Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Καντονά: «Καλύτερη στιγμή της καριέρας μου το χτύπημα κουνγκ-φου»

Για ακόμα φορά ο Ερίκ Καντονά προκάλεσε με δηλώσεις που έκανε και έστρεψε όλα τα βλέματα πάνω του. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα με την Μάντσεστερ Γ. αλλά σίγουρα ήταν αρκετά ιδιόρυθμος, δήλωσε πώς η κορυφαία στιγμή στα 16 χρόνια της καριέρας του, ήταν η κλωτσιά που έριξε στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.
Μπορεί να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους ο Ερίκ Καντονά, ειδικά με την Μάντσεστερ Γ., όμως το περίεργο ήταν πως θεωρεί πως η κορυφαία του στιγμή ήταν η κλωτσιά αυτή. Η ενέργεια αυτή είχε κοστίσει στον Γάλλο ποδοσφαιριστή 30.000 λίρες και οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1995 όταν η Μάντσεστερ Γ. έπαιζε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ένας οπαδός της Πάλας έβριζε συνέχεια τον Καντονά και αυτός την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια γιατί είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα με μια ενέργεια που θα την ζήλευε και ο καλύτερος αθλητής του καράτε χτύπησε τον οπαδό της Πάλας.
Ο Ερίκ Καντονά δήλωσε στην Football Focus του BBC για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έκανα το χτύπημα κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή τέτοιους είδους άτομα δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Για μερικούς μάλιστα είναι όνειρο να χτυπήσουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το έκανα λοιπόν για αυτούς για να τους δώσω χαρά».
«Είναι ένας είδος απελευθέρωσης για αυτούς, καθώς μιλούν για το συγκεκριμένο περιστατικό λες και ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν σπουδαίο το συναίσθημα για αυτούς και σίγουρα διαφορετικό. Έχω δει τόσους πολλούς παίκτες να σκοράρουν και ξέρουν ποια είναι η αίσθηση του να πετυχαίνεις γκολ αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα. Ήταν λάθος αλλά αυτά έχει η ζωή, αυτός είμαι εγώ. Είτε το δέχεσαι είτε όχι. Ήμουν δυνατός χαρακτήρας και επέστρεψα».
Δείτε το βίντεο και τι συνέβει:

Δεν υπάρχουν σχόλια: