Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Χάβος: "Δεν χάνω την εμπιστοσύνη μου"

Ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της βαριάς ήττας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παραδέχθηκε το κακό παιχνίδι του "Δικεφάλου του Βορρά" κόντρα στην "Ένωση" και τόνισε ότι δεν γνωρίζει κανείς όσο αυτός το ποιοι παίκτες της ομάδας είναι έτοιμοι.





Συγκεκριμένα είπε:

Για την κακή εμφάνιση με αντίπαλο την "Ένωση":
"Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι από μεριάς μας. Η ΑΕΚ είχε περισσότερα τρεξίματα, περισσότερη φρεσκάδα και περισσότερο πάθος. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε γρήγορα γιατί κάθε τρεις ημέρες έχουμε παιχνίδι".

Για τα πολλά ματς που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν:
"Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι φέτος έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πάρα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα".

Για το αν θα είναι διαφορετικό το ματς Κυπέλλου:
"Σίγουρα θα είναι διαφορετικό και θα το δείτε στο γήπεδο. Εγώ δεν χάνω την εμπιστοσύνη μου σε αυτή την ομάδα. Πιθανόν να έφταιγαν και οι απουσίες που είχαμε, ήταν σημαντικές".

Για το αν κάποιοι παίκτες ήταν ανέτοιμοι:
"Εγώ ξέρω τις δυνατότητες όλων των παικτών. Μπορεί οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί να θέλουν να δούνε όλους τους παίκτες αγωνιζόμενους, αλλά εγώ ξέρω καλύτερα από όλους το ποιος είναι έτοιμος".

Για τον Βιτόλο:
"Για τον έβαλα πάει να πει ότι ήταν έτοιμος".


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος





















ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

Η ΑΕΚ κέρδισε το πτώμα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 4-0 παίζοντας σε ορισμένα σημεία εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε σε εξαιρετική μέρα τους Σκόκο και Γκερέιρο. Τραγική η ομάδα του Μάκη Χάβου που παρέδωσε τα όπλα από το πρώτο ημίχρονο.

Έπρεπε να περάσουν κάτι λίγο παραπάνω από 80 ημέρες για να κερδίσει στο γήπεδο της η ΑΕΚ και αυτή τη φορά το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η Ένωση νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ με 4-0 και πήρε ένα σαφές προβάδισμα όσον αφορά την τελική κατάταξη στα πλέι οφ έναντι της ομάδας από την Θεσσαλονίκη που κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης!

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ομάδα ήταν σε καλύτερη μέρα, αφού η ΑΕΚ ήταν διαρκώς στην επίθεση και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γρήγορο γκολ του Ντιόπ ξεκλείδωσε τον ΠΑΟΚ που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ είχε σε μεγάλη μέρα τον Νάτσο Σκόκο που πέτυχε δυο τέρματα (το δεύτερο εκπληκτικό), ενώ από κοντά και ο Ρότζερ Γκερέιρο που ήταν ο δημιουργός των δυο. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει στο παιχνίδι και πλέον φαίνεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο πως το ρόστερ έχει μεγάλες αδυναμίες. Πάντως οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους ξανά για τον θεσμό του Κυπέλλου σε λίγες ημέρες.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νιας), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)


Το πρώτο ημίχρονο:

Δυστυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι οι οπαδοί δεν σεβάστηκαν τη μνήμη των δυο Αστυνομικών που δολοφονήθηκαν και έλεγαν συνθήματα στο ένα λεπτό σιγής που κρατήθηκε πριν από τη σέντρα. Και μετά θέλουμε ποδόσφαιρο... Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να κλείνει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Μάλιστα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο έκανε ένα καλό σουτ όμως η μπάλα κόντραρε τελευταία στιγμή πάνω σε σώματα παικτών του ΠΑΟΚ.
1-0: Στο 10ο λεπτό Πάπα Μπουμπά Ντιόπ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, όμως στη φάση ευθύνη έχει και ο Κρέσιτς που έκανε να βγει αλλά το... μετάνιωσε.
Στο 23ο λεπτό λεπτό η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Μίτσελ πήγε να κάνει μία μπαλιά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπλάνκο που ήταν απέναντι από τον Κρέσιτς. Ο Αργεντινός άργησε για λίγο και αυτό ήταν αρκετό για να κάνει λάθος πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίτσελ να κάνει ένα σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Κρέσιτς.

Κέρβερος ο Σάχα - εκτελεστής ο Σκόκο

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας μάλιστα δυο καλές στιγμές. Ο Ελ Ζαρ στο 33ο λεπτό χόρεψε Ντιόπ, Γεωργέα και έκανε καλό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σάχα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.
2-0: Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έκανε δυο τα τέρματα της στο 35ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο συνδυάστηκε ωραία με τον Γεωργέα που γύρισε μέσα στην περιοχή στον Σκόκο που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρέσιτς.
Ο Σκόκο είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 42ο λεπτό, όταν και κινήθηκε έξυπνα στα όρια της μεγάλης περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποίησε δυνατό σουτ, όμως ο Κρέσιτς πετάχτηκε με υπερένταση και έδιωξε σε κόρνερ.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας(Μανωλάς 78'), Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο(Λεονάρντο 84'), Μπλάνκο, Σκόκο(Μπαχά 72').

Πάγκος: Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Λεονάρντο, Λαγός, Μπερνς, Μπαχά.


ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ(Σακελλαρίου 46'), Ετό, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Τσουκαλάς(Αρίας 66'), Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης(Μουσλίμοβιτς 59'), Αθανασιάδης.

Πάγκος: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Σακελλαρίου, Αρίας.

Σκορερ: Ντιόπ (κεφαλιά 10'), Σκόκο (σουτ 35', σουτ 55'), Δέλλας (κεφαλιά 79')

Καρτες: Σνάουτσνερ (κίτρινη 8'), Καράμπελας (κίτρινη 65'), Τσιρίλο (κίτρινη 69').


Το δεύτερο ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος δεν είναι καμία διαφορά σε σχέση με το πρώτο, αφού ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να έχει παραδοθεί στον ρυθμό της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δεχθεί και τρίτο γκολ από την Ένωση.
3-0: Ο Αργεντινός άσος ανέβηκε από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε ένα δύσκολο σουτ από την γωνία, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Κρέσιτ. Το γκολ στο 55ο λεπτό.
Σαν να μην έφτανε το γκολ ήρθε και ένα δοκάρι του Μπλάνκο στο 60ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μάκου ο Αργεντινός πήρε μία δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα σηκώθηκε ψηλά και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κροάτη κίπερ που δεν ήταν σε καλή μέρα.

Κάτι κουρασμένα παλικάρια

Η μεσαία γραμμή του δικέφαλου του Βορρά ήταν σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα Βιτόλο και Τσουκαλάς να μην μπορούν να σταματήσουν Μάκο, Σκόκο και Ντιόπ. Η κούραση ήταν φανερή για την ομάδα του Μάκη Χάβου που απλά περίμενε το σφύριγμα της λήξης για να μην μεγαλώσει και άλλο το σκορ. Επίσης ο Βιτόλο ήταν φανερά ανέτοιμος, ενώ ο Φωτάκης κινήθηκε στην μετριότητα.
Στο 73ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Δέλλας έκανε γυριστό σουτ(!) μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κρέσιτς έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Σαν σε προπόνηση

4-0: Η ΑΕΚ σαν σε προπόνηση έκανε τέσσερα τα τέρματα της στο 79ο λεπτό. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Δέλλα να πηδά μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κρέσιτς πάλι έκανε κακή έξοδο στη φάση.
Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να μένει για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς να σκοράρει.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






 



 

Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2

Ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο μεταμορφώθηκε σε πραγματική "μάχη" στο δεύτερο μέρος, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη στο Περιστέρι, πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή με τους Γουνδουλάκη (63') και Μήτρογλου (67'). Το σκορ είχε ανοίξει για τους γηπεδούχους ο Σφακιανάκης (50').


Η νίκη αυτή έστειλε τον Πανιώνιο στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται από θέση ισχύος την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Από την άλλη, ο Ατρόμητος, που έμεινε ένα βαθμό κάτω από τους "κυανέρυθρους", βλέπει πλέον τον κίνδυνο του υποβιβασμού να πλησιάζει, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για την ομάδα του Περιστερίου.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιώς)

Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιώς)

Κίτρινες κάρτες: Καραλής - Κοντοές, Σβέρκος

Γκολ: 52' Σφακιανάκης - 63' Γουνδουλάκης, 67' Μήτρογλου

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαμπού, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας (88' Καραλής), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (75' Τάτος), Καμαρά, Σαγκανόβσκι (46' Μπρίτο), Αναστασάκος

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Σιόβας, Γκαλίτσιος, Όμο, Κοντοές, Κβιρκβέλια (83' Σάμαρης), Γιόνσον (60' Κουμορτζί), Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν (60' Σβέρκος), Μήτρογλου

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δυστυχώς δεν βλεπόταν. Το θέαμα ήταν πολύ κακό, με συνεχείς διακοπές και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ έγινε στο 15ο λεπτό, με τον Αναστασάκο να δοκιμάζει από μακριά, αλλά τον Μάχο να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Η... απάντηση για τον Πανιώνιο ήρθε στο 22', με τον Μήτρογλου να επιχειρεί ένα σουτ και την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Μιχαηλίδη. Οι σποραδικές -και φυσικά όχι κλασικές- ευκαιρίες συνεχίστηκαν στο 29ο λεπτό, όταν ο Καμαρά πήρε μία κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μάχο. Η πιο αξιόλογη ευκαιρία από πλευράς Ατρομήτου σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Νεμπεγλέρας έπιασε ένα καλό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Μάχο έπεσε εντυπωσιακά και απομάκρυνε την μπάλα. Κάπου εκεί άρχισε να εκτυλίσσεται για μια ακόμη φορά το κλασικό έργο που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Σε μία εκτέλεση κόρνερ του Πανιωνίου που ανέλαβε ο Μπάλαμπαν, μερίδα οπαδών του Ατρομήτου άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα προς τον Κροάτη, με συνέπεια να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια πήγε εκεί ο Γκαλίτσιος, αλλά έγινε κι αυτός αποδέκτης αντικειμένων. Ο Σπάθας αναγκάστηκε να διακόψει για περίπου πέντε λεπτά το παιχνίδι, που ξεκίνησε και πάλι στο 40'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους παρουσιάστηκε η σημαντικότερη ευκαιρία των "κυανέρυθρων", όταν ο Μήτρογλου μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του διεθνή επιθετικού.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν αφηνιασμένες στον αγωνιστικό χώρο και με το... καλησπέρα ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 50' ο Μπάλαμπαν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά απέναντι από τον Μιχαηλίδη δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε. Οι φιλοξενούμενοι τιμωρήθηκαν στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Μπρίτο (είχε μπει στο 46' αντί του Σαγκανόβσκι) έπιασε ένα απίστευτο σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφτασε στον Σφακιανάκη, που απέφυγε έναν αντίπαλο και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μάχο για το 1-0. Στο 56' ο Σαρμιέντο παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, όταν προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, αλλά ο Μιχαηλίδης εκτινάχθηκε την κατάλληλη στιγμή κι έδιωξε την μπάλα. Τελικά το γκολ ήρθε για τον Πανιώνιο στο 63ο λεπτό. Ο Κοντοές μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά δεν κατάφερε το ίδιο και στην προσπάθεια του Γουνδουλάκη, που πήρε το... ριμπάουντ και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν την πλήρη ανατροπή, αφού ο Μήτρογλου απέδειξε την κλάση του με ένα πανέμορφο γκολ. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη, γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη, διαμορφώνοντας το 1-2. Ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει, αλλά οι Αναστασάκος και Καμαρά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μάχο. Αντιθέτως, πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ βρέθηκε ο Πανιώνιος στο 77ο λεπτό, με εκφραστή τον Κουμορτζί, που σούταρε από κοντά, αλλά σημάδεψε άστοχα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δύο τεράστιες ευκαιρίες του Ατρομήτου να ισοφαρίσει. Αρχικά, στο 87', ο Σαρμιέντο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά στην πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα βρέθηκε ο Αναστασάκος, που άθελά του απομάκρυνε την μπάλα. Η επόμενη όμως φάση ανήκει δικαιωματικά στον Μάχο, που κάλλιστα μπορεί να λάβει τον τίτλο του ήρωα για την ομάδα του, αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε εκπληκτική απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Σαμπού.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-0

Σούζα... το αλογάκι και την ΑΕΛ να παραμένει "ζωντανή" στην μάχη της παραμονής μετά την νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού, που απόλεσε και άλλους βαθμούς για το πλεονέκτημα στα play offs. Πανκράτ (22'), Τσιμπάμπα (27') τα γκολ, δοκάρι ο Λέτο στο 32', πολλά λάθη ο Παμπορίδης.

Η Λάρισα ήθελε περισσότερο την νίκη και την πήρε κόντρα στον Παναθηναϊκό με 2-0. Οι "βυσσινί" με την βοήθεια των χιλιάδων οπαδών τους στο τελευταίο τους "χαρτί" για την παραμονή έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το πολύτιμο τρίποντο. Από την αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Φερέιρα και ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε σε ένα ακόμα ματς (μετά από αυτό με τον Ατρόμητο) να μην διαχειρίζονται σωστά την μετά-"εποχή" ήττα από τον Ολυμπιακό.

Σε ένα διάστημα πέντε λεπτών και αδράνεια της άμυνας του "τριφυλλιού", ο Πανκράτ στο 22' έκανε το 1-0 με σουτ και στο 27' ο Τσιμπάμπα εκμεταλλεύθηκε το "δώρο" του Βύντρα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Λέτο στο 32' ενώ ο κορυφαίος των "βυσσινί" Αμπάρης όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους αντιπάλους του. Πολλά λάθη και για τις δύο πλευρές ο Παμπορίδης με κυριότερο ένα πέναλτι που δεν έδωσε στους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής: Παμπορίδης Βασίλειος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Καρσιώτης Μ. (Κορίνθου) - Αλεξέας Η. (Μεσσηνίας)
Τέταρτος διαιτητής: Αμπάρκιολης Α. (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Νταμπίζας, Βενετίδης, Τσιμπάμπα / -


Οι συνθέσεις των ομάδων

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Πανκράτ (75' Ταλ), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Μετίν (88' Κούλιτς), Κουζέν (84' Μπλάζεκ).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (77' Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού (59 Πετρόπουλος), Νίνης (39' Μαρίνος), Σισέ.

Τα πλάνα των προπονητών

Μετά την απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τον Αρη, ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 έχοντας τον Μελλίση αντί του Τσοντοφάλσκι κάτω δοκάρια. Στα δεξιά της άμυνας ο πρώην "πράσινος" Μελίσσης και στα αριστερά ο Βενετίδης με τους Ταυλαρίδη και Νταμπίζα ως σέντερ μπακ. Αμυντικά χαφ αντί του Αμπουμπακαρί προτιμήθηκε βασικός ο Ιγκλέσιας ως παρτενέρ του Ρομέου. Αριστερά στα χαφ ο Τσιμπάμπα και δεξιά ο Πανκράτ ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κουζέν και πάλι ο Τούρκος μεσοεπιθετικός Μετίν.

Χωρίς τους Κατσουράνη, Μπουμσόνγκ και Χριστοδουλόπουλο ταξίδεψε στην Λάρισα ο Παναθηναϊκός και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα, με τους Καντέ, Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, στο δεξί άκρο τον Βύντρα και στο αριστερό τον Σπυρόπουλο. Αμυντικά χαφ και πάλι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τους Καραγκούνη και Νίνη δεξιά και αριστερά να τον πλαισιώσουν. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκοβού και αριστερό ο Λέτο με τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, Γάλλο επιθετικό Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα με λάθη Παμπορίδη


Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα στο ματς για τις δύο ομάδες σε ένα "ανοικτό" μας,με βάση την εικόνα και το στήσιμο των αντιπάλων που ήθελαν την νίκη για διαφορετικούς λόγους ξεχωριστά. Στο 5' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Βύντρα από δεξιά άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Γκοβού (εκπληκτική πάσα) αλλά ο διεθνής αμυντικός σούταρε δυνατά αντί να πλασάρει τον Αμπάρη και η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (9') ο Λέτο εκτέλεσε ένα φάουλ και στην προσπάθεια ο Σαριέγκι να κάνει την κεφαλιά είδε τον Μελίσση με το χέρι να απομακρύνει προσωρινά, χωρίς ο Παμπορίδης να υποδείξει το σημείο του πέναλτι και τον Βάσκο με προβολή να προσπαθεί και πάλι να σκοράρει αλλά ο Ταυλαρίδης απομάκρυνε. Στην αντεπίθεση, ο Μελίσσης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κουζέν ψηλότερα έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζόρβας, στην πρώτη καλή φάση των "βυσσινί". Στο 12' το "τριφύλλι" απείλησε και πάλι με τον Σισέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 14' ο Παμπορίδης υπέπεσε σε ένα ακόμα φάουλ όταν σχεδόν μπροστά του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τράβηξε από το χέρι τον Μετίν και ενώ σφύριξε το φάουλ δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο μέσο.

Δύο γκολ σε πεντάλεπτο "φωτιά" η ΑΕΛ


Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι παίκτες του Κωστένογλου έχασαν ουσιαστικά την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Βενετίδης πραγματοποίησε την σέντρα από αριστερά και ο Πανκράτ στην πλάτη του Σπυρόπουλου έβαλε την προβολή απειλώντας με πλασέ τον Τζόρβα. Η ρεβάνς του Γάλλου άσου των "βυσσινί" ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού από το σημείο του πέναλτι σούταρε και νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ξεσηκώνοντας τις εξέδρες με το 1-0. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του πρώτου γκολ και ο Τσιμπάμπα εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος στο γύρισμα του Βύντρα στον Τζόρβα, πλάσαρε εύστοχα και διπλασίασε τα γκολ για την ΑΕΛ, με το AEL FC Arena, να έχει πάρει "φωτιά".

Δοκάρι ο Λέτο, αλλαγή τακτικής ο Φερέιρα


Οι φιλοξενούμενοι μετά τα δύο γκολ των "βυσσινί" προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση στην αντίπαλη εστία ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοίμαζε την πρώτη του διορθωτική κίνηση από τον πάγκο. Στο 30' ο Λέτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πιεζόμενος από τον Ιγκλέσιας σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (32') ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, σε μια εκτέλεση φάουλ (φάση που έμοιαζε με το γκολ που έβαλε στο "Καραϊσκάκη) είδε την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Νίνης με σουτ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ. Το παιχνίδι σε όλο το πρώτο μέρος ήταν "ανοικτό" με την μπάλα πάνω-κάτω και στο 33' ο Μετίν πήρε την "σκυτάλη" των χαμένων φάσεων με ένα δυνατό σουτ που επιχείρησε να περνάει μόλις άουτ. Παράλληλα, τα νεύρα με την πάροδο του χρόνου αυξάνονταν. Αποτέλεσμα αυτών στο 38' ο Νταμπίζας να πάρει τα "πόδια" από πίσω του Νίνη, σε ένα μαρκάρισμα που θα μπορούσε να είχε δει την κόκκινη κάρτα, κάτι που δεν έγινε και ο Παμπορίδης έδειξε την κίτρινη με τον Λέτο να τα βάζει με τον Ελληνα αμυντικό και τον Παπαβασιλείου να διαμαρτύρεται στον διαιτητή από το Κιλκίς για την απόφασή του. Στο 40' ο Νίνης αντικαταστάθηκε από τον Μαρίνο με τον μέσο των φιλοξενούμενων να απορεί για την αλλαγή του από τον προπονητή του, σε μία κίνηση τακτικής στο ματς. Στο 42' ο Μαρίνος βρήκε τον Σισέ και εκείνος σούταρε με τον Αμπάρη να λέει και πάλι "stop" σε αντίπαλό του (σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το fair play και ένα φάουλ νωρίτερα με τον Μελίσση να ήταν στο έδαφος). Οι παίκτες του "τριφυλλιού" είχαν ακόμα ένα καλό σουτ στο πρώτο μέρος με τον Γκοβού να μην μπορεί να νικήσει με σουτ τον εξαιρετικό αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ξεκίνημα με διαιτητικά λάθη εκ νέου


Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν την ροή του αγώνα και αναζητούν τρόπο που θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ ενώ οι παίκτες του Κωστένογλου με καλή μεσαία γραμμή είχαν "θωρακίσει" το αμυντικό τους παιχνίδι διατηρώντας το 2-0 του πρώτου μέρους και παράλληλα έχοντας στο μυαλό τους να εκμεταλλευθούν μια αντεπίθεση. Στο 55' ο Ιγκλέσιας με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τσιμπάμπα, που οριακά φάνηκε (από τον τηλεοπτικό φακό) να καλύπτεται από τον Βύντρα, αλλά ο βοηθός του Παμπορίδη, υπέδειξε τον Αφρικανό άσο σε θέση οφσάιντ, προκαλώντας την οργή των γηπεδούχων. Ο Φερέιρα βλέποντας από τον πάγκο τους παίκτες του να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ανακάτεψε την "τράπουλα" και έριξε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του Γκοβού και μετέτρεψε σε 4-4-2 κλασικό το σύστημα της ομάδας τους.

Πίεση χωρίς ουσία για φιλοξενούμενους


Στο 65' ο Λέτο με ατομική ενέργεια σούταρε από διαγώνια θέση αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ιδια σκηνή και στο 69' όταν μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε αλλά και πάλι ο πορτιέρο της ΑΕΛ ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίζονταν ωστόσο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε μετά από απόκρουση του Νταμπίζα και πάλι σε θέση βολής ωστόσο ο Βραζιλιάνος άσος δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε και αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 77' ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, έβαλε στο ματς και τον Κλέιτον αντί του κουρασμένου Καραγκούνη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Λέτο πραγματοποίησε την σέντρα αλλά ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Δεκάλεπτο... καθυστερήσεων με κάθε τρόπο


Στα τελευταία δέκα λεπτά, δεν μπορούσε βάση και της εικόνας των δύο ομάδων να αλλάξει κάτι δραστικά, με τους γηπεδούχους να κάνουν με όποιο τρόπο μπορούσαν καθυστερήσεις. Από τον πάγκο ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε δύο αλλαγές με τους Κουζέν και Μετίν να αποχωρούν και τους Μπλάζεκ και Κούλιτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα από το "πουθενά" την ώρα του ματς έπεφταν μπάλες στο γήπεδο, με τον Παμπορίδη αδιάφορο να μην σταματάει το ματς. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα χέρι του Ταυλαρίδη στην περιοχή ενώ λίγο αργότερα έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Κλέιτον να πλασάρει άουτ. Το τελικό σφύριγμα της λήξης του ρέφερι από το Κιλκίς βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη και να φτάνει τους 23 βαθμούς, δύο πίσω πλέον από τον Αστέρα Τρίπολης.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






















Τρίτωσε στο "Άνφιλντ"

Το κακό για την ManUtd τρίτωσε στο "Άνφιλντ", καθώς με χατ-τρικ του Ντιρκ Κάιτ έχασε με 3-1 από την Λίβερπουλ, γνωρίζοντας την 3η φετινή της ήττα και δεύτερη σερί μετά από αυτήν με την Τσέλσι.

Ο Ολλανδός σκόραρε όλες τις φορές από την μικρή περιοχή, ενώ είχε φέτος 4 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, έτσι έφτασε τα 7 φέτος. Δημιουργός ουσιαστικά ήταν και στα τρία ο Λουΐς Σουάρες, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ ντεμπούτο πραγματοποίησε με την φανέλα της Λίβερπουλ ο Άντι Κάρολ, περνώντας στο ματς στο 74' αντί του Ραούλ Μεϊρέλες και ήταν θετικός.


Ο Σωτήρης Κυργιάκος πέρασε στο ματς αντί του Φάμπιο Αουρέλιο που αποχώρησε τραυματίας στο 24' και ο Έλληνας άσος ήταν αυτός που τροφοδότησε τον Λουΐς Σουάρες πριν κάνει... άνω-κάτω την άμυνα των "κόκκινων διαβόλων" και δημιουργήσει το πρώτο γκολ.Ο Ουρουγουανός μέσα στην περιοχή με διαδοχικές ντρίμπλες απέφυγε εντυπωσιακά τους Ραφαέλ, Κάρικ και Μπράουν, δίνοντας εν συνεχεία έτοιμο γκολ στον Κάιτ, ο οποίος μπροστά από την γραμμή απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο 34' για το 1-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε μόλις 5 λεπτά αργότερα, με τον Λουΐς Σουάρες από δεξιά αυτήν την φορά να κάνει την σέντρα και τον Νανί άθελά του να κάνει ασίστ διώχνοντας προς λάθος κατεύθυνση, έτσι ο Κάιτ από κοντά σκόραρε με κεφαλιά. Και το τρίτο τέρμα ήταν δημιούργημα του Λουΐς Σουάρες, ο οποίος εκτέλεση απευθείας φάουλ στο 65', ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία, όμως δεν συγκράτησε την μπάλα και εν συνεχεία ο Κάιτ βρέθηκε μόνος και με πλασέ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του.


Πέταξε... Κάιτ

Κάιτ... σημαίνει χαρταετός στην αγγλική γλώσσα και ταιριάζει με το κλίμα των ημερών στην χώρας μας. Μιας και το αναφέραμε, για την προφορά του ονόματος του Ολλανδού, σωστά είναι και το Κάιτ και το Κάουτ, καθώς η... αλήθεια είναι κάπου στην μέση, όπως έχει πει και ο ίδιος. Απλά το Κάιτ είναι λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα, τουλάχιστον γραφικά για την Ελλάδα, καθώς αυθεντικά το όνομά του δεν γράφετε Dirk Kuyt, αλλά Dirk Kuijt.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Φάμπιο Αουρέλιο (24' Κυργιάκος), Λούκας, Ραούλ Μεϊρέλες (74' Κάρολ), Τζέραρντ, Μάξι Ροντρίγκες, Κάιτ, Λουΐς Σουάρες.

ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (76' Ο'Σέι), Σμόλινγκ, Μπράουν, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς (83' Φλέτσερ), Νανί (46' Χαβιέρ Ερνάντες), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος










Καβάλα- Αστέρας Τρίπολης 1-0

Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι στο "Ανθή Καραγιάννη" η Καβάλα με γκολ του Αμπντούν πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε δύσκολη θέση η ομάδα της Τρίπολης.

Μετά από ένμα ματς το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, η Καβάλα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο "Ανθή Καραγιάννη" με σκόρερ τον Αμπντουν στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Χένρικ Κάσπερτσακ έφτασε στους 38 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Βόλου στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη ο Αστέρας παρέμεινε στους 25 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να έχψουν συνολικά τρεις ευκαιρίες, με την μπάλα να παίζεται στον χώρο του κέντρου. Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το δοκάρι του Ρίος στο 38ο λεπτό.

Στο, δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα ανέβασε για λίγο την απόδοσή της, σημείωσε ένα γκολ με τον Αμπντούν και πήρε την σπουδαία νίκη που την κρατά σε τροχιά ευρώπης. Από την πλευρά του ο Αστέρας Τρίπολης δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο ματς και πλέον είναι σε δύσκολη θέση.

Πριν την αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτου σιγή στην μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας) / Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπιτσίδης (Θράκης)

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πφερτζέλ, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Χργκόβιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Ρίος (91' Σιόντης), Αμπντούν, Ονουάτσι (17΄λ.τρ. Περεϊρίνια), Νικουλάε.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Λαδάκης, Κερ (80' Αράς), Ουντότζι (55' λ.τρ. Φορτούνης), Ροζέριο, Αρσενίεβιτς (62' Φρανκού), Παπάζογλου.

Κίτρινες κάρτες: Ρίος (24', Καβάλα), Ντιέ (89', Καβάλα), Σιόντης (95', Καβάλα)- Αργυρόπουλος (40', Αστέρας Τρ.), Λαδάκης (47', Αστέρας Τρ.), Κερ (57', Αστέρας Τρ.), Πουλίδο (66', Αστέρας Τρ.), Φορτούνης (86', Αστέρας Τρ.)

Σκόρερ: Αμπντούν (60', Καβάλα)


Κακό το πρώτο μέρος


Το πρώτο ημίχρονο στο "Ανθή Καραγιάννη" ήταν πάρα πολύ κακό, καθώς τρεις ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις. Στο 11΄ ο Χργκόβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αναστασόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ και στο 15' από ένα σουτ του Ουντόζι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γκαλίνοβιτς. Στο 38', η Καβάλα στην μοναδική καλή της ευκαιρία παραλίγο να σημειώσει και γκολ, όταν ο Ρίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ,κ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αναστασόπουλου και έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα.


Γκολ και τέλος

Και στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό από τις δύο ομάδες και το μόνο που άξιζε ήταν το γκολ της Καβάλας στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 60' λοιπόν ο Αμπντούν βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Τρίπολης, στόπαρε ωραία την μπάλα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η τελευταία καλή ευκαιρία στο ματς, ήταν στο 79' πάλι για την Καβάλα και με τον Αμπντούν, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου, δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Καβάλα μετά από ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα πήρε τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Αμπντούν και έμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Από την άλλη ο Αστέρας παραμένει σε δύσκολη θέση.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος














Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

Το "Καραϊσκάκη" είναι φρούριο ακόμα και χωρίς κόσμο... Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 3-0 του Εργοτέλη, πέτυχε την 12η φετινή εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και απέχει πλέον δύο νίκες από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ένα εντυπωσιακό διάστημα από το 10' μέχρι το 25' όμως η απόδοσή τους έπεσε στη συνέχεια, με τον Ούρκο Πάρντο να μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελο της εστίας του αφού απέκρουσε στο 30' εκτέλεση πέναλτι του Λεάλ.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε φαίνεται πως βρήκε το κομμάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί ιδανικά το ερυθρόλευκο παζλ, με τον Ιμπαγάσα να μπαίνει αντί του Ντουντού και να έχει συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας, στο 48' (Μοδέστο) και στο 57' (Πάντελιτς). Ουσιαστικά, το διάστημα αυτό ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους "ερυθρόλευκους" να πετυχαίνουν και τρίτο τέρμα (65') με υπέροχη προσπάθεια του Μιραλάς και να φτάνουν σε μία δίκαια επικράτηση, που τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 12η νίκη για την ομάδα του Πειραιά στις 13 τελευταίες αγωνιστικές και 21η στις 25 πρώτες αγωνιστικές, καθώς και η 6η επί του Εργοτέλη στο Φάληρο στις ισάριθμες αναμετρήσεις των δύο ομάδων (11-1 τα τέρματα).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού (46' Ιμπαγάσα), Πάντελιτς, Ζαϊρί (82' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (78' Ουρτάδο), Ρόμενταλ

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόφκις, Ζούνιορ (68' Σαρρής), Ρομάνο (63' Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (63' Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Γκολ: Μοδέστο (47'), Πάντελιτς (58'), Μιραλάς (65')
Κίτρινες κάρτες: Αλεξόπουλος (52'), Φραγκουλάκης (80')
Κόκκινες κάρτες: -

ΤΟ ΜΑΤΣ:


O Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του αλλά παρέμεινε πιστός στο προσφιλές του 4-2-3-1. Ο Πάρντο υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Μανιάτη, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Χολέμπας. Οι Ντουντού και Μοδέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, οι Ζαϊρί (αριστερά) και Ρόμενταλ (δεξιά) πήραν θέση στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Πάντελιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος έχοντας λίγο πιο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Μιραλάς.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Καραγεωργίου χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Δασκαλάκης, με τους τέσσερις της άμυνας να είναι οι Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης και Γιαλούσης. Οι Κυριακίδης, Ζούνιορ και Ρομάνο ήταν οι παίκτες που ανέλαβαν να καθοδηγήσουν την ομάδα τους από το χώρο του κέντρου, με την τριάδα μπροστά να είναι οι Βερπακόφσκις, Λεάλ και Βίσιο.


Πίεση στους Κρητικούς μετά το δεκάλεπτο


Παρά το... ψυχρό "Καραϊσκάκης" λόγω της απουσίας του κόσμου, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άργησαν να βρουν καθόλου τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και από το 10ο λεπτό και μετά άρχισαν να ασκούν ασφυκτική πίεση στα καρέ του Εργοτέλη, με κινητήριους μοχλούς τους Μιραλάς, Ζαϊρί (κατά πρώτο λόγο) και Ρόμενταλ (κατά δεύτερο). Έτσι, μετά τις δύο εξαιρετικές πάσες που "σέρβιρε" ο Ζαϊρί στο 11' και στο 12' και τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Πάντελιτς (βγήκε έγκαιρα ο Δασκαλάκης) και Μανιάτης (το μονοκόμματο σουτ του από το ύψος της μεγάλης μεγάλης περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχο) ήρθε στο 14' και η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Μιραλάς έβγαλε ωραία την ομάδα του στην αντεπίθεση και μετά από μία κούρσα 25 μέτρων την έδωσε λίγο πιο δεξιά στο Ρόμενταλ, με το σουτ του Δανού μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε και την πρώτη του κλασική ευκαιριά να ανοίξει το σκορ: από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμενταλ, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και βρήκε τον Ντουντού, με τον Βραζιλιάνο να κάνει χωρίς καθυστέρηση το δεξί πλασέ από τη μικρή περιοχή και τον Δασκαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Μετά από ένα δεκάλεπτο που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν σαρωτικοί και υποχρεώσαν τους αντιπάλους τους σε εντελώς παθητικό ρόλο, οι Κρητικοί κατάφεραν σιγά σιγά να ισορροπήσουν, για να απειλήσουν στο 27' για πρώτη φορά τον Πάρντο.

Ο Πάρντο είπε "όχι" στο πέναλτι του Λεάλ:


Αυτό έγινε από στημένη φάση, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αλεξόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να έχει τροχιά προς τα δίχτυα αλλά να σταματάει πάνω στο σώμα του... Βερπακόφσκις. Η "επίσκεψη" αυτή στην ερυθρόλευκη περιοχή αποδείχτηκε εκ των υστέρων πως ήταν "καμπανάκι κινδύνου", αφού δύο λεπτά αργότερα (29') ο Εργοτέλης κέρδισε καθαρό πέναλτι, σε άγαρμπο σπρώξιμο του Ζαϊρί μέσα στην περιοχή πάνω στον Βερπακόφσκις. Η τεράστια ευκαιρία που είχε η ομάδα του Καραγεωργίου να προηγηθεί μέσα στο "Καραϊσκάκης" σταμάτησε πάντως στο δεξί χέρι του Πάρντο, ο οποίος έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λεάλ. Στο 35' η στατιστική υπηρεσία έδειξε κυριαρχία του Ολυμπιακού όσον αφορά στην κατοχή (60%-40%), όμως κάτι τέτοιο δεν αποτυπωνόταν και στο χορτάρι μετά το 25, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να είναι μπλοκαρισμένοι μπροστά αλλά και να έχουν κάποια κενά στην άμυνα. Στο 40' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μιραλάς μέσα στην περιοχή από τον Φραγκουλάκη, με τον διαιτητή Μήτσιο να λέει πάντως σωστά "παίζεται", για να κλείσει το πρώτο μέρος με εντυπωσιακό σουτ του Μέλμπεργκ από το ύψος της περιοχής (45') που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Ντουντού, και η είσοδός του άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών! Το 1-0 έγινε στο 47'... Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, έπειτα από διώξιμο των αμυντικών ο Μέλμπεργκ έπιασε σουτ με τη μία το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Μοδέστο να κάνει την κεφαλιά και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα. Το 2-0 έγινε στο 58'... Ο Ιμπαγάσα έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Πάντελιτς, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με δεξί σουτ στην κίνηση την έστειλε να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία του Δασκαλάκη.

3-0 από Μιραλάς και... game over

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι στο δεύτερο μέρος, με την όρεξή τους να ανοίγει ακόμα περισσότερο μετά το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Στο 62' ο Ρόμενταλ έστειλε τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, για να γίνει τελικά το 3-0 τρία λεπτά αργότερα. Από μπαλιά του Μοδέστο από το χώρο του κέντρου, ο Μιραλάς έφυγε "σφαίρα" στην πλάτη της άμυνας και αφού πρώτα έκανε υποδειγματικό κοντρόλ κατόπιν έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Δασκαλάκη (12ο τέρμα του Μιραλάς στο πρωτάθλημα). Με τη συμπλήρωση 68 λεπτών ο Νίκος Καραγεωργίου είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, όμως οι Πειραιώτες έμοιαζαν ασταμάτητοι στο δεύτερο μέρος και στο 71' βρέθηκαν φάτσα και με τέταρτο γκολ. Ο Μιραλάς έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή "έστρωσε" τη μπάλα στον Ρόμενταλ, όμως το πλασέ του Δανού στην κίνηση από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Με το 0-3 στις πλάτες τους οι παίκτες του Εργοτέλη πέταξαν πρόωρα "λευκή πετσέτα", με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο και στο 82' να έχουν μία ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Χολέμπας από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ.

"12 στα 12" εντός φέτος και συνεχίζει...

Ο Εργοτέλης φάνηκε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 88', με το σουτ του Φραγκουλάκη που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο, με τους "ερυθρόλευκους" από την πλευρά τους να κλείνουν το ματς δημιουργώντας δύο ακόμα καλές φάσεις στα καρέ του Δασκαλάκη. Στο 89' το σουτ του Πάντελιτς από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μιραλάς, με το τελικό 3-0 να φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά στο 13ο πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια και 38ο συνολικά στην ιστορία του.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος












«Νίκη και με τον Παναθηναϊκό!»

Ο Πέτρος Κανακούδης μιλά για τη νίκη επί του Άρη, τη συνέχεια της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν από τους πρωταγωνιστές του χθεσινού ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Πέτρος Κανακούδης μιλά για τη νίκη του «Γηραιού», το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναικό αλλά και τους στόχους της ομάδας.







Αναλυτικά:

Πέτρο, η χθεσινή ήταν μία σημαντική νίκη για την ομάδα. Πού αποδίδεις εσύ την εμφάνιση αυτή;
«Σίγουρα όταν κερδίζεις ένα ντέρμπι εκτός έδρας η νίκη αποκτά αυτομάτως διπλή σημασία. Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Η νίκη πιστεύω πως οφείλεται στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα και στο σοβαρό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Αγωνιστήκαμε σε ένα γήπεδο το οποίο είχε φαναστική ατμόσφαιρα από τους φίλους του Άρη. Κι αυτό ήταν ένα επίσης σημαντικό στοιχείο, μια και είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτα γήπεδα».

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης;
«Η ομοιογένεια που δείξαμε ως ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η αποφασιστηκότητα που είχαμε, αλλά και το πάθος που επέδειξε ο κάθε ποδοσφαιριστής για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τα πάντα σχεδόν λειτούργησαν σωστά. Είχαμε και την τύχη στη φάση του δοκαριού του Άρη, ο οποίος μετά από αυτή τη φάση δεν έκανε καμία άλλη ουσιαστική. Τις πιο σημαντικές φάσεις στο ματς τις είχαμε εμείς, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να φύγουμε νικητές από το Βικελίδης».

Πλέον υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναικό. Μπορείτε τη νίκη;
«Πάμε σε ένα ακόμα ντέρμπι με μία μεγάλη ομάδα, τον Παναθηναικό. Η ομάδα μετά τη χθεσινή νίκη βρίσκεται σε καλή και δυνατή κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Περιμένουμε την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση του κόσμου, να έρθουν στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν για μία ακόμη νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι».

Πού αφιερώνεις τη νίκη επί του Άρη;
«Στον Πέτρο Καζά, έναν από τους φυσιοθεραπευτές μας ο οποίος έχει πρόβλημα υγείας και εύχομαι να είναι σύντομα κοντά μας, στον κόσμο της ομάδας αλλά και στην οικογένειά μου».

Πλέον υπάρχουν πέντε ματς. Μπορείτε την είσοδο στα πλέι οφ;
«Στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές ανατροπές. Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια με θετικά αποτελέσματα και από εκεί και πέρα όλα γίνονται».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος













Στοίχημα από τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...

Ειμασταν εχθες ζεστοι και τελικα ζεσταθηκαμε με την ΒΑΣΙΚΟΙ δυαδα μας που εδωσε 412,13€, ενω στο συστημα (ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ) περασαν 3 απο τα 5. Βγηκε εχθες ο χαλβας και παμε σημερα να βγαλουμε και τη λαγανα...




1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ):

ΑΛΚΟΡΚΟΝ : G-G (1,62)
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: OVER 2,5 (1,85)
ΒΕΤ 100€
(ΑΠΟΔ. ΔΥΑΔΑΣ: 3,00)


2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ):

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: G-G (1,70)
ΜΑΛΑΓΑ: 1 (1,88)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: G-G (1,65)
ΒΕΤ 50€
(ΑΠΟΔ. ΤΡΙΑΔΑΣ: 5,27)


3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ):

ΑΕΚ: 1 (1,95)
ΒΕΤ 150€

Καλη τυχη σε ολους και να εισται ολοι καλα, τα ξανα λεμε τη Τριτη...


"ΒΑΝΚΑ"

(ΒΑΣΙΚΟΙ +177,40€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -182,2€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -30,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -69,00€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -107,50€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -10,00€)

"ΣΥΝΟΛΟ -221,30€"



Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Στα χθεσινά περάσαμε την Austria καί την Estudiantes, δύο άνετα σημεία εκ των αποτελεσμάτων.Δεν μας έκαναν την χάρη οι Young Boys καί η Albacete.Την ώρα πού γράφεται το κείμενο δεν έχει ξεκινήσει η Guadalajara η οποία αγωνίζεται τα ξημερώματα.


Πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα.




 Hercules - Almeria   (1)

Από θέμα φόρμας δεν είναι καί στα πολύ πάνω τους καί οι δύο ομάδες.Καλύτερη εντός έδρας παρουσιάζεται η Hercules εκεί όπου έχει καλές νίκες επί πολύ δυνατών αντιπάλων.Στα 7 τελευταία παιχνίδια εντός μετρά 5 νίκες 1 ισοπαλία καί 1 μόλις ήττα.

Αντίθετα η Almeria εκτός έδρας δεν υπάρχει στη κυριολεξία.Μάλιστα έχει να κάνει διπλό από της 11 Δεκεμβρίου.Η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας ,επίσης μία από τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα.

Λόγω έδρας καί καλύτερης συμπεριφοράς εντός, επιλέγω τον άσο της Hercules σε απόδοση (2,05)


Huesca - Xerez   (1)

Σε πολύ καλή κατάσταση η Huesca τον τελευταίο καιρό, μιάς καί σε μιά σειρά 15 αγώνων έχει υποστεί 2 μόλις ήττες.Επίσης εντός έδρας είναι αρκετά δυνατη, καθώς στα τελευταία 11 αριθμεί 2 μόλις ήττες.

Μεγαλύτερο το βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση γιά την Huesca, η οποία με πιθανή νίκη θα πάρει σούπερ βαθμολογική ανάσα καί θα ξεφύγει εντελώς από τα χαμηλά στρώματα.

Σε κακό χάλι η Xerez η οποία μετρά 4 σερί ήττες, με πολύ κακό αμυντικό απολογισμό δεχόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ 10 γκόλ στα παιχνίδια αυτά.

Η δύναμη της έδρας, η μεγαλύτερη ανάγκη βαθμών, η ανυπαρξία στα εκτός της Xerez  , καί η καλή κατάσταση της Huesca με κάνουν να επιλέξω τον άσο σε απόδοση (2,25)



Vitoria Setubal - Olhanense   (1)

Μονόπλευρο καθαρά το βαθμολογικό ενδιαφέρον γιά την ομάδα της Setubal .Στην ουσία από την άλλη δεν φαίνεται να κυνηγά κάτι από την ζωή της η Olhanense, η οποία δεν έχει κανένα άγχος προς το παρών.Με νέο τεχνικό η Vitória Setúbal καθώς απολύθηκε ο προπονητή της μετά τα κακά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα.

Με το μαγαλύτερο κίνητρο θα πάμε καί τον καλοπληρωμένο άσο της Setubal σε απόδοση (2,45)


Βesiktas - Trabzonspor  (1)

To βαθμολογικό ενδοαφέρον το έχει η ομάδα της Trabzonspor, καθώς βρίσκεται ισόβαθμη στην πρώτη θέση μαζί με την Fener.Τελευταία όμως δεν δείχνει να πατά καλά καθώς δεν έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Ναι μέν μπορεί να είναι πιό ψηλά στην βαθμολογία η Trabzonspor καί να δείχνει ότι ίσως είναι σε πιό καλή φάση από την Besiktas, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να βγάλει έτσι εύκολα διπλό μέσα σε μία καυτή έδρα όπως της Besiktas.

Βρίσκω αρκετά δελεαστική την τιμή τού άσου γιά την πιθανή νίκη των γηπεδούχον. Μέσα στις επιλογές μου θα είναι ο καλοπληρωμένος άσος της Besiktas σε απόδοση (2,40)



Μarseille - Lille   (1)

Άρχισε να ψιλο-ξεφουσκώνει απ' ότι φαίνεται η Lille, όχι βάση μόνο των αποτελεσμάτων αλλά κυρίως ως προς την αποδοσή της.Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να είναι τόσο φρέσκια όσο πριν μερικές αγωνιστικές.

Σε πολύ καλό ανέβασμα η Marseille ίσως θα λέγαμε καί στο καλύτερο σημείο τού πρωταθλήματος, άρχισε να φτιάχνει ενα πολύ καλό σερί νικών.Μετρά 4 σερί νίκες, καί 6 στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Αγωνιστική κατάσταση, έδρα., μεγαλύτερη φανέλα, αλλά καί παράδοση, με οδηγούν στον άσο της Marseille σε απόδοση (2,10)


Στη σούμα σε σύστημα με ζητούμενα : Hercules - Huesca - Vitoria Setubal - Besiktas - Marseille.


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

 

«Ο Ρονάλντο είναι αναντικατάστατος»

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι με τη Σανταντέρ, θεωρείται πλεονέκτημα απ’ τον προπονητή της ομάδας, Μαρσελίνιο. Μπορεί να πιστεύει ότι κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Πορτογάλου άσου. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: « Κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι μεγαλύτερος από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αναντικατάστατος. Φυσικά και είναι πλεονέκτημα μας που δεν αγωνίζεται. Δεν πρέπει να τους επιτρέψεις να δείξουν τις ικανότητές τους. Περιμένουμε πώς και πώς το παιχνίδι και πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να πάρουμε ένα αποτέλεσμα».



Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Ψάχνεται να φύγει ο Λέτο

Προβληματισμένος φέρεται να είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο σχετικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός σύμφωνα με την «Realnews» ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο ατζέντης του παίκτη, Φερνάντο Κοσεντίνο αναμένεται στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να φέρει πρόταση για μεταγραφή. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λέτο έχουν εκφράσει ομάδες από την Πορτογαλία και την Ισπανία. Μάλιστα όπως διαρρέεται η Μπενφίκα εξετάζει την περίπτωση του παίκτη των «πρασίνων». Επίσης έχουν γίνει συζητήσεις με την Λα Κορούνια. Ο Αργεντινός έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα του «τριφυλλιού», ωστόσο η διοίκηση θα δεχόταν να συζητήσει αν ερχόταν μια καλή πρόταση.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




Οι «εκλεκτοί» του Κωστένογλου

Χωρίς τον τιμωρημένο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, αλλά και τους ανέτοιμους Κατσιαρό και Πλιάγκα, θα υποδεχθεί σήμερα τον Παναθηναϊκό η Λάρισα. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ΑΕΛ Νίκος Κωστένογλου, αμέσως μετά τη διεξαγωγή της χθεσινής προπόνησης, συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Τσοντοφάλσκι, Αμπάρη, Μελίσση, Βενετίδης, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη, Ταλ, Σίμιτς, Κουζάν, Μετίν, Πανκράτ, Ρέντζα, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιο, Κανόμπιο, Κούλιτς, Κόζακ, Ιγκλέσιας, Μπλάζεκ και Σιατραβάνη.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος





Παραιτήθηκε από τη Μπάγερν ο Φαν Χάαλ

Την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου έθεσε ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός εξήγησε με δηλώσεις του, έπειτα από την ήττα από το Ανόβερο, πως αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον του είναι οι άνθρωποι του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω σίγουρα τι θα γίνει. Η διοίκηση ξέρει… Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι όπως και εγώ επίσης. Η πίεση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο την ανατροπή αλλά δεν μπορέσαμε. Οι παίκτες πάλεψαν σαν «λιοντάρια», αλλά δεν ήταν αρκετό».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Ξανά στους +10 η Μπαρτσελόνα

Στους δέκα βαθμούς αύξησε τη διαφορά από τη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα, η οποία χωρίς τον Βίγια στο βασικό σχήμα, επικράτησε 1-0 της Σαραγόσα στο «Καμπ Νόου». Ο Κεϊτά το γκολ.

Το προβάδισμα ασφαλείας από την Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε η Μπαρτσελόνα, η οποία με το μυαλό στο Champions League έκαμψε την αντίσταση της Σαραγόσα (1-0) αν και τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος. Με 11 αγωνιστικές να απομένουν, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν στα σκουπίδια το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει κόντρα στην αιώνια αντίπαλο και ενόψει Αρσεναλ πήραν τρεις βαθμούς σε ένα ματς, που θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνο.

Από τη Σαραγόσα δημιουργήθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μπέρτολο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας στο 9' και να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Βαλδές. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπλαουγκράνα, που δεν είχαν στο αρχικό σχήμα τον Νταβίδ Βίγια, πήραν για τα καλά τα ηνία του ματς και δέκα λεπτά αργότερα, ο Τόνι Ντόμπλας απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Πέδρο. Οσο η ώρα περνούσε, η πίεση γινόταν και όλο αυξανόταν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν σε σημείο να αμύνονται με εννιά παίκτες μέσα στην περιοχή!

Στο 29' ο Κεϊτά σκόραρε με σκαστή κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση, με τον μέσο από το Μάλι να είναι οριακά στην ευθεία του αμυντικού. Στη συνέχεια ήρθαν δύο καλά σουτ έξω από την περιοχή για τους Καταλανούς, πρώτα από τον Μασεράνο (37') και στη συνέχεια από τον Τσάβι (41') όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Ντόμπλας ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε. Τελικά η άμυνα της Σαραγόσα ξεκλειδώθηκε στο 43' όταν ο Μέσι μπούκαρε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να απομακρύνουν με επιτυχία και ο Κεϊτά από κοντά πήρε την εκδίκησή του για το 1-0.

Στο 55' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της Μπάρτσα στην επανάληψη με τον Ομπράντοβιτς να κόβει πάνω στην γραμμή το κοντινό σουτ του Ντάνι Αλβες. Τρία λεπτά μετά ο Γκάμπι Μιλίτο έκανε καρατιά στο στήθος του Σιναμά-Πονγκόλ και είδε κίτρινη κάρτα, ενώ στο 62' ο Γάλλος άσος τη Σαραγόσα μετά από λάθος του Πικέ βρέθηκε σε καθαρό τετ α τετ με τον Βαλδές ο οποίος τον σταμάτησε! Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή και τις φάσεις για γκολ, όμως ήταν σαφές ότι κρατάει δυνάμεις για τον αγώνα-ρεβάνς των «16» του Champions League με την Αρσεναλ. Στο 63' ο Ντόμπλας, που είχε πολύ δουλειά, έβγαλε το σου του Μπόγιαν, ο οποίος δύο λεπτά μετά πήγε στον πάγκο για να μπει ο Βίγια.

Ο πρώην επιθετικός της Βαλένθια μπήκε με όρεξη, όμως είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να λέει «όχι» σε δύο προσπάθειες στο 67' και το 70'. Το passing game συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, με τους Καταλανούς να κρατούν μπάλα και την Σαραγόσα να συνεχίζει να ψάχνει αντεπίθεση. Στο 73' το γυριστό του Μέσι πέρασε άουτ και ο Ντόμπλας στο 75' αρνήθηκε στην ίδια φάση Μάξουελ και Βίγια. Τελευταία απειλή για την Μπαρτσελόνα, που έδειξε σημάδια νευρικότητας ήρθε στο 94' με το καλό φάουλ του Μέσι να περνά άουτ στο 94'.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








«Ολοι περιμένουν αυτό το ματς»

Ο Κένι Νταλγκλίς θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που ανέλαβε τη Λίβερπουλ, αλλά τόνισε πως τότε δεν είχε χρόνο να δουλέψει με την ομάδα.

Ο προπονητής των «κόκκινων» ανέφερε πως το παιχνίδι κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» το περιμένουν όλοι: «Στο πρώτο ματς δεν είχα χρόνο να δουλέψω με την ομάδα. Ηταν πάνω στη μετάβαση, όμως οι παίκτες μας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρότι μείναμε στα πρώτα λεπτά χωρίς τον Τζέραρντ και έδωσαν πέναλτι στη Γιουνάιτεντ. Μπορείς να προετοιμαστείς για ο,τιδήποτε μέσα στο παιχνίδι, όχι όμως γι’ αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο για την ομάδα μας, όμως το σημερινό είναι ένα ματς που άπαντες το περιμένουν. Ομως, παίρνεις τους ίδιους πόντους σε περίπτωση νίκης, όσους παίρνεις και σε οποιοδήποτε ματς. Σίγουρα είναι ένα ματς που ανεβάζει την ψυχολογία».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




Ματς-σφραγίδα για τα πλέι οφ

Με σχήμα 4-4-2 και τον Βίκτορ Βιτόλο στο βασικό σχήμα ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (19:30, Novasports1, έχοντας ως στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα για να μην κινδυνέψει για τα πλέι οφ.

Οι Θεσσαλονικείς είναι αποφασισμένοι για ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα στο Μαρούσι το οποίο θα τους επιτρέψει να είναι... εντός των θέσεων για τα πλέι οφ. Ο Μάκης Χάβος θα παρατάξει την ομάδα του με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς. Στα συν της ομάδας είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος έχει να αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος από το ματς με τον Ηρακλή (σ.σ 1-0) στην Τούμπα το οποίο έλαβε χώρα, στις 11 Δεκεμβρίου του 2010.

Στα αμιγώς αγωστικά ο Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Ο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια και το καρέ της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Ετό, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο και Κοντρέρας. Στα χαφ θα είναι οι Βιτόλο και Τσουκαλάς, ενώ αντί του Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί ο Κουτσιανικούλης. Στο άλλο άκρο θα είναι ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ με το επιθετικό δίδυμο να απαρτίζεται από τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



 










Και η Τότεναμ για Σισέ

Φινάλε δεν έχουν τα σενάρια αναφορικά με τον μέλλον του Τζιμπρίλ Σισέ με το όνομα του Γάλλου σούπερ σταρ να είναι στη μεταγραφική λίστα της Τότεναμ. Σύμφωνα με σημερινές αναφορές του βρετανικού Τύπου και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκδοση «People» ο Γάλλος στράικερ των πρωταθλητών Ελλάδας είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της αγγλικής ομάδφας μαζί με τους Ντρογκμπά και Γκαμειρό.



Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Η Τότεναμ έχει προσθέσει το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ στην λίστα με τους παίκτες που θέλει. Ο Γάλλος έχει ορκιστεί να φύγει από την Ελλάδα. Ο Ρέντναπ είναι θαυμαστής του Σισέ και μάλιστα πριν δύο χρόνια είχε ενδιαφερθεί και πάλι. Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ έχει γίνει ήρωας στα μάτια των οπαδών του Παναθηναϊκού».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Νίκη για να... τελειώνει!

Tην 12η συνεχόμενη νίκη του στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός επί του Εργοτέλη (15:00, ΝΕΤ), ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλουν την επικράτηση για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση της φετινής Superleague.

Ακόμα μια νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τους «ερυθρόλευκους» του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν δύο... στόχους! Από τη μία, τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί στο... παγωμένο και άδειο, λόγω τιμωρίας φαληρικό στάδιο (12 συνεχόμενες νίκες) και επίσης τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Βασίλη Τοροσίδη και Άλμπερτ Ριέρα, ενώ τραυματίας είναι ο Ραούλ Μπράβο. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Πάρντο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Φουστέρ, Ζαϊρί,. Μιραλάς, Πάντελιτς.


Χωρίς άγχος στο Φάληρο...

Από την πλευρά του, ο Εργοτέλης του Νίκου Καραγεωργίου θα παίξει δίχως άγχος για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πειραιώτες, δίνοντας όπως είναι λογικό, προσοχή στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι Κρητικοί θα παραταχθούν χωρίς τους Ολίσε, Ορφανό και Μπέτο. Η αποστολή του Εργοτέλη: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Λεάλ, Κυριακίδης, Βίσιο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης, Ρουμπάκης, Σαρρής, Βερπακόφσκις, Καρέλης, Ρομάνο, Χαντί, Μπούντιμιρ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Ρουμπάκης, Τζούνιορ, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος









Γκατούζο, γκολ, Scudetto!

Η Μίλαν έχει να κατακτήσει το Scudetto από το 2004. Ο Γκατούζο είχε να σκοράρει από το 2006. Το έκανε στο Τορίνο (1-0 τη Γιουβέντους) και οι «ροσονέρι» αγκαλιάζουν κούπα!

Το ντέρμπι στο «Ολίμπικο» του Τορίνο είχε μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες και τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη και νίκησε ο καλύτερος. Η Μίλαν, δηλαδή, που από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναπτυσσόταν πιο ορθόδοξα, σε αντίθεση με τη Γιουβέντους του Ντελ Νέρι, που προκαλεί πλέον κατάθλιψη στους οπαδούς της...

Τα προβλήματα με τους Ακουιλάνι και Πάτο ανάγκασαν τους δύο προπονητές να αλλάξουν κάποια πράγματα την τελευταία στιγμή στις 11άδες τους αλλά αυτό δεν πτόησε τους Ροσονέρι, που ήλεγχαν την αναμέτρηση και από νωρίς απείλησαν με τον Ιμπραΐμοβιτς. Την ίδια ώρα, οι Μπιανκονέρι είχαν ορεξάτο τον Κράσιτς και από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν, με κάποιον Τραορέ στα αριστερά να δυσκολεύεται ακόμη και να κοντρολάρει την μπάλα...

Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, στην ανάπαυλα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντικατέστησε τον τραυματία Μπόατενγκ με τον Ρομπίνιο, το ματς συνεχιζόταν με την ίδια εικόνα -δηλαδή τη Μίλαν να πιέζει περισσότερο και τη Γιούβε να θέλει αλλά να μην μπορεί- και το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 68', όταν ο Γκατούζο σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Μπουφόν έκανε ένα λάθος που δε συνηθίζει, με συνέπεια να δει την μπάλα στα δίχτυα του για το 0-1. Εκείνη τη στιγμή τελείωσε και το ματς, καθώς η ημιθανής Γιουβέντους... πέθανε ψυχολογικά, ο Ντελ Νέρι στον πάγκο δεν ήξερε τι του γινόταν βάζοντας τον Ντελ Πιέρο στο... 80' και κάνοντας τρίτη αλλαγή τον στόπερ Μπονούτσι αντί του αριστερού μπακ Τραορέ (!), ενώ ο Αλέγκρι έβγαλε τον Κασάνο για να βάλει τον Ζέεντορφ και είδε τους παίκτες του απλά να κοντρολάρουν το ματς και να κλειδώνουν τους τρεις βαθμούς, που τους φέρνουν ακόμη πιο κοντά στο πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004.

Οσο για τη Γιουβέντους, είναι προφανές ότι Ο Αντρέα Ανιέλι θα πρέπει άμεσα να ανακοινώσει στους Ντελ Νέρι και Μαρότα ότι στο τέλος της σεζόν θα φύγουν και δε θα μπορούν να ξαναπλησιάσουν στο Πιεμόντε, ενώ σε λίγους μήνες θα πρέπει να γίνουν τεράστιες αλλαγές και στο ρόστερ.

Πριν ακόμη το τέλος του αγώνα οι τιφόζι της Μίλαν αποθέωναν την ομάδα τους και τραγουδούσαν για το Scudetto που έρχεται, ενώ αυτοί της Μεγάλης Κυρίας φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Λουτσιάνο Μότζι, αλλά και πολλά συνθήματα κατά των παικτών, του προπονητή και του Μαρότα... Και σήκωσαν και ένα πανό με μια δήλωση του Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι στο παρελθόν, που αποτελεί μήνυμα προς όλους στον σύλλογο: «Για τη Γιουβέντους το να κερδίζει δεν είναι σημαντικό, είναι το μόνο που μετράει»!

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Παράσχος: «Έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο...»

O προπονητής του Ηρακλή, Γιώργος Παράσχος, υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν έχει... τελειώσει ακόμα τίποτα και ότι η ομάδα του παρά τη σημαντική νίκη επί του Άρη έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Γιώργος Παράσχος:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Εμείς καταφέραμε να αντέξουμε στην πίεση του Άρη, που όμως δεν είχε τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Έγινε η φάση με το δοκάρι του Κόκε και μετά πιεστήκαμε πάρα πολύ.

Δεν είχαμε τη δυνατότητα να βγούμε στην κόντρα και να βγάλουμε παραπάνω παίκτες. Περιοριστήκαμε σε παθητικό παιχνίδι λόγω της πίεσης που μας άσκησε ο Άρης. Εμείς μετά το 75' αρχίσαμε να βγαίνουμε περισσότερο στους χώρους που δημιουργήθηκαν, βάλαμε περισσότερους επιθετικούς στο γήπεδο και θέλαμε να κάνουμε αυτό που ακριβώς που πετύχαμε να βάλουμε ένα γκολ.

Καταφέραμε να το κάνουμε και με αυτό το πολύτιμο γκολ και πήραμε τη νίκη. Θέλω να πω καλή συνέχεια στον Άρη και να βρει το δρόμο του. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας, είναι πάρα πολύ δύσκολος και θα είναι εξαιρετικά απίθανο να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα.

Από εμάς αυτή τη στιγμή λείπει πολύ ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Να κάνουμε μια νίκη σε ένα από τα παιχνίδια που ακολουθούν στο γήπεδο μας, αυτός είναι τώρα ο στόχος για να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση στη συνέχεια.

Παρόλο που έχουμε πάρα πολλές απουσίες θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι. Έχουμε μεγάλα προβλήματα με τις κίτρινες κάρτες, είχαμε ήδη τρεις παίκτες που ήταν απόντες με τον Παναθηναϊκό λόγω τιμωρίας, θα πρέπει να δούμε πως θα το διαχειριστούμε το θέμα αυτό».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Μιχαλήτσος: «Ήμασταν άτυχοι!»

Στον παράγοντα τύχη απέδωσε την ήττα του Άρη ο τεχνικός του, Γιάννης Μιχαλήτσος, που σχολίασε ότι η ομάδα του δεν άξιζε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Γιάννης Μιχαλήτσος:

«Σταθήκαμε πολύ άτυχοι. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Ο Ηρακλής έκανε δύο ευκαιρίες. Μετά από το ματς με τον Πανιώνιο η ομάδα ήταν σε τραγική κατάσταση και ο προπονητής τότε ήξερε ότι δεν ήταν τα πράγματα έτσι ώστε να πάμε στα πλέι οφ.


Από εκεί και πέρα ήρθαν πολλοί παίκτες στη διάρκεια των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Η ομάδα είναι καινούρια. Δώσαμε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και σταθήκαμε τρομερά άτυχοι.

Ο στόχος ήταν να βγει η ομάδα στα πλέι οφ. Για εμένα προσωπικά η ομάδα πρέπει να τα καταφέρει έστω και αν οι συνθήκες είναι πλέον δύσκολες. Αν νομίζετε ότι η ευθύνη είναι δική μου την παίρνω επάνω μου. Είμαι πολλά χρόνια στον Άρη και δεν είμαι ευθυνόφοβος.

Ήρθαν καινούριοι ποδοσφαιριστές που ήταν δύσκολο να τους προσαρμόσεις. Δεν θεωρώ όμως ότι με τις μεταγραφές που κάναμε αποδυναμώθηκε η ομάδα. Πρόκειται για πολύ καλές μονάδες που έδωσαν σημαντικό αγώνα.

Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο. Θεωρώ τον εαυτό μου δικό τους άνθρωπο. Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια του και δεν πρόκειται εγώ προσωπικά να πω κάτι κακό ποτέ για κάποιον που δίνει από το υστέρημά του χρήματα για να παρακολουθήσει την ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια και αν μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες των πλέι οφ».


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Πεδίο μάχης το «Βικελίδης»!

Μετά το... ντου στη φυσούνα, οπαδοί του Άρη συγκρούονται έξω από το γήπεδο με την αστυνομία. Αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη χρήση δακρυγόνων, λαϊκά δικαστήρια κατά παικτών και Κόντη.

Εξαγριωμένος κόσμος του Άρη έκανε... ντου στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή και προσπάθησε να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια και τους παίκτες της ομάδας. Στην προσπάθειά τους αυτή, μάλιστα, αντάλλαξαν μερικές... ψιλές με security του γηπέδου αλλά και με δυνάμεις των ΜΑΤ. Εν συνεχεία... οπισθοχώρησαν. Από τις αποδοκιμασίες πάντως πέραν των παικτών δεν γλίτωσε και ο παράγοντας του Άρη, Γιάννης Κόντης. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι στον αγωνιστικό χώρο παρέμεινε και μία διμοιρία ΜΑΤ προκειμένου να αποτρέψει τυχόν νέα προβλήματα. Εν τέλει οι οπαδοί του Άρη... στήθηκαν έξω από τα αποδυτήρια για να περιμένουν την αποστολή να βγει. Κάπου εκεί ξέφυγε εκ νέου η κατάσταση, καθώς είχαμε συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων, με την κατάσταση να είναι αποπνικτική!

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Ιάκομπ και στον... τρελογιατρό!

Αυτός ο Ηρακλής τρελαίνει κόσμο! Από την «μάχη» για την παραμονή, ο «γηραιός» με το γκολ του Ιάκομπ «άλωσε» το "Βικελίδης" με 1-0 επί του Άρη και πλέον διεκδικεί την είσοδο του στα πλέι-οφ!

Πως ξεκίνησε ο Άρης

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Βανγκέλι και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκιάρο και Λαζαρίδης. Αμυντικά χαφ οι Ντανίλο και Πρίττας. Στις πτέρυγες ο Νέτο δεξιά και ο Καστίγιο αριστερά. Ο Κόκε θα στον άξονα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπομπαντίγια.

Χωρίς κλασικό φορ

Ο Γιώργος Παράσχος με σύστημα 4-4-2 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Παπαστεριανός και αριστερά ο Κανακούδης Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Χοσέμι, Κυριαζής. Αμυντικά χαφ οι Ντάνι και Καϊτά. Μπροστά από τους δύο θα παίξουν οι Πίτου και Μάρα, ενώ στην επίθεση οι Επαλέ και Ζερκά.

Ο εκρηκτικός Κόκε

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Άρη και τον Σέρχιο Κόκε που έδειξε σημάδια ηρεμίας και όρεξη για μπάλα. Οι «κίτρινοι» απόκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν δύο φάσεις στην μεγάλη περιοχή του Ελευθερόπουλου με πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Κόκε έπιασε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Η δεύτερη καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα με τον Ισπανό επιθετικό να στέλνει την μπάλα με πλασέ λίγο άουτ

Αδικαιολόγητα νεύρα

Ο Ηρακλής μετά τον αιφνιδιασμό του Άρη προσπάθησε και πέτυχε να φέρει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου έδωσαν δυνατές μάχες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «κυανόλευκοι» έδειχναν εκνευρισμένοι με τις αποφάσεις του Παππά και πλήρωσαν τα νεύρα τους με δύο κίτρινες κάρτες στους Πίτου Γκαρσία και Κανακούδη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα ενώ οι φάσεις είναι ελάχιστες και όλες μπροστά από την εστία του Ελευθερόπουλου. Αν κάποια ομάδα έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο αυτή ήταν μόνο ο Άρης. Όμως από την μια τα σκληρά μαρκαρίσματα των «κυανόλευκων» και από την άλλη τα συχνά σφυρίγματα του Παππά τον περιόρισαν. Στο 32' ο Μίσελ βρήκε ωραία τον Κόκε, ωστόσο την τελευταία στιγμή κατάφερε και έκοψε ο Κανακούδης. Μετά από 11 ολόκληρα λεπτά είχαμε ένα ακόμα μακρινό σουτ με τον Περέιρα να στέλνει την μπάλα άουτ.


Το Β' μέρος

Καμία απολύτως αλλαγή δεν είχαμε ως προς τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ηρακλής με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και τον Άρη με τα μακρινά σουτ και τις στημένες μπάλες προσπαθούσε να φτάσει στην εστία του Ελευθερόπουλου και να πετύχει το γκολ της νίκης. Γιατί όποια ομάδα το σημείωνε θα έπαιρνε και τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού αυτό που καταγράψαμε ήταν δύο καλές στιγμές για τους «κιτρινόμαυρους». Στο 47' ο Μπομπαντίγια έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Ελευθερόπουλο να διώξει με υπερένταση. Ενώ στο 57' ο Καστίγιο με τακουνάκι βρήκε τον Κόκε που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει.

Ανέβηκε και ο Ηρακλής:
Όσο περνούσε ο χρόνος και ο Άρης δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να βρει τους χώρους ο Ηρακλής άρχισε να βγαίνει έστω και δειλά από το καβούκι του. Μη φανταστείτε κάτι το τρομερό. Απλά έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή του Σηφάκη που ήταν θεατής στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Έβαλε στο τέλος το γκολ:
Στο 82' όμως οι «κυανόλευκοι» για πρώτη φορά απείλησαν και μάλιστα σοβαρά. Αρχικά ο Σολτάνι και εν συνεχεία ο Ζερκά σούταραν με τον Σηφάκη να τους λέει όχι. Το καμπανάκι οι «κίτρινοι» δεν το άκουσαν και στο 87 ήρθε το γκολ για τον Ηρακλή μετά από λάθη των παικτών του Μιχαλήτσου. Ο Γιάκομπ έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε και τον Σηφάκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 0-1.

MAN OF THE MATCH: Στο 82’ μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Επαλέ και στο 87 πέτυχε το γκολ της νίκης για τον Ηρακλή ο Βίκτορας Γιάκομπ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Να μην αναφερθούμε σε ονόματα όλη η ομάδα του Ηρακλή που έκανε τα πάντα για να μην παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα τους, όμως αυτή δεν τους χάρισε την χαρά που θα ήθελαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο απογοητεύτηκε με το θέαμα που προσέφεραν και δύο ομάδες. Σίγουρα μετανιώνουν την ώρα και σίγουρα που δεν έφυγαν από την Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τα κούλουμα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ανδρέας Παππάς πολύ κοντά στις φάσεις. Τιμώρησε το σκληρό παιχνίδι, ενώ χαρίστηκε στον Πίτου Γκαρσία ην δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άρης: (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Πρίττας(53’ Τόχα), Περείρα, Καστίγιο(75’ Μενδρινός), Νέτο, Κόκε, Μπομπαντίγια

Ηρακλής: (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Παπαστεριανός, Καϊτά(72’ Μαχοπ), Ντάνι, Πίτου Γκαρσία, Μάρα(60’ Σολτάνι), Ζερκά, Επαλέ(83’ Γιάκομπ)

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος