Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2

Ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο μεταμορφώθηκε σε πραγματική "μάχη" στο δεύτερο μέρος, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη νίκη στο Περιστέρι, πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή με τους Γουνδουλάκη (63') και Μήτρογλου (67'). Το σκορ είχε ανοίξει για τους γηπεδούχους ο Σφακιανάκης (50').


Η νίκη αυτή έστειλε τον Πανιώνιο στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται από θέση ισχύος την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Από την άλλη, ο Ατρόμητος, που έμεινε ένα βαθμό κάτω από τους "κυανέρυθρους", βλέπει πλέον τον κίνδυνο του υποβιβασμού να πλησιάζει, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για την ομάδα του Περιστερίου.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιώς)

Βοηθοί: Δ. Τάτσης (Ηπείρου), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιώς)

Κίτρινες κάρτες: Καραλής - Κοντοές, Σβέρκος

Γκολ: 52' Σφακιανάκης - 63' Γουνδουλάκης, 67' Μήτρογλου

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαμπού, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας (88' Καραλής), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης (75' Τάτος), Καμαρά, Σαγκανόβσκι (46' Μπρίτο), Αναστασάκος

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Σιόβας, Γκαλίτσιος, Όμο, Κοντοές, Κβιρκβέλια (83' Σάμαρης), Γιόνσον (60' Κουμορτζί), Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν (60' Σβέρκος), Μήτρογλου

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα δυστυχώς δεν βλεπόταν. Το θέαμα ήταν πολύ κακό, με συνεχείς διακοπές και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ έγινε στο 15ο λεπτό, με τον Αναστασάκο να δοκιμάζει από μακριά, αλλά τον Μάχο να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Η... απάντηση για τον Πανιώνιο ήρθε στο 22', με τον Μήτρογλου να επιχειρεί ένα σουτ και την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Μιχαηλίδη. Οι σποραδικές -και φυσικά όχι κλασικές- ευκαιρίες συνεχίστηκαν στο 29ο λεπτό, όταν ο Καμαρά πήρε μία κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μάχο. Η πιο αξιόλογη ευκαιρία από πλευράς Ατρομήτου σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Νεμπεγλέρας έπιασε ένα καλό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Μάχο έπεσε εντυπωσιακά και απομάκρυνε την μπάλα. Κάπου εκεί άρχισε να εκτυλίσσεται για μια ακόμη φορά το κλασικό έργο που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Σε μία εκτέλεση κόρνερ του Πανιωνίου που ανέλαβε ο Μπάλαμπαν, μερίδα οπαδών του Ατρομήτου άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα προς τον Κροάτη, με συνέπεια να απομακρυνθεί. Στη συνέχεια πήγε εκεί ο Γκαλίτσιος, αλλά έγινε κι αυτός αποδέκτης αντικειμένων. Ο Σπάθας αναγκάστηκε να διακόψει για περίπου πέντε λεπτά το παιχνίδι, που ξεκίνησε και πάλι στο 40'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους παρουσιάστηκε η σημαντικότερη ευκαιρία των "κυανέρυθρων", όταν ο Μήτρογλου μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του διεθνή επιθετικού.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν αφηνιασμένες στον αγωνιστικό χώρο και με το... καλησπέρα ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Στο 50' ο Μπάλαμπαν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά απέναντι από τον Μιχαηλίδη δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε. Οι φιλοξενούμενοι τιμωρήθηκαν στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Μπρίτο (είχε μπει στο 46' αντί του Σαγκανόβσκι) έπιασε ένα απίστευτο σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφτασε στον Σφακιανάκη, που απέφυγε έναν αντίπαλο και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μάχο για το 1-0. Στο 56' ο Σαρμιέντο παραλίγο να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, όταν προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, αλλά ο Μιχαηλίδης εκτινάχθηκε την κατάλληλη στιγμή κι έδιωξε την μπάλα. Τελικά το γκολ ήρθε για τον Πανιώνιο στο 63ο λεπτό. Ο Κοντοές μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά δεν κατάφερε το ίδιο και στην προσπάθεια του Γουνδουλάκη, που πήρε το... ριμπάουντ και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν την πλήρη ανατροπή, αφού ο Μήτρογλου απέδειξε την κλάση του με ένα πανέμορφο γκολ. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη, γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη, διαμορφώνοντας το 1-2. Ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει, αλλά οι Αναστασάκος και Καμαρά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μάχο. Αντιθέτως, πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ βρέθηκε ο Πανιώνιος στο 77ο λεπτό, με εκφραστή τον Κουμορτζί, που σούταρε από κοντά, αλλά σημάδεψε άστοχα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δύο τεράστιες ευκαιρίες του Ατρομήτου να ισοφαρίσει. Αρχικά, στο 87', ο Σαρμιέντο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά στην πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα βρέθηκε ο Αναστασάκος, που άθελά του απομάκρυνε την μπάλα. Η επόμενη όμως φάση ανήκει δικαιωματικά στον Μάχο, που κάλλιστα μπορεί να λάβει τον τίτλο του ήρωα για την ομάδα του, αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε εκπληκτική απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Σαμπού.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος








Δεν υπάρχουν σχόλια: