιώλης: «Το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ»

Τσιώλης: «Το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ»
Μπορεί η ομάδα του να πήρε μια σπουδαία νίκη όμως ο Σάκης Τσιώλης έδειξε πως είναι προσγειωμένος. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι με βάση την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ, έπρεπε να πάρει τη νίκη. Πλέον, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του που έπεφταν στο έδαφος το έκαναν μόνο γιατί είχαν πρόβλημα, ενώ αποκάλυψε πως ο Κουρμπέλης έπαιζε με πρόβλημα.

«Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι η Τούμπα. Αυτή η νίκη μας φέρνει πιο κοντό στον στόχο μας(παρουσία στα playoff)».

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο λέγοντας τα εξής: «Στο πρώτο μέρος παίξαμε ένα γρήγορο και συνδυαστικό παιχνίδι και ευτυχήσαμε να πετύχουμε τρία γκολ. Αν ο ΠΑΟΚ δεν πετύχαινε ο γκολ με τον Αθανασιάδη στο κλείσιμο του ημιχρόνου θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στα αποδυτήρια» και συνέχισε γα την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

«Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Γεωργιάδη. Έχασε ένα πέναλτι και θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με βάσει την εικόνα που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Ο ΠΑΟΚ έδειξε την δυναμική της έδρας του, αλλά και πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Προηγήθηκε ο αντίπαλος με 3-0, αλλά πίστεψε πως θα γυρίσει το ματς και ενδεχομένως στο δεύτερο ημίχρονο να το δικαιούταν. Ίσως ο ΠΑΟΚ δεν περίμενε την επιθετικότητα μας και παίξαμε με τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς πίσω από τον Περόνε».

Για το ότι οι παίκτες του Αστέρα έπεφταν συνεχώς κάτω: «Έχετε δίκιο και αυτή η εικόνα δεν αρμόζει στον Αστέρα. Η αλλαγή του Ναβάρο έγινε αναγκαστική και ο Κουρμπέλης είχε πρόβλημα στο να συνεχίσει. Ουσιαστικά παίζαμε με 10 παίκτες στο τέλος. Σε αυτή την κατάσταση οδηγεί η απειρία και η πίεση να κρατηθεί το αποτέλεσμα».

Για το ότι ο Αστέρας "χτύπησε" από την αριστερή πλευρά: «Στην θέση του Λίνο βάλαμε τον Ναβάρο. Θέλαμε όταν παίρναμε την μπάλα να εκμεταλλευτούμε αυτή την πλευρά. Ενδεχομένως ο Λίνο να είχε περισσότερες βοήθειες».

Και βέβαια φταίει ο Μπόλονι περισσότερο από τον Μπαλάφα και τον Χαλκιά!!

Και βέβαια φταίει ο Μπόλονι περισσότερο από τον Μπαλάφα και τον Χαλκιά
Το ποιος και πόσο φταίει απασχολεί τους ΠΑΟΚτσήδες, με αφορμή τα τρία γκολ, στα πρώτα 17 λεπτά.

Δεν τους απασχόλησε ότι ο Αστέρας παρατάχθηκε με μια ομάδα που είχε σχεδόν τέσσερις επιθετικούς, (τρεις μεσοεπιθετικούς και τον Περόνε), προφανώς γιατί σχεδίαζε να αντιμετωπίσει μια άμυνα που, όπως έχει αποδειχθεί, χρειάζεται τύχη για να αποφύγει τα γκολ, όταν λείπει έστω και ένας από τους βασικούς.
Άρθρο του Γιώργου Ζαχαριάδη

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μαλεζάς αποτελεί απώλεια και μάλιστα σημαντικότατη όταν αναγκάζεσαι να την καλύψεις με τον Μπαλάφα, που δικαίως δεν θα πρέπει να χρεωθεί (και) το μερίδιο ευθύνης των υπόλοιπων αμυντικών, επειδή λέγεται... Μπαλάφας και αποτελεί ο εύκολος στόχος. Η περίπτωση του Μπαλάφα, που συγκεντρώνει συχνά τα πυρά των ΠΑΟΚτσήδων, λες και παίζει μόνος του, χωρίς συμπαίκτες, είναι μια από τις μόνιμες ασθένειες των φίλων της ομάδας που γκρινιάζουν μετά από κάθε ήττα.

Φεύγοντας από τον Μπαλάφα, ας σταθούμε σε αυτό που συνέβη στην Τούμπα με τον Αστέρα. Όχι απλά σημειώνει τρία γκολ και παίρνει το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά, υπάρχει ανάλογη συνέχεια με ευκαιρίες που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ και, κυρίως, βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να αντιδρά σπασμωδικά, χωρίς πλάνο και να λειτουργεί μέσα σε πλήρη σύγχιση.
Κι όλα αυτά φαίνεται ότι ξεκινούν από τον πάγκο και τις συμπεριφορές του προπονητή που ασχολείται μόνιμα με τη διαιτησία, άνευ σοβαρού λόγου.

Κι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο Κομίνης, ο διαιτητής του αγώνα, υπό την πίεση που ασκεί η έδρα (Τούμπα) φέρθηκε διακριτικά σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που θα έπρεπε να κιτρινιστούν. Ακόμη και η φάση του πέναλτι στον Σαλπιγγίδη, είναι συζητήσιμη και δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για την εγκυρότητά της, καθότι το «θύμα» είχε λάβει ήδη πορεία ανατροπής, πριν τον μαρκάρει ο Πιπίνης. Αλλά, είναι προτιμότερο να μη δώσετε βάση στη φάση του πέναλτι. Δεν είναι το σημείο που έκρινε το παιχνίδι. Υπήρχαν σοβαρότεροι λόγοι που ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε ήττα. Κι ο εκνευρισμός που αποπνέουν οι κινήσεις του «πάγκου» είναι ένα σημαντικό κομμάτι.

Πιο σημαντικό είναι που ο Γκαρσία δεν έχει...ανάσες. Δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ περιμένουν από τον Ουρουγουανό, που αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας, να είναι βιονικός. Η ηλικία του επιβάλλει καλύτερη διαχείριση στη συμμετοχή του, πράγμα το οποίο δεν απασχόλησε νωρίτερα, πριν από μερικούς μήνες, στη διάρκεια της περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι ότι κουράζεται πιο εύκολα και αυτό έχει αντίκτυπο στη συνολική απόδοση.

Υ. Γ. Αν θέλουμε να «διαβάσουμε» τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ήττα, ίσως δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς για το... τέλος του κόσμου. Ή για το αν η ομάδα χάνει τελικά έδαφος και μπαίνει σε περιπέτειες σε συνάρτηρη με τον αντικειμενικό της στόχο, τη συμμετοχή στην πεντάδα. Στην ουσία και βαθμολογικά, δεν έγινε τίποτε σπουδαίο που χάθηκε ένα παιχνίδι στην Τούμπα και πέρα από την αναστάτωση, δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Πανικός ή τουλάχιστο προβληματισμός θα πρέπει να δημιουργείται όσο η ομάδα οδεύει προς το τέλος του πρωταθλήματος και στα πλέι-οφ θα είναι υποχρεωμένη να ζητήσει κάτι καλύτερο από την ευρωπαϊκή θέση που του έχει εξασφαλίσει η παρουσία στην πεντάδα.

Και όπως φαίνεται, κανείς στον ΠΑΟΚ δεν διδάσκεται από όσα έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι... σκοτεινές δυνάμεις τους στερούν αυτό που (νομίζουν) ότι τους αξίζει κι όχι κυρίως τα λάθη σε επιλογές ποδοσφαιριστών, οι οποίες καθορίζουν τη διαδρομή και την κατάληξη της πορείας.

πηγή: sportfm.gr

Και με θρίλερ… Αστεράρα!!

Και με θρίλερ… Αστεράρα!
Ξεκίνησε ως υγιεινός περίπατος, εξελίχθηκε στο… θρίλερ της Τούμπας, αλλά η ουσία είναι μία. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη επικρατώντας 3-2 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα ματς στο οποίο οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τρία γκολ διαφορά στο 17’ και λίγο έλειψε να ισοφαριστούν αν ο Λίνο δεν έχανε πέναλτι στο 90’! Άργησαν πολύ να ξυπνήσουν οι Θεσσαλονικείς που έμειναν στις… δάφνες από τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού.

Περόνε (σημείωσε δύο γκολ στο 2’ και στο 17’) και Ροζέριο οι κορυφαίοι της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, ενώ σκόραρε και ο Ναβάρο στο 10’. Συνεχίζεται η τρελή πορεία των… πρωταθλητών του β’ γύρου που πλέον χτυπούν με αξιώσεις την πόρτα των πλέι οφ.

«Χαστούκι» για τον ΠΑΟΚ για τον οποίο η κάποτε απόρθητη Τούμπα έχει μετατραπεί σε «αχίλλειο πτέρνα», αφού αγνοούν τη νίκη σε εντός έδρας ματς από τις 21 Ιανουαρίου.



Καλησπέρα… Καληνύχτα. Σε αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να συμπυκνωθεί το παιχνίδι στην Τούμπα αν δεν ξυπνούσαν από το λήθαργό τους οι γηπεδούχοι. Ούτε να ζεσταθούν καλά-καλά παίκτες και φίλοι του ΠΑΟΚ και ήρθαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία γκολ μέσα σε λίγα λεπτά να τους παγώσουν για τα καλά. Οι φιλοξενούμενοι με μόλις 32% κατοχή της μπάλας, απέδειξαν πως σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να κρατήσουν και πολύ την μπάλα στα πόδια τους. Μια γρήγορη κάθετη μπαλιά, ένα κοντρόλ και… αντίο! Δύο φορές ο Περόνε και μία ο Ναβάρο εκμεταλλεύτηκαν τις εμπνεύσεις των Ράγιος, Χουανίτο και Ροζέριο και διαμόρφωσαν το 3-0 που όσο κι αν ακούγεται σαν ψέμα, συμπυκνώνει όλη την αλήθεια του ματς.

Παρά το σοκ, οι γηπεδούχοι βρήκαν του κουράγιο να μαζέψουν τα… κομμάτια τους και να μειώσουν το σκορ, τη στιγμή που ο Σάκης Τσιώλης δεν είχε σταματήσει να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Οι παίκτες του δεν τον άκουσαν, τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο άκουσε ο τέταρτος διαιτητής τα… γαλλικά του Μπόλονι που τελικά οδήγησαν και στην αποβολή του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Αν το γκολ του Αθανασιάδη στο πρώτο ημίχρονο έφερε την ελπίδα στον ΠΑΟΚ, εκείνο του Γεωργιάδη (μπήκε στη θέση του μέτριου Νιμανί) έβαλε φωτιά σε Τούμπα και παιχνίδι πριν συμπληρωθεί καν μία ώρα παιχνιδιού. Κι ενώ για αρκετή ώρα ο Αστέρας Τρίπολης αμυνόταν κι έδινε χώρο στους γηπεδούχους βάσει σχεδίου, δεν συνέβαινε το ίδιο στο δεύτερο όπου η κατοχή μπάλας υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα της δικής του πίεσης και θέλησης αλλά και του γεγονότος πως οι επιθετικοί του Αστέρα δεν είχαν πλέον τα πνευμόνια για να απειλήσουν στην αντεπίθεση.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε «όχι» στις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ για πέναλτι μία, δύο, τρεις φορές. Δεν θα μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και την τέταρτη, όταν ο Πιπίνης ανέτρεψε καθαρά τον Σαλπιγγίδη, στέλνοντας παράλληλα την μπάλα στο σημείο του πέναλτι τον Λίνο. Όμως για να είναι καλό ένα θρίλερ απαιτείται να διατηρεί σασπένς και αναπάντεχες ανατροπές μέχρι τέλους. Πιστός σε αυτή τη συνταγή, ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα άουτ και την ομάδα του… νοκ-άουτ!




ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83’ Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ (75’ Παπάζογλου), Αθανασιάδης, Νιμανί (46’ Γεωργιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σταφυλίδης, Παναγιωτούδης, Κωνσταντινίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο (52’ Αλβάρες), Φορμίκα (66’ Μπρέσκα), Περόνε, Ροζέριο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72’ Χούλι), Κουρμπέλης.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Λαδάκης, Σολάκης.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας).

πηγή: sportfm.gr

Κούπα ο «γηραιός», δεν γίνεται αλλιώς

Κούπα ο «γηραιός», δεν γίνεται αλλιώς
Κυπελλούχος Ελλάδας για έκτη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ηρακλής επικρατώντας της Λαμίας με 3-0 σετ στο κατάμεστο «Δημήτριος Βικέλας» της Σύρου. Στον τελικό του Final 8 της διοργάνωσης, ο «γηραιός» απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή κάνοντας το ένα από τα δύο βήματα για την κατάκτηση του νταμπλ.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο ακραίο των «κυανόλευκων», Κώστα Χριστοφιδέλη που είχε για συμπεραστάτες του Πελεκούδα και Ντεσπέιν.

Αποστολή στη Σύρο, Μιχάλης Ηλιού

Αγχωμένα ξεκίνησε στο πρώτο σετ ο Ηρακλής επιτρέποντας από δικά του λάθη στη Λαμία να προηγηθεί με 7-4. Σιγά-σιγά όμως ο «γηραιός» άρχισε να ανεβάζει στροφές και με πρωταγωνιστές τους Χριστοφιδέλη και Πελεκούδα πέρασε μπροστά. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν εύκολα με τους «κυανόλευκους» να φτάνουν στο 25-21 και να παίρνουν το πρώτο σετ.

Ο Ηρακλής πήρε διαφορά νωρίς στο δεύτερο σετ (4-12) με τους Ντεσπέιν και Κράβαρικ να ανεβάζουν απόδοση. Η Λαμία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, μείωσε σε 10-15 όμως και πάλι ο «γηραιός» κατάφερε να συγκεντρωθεί φτάνοντας στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Συνέχισε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου σετ ο Χριστοφιδέλης, βάζοντας υποψηφιότητα για mvp.

Μέχρι τα μέσα του τρίτου σετ όρθωσε το ανάστημα της η τυπικά γηπεδούχος Λαμία που κόντραρε στα ίσα τον Ηρακλή (15-15). Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου σοβαρεύτηκαν και ανεβάζοντας απόδοση έφτασαν στο 25-19 και παράλληλα στην κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου της ιστορίας του τμήματος.

Τα σετ: 21-25, 20-25, 19-25

πηγή: sportfm.gr

Διπλό ελπίδας για Σοσό, επέστρεψε η Σεντ Ετιέν!!

Διπλό ελπίδας για Σοσό, επέστρεψε η Σεντ Ετιέν
Μετά από 13 παιχνίδια που δεν είχε καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης, η Σοσό επικράτησε 3-2 στην έδρα της φορμαρισμένης Εβιάν και πλέον μπορεί να διατηρήσει τουλάχιστον τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Σημαντικό «διπλό» για την Σεντ Ετιέν στην έδρα της Βαλανσιέν.

Η Σοσό παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε πολύ γρήγορα. Με τέρματα των Μπουτίν και Νογκουέιρα, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, μπροστά με σκορ 2-1. Στο 66΄ο Μπουτίν «ξαναχτύπησε» κάνοντας το 3-1 και παρά το γεγονός ότι η Εβιάν μείωσε σε 3-2 στο 71΄με τον Καμπόν, οι φιλοξενούμενοι – ουραγοί του πίνακα – κράτησαν το τρίποντο μέχρι τέλους.

Από εκεί και πέρα, η Σεντ Ετιέν είδε την Βαλανσιέν να χάνει με κόκκινη στο 4΄τον Σάντσες αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε μετά την αποβολή του Μινιό στο 33΄. Οι γηπεδούχοι μάλιστα πήραν προβάδισμα στο 69΄με τέρμα του Αμπουμπακάρ αλλά η απάντηση της Σεντ Ετιέν ήταν άμεση. Ο Αουμπαμεγιάνγκ στο 73΄και ο Σακό στο 77΄έκαναν το 2-1 και πήραν το τρίποντο.

Η 27η αγωνιστική

Παρασκευή, 9/3

Αζαξιό-Μαρσέιγ 1-0
(89’ Αντρέ)

Σάββατο, 10/3

Εβιάν-Σοσό 2-3
(25΄Μονγκονγκού, 71΄Καμπόν – 30΄, 66΄Μπουτίν, 44΄Νογκουέιρα)
Νις-Νανσί 1-1
(37΄Τζα Τζέτζε – 12΄Νικουλάε)
Μπρεστ-Μπορντό 0-2
(35΄Γκουφράν, 48΄Πλασίλ)
Τουλούζ-Λοριάν 1-1
(51΄αυτογκολ – 61΄Εμεγκάρα)
Βαλενσιέν-Σεντ Ετιέν 1-2
(69΄Αμπουμπακάρ – 73΄Αμπουμεγιάνγκ, 77΄Σακό)
Λιόν-Λιλ

Κυριακή, 11/3

Ντιζόν-Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν-Οσέρ
Μονπελιέ-Καέν

Τα ‘κανε… μούσκεμα η Ντόρτμουντ!

Τα ‘κανε… μούσκεμα η Ντόρτμουντ!
Η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της σαφώς υποδεέστερης Άουγκσμπουργκ και έφερε χαρές και πανηγύρια στην Μπάγερν Μονάχου που μάζεψε στους πέντε πόντους την διαφορά από την κορυφή με εννιά αγωνιστικές να απομένουν για να πέσει η αυλαία στην Bundesliga.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση, έμειναν στο 0-0 κι άφησαν δυο πόντους -που ενδέχεται να αποδειχθούν πολύτιμοι- στην έδρα των νεοφώτιστων. Νωρίτερα η Μπάγερν συνέτριψε με σκορ 7-1 την Χόφενχαϊμ με πρωταγωνιστή ποιον άλλο από τον Γκόμεζ που πέτυχε χατ-τρικ.


Bayern Munich 7-1 Hoffenheim από fasthighlights-2012


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Καϊζερσλάουτερν 0-0

Σάββατο 10/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-2
(32’ Χέλμες, 45’ Ντεγιάγκα, 61’ αυτ. Κάντλετς-3’ Κίσλινγκ, 90+1’ Ντερτιγιόκ)

Μάιντς-Νυρεμβέργη 2-1
(2’ Μίλερ, 21’ Ζιντάν-64’ Ντινταβί)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 7-1
(5’, 35’, 48’ Γκόμεζ, 12’ πεν., 29’ Ρόμπεν, 19’ Κρος, 58’ Ριμπερί-85’ αυτ. Γκουστάβο)

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(36’ Κλέμενς)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-0

Κυριακή 11/3

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 16:30
Σάλκε-Αμβούργο 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/3 (21:30)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 10/3 (16:30)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Αμβούργο-Φράιμπουργκ
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 11/3

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 18:30

πηγή: sportfm.gr

Ίβκοβιτς: «Φάνηκε η εμπειρία του Παναθηναϊκού»

Ίβκοβιτς: «Φάνηκε η εμπειρία του Παναθηναϊκού»
Στην εμπειρία του Παναθηναϊκού σε αντίθεση με τη δική του ομάδα απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Κάθε δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό. Παίκτες που δεν περίμενα μπήκαν αρκετά αγχωμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε καλό έλεγχο του αγώνα και δεχτήκαμε 25 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν στην αρχή του ό,τι καλύτερο. Η μεγάλη εμπειρία του Παναθηναϊκού φάνηκε στο τέλος του αγώνα. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Μάντζαρης έπρεπε να σουτάρει στα 5’’ όταν ήταν ελεύθερος. Κι αν το έχανε θα του λέγαμε μπράβο. Η έμπειρη ομάδα ήξερε πώς να κερδίσει τα φάουλ στο τέλος, ενώ εμείς στις τρεις τελευταίες επιθέσεις τελειώσαμε με επιθετικά φάουλ και σουτ χωρίς καλή ισορροπία. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη, να μάθουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι, γιατί έρχονται δύσκολα ματς. Μας έλειψε πολύ ο Λο, γιατί θα μπορούσε να αποφορτίσει τον Σπανούλη. Με έναν επιπλέον γκαρντ θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Έχουμε πολλά να διδαχτούμε από αυτό το παιχνίδι και να είστε σίγουροι πως θα μάθουμε», τόνισε.

Όσο για το κλίμα στις εξέδρες, μίλησε και για ευθύνες των ομάδων: «Θέλω να μιλάμε για το μπάσκετ, όχι για τα επεισόδια. Μετά από ένα τόσο ωραίο παιχνίδι, είναι κρίμα. Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν με τους φιλάθλους .Όταν ήμουν νέος προπονητής και είχαμε κάποιους οπαδούς στην Παρτιζάν που έκαναν φασαρίες, τους αποβάλαμε. Η Ελλάδα έχει κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ, έχει ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, αλλά μπαίνουν άλλοι στο γήπεδο και κοιτάμε πώς βάζουν φωτοβολίδες στα γήπεδα».

Ντόρσεϊ: «Την επόμενη φορά, δεν θα τους λυπηθώ»

Ντόρσεϊ: «Την επόμενη φορά, δεν θα τους λυπηθώ»
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την διαιτησία του τελικού και συγκεκριμένα τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίστηκε, εμφανίστηκε μετά τον τελικό ο Τζόι Ντόρσεϊ. «Την επόμενη φορά δεν θα τους λυπηθώ και δεν θα δείξω έλεος. Περιμένω τους τελικούς», τόνισε.

Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», είπε: «Ήταν ένα ωραίο ματς με διακύμανση στο σκορ αλλά από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν ξύλο και δεν τους δόθηκαν τα φάουλ ενώ σε εμένα έδωσαν πολλά και δεν μπορούσα να παίξω όσο θα ήθελα. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη ομάδα, εμείς τώρα μαθαίνουμε. Στα επόμενα παιχνίδια δεν θα δείξω κανένα έλεος, δεν τρέφω σεβασμό γι’ αυτούς. Περιμένω τους τελικούς».

Εκνευρισμένος και ο Άντιτς, είπε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Kαλύτερα να μην μιλήσω αυτή την στιγμή γιατί θα πω πράγματα που δεν πρέπει»

Μάντζιος: «Κερδίσαμε δίκαια»

Μάντζιος: «Κερδίσαμε δίκαια»
Η νίκη επί του ΟΦΗ, άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του Πανιωνίου, Άκη Μάντζιο. Ο νεαρός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του ήταν πολύ καλή στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκε σωστά και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη.

«Θεωρώ ότι κάναμε ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε πολύ καλή ομάδα. Η νίκη ήταν δίκαιη και είχαμε ευκαιρίες να καθαρίσουμε νωρίτερα το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι μία ποιοτική ομάδα και εμείς ήμασταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ σημαντική νίκη και έχουμε ένα παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας όπου θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είχαμε πίεση γιατί όπως ξέρετε οι παίκτες μου δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια κάναμε καλό παιχνίδι και τώρα πήραμε το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, διαθέτει καλό ρόστερ και εμπειρία. Δεν δώσαμε την ευκαιρία να μας δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε σε πολύ καλή ημέρα αρκετούς παίκτες», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Ζαχαρωτά» όνομα και πράγμα!

«Ζαχαρωτά» όνομα και πράγμα!
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Έβερτον για να βάλει τις βάσεις που οδήγησαν στη νίκη της κόντρα στην Τότεναμ, με σκορ 1-0. Τα «ζαχαρωτά» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, στο πρώτο μέρος, κράτησαν το προβάδισμα με δυσκολία και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ, την οποία αντιμετωπίζουν την Τρίτη!

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θύμισε …Τότεναμ στο πρώτο μέρος και με το γκολ του Νίκιτσα Γιέλαβιτς –στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός- πήραν τη νίκη.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν στην επανάληψη να ισοφαρίσουν, ωστόσο τα «ζαχαρωτά» κατάφεραν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το αποτέλεσμα και να πάρουν το «τρίποντο».

Με τη νίκη αυτή, η Έβερτον ανέβηκε στην 8η θέση, μόλις 2 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη. Αντίθετα, η Τότεναμ έμεινε ακόμη πιο πίσω από τις πρωτοπόρες ομάδες του Μάντσεστερ και θα δει την Άρσεναλ να την πλησιάζει στον 1 πόντο, εάν αυτή επικρατήσει της Νιούκαστλ.

Α’ Ημίχρονο
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις, με το ρυθμό να ανεβαίνει από τα πρώτα λεπτά και τους δύο προπονητές να επιλέγουν να παίξουν από τα «φτερά». Η Έβερτον φρόντισε να φορτώσει την αριστερή της πλευρά, με τους Μπέινς και Κόουλμαν να «ντουμπλάρουν» τον Γουόκερ και να ανεβαίνουν με αξιώσεις μέχρι την περιοχή των Λονδρέζων. Η επιλογή αυτή είχε αποτέλεσμα, αφού στο 21’ ο Όσμαν μπήκε από τα αριστερά στα καρέ της Τότεναμ, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γιέλαβιτς, ο οποίος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Η Έβερτον δεν σταμάτησε εκεί τις προσπάθειές της και συνέχισε να ψάχνει και το 2ο γκολ, κάτι που δεν ήρθε, αφού στο 34’ ο Φρίντελ έδιωξε την μπάλα, μετά την εκτέλεση φάουλ του σκόρερ της αναμέτρησης.

Β’ Ημίχρονο
Οι φιλοξενούμενοι είδαν τα «ζαχαρωτά» να αγωνίζονται όπως συνήθως κάνουν αυτοί και θέλησαν να βάλουν τέλος στην εικόνα που είχε το παιχνίδι. Και το κατάφεραν, αν και όχι ολοκληρωτικά, αφού το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος για την Τότεναμ, χωρίς όμως αυτό να αλλάξει το τελικό σκορ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ήταν συνεχώς στην επίθεση, κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα και με όπλο τόσο τις κάθετες πάσες, όσο και την ανάπτυξη από την αριστερή της πλευρά έφτανε με ευκολία στην περιοχή της Έβερτον.

Ωστόσο, η τελική επιλογή δεν ήταν πάντα η καλύτερη, ενώ και ο Χάουαρντ επενέβη σωστά, στις περιπτώσεις που αυτό χρειάστηκε. Ο Αμερικανός τερματοφύλακας βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Ντεφό, στο 53’, και η Τότεναμ συνέχιζε να φτάνει με αξιώσεις στην …πηγή, χωρός να καταφέρνει να …πιεί νερό.

Ο αγώνας στο «Γκούντισον Παρκ» θα μπορούσε να είχε …τραγικό τέλος, αφού ο –μέχρι τον Ιανουάριο παίκτης της Έβερτον- Λουίς Σαχά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να πανηγυρίζει τη νίκη, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει 10 χρόνια στον πάγκο του συλλόγου του Λίβερπουλ.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης
Έβερτον: Χάουαρντ - Νέβιλ, Χάιτινγκα, Ντεστέν, Μπέινς – Κόουλμαν (82' Γιαγκέλκα), Όσμαν, Φελάϊνί, Ντρέντε (65' Ρόντγουελ) – Κέιχιλ, Γιέλαβιτς (78' Στρακουαλούρσι)

Τότεναμ:
Φρίντελ – Γουόκερ,Καμπούλ, Κινγκ, Ασού-Εκοτό – Σάντρο (68' Φαν ντερ Φάαρτ), Μόντριτς, Πάρκερ (86' Λίβερμορ), Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ (54' Σαχά), Ντεφό

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/3(17:00)

Μπόλτον – ΚΠΡ 2-1
(37' Πράτλεϊ, 86' Κλάσνιτς - 48' Σισέ)

Άστον Βίλα – Φούλαμ 1-0
(90' + 2' Βέιμαν)

Τσέλσι – Στόουκ 1-0
(68' Ντρογκμπά - 25' κοκ. Φούλερ)

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 1-0
(56' Μπέντνερ)

Γουλβς – Μπλάκμπερν 0-2
(43', 69' Χόιλετ)

Έβερτον – Τότεναμ 1-0
(22' Γέλαβιτς)

Κυριακή 11/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ (16:00)
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι (16:00)
Νόριτς – Γουίγκαν (18:00)

Δευτέρα 12/3

Άρσεναλ – Νιούκαστλ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

«Οφείλεται στον χαρακτήρα και την ποιότητα των παικτών»

«Οφείλεται στον χαρακτήρα και την ποιότητα των παικτών»
Πολύ καλό παιχνίδι που κρίθηκε σε ένα σουτ το οποίο τελικά έβαλε ο Παναθηναϊκός και νίκησε, χαρακτήρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Σέρβος τεχνικός των «πράσινων» έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και στον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Συγχαρητήρια σε όλους. Και τους παίκτες μου και τον Ολυμπιακό. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, η νίκη κρίθηκε στο ένα σουτ που το έβαλε ο Παναθηναϊκός».

Όταν ρωτήθηκε για τις 23 νίκες σε 28 τελικούς, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για αυτό. Οφείλεται στον χαρακτήρα και την ποιότητα της ομάδας».

Τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα γίνει τελικός στο γήπεδο αυτό, να είναι γεμάτο από κόσμο.

Μάλαγα για Τσάμπιονς Λιγκ!!!

Μάλαγα για Τσάμπιονς Λιγκ!
Η αγωνιστική αντεπίθεση της Μάλαγα συνεχίζεται! Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι νίκησε 1-0 τη Λεβάντε και την προσπέρασε, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Το μοναδικό τέρμα για τους γηπεδούχους σημείωσε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (51’) ο Ρόντον. Με τη νίκη της αυτή, η Μάλαγα έφτασε τους 40 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη σημερινή της αντίπαλο και τρεις από την Μπιλμπάο που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο άλλο ματς, η Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ θυμήθηκε τις… κακές τις συνήθειες και ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σοσιεδάδ με 3-0. Σε μεγάλη μέρα για τους Βάσκους βρέθηκε ο Αγκιρέτσε που σημείωσε δύο γκολ, ενώ το… λιθαράκι του στην άνετη νίκη της ομάδας του έβαλε και ο Βέλα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Μάλαγα-Λεβάντε 1-0 (51’ Ρόντον)

Σοσιεδάδ-Σαραγόσα 3-0 (19’, 40’ Αγκιρέτσε, 22’ Βέλα)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (13:00)
Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Βαλένθια-Μαγιόρκα (17:00)
Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα (19:00)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012
Βιγιαρεάλ-Χετάφε (22:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική
Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
Χετάφε-Σοσιεδάδ (19:00)
Γρανάδα-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Σαραγόσα-Οσασούνα (19:00)
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπέτις (23:00)

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (13:00)
Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (22:30)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012
Εσπανιόλ-Σανταντέρ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα!!

Ο Γιάννης Λοβέρδος εξηγεί γιατί η επιτυψία του ΑΠΟΕΛ να φτάσει στους "8" του Τσάμπιονς λΙγκ δεν θα μπορούσε να συμβεί ξανά από κάποια ομάδα της Ελλάδας.
Το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα
Το άρθρο στο aixmi.gr:
Το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ, που ήρθε από το πουθενά για να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αποτελεί περίπτωση που πρέπει ευρύτερα να μελετηθεί στη χώρα μας και να μας διδάξει -αν έχουμε τη διαύγεια να εξαγάγουμε τα σωστά συμπεράσματα (πράγμα λίαν αμφίβολο) για το πώς θα αποφύγουμε νέες παλινωδίες και γκάφες και πώς θα δημιουργήσουμε μια νέα καλύτερη πραγματικότητα για τη δοκιμαζόμενη χώρα μας. Η περίπτωση του ΑΠΟΕΛ δεν αποτελεί φαινόμενο όχι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά και καλής λειτουργίας, έξυπνης ευφάνταστης και δημιουργικής. Πράγματα που λείπουν, όσο τίποτα άλλο στην Ελλάδα σήμερα.
Πολλοί χάρηκαν διότι υπήρξε επιτυχία μιάς ελληνοκυπριακής ομάδας. Και σε εποχές εθνικής ταπείνωσης ψάχνουμε να βρούμε οποιοδήποτε ίχνος περηφάνειας, οπουδήποτε. Φυσικά, για μας τους �?λληνες, το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ δεν έχει τίποτα να κάνει με εθνική ενατένιση ή περηφάνεια. Αντιθέτως, μας διδάσκει τι κάνουμε λανθασμένα σε αυτή τη χώρα και φθάσαμε σε αυτά τα χάλια. Ας δούμε γιατί.
Όλοι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ουδενός εξαιρουμένου, είχαν καριέρα στην Ελλάδα πριν από τη μετανάστευσή τους στην Κύπρο. Όλοι. Και πάνω από όλους ο σέρβος προπονητής Γιοβάνοβιτς, που είχε εργασθεί σε ομάδες όπως ο Ηρακλής και εξεδιώχθη ως «αποτυχημένος». Αναγκάσθηκε να αναζητήσει καταφύγιο στην Κύπρο κι εκεί μάζεψε τους «απόβλητους» των ελληνικών γηπέδων, ποδοσφαιριστές, όπως ο Χιώτης κι ο Μαντούκα, που δεν έκαναν στην ΑΕΚ, τον Άρη ή ακόμα και τον Ατρόμητο Αθηνών, που θεωρούντο «ατάλαντοι» η «ασήμαντοι». Κι άρχισε να χτίζει μια νέα ομάδα από το μηδέν, εμπνέοντας στους «αποτυχημένους» το αίσθημα ότι είναι στο χέρι τους να αντιστρέψουν την εικόνα και να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα, που θα μετατρέψει την αποτυχία σε επιτυχία.
Εργάσθηκε σιωπηρά, μεθοδικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Κι η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που δεν αποτελείται, προφανώς, από βαριεστημένους εφοπλιστές, που απλώς θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους, ή από λαμόγια που θέλουν να αρπάξουν ό,τι υπάρχει για να πλουτίσουν εις βάρος της ομάδας, έκανε ό,τι πιο σοφό θα μπορούσε να κάνει. Επέτρεψε στον Γιοβάνοβιτς να φτιάξει την ομάδα που ήθελε, χωρίς να του βάζει εμπόδια, χωρίς να του βάζει τρικλοποδιές, χωρίς να παρασύρεται από τις ακραίες εκδηλώσεις των οργανωμένων οπαδών, που ως χούλιγκανς απειλούν και καταστρέφουν στο πρώτο στραβοπάτημα κάθε προπονητή, που προσπαθεί και κάθε ποδοσφαιριστή, που επιχειρεί.
Και, φυσικά, δεν είχαν οι του ΑΠΟΕΛ το άγχος του οπαδικού τύπου, που παίζει τα παιχνίδια του ενός η του άλλου επιτήδειου «επιχειρηματία», που εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος τις ομάδες, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.
Έτσι, αργά αλλά σταθερά, ο Γιοβάνοβιτς έχτισε την ομάδα που θαυμάσαμε και πάλι με τον αποκλεισμό της πάλαι ποτέ κραταιάς γαλλικής Λυών. Για πρώτη φορά στην ιστορία μια κυπριακή ομάδα βρίσκεται στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ποιος ξέρει πόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα για τον ΑΠΟΕΛ;
Ακόμα, όμως, κι αν αποκλεισθούν στον επόμενο γύρο, κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό διότι πλέον θα αντιμετωπίσουν πολύ δυσκολότερες ομάδες, η επιτυχία είναι δεδομένη. Το «θαύμα» του ΑΠΟΕΛ δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα. Η διαφορετική νοοτροπία και το διαφορετικό σύστημα, που υπάρχουν στην Κύπρο, επέτρεψαν στους «αποτυχημένους» στον ελλαδικό χώρο να γίνουν πετυχημένοι στην Μεγαλόνησο.
Και πολύ φοβόμαστε ότι είναι αυτό το διαφορετικό σύστημα κι η διαφορετική νοοτροπία σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις, που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίον έχει περιέλθει μέσα στην μιζέρια, την υπανάπτυξη και την κατάρρευση. Ίσως το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ μας επιτρέψει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Χωρίς, βέβαια, να είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μωραίνει Κύριος…

Όχι φέτος!!

Όχι φέτος!
Τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός έφευγε με σκυμμένο κεφάλι από τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά φέτος δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει ξανά. Ανατρέποντας διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους, οι «πράσινοι» επικράτησαν 71-70 κι έφτασαν στον 13ο τίτλο στην ιστορία τους στο θεσμό. Συγκλονιστικό ματς με συνεχείς ανατροπές από δύο σπουδαίες ομάδες, που κρατούν ανοιχτούς λογαριασμούς για το πρωτάθλημα, ίσως και για το Final 4 της Ευρωλίγκας.

Μετά το τρίλεπτο, «γκάζωσε» ο ΠΑΟ

Δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις άρχισαν το παιχνίδι οι «αιώνιοι». Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Ντόρσεϊ από τη μια, Διαμαντίδης, Καλάθης, Σάτο, Τσαρτσαρής και Μάριτς αντί του προερχόμενου από τραυματισμό Μπατίστ από την άλλη. Από το πρώτο δευτερόλεπτο το πάθος και η δύναμη ήταν χαρακτηριστικό του αγώνα και στο παρκέ του Ελληνικού έπεφταν κορμιά. Μετά από ένα «κλειστό» πρώτο τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός... άνοιξε το ματς. Με πρωταγωνιστή τον Μάριτς έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 12-2 και ξέφυγε με 16-6. Τα δύο φάουλ του Καλάθη δεν στοίχισαν στους «πράσινους» τόσο, όσο τα ισάριθμα που έκαναν από πλευράς Ολυμπιακού γρήγορα Ντόρσεϊ, Σπανούλης, Παπανικολάου και Μάντζαρης, προκαλώντας διαμαρτυρίες από τον πάγκο και την εξέδρα. Οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι και στο +11, 19-8 από τρίποντο του Σάτο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημιά με τα τρίποντα των Σλούκα και Άντιτς, εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία του Γιασικεβίτσιους στις βολές (3/6). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό μπροστά 25-17.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού

Οι πρωταθλητές άρχισαν τη δεύτερη περίοδο με ένα 4-0 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +12 (29-17), αλλά... παρασύρθηκαν στη δίνη των φάουλ από τον Ολυμπιακό και άρχισαν επίσης να φορτώνονται (από τρία Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρής). Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν νευρικό τον Σπανούλη (όπως και το αντίπαλο «δέος», Διαμαντίδης, για τον Παναθηναϊκό), κατόρθωσαν-με τη βοήθεια άμυνας ζώνης κατά διαστήματα και πολλά επιθετικά ριμπάουντ-να «ροκανίσουν» τη διαφορά αρχικά στους πέντε (31-26) με ηγέτη τον Άντιτς και λίγο αργότερα στον πόντο με δύο βολές του Γκετσεβίτσιους (34-33), προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το «τριφύλλι» στο +3, 38-35. Ένα πρώτο μέρος με κύριο χαρακτηριστικό τα φάουλ, 15 για κάθε ομάδα.

Του ξέφυγε, αλλά τον έπιασε

Το δεύτερο μέρος άρχισε με εξαιρετικά νέα για τον Ολυμπιακό και κάκιστα για τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα σερί 11-0 κι εκφραστές τους Πρίντεζη και Σπανούλη πέρασαν μπροστά με +8, 46-38, την ώρα που οι βραχυκυκλωμένοι στην επίθεση «πράσινοι» είδαν Τσαρτσαρή και Μάριτς να φορτώνονται με τέσσερα και τρία φάουλ αντίστοιχα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κυριαρχώντας στο παρκέ έφτασε να προηγείται με 58-45, περίπου δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, την ώρα που τα τάιμ άουτ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έφερναν την επιθυμητή για την ομάδα του μεταμόρφωση. Αυτή ήρθε στο φινάλε του δεκαλέπτου, όταν το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους, το γκολ-φάουλ του Βουγιούκα και δύο προσωπικά καλάθια από Καϊμακόγλου και Διαμαντίδη έφεραν τους «πράσινους» με ένα σερί 10-0 στο -3, 58-55.

Θρίλερ με πράσινο επίλογο

Άντιτς με έμμεσο και Κέσελ με άμεσο τρίποντο ξεμπλόκαραν τον Ολυμπιακό και τον έφεραν στους εννέα (66-57) με την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, επέστρεψε ξανά. Τα καλάθια των Σάτο και Βουγιούκα, καθώς και το τρίποντο του Τσαρτσαρή έφεραν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε απόσταση βολής (68-66) στα μέσα του δεκαλέπτου, ενώ δύο βολές του Καλάθη ισοφάρισαν το ματς 2:57 πριν το τέλος. Ο αγχωμένος στην επίθεση Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα και οι «πράσινοι» με 2/2 του Διαμαντίδη από τη γραμμή ολοκλήρωσαν ένα σερί 11-0 προσπερνώντας με 70-68! Ο Πρίντεζης απάντησε με τον ίδιο τρόπο μετά το τέταρτο φάουλ του Μπατίστ, αλλά η ομάδα του έχασε 71’’ για τη λήξη τον Ντόρσεϊ με πέμπτο φάουλ. Ο Διαμαντίδης στα 26,3’’ κέρδισε φάουλ από τον Παπανικολάου και με 1/2 έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα με 71-70. Στην τελευταία επίθεση ο Παπανικολάου αστόχησε σε τρίποντο και ο Σάτο μάζεψε το ριμπάουντ «σφραγίζοντας» τη νίκη του Παναθηναϊκού (71-70).

Δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Παπανικολάου, Άντιτς 13, Σπανούλης 12, Μάντζαρης2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7, Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4, Πρίντεζης 17.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10, Γιασικεβίτσιους 10, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης 7.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Αναστόπουλος, Φούφης.

πηγή: sportfm.gr

«Δίκαιη νίκη»

Δίκαιο πιστεύει πως ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι ο Γιώργος Δώνης, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου.
«Δίκαιη νίκη»
"Είναι πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα, που μας καθιερώνει στην πρώτη πεντάδα. Μας δημιούργησε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο ο αέρας που ήταν κόντρα, με συνέπεια να μην κάνουμε αυτά που θέλουμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, είχαμε τον αέρα με το μέρος μας, βάλαμε την μπάλα κάτω, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πετύχαμε δυο γκολ και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη. Έχουμε σερί ματς και πρέπει να ξεκουραζόμαστε καλά. Γι' αυτό οι παίκτες πρέπει να είναι περισσότερο επαγγελματίες αυτή την εποχή για να προσέχουν τα πάντα (διατροφή, ξεκούραση κλπ)», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ομάδας του Περιστερίου.
Για το αν ο Αστέρας κυνηγάει τον Ατρόμητο: «Δεν είναι μόνο ο Αστέρας που μας κυνηγάει, ο Άρης έχει πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, ο Ατρόμητος, όμως, έχει μεγαλύτερο προβάδισμα επειδή χρωστάει κι ένα ματς».
Για ποιο λόγο χάνει ευκαιρίες ο Ατρόμητος: «Από πλευράς αποτελεσματικότητας ο Ατρόμητος κάνει την καλύτερη χρονιά. Τα προηγούμενα χρόνια δημιουργούσαμε περισσότερες ευκαιρίες, απλά η ομάδα φέτος είναι καλή σε άλλα πράγματα, όπως είναι η ανασταλτικότητα και η αποτελεσματικότητα».
Τέλος, αφιέρωσε τη νίκη στον νεαρό φίλαθλο της ομάδας, ο οποίος έχει πάθει εγκεφαλικό και νοσηλεύεται στην εντατική. «Θέλω να αφιερώσω σε όλο το προπονητικό τιμ και στην ομάδα αυτή τη νίκη και σε ένα νεαρό φίλαθλο της ομάδας μας, τον Γιάννη, που είναι διαρκώς δίπλα μας στις προπονήσεις και τους αγώνες».

«Μας στοίχισαν οι αλλαγές»

Η Δόξα Δράμας προχώρησε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές στο Περιστέρι και αυτές στοίχισαν στους «μαυραετούς», όπως ανέφερε ο Μάκης Κατσαβάκης στη συνέντευξη Τύπου.
«Μας στοίχισαν οι αλλαγές»
«Κάναμε μια καλή προσπάθεια κι όσο είχαμε δυνάμεις κοντράραμε μια ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος. Είχαμε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μας στοίχισαν οι δυο αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα του Βέρτζου και του Γελαδάρη.
Σε εφτά μέρες έχουμε δώσει τρία ματς κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον παράγοντα κόπωση. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για το ματς της Τετάρτης, όπου η κόπωση θα έχει κορυφωθεί», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Δραμινών.

"Και Κύπελλο και πλέι οφ"

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη κόντρα στην Δόξα Δράμας, ο Γιώργος Σπανός δεν δίστασε να τονίσει όπως στόχος της ομάδας είναι το εισιτήριο για το Europa League, ενώ κάθε άλλο παρά έδειξε να… υποτιμάει το Κύπελλο.
"Και Κύπελλο και πλέι οφ"
«Στόχος είναι ένα εισιτήριο για το Europa League. Παρουσιάζουμε σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή μας. Έχουμε ποιότητα, και αν είμαστε δυνατοί στην τελική ευθεία θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε αρχικά ο Γιώργος Σπανός.
Όσο για το τι θα προτιμούσε ο ίδιος, δήλωσε: «Εδώ που έχουμε φτάσει μπορούμε να καταφέρουμε και τους δύο στόχους. Μπορούμε να βγούμε στην πεντάδα και να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

«Δεν αμαυρώνει την εικόνα μας η ήττα»

Ο Νίκος Αναστόπουλος παραδέχτηκε ότι ο ΟΦΗ δεν ήταν καθόλου κακός απέναντι στον Πανιώνιο τονίζοντας παράλληλα ότι ήττα δεν μπορεί να “αμαυρώσει″ την φετινή πορεία της ομάδας.
«Δεν αμαυρώνει την εικόνα μας η ήττα»
Ο 54χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε την φράση «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» όπου στάθηκε στους τραυματισμούς των Βεζυρίδη, Ταυλαρίδη και είπε χαρακτηριστικά: «Η καλή μέρα ή η κακή από το πρωί φαίνεται. Στην αρχή του αγώνα είχαμε τον τραυματισμό δύο παικτών, χτυπάει μετά ο Βεζυρίδης και τρώμε το γκολ. Όσο για το παιχνίδι, βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη μέρα όμως αυτό δεν μπορεί να σβήσει την πολύ καλή πορεία που έχουμε μέχρι σήμερα. Ειδικά για αυτά τα παιδιά που έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα. Φάγαμε ένα γκολ από μια στημένη φάση, δεν ήμασταν ο γνωστός ο ΟΦΗ, συνεχίζουμε την προσπάθεια και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι το επόμενο Σάββατο με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, όταν λέμε ότι δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα, τότε αυτό τα λέει όλα. Όμως ξαναλέω ότι το σημερινό αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαλάσει την φοβερή πορεία που έχουμε κάνει και την δουλειά αυτών των παιδιών».
Όσον αφορά τις σημαντικές απουσίες που είχε η ομάδα (Παπουλής, Μάντζιος) υπογράμμισε ότι «έπαιξαν τον ρόλο τους οι απουσίες που είχαμε όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είχαμε τις φάσεις με τον Καμπάνταη και τον Χόρχε Λόπεζ τότε ίσως… Δεν βρεθήκαμε σε μέρα».
Για τους λόγους που ήρθε η ήττα από τους Νεοσμυρνιώτες πρόσθεσε: «Πάντα όταν νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε κάτι, τότε χαλαρώνουμε. Δεν έχουμε την ίδια διάθεση όταν καιγόμαστε. Πιστεύω όμως ότι είναι θέμα ημέρας. Δεν σημαίνει ότι επειδή χάσαμε δύο παιχνίδια, έχουμε πρόβλημα. Άλλες ομάδες έχουν να κερδίσουν 11 μήνες και άλλες έχουν κάνει 6 κολλητές ήττες. Όμως στέκομαι ότι ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν μπορεί να “αμαυρώσει″ την πορεία που έχουμε κάνει».
Σχετικά με την είσοδο του Παναγιώτη Ζορμπά δήλωσε: «Ξέραμε ότι ο Πανιώνιος είχε “ταμπουρωθεί” πίσω και ήθελε έναν παίκτη που να βοηθήσει στην δημιουργία του παιχνιδιού». Ο Αναστόπουλος είπε ακόμα πως «πως να είναι δίκαιο το αποτέλεσμα όταν ο αντίπαλος σου κάνει γκολ με το 5ο κόρνερ;»
Για την απουσία του Μάντζιου, ο Αναστόπουλος τόνισε «από την Δευτέρα θα μπει ο Μάντζιος κανονικά και Θεού θέλοντος θα τον έχουμε τουλάχιστον σε ένα ημίχρονο με τον Άρη ώστε τουλάχιστον με τον Ολυμπιακό να τον έχουμε για 45 λεπτά. Σήμερα δεν ήταν έτοιμος. Με μια προπόνηση θα έπαιζε;» ενώ για τον τραυματισμό του Βεζυρίδη: «Ο Βεζυρίδης υπέστη τράβηγμα που δεν του επέτρεπε να συνεχίσει, παρόλο που ήθελε να συνεχίσει. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα απουσίας του από το παιχνίδι με τον Άρη. Θα το δούμε».
Τέλος απαντώντας για το πρόγραμμα – «βουνό» που ακολουθεί αλλά και για τους αγώνες κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Το ίδιο πρόγραμμα είχαμε και στον πρώτο γύρο. Δεν καταλαβαίνουμε από αντιπάλους. Το κύπελλο είναι στους στόχους μας γιατί μας δίνει την ευκαιρία για να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

«Τζίγκερ ανάλαβε τις ευθύνες σου και φύγε»

«Τζίγκερ ανάλαβε τις ευθύνες σου και φύγε»
Ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση από την «Θύρα 13» στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, μετά και τα όσα έγιναν στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει και να φύγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρασκευή το πρωί στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ, έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ποιος πραγματικά φταίει γιά τη σημερινή κατάσταση της ομάδας. Ακόμα και ο πλέον αφελής βλέπει πλέον ότι ο αφανής μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει τεράστιες ευθύνες γιά την εικόνα του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο, δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση αλλά εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του να μην απαντήσει σε κανένα ερώτημα για τη Γηπέλ. Και πώς να απαντήσει άλλωστε;

Αφού, τα ερωτήματα για το θέμα του γηπέδου είναι πραγματικά αναπάντητα και άλυτα. Κανείς, παρά μόνο ο Γ.Β. και ο Β. Σαμαράς ξέρουν τι χαρτιά έχουν υπογραφεί μεταξύ της ΠΑΕ, του Δήμου, του Άκτωρα, του Βωβού και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων. Και εκεί, φυσικά, κολλάει και το θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Γιατί, δεν αρκεί ο Βγενόπουλος ή ο κάθε επενδυτής να βάλει απλά 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσει μετά σαν μεγαλομέτοχος όλες τις πιθανές αγωγές κατά της ΠΑΕ που θα του γίνουνε από το Δήμο, τον Άκτωρα, το Βωβό και κάθε άλλο εμπλεκόμενο που μπορεί να έχει νόμιμες αξιώσεις αποζημίωσης από ποινικές ρήτρες και διαφυγόντα κέρδη από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τη Γηπέλ. Βασικός μάρτυρας ,υπεράσπισης του νέου μεγαλομετόχου θα είναι, φυσικά, ο Βαγγέλης Σαμαράς, πρόεδρος επί χρόνια της Γηπέλ καθώς και πρώην και νυν υπάλληλος εταιρίας συμφερόντων του Γ.Β.!!! Οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι μπορεί να γίνει σε μία πιθανή δικαστική κόντρα. Γι? αυτό είναι τόσο μεγάλη η εμμονή του Βγενόπουλου, του Πολέμη και των υπολοίπων να αναλάβει ο Γ.Β. κάθε νομική ευθύνη για το γήπεδο. Κάτι που όπως φαίνεται, μάλλον, δεν θα γίνει ποτέ…

Από αυτήν τη γενική συνέλευση μάθαμε επίσης, ότι από όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μόνο το προπονητικό κέντρο της Παιανίας έχει εξοφληθεί κανονικά, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι παίκτες είναι απλήρωτοι σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία πολύ μεγάλη οφειλή προς τον ερασιτέχνη την ώρα που παίχτες αποχωρούν από το βόλλευ ανδρών που πηγαίνει ολοταχώς στην β? εθνική. Μάθαμε, επίσης, ότι το Δ.Σ. της Γηπέλ είχε αλλάξει ξαφνικά χωρίς καμία ειδοποίηση ούτε προς τον Γόντικα αλλά και ότι οι υπάλληλοι της αμειβόταν πλουσιοπάροχα για να μην κάνει στην ουσία τίποτα. Στην ουσία γίνονται και γινόντουσαν πράγματα μέσα στην ΠΑΕ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Γ.Β., που εξυπηρετούν μόνο ένα πρόσωπο…

Και μετά από όλα αυτά που έγιναν σήμερα, το ”κρυφτούλι” και την αποποίηση ευθυνών του Γ.Β., έχει το θράσος να ζητάει από τους υπόλοιπους μετόχους να τον πάνε στα δικαστήρια για να δικαιωθούν .Τους ζητάει να πάνε στις δικαστικές αίθουσες κάτι που φυσικά σημαίνει μία μακροχρόνια διαμάχη με μοναδικό χαμένο τον Παναθηναϊκό, που όταν τελεσιδικήσει δεν ξέρουμε που θα βρισκόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Είναι πασίγνωστο, άλλωστε, ότι ακόμα και μία απλή δικαστική διαδικασία μπορεί να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Πόσο μάλλον, η συγκεκριμένη που έχει δεκάδες εμπλεκόμενους.

Ακούσαμε, επίσης, ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε Άραβες. Αυτούς που αντιπροσωπεύει ο τσάκας, ο πρίγκηπας του ψέματος ή μπορεί να είναι και άλλοι, κανείς δεν ξέρει ποιοι πραγματικά είναι. Και αυτό το παραμυθάκι, όμως, το κατάλαβαν όλοι πλέον. Το γράψαμε σε ανακοίνωση μας πολλούς μήνες πριν, άλλωστε, ότι θα μπορούσε να είναι το παραμυθάκι που λέει ότι βάζω άλλον μπροστά για να μη φαίνομαι εγώ και να μην με βρίζουν κιόλας και τα κανονίζω όλα από πίσω. Και τα 15 εκατομμύρια που βάζω τώρα θα τα πάρω πίσω σιγά σιγά, αφού πάλι εγώ θα κάνω κουμάντο. Και στην τελική παίρνω ένα δάνειο και το αποπληρώνω με τα χρόνια. Το θέμα είναι όλος ο κόσμος κατάλαβε την αλήθεια πλέον. Και άμα έχουμε εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα από εβδομάδα θα ξέρουμε πάλι ποιος είναι από πίσω.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ! ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ! ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ!!!

Υ.Γ.1 Όσο για αυτόν που φωνάζει για την τιμή των μετοχών ας σταματήσει καταρχάς να κάνει κακό στην ομάδα με την εφημερίδα του και να παραμυθιάζει τον κόσμο με τους Άραβες, έπειτα ας βάλει λεφτά για να γίνει μεγαλομέτοχος αυτός και μετά ας έρθει να μας μιλήσει για Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.2 Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ ποιος κέρδισε λεφτά εις βάρος της ομάδας μας με τον αγώνα με τη Ξάνθη στη Μαλαισία;

Ντρογκμπά, ο 100άρης!

Ντρογκμπά, ο 100άρης!
Διπλή χαρά, το απόγευμα του Σαββάτου, για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, με τον επιθετικό της Τσέλσι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του κόντρα στην Στόουκ και να φτάνει τα 100 γκολ στην καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος!

Ο Ιβοριανός άσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον αγώνα του «Στάμφορντ Μπριτζ» και βοήθησε τα μέγιστα στην επικράτηση των Λονδρέζων κόντρα στους «πότερς».

Η χαρά για τον Ντρογκμπά ήταν διπλή, αφού αυτό ήταν το 100ο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον άσο της Τσέλσι να γίνεται –ταυτόχρονα- και ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που φτάνει σε αυτό το νούμερο.

Το συμβόλαιο του Ντρογκμπά με την Τσέλσι λήγει στο τέλος της σεζόν και το μέλλον του στο «Στάμφορντ Μπριτζ είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αφού ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του.

Πηγή: england365.gr

Και τον Μάη θα ‘ναι ωραία…!!

Και τον Μάη θα ‘ναι ωραία…
…με Ευρώπη για παρέα!

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 της Δόξας Δράμας, ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και αρχίζει να… «τσεκάρει» ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Μπρίτο και Μήτρογλου οι σκόρερ της ομάδας του Δώνη, η οποία έχασε και άλλες ευκαιρίες, από την στιγμή που ρίσκαρε επιθετικά. Λίγα πράγματα για την ομάδα του Κατσαβάκη, η οποία απείλησε ελάχιστα.



Το πρώτο ημίχρονο ήταν… ανάμεικτό. Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά για να πιέσει και προσπάθησε να το κάνει από την αρχή. Οι Περιστεριώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σέρεμετ. Όταν το έκαναν φρόντισε ο Δημούτσος να την σπαταλήσει.

Από την άλλη πλευρά η Δόξα μπήκε με την διάθεση να κρατήσει το μηδέν και τα κατάφερε, μάλλον εύκολα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να χτυπήσει και στην κόντρα, καθώς ο Ατρόμητος προσπαθούσε να επιτεθεί μαζικά. Σε κενούς χώρους που βρέθηκαν ο Ουέλινγκτον θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να είναι πιο επιθετικός και να γίνεται ακόμα περισσότερο με την είσοδο των Καραγκούνη και Επστάιν στις θέσεις των Γιαννούλη και Ζουέλα. Λίγο αργότερα η υπεροχή καρποφόρησε καθώς ήρθε το γκολ από τον Μπρίτο με κεφαλιά. Αυτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε όταν ο Μήτρογλου, πήρε την μπάλα από το κέντρο έφυγε στην αντίπαλη περιοχή, την κράτησε παρά την πίεση και πλάσαρε κάνοντας το 2-0 και δίνοντας προβάδισμα στον Ατρόμητο με δύο τέρματα.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Παπαπέτρου βρήκε τον Ατρόμητο να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και πλέον, περιμένει ένα «δώρο» από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για να παραμείνει εκεί. Από την άλλη πλευρά η Δόξα παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας.





Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης (59’ Επστάιν), Νάστος, Τόμας, Τάτος, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (77’ Μπάλλας), Μήτρογλου, Ζουέλα (59’ Καραγκούνης)

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Ιγκλέσιας, Αναστασάκος, Οικονόμου

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης (37’ Αγτζίδης), Βέρτζος (51’ Σικαλιάς), Ρούτσης, Λίμα, Μπριλλάκης, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι (71’ Καπέλ), Ουέλινγκτον, Κυβελίδης

Στον πάγκο: Δαύκος, Κοβάσεβιτς, Στεργιανός, Κούμπρογλου

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Ακρίβος, Κούλα

πηγή: sportfm.gr

Κουνάει... μαντήλι κι όχι σεντόνι!!

Κουνάει... μαντήλι κι όχι σεντόνι
Στο ελάχιστο μειώθηκαν οι ελπίδες της Λίβερπουλ για συμμετοχή και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η απόσταση που τη χωρίζει από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας παρέμεινε στους δέκα βαθμούς! Οι «κόκκινοι» χωρίς τύχη απέναντι στη Σάντερλαντ είδαν τις «μαυρόγατες» να παίρνουν το «τρίποντο» με σκορ 1-0 χάρη στο τυχερό γκολ του Μπέντνερ. Νίκη με τις… παλιοσειρές για την Τσέλσι, βαθμολογικές «ανάσες» για Άστον Βίλα και Μπλάκμπερν που απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη!

Οι «μπλε» του Λονδίνου χρειάστηκαν το γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά για να κάμψουν την αντίσταση της Στόουκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «πότερς» να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο για 65 λεπτά λόγω αποβολής του Φούλερ! Δραματικό φινάλε στο «Βίλα Παρκ» όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 της Φούλαμ, «απόδραση» από το Μολινό για τη Μπλάκμπερν με το 2-0 επί της Γουλβς.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ

Σάντερλαντ - Λίβερπουλ 1-0

Έτσι δεν πάει πουθενά… Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο «Στάδιο του Φωτός», η Σάντερλαντ βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη (1-0) κόντρα στη Λίβερπουλ, με το γκολ του Μπέντνερ να αφήνει τους «κόκκινους» στην 7η θέση και τους 39 βαθμούς, δέκα ολόκληρους μακριά από την 4η θέση και τις Άρσεναλ και Τσέλσι!

Τσέλσι - Στόουκ 1-0

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με το 100ο προσωπικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έδωσε στην Τσέλσι τους τρεις βαθμούς της νίκης με το 1-0 επί της Στόουκ στο πρώτο ματς πρωταθλήματος του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο! Με αριθμητικό πλεονέκτημα για 65 λεπτά οι «μπλε», δύο δοκάρια, πολύ άγχος, αλλά ο… παλιός ήξερε πώς να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός»!

Γουλβς - Μπλάκμπερν 0-2

Το νικηφόρο πέρασμα από το «Μολινό» και το 2-0 επί της Γουλβς βοηθάει τη Μπλάκμπερν να απομακρύνει τους εφιάλτες και τις περιπέτειες, αποκτώντας απόσταση τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη! Η εμφάνιση των «ρόβερς» μπορεί να μην ήταν πειστική, αλλά τα δύο γκολ του Χόιλετ αρκούσαν για να καμφθεί το εμπόδιο των ήδη πληγωμένων «λύκων»!

Άστον Βίλα - Φούλαμ 1-0

Τελικά η δικαιοσύνη έχει κάποιες φορές θέση και στο ποδόσφαιρο. Η Άστον Βίλα κυριάρχησε πλήρως από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φούλαμ, ωστόσο έπρεπε να περιμένει μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και το τέρμα του Βέιμαν, ώστε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές!

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10/3(17:00)

Μπόλτον – ΚΠΡ 2-1
(37' Πράτλεϊ, 86' Κλάσνιτς - 48' Σισέ)

Άστον Βίλα – Φούλαμ 1-0
(90' + 2' Βέιμαν)

Τσέλσι – Στόουκ 1-0
(68' Ντρογκμπά - 25' κοκ. Φούλερ)

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 1-0
(56' Μπέντνερ)

Γουλβς – Μπλάκμπερν 0-2
(43', 69' Χόιλετ)

Έβερτον – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 11/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Μπρομ (16:00)
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι (16:00)
Νόριτς – Γουίγκαν (18:00)

Δευτέρα 12/3

Άρσεναλ – Νιούκαστλ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Στα ημιτελικά η Χιμπέρνιαν!!

Στα ημιτελικά η Χιμπέρνιαν!
Το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Σκοτίας πήρε η Χιμπέρνιαν, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 της Εϊρ. Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος Ινβερνές και Κιλμάρνοκ, έμειναν ισόπαλες (1-1).

Εύκολο έργο είχε η Χιμπέρνιαν, στην εκτός έδρας αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ (6’) με τον Ο' Ντόνοβαν, ενώ 13 λεπτά αργότερα ο Γκρίφιθς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Σκόραρε και για τις δύο…

Ωστόσο, στο περιθώριο του Κυπέλλου, Ινβερνές και Κιλμάρνοκ έμειναν ισόπαλες (1-1), στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Γκόλομπαρτ να σκοράρει και για τις δύο ομάδες...

Η Κιλμάρνοκ κρατούσε το τρίποντο μέχρι το 83’, ύστερα από το αυτογκόλ του Γκόλομπαρτ στο 31’. Ωστόσο, το λάθος που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, διόρθωσε ίδιος παίκτης, ο οποίος στο 83’, ισοφάρισε για την Ινβερνές.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

Σάββατο 10/03

Χαρτς-Σεντ Μίρεν 2-2
(Μπίτι 37- Σκάτσελ 48’ Ζαλιούκας 84’ αυτογκόλ - Κάρεϊ 37’)

Εϊρ-Χιμπέρνιαν 0-2
(Ο Ντόνοβαν 6’, Γκρίφιθς 19’)

Κυριακή 11/03

Νταντί Γιουν.-Σέλτικ (15.15)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.45)
Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(Γκόλομπαρτ αυτογ. 31’- Γκόλομπαρτ 83’)

Σάββατο 17/03
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

πηγή: sportfm.gr

Το δάγκωμα του «πάνθηρα»!!

Το δάγκωμα του «πάνθηρα»!
Και… τάβλα ο ΟΦΗ!

Ο επτάψυχος Πανιώνιος άντεξε στην πίεση και τις ευκαιρίες των Κρητικών και «δαγκώνοντας» τους στο 83’, γέμισε βαθμολογικό οξυγόνο τα πνευμόνια του (0-1)!

Το γκολ του Πιέρ τιμώρησε την αστοχία της ομάδας του Αναστόπουλου και χλώμιασε τα όνειρά της για είσοδο στα πλέι-οφ.

Με δέκα παίκτες, λόγω απευθείας αποβολής του Σκέμπρι στο 86', τελείωσαν το ματς οι «κυανέρυθροι».




Λόπεθ+Λόπεθ=0

Πιο οδυνηρό κι από τη σύγκρουση Γεωργίου-Ταυλαρίδη ήταν το θέαμα στο ξεκίνημα του ματς. Και πώς να μην ήταν, με την εναέρια κεφαλιά που αντάλλαξαν άθελά τους (και είχε ως αποτέλεσμα το «μπαντάρισμα» αμφότερων) να αποτελεί την πιο εντυπωσιακή φάση μέχρι το εικοσάλεπτο. Ευτυχώς για τον ΟΦΗ, λίγο αφότου συνήλθαν οι στόπερ του, συνήλθε και ο ίδιος.

Με φουλ του… Λόπεθ, λοιπόν, προσπάθησε να πάρει από νωρίς την παρτίδα. Με δυο πανομοιότυπα σουτ του Χόρχε από δεξιά που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Μιχαηλίδη. Και μ’ ένα «αλλοιωμένο» (από κόντρα) πλασέ του Ζόρντι, που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Δυστυχώς για τον Πανιώνιο, δε, ο Βεζυρίδης αρνήθηκε ενδιάμεσα την εφαρμογή του «νόμου του ποδοσφαίρου», αποκρούοντας εν πτήσει το ωραίο σουτ του Αντούνες.

Με-Γάλλο τρίποντο!

«Ματιασμένος» ενδεχομένως απ’ την εκπληκτική επέμβαση στη μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου, ο Βεζυρίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος. Ακόμα και με τον νεαρό Σαχσανίδη, ωστόσο, στα δοκάρια, ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να μην κινδυνεύει. Αντίθετα, θα μπορούσε να έχει ανταμειφθεί για την υπεροχή (που εξακολουθούσε να διατηρεί) αν ο Καμπάνταης δεν δοκίμαζε να «σκοτώσει» τον Μιχαηλίδη στο τετ α τετ που τον κέρασε ο Σίσιτς.

Με το γκολ, όμως να μην μπαίνει, το σύννεφο του άγχους άρχισε να πυκνώνει πάνω απ' το «Γεντί Κουλέ». Κι ακόμα κι αν ο Αναστόπουλος φρέσκαρε την ομάδα του (Ζορμπάς και Ουκάρ) εκείνη απειλούσε πλέον μονάχα με «γιόμες». Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι είχε αρχίσει και να απειλείται στην αντεπίθεση. Τη γλίτωσε μια, λοιπόν (τετ α τετ Ρόκα). Τη γλίτωσε δυο (κακό σουτ Σιόβα). Ε, την τρίτη ήρθε το κόρνερ -και μια ζυγισμένη κεφαλιά του Πιερ- να δικαιώσει τη μαχητικότητα του Πανιωνίου. Αυτή που του επέτρεψε -παρά την αποβολή του Σκέμπρι για απαράδεκτο χτύπημα στον Ταυλαρίδη- να κρατήσει μέχρι τέλους το ζωτικό τρίποντο στην τσέπη.





ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης (λ.τ. Σαχσανίδης), Πίτσος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπούρμπος, Βερόν (59’ Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεθ, Σίσιτς, Χόρχε Λόπεθ (65’ Ουκάρ), Καμπάνταης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γαλανόπουλος, Βάντο, Μπόντορ, Σόουζα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αντούνες, Πιερ, Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Ρόβας, Μενδρινός (90’ Κουλουχέρης), Αναστασόπουλος (69’ Μιλοβάνοβιτς), Σκέμπρι, Ντιμπαλά (90’+4’ Πετκάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πόγκασιτς, Αμπντουλάγιεφ, Όκουε, Γουνδουλάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

πηγή: sportfm.gr

Χολέμπας «Από τα καλύτερα γκολ»

Χολέμπας «Από τα καλύτερα γκολ»
Το γκολ του Χοσέ Χολέμπας στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στην Κρήτη, ήταν το χάιλαϊτ της 23ης αγωνιστικής και σήμερα ο άσος των «ερυθρολεύκων» παρέλαβε από τα χέρια του παλαίμαχου άσου, Γιώργου Αμανατίδη, το βραβείο Best Goal.

«Είναι από τα καλύτερα γκολ που έχω πετύχει», παραδέχθηκε ο διεθνής μπακ-χαφ για το ασύλληπτο σουτ που έπιασε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 (2-0 το τελικό σκορ στο «Γεντί Κουλέ»).

«Γνωρίζω ότι σήμερα η ομάδα μας έχει τα 87α γενέθλια της και εύχομαι χρόνια πολλά», είπε ακόμη ο 27χρονος άσος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να σηκώσουν το βάρος τριών διοργανώσεων: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα».

"Μην πανηγυρίσεις... ξέρεις εσύ όπως με τον Παναθηναϊκό"!

Φραστική επίθεση από οπαδό του ΠΑΟΚ δέχτηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο περιθώριο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της ομάδας του στο γήπεδο ένα άτομο τον προσέγγισε για να τον ειρωνευτεί και να τον προσβάλλει...
"Μην πανηγυρίσεις... ξέρεις εσύ όπως με τον Παναθηναϊκό"!
«Σήμερα εάν βάλεις γκολ να μην το πανηγυρίσεις. Ξέρεις εσύ, όπως έκανες και με τον Παναθηναϊκό», του είπε μεταξύ άλλων. Ο διεθνής επιθετικός δεν του απάντησε. Απλά τον κοίταξε ενώ μερίδα του κόσμου που είδε το συμβάν αποδοκίμασε έντονα την ενέργεια αυτή. Ακολούθως οι security του γηπέδου απομάκρυναν τον εν λόγω οπαδό από το σημείο. Έτσι το συμβάν έλαβε τέλος...
Πηγή: gazzetta.gr
 

"Εγώ δεν είμαι άτιμος"!!

Επίθεση στον προπονητή της Ρεάλ, Ζοσέ Μουρίνιο εξαπέλυσε μέσω συνέντευξης του στην «As» ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουρδιόλα, ο οποίος επί της ουσίας απάντησε στην ατάκα του «Special One» περί της εξυπνάδας του!
"Εγώ δεν είμαι άτιμος"!
«Ο Μουρίνιο δήλωσε χθες ότι είναι ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο, αφού είναι πιο έξυπνος προπονητικά από εμένα ενώ πρόσθεσε ότι μοιάζουμε σαν προπονητές, το μόνο στο οποίο έχω κοινό με τον Ζοσέ είναι ότι θέλουμε να νικάμε, ωστόσο δεν είμαστε καθόλου ίδιοι αφού εγώ δεν είμαι άτιμος σαν προπονητής!», ήταν μία από τις πλέον χαρακτηριστικές ατάκες του τεχνικού των Καταλανών.
«Παίζουμε πάντοτε τίμια σαν ομάδα και σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, τους διαιτητές και τους αντιπάλους τεχνικούς, ενώ ο Μουρίνιο όχι», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.

Βοήθεια σε Κωνσταντινέα απο Σούπερ Λίγκα και διαιτητές!!

Οικονομική στήριξη στον Πέτρο Κωνσταντινέα θα δώσουν οι διαιτητές της Μεσσηνίας ως μια κίνηση αλληλεγγύης. Μια απόφαση που πάρθηκε μετά την έκρηξη στο φούρνο του διαιτητή, η οποία προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στην επιχείρησή του.
Βοήθεια σε Κωνσταντινέα απο Σούπερ Λίγκα και διαιτητές!
Οι διαιτητές του συνδέσμου Μεσσηνίας έχουν πάρει απόφαση να διαθέσουν στον Κωωνσταντινέα τα χρήματα που θα πάρουν από τις διαιτησίες τους στις τρεις κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος στους αγώνες του Σαββατοκύριακου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα στον διαιτητή έχουν δοθεί για τον ίδιο λόγο και από το ταμείο της Σούπερ Λίγκας.
Πηγή: soccerplus.gr

Έναν... οφθαλμίατρο ρε παιδιά! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανάγκη για άμεση... εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, σημειώνει η FA, μετά το τραγικό λάθος του βοηθού στην αναμέτρηση Μπόλτον - ΚΠΡ, όπου δεν μέτρησε κανονικό γκολ των φιλοξενουμένων
Έναν... οφθαλμίατρο ρε παιδιά! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
"Υστερα από τις συζητήσεις με την International Football Association Board, η FA τονίζει για ακόμη μια φορά ότι η τεχνολογία πρέπει να εισαχθεί στο ποδόσφαιρο και μάλιστα πολύ γρήγορα! Η FA έχει υπάρξει υποστηρικτής της συγκεκριμένης ιδέας για πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για την είσοδό της στο ποδόσφαιρο, που θέλουμε να γίνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα".





Clint Hill από heybs

"Κάποια πράγματα δεν τα ανεχόμουν"

Για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Αρη ο Μίχαλ Πρόμπιερζ μιλάει στον πολωνικό Τύπο για το πέρασμά του από το Κλεάνθης Βικελίδης στην εφημερίδα "przegladsportowy.pl
"Κάποια πράγματα δεν τα ανεχόμουν"
Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δυο μήνες που έχει φύγει από τον ΑΡΗ όμως αρνούνταν συστηματικά να μιλήσει για τον ΑΡΗ στις οχλήσεις που είχε. Τελικά δυο εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βίσλα Κρακοβίας, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έλυσε τη σιωπή του και μίλησε στην εφημερίδα przegladsportowy.pl
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Μετά την αποχώρησή σας από τον ΑΡΗ αρνούσασταν να δίνετε συνεντεύξεις.Γιατί;
- Ήθελα απλά να ξεκουραστώ. Τίποτα άλλο.
Δεν θέλατε να αποφύγετε να απαντήσετε σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τον ΑΡΗ;
- Όχι, για μένα δεν είναι θέμα δύσκολης ερώτησης. Για μένα είναι απλό το ερώτημα".
Είπατε ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γιατί έχουμε καλούς πολώνούς προπονητές. Στην Ελλάδα πάντως δεν ίσχυσε για εσάς.
- Ο Μανουέλ Μασάδο ήρθε και τα πήγε πολύ καλύτερα από μένα. Εξαρτάται από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα. Ήμαστε όλοι ειδικοί στο να κριτικάρουμε τους άλλους και όχι τους εαυτούς μας και αυτό δεν αλλάζει.
Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για γεγονότα. Ο νέος προπονητής κερδίζει συνέχεια, εμφανίζει μια καλύτερη ισορροπία και η ομάδα ανεβαίνει στο βαθμολογικό πίνακα.
Φαίνεται πως ναι και του δίνω συγχαρητήρια. Ήρθε κάποιος, έπιασε το συναίσθημα της ομάδας, εμείς είχαμε ένα γκρουπ από 37 παίκτες, αυτός έχει ένα μικρότερο και αυτή είναι η διαφορά. Η δική μου αποτυχία είχε διαφορετική αφετηρία.
Το αστέρι της ομάδας, ο Νέρι Καστίγιο άρχισε μετά την αποχώρησή σας να πετυχαίνει γκολ. Τελικά είναι αυτή η σωστή μέθοδος; Να δείχνεις στην ομάδα ότι κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από αυτή και ότι ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις;
Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ανεχτείς. Ένα ακόμη σημείο είναι ότι αυτός ο παίκτης στα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε πετύχει πολλά γκολ. Αυτό είναι που κάνουμε. Κάποιος θυμάται και κάποιος θέλει να αποδείξει πράγματα. Προφανώς κάποιος κορόιδευε προηγουμένως. Δεν μπορούσα ως προπονητής να το δεχτώ γιατί ήμουν σίγουρος ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ξανακάνει αυτπά που είχε κάνει".
Πηγή: allaboutaris.com

Να `χε και γκολ!!

Επεισοδιακό ματς έγινε στα Ψαχνά εκεί που Ηρακλής και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα για την 18η αγωνιστική. Το ματς σημαδεύθηκε από πολλές κάρτες, τρεις αποβολές (σα.σ. δυο για τον Ηρακλή, μία για την ΑΕΛ) και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων στο φινάλε του ημιχρόνου, σε ένα περιστατικό το οποίο ξεκίνησε από αψιμαχία ανάμεσα στους Θάνο και Ααραμπτ. Και είχε αποτέλεσμα την αποβολή τους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ νωρίτερα ο διαιτητής Τεβεκέλης είχε δείξει ήδη άλλες επτά κίτρινες κάρτες!
Να `χε και γκολ!
Κατά τα άλλα η ΑΕΛ ήταν ανώτερη σε όλο το ματς διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχοντας μερικές καλές στιγμές, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν καθόλου. Ωστόσο οι τελευταίοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ καθώς σε ανατροπή του Λιόση από τον Μπλέντι ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Τελικά η εκτέλεση του Ζουλιώτη δεν ήταν καλή με τον Σωτηρίου να αποκρούει.
Στο δίλεπτο 84', 85' πάντως η ΑΕΛ είχε δύο πολύ καλές στιγμές, καθώς στο 84' ο Τόλιος νίκησε τον Πλιάγκα στο μεταξύ τους τετ α τετ, ενώ στο 85΄ ο Μπλέντι σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε ο Τόλιος.
Ντεμπούτο για τον Γιώργο Φοιρό στον πάγκο των γηπεδούχων με τον βοηθό του Παναγιώτη Τοκπασίδη πάντως να κάνει ουσιαστικά το κουτσάρισμα.
Πηγή: sentragoal.gr

Ρωμαίος ο Μανωλάς;

Στη Ρόμα θα αγωνίζεται του χρόνου ο Κώστας Μανωλάς σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα.
Ρωμαίος ο Μανωλάς;
Σύμφωνα με την "Corriere dello Sport", ο ο 21χρονος αμυντικός έχει συμφωνήσει με τους Ρωμαίους για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος. Οι άνθρωποι της Ρόμα έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τον Μανωλά, καθώς πρόκειται να προχωρήσουν σε ανανέωση της αμυντικής τους γραμμής μετά τις επικείμενες αποχωρήσεις των Ζουάν και Χάιντσε.
Για να δούμε αν θα γίνει Ρωμαίος ο Μανωλάς. Πάντως μέχρι στιγμής, ούτε Άγγλος, ούτε Ουκρανός έγινε.

"Τελειώνουν όλα τις επόμενες μέρες"

Στον ξένο επενδυτικό όμιλο και τη συμφωνία με τους παίκτες για τον διακανονισμό των οφειλών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Κόντης.
"Τελειώνουν όλα τις επόμενες μέρες"
Για όλα τα ανοικτά ζητήματα του ΑΡΗ μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, στην ΕΤ3. Μίλησε ακόμη και για τα γενικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κόντη:
Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας: «Λόγω της οικονομικής συγκυρίας τα αγωνιστικά στις περισσότερες ομάδες, πλην δηλαδή της εξής μίας, και δύο-τριών ακόμη, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Τα οικονομικά τις απασχολούν περισσότερο καθώς δημιουργούνται πολλά προβλήματα, όπως η μη σφράγιση εισιτηρίων. Ποια είναι η λύση; Θα πρέπει να πάμε σε άλλο τρόπο διαχείρισης, αλλά χρειάζεται και η συμπαράσταση του κράτους, γιατί διαφορετικά την επόμενη χρονιά θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα».
Για την αξιοποίηση των γηγενών παικτών: «Πρέπει να γίνει ένα «πάντρεμα» ανάμεσα στα ταλαντούχα ελληνόπουλα και τους ξένους παίκτες και να υπάρξει καλύτερος ορθολογισμός στην διοίκηση των ομάδων».
Για το μεταγραφικό μοντέλο που ακολούθησε ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια: «Στην φιλοσοφία του μοντέλου δεν έγιναν λάθη και τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά τον Ιούνιο. Τα οικονομικά του Αρη θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα εάν δεν δείχναμε τόσο μεγάλη ανοχή στις εισηγήσεις των προπονητών, για την απόκτηση συγκεκριμένων παικτών. Προσωπικά πιστεύω ότι ο προπονητής θα πρέπει να εισηγείται τις θέσεις που χρειάζεται παίκτες η ομάδα και η διοίκηση να ορίζει το μπάτζετ και να προχωράει στις μεταγραφές. Στον Αρη υπήρξαν υπερεκτιμημένοι παίκτες, αλλά αυτή ήταν μία πραγματικότητα όλης της κοινωνίας. Τώρα που άλλαξαν τα δεδομένα κατεβάσαμε τα συμβόλαια. Ο Αρης είναι η ομάδα που χρωστάει τα λιγότερα, παρά το γεγονός ότι σε άλλες ομάδες δεν κάνουν αποχή».
Για τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τους παίκτες: «ήδη έχει συμφωνήσει το 90% των παικτών για τα δεδουλευμένα τους κι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα τους πληρώσουμε».
Για το κυοφορούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον: «Είναι μια ταμειακή διευκόλυνση, που μελλοντικά θα προβλέπει και αγορά των μετοχών. Τις επόμενες ημέρες θα τελειώσουν όλα, καθώς δεν έχουμε και μεγάλα χρονικά περιθώρια».

Mein Gott, μια Μπάγερν!!

Νίκη με 7-1 της Μπάγερν επί της... άτυχης Χόφενχαΐμ, ήττα για τη Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ, νέα γκέλα για Γκλάντμπαχ και... ανάσταση για τη Βόλφσμπουργκ περιελάμβανε το μενού στη 2η δόση της 25ης αγωνιστικής στην Bundesliga.
Mein Gott, μια Μπάγερν!
Η Χόφενχαϊμ πλήρωσε τα σπασμένα των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων της Μπάγερν. Οι βαυαροί επικράτησαν με το επιβλητικό... 7-0 της ομάδας του Μάρκους Μπάμπελ στην Αλιάνζ Αρίνα, πετυχαίνοντας μάλιστα τα πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο!
Στα τρία γκολ σταμάτησε ο Μάριο Γκόμεζ, φτάνοντας τα 21 συνολικά στο πρωτάθλημα. Δύο πέτυχε ο Ρόμπεν και απο ένα οι Ριμπερί και Κρος.
Σημαντική νίκη πέτυχε και η Βόλφσμπουργκ, έχοντας τον Αντελίνο Βιεϊρίνια εκτός αποστολής. Οι "λύκοι" νίκησαν με 3-2 τη Λεβερκούζεν.
Ηττα για την Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ, 0-1 στην Κολονία, σ' ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο είχε δύο αποβολές για τους γηπεδούχους και μία για την ομάδα της Χέρτα.
Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για την Γκλάντμπαχ, που έμεινε στο 0-0 με τη Φράιμπουργκ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής στην Bundesliga.
Παρασκευή 9/3

Στουτγκάρδη - Καϊζερσλαουτερν 0-0
Σάββατο 10/3
Κολονία - Χέρτα 1-0 (36' Κλέμενς)
Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 7-1 (6', 36', 48' Γκόμεζ, 12' 29' Ρόμπεν, 19' Κρος, 58' Ριμπερί - 85' αυτ. Γκουστάβο)
Μάιντς - Νυρεμβέργη 2-1 (1' Μίλερ, 22' Ζιντάν - 65' Ντινταβί)
Βόλφσμπουργκ - Λεβερκούζεν 3-2 (32' Χέλμες, 45' Ντεζάγκα, 62' αυτ. Κάντλετς - 3' Κίσλινγκ, 90' Ντερντιγιοκ)
Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 0-0
Aουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ
Κυριακή 11/3
Βέρντερ - Ανόβερο
Σάλκε - Αμβούργο

πηγή: sportdog.gr