Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ίβκοβιτς: «Φάνηκε η εμπειρία του Παναθηναϊκού»

Ίβκοβιτς: «Φάνηκε η εμπειρία του Παναθηναϊκού»
Στην εμπειρία του Παναθηναϊκού σε αντίθεση με τη δική του ομάδα απέδωσε την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Κάθε δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό. Παίκτες που δεν περίμενα μπήκαν αρκετά αγχωμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε καλό έλεγχο του αγώνα και δεχτήκαμε 25 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν στην αρχή του ό,τι καλύτερο. Η μεγάλη εμπειρία του Παναθηναϊκού φάνηκε στο τέλος του αγώνα. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Μάντζαρης έπρεπε να σουτάρει στα 5’’ όταν ήταν ελεύθερος. Κι αν το έχανε θα του λέγαμε μπράβο. Η έμπειρη ομάδα ήξερε πώς να κερδίσει τα φάουλ στο τέλος, ενώ εμείς στις τρεις τελευταίες επιθέσεις τελειώσαμε με επιθετικά φάουλ και σουτ χωρίς καλή ισορροπία. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη, να μάθουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι, γιατί έρχονται δύσκολα ματς. Μας έλειψε πολύ ο Λο, γιατί θα μπορούσε να αποφορτίσει τον Σπανούλη. Με έναν επιπλέον γκαρντ θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Έχουμε πολλά να διδαχτούμε από αυτό το παιχνίδι και να είστε σίγουροι πως θα μάθουμε», τόνισε.

Όσο για το κλίμα στις εξέδρες, μίλησε και για ευθύνες των ομάδων: «Θέλω να μιλάμε για το μπάσκετ, όχι για τα επεισόδια. Μετά από ένα τόσο ωραίο παιχνίδι, είναι κρίμα. Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν με τους φιλάθλους .Όταν ήμουν νέος προπονητής και είχαμε κάποιους οπαδούς στην Παρτιζάν που έκαναν φασαρίες, τους αποβάλαμε. Η Ελλάδα έχει κόσμο που καταλαβαίνει το μπάσκετ, έχει ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, αλλά μπαίνουν άλλοι στο γήπεδο και κοιτάμε πώς βάζουν φωτοβολίδες στα γήπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: