Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Βαρδ-Αρης για πλέι οφ

Το ντέρμπι Αρη-Ηρακλή ξεχωρίζει από τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής. Οι δυο ομάδες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στα πλέι, με τους «κίτρινους» να έχουν προβάδισμα λόγω έδρας. Στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ντέρμπι είναι αήττητοι με τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δυο αστυνομικών που έπεσαν θύματα της εγκληματικής ενέργειας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΞΑΝΘΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15  NET

ΓΗΠΕΔΟ: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA
Προϊστορία: 0-2-0
Α’ Γύρος: Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Ραντεβού… ισοπαλιών αποτελούν τα παιχνίδια της Ξάνθης με την Κέρκυρα. Οι δυο ομάδες στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί συνολικά έξι φορές στη μεγάλη κατηγορία, οι Φαίακες κέρδισαν μόνο το πρώτο και από τότε αναζητείται… νικητής. Βέβαια στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Ξάνθη σκόραρε στο 89’, πλησιάζοντας κοντά στην πρώτη της νίκη, όμως η Κέρκυρα… απάντησε στο 90’ με γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Θρακιώτες και φυσικά είχαν δίκιο. Οι αντίπαλοι δεν δείχνουν να έχουν βαθμολογικό πρόβλημα, με την Ξάνθη να προέρχεται από δυο ισοπαλίες με Λάρισα (εντός) και Ηρακλή (εκτός). Παρότι η Κέρκυρα δεν σκοράρει εύκολα μακριά από το νησί, δεν σημαίνει ότι δεν κάνει ζημιές (τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες).
 

ΟΛΥΜΠIAKOΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 17:15  NOVASPORTS 2

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Προϊστορία: 15-2-1
Α’ Γύρος: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)

Την ευκαιρία να εδραιώσει την παραμονή του στη ζώνη των πλέι οφ έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού υποδέχεται έναν αντίπαλο που δείχνει να έχει καταθέσει τα όπλα, καθώς η τελευταία φορά που κέρδισε ο Πανσερραϊκός ήταν στις 28 Νοεμβρίου 2010, όταν πέτυχε εντός έδρας νίκη επί του Αρη. Παράλληλα τα «λιοντάρια» δεν έχουν καλή παράδοση στο Βόλο, όπου πέτυχαν τη μοναδική τους νίκη το 1970 και την τελευταία ισοπαλία το 1974. Όλα δείχνουν ότι ο Κατσαβάκης που κάνει εντός έδρας ντεμπούτο πάει για δυο στα δυο, καθώς προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο κύπελλο σε νοκ άουτ αγώνα, στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με εντός έδρας 2-0.


ΑΡΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:30  NOVASPORTS 2

ΓΗΠΕΔΟ: «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
Προϊστορία: 21-20-9
Α’ Γύρος: Ηρακλής-Αρης 1-0
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Ντέρμπι όχι με θέα το Λευκό Πύργο αλλά τα πλέι οφ. Οι δυο ομάδες ήδη έχουν χάσει αρκετό έδαφος και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, με προβάδισμα του Αρη λόγω έδρας, προκειμένου να διεκδικήσουν στο τέλος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάντως, οι πιθανότητες και για τους δυο είναι ελάχιστες αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η τελευταία νίκη του «γηραιού» στην έδρα των «κιτρίνων», με εξαίρεση το ματς του 2005 που επικυρώθηκε στα «χαρτιά», αν και την ώρα της διακοπής κέρδιζε (2-1), ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2005 για το κύπελλο. Πάντως, στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς ο Αρης είναι αήττητος με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις σερί ισοπαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: