Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα, το γκρεμίσαμε στην Τούμπα»

«Ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα, το γκρεμίσαμε στην Τούμπα»
Απογοητευμένος από την ήττα του ΠΑΟΚ (2-3) από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Λάζλο Μπόλονι μετά το τέλος του αγώνα. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από το γεγονός πως η ομάδα του εμφανίζει αδυναμίες μέσα στην Τούμπα, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν πολλά και μεγάλα λάθη.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Πραγματικά πολύ κακή μέρα για μας, δύσκολο να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις απαντήσεις για κάποια πράγματα. Αν πρέπει να μπω στην ανάλυση του ματς, στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν παρών, δεν ήμασταν παρόντες στην άμυνα, χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Δεν ήμασταν παρόντες στο κέντρο, κάναμε πάρα πολλά και μεγάλα λάθη, που οδήγησαν την Τρίπολη να πάρει αυτοπεποίθηση. Δεν ήμασταν παρόντες και επιθετικά, γιατί δεν είδα την δυνατότητά μας να αλλάξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν καλύτερο. Νομίζω ότι είχαμε μια μεγάλη κυριαρχία, αλλά αν και παίξαμε καλύτερα, δεν είδα πάλι αλλαγές στις πλευρές, δεν είδα προσπάθειες στην πλάτη της άμυνάς τους, γι΄ αυτό δεν είχαμε και πολύ καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Είχαμε ένα σημείο ψυχολογικά να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, στο πρώτο με την ευκαιρία του Νιμανί, αν το κάνεις εκεί 1-2, ίσως κάτι αλλάξει ψυχολογικά κι επιστρέψεις στο παιχνίδι. Και το δεύτερο είναι το πέναλτι, που δεν θα γύριζε το παιχνίδι, αλλά θα ισοφαρίζαμε τουλάχιστο.

Είμαι απογοητευμένος γιατί ό,τι χτίσαμε στην Αθήνα δύο φορές, το καταστρέψαμε στην Τούμπα δύο φορές. Τώρα πρέπει να έχουμε χαρακτήρα, να φέρουμε τους πόντους πίσω από παιχνίδι εκτός έδρας. Έχουμε ένα πρόβλημα. Στην Τούμπα πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερο και μάλιστα από νωρίς και κάποιες φορές δεν μπορούμε. Όταν στη διάρκεια αυτού του διαστήματος δέχεσαι ένα γκολ, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Στο παιχνίδι με τον Άρη παίξαμε καλά αλλά δεν σκοράραμε, σήμερα ήταν αλλιώς. Ήταν ήδη στο 20’ 0-3 κι έπρεπε να επανέλθουμε. Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο για να δημιουργήσουμε και να το κάνουμε με γρήγορο τρόπο».

Για τις δικές του ευθύνες αλλά και την αποβολή του:


«Πάντα ο προπονητής έχει την απόλυτη ευκαιρία, ίσως θέλετε να μου πείτε κάτι, που το ξέρω. Όταν κερδίσουμε, κερδίζουν οι παίκτες, όταν χάνουμε, χάνει ο προπονητής. Στην αποβολή μου απλά είπα στον τέταρτο να μιλήσει με τον διαιτητή, να κοιτάξουν λίγο το χρόνο που παίζεται ποδόσφαιρο, γιατί σήμερα αντί για 90 λεπτά παίξαμε 60. Δεν μιλάω ελληνικά κι εκείνος δεν καταλαβαίνει αγγλικά. Εκείνη τη στιγμή εκνευρίστηκα. Το λάθος είναι δικό μου, γιατί δεν μιλάω ελληνικά».

Για τη μέτρια απόδοση του Νιμανί και την αντίδραση του Λάζαρ να φύγει κατευθείαν για τα αποδυτήρια όταν αντικαταστάθηκε:

«Δεν συμφωνώ για τον Νιμανί. Αν θέλετε να μου πείτε ότι ήταν λάθος που έπαιξε δεν θα συμφωνήσω. Δεν είδα το νούμερο 11 του Αστέρα να κατεβαίνει και να βγάζει σέντρα. Αν ρωτάτε αν μου άρεσε ο Νιμανί, δεν μου άρεσε, αλλά σήμερα το ίδιο μπορώ να πω για πολλούς ποδοσφαιριστές. Με τον Λάζαρ δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε».

Τέλος για τα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ:
«Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά το ότι αποδέχτηκε ο διαιτητής το να μην παίξουμε ενενήντα λεπτά. Δεν έχω κάτι με τους αντιπάλους, που έκαναν θέατρο, ο διαιτητής είναι εκεί. Ας μην τους το επέτρεπε. Ίσως από τις φάσεις που λέμε, σε μία του Παπάζογλου ο διαιτητής θα πρέπει να καταλάβει αν τον τραβάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: