Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Άλλαξε η νοοτροπία μας…»

Αισιόδοξος για την συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Γιώργος Φωτάκης ο οποίος μίλησε και την σημασία της νίκης επί του Παναθηναϊκού.
«Άλλαξε η νοοτροπία μας…»
Για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, ο Φωτάκης τόνισε στη Nova: «Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας. Κατεβήκαμε στην Αθήνα για να κερδίσουμε. Το καταφέραμε. Παίζει τεράστιο ρόλο στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα επιτυχημένο σερί νικών από εδώ και στο εξής».
Για το αν αυτό ήταν τεστ για τα πλέι οφ, ο έμπειρος μέσος ανέφερε: «Ναι, σίγουρα είναι δυο ομάδες και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που κερδίσαμε μέσα στο ΟΑΚΑ, δυο ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στα πλέι οφ, αν ο Παναθηναϊκός δε στεφθεί πρωταθλητής, από εκεί και πέρα σίγουρα τις χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες, μας δίνουν ώθηση στον ψυχολογικό τομέα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρουμε και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται».
Όσον αφορά την σημασία των δύο νικών στο ΟΑΚΑ, τόνισε: «Εντάξει, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Νομίζω πως και στα δυο παιχνίδι κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις και δικαιούμασταν να κερδίσουμε».
Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ ώστε να κερδίζει τέτοιους αγώνες, ο Φωτάκης τόνισε: «Πιστεύω πως στην ομάδα έχουν έρθει παίκτες με μεγάλη ποιότητα, με μεγάλες εμπειρίες από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για τον Γκαρσία και για τον Λίνο. Επίσης πιστεύω πως έχουμε αλλάξει τη νοοτροπία μας. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι, δε φοβόμαστε κανέναν κι οπουδήποτε και να παίξουμε αγωνιζόμαστε για τη νίκη».
Για την καλύτερη πορεία στα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Φωτάκης ανέφερε: «Τεράστιο ρόλο έπαιξε η κούραση από τους αγώνες στο Europa League. Εντάξει ... μπορεί να φαίνεται σα δικαιολογία αλλά δεν είναι έτσι. Αν δούμε τα παιχνίδια και τ« αποτελέσματα που ακολούθησαν αγώνες του Europa League πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς κυρίως μέσα στην έδρα μας, που θα μπορούσαμε να είχαμε μικρύνει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση».
Τέλος μίλησε και για τον αυριανό αγώνα: «Τί άλλο πέρα από τη νίκη; Γνωρίζουμε ότι έχουμε ν» αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ καλή. Είναι σε ανοδική πορεία μετά τα τελευταία αποτελέσματα που έχει με τον καινούριο προπονητή, αλλά εμείς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και θέλουμε μόνο τη νίκη, δε θ αγωνιστούμε για κάτι άλλο», ολοκλήρωσε ο Καλαματιανός μέσος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: