Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ιάκομπ και στον... τρελογιατρό!

Αυτός ο Ηρακλής τρελαίνει κόσμο! Από την «μάχη» για την παραμονή, ο «γηραιός» με το γκολ του Ιάκομπ «άλωσε» το "Βικελίδης" με 1-0 επί του Άρη και πλέον διεκδικεί την είσοδο του στα πλέι-οφ!

Πως ξεκίνησε ο Άρης

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Βανγκέλι και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκιάρο και Λαζαρίδης. Αμυντικά χαφ οι Ντανίλο και Πρίττας. Στις πτέρυγες ο Νέτο δεξιά και ο Καστίγιο αριστερά. Ο Κόκε θα στον άξονα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπομπαντίγια.

Χωρίς κλασικό φορ

Ο Γιώργος Παράσχος με σύστημα 4-4-2 επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Παπαστεριανός και αριστερά ο Κανακούδης Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Χοσέμι, Κυριαζής. Αμυντικά χαφ οι Ντάνι και Καϊτά. Μπροστά από τους δύο θα παίξουν οι Πίτου και Μάρα, ενώ στην επίθεση οι Επαλέ και Ζερκά.

Ο εκρηκτικός Κόκε

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Άρη και τον Σέρχιο Κόκε που έδειξε σημάδια ηρεμίας και όρεξη για μπάλα. Οι «κίτρινοι» απόκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν δύο φάσεις στην μεγάλη περιοχή του Ελευθερόπουλου με πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Κόκε έπιασε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Η δεύτερη καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα με τον Ισπανό επιθετικό να στέλνει την μπάλα με πλασέ λίγο άουτ

Αδικαιολόγητα νεύρα

Ο Ηρακλής μετά τον αιφνιδιασμό του Άρη προσπάθησε και πέτυχε να φέρει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου έδωσαν δυνατές μάχες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «κυανόλευκοι» έδειχναν εκνευρισμένοι με τις αποφάσεις του Παππά και πλήρωσαν τα νεύρα τους με δύο κίτρινες κάρτες στους Πίτου Γκαρσία και Κανακούδη.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα ενώ οι φάσεις είναι ελάχιστες και όλες μπροστά από την εστία του Ελευθερόπουλου. Αν κάποια ομάδα έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο αυτή ήταν μόνο ο Άρης. Όμως από την μια τα σκληρά μαρκαρίσματα των «κυανόλευκων» και από την άλλη τα συχνά σφυρίγματα του Παππά τον περιόρισαν. Στο 32' ο Μίσελ βρήκε ωραία τον Κόκε, ωστόσο την τελευταία στιγμή κατάφερε και έκοψε ο Κανακούδης. Μετά από 11 ολόκληρα λεπτά είχαμε ένα ακόμα μακρινό σουτ με τον Περέιρα να στέλνει την μπάλα άουτ.


Το Β' μέρος

Καμία απολύτως αλλαγή δεν είχαμε ως προς τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ηρακλής με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και τον Άρη με τα μακρινά σουτ και τις στημένες μπάλες προσπαθούσε να φτάσει στην εστία του Ελευθερόπουλου και να πετύχει το γκολ της νίκης. Γιατί όποια ομάδα το σημείωνε θα έπαιρνε και τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού αυτό που καταγράψαμε ήταν δύο καλές στιγμές για τους «κιτρινόμαυρους». Στο 47' ο Μπομπαντίγια έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Ελευθερόπουλο να διώξει με υπερένταση. Ενώ στο 57' ο Καστίγιο με τακουνάκι βρήκε τον Κόκε που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει.

Ανέβηκε και ο Ηρακλής:
Όσο περνούσε ο χρόνος και ο Άρης δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να βρει τους χώρους ο Ηρακλής άρχισε να βγαίνει έστω και δειλά από το καβούκι του. Μη φανταστείτε κάτι το τρομερό. Απλά έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή του Σηφάκη που ήταν θεατής στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Έβαλε στο τέλος το γκολ:
Στο 82' όμως οι «κυανόλευκοι» για πρώτη φορά απείλησαν και μάλιστα σοβαρά. Αρχικά ο Σολτάνι και εν συνεχεία ο Ζερκά σούταραν με τον Σηφάκη να τους λέει όχι. Το καμπανάκι οι «κίτρινοι» δεν το άκουσαν και στο 87 ήρθε το γκολ για τον Ηρακλή μετά από λάθη των παικτών του Μιχαλήτσου. Ο Γιάκομπ έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε και τον Σηφάκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 0-1.

MAN OF THE MATCH: Στο 82’ μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Επαλέ και στο 87 πέτυχε το γκολ της νίκης για τον Ηρακλή ο Βίκτορας Γιάκομπ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Να μην αναφερθούμε σε ονόματα όλη η ομάδα του Ηρακλή που έκανε τα πάντα για να μην παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα τους, όμως αυτή δεν τους χάρισε την χαρά που θα ήθελαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο απογοητεύτηκε με το θέαμα που προσέφεραν και δύο ομάδες. Σίγουρα μετανιώνουν την ώρα και σίγουρα που δεν έφυγαν από την Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τα κούλουμα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ανδρέας Παππάς πολύ κοντά στις φάσεις. Τιμώρησε το σκληρό παιχνίδι, ενώ χαρίστηκε στον Πίτου Γκαρσία ην δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άρης: (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Πρίττας(53’ Τόχα), Περείρα, Καστίγιο(75’ Μενδρινός), Νέτο, Κόκε, Μπομπαντίγια

Ηρακλής: (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Παπαστεριανός, Καϊτά(72’ Μαχοπ), Ντάνι, Πίτου Γκαρσία, Μάρα(60’ Σολτάνι), Ζερκά, Επαλέ(83’ Γιάκομπ)

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος













Δεν υπάρχουν σχόλια: