Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ξάνθη - Κέρκυρα 2-1

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες θέλανε τη νίκη για να αυξήσουν τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, η Ξάνθη πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 σε ένα φινάλε που έσπασε καρδιές. Τραγικός ο διαιτητής της αναμέτρησης, έκανε το ματς άνω κάτω.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό έως και το τελευταίο και στο φινάλε δικαιώθηκε με το χρυσό γκολ του Βάλλα στο 95'!Από την άλλη μεριά, η Κέρκυρα κατέβηκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς και σε αρκετές φάσεις στάθηκε τυχερή, όπως και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε και το οποίο ήταν ανακάλυψη του διαιτητή Κουκουλάκη.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Scoda Ξάνθη Arena
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δ. Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Α. Σίπκας (Φλώρινας)

Καιρός: Πολλά σύννεφα και χαμηλή υγρασία (αναλυτικά εδώ)

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Αντεφέμι (Βασιλακάκης 70'), Κατόνγκο (Σουάνης 56'), Κομεσίδης, Πόι (Κιντάνα 87'), Καζάκης

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτη, Στολτίδης, Καλαντζής, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (Χαμπλ 71'), Επστάιν (83'), Γραμμόζης (Ιωάννου 87'), Ιωάννου, Μακρής

Σκορερ: Αντεφέμι (σουτ 31'), Βάλας (σουτ 95') - Επσταίν (πέναλτι 41')

Καρτες: Τζάγκι 8', Κομεσίδης 51' - Καλατζής 56', Στολτίδης 59', Μακρής 73', Ιωάννου (75'-92' κοκ.), Μαϊστόροβιτς 77', Βενέτης (78'-91' κοκ.), Κοντοδήμος 97'


Το πρώτο ημίχρονο...

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την πρώτη καλή φάση για την Ξάνθη στο 7' με τον Καζάκη, όταν δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά από κόντρες, έκανε ντρίμπλα και σούταρε σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Βενέτης έκανε την προβολή και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και την προσπάθεια για το γκολ, με την Κέρκυρα να έχει πιο παθητικό ρόλο. Φυσικά το αμυντικό στήσιμο της ομάδας του Μπάντοβιτς, ήταν άριστο με αποτέλεσμα οι Ξανθιώτες να μην βρίσκουν την τελική πάσα.

Αντεφέμι και γκολ:
Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη πίεζε και η Κέρκυρα κράταγε καλά, αλλά στο 31' δέχτηκε το γκολ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μέσα στην περιοχή, έγιναν κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Καζάκη, που έσπασε πλάγια στον Αντεφέμι από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα, 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, και βγήκαν από την περιοχή τους στα τελευταία 15 λεπτά που πρώτου μέρους. Πίεση υπήρχε, αλλά όχι και ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Πέναλτι είδε ο Κουκουλάκης:
Ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν ο παίκτες του Μπάντοβιτς, το κατάφερε ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κουκουλάκης, που είδε πέναλτι σε ανατροπή του Γραμμόζη.

Φυσικά η κάμερα δεν δικαιώνει τον ρέφερι της αναμέτρησης, καθώς δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ των Φαιάκων, Ντένις Επστάιν και στο 41', έφερε το ματς στα ίσα, 1-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν δημιουργήθηκε καμία φάση, με τον διαιτητή να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια και τους γηπεδούχους δικαίως να διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι.


Το δεύτερο ημίχρονο...

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με σκοπό τη νίκη και μόνο. Μόλις στο 47ο λεπτό οι γηπεδούχοι χάσανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Αντεφέμι, έβγαλε από τα δεξιά, ο Μαρσελίνιο στην άλλη άκρη της περιοχής, στόπαρε τη μπάλα με το στήθος, έκανε το σουτ, η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα, αλλά ως από μηχανής θεός ο Βενέτης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι ακρίτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να κυνηγούν το γκολ και στην κυριολεξία το ματς παιζόταν μόνο στην περιοχή της Κέρκυρας. Πόι και Μαρσελίνιο πήραν την ομάδα στην πλάτη τους και γύριζαν τη μπάλα συνέχεια γύρω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου. Η μεγάλη φάση όμως δεν ερχόταν, πλην ακίνδυνων σουτ που κατέληγαν άουτ. Ο Μπάντοβιτς διάβασε πολύ καλά τα ατού των γηπεδούχων και έκλεισε όλους του χώρους προκειμένου να φυλάξει την εστία του. Κάτι τα νεύρα, κάτι το άγχος για το γκολ, η Ξάνθη ναι μεν είχε το έλεγχο του ματς και πίεζε συνέχεια, αλλά στην τελική ενέργεια δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Τελικά στο 94' ο Καζάκης κέρδισε πέναλτι μετά από τράβηγμα του Ιωάννου.

Βάλλας ο λυτρωτής:
Ο Κουκουλάκης έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Μπόατενγκ ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Κωνσταντόπουλος έπεσε σωστά και έδιωξε πλάγια, ο Σουάνης γύρισε παράλληλα με το τέρμα και με προβολή ο Βάλλας έκανε το 2-1 με τον πάγκο των γηπεδούχων να μπαίνει στο γήπεδο να πανηγυρίσει.

Το παιχνίδι έληξε με νικήτρια την Ξάνθη, αλλά δυστυχώς σε ακόμα ένα ματς πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν το λυτρωτικό γκολ των γηπεδούχων ο κ. Κουκουλάκης άφησε την Κέρκυρα με 9 παίκτες καθώς απέβαλε με δεύτερες κίτρινες κάρτες τους Ιωάννου και Βενέτη σε διάστημα ενός λεπτού.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος
















Δεν υπάρχουν σχόλια: